Doktora/Sanatta Yeterlilik/Tıpta Uzmanlık, Türkiye, Çukurova Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Su Ürünleri Avlama ve İşleme Teknolojisi (Dr), 2012, 2017 |
Yüksek Lisans, Türkiye, Çukurova Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Su Ürünleri Avlama ve İşleme Teknolojisi (Yl) (Tezli), 2008, 2012 |
Lisans, Türkiye, Çukurova Üniversitesi, Su Ürünleri Fakültesi, Su Ürünleri Mühendisliği Bölümü, 2004, 2008 |
Doktora/Sanatta Yeterlilik/Tıpta Uzmanlık, Türkiye, Çukurova Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Su Ürünleri Avlama ve İşleme Teknolojisi (Dr), 2012, 2017 |
Yüksek Lisans, Türkiye, Çukurova Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Su Ürünleri Avlama ve İşleme Teknolojisi (Yl) (Tezli), 2008, 2012 |
Lisans, Türkiye, Çukurova Üniversitesi, Su Ürünleri Fakültesi, Su Ürünleri Mühendisliği Bölümü, 2004, 2008 |
Kayıt Yok |
İngilizce, YÖKDİL, 72, 2022/2 Yük, 2022 |
İngilizce, YÖKDİL, 75, 2017 |
İngilizce, KPDS, 60, 2011-KPDS , 2011 |
İngilizce, ÜDS, 68, 2011-ÜDS S, 2011 |
Kayıt Yok |
[UAK] Ziraat, Orman ve Su Ürünleri Su Ürünleri Su Ürünleri İşleme Teknolojileri |
2023-, Doktor Öğretim Üyesi, Tam Zamanlı, Kastamonu Üniversitesi, Devrekani Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Meslek Yüksekokulu, Veterinerlik Bölümü, Türkiye |
2018-2023, Doktor Öğretim Üyesi, Tam Zamanlı, Kastamonu Üniversitesi, Su Ürünleri Fakültesi, Su Ürünleri Yetiştiriciliği Bölümü, Türkiye |
2012-2018, Araştırma Görevlisi, Tam Zamanlı, Kastamonu Üniversitesi, Su Ürünleri Fakültesi, Su Ürünleri Temel Bilimleri Bölümü, Türkiye |
2020-2023, Fakülte Yönetim Kurulu Üyeliği, Kastamonu Üniversitesi, Türkiye |
2016-2019, Arş. Uyg. Merkezi Müdür Yardımcısı, Kastamonu Üniversitesi, Türkiye |
Hazal Başar Yılmaz, Yüksek Lisans, Batı Karadeniz'deki bazı sucul canlılardan elde edilen kitosanın buzdolabı koşullarında (+4°c) muhafaza edilen gökkuşağı alabalığı (Oncorhynchus mykiss) filetolarının doku yapısına etkisi, Kastamonu Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Su Ürünleri Yetiştiriciliği Ana Bilim Dalı, 2024, (Asıl Danışman) |
Hazal Başar Yılmaz, Yüksek Lisans, Batı Karadeniz'deki Bazı Sucul Canlıların Biyokimyasal ve Yağ Asidi Değişimlerinin Mevsimsel Olarak İncelenmesi, Kastamonu Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Su Ürünleri Yetiştiriciliği (Yl) (Tezli), (Asıl Danışman) |
2023-2024, Temel Matematik, Ön Lisans |
2023-2024, Temel Biyokimya, Ön Lisans |
2021-2022, Göl Ekolojisi, Lisans |
2021-2022, Su Ürünlerinde Kalite Değişim Analizleri Ve Yorumlanması, Yüksek Lisans |
2021-2022, Su Ürünlerinde İşleme Teknikleri, Yüksek Lisans |
2020-2021, Su Ürünlerinde Hijyen ve Sanitasyon, Lisans |
2020-2021, Göl Ekolojisi, Lisans |
2020-2021, Su Ürünlerinde Kalite Değişim Analizleri Ve Yorumlanması, Yüksek Lisans |
2020-2021, Su Ürünlerinde İşleme Teknikleri, Yüksek Lisans |
2019-2020, Ölçme Bilgisi, Lisans |
2019-2020, Su Ürünlerinde Kalite Değişim Analizleri Ve Yorumlanması, Yüksek Lisans |
2019-2020, Su Ürünlerinde İşleme Teknikleri, Yüksek Lisans |
2018-2019, Arazi Teknikleri, Lisans |
2018-2019, Su Ürünleri Besin Kimyası, Lisans |
2018-2019, Su Ürünlerinde Kalite Değişim Analizleri Ve Yorumlanması, Yüksek Lisans |
2018-2019, Su Ürünlerinde İşleme Teknikleri, Yüksek Lisans |
Kayıt Yok |
Kayıt Yok |
KURTULUŞ, O.Ç., Ondaral, S., EMİN, N., KADAK, A.E. (2024) "Bioaerogels produced from tempo oxidized nano cellulose with chitosan, gelatin, and alginate: general performances for wound dressing application", Cellulose, 0 (1) [SCI] DOI |
Başkaya, B., Çelik, M., KADAK, A.E., Yandım, A.K. (2023) "Comparison of Nutritional Composition, Mineral and Heavy Metal Content of Rainbow Trout from Different Aquaculture Systems", Journal of Anatolian Environmental and Animal Sciences, 8 (3) pp. 547-553 [TR Dizin] DOI |
Buyruk, G., Çelik, M., Yandım, A.K., KADAK, A.E. (2023) "The Chemical Composition, Sensory Properties, and Myofibrillar Proteins of Surimi Produced From Tilapia (Oreochromis niloticus) Meat", Marine Science and Technology Bulletin, 12 (3) pp. 402-410 [TR Dizin] DOI |
TERZİ, E., Tahiluddin, A.B., KADAK, A.E. (2023) "Evaluation of the antibacterial activity of cultivated Caucasian whortleberry (Vaccinium arctostaphylos L.) against fish pathogens", Fisheries & Aquatic Life, 31 (2) pp. 79-86 DOI |
KADAK, A.E., Yandım, A.K., Çelik, M. (2023) "Preparation and Characterization of Crayfish (Astacus leptodactylus) Chitosan with Different Deacetylation Degrees", IRANIAN JOURNAL OF BIOTECHNOLOGY, 21 (2) pp. 87-94 [SCI Expanded] Link DOI |
KADAK, A.E. (2023) "Chitosan Decelerates Melanosis in Shrimp: A Novel Technique for Visual Quality Assessment Using Digital Image Analysis", ISRAELI JOURNAL OF AQUACULTURE-BAMIDGEH, 75 (2) pp. 1-18 [SCI Expanded] DOI |
Altun, Ş., KADAK, A.E., Yandım, A.K., Gülnaz, O., Çelik, M. (2023) "Explanation of difenoconazole removal by chitosan with Langmuir adsorption isotherm and kinetic modeling", TOXICOLOGICAL RESEARCH, 39 (1) pp. 127-133 [SCI Expanded] Link DOI |
Altun, Ş., KADAK, A.E., Yandım, A.K., Gülnaz, O., Çelik, M. (2023) "Explanation of difenoconazole removal by chitosan with Langmuir adsorption isotherm and kinetic modeling", Toxicological Research, 39 (1) pp. 127-133 [SCI Expanded] Link |
Carbaş, H.Ö., KADAK, A.E., Yandım, A.K., Gülnaz, O., Çelik, M. (2023) "Investigation of Reactive Red 198 Dye Removal by Chitosan from Aqueous Solution", ISRAELI JOURNAL OF AQUACULTURE-BAMIDGEH, 75 (2) pp. 1-9 [SCI Expanded] DOI |
Tahiluddin, A.B., KADAK, A.E. (2022) "Traditional Fish Processing Techniques Applied in the Philippines and Turkey", Menba Kastamonu Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dergisi, 8 (1) pp. 50-58 [TR Dizin] Link |
Farivar, A., Atay, A., Şahan, Z., Serbester, U., Yenilmez, F., Tekeli, A., Yandım, A.K., KADAK, A.E., Çelik, M., Uzun, Y., Kutlu, H.R., Çelik, L. (2022) "Effects of different degrees of deacetylation and levels of chitosan on performance, egg traits and serum biochemistry of laying hens", ARCHIVES OF ANIMAL NUTRITION, 76 (2) pp. 112-124 [SCI Expanded] Link DOI |
Küçük, H., Çelik, M., KADAK, A.E., Yandım, A.K., Ünal, H.M., Bozkurt, Z., Altunbaş, E. (2022) "Osmaniye İlinde Su Ürünleri Tüketim Alışkanlıklarının Anket Çalışması ile Belirlenmesi", Menba Kastamonu Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dergisi, 8 (1) pp. 39-49 [TR Dizin] Link |
KADAK, A.E., Salem, M.O.A. (2020) "Antibacterial Activity of Chitosan, Some Plant Seed Extracts and Oils Against Escherichia coli and Staphylococcus aureus", ALINTERI JOURNAL OF AGRICULTURE SCIENCES, 35 (2) pp. 144-150 [TR Dizin] Link DOI |
SÖNMEZ, A.Y., ÖZDEMİR, R.C., BİLEN, S., KADAK, A.E. (2019) "Effect of Ginseng Root (Araliaceae sp.) Extracts on Sperm Quality Parameters and Reproductive Performance in Rainbow Trout (Oncorhynchus mykiss)", ISRAELI JOURNAL OF AQUACULTURE-BAMIDGEH, 71 (1) pp. 1-6 [SCI Expanded] Link DOI |
SÖNMEZ, A.Y., Kale, S., ÖZDEMİR, R.C., KADAK, A.E. (2018) "An Adaptive Neuro-Fuzzy Inference System (ANFIS) to Predict of Cadmium (Cd) Concentrations in the Filyos River, Turkey", TURKISH JOURNAL OF FISHERIES AND AQUATIC SCIENCES, 18 (12) pp. 1333-1343 [SCI Expanded] Link DOI |
Farivar, A., Saber, N., Şahan, Z., Serbester, U., Yenilmez, F., Yandım, A.K., KADAK, A.E., Çelik, M., Tekeli, A., Kutlu, H.R., Çelik, L. (2018) "Effects of high degree deacetylated chitosan supplementation on yolk and blood immune status of laying hens", Journal of Animal Science, 96 (0) [SCI Expanded] DOI |
ELP, M., OSMANOĞLU, M.İ., KADAK, A.E., Turan, D. (2018) "Characteristics of Capoeta oguzelii, a new species of cyprinid fish from the Ezine Stream, Black Sea basin, Turkey (Teleostei: Cyprinidae)", ZOOLOGY IN THE MIDDLE EAST, 64 (2) pp. 102-111 [SCI Expanded] DOI |
Atea, E.A.H., KADAK, A.E., Yağanoğlu, A.M., SÖNMEZ, A.Y. (2018) "FUZZY LOGIC EVALUATION OF WATER QUALITY CLASSIFICATION FOR SOME PHYSICOCHEMICAL PARAMETERS IN GERMECTEPE DAM LAKE (KASTAMONU-TURKEY)", FRESENIUS ENVIRONMENTAL BULLETIN, 27 (8) pp. 5238-5243 [SCI Expanded] Link |
Yandım, A.K., KADAK, A.E., Çelik, M., Yanar, Y., Gülnaz, O. (2018) "THE EVALUATION OF SHELLFISH WASTES AS ANTIMICROBIAL AGENT ON RAINBOW TROUT", FRESENIUS ENVIRONMENTAL BULLETIN, 27 (6) pp. 4169-4173 [SCI Expanded] Link |
Tot, A., KADAK, A.E., Aras, S. (2017) "Ilgaz Çayı Havzası Derelerinin (Kastamonu) Bazı Fiziko-Kimyasal Özelliklerinin Belirlenmesi Üzerine Araştırmalar", Kastamonu Üniversitesi Menba Su Ürünleri Fakültesi Dergisi, 3 (1) pp. 8-16 |
KADAK, A.E., Aras, S. (2017) "Su Sıcaklığının Diğer Su Özelliklerine Olan Etkileri", Kastamonu Üniversitesi Menba Su Ürünleri Fakültesi Dergisi, 3 (1) pp. 30-35 |
Atea, E.A.H., KADAK, A.E., SÖNMEZ, A.Y. (2017) "Germeçtepe Baraj Gölünün (Kastamonu-Daday) Bazı Fiziko-kimyasal Su Kalite Parametrelerinin İncelenmesi", Alınteri Zirai Bilimler Dergisi, 32 (1) pp. 55-68 [ESCI] DOI |
Yandım, A.K., KADAK, A.E., Çelik, L., Farivar, A., Çelik, M. (2017) "COMPARISON OF THE PHYSICOCHEMICAL PROPERTIES OF CHITOSAN EXTRACTED FROM SHRIMP SHELL WASTE WITH DIFFERENT DEACETYLATION DEGREES", FRESENIUS ENVIRONMENTAL BULLETIN, 26 (12) pp. 135-140 [SCI Expanded] Link |
Atea, E.A.H., KADAK, A.E., Sonmez, A.Y. (2017) "Investigation of Physicochemical Water Quality Parameters of Germectepe Dam Lake (Kastamonu-Daday)", ALINTERI JOURNAL OF AGRICULTURE SCIENCES, 32 (1) pp. 55-68 [ESCI] DOI |
SÖNMEZ, A.Y., KADAK, A.E., ÖZDEMİR, R.C., BİLEN, S. (2016) "Kastamonu Kıyılarından Yakalanan Bazı Ekonomik BalıkTürlerinde Ağır Metal Birikiminin Tespiti", Alınteri Zirai Bilimler Dergisi, 2 (0) pp. 84-90 [TR Dizin] Link |
Sonmez, A.Y., KADAK, A.E., ÖZDEMİR, R.C., Bilen, S. (2016) "Establishing on Heavy Metal Accumulation in Some Economically Important Fish Species Captured from Kastamonu Costal", ALINTERI JOURNAL OF AGRICULTURE SCIENCES, 31 (2) pp. 84-90 [ESCI] |
Küçükgülmez, A., Yanar, Y., KADAK, A.E., Gerçek, G., Gelibolu, S., Çelik, M. (2016) "Utilization of Shellfish Waste Effects of Chitosan from Shrimp Shell Waste on Fatty Acid Profiles of European Eel", FRESENIUS ENVIRONMENTAL BULLETIN, 25 (12) pp. 5287-5290 [SCI Expanded] |
KADAK, A.E., Çelik, M. (2015) "Kitosan Eklenmiş Hamsi Marinatlarının Soğuk Depolanmasında Meydana Gelen Fiziksel Ve Duyusal Değişimler", ALINTERİ ZİRAİ BİLİMLER DERGİSİ/ JOURNAL OF AGRICULTURAL SCIENCE, 1 (28) pp. 33-44 Link |
Yandım, A.K., KADAK, A.E., Gökçin, M. (2013) "Antioxidative and antimicrobial activities of shrimp chitosan on gilthead sea bream Sparus aurata during refrigerated storage", INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, 48 (1) pp. 51-57 [SCI Expanded] Link DOI |
Yandım, A.K., Gülnaz, O., Çelik, M., Yanar, Y., KADAK, A.E., Gerçek, G. (2012) "Antimicrobial Activity of the Chitosan Extracted from Metapenaeus stebbingi Shell Wastes", Journal of Polymers and the Environment, 20 (2) pp. 431-437 [SCI Expanded] Link DOI |
Kucukgulmez, A., Gulnaz, O., Celik, M., Yanar, Y., KADAK, A.E., Gercek, G. (2012) "Antimicrobial Activity of the Chitosan Extracted from Shell Wastes", JOURNAL OF POLYMERS AND THE ENVIRONMENT, 20 (2) pp. 431-437 [ESCI] DOI |
Yandım, A.K., Çelik, M., Yanar, Y., Şen, D., Polat, H., KADAK, A.E. (2011) "Physicochemical characterization of chitosan extracted from Metapenaeus stebbingi shells", FOOD CHEMISTRY, 126 (3) pp. 1144-1148 [SCI Expanded] Link DOI |
Yandım, A.K., Çelik, M., KADAK, A.E., Çıkrıkçı, M. (2011) "Proximate And Fatty Acid Composition Of The Keeled Mullet Liza Carinata From The North East Mediterranean Sea", Journal of Applied Biological Sciences, 5 (1) pp. 17-19 |
Yandım, A.K., KADAK, A.E., Çelik, M. (2010) "Fatty acid composition and sensory properties of Wels catfish Silurus glanis hot smoked with different sawdust materials", INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, 45 (12) pp. 2645-2649 [SCI Expanded] Link DOI |
KADAK, A.E. (2023) "CHITOSAN; A NOVEL ADSORBENT FOR CO2 CAPTURE", 3rd International Congress on Engineering And Life Science , (pp. 197), Trabzon, Türkiye, (Ekim 2023) |
TERZİ, E., Tahiluddin, A.B., KADAK, A.E. (2022) "Evaluation of Antibacterial Activity of Cultivated Caucasian Whortleberry (Vaccinum arctostaphylus L.) Against Fish Pathogens", International Symposium on Fisheries and Aquatic Sciences SAFOS 2022 , Türkiye, (Aralık 2022) |
Sarrı, J.H., ERBİL, G.Ç., ELP, M., KADAK, A.E. (2022) "Acceptability of Different Concentrations of Chlorella sp. in Filipino Delicacy Puto as Coloring Agent", International Symposium on Fisheries and Aquatic Science (SOFAS) , (pp. 45-73), Türkiye, (Ekim 2022) |
Tahiluddin, A.B., KADAK, A.E. (2021) "Traditional Fish Processing Techniques Applied in the Philippines and Turkey", FABA2021 , (pp. 74), İzmir, Türkiye, (Eylül 2021) |
Lakwanı, M.A., Özçelik, H., KADAK, A.E., BİLEN, S. (2019) "Sensory Changes of Rainbow Trout (Oncorhynchus mykiss) Fed with Different Plant Oils Supplemented Feeds during Storage in Refrigerator Conditions", 2nd International Congress On Engineering And Life Sciences , Kastamonu, Türkiye, (Ekim 2019) |
Salem, M.O.A., KADAK, A.E. (2019) "Antibacterial Activity of Chitosan, Some Plant Seeds Extracts and Oils Against Pathogenic Organisms Escherichia coli and Staphylococcus aureus", 2nd International Congress on Engineering and Life Science , (pp. 709), Türkiye, (Ağustos 2019) |
Yanar, Y., Yanar, M., Yandım, A.K., KADAK, A.E. (2019) "Extraction and Characterization of Acid-soluble Collagen from Skin of Rainbow Trout (Oncorhynchus mykiss)", 2nd International Congress on Engineering and Life Science , (pp. 625), Türkiye, (Ağustos 2019) |
Yandım, A.K., KADAK, A.E., Çelik, M., Yanar, Y., Gülnaz, O., Tekelioğlu, B.K. (2019) "The Effectiveness of Different Treatments in Preventing Melanosis in Shrimp", 2nd International Congress on Engineering and life Science , (pp. 706), (Ağustos 2019) |
KADAK, A.E., Yandım, A.K. (2018) "Investigation of Deacetylation Degree and Viscosity of Chitosan Extracted from Different Crustecea Shells", International Congress on Engineering and Life Science , (pp. 320), Kastamonu, Türkiye, (Mayıs 2018) |
KADAK, A.E., Yandım, A.K. (2018) "Investigation of Physichochemical Parameters of Chitosan Extracted from Blue Crab", International Congress on Engineering and Life Science , (pp. 322), Kastamonu, Türkiye, (Mayıs 2018) |
SÖNMEZ, A.Y., KADAK, A.E., ÖZDEMİR, R.C. (2017) "AN ADAPTIVE NEURO-FUZZY INFERENCE SYSTEM (ANFIS) TO PREDICT CADMIUM (CD) CONCENTRATIONS IN THE FILYOS RIVER, TURKEY", 3rd INTERNATIONAL CONGRESS ONENVIRONMENTAL RESEARCHESAND TECHNOLOGY , (pp. 15), (Aralık 2017) |
SÖNMEZ, A.Y., KADAK, A.E., ÖZDEMİR, R.C. (2017) "INVESTIGATION OF FILYOS STREAM (TURKEY) WATER QUALITY IN TERMS OF SOME PHYSICO-CHEMICAL PARAMETERS", 3rd INTERNATIONAL CONGRESS ONENVIRONMENTAL RESEARCHESAND TECHNOLOGY , (Aralık 2017) |
ÖZDEMİR, R.C., SÖNMEZ, A.Y., KADAK, A.E., BİLEN, S. (2017) "Ginseng Bitkisi (Araliaceae sp.) Ekstraktının Gökkuşağı Alabalığı (Oncorhynchus mykiss) Yetiştiriciliğinde Yem Katkı Maddesi Olarak Kullanımı ve Sperm Kalitesine Etkisi", IMCOFE 2017 , (pp. 143-144), Roma, İtalya, (Kasım 2017) |
KADAK, A.E., Yandım, A.K. (2017) "Investigation of Different Deacetylation Degree of Chitosan Extracted From Shrimp Shell Waste", Ecology2017 , (Mayıs 2017) |
Atea, E.A.H., KADAK, A.E., Yağanoğlu, A.M., SÖNMEZ, A.Y. (2017) "Investigation of Some Physicochemical Water Quality Parameters of Germeçtepe Dam Lake(Kastamonu-Daday) and Assesment of Using Fuzzy Logic", Ekoloji 2017 , (Mayıs 2017) |
Yandım, A.K., Çelik, M., Yanar, Y., KADAK, A.E. (2017) "Physical Properties of Refrigerated Anchovy Fillets Dipped with Natural Antioxidant Extract Isolated from Shrimp Shells", International Conference on Agriculture, Foresty, Food Sciences and Technology , (pp. 1070), Nevşehir, Türkiye, (Mayıs 2017) |
Tot, A., KADAK, A.E., SÖNMEZ, A.Y., Aras, S. (2017) "Research on Physico-chemical Properties of Ilgaz River Basin(Kastamonu)", Ekolji 2017 , (Mayıs 2017) |
Sabır, E.C., Taş, M., Yandım, A.K., Gülnaz, O., KADAK, A.E. (2016) "Investigation of Antibacterial Activity of Chitosan Threated Wool Fabrics", 1st International Mediterranean Science and Engineering Congress , (pp. 1769), (Ekim 2016) |
SÖNMEZ, A.Y., KADAK, A.E. (2016) "Bazı Türk Cumhuriyetlerinin Su Ürünleri Üretimleri Açısından İncelenmesi", Uluslararası Türk Dünyası’xxnda İlmi Araştırmalar Sempozyumu , (pp. 523-526), Kırgızistan, (Mayıs 2016) |
ELP, M., SÖNMEZ, A.Y., KADAK, A.E. (2016) "Türkiye de Su Kaynakları Ve Sürdürülebilir Su Yönetimi", Türk Dünyası İlmi Araştırmalar Sempozyumu , (pp. 635-639), Kırgızistan, (Mayıs 2016) |
KADAK, A.E., KALAYCI-KADAK, M., Yandım, A.K. (2016) "Kış Kentlerinde Sportif Olta Balıkçılığının Doğa İle Kentin İç içe Yaşanılabilirliğine Katkısı Ve Rekreatif Açıdan Değerlendirilmesi", International Winter Cities Symposium , Erzurum, Türkiye, (Şubat 2016) |
KADAK, A.E., Demirkale, İ., Ölçülü, A., Yıldırım, U., Yandım, A.K. (2015) "Ergin un kurdu Tenebrio molitor bireylerinden kitosan biyopolimerinin eldesi ve karakterizasyonu", İÇ ANADOLU BÖLGESİ 2. TARIM VE GIDA KONGRESİ , (pp. 277), Türkiye, (Nisan 2015) |
Farıvar, A., Saber, N., Şahan, Z., Serbester, U., Yenilmez, F., Tekeli, A., Yandım, A.K., KADAK, A.E., Çelik, M., Çelik, L., Kutlu, H.R. (2014) "Effects of High Degree Deacetylated Chitosan Supplementation on Performance and Egg Quality of Laying Hens", 16th AAAP Congress Asian Australian Animal Production in Yogyakarta, , Endonezya, (Kasım 2014) |
KADAK, A.E., Çelik, M. (2014) "Investigation of Chemical and Microbiological Changes During Cold Storage of Anchovy Marinades Added Chitosan", International Symposium on Fisheries and Aquatic Sciences (FABA) , Türkiye, (Eylül 2014) |
KADAK, A.E., Çelik, M. (2014) "Investigation of Physical and Sensory Changes During Cold Storage of Anchovy Marinades Added Chitosan", 1 st International Symposium on Aquatic Sciences and Technology , Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, (Mayıs 2014) |
KADAK, A.E., Yandım, A.K., Çelik, M. (2014) "Su Ürünleri İşleme Fabrikalarında Değerlendirilmeyen Karides Atıklarından Kitosan Üretimi ve Ekonomiye Kazandırılması", Doğu Anadolu Bölgesi 5. Su Ürünleri Sempozyumu , Türkiye, (Mayıs 2014) |
Yandım, A.K., Gülnaz, O., Çelik, M., Yanar, Y., KADAK, A.E., Gerçek, G., Çıkrıkçı, M. (2010) "Metapenaeus Stebbingi Kabuk Atıklarından Elde Edilen Kitosanın Buzdolabında Depolanan Alabalık Oncorhynchus Mykiss Filetoları Üzerine Antimikrobiyal Etkisinin Belirlenmesi", 2. Ulusal Alabalık Sempozyumu , (pp. 63), Türkiye, (Temmuz 2010) |
KADAK, A.E., Aktaşbak, Y., Yandım, A.K., Çelik, M. (2009) "Farklı Talaşlarla Sıcak Tütsülenmiş Yayın Balığının Silurus Glanis Tütsüleme Sonrası Kimyasal Ve Duyusal Kalite Kriterlerinin Karşılaştırılması", XV. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu , (pp. 20), Türkiye, (Temmuz 2009) |
KADAK, A.E., Korkmaz, F., Sangün, L. (2006) "Adana Kentsel Alanında Su Ürünleri Tüketim Alışkanlıklarının Belirlenmesi", 3. Ulusal Su Ürünleri Öğrenci Sempozyumu , Türkiye, (Mayıs 2006) |
Kayıt Yok |
KADAK, A.E., Yandım, A.K., Çelik, M. (2021) "SU ÜRÜNLERİNİN MUHAFAZASINDA ESANS YAĞLARIN KULLANIMI", Kitap: ESANS YAĞLAR, Ankara/Türkiye : İKSAD, Bölüm Sayfaları: 543 / 577, ISBN: 978-625-8007-39-8 |
Yandım, A.K., Baykal, M., KADAK, A.E., Çelik, M. (2016) "Quality Changes in Crustaceans during and after Processing", Kitap: Handbook of Seafood Harvesting Quality Protection and Health Benefits, : Nova Science Publishers, Bölüm Sayfaları: 127 / 137, ISBN: 978-1-63485-852-6 |
Kayıt Yok |
(Uluslararası - Dergi) Food Bulletin, 2023, Editör, Yayın Sayısı:1 |
(Uluslararası - Dergi) Marine Science and Technology Bulletin, 2022, Yrd. Editör, Yayın Sayısı:1 |
(Uluslararası - Dergi) Food Bulletin, 2022, Editör, Yayın Sayısı:1 |
(Uluslararası - Dergi) Marine Science and Technology Bulletin, 2021, Yrd. Editör, Yayın Sayısı:1 |
(Uluslararası - Dergi) Marine Science and Technology Bulletin, 2020, Yrd. Editör, Yayın Sayısı:1 |
(Uluslararası - Dergi) Alınteri Zirai Bilimler Dergisi, 2020, Yrd. Editör, Yayın Sayısı:1 |
(Uluslararası - Dergi) Marine Science and Technology Bulletin, 2019, , Yayın Sayısı:1 |
(Uluslararası - Kitap) 2ND INTERNATIONAL CONGRESS ON ENGINEERING AND LIFE SCIENCE ABSTRACT AND PROCEEDING BOOK, 2019, Editör |
(Uluslararası - Dergi) ALINTERI JOURNAL OF AGRICULTURE SCIENCES, 2019, Yrd. Editör, Yayın Sayısı:1 |
(Uluslararası - Dergi) Alınteri Zirai Bilimler Dergisi, 2019, , Yayın Sayısı:1 |
(Uluslararası - Kitap) INTERNATIONAL CONGRESS ON ENGINEERING AND LIFE SCIENCE PROCEEDING BOOK, 2018, Editör |
(Uluslararası - Dergi) Alınteri Zirai Bilimler Dergisi, 2018, Yrd. Editör, Yayın Sayısı:1 |
(Uluslararası - Dergi) Alınteri Zirai Bilimler Dergisi, 2017, Yrd. Editör, Yayın Sayısı:1 |
(Uluslararası - Dergi) Alınteri Zirai Bilimler Dergisi, 2016, Yrd. Editör, Yayın Sayısı:1 |
(Uluslararası - Dergi) Alınteri Zirai Bilimler Dergisi Yardımcı Editör, 2016, Yrd. Editör, Yayın Sayısı:1 |
(Uluslararası - Dergi) Alınteri Zirai Bilimler Degisi, 2015, Yrd. Editör, Yayın Sayısı:1 |
Kayıt Yok |
Üye, Çukurova Sualtı İhtisas Sporları Kulübü, 2005- |
Kayıt Yok |
Kayıt Yok |
Kayıt Yok |
Kayıt Yok |
Birlikte çalışılan kişi | Aktif Dönem | Çalışma Sayısı |
Mehmet Çelik
Çukurova Üniversitesi
|
2009 - 2023 | 27 |
Aygül Küçükgülmez Yandım
Çukurova Üniversitesi
|
2017 - 2023 | 18 |
Aygül Küçükgülmez Yandım
-
|
2009 - 2016 | 13 |
Kastamonu Üniversitesi
|
2016 - 2019 | 12 |
Osman Gülnaz
Çukurova Üniversitesi
|
2010 - 2023 | 8 |
Yasemen Yanar
Çukurova Üniversitesi
|
2010 - 2019 | 8 |
Kastamonu Üniversitesi
|
2016 - 2019 | 7 |
Kastamonu Üniversitesi
|
2016 - 2019 | 4 |
Ladine Çelik
Çukurova Üniversitesi
|
2014 - 2022 | 4 |
Albaris Beteh Tahiluddin
-
|
2021 - 2023 | 4 |
Kastamonu Üniversitesi
|
2016 - 2022 | 3 |
Hasan Rüştü Kutlu
Çukurova Üniversitesi
|
2014 - 2022 | 3 |
Ahmet Tekeli
Yüzüncü Yıl Üniversitesi
|
2014 - 2022 | 3 |
Sıdki Aras
Kastamonu Üniversitesi
|
2017 | 3 |
Uğur Serbester
Çukurova Üniversitesi
|
2014 - 2022 | 3 |
Zeynep Şahan
Adıyaman Üniversitesi
|
2014 - 2022 | 3 |
Fatma Yenilmez
Çukurova Üniversitesi
|
2014 - 2022 | 3 |
Enas A Hamad Atea
-
|
2017 - 2018 | 3 |
Gözde Gerçek
-
|
2010 - 2016 | 3 |
Kastamonu Üniversitesi
|
2022 - 2023 | 2 |
Aycan Mutlu Yağanoğlu
Atatürk Üniversitesi
|
2017 - 2018 | 2 |
Adem Yavuz Sonmez
-
|
2016 - 2017 | 2 |
Adnan Tot
-
|
2017 | 2 |
Afshin Farivar
-
|
2018 - 2022 | 2 |
Mohammed Omar Abdalla Salem
-
|
2019 - 2020 | 2 |
Mustafa Çıkrıkçı
-
|
2010 - 2011 | 2 |
Naeim Saber
-
|
2014 - 2018 | 2 |
Şükran Altun
-
|
2023 | 2 |
-
|
2022 | 1 |
Kastamonu Üniversitesi
|
2024 | 1 |
Kastamonu Üniversitesi
|
2018 | 1 |
Kastamonu Üniversitesi
|
2016 | 1 |
Kastamonu Üniversitesi
|
2024 | 1 |
Levent Sangün
Çukurova Üniversitesi
|
2006 | 1 |
Mehtap Baykal
Çukurova Üniversitesi
|
2016 | 1 |
İbrahim Demirkale
Çukurova Üniversitesi
|
2015 | 1 |
Yusuf Uzun
-
|
2022 | 1 |
Mahmut Yanar
-
|
2019 | 1 |
Bilge Kaan Tekelioğlu
-
|
2019 | 1 |
Mahmut Taş
Çukurova Üniversitesi
|
2016 | 1 |
Semih Kale
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
|
2018 | 1 |
Alp Atay
-
|
2022 | 1 |
Davut Turan
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi
|
2018 | 1 |
Fatih Korkmaz
Atatürk Üniversitesi
|
2006 | 1 |
Emel Ceyhun Sabır
Çukurova Üniversitesi
|
2016 | 1 |
Sedat Ondaral
Karadeniz Technical University
(Turkey)
|
2024 | 1 |
Abdüllatif Ölçülü
-
|
2015 | 1 |
Afshın Farıvar
-
|
2014 | 1 |
Afşin Farivar
-
|
2017 | 1 |
Aygul Kucukgulmez
-
|
2012 | 1 |
Aygül Küçükgülmez
-
|
2016 | 1 |
Bilgen Başkaya
-
|
2023 | 1 |
Didem Şen
-
|
2011 | 1 |
Ebru Altunbaş
-
|
2022 | 1 |
Enas A. Hamad Atea
-
|
2017 | 1 |
Gozde Gercek
-
|
2012 | 1 |
Güneş Buyruk
-
|
2023 | 1 |
Halil Özçelik
-
|
2019 | 1 |
Hamiyet Özge Carbaş
-
|
2023 | 1 |
Hüriyet Polat
-
|
2011 | 1 |
Hüseyin Küçük
-
|
2022 | 1 |
Hüseyin Mete Ünal
-
|
2022 | 1 |
Jurmin H Sarrı
-
|
2022 | 1 |
Masoud As Lakwanı
-
|
2019 | 1 |
Mehmet Celik
-
|
2012 | 1 |
Mehmet Gökçin
-
|
2013 | 1 |
Osman Gulnaz
-
|
2012 | 1 |
Serap Gelibolu
-
|
2016 | 1 |
Soner Bilen
-
|
2016 | 1 |
Uğur Yıldırım
-
|
2015 | 1 |
Yasemen Yanar
-
|
2012 | 1 |
Yurdagül Aktaşbak
-
|
2009 | 1 |
Zafer Bozkurt
-
|
2022 | 1 |
Alan Adı | Alandaki Toplam Öğretim Elemanı Sayısı | |
TÜBİTAK Araştırma Alanı | Fen ve Mühendislik | 50706 |
YÖKSİS Temel Alan | Ziraat ve Orman ve Su Ürünleri Temel Alanı | 5159 |
YÖKSİS Bilim Alanı | Su Ürünleri | 805 |
Anahtar Kelimeler | Su Ürünleri İşleme Teknolojileri, Ürün Kullanılabilirliği |
Performans Kriteri | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | 2021 | 2022 | 2023 | 2024 |
Ağırlıklı Puan | 22 | 135 | 124 | 260 | 67 | 15 | 45 | 79 | 305 | 0 |
Sıra (Araştırma Alanı İçinde) | 642 . | 524 . | 589 . | 411 . | 590 . | 601 . | 639 . | 618 . | 366 . | - |
Sıra (Temel Alan İçinde) | 345 . | 239 . | 279 . | 136 . | 295 . | 305 . | 315 . | 314 . | 114 . | - |
Sıra (Bilim Alanı İçinde) | 192 . | 94 . | 134 . | 38 . | 143 . | 110 . | 136 . | 135 . | 36 . | - |
Sıra (Anahtar Kelime (1)) | 48 . | 20 . | 22 . | 9 . | 27 . | 32 . | 34 . | 24 . | 7 . | - |
Sıra (Anahtar Kelime (2)) | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
Toplam Yayın | 2 | 7 | 11 | 7 | 5 | 1 | 2 | 5 | 9 | 0 |
Toplam Makale | 1 | 2 | 4 | 5 | 1 | 1 | 0 | 3 | 8 | 0 |
Toplam Kitap | 0 | 1 | 0 | 0 | 0 | 0 | 1 | 0 | 0 | 0 |
Toplam Bildiri | 1 | 4 | 7 | 2 | 4 | 0 | 1 | 2 | 1 | 0 |
Makale (SCI) | 0 | 1 | 1 | 5 | 1 | 0 | 0 | 1 | 5 | 0 |
Makale (Uluslararası) | 0 | 1 | 3 | 0 | 0 | 1 | 0 | 2 | 2 | 0 |
Makale (Ulusal) | 1 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 1 | 0 |
Kitap Yazarlığı | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
Kitap Bölümü Yazarlığı | 0 | 1 | 0 | 0 | 0 | 0 | 1 | 0 | 0 | 0 |
Bildiri (Uluslararası) | 0 | 4 | 7 | 2 | 3 | 0 | 1 | 2 | 1 | 0 |
Bildiri (Ulusal) | 1 | 0 | 0 | 0 | 1 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |