img
Dr. Öğr. Üyesi Alper GÜNGÖREN

Dr. Öğr. Üyesi Alper GÜNGÖREN

  • Veteriner Fakültesi
  • Gıda Hijyeni ve Teknolojisi
  • Veterinerlik Gıda Hijyeni ve Teknolojisi

Genel Bilgiler

Metrikler

UNIS
Yayın
17
Atıf
58
h-index
2
Proje
9
WoS
Yayın
5
Atıf
53
h-index
3
Scopus
Yayın
6
Atıf
59
h-index
3
Google Scholar
Yayın
13
Atıf
77
h-index
3
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları
Alınan Eğitimler
Doktora/Sanatta Yeterlilik/Tıpta Uzmanlık, Türkiye, Fırat Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Besin Hijyeni ve Teknolojisi (Dr), 2016, 2022
Lisans, Türkiye, Selçuk Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Veteriner Pr., 2009, 2015
Araştırma Alanları
Yıllara Göre Yayın Sayıları
Yıllara Göre Atıf Sayıları
Doktora/Sanatta Yeterlilik/Tıpta Uzmanlık, Türkiye, Fırat Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Besin Hijyeni ve Teknolojisi (Dr), 2016, 2022
Lisans, Türkiye, Selçuk Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Veteriner Pr., 2009, 2015
Kayıt Yok
İngilizce, YÖKDİL, 63, 2022/1 Yük, 2022
Kurs, RT-PCR: mRNA Expersyonu Eğitimİ, Bingöl Üniversitesi, Türkiye, 11-05-2016, 13-05-2016
Sertifika, İSO 22000:2005 GIDA GÜVENLİĞİ YÖNETİM SİSTEMLERİ, SELÇUK ÜNİVERSİTESİ, Türkiye, 21-02-2015, 22-02-2015
[UAK] Sağlık Bilimleri Veteriner Gıda Hijyeni ve Teknolojisi
2022-, Doktor Öğretim Üyesi, Tam Zamanlı, Kastamonu Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Bölümü, Türkiye
2016-2022, Araştırma Görevlisi, Tam Zamanlı, Bingöl Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Bölümü, Türkiye
Kayıt Yok
Kayıt Yok
2023-2024, VETERİNER HEKİMLİĞİ TARİHİ VE DEONTOLOJİ, Lisans
2023-2024, GIDA MİKROBİYOLOJİSİ UYGULAMA TEKNİKLERİ, Lisans
2023-2024, GIDA HİJYENİ VE KONTROLÜ, Lisans
2023-2024, ET HİJYENİ MUAYENESİ VE TEKNOLOJİSİ, Lisans
2022-2023, INTERN GIDA HIJYENI VE TEKNOLOJISI, Lisans
2022-2023, SÜT HIJYENI VE TEKNOLOJISI, Lisans
2022-2023, VETERİNER HEKİMLİĞİ TARİHİ VE DEONTOLOJİ, Lisans
2022-2023, VETERINER HEKIMLIĞI HALK SAĞLIĞI, Lisans
Kayıt Yok
Hodan (Borago officinalis) Bitkisini İçeren Kitosan Bazlı Filmlerin Antimikrobiyal Etkinliği ile Film Kaplamanın Gökkuşağı Alabalığı Filetolarında Kalite Parametrelerine Etkisinin Araştırılması BAP Proje: Yürütücü , 2023  
Kastamonu Ballarının Bazı Fizikokimyasal ve Mikrobiyolojik Özelliklerinin Belirlenmesi BAP Proje: Araştırmacı , 2023  
Etlik Piliçlerde İçme Suyuna Asetilsalisilik Asit İlavesinin Modern Miyopatiler Üzerine Etkisinin Araştırılması BAP Proje: Araştırmacı , 2021-2023  
Kazlarda Kuluçka Sonuçlarının İyileştirilmesi İçin Kirli Yumurtaların Yıkanması Olanaklarının Araştırılması TÜBA ve TÜBİTAK Destekli Proje: Araştırmacı , 2021-2023  
Büyüme Hızının Etlik Piliç Hibritlerinde Performans ve Et Kalite Kusurları Üzerine Etkilerinin Araştırılması BAP Proje: Araştırmacı , 2020-2022  
Büyüme Hızının Etlik Piliç Hibritlerinde Performans ve Et Kalite Kusurları Üzerine Etkilerinin Araştırılması BAP Proje: Araştırmacı , 2020-2022  
Propolis Uygulamasının Füme Alabalık (Oncorhynchus mykiss,Walbaum 1792) Filetolarının Raf Ömrü ile Organoleptik, Kimyasal ve Mikrobiyolojik Nitelikleri Üzerine Etkisi BAP Proje: Araştırmacı , 2020-2022  
Erkek Sıçanlarda Tip 2 Diyabet Sonucu Oluşan Irs-1/Pi3k/Akt Aracılı İnsülin Direnci Ve Fertilite Kaybına Karşı Apilarnilin Etkileri TÜBA ve TÜBİTAK Destekli Proje: Araştırmacı , 2020-2022  
Yabani marul (Lactuca serriola) bitki ekstratraktlarının antimikrobiyal özelliklerinin belirlenmesi ve yenilebilir kaplama olarak kullanımının incelenmesi. BAP Proje: Araştırmacı , 2003  
Kayıt Yok
Eroğlu, M., Erişir, Z., Şimşek, Ü.G., Mutlu, S.İ., Baykalır, Y., GÜNGÖREN, A., Mutlu, M., Karakuş, G.A., Akarsu, S., Biçer, Z. (2024) "Investigating the disinfecting efficacy of acetic and boric acid used by spraying on hatching goose eggs", EUROPEAN POULTRY SCIENCE, 88 (1) pp. 1-9 [SCI Expanded] DOI      
GÜNGÖREN, A., Demircioğlu, A., AKKEMİK, Y., Güner, A. (2023) "Impact of Elaeagnus angustifolia flour added to bio-yogurt on probiotic survival and monitoring of in vitro acid tolerance in synthetic gastric fluid", Brazilian Journal of Food Technology, 26 (1) DOI      
GÜNGÖREN, A., GÜNGÖREN, G., Şimşek, Ü.G., Yılmaz, Ö., Bahşi, M., Aslan, S. (2023) "Quality properties and fatty acids composition of breast meat from Japanese quails with different varieties grown under warm climate", VETERINARIA, 72 (2) pp. 163-173 DOI    
GÜNGÖREN, A., Patır, B., Özpolat, E. (2023) "The effect of propolis application on quality properties of vacuum-packed hot smoked rainbow trout (Oncorhynchus Mykiss, Walbaum 1792) fillets during cold storage", LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, 184 (1) [SCI Expanded] DOI        
GÜNGÖREN, A., Demircioğlu, A., Saytekin, A.M. (2022) "Beyaz Peynir Örneklerinden Staphylococcus Aureus Suşlarının İzolasyonu, Makrolid-Linkozamid-Streptogramin B (MLSB) Direnç Fenotipleriyle, Metisilin ve Vankomisin Duyarlılıklarının Belirlenmesi", Harran Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 11 (1) pp. 66-72 DOI       
İncili, G.K., Karatepe, P., Akgöl, M., GÜNGÖREN, A., Koluman, A., İlhak, O.İ., Kanmaz, H., Kaya, B., Hayaloğlu, A.A. (2022) "Characterization of lactic acid bacteria postbiotics, evaluation in-vitro antibacterial effect, microbial and chemical quality on chicken drumsticks", FOOD MICROBIOLOGY, 104 (1) [SCI] DOI        
GÜNGÖREN, A., Doğan, V. (2022) "Investigation of tap water quality of Bingöl University", Veterinary Journal of Kastamonu University, 1 (1) pp. 8-13 Link    
Durmuşoğlu, H., İncili, G.K., GÜNGÖREN, A., İlhak, O.İ. (2020) "ASSESSMENT OF MICROBIOLOGICAL LOAD OF SMALL RUMINANT CARCASSES, LIVERS, SOME LYMPH NODES, TOOLS AND KNIFE SAMPLES IN SLAUGHTERHOUSE", SLOVENIAN VETERINARY RESEARCH, 57 (3) pp. 115-121 [SCI Expanded] Link DOI       
Baykalır, Y., Şimşek, Ü.G., Erişir, M., Otlu, Ö., GÜNGÖREN, G., GÜNGÖREN, A., Aslan, S. (2020) "Photoperiod effects on carcass traits, meat quality, and stress response in heart and lung of broilers", SOUTH AFRICAN JOURNAL OF ANIMAL SCIENCE, 50 (1) pp. 138-149 [SCI Expanded] DOI       
İncili, G.K., Durmuşoğlu, H., GÜNGÖREN, A., İlhak, O.İ. (2019) "Elazığ İlinde Satışa Sunulan Konvansiyonel (kafes tipi) ve Köy Yumurtalarının Mikrobiyolojik Kalitesinin Araştırılması", Dicle Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 12 (2) pp. 97-102 [TR Dizin]     
GÜNGÖREN, A., Patır, B. (2019) "BALA UYGULANAN ISIL İŞLEMLER (ISITMA PASTÖRİZASYONSTERİLİZASYON)", ULUSLARARASI ARICILIK ARAŞTIRMALARI VE SÜRDÜRÜLEBİLİR KIRSAL KALKINMA STRATEJİLERİ KONGRESİ , Bingöl, Türkiye, (Aralık 2019
GÜNGÖREN, A., Patır, B. (2019) "Potential Uses of Propolis, Which is Produced by the Honey Bees, in Food", 8. Ulusal / 2. Uluslararası Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi , (pp. 162-163), Antalya, Türkiye, (Ekim 2019
Baykalır, Y., Şimşek, Ü.G., GÜNGÖREN, G., GÜNGÖREN, A., Otlu, Ö. (2019) "Effect of Lighting Program on Carcass Features and Meat Quality in Broilers", XVIII European Symposium on The Quality of Eggs and Egg Products and XXIV European Symposium on The Quality of Poultry Meat , (Haziran 2019
İncili, G.K., Durmuşoğlu, H., GÜNGÖREN, A., İlhak, O.İ. (2019) "ELAZIĞ PİYASASINDA SATILAN KONVANSİYONEL VE KÖYYUMURTALARININ MİKROBİYOLOJİK KALİTESİ", Munzur 1. Uluslararası Uygulamalı Bilimler Kongresi , (pp. 32-42), Tunceli, Türkiye, (Haziran 2019
Durmuşoğlu, H., İncili, G.K., GÜNGÖREN, A., İlhak, O.İ. (2018) "Determination of Microbiological Quality of Small Animal Carcasses, Livers, Some Lymph Nodules, Slaughterhouse Surfaces and Knife Samples", 4TH INTERNATIONAL CONGRESS ONVETERINARY AND ANIMAL SCIENCES , (pp. 23), Türkiye, (Temmuz 2018
Durmuşoğlu, H., İncili, G.K., GÜNGÖREN, A., İlhak, O.İ. (2018) "Determination of Microbiological Quality of Small Animal Carcasses, Livers, Some LymphNodules, Slaughterhouse Surfaces and Knife Samples", 4TH INTERNATIONAL CONGRESS ON VETERINARY AND ANIMAL SCIENCES , Nevşehir, Türkiye, (Haziran 2018
Özdemir, G., GÜNGÖREN, A. (2016) "Kanatlılarda Stres Faktörlerinin Etin Organoleptik Özellikleri Üzerine Etkisi", Ulusal Kümes Hayvanları Kongresi , Türkiye, (Eylül 2016
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Birlikte çalışılan kişi Aktif Dönem Çalışma Sayısı
Osman İrfan İlhak
Fırat Üniversitesi
2018 - 2022 6
Gökhan Kürşad İncili
Fırat Üniversitesi
2018 - 2022 6
Halil Durmuşoğlu
Dicle Üniversitesi
2018 - 2020 5
Ülkü Gülcihan Şimşek
Fırat Üniversitesi
2019 - 2024 4
Harran Üniversitesi
2019 - 2023 3
Bahri Patır
Bingöl Üniversitesi
2019 - 2023 3
Yasin Baykalır
Fırat Üniversitesi
2019 - 2024 3
Önder Otlu
Malatya Turgut Özal Üniversitesi
2019 - 2020 2
Ayşegül Demircioğlu
-
2022 - 2023 2
-
2023 1
Muammer Bahşi
Fırat Üniversitesi
2023 1
Seda İflazoğlu Mutlu
Fırat Üniversitesi
2024 1
Mine Erişir
Fırat Üniversitesi
2020 1
Ahmet Koluman
Pamukkale Üniversitesi
2022 1
Gökçe Özdemir
Cumhuriyet Üniversitesi
2016 1
Pınar Karatepe
Fırat Üniversitesi
2022 1
Ahmet Murat Saytekin
-
2022 1
Müzeyyen Akgöl
Fırat Üniversitesi
2022 1
Hilal Kanmaz
İnönü Üniversitesi
2022 1
Ökkeş Yılmaz
-
2023 1
Mehmet Eroğlu
-
2024 1
Ahmet Güner
-
2023 1
Sultan Aslan
-
2023 1
Selçukhan Akarsu
-
2024 1
Ali Adnan Hayaloğlu
İnönü Üniversitesi
2022 1
Zeki Erişir
Fırat Üniversitesi
2024 1
Emine Özpolat
Fırat Üniversitesi
2023 1
Zülfü Biçer
-
2024 1
Büşra Kaya
-
2022 1
Gizem Adıyaman Karakuş
-
2024 1
Muhsin Mutlu
-
2024 1
Sultan Aslan
-
2020 1
Veysel Doğan
-
2022 1
2024 için Puan Bazlı Sıralamalar
Sıra (Araştırma Alanı İçinde)
489.
55122 araştırmacı içinde
Sıra (Temel Alan İçinde)
489.
39830 araştırmacı içinde
Sıra (Bilim Alanı İçinde)
28.
128 araştırmacı içinde
Alan Adı Alandaki Toplam Öğretim Elemanı Sayısı
TÜBİTAK Araştırma Alanı Tıp ve Sağlık Bilimleri 55122
YÖKSİS Temel Alan Sağlık Bilimleri Temel Alanı 39830
YÖKSİS Bilim Alanı Veteriner Gıda Hijyeni ve Teknolojisi 128
Anahtar Kelimeler -
Performans Kriteri 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024
Ağırlıklı Puan 0 3 0 10 40 100 0 85 90 50
Sıra (Araştırma Alanı İçinde) - 911 . - 918 . 878 . 822 . - 857 . 773 . 489 .
Sıra (Temel Alan İçinde) - 911 . - 918 . 878 . 822 . - 857 . 772 . 489 .
Sıra (Bilim Alanı İçinde) - 66 . - 57 . 59 . 33 . - 43 . 40 . 28 .
Toplam Yayın 0 1 0 2 5 2 0 3 3 1
Toplam Makale 0 0 0 0 1 2 0 3 3 1
Toplam Kitap 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Toplam Bildiri 0 1 0 2 4 0 0 0 0 0
Makale (SCI) 0 0 0 0 0 2 0 1 1 1
Makale (Uluslararası) 0 0 0 0 0 0 0 0 2 0
Makale (Ulusal) 0 0 0 0 1 0 0 2 0 0
Kitap Yazarlığı 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Kitap Bölümü Yazarlığı 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Bildiri (Uluslararası) 0 0 0 2 4 0 0 0 0 0
Bildiri (Ulusal) 0 1 0 0 0 0 0 0 0 0
Atıfları ve Metrikleri
Atıfları ve Metrikleri