img
Doç. Dr. Ali Eslem KADAK

Doç. Dr. Ali Eslem KADAK

  • Devrekani Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Meslek Yüksekokulu
  • Veterinerlik
  • Laborant ve Veteriner Sağlık Programı

Genel Bilgiler

Metrikler

UNIS
Yayın
64
Atıf
236
h-index
7
Proje
20
WoS
Yayın
19
Atıf
212
h-index
6
Scopus
Yayın
15
Atıf
237
h-index
5
Google Scholar
Yayın
31
Atıf
475
h-index
10
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları
Alınan Eğitimler
Doktora/Sanatta Yeterlilik/Tıpta Uzmanlık, Türkiye, Çukurova Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Su Ürünleri Avlama ve İşleme Teknolojisi (Dr), 2012, 2017
Yüksek Lisans, Türkiye, Çukurova Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Su Ürünleri Avlama ve İşleme Teknolojisi (Yl) (Tezli), 2008, 2012
Lisans, Türkiye, Çukurova Üniversitesi, Su Ürünleri Fakültesi, Su Ürünleri Mühendisliği Bölümü, 2004, 2008
Araştırma Alanları
Su Ürünleri İşleme Teknolojileri
Yıllara Göre Yayın Sayıları
Yıllara Göre Atıf Sayıları
Doktora/Sanatta Yeterlilik/Tıpta Uzmanlık, Türkiye, Çukurova Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Su Ürünleri Avlama ve İşleme Teknolojisi (Dr), 2012, 2017
Yüksek Lisans, Türkiye, Çukurova Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Su Ürünleri Avlama ve İşleme Teknolojisi (Yl) (Tezli), 2008, 2012
Lisans, Türkiye, Çukurova Üniversitesi, Su Ürünleri Fakültesi, Su Ürünleri Mühendisliği Bölümü, 2004, 2008
Kayıt Yok
İngilizce, YÖKDİL, 72, 2022/2 Yük, 2022
İngilizce, YÖKDİL, 75, 2017
İngilizce, KPDS, 60, 2011-KPDS , 2011
İngilizce, ÜDS, 68, 2011-ÜDS S, 2011
Kayıt Yok
[UAK] Ziraat, Orman ve Su Ürünleri Su Ürünleri Su Ürünleri İşleme Teknolojileri
2023-, Doktor Öğretim Üyesi, Tam Zamanlı, Kastamonu Üniversitesi, Devrekani Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Meslek Yüksekokulu, Veterinerlik Bölümü, Türkiye
2018-2023, Doktor Öğretim Üyesi, Tam Zamanlı, Kastamonu Üniversitesi, Su Ürünleri Fakültesi, Su Ürünleri Yetiştiriciliği Bölümü, Türkiye
2012-2018, Araştırma Görevlisi, Tam Zamanlı, Kastamonu Üniversitesi, Su Ürünleri Fakültesi, Su Ürünleri Temel Bilimleri Bölümü, Türkiye
2020-2023, Fakülte Yönetim Kurulu Üyeliği, Kastamonu Üniversitesi, Türkiye
2016-2019, Arş. Uyg. Merkezi Müdür Yardımcısı, Kastamonu Üniversitesi, Türkiye
Hazal Başar Yılmaz, Yüksek Lisans, Batı Karadeniz'deki bazı sucul canlılardan elde edilen kitosanın buzdolabı koşullarında (+4°c) muhafaza edilen gökkuşağı alabalığı (Oncorhynchus mykiss) filetolarının doku yapısına etkisi, Kastamonu Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Su Ürünleri Yetiştiriciliği Ana Bilim Dalı, 2024, (Asıl Danışman)
Hazal Başar Yılmaz, Yüksek Lisans, Batı Karadeniz'deki Bazı Sucul Canlıların Biyokimyasal ve Yağ Asidi Değişimlerinin Mevsimsel Olarak İncelenmesi, Kastamonu Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Su Ürünleri Yetiştiriciliği (Yl) (Tezli), (Asıl Danışman)
2023-2024, Temel Matematik, Ön Lisans
2023-2024, Temel Biyokimya, Ön Lisans
2021-2022, Göl Ekolojisi, Lisans
2021-2022, Su Ürünlerinde Kalite Değişim Analizleri Ve Yorumlanması, Yüksek Lisans
2021-2022, Su Ürünlerinde İşleme Teknikleri, Yüksek Lisans
2020-2021, Su Ürünlerinde Hijyen ve Sanitasyon, Lisans
2020-2021, Göl Ekolojisi, Lisans
2020-2021, Su Ürünlerinde Kalite Değişim Analizleri Ve Yorumlanması, Yüksek Lisans
2020-2021, Su Ürünlerinde İşleme Teknikleri, Yüksek Lisans
2019-2020, Ölçme Bilgisi, Lisans
2019-2020, Su Ürünlerinde Kalite Değişim Analizleri Ve Yorumlanması, Yüksek Lisans
2019-2020, Su Ürünlerinde İşleme Teknikleri, Yüksek Lisans
2018-2019, Arazi Teknikleri, Lisans
2018-2019, Su Ürünleri Besin Kimyası, Lisans
2018-2019, Su Ürünlerinde Kalite Değişim Analizleri Ve Yorumlanması, Yüksek Lisans
2018-2019, Su Ürünlerinde İşleme Teknikleri, Yüksek Lisans
Kayıt Yok
Polikaprolakton Katkılı Nanoselülozik Aerojellerin Üretimi, Yara Örtüsü Uygulamaları İçin Genel Karakterizasyon ve Biyouyumluluk Özelliklerinin Belirlenmesi TÜBA ve TÜBİTAK Destekli Proje: Araştırmacı , 2023  
Farklı Özelliklerde Elde Edilen Kitosanlardan Nanopartikül Sentezlenmesi ve Karakterizasyonu BAP Proje: Araştırmacı , 2021  
İSTATİSTİĞİ DOĞADA ÖĞREN-119B920 TÜBA ve TÜBİTAK Destekli Proje: Uzman , 2020-2020  
Kızılırmak’ın Önemli Kollarından Olan Gökırmak’ın Fiziksel ve Kimyasal Su Kalitesinin Belirlenerek Yapay Sinir Ağları ve Adaptif Ağ Yapılı Bulanık Sonuç Çıkarım Sistemi Kullanılarak Değerlendirilmesi BAP Proje: Araştırmacı , 2020-2022  
FARKLI BİTKİSEL YAĞ KATKILI YEMLERLE BESLENMİŞ ALABALIKLARIN +4°C’DE DEPOLANMASI SÜRESİNCE YAĞ ASİT PROFİLİNİN DEĞİŞİMİ BAP Proje: Yürütücü , 2019-2021  
KARADENİZ BÖLGESİ AVCILIK FALİYETLERİ ATIKLARINDAN KİTOSAN ELDESİ VE ANTİOKSİDAN ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ BAP Proje: Yürütücü , 2018-2021  
KİTOSAN (CHITOSAN) VETERİNER YARA TOZU BAP Proje: Araştırmacı , 2018  
Farklı Koruyucu Katkı Maddelerinin Karideste Oluşan Melanosis Üzerine Etkilerinin Araştırılması BAP Proje: Araştırmacı , 2018-2020  
Utilization of Shellfish Waste Effects of Chitosan from Shrimp Shell Waste on Fatty Acid Profiles of European Eel BAP Proje: Araştırmacı , 2017-2019  
YÜNLÜ KUMAŞA KİTOSAN UYGULANMASI, UYGULAMA SONRASI KUMAŞIN ANTİBAKTERİYEL VE MEKANİK ÖZELLİKLERİNDEKİ DEĞİŞİKLİKLERİN ARAŞTIRILMASI BAP Proje: Araştırmacı , 2017-2018  
Ginseng Bitkisi Araliaceae sp Ekstraktının Gökkuşağı Alabalığı Oncorhynchus mykiss Yetiştiriciliğinde Yem Katkı Maddesi Olarak Kullanımı ve Sperm Kalitesine Etkisi BAP Proje: Araştırmacı , 2016-2017  
İncesu Göleti (Taşköprü- Kastamonu)’ nin Su Kalitesi ve Yetiştiricilik Potansiyelinin İncelenmesi BAP Proje: Araştırmacı , 2016-2018  
Filyos Çayınının Fiziksel, Kimyasal ve Biyolojik Su Kalite Parametrelerinin Bulanık Mantıkla Değerlendirilmesi. TÜBA ve TÜBİTAK Destekli Proje: Bursiyer , 2014-2015  
Kastamonu İlinde Gökkuşağı Alabalığı Oncorhynchus mykiss Yetiştiriciliğinde En Çok Kullanılan Yemlerin Büyütme Performansının Araştırılması BAP Proje: Araştırmacı , 2014-2016  
Kabuklu Su Ürünleri Atıklarından Sentezlenen Kitosan Biyopolimerinin Fizikokimyasal Özelliklerinin Kıyaslanması BAP Proje: Araştırmacı , 2014-2017  
FARKLI KABUKLU SU ÜRÜNLERİ ATIKLARINDAN ELDE EDİLEN KİTOSAN BİYOPOLİMERİNİN KARAKTERİZASYONU YENİLEBİLİR FİLM ÜRETİMİ VE FİZİKOKİMYASAL ÖZELLİKLERİ BAP Proje: Araştırmacı , 2014-2017  
İnebolu ve Cide Liman Bölgelerinden Yakalanan Bazı Ekonomik Balık Türlerinde Ağır Metal Birikiminin Tespiti BAP Proje: Araştırmacı , 2014-2015  
Chlorella sp Mikroalginin Balık Sağlığı Üzerindeki Akut Etkileri BAP Proje: Araştırmacı , 2013-2015  
Su Ürünleri İşleme Fabrikalarında Değerlendirilmeyen Karides Atıklarından Kitosan Üretimi ve Ekonomiye Kazandırılması Diğer ulusal kamu veya özel kuruluşlar tarafından desteklenen bilimsel araştırma projeleri: Yürütücü , 2013-2014  
KİTOSAN EKLENMİŞ HAMSİ MARİNATLARININ SOĞUK DEPOLANMASINDA OLUŞAN KİMYASAL FİZİKSEL MİKROBİYOLOJİK VE DUYUSAL DEĞİŞİMLERİN İNCELENMESİ BAP Proje: Araştırmacı , 2009-2010  
Kayıt Yok
Başkaya, B., Çelik, M., KADAK, A.E., Yandım, A.K. (2023) "Comparison of Nutritional Composition, Mineral and Heavy Metal Content of Rainbow Trout from Different Aquaculture Systems", Journal of Anatolian Environmental and Animal Sciences, 8 (3) pp. 547-553 [TR Dizin] DOI       
Buyruk, G., Çelik, M., Yandım, A.K., KADAK, A.E. (2023) "The Chemical Composition, Sensory Properties, and Myofibrillar Proteins of Surimi Produced From Tilapia (Oreochromis niloticus) Meat", Marine Science and Technology Bulletin, 12 (3) pp. 402-410 [TR Dizin] DOI      
TERZİ, E., Tahiluddin, A.B., KADAK, A.E. (2023) "Evaluation of the antibacterial activity of cultivated Caucasian whortleberry (Vaccinium arctostaphylos L.) against fish pathogens", Fisheries & Aquatic Life, 31 (2) pp. 79-86 DOI     
KADAK, A.E., Yandım, A.K., Çelik, M. (2023) "Preparation and Characterization of Crayfish (Astacus leptodactylus) Chitosan with Different Deacetylation Degrees", IRANIAN JOURNAL OF BIOTECHNOLOGY, 21 (2) pp. 87-94 [SCI Expanded] Link DOI       
KADAK, A.E. (2023) "Chitosan Decelerates Melanosis in Shrimp: A Novel Technique for Visual Quality Assessment Using Digital Image Analysis", ISRAELI JOURNAL OF AQUACULTURE-BAMIDGEH, 75 (2) pp. 1-18 [SCI Expanded] DOI     
Altun, Ş., KADAK, A.E., Yandım, A.K., Gülnaz, O., Çelik, M. (2023) "Explanation of difenoconazole removal by chitosan with Langmuir adsorption isotherm and kinetic modeling", TOXICOLOGICAL RESEARCH, 39 (1) pp. 127-133 [SCI Expanded] Link DOI        
Altun, Ş., KADAK, A.E., Yandım, A.K., Gülnaz, O., Çelik, M. (2023) "Explanation of difenoconazole removal by chitosan with Langmuir adsorption isotherm and kinetic modeling", Toxicological Research, 39 (1) pp. 127-133 [SCI Expanded] Link  
Carbaş, H.Ö., KADAK, A.E., Yandım, A.K., Gülnaz, O., Çelik, M. (2023) "Investigation of Reactive Red 198 Dye Removal by Chitosan from Aqueous Solution", ISRAELI JOURNAL OF AQUACULTURE-BAMIDGEH, 75 (2) pp. 1-9 [SCI Expanded] DOI      
Tahiluddin, A.B., KADAK, A.E. (2022) "Traditional Fish Processing Techniques Applied in the Philippines and Turkey", Menba Kastamonu Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dergisi, 8 (1) pp. 50-58 [TR Dizin] Link    
Farivar, A., Atay, A., Şahan, Z., Serbester, U., Yenilmez, F., Tekeli, A., Yandım, A.K., KADAK, A.E., Çelik, M., Uzun, Y., Kutlu, H.R., Çelik, L. (2022) "Effects of different degrees of deacetylation and levels of chitosan on performance, egg traits and serum biochemistry of laying hens", ARCHIVES OF ANIMAL NUTRITION, 76 (2) pp. 112-124 [SCI Expanded] Link DOI        
Küçük, H., Çelik, M., KADAK, A.E., Yandım, A.K., Ünal, H.M., Bozkurt, Z., Altunbaş, E. (2022) "Osmaniye İlinde Su Ürünleri Tüketim Alışkanlıklarının Anket Çalışması ile Belirlenmesi", Menba Kastamonu Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dergisi, 8 (1) pp. 39-49 [TR Dizin] Link   
KADAK, A.E., Salem, M.O.A. (2020) "Antibacterial Activity of Chitosan, Some Plant Seed Extracts and Oils Against Escherichia coli and Staphylococcus aureus", ALINTERI JOURNAL OF AGRICULTURE SCIENCES, 35 (2) pp. 144-150 [TR Dizin] Link DOI    
SÖNMEZ, A.Y., ÖZDEMİR, R.C., BİLEN, S., KADAK, A.E. (2019) "Effect of Ginseng Root (Araliaceae sp.) Extracts on Sperm Quality Parameters and Reproductive Performance in Rainbow Trout (Oncorhynchus mykiss)", ISRAELI JOURNAL OF AQUACULTURE-BAMIDGEH, 71 (1) pp. 1-6 [SCI Expanded] Link DOI     
SÖNMEZ, A.Y., Kale, S., ÖZDEMİR, R.C., KADAK, A.E. (2018) "An Adaptive Neuro-Fuzzy Inference System (ANFIS) to Predict of Cadmium (Cd) Concentrations in the Filyos River, Turkey", TURKISH JOURNAL OF FISHERIES AND AQUATIC SCIENCES, 18 (12) pp. 1333-1343 [SCI Expanded] Link DOI       
Farivar, A., Saber, N., Şahan, Z., Serbester, U., Yenilmez, F., Yandım, A.K., KADAK, A.E., Çelik, M., Tekeli, A., Kutlu, H.R., Çelik, L. (2018) "Effects of high degree deacetylated chitosan supplementation on yolk and blood immune status of laying hens", Journal of Animal Science, 96 (0) [SCI Expanded] DOI    
ELP, M., OSMANOĞLU, M.İ., KADAK, A.E., Turan, D. (2018) "Characteristics of Capoeta oguzelii, a new species of cyprinid fish from the Ezine Stream, Black Sea basin, Turkey (Teleostei: Cyprinidae)", ZOOLOGY IN THE MIDDLE EAST, 64 (2) pp. 102-111 [SCI Expanded] DOI      
Atea, E.A.H., KADAK, A.E., Yağanoğlu, A.M., SÖNMEZ, A.Y. (2018) "FUZZY LOGIC EVALUATION OF WATER QUALITY CLASSIFICATION FOR SOME PHYSICOCHEMICAL PARAMETERS IN GERMECTEPE DAM LAKE (KASTAMONU-TURKEY)", FRESENIUS ENVIRONMENTAL BULLETIN, 27 (8) pp. 5238-5243 [SCI Expanded] Link    
Yandım, A.K., KADAK, A.E., Çelik, M., Yanar, Y., Gülnaz, O. (2018) "THE EVALUATION OF SHELLFISH WASTES AS ANTIMICROBIAL AGENT ON RAINBOW TROUT", FRESENIUS ENVIRONMENTAL BULLETIN, 27 (6) pp. 4169-4173 [SCI Expanded] Link      
Tot, A., KADAK, A.E., Aras, S. (2017) "Ilgaz Çayı Havzası Derelerinin (Kastamonu) Bazı Fiziko-Kimyasal Özelliklerinin Belirlenmesi Üzerine Araştırmalar", Kastamonu Üniversitesi Menba Su Ürünleri Fakültesi Dergisi, 3 (1) pp. 8-16   
KADAK, A.E., Aras, S. (2017) "Su Sıcaklığının Diğer Su Özelliklerine Olan Etkileri", Kastamonu Üniversitesi Menba Su Ürünleri Fakültesi Dergisi, 3 (1) pp. 30-35   
Atea, E.A.H., KADAK, A.E., SÖNMEZ, A.Y. (2017) "Germeçtepe Baraj Gölünün (Kastamonu-Daday) Bazı Fiziko-kimyasal Su Kalite Parametrelerinin İncelenmesi", Alınteri Zirai Bilimler Dergisi, 32 (1) pp. 55-68 [ESCI] DOI     
Yandım, A.K., KADAK, A.E., Çelik, L., Farivar, A., Çelik, M. (2017) "COMPARISON OF THE PHYSICOCHEMICAL PROPERTIES OF CHITOSAN EXTRACTED FROM SHRIMP SHELL WASTE WITH DIFFERENT DEACETYLATION DEGREES", FRESENIUS ENVIRONMENTAL BULLETIN, 26 (12) pp. 135-140 [SCI Expanded] Link     
Atea, E.A.H., KADAK, A.E., Sonmez, A.Y. (2017) "Investigation of Physicochemical Water Quality Parameters of Germectepe Dam Lake (Kastamonu-Daday)", ALINTERI JOURNAL OF AGRICULTURE SCIENCES, 32 (1) pp. 55-68 [ESCI] DOI  
SÖNMEZ, A.Y., KADAK, A.E., ÖZDEMİR, R.C., BİLEN, S. (2016) "Kastamonu Kıyılarından Yakalanan Bazı Ekonomik BalıkTürlerinde Ağır Metal Birikiminin Tespiti", Alınteri Zirai Bilimler Dergisi, 2 (0) pp. 84-90 [TR Dizin] Link   
Sonmez, A.Y., KADAK, A.E., ÖZDEMİR, R.C., Bilen, S. (2016) "Establishing on Heavy Metal Accumulation in Some Economically Important Fish Species Captured from Kastamonu Costal", ALINTERI JOURNAL OF AGRICULTURE SCIENCES, 31 (2) pp. 84-90 [ESCI]   
Küçükgülmez, A., Yanar, Y., KADAK, A.E., Gerçek, G., Gelibolu, S., Çelik, M. (2016) "Utilization of Shellfish Waste Effects of Chitosan from Shrimp Shell Waste on Fatty Acid Profiles of European Eel", FRESENIUS ENVIRONMENTAL BULLETIN, 25 (12) pp. 5287-5290 [SCI Expanded]     
KADAK, A.E., Çelik, M. (2015) "Kitosan Eklenmiş Hamsi Marinatlarının Soğuk Depolanmasında Meydana Gelen Fiziksel Ve Duyusal Değişimler", ALINTERİ ZİRAİ BİLİMLER DERGİSİ/ JOURNAL OF AGRICULTURAL SCIENCE, 1 (28) pp. 33-44 Link   
Yandım, A.K., KADAK, A.E., Gökçin, M. (2013) "Antioxidative and antimicrobial activities of shrimp chitosan on gilthead sea bream Sparus aurata during refrigerated storage", INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, 48 (1) pp. 51-57 [SCI Expanded] Link DOI      
Yandım, A.K., Gülnaz, O., Çelik, M., Yanar, Y., KADAK, A.E., Gerçek, G. (2012) "Antimicrobial Activity of the Chitosan Extracted from Metapenaeus stebbingi Shell Wastes", Journal of Polymers and the Environment, 20 (2) pp. 431-437 [SCI Expanded] Link DOI    
Kucukgulmez, A., Gulnaz, O., Celik, M., Yanar, Y., KADAK, A.E., Gercek, G. (2012) "Antimicrobial Activity of the Chitosan Extracted from Shell Wastes", JOURNAL OF POLYMERS AND THE ENVIRONMENT, 20 (2) pp. 431-437 [ESCI] DOI  
Yandım, A.K., Çelik, M., Yanar, Y., Şen, D., Polat, H., KADAK, A.E. (2011) "Physicochemical characterization of chitosan extracted from Metapenaeus stebbingi shells", FOOD CHEMISTRY, 126 (3) pp. 1144-1148 [SCI Expanded] Link DOI      
Yandım, A.K., Çelik, M., KADAK, A.E., Çıkrıkçı, M. (2011) "Proximate And Fatty Acid Composition Of The Keeled Mullet Liza Carinata From The North East Mediterranean Sea", Journal of Applied Biological Sciences, 5 (1) pp. 17-19     
Yandım, A.K., KADAK, A.E., Çelik, M. (2010) "Fatty acid composition and sensory properties of Wels catfish Silurus glanis hot smoked with different sawdust materials", INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, 45 (12) pp. 2645-2649 [SCI Expanded] Link DOI     
KADAK, A.E. (2023) "CHITOSAN; A NOVEL ADSORBENT FOR CO2 CAPTURE", 3rd International Congress on Engineering And Life Science , (pp. 197), Trabzon, Türkiye, (Ekim 2023
TERZİ, E., Tahiluddin, A.B., KADAK, A.E. (2022) "Evaluation of Antibacterial Activity of Cultivated Caucasian Whortleberry (Vaccinum arctostaphylus L.) Against Fish Pathogens", International Symposium on Fisheries and Aquatic Sciences SAFOS 2022 , Türkiye, (Aralık 2022
Sarrı, J.H., ERBİL, G.Ç., ELP, M., KADAK, A.E. (2022) "Acceptability of Different Concentrations of Chlorella sp. in Filipino Delicacy Puto as Coloring Agent", International Symposium on Fisheries and Aquatic Science (SOFAS) , (pp. 45-73), Türkiye, (Ekim 2022   
Tahiluddin, A.B., KADAK, A.E. (2021) "Traditional Fish Processing Techniques Applied in the Philippines and Turkey", FABA2021 , (pp. 74), İzmir, Türkiye, (Eylül 2021
Lakwanı, M.A., Özçelik, H., KADAK, A.E., BİLEN, S. (2019) "Sensory Changes of Rainbow Trout (Oncorhynchus mykiss) Fed with Different Plant Oils Supplemented Feeds during Storage in Refrigerator Conditions", 2nd International Congress On Engineering And Life Sciences , Kastamonu, Türkiye, (Ekim 2019
Salem, M.O.A., KADAK, A.E. (2019) "Antibacterial Activity of Chitosan, Some Plant Seeds Extracts and Oils Against Pathogenic Organisms Escherichia coli and Staphylococcus aureus", 2nd International Congress on Engineering and Life Science , (pp. 709), Türkiye, (Ağustos 2019   
Yanar, Y., Yanar, M., Yandım, A.K., KADAK, A.E. (2019) "Extraction and Characterization of Acid-soluble Collagen from Skin of Rainbow Trout (Oncorhynchus mykiss)", 2nd International Congress on Engineering and Life Science , (pp. 625), Türkiye, (Ağustos 2019
Yandım, A.K., KADAK, A.E., Çelik, M., Yanar, Y., Gülnaz, O., Tekelioğlu, B.K. (2019) "The Effectiveness of Different Treatments in Preventing Melanosis in Shrimp", 2nd International Congress on Engineering and life Science , (pp. 706), (Ağustos 2019
KADAK, A.E., Yandım, A.K. (2018) "Investigation of Deacetylation Degree and Viscosity of Chitosan Extracted from Different Crustecea Shells", International Congress on Engineering and Life Science , (pp. 320), Kastamonu, Türkiye, (Mayıs 2018
KADAK, A.E., Yandım, A.K. (2018) "Investigation of Physichochemical Parameters of Chitosan Extracted from Blue Crab", International Congress on Engineering and Life Science , (pp. 322), Kastamonu, Türkiye, (Mayıs 2018
SÖNMEZ, A.Y., KADAK, A.E., ÖZDEMİR, R.C. (2017) "AN ADAPTIVE NEURO-FUZZY INFERENCE SYSTEM (ANFIS) TO PREDICT CADMIUM (CD) CONCENTRATIONS IN THE FILYOS RIVER, TURKEY", 3rd INTERNATIONAL CONGRESS ONENVIRONMENTAL RESEARCHESAND TECHNOLOGY , (pp. 15), (Aralık 2017
SÖNMEZ, A.Y., KADAK, A.E., ÖZDEMİR, R.C. (2017) "INVESTIGATION OF FILYOS STREAM (TURKEY) WATER QUALITY IN TERMS OF SOME PHYSICO-CHEMICAL PARAMETERS", 3rd INTERNATIONAL CONGRESS ONENVIRONMENTAL RESEARCHESAND TECHNOLOGY , (Aralık 2017
ÖZDEMİR, R.C., SÖNMEZ, A.Y., KADAK, A.E., BİLEN, S. (2017) "Ginseng Bitkisi (Araliaceae sp.) Ekstraktının Gökkuşağı Alabalığı (Oncorhynchus mykiss) Yetiştiriciliğinde Yem Katkı Maddesi Olarak Kullanımı ve Sperm Kalitesine Etkisi", IMCOFE 2017 , (pp. 143-144), Roma, İtalya, (Kasım 2017
KADAK, A.E., Yandım, A.K. (2017) "Investigation of Different Deacetylation Degree of Chitosan Extracted From Shrimp Shell Waste", Ecology2017 , (Mayıs 2017
Atea, E.A.H., KADAK, A.E., Yağanoğlu, A.M., SÖNMEZ, A.Y. (2017) "Investigation of Some Physicochemical Water Quality Parameters of Germeçtepe Dam Lake(Kastamonu-Daday) and Assesment of Using Fuzzy Logic", Ekoloji 2017 , (Mayıs 2017
Yandım, A.K., Çelik, M., Yanar, Y., KADAK, A.E. (2017) "Physical Properties of Refrigerated Anchovy Fillets Dipped with Natural Antioxidant Extract Isolated from Shrimp Shells", International Conference on Agriculture, Foresty, Food Sciences and Technology , (pp. 1070), Nevşehir, Türkiye, (Mayıs 2017
Tot, A., KADAK, A.E., SÖNMEZ, A.Y., Aras, S. (2017) "Research on Physico-chemical Properties of Ilgaz River Basin(Kastamonu)", Ekolji 2017 , (Mayıs 2017
Sabır, E.C., Taş, M., Yandım, A.K., Gülnaz, O., KADAK, A.E. (2016) "Investigation of Antibacterial Activity of Chitosan Threated Wool Fabrics", 1st International Mediterranean Science and Engineering Congress , (pp. 1769), (Ekim 2016
SÖNMEZ, A.Y., KADAK, A.E. (2016) "Bazı Türk Cumhuriyetlerinin Su Ürünleri Üretimleri Açısından İncelenmesi", Uluslararası Türk Dünyası’xxnda İlmi Araştırmalar Sempozyumu , (pp. 523-526), Kırgızistan, (Mayıs 2016
ELP, M., SÖNMEZ, A.Y., KADAK, A.E. (2016) "Türkiye de Su Kaynakları Ve Sürdürülebilir Su Yönetimi", Türk Dünyası İlmi Araştırmalar Sempozyumu , (pp. 635-639), Kırgızistan, (Mayıs 2016
KADAK, A.E., KALAYCI-KADAK, M., Yandım, A.K. (2016) "Kış Kentlerinde Sportif Olta Balıkçılığının Doğa İle Kentin İç içe Yaşanılabilirliğine Katkısı Ve Rekreatif Açıdan Değerlendirilmesi", International Winter Cities Symposium , Erzurum, Türkiye, (Şubat 2016
KADAK, A.E., Demirkale, İ., Ölçülü, A., Yıldırım, U., Yandım, A.K. (2015) "Ergin un kurdu Tenebrio molitor bireylerinden kitosan biyopolimerinin eldesi ve karakterizasyonu", İÇ ANADOLU BÖLGESİ 2. TARIM VE GIDA KONGRESİ , (pp. 277), Türkiye, (Nisan 2015 
Farıvar, A., Saber, N., Şahan, Z., Serbester, U., Yenilmez, F., Tekeli, A., Yandım, A.K., KADAK, A.E., Çelik, M., Çelik, L., Kutlu, H.R. (2014) "Effects of High Degree Deacetylated Chitosan Supplementation on Performance and Egg Quality of Laying Hens", 16th AAAP Congress Asian Australian Animal Production in Yogyakarta, , Endonezya, (Kasım 2014
KADAK, A.E., Çelik, M. (2014) "Investigation of Chemical and Microbiological Changes During Cold Storage of Anchovy Marinades Added Chitosan", International Symposium on Fisheries and Aquatic Sciences (FABA) , Türkiye, (Eylül 2014
KADAK, A.E., Çelik, M. (2014) "Investigation of Physical and Sensory Changes During Cold Storage of Anchovy Marinades Added Chitosan", 1 st International Symposium on Aquatic Sciences and Technology , Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, (Mayıs 2014 
KADAK, A.E., Yandım, A.K., Çelik, M. (2014) "Su Ürünleri İşleme Fabrikalarında Değerlendirilmeyen Karides Atıklarından Kitosan Üretimi ve Ekonomiye Kazandırılması", Doğu Anadolu Bölgesi 5. Su Ürünleri Sempozyumu , Türkiye, (Mayıs 2014
Yandım, A.K., Gülnaz, O., Çelik, M., Yanar, Y., KADAK, A.E., Gerçek, G., Çıkrıkçı, M. (2010) "Metapenaeus Stebbingi Kabuk Atıklarından Elde Edilen Kitosanın Buzdolabında Depolanan Alabalık Oncorhynchus Mykiss Filetoları Üzerine Antimikrobiyal Etkisinin Belirlenmesi", 2. Ulusal Alabalık Sempozyumu , (pp. 63), Türkiye, (Temmuz 2010
KADAK, A.E., Aktaşbak, Y., Yandım, A.K., Çelik, M. (2009) "Farklı Talaşlarla Sıcak Tütsülenmiş Yayın Balığının Silurus Glanis Tütsüleme Sonrası Kimyasal Ve Duyusal Kalite Kriterlerinin Karşılaştırılması", XV. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu , (pp. 20), Türkiye, (Temmuz 2009
KADAK, A.E., Korkmaz, F., Sangün, L. (2006) "Adana Kentsel Alanında Su Ürünleri Tüketim Alışkanlıklarının Belirlenmesi", 3. Ulusal Su Ürünleri Öğrenci Sempozyumu , Türkiye, (Mayıs 2006
Kayıt Yok
KADAK, A.E., Yandım, A.K., Çelik, M. (2021) "SU ÜRÜNLERİNİN MUHAFAZASINDA ESANS YAĞLARIN KULLANIMI", Kitap: ESANS YAĞLAR, Ankara/Türkiye : İKSAD, Bölüm Sayfaları: 543 / 577, ISBN: 978-625-8007-39-8 
Yandım, A.K., Baykal, M., KADAK, A.E., Çelik, M. (2016) "Quality Changes in Crustaceans during and after Processing", Kitap: Handbook of Seafood Harvesting Quality Protection and Health Benefits, : Nova Science Publishers, Bölüm Sayfaları: 127 / 137, ISBN: 978-1-63485-852-6  
Kayıt Yok
(Uluslararası - Dergi) Food Bulletin, 2023, Editör, Yayın Sayısı:1
(Uluslararası - Dergi) Marine Science and Technology Bulletin, 2022, Yrd. Editör, Yayın Sayısı:1
(Uluslararası - Dergi) Food Bulletin, 2022, Editör, Yayın Sayısı:1
(Uluslararası - Dergi) Marine Science and Technology Bulletin, 2021, Yrd. Editör, Yayın Sayısı:1
(Uluslararası - Dergi) Marine Science and Technology Bulletin, 2020, Yrd. Editör, Yayın Sayısı:1
(Uluslararası - Dergi) Alınteri Zirai Bilimler Dergisi, 2020, Yrd. Editör, Yayın Sayısı:1
(Uluslararası - Dergi) Marine Science and Technology Bulletin, 2019, , Yayın Sayısı:1
(Uluslararası - Kitap) 2ND INTERNATIONAL CONGRESS ON ENGINEERING AND LIFE SCIENCE ABSTRACT AND PROCEEDING BOOK, 2019, Editör
(Uluslararası - Dergi) ALINTERI JOURNAL OF AGRICULTURE SCIENCES, 2019, Yrd. Editör, Yayın Sayısı:1
(Uluslararası - Dergi) Alınteri Zirai Bilimler Dergisi, 2019, , Yayın Sayısı:1
(Uluslararası - Kitap) INTERNATIONAL CONGRESS ON ENGINEERING AND LIFE SCIENCE PROCEEDING BOOK, 2018, Editör
(Uluslararası - Dergi) Alınteri Zirai Bilimler Dergisi, 2018, Yrd. Editör, Yayın Sayısı:1
(Uluslararası - Dergi) Alınteri Zirai Bilimler Dergisi, 2017, Yrd. Editör, Yayın Sayısı:1
(Uluslararası - Dergi) Alınteri Zirai Bilimler Dergisi, 2016, Yrd. Editör, Yayın Sayısı:1
(Uluslararası - Dergi) Alınteri Zirai Bilimler Dergisi Yardımcı Editör, 2016, Yrd. Editör, Yayın Sayısı:1
(Uluslararası - Dergi) Alınteri Zirai Bilimler Degisi, 2015, Yrd. Editör, Yayın Sayısı:1
Kayıt Yok
Üye, Çukurova Sualtı İhtisas Sporları Kulübü, 2005-
Atıflar
Atıf Sayılarına Göre Yayınlar
A: SCI/SSCI/AHCI, B: ESCI, C: Scopus, D: Uluslararası Alan Index, E: Diğer Uluslararası, F: TR Dizin, G: Uluslararası Kitap, H: Ulusal Kitap, I: Diğer Ulusal, J: Toplam
Sıra Yayın A B C D E F G H I J
1 Physicochemical characterization of chitosan extracted from Metapenaeus stebbingi shells 74 0 0 11 31 1 2 0 0 119
2 An Adaptive Neuro-Fuzzy Inference System (ANFIS) to Predict of Cadmium (Cd) Concentrations in the Filyos River, Turkey 28 0 0 11 10 2 3 0 0 54
3 Effect of Ginseng Root (Araliaceae sp.) Extracts on Sperm Quality Parameters and Reproductive Performance in Rainbow Trout (Oncorhynchus mykiss) 9 0 0 0 1 1 0 0 0 11
4 Characteristics of Capoeta oguzelii, a new species of cyprinid fish from the Ezine Stream, Black Sea basin, Turkey (Teleostei: Cyprinidae) 5 0 0 3 2 0 0 0 0 10
5 Fatty acid composition and sensory properties of Wels catfish Silurus glanis hot smoked with different sawdust materials 5 0 0 4 0 0 0 0 0 9
6 Antioxidative and antimicrobial activities of shrimp chitosan on gilthead sea bream Sparus aurata during refrigerated storage 6 0 0 1 0 0 0 0 0 7
7 Germeçtepe Baraj Gölünün (Kastamonu-Daday) Bazı Fiziko-kimyasal Su Kalite Parametrelerinin İncelenmesi 2 0 0 3 0 2 0 0 0 7
8 Antimicrobial Activity of the Chitosan Extracted from Metapenaeus stebbingi Shell Wastes 3 0 0 3 0 0 0 0 0 6
9 Proximate And Fatty Acid Composition Of The Keeled Mullet Liza Carinata From The North East Mediterranean Sea 2 0 0 0 1 2 0 0 0 5
10 Kastamonu Kıyılarından Yakalanan Bazı Ekonomik BalıkTürlerinde Ağır Metal Birikiminin Tespiti 4 0 0 0 0 0 0 0 0 4
11 Traditional Fish Processing Techniques Applied in the Philippines and Turkey 0 0 0 3 0 1 0 0 0 4
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Birlikte çalışılan kişi Aktif Dönem Çalışma Sayısı
Mehmet Çelik
Çukurova Üniversitesi
2009 - 2023 27
Aygül Küçükgülmez Yandım
Çukurova Üniversitesi
2017 - 2023 18
Aygül Küçükgülmez Yandım
-
2009 - 2016 13
Kastamonu Üniversitesi
2016 - 2019 12
Osman Gülnaz
Çukurova Üniversitesi
2010 - 2023 8
Yasemen Yanar
Çukurova Üniversitesi
2010 - 2019 8
Kastamonu Üniversitesi
2016 - 2019 7
Kastamonu Üniversitesi
2016 - 2019 4
Ladine Çelik
Çukurova Üniversitesi
2014 - 2022 4
Albaris Beteh Tahiluddin
-
2021 - 2023 4
Kastamonu Üniversitesi
2016 - 2022 3
Hasan Rüştü Kutlu
Çukurova Üniversitesi
2014 - 2022 3
Ahmet Tekeli
Yüzüncü Yıl Üniversitesi
2014 - 2022 3
Sıdki Aras
Kastamonu Üniversitesi
2017 3
Uğur Serbester
Çukurova Üniversitesi
2014 - 2022 3
Zeynep Şahan
Adıyaman Üniversitesi
2014 - 2022 3
Fatma Yenilmez
Çukurova Üniversitesi
2014 - 2022 3
Enas A Hamad Atea
-
2017 - 2018 3
Gözde Gerçek
-
2010 - 2016 3
Kastamonu Üniversitesi
2022 - 2023 2
Aycan Mutlu Yağanoğlu
Atatürk Üniversitesi
2017 - 2018 2
Adem Yavuz Sonmez
-
2016 - 2017 2
Adnan Tot
-
2017 2
Afshin Farivar
-
2018 - 2022 2
Mohammed Omar Abdalla Salem
-
2019 - 2020 2
Mustafa Çıkrıkçı
-
2010 - 2011 2
Naeim Saber
-
2014 - 2018 2
Şükran Altun
-
2023 2
-
2022 1
Kastamonu Üniversitesi
2018 1
Kastamonu Üniversitesi
2016 1
Levent Sangün
Çukurova Üniversitesi
2006 1
Mehtap Baykal
Çukurova Üniversitesi
2016 1
İbrahim Demirkale
Çukurova Üniversitesi
2015 1
Yusuf Uzun
-
2022 1
Mahmut Yanar
-
2019 1
Bilge Kaan Tekelioğlu
-
2019 1
Mahmut Taş
Çukurova Üniversitesi
2016 1
Semih Kale
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
2018 1
Alp Atay
-
2022 1
Davut Turan
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi
2018 1
Fatih Korkmaz
Atatürk Üniversitesi
2006 1
Emel Ceyhun Sabır
Çukurova Üniversitesi
2016 1
Abdüllatif Ölçülü
-
2015 1
Afshın Farıvar
-
2014 1
Afşin Farivar
-
2017 1
Aygul Kucukgulmez
-
2012 1
Aygül Küçükgülmez
-
2016 1
Bilgen Başkaya
-
2023 1
Didem Şen
-
2011 1
Ebru Altunbaş
-
2022 1
Enas A. Hamad Atea
-
2017 1
Gozde Gercek
-
2012 1
Güneş Buyruk
-
2023 1
Halil Özçelik
-
2019 1
Hamiyet Özge Carbaş
-
2023 1
Hüriyet Polat
-
2011 1
Hüseyin Küçük
-
2022 1
Hüseyin Mete Ünal
-
2022 1
Jurmin H Sarrı
-
2022 1
Masoud As Lakwanı
-
2019 1
Mehmet Celik
-
2012 1
Mehmet Gökçin
-
2013 1
Osman Gulnaz
-
2012 1
Serap Gelibolu
-
2016 1
Soner Bilen
-
2016 1
Uğur Yıldırım
-
2015 1
Yasemen Yanar
-
2012 1
Yurdagül Aktaşbak
-
2009 1
Zafer Bozkurt
-
2022 1
Alan Adı Alandaki Toplam Öğretim Elemanı Sayısı
TÜBİTAK Araştırma Alanı Fen ve Mühendislik 50645
YÖKSİS Temel Alan Ziraat ve Orman ve Su Ürünleri Temel Alanı 5150
YÖKSİS Bilim Alanı Su Ürünleri 803
Anahtar Kelimeler Su Ürünleri İşleme Teknolojileri, Ürün Kullanılabilirliği
Performans Kriteri 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024
Ağırlıklı Puan 22 135 124 260 67 15 45 79 305 0
Sıra (Araştırma Alanı İçinde) 642 . 525 . 590 . 412 . 589 . 602 . 634 . 613 . 359 . -
Sıra (Temel Alan İçinde) 344 . 239 . 279 . 136 . 295 . 304 . 316 . 311 . 114 . -
Sıra (Bilim Alanı İçinde) 192 . 94 . 134 . 38 . 143 . 109 . 135 . 134 . 36 . -
Sıra (Anahtar Kelime (1)) 47 . 20 . 22 . 9 . 27 . 31 . 33 . 23 . 6 . -
Sıra (Anahtar Kelime (2)) - - - - - - - - - -
Toplam Yayın 2 7 11 7 5 1 2 5 9 0
Toplam Makale 1 2 4 5 1 1 0 3 8 0
Toplam Kitap 0 1 0 0 0 0 1 0 0 0
Toplam Bildiri 1 4 7 2 4 0 1 2 1 0
Makale (SCI) 0 1 1 5 1 0 0 1 5 0
Makale (Uluslararası) 0 1 3 0 0 1 0 2 2 0
Makale (Ulusal) 1 0 0 0 0 0 0 0 1 0
Kitap Yazarlığı 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Kitap Bölümü Yazarlığı 0 1 0 0 0 0 1 0 0 0
Bildiri (Uluslararası) 0 4 7 2 3 0 1 2 1 0
Bildiri (Ulusal) 1 0 0 0 1 0 0 0 0 0
Atıfları ve Metrikleri
Atıfları ve Metrikleri