Doktora/Sanatta Yeterlilik/Tıpta Uzmanlık, Türkiye, Atatürk Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik (Dr), 2015, 2018 |
Yüksek Lisans, Türkiye, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği (Yl) (Tezli), 2012, 2014 |
Lisans, Türkiye, Erciyes Üniversitesi, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Pr., 2008, 2012 |
Doktora/Sanatta Yeterlilik/Tıpta Uzmanlık, Türkiye, Atatürk Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik (Dr), 2015, 2018 |
Yüksek Lisans, Türkiye, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği (Yl) (Tezli), 2012, 2014 |
Lisans, Türkiye, Erciyes Üniversitesi, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Pr., 2008, 2012 |
Kayıt Yok |
İngilizce, KPDS, 66, 2012 |
Sertifika, Mutfakta 8 Hafta, Mutfak Sanatları Akademisi (MSA), İstanbul/Maslak, Türkyie, 22-01-2017, 12-03-2017 |
Sertifika, Akademik Düzeyde TÜBİTAK Proje Hazırlama Eğitimi, Atatürk Üniversitesi-Erzurum, 01-06-2015, 02-06-2015 |
[UAK] Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Turizm Turizm İşletmeciliği |
[UAK] Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Turizm Otel İşletmeciliği |
[UAK] Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Turizm Gastronomi ve Mutfak Sanatları |
2018-, Doktor Öğretim Üyesi, Tam Zamanlı, Kastamonu Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, Türkiye |
2018-2018, Araştırma Görevlisi, Tam Zamanlı, Atatürk Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, Türkiye |
2013-2018, Araştırma Görevlisi, Tam Zamanlı, Atatürk Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, Türkiye |
2016-, Erasmus Koordinatörü, Atatürk Üniversitesi, Türkiye |
Yasin Şener, Yüksek Lisans, GASTRONOMİ TURİZMİNİN MEVCUT DURUMUNUN İNCELENMESİ: KASTAMONU İLİ ÖRNEĞİ, Kastamonu Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Ana Bilim Dalı, 2024, (Asıl Danışman) |
Muhammet Öztürk, Yüksek Lisans, TURİSTLERIN GASTRONOMİ DENEYİMLERİNİN TEKRAR ZİYARET ETME NIYETİNE ETKİSİNİN BELİRLENMESİ: KASTAMONU ÖRNEĞİ, Kastamonu Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Ana Bilim Dalı, 2024, (Asıl Danışman) |
Burcu Kulaoğlu, Yüksek Lisans, Kastamonu ili yöresel yemeklerinin bilinirliği üzerine kuşaklar arasındaki farklılıkların belirlenmesi, Kastamonu Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği Ana Bilim Dalı, 2023, (Asıl Danışman) |
Tuğba Dilsiz, Yüksek Lisans, Gastronomi turizminde Türkiye peynirleri: İstanbul Peynir Festivali, Kastamonu Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği Ana Bilim Dalı, 2020, (Asıl Danışman) |
Bekir Yüksel, Yüksek Lisans, Konaklama işletmelerinde kamu denetimi- TR82 bölgesi örneği, Kastamonu Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği Ana Bilim Dalı, 2019, (Asıl Danışman) |
2022-2023, Beslenme ve Sanitasyon, Lisans |
2022-2023, Anadolu Mutfağı Yöresel Yemekleri, Lisans |
2022-2023, Gastronomi Tarihi Araştırmaları, Yüksek Lisans |
2022-2023, Gastronomi ve Yiyecek Tarihi, Lisans |
2021-2022, Gastronomi ve Yiyecek Tarihi, Yüksek Lisans |
2021-2022, Yerel Mutfakta Alan Araştırmaları, Yüksek Lisans |
2021-2022, Gastronomi Araştırmaları, Doktora/Sanatta Yeterlilik/Tıpta Uzmanlık |
2021-2022, Mutfak Uygulamaları III, Lisans |
2021-2022, Mutfak Uygulamaları I, Lisans |
2021-2022, Bitirme Çalışması I, Lisans |
2021-2022, Bitirme Çalışması II, Lisans |
2021-2022, Mutfak Uygulamaları IV, Lisans |
2021-2022, Mutfak Uygulamaları II, Lisans |
2021-2022, Araştırma Yöntemleri, Lisans |
2020-2021, Yiyecek ve Kültür, Doktora/Sanatta Yeterlilik/Tıpta Uzmanlık |
2020-2021, Yenilebilir Otlar, Yüksek Lisans |
2020-2021, Beslenme ve Sanitasyon, Lisans |
2020-2021, Gıda Güvenliği ve Hijyen, Lisans |
2020-2021, Mutfak Uygulamaları III, Lisans |
2020-2021, Mutfak Uygulamaları I, Lisans |
2020-2021, Gastronomi ve Yiyecek Tarihi, Lisans |
2020-2021, Bitirme Çalışması II, Lisans |
2020-2021, Yiyecek İçecek Servisi, Lisans |
2020-2021, Gıda Teknolojisi, Lisans |
2020-2021, Mutfak Uygulamaları IV, Lisans |
2020-2021, Mutfak Uygulamaları II, Lisans |
2020-2021, Mutfak Sanatlarına Giriş, Lisans |
2020-2021, Gastronomi ve Yiyecek Tarihi, Yüksek Lisans |
2020-2021, Gastronomi Araştırmaları, Doktora/Sanatta Yeterlilik/Tıpta Uzmanlık |
2019-2020, Bitirme Çalışması II, Lisans |
2019-2020, Gastronomi Araştırmaları, Doktora/Sanatta Yeterlilik/Tıpta Uzmanlık |
2019-2020, Gastronomi ve Yiyecek Tarihi, Yüksek Lisans |
2019-2020, Restoran ve Catering Yönetimi, Lisans |
2019-2020, Yiyecek İçecek Servisi, Lisans |
2019-2020, Gıda Teknolojisi, Lisans |
2019-2020, Mutfak Uygulamaları II, Lisans |
2019-2020, Mutfak Sanatlarına Giriş, Lisans |
2019-2020, Türk Mutfak Kültürü, Lisans |
2019-2020, Yiyecek ve Kültür, Doktora/Sanatta Yeterlilik/Tıpta Uzmanlık |
2019-2020, Yenilebilir Otlar, Yüksek Lisans |
2019-2020, Gastronomi ve Yiyecek Tarihi, Lisans |
2019-2020, Beslenme ve Sanitasyon, Lisans |
2019-2020, Gıda Güvenliği ve Hijyen, Lisans |
2019-2020, Mutfak Uygulamaları I, Lisans |
2018-2019, Beslenme ve Sanitasyon, Lisans |
2018-2019, Gastronomi Araştırmaları, Doktora/Sanatta Yeterlilik/Tıpta Uzmanlık |
2018-2019, Gastronomi ve Yiyecek Tarihi, Yüksek Lisans |
2018-2019, Kutsal Yiyecekler ve İçecekler, Yüksek Lisans |
2018-2019, Uluslararası Yemek Kültürü, Lisans |
2018-2019, Restoran ve Catering Yönetimi, Lisans |
2018-2019, Yiyecek İçecek Servisi, Lisans |
2018-2019, Mutfak Sanatlarına Giriş, Lisans |
2017-2018, Temel Yemek Pişirme I, Lisans |
2017-2018, Temel Yemek Pişirme II, Lisans |
2017-2018, Yiyecek İçecek İşletmelerinde Otomasyon Uygulamaları, Lisans |
2017-2018, Yiyecek İçecek İşletmelerinde Örnek Olaylar, Lisans |
2016-2017, Mutfak Hizmetleri Yönetimi II, Lisans |
2016-2017, Mutfak İşlemleri, Lisans |
2016-2017, Yiyecek İçecek İşletmelerinde Uygulama II, Lisans |
2016-2017, Temel Mutfak Bilgisi, Lisans |
2016-2017, Temel Yemek Pişirme I, Lisans |
2016-2017, Mutfak Bilgisi, Lisans |
2015-2016, Dünya Mutfakları Uygulamaları, Lisans |
2015-2016, Müşteri İlişkileri Yönetimi, Lisans |
2015-2016, Mutfak Hizmetleri Yönetimi I, Lisans |
2015-2016, Mutfak Bilgisi, Lisans |
2015-2016, Halkla İlişkiler, Lisans |
2014-2015, Mutfak Bilgisi, Lisans |
2014-2015, Mutfak Hizmetleri Yönetimi II, Lisans |
2014-2015, Mutfak İşlemleri, Lisans |
2014-2015, Pastane Uygulamaları, Lisans |
2013-2014, Uluslararası Turizm, Lisans |
2013-2014, Turizm Politikası, Lisans |
2013-2014, Mutfak Bilgisi, Lisans |
Kayıt Yok |
Abana-İnebolu-Cide Kıyı Şeridinde Deniz Ürünleri Rotasının Oluşturulması ve Turizme Kazandırılması Diğer ulusal kamu veya özel kuruluşlar tarafından desteklenen bilimsel araştırma projeleri: Yürütücü , 2021-2021 |
Kayıt Yok |
ŞİMŞEK, A., Yeşil, S.Ç. (2023) "Investigation of Edible Mushrooms As A Gastronomic Product: The Case of Ermenek (Karaman)", Journal of Hospitality and Tourism Issues, 5 (1) pp. 41-53 Link |
ŞİMŞEK, A. (2023) "The Effect of Aesthetic Experience on Satisfaction and Behavioral Intentıon: The Case of Kastamonu", Catalhoyuk International Journal of Tourism and Social Research, 10 (0) pp. 72-83 Link |
ÇAYLAK-DÖNMEZ, Ö., ŞİMŞEK, A. (2022) "Adana’ya Gelen Gastro-Turistlerin Sağlıklı Beslenme Alışkanlıklarının Ölçülmesi", Türk Turizm Araştırmaları Dergisi, 6 (4) pp. 1165-1179 Link |
ŞİMŞEK, A., AKKUŞ, Ç., Temel, B. (2022) "COVID-19 Sürecinde Ziyaretçilerin Gastronomi Destinasyonlarına Yönelik Risk Algısının Yiyecek Deneyimine Etkisi: Adana Örneği", Anemon Muş Alparslan Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, 10 (3) pp. 1013-1036 [TR Dizin] Link |
ŞİMŞEK, A., Yeşil, S.Ç. (2022) "Examining Traditional Winter Preparations: The Case of Bitlis Cuisine", Bitlis Eren Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, 11 (2) pp. 277-288 Link |
Güleç, E., ŞİMŞEK, A., Solmaz, R. (2022) "Google Trends Verileriyle Coğrafi İşaretli Gastronomik Ürünlerin İncelenmesi", Safran Kültür ve Turizm Araştırmaları Dergisi, 5 (3) pp. 418-444 Link |
ŞİMŞEK, A., Temel, B. (2022) "Gastronomi Turizmi Kapsamında Geleneksel Ürünlerin İncelenmesi: Tarsus Mamülü", Mersin Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, 5 (2) pp. 6-13 Link DOI |
ŞİMŞEK, A., Yeşil, S.Ç. (2022) "Sokak Lezzetlerinin İncelenmesi: Eskişehir Örneği", Gastroia: Journal of Gastronomy and Travel Research, 6 (1) pp. 82-102 Link |
ŞİMŞEK, A. (2022) "Establishing a Seafood Route on the Abana-Inebolu-Cide Coastline and Bringing it to Tourism", Journal of Humanities and Tourism Research, 12 (1) pp. 93-100 Link DOI |
ŞİMŞEK, A., Aytuğar, S. (2021) "Bolu İlinin Gastronomi Turizmi Potansiyelinin Belirlenmesi", Sivas İnterdisipliner Turizm Araştırmaları Dergisi, 4 (2) pp. 43-57 Link |
ŞİMŞEK, A., YORDAM-DAĞISTAN, S. (2021) "Gastronomi Turizmi Bağlamında Turistlerin Yöresel Yiyecek Satın Alma Davranışı: Hatay Örneği", Türk Turizm Araştırmaları Dergisi, 5 (3) pp. 1635-1651 [TR Dizin] Link DOI |
ŞİMŞEK, A., GÜNER, D. (2021) "MasterChef Türkiye TV Yemek Programının Yemek Alışkanlıklarına ve Mutfağa İlgi Düzeyine Etkisi", Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 9 (3) pp. 1679-1697 [TR Dizin] Link DOI |
ŞİMŞEK, A., ÖNEK, Ü.M. (2021) "Yenilebilir Mantar Tüketimi ve Yemekleri Üzerine Bir İnceleme: Kastamonu Örneği", OCAK: Türk Mutfak Kültürü Araştırmaları Dergisi, 1 (1) pp. 21-30 Link |
ŞİMŞEK, A. (2021) "Gastronomik Miras: Kelle (Sivas)", Bartın Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, 12 (23) pp. 173-186 Link |
AKKUŞ, Ç., ŞİMŞEK, A. (2021) "Destinasyon İmajının Algılanan Değer ve Deneyim Kalitesine Etkisi: Kültür Turistleri Üzerine Bir Araştırma", İstanbul Gelişim Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, 8 (1) pp. 127-144 [TR Dizin] DOI |
ŞİMŞEK, A. (2021) "Rakı ve Türk Rakı Sofrasındaki Yemek Kültürü", Erzurum Teknik Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, 6 (12) pp. 76-95 Link DOI |
ŞİMŞEK, A., AKKUŞ, Ç. (2021) "Destinasyon Rekabetçiliğinde İmaj, Değer ve Kalite: Şehirlerarası Bir Karşılaştırma", Alanya Akademik Bakış, 5 (1) pp. 111-126 [TR Dizin] Link DOI |
ŞİMŞEK, A., Demircan, G. (2020) "Amasya’ya Gelen Yerli Turistlerin Amasya Mutfağına Yönelik Algılarının Belirlenmesi", Amasya Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, (8) pp. 185-205 Link |
ŞİMŞEK, A. (2020) "Coğrafi İşaretli Yöresel Ürünlerin İncelenmesi: Sivas Mutfağı Örneği", Safran Kültür ve Turizm Araştırmaları Dergisi, 3 (3) pp. 317-327 Link |
ŞİMŞEK, A., Solmaz, R., Güleç, E. (2020) "YÖK Atlas Verilerine Göre Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümlerinin Değerlendirilmesi: Ege Bölgesi Örneği", Uluslararası Global Turizm Araştırmaları Dergisi, 4 (2) pp. 127-137 Link |
ŞİMŞEK, A. (2020) "Ziyaretçilerin Gastronomik Faaliyetlere Katılım Niyetlerinin Belirlenmesi: Erzurum Örneği", Celal Bayar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, 18 (3) pp. 28-43 [TR Dizin] Link DOI |
ŞİMŞEK, A., Güleç, E. (2020) "Coğrafi İşaretli Gastronomik Bir Ürün: Elâzığ Orciği", Aydın Gastronomi Dergisi, 4 (2) pp. 73-81 Link DOI |
ŞİMŞEK, A., Güleç, E., Usta, S. (2020) "Gastronomik Ürün Çeşitlendirme Kapsamında Veganlar ve Çölyak Hastaları İçin Ürün Geliştirme: Kazandibi", Uluslararası Türk Dünyası Turizm Araştırmaları Dergisi, 5 (1) pp. 51-59 Link |
ŞİMŞEK, A., Güleç, E. (2020) "Ayetler ve Hadisler Doğrultusunda İslamî Mutfak Anlayışı", Journal of Halal Life Style, 2 (1) pp. 56-69 Link |
ŞİMŞEK, A., Güleç, E. (2020) "Gastronomi Turizmi Kapsamında Yenilebilir Otlar Üzerine Yapılan Araştırmaların İncelenmesi", Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 8 (2) pp. 1542-1551 [TR Dizin] Link DOI |
ŞİMŞEK, A., Durmuş, E.N.İ., Çakmak, S.D. (2020) "Yenilebilir otlar ve mutfaklarda kullanım şekilleri: Kastamonu örneği", Tourism and Recreation, 2 (1) pp. 8-12 Link |
ŞİMŞEK, A., YILDIZ, S. (2020) "Türklere Özgü İçkilerin Gastronomi Turizmi Açısından İncelenmesi", Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 8 (1) pp. 684-699 [TR Dizin] Link |
ŞİMŞEK, A., Selçuk, G.N. (2018) "Gastro-turistlerin Tipolojisinin Belirlenmesi: Gaziantep Ölçeğinde Bir Araştırma", Uluslararası Türk Dünyası Turizm Araştırmaları Dergisi, 3 (1) pp. 28-43 Link |
ŞİMŞEK, A., YILDIZ, S. (2017) "Kültürel Miras Açisindan Yöresel Yemekler: Muğla İli Örneği", Avrasya Bilimler Akademisi Sosyal Bilimler Dergisi, (0) pp. 56-67 Link DOI |
ŞİMŞEK, A., Çetinkaya, N. (2017) "Yiyecek- İçecek İşletmeleri Personelinin Kişilik Özellikleri İle İşe Bağlılıkları Arasındaki İlişki", Akademik Bakış Dergisi, (64) pp. 529-543 Link |
Aydın, E., ŞİMŞEK, A., Çilesiz, E. (2016) "Potansiyel İş Gücü Olarak Turizm Öğrencilerinin Etik Eğilimlerinin Belirlenmesi Atatürk Üniversitesi Turizm Fakültesine Yönelik Bir Uygulama", Turizm ve Araştırma Dergisi, (0) Link |
ŞİMŞEK, A., Korkmaz, Ö. (2021) "Sinop Yöresel Yemeklerinin Bilinirliğinin Test Edilmesi: Sinop Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Öğrencileri Örneği", SİNOP KÜLTÜR VE TURİZM SEMPOZYUMU , (pp. 379-388), (Ekim 2021) |
ŞİMŞEK, A., Özer, Z. (2021) "Coğrafi İşaretli Yöresel Ürünlerin Üretim Sürecinin İncelenmesi: Ağın Leblebisi", 5. Uluslararası Batı Asya Turizm Araştırmaları Kongresi , (pp. 84-85), Van, Türkiye, (Eylül 2021) |
ŞİMŞEK, A. (2021) "Tüketicilerin Coğrafi İşaretli Ürünlere Yönelik Algısı ve Daha Fazla Ödeme İsteği: Sivas Örneği", 5. Uluslararası Batı Asya Turizm Araştırmaları Kongresi , (pp. 83), Van, Türkiye, (Eylül 2021) |
YILDIZ, S., ŞİMŞEK, A., Çetinkaya, N. (2019) "Destinasyonlara Yönelik E-Şikayetlerin Analizi: Ilgaz Kış Sporları Turizm Merkezi Örneği", I. Uluslararası Kış Turizmi Kongresi , (pp. 87-95), Erzurum, Türkiye, (Aralık 2019) |
ŞİMŞEK, A., YILDIZ, S., Çetinkaya, N. (2019) "Ilgaz Kış Sporları Turizm Merkezinin Swot Analizi ile Değerlendirilmesi", I. Uluslararası Kış Turizmi Kongresi , (pp. 114-117), Erzurum, Türkiye, (Aralık 2019) |
Güleç, E., ŞİMŞEK, A. (2019) "Yeni Bir Kavram Önerisi: Gastro-Emperyalizm", Uluslararası Gastronomi, Beslenme ve Diyetetik Kongresi , (pp. 485-490), (Aralık 2019) |
Güleç, E., ŞİMŞEK, A. (2019) "Yerel Halkın Sağlıklı Gıda Konusundaki Bilgilerinin Ölçülmesi: Elazığ Örneği", Uluslararası Gastronomi, Beslenme ve Diyetetik Kongresi , (pp. 456-461), (Aralık 2019) |
ŞİMŞEK, A., Çetinkaya, N., YILDIZ, S. (2019) "Coğrafi İşaretli Ürün Olarak Erzurum Küflü Civil Peynirinin Değerlendirilmesi", Uluslararası Gastronomi, Beslenme ve Diyetetik Kongresi , (pp. 1-9), Gaziantep, Türkiye, (Kasım 2019) |
Çetinkaya, N., YILDIZ, S., ŞİMŞEK, A. (2019) "Tüketicilerin Sokak Lezzetleri Algılamaları: Akademisyenler Üzerine Bir Araştırma", Uluslararası Gastronomi, Beslenme Ve Diyetetik Kongresi , (pp. 30-45), Gaziantep, Türkiye, (Kasım 2019) |
CENGİZ, G., ŞİMŞEK, A. (2019) "Sinop-Boyabat’a Gelen Av Turistleri Tipolojisi", 8. Uluslararası Meslek Yüksek Okulları Sempozyumu (UMYOS-2019) , (pp. 55-61), Sinop, (Eylül 2019) |
ŞİMŞEK, A., AKKUŞ, Ç. (2019) "Gastronomi Turizmi Kapsamında Slow Food HareketininDeğerlendirilmesi: Kazakistan Örneği", 8. Uluslararası Meslek Yüksek Okulları Sempozyumu (UMYOS-2019) , (pp. 49-54), (Temmuz 2019) |
AKKUŞ, Ç., ŞİMŞEK, A. (2019) "Yöresel Yiyeceklerin Menülerde Yer Alma Düzeyleri: Kastamonu Örneği", 8. Uluslararası Meslek Yüksek Okulları Sempozyumu (UMYOS-2019) , (pp. 45-48), (Temmuz 2019) |
YILDIZ, S., Çetinkaya, N., ŞİMŞEK, A. (2019) "Gastronomi Alanında Eğitim Alan Öğrencilerin Gıda Neofili ve Neofobisi Algıları Üzerine Bir Araştırma", 8. Uluslararası Meslek Yüksek Okulları Sempozyumu (UMYOS-2019) , Sinop, Türkiye, (Haziran 2019) |
ŞİMŞEK, A., YILDIZ, S., Çetinkaya, N. (2019) "Turizm Sektöründe Müşteri Nezaketsizliğinin Olumsuz Etkilerine Yönelik Bir Yazın İncelemesi", 8. Uluslararası Meslek Yüksek Okulları Sempozyumu (UMYOS-2019) , (pp. 338-343), Sinop, Türkiye, (Haziran 2019) |
Çetinkaya, N., YILDIZ, S., ŞİMŞEK, A. (2019) "Tüketicilerin Hedonik Tüketim Alışkanlıklarının Gıda Alışverişi Kapsamında Değerlendirilmesi", 8. Uluslararası Meslek Yüksek Okulları Sempozyumu (UMYOS-2019) , Sinop, Türkiye, (Haziran 2019) |
ŞİMŞEK, A., Çetinkaya, N., YILDIZ, S. (2019) "Turizm Lisans Öğrencilerinin Helal Gıdaya Yönelik Turum ve Davranışları", II.International Halal Tourism Congress , (pp. 81-89), Antalya, Türkiye, (Nisan 2019) |
Çetinkaya, N., ŞİMŞEK, A., YILDIZ, S. (2019) "Tüketicilerin Yeni Gıda Değerlendirmeleri ile Helal Gıda Eğilimleri Arasındaki İlişkinin Belirlenmesine Yönelik Bir Araştırma", II. International Halal Tourism Congress , (pp. 280-289), Antalya, Türkiye, (Nisan 2019) |
ŞİMŞEK, A., Çetinkaya, N., Aydın, S. (2018) "Yöresel Yemeklerin Cittaslow Şehirlerindeki Restoranlarda Kullanım Düzeyleri: Perşembe Örneği", II. Uluslararası Batı Asya Turizm Araştırmaları Kongresi , (Aralık 2018) |
Çetinkaya, N., YILDIZ, S., ŞİMŞEK, A. (2018) "Kalkınma Ajansları Aracılığıyla Gerçekleştirilen Kırsal Kalkınma ve Kırsal Turizm Projelerinin Tespit Edilmesine Yönelik Bir Araştırma", II. Uluslararasi Batı Asya Turizm Araştırmaları Kongresi , (pp. 609-622), Van, Türkiye, (Eylül 2018) |
Çetinkaya, N., ŞİMŞEK, A., YILDIZ, S. (2018) "Anadolu’nun Mirası Ekmeklerin Dini Açıdan Önemi", Cıttaslow Türkiye III. Eko-Gastronomi Kongresi , (Temmuz 2018) |
Çetinkaya, N., ŞİMŞEK, A., Aydın, S. (2018) "Duygu İşçilerinin Perspektifinden Hizmet İnovasyon Davranışı: Yiyecek-İçecek İşletmelerine İlişkin Bir Araştırma", VII. Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu , (pp. 411-421), Hatay, Türkiye, (Nisan 2018) |
ŞİMŞEK, A., Türkmendağ, T., Türkmendağ, Z. (2017) "Unutulmaya Yüz Tutmuş Yöresel Yemeklerin Turizm Potansiyeli Sağlamadaki Önemi: Sivas İli Örneği", International Congress on Cultural Heritage and Tourism , (pp. 737-746), Konya, Türkiye, (Aralık 2017) |
ŞİMŞEK, A., YILDIZ, S. (2017) "Kültürel Miras Açısından Yöresel Yemekler: Muğla İli Örneği", Uluslararası Turizm ve Kültürel Miras Kongresi , (Kasım 2017) |
YILDIZ, S., ŞİMŞEK, A. (2017) "Türkiye’de Yapılan Gastronomi Festivallerinin Kültürel Mirasın Yaşatılması Açısından Önemi", Uluslararası Turizm ve Kültürel Miras Kongresi , (Kasım 2017) |
Çetinkaya, N., ŞİMŞEK, A., Öztürk, Y. (2017) "Konaklama İşletmeleri Mutfaklarında Çalışan İşgörenlerin Fonksiyonel Gıda Ürünlerine Yönelik Yaklaşımları", The First International Congress On Future Of Tourism , (pp. 385-395), (Ekim 2017) |
ŞİMŞEK, A., Oflaz, M. (2017) "Gastronomi Turizmi Açısından Van Mutfağına Özgü Bir Ürün: Van Otlu Peyniri", Uluslararası Batı Asya Turizm Araştırmaları Kongresi , (pp. 61), (Eylül 2017) |
ŞİMŞEK, A., Işık, C. (2016) "Geleneksel Ürünlerde İnovasyon Belirleyicileri Erzurum Cağ Kebabı Örneği", I. Ulusal Alternatif Turizm Kongresi , (pp. 301-308), Türkiye, (Nisan 2016) |
Kayıt Yok |
ŞİMŞEK, A., Odacı, G. (2024) "Destinasyon Gelişiminde Gastronomi Deneyiminin Etkisi: Kastamonu Örneği", Kitap: Turizm ve Destinasyon Araştırmaları VI, Çanakkale/Türkiye : PA Paradigma Akademi Yayınları, Bölüm Sayfaları: 287 / 305, ISBN: 978-625-6321-25-0 |
ŞİMŞEK, A. (2024) "Anadolu Mutfağında Ekmek", Kitap: Turizm ve Destinasyon Araştırmaları VII, Çanakkale/Türkiye : PA Paradigma Akademi Yayınları, Bölüm Sayfaları: 219 / 234, ISBN: 978-625-6321-26-7 |
ŞİMŞEK, A., Çakan, U. (2023) "Baklava ve Kadayıf", Kitap: Tatlı ve Pastacılık, Ankara/Türkiye : Akademisyen Yayınevi Kitabevi, Bölüm Sayfaları: 375 / 381, ISBN: 978-625-399-222-4 |
Akdemir, N., ŞİMŞEK, A. (2022) "Characteristic of Turkey Registered Geographical Indications (GI) of Food and Agricultural Products in Regions", Kitap: Advances In Managing Tourism Across Continents Volume 2, Amerika Birleşik Devletleri : University of South Florida (USF) M3 Publishing, Bölüm Sayfaları: 1 / 11, ISBN: 978-1-955833-08-0 |
GÜNER, D., ŞİMŞEK, A. (2022) "Mantar Turizmi", Kitap: Alternatif Turizm Kapsamında Güncel Konular ve Araştırmalar-2, Türkiye : Çizgi Kitabevi, Bölüm Sayfaları: 7 / 19, ISBN: 978-605-196-853-7 |
ŞİMŞEK, A. (2022) "Deniz Ürünü Rotaları", Kitap: Gastronomi Deneyiminde Rotalar ve Festivaller, Ankara/Türkiye : Nobel Akademik Yayıncılık, Bölüm Sayfaları: 141 / 161, ISBN: 978-605-133-033-4 |
ŞİMŞEK, A. (2022) "Hasat Rotaları", Kitap: Gastronomi Deneyiminde Rotalar ve Festivaller, Ankara/Türkiye : Nobel Akademik Yayıncılık, Bölüm Sayfaları: 225 / 249, ISBN: 978-605-133-033-4 |
ŞİMŞEK, A. (2022) "Ordövr Tabağı, Sıcak Bölümü Şefi, Sıcak Ordövrler", Kitap: Türkiye Turizm Ansiklopedisi, Ankara/Türkiye : Detay Yayıncılık, Bölüm Sayfaları: / , ISBN: 978-605-254-561-4 |
ŞİMŞEK, A., Güleç, E. (2022) "Orta Asya Döneminde Yemek Kültürü", Kitap: Yemek, Kültür ve Toplum, Ankara/Türkiye : Nobel Akademi Yayıncılık, Bölüm Sayfaları: 131 / 144, ISBN: 978-625-402-033-9 |
ŞİMŞEK, A. (2021) "Gastronomi Turizmi", Kitap: Alternatif Turizm Kapsamında Güncel Konular ve Araştırmalar, Konya/Türkiye : Çizgi Kitabevi, Bölüm Sayfaları: 83 / 106, ISBN: 978‐605‐196‐639‐7 |
Dilsiz, T., ŞİMŞEK, A. (2021) "Gastronomi Turizminde Türkiye Peynirleri", Kitap: Turizm Alanında Güncel Konular ve Yaklaşımlar 2, İstanbul/Türkiye : Çizgi Kitabevi, Bölüm Sayfaları: 154 / 176, ISBN: 978-605-196-727-1 |
ŞİMŞEK, A. (2021) "Ardahan", Kitap: Türkiye Lezzet Rotaları, Türkiye : Detay Yayıncılık, Bölüm Sayfaları: 123 / 131, ISBN: 978-605-254-509-6 |
ŞİMŞEK, A. (2020) "Gastro Turistlerin Tipolojisinin Belirlenmesi: GaziantepÖlçeğinde Bir Uygulama", Kitap: Gastronomi Araştırmaları, Türkiye : İksad Publishing House, Bölüm Sayfaları: 5 / 39, ISBN: 978-625-7139-28-1 |
ŞİMŞEK, A. (2020) "Ihlamur Kokulu Yavaş Şehir Vize", Kitap: Yavaş Şehirler ve Alternatif Turizm, Ankara : Detay Yayıncılık, Bölüm Sayfaları: 97 / 109, ISBN: 978-605-254-294-1 |
Güleç, E., ŞİMŞEK, A. (2020) "Kayalara İnşa Edilen Yavaş Şehir Güdül", Kitap: Yavaş Şehirler ve Alternatif Turizm, Ankara : Detay Yayıncılık, Bölüm Sayfaları: 257 / 265, ISBN: 978-605-254-294-1 |
ŞİMŞEK, A. (2020) "Osmanlı Döneminde Yemek Kültürü", Kitap: Yemek, Kültür ve Toplum, Ankara/Türkiye : Nobel Akademik Yayıncılık, Bölüm Sayfaları: 177 / 192, ISBN: 978-625-402-033-9 |
Çetinkaya, N., ŞİMŞEK, A., YILDIZ, S. (2019) "Anadolu’nun Mirası Ekmeklerin Dini Açıdan Önemi", Kitap: Mutfak Mirası ve Yadigar Ürünler, Ankara/Türkiye : Detay Yayıncılık, Bölüm Sayfaları: 83 / 113, ISBN: 978-605-254-099-2 |
ŞİMŞEK, A. (2018) "Slow Food-Fast Food", Kitap: Gastronomi ve Yiyecek Tarihi, : Detay Yayıncılık, Bölüm Sayfaları: 294 / 307, ISBN: 978-605-2323-67-0 |
ŞİMŞEK, A. (2018) "Rural Development and Rural Tourısm: Beypazarı Example", Kitap: Seleceted Studies on Rural Tourism and Development Edited Book, : Cambridge ScholarsPublising, Bölüm Sayfaları: 167 / 180, ISBN: 1-5275-0793-9 |
ŞİMŞEK, A. (2017) "Kat Hizmetleri Departmanında Kullanılan Raporlar ve Raporlama Teknikleri", Kitap: Kat Hizmetleri Yönetimi, Türkiye : Atatürk Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi, Bölüm Sayfaları: / , |
Kayıt Yok |
Kayıt Yok |
(Uluslararası - Bilimsel Dergi) Uluslararası Türk Dünyası Turizm Araştırmaları Dergisi, 2018 |
Kayıt Yok |
Kayıt Yok |
Kayıt Yok |
Kayıt Yok |
Kayıt Yok |
Birlikte çalışılan kişi | Aktif Dönem | Çalışma Sayısı |
Kastamonu Üniversitesi
|
2017 - 2020 | 16 |
Neslihan Çetinkaya
Atatürk Üniversitesi
|
2017 - 2019 | 16 |
Enes Güleç
Kastamonu Üniversitesi
|
2019 - 2022 | 10 |
Kastamonu Üniversitesi
|
2019 - 2022 | 5 |
Seher Çelik Yeşil
-
|
2022 - 2023 | 3 |
Kastamonu Üniversitesi
|
2021 - 2022 | 2 |
Rıdvan Solmaz
Şırnak Üniversitesi
|
2020 - 2022 | 2 |
Bıçkın Temel
-
|
2022 | 2 |
Selçuk Aydın
-
|
2018 | 2 |
Kastamonu Üniversitesi
|
2019 | 1 |
Kastamonu Üniversitesi
|
2021 | 1 |
-
|
2021 | 1 |
Kastamonu Üniversitesi
|
2022 | 1 |
Gökalp Nuri Selçuk
Atatürk Üniversitesi
|
2018 | 1 |
Ekrem Aydın
Artvin Çoruh Üniversitesi
|
2016 | 1 |
Göksu Demircan
Amasya Üniversitesi
|
2020 | 1 |
Sevim Usta
Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi
|
2020 | 1 |
Emre Çilesiz
Atatürk Üniversitesi
|
2016 | 1 |
Musa Oflaz
Balıkesir Üniversitesi
|
2017 | 1 |
Nihan Akdemir
-
|
2022 | 1 |
Tuba Türkmendağ
Atatürk Üniversitesi
|
2017 | 1 |
Zafer Türkmendağ
Atatürk Üniversitesi
|
2017 | 1 |
Cem Işık
Atatürk Üniversitesi
|
2016 | 1 |
Elif Nur İrem Durmuş
-
|
2020 | 1 |
Gökçe Odacı
-
|
2024 | 1 |
Özge Korkmaz
-
|
2021 | 1 |
Seçil Dilekci Çakmak
-
|
2020 | 1 |
Sercan Aytuğar
-
|
2021 | 1 |
Tuğba Dilsiz
-
|
2021 | 1 |
Uğur Çakan
-
|
2023 | 1 |
Yasin Öztürk
-
|
2017 | 1 |
Zeki Özer
-
|
2021 | 1 |
Alan Adı | Alandaki Toplam Öğretim Elemanı Sayısı | |
TÜBİTAK Araştırma Alanı | Sosyal Bilimler | 78368 |
YÖKSİS Temel Alan | Sosyal-Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı | 33180 |
YÖKSİS Bilim Alanı | Turizm | 2074 |
Anahtar Kelimeler | Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Turizm İşletmeciliği, Otel İşletmeciliği |
Performans Kriteri | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | 2021 | 2022 | 2023 | 2024 |
Ağırlıklı Puan | 0 | 18 | 105 | 130 | 180 | 270 | 253 | 305 | 70 | 80 |
Sıra (Araştırma Alanı İçinde) | - | 486 . | 444 . | 414 . | 364 . | 261 . | 373 . | 320 . | 535 . | 294 . |
Sıra (Temel Alan İçinde) | - | 397 . | 346 . | 341 . | 300 . | 197 . | 285 . | 247 . | 455 . | 236 . |
Sıra (Bilim Alanı İçinde) | - | 170 . | 128 . | 132 . | 107 . | 62 . | 80 . | 88 . | 181 . | 95 . |
Sıra (Anahtar Kelime (1)) | - | 88 . | 49 . | 54 . | 39 . | 28 . | 33 . | 37 . | 111 . | 55 . |
Sıra (Anahtar Kelime (2)) | - | 158 . | 105 . | 101 . | 87 . | 50 . | 60 . | 63 . | 136 . | 75 . |
Sıra (Anahtar Kelime (3)) | - | 86 . | 64 . | 56 . | 40 . | 27 . | 30 . | 24 . | 88 . | 36 . |
Toplam Yayın | 0 | 2 | 8 | 7 | 15 | 12 | 14 | 12 | 3 | 2 |
Toplam Makale | 0 | 1 | 2 | 1 | 0 | 10 | 8 | 7 | 2 | 0 |
Toplam Kitap | 0 | 0 | 1 | 2 | 1 | 2 | 3 | 5 | 1 | 2 |
Toplam Bildiri | 0 | 1 | 5 | 4 | 14 | 0 | 3 | 0 | 0 | 0 |
Makale (SCI) | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 1 | 0 | 0 | 0 | 0 |
Makale (Uluslararası) | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 7 | 2 | 0 |
Makale (Ulusal) | 0 | 1 | 2 | 1 | 0 | 9 | 8 | 0 | 0 | 0 |
Kitap Yazarlığı | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
Kitap Bölümü Yazarlığı | 0 | 0 | 1 | 2 | 1 | 2 | 3 | 5 | 1 | 2 |
Bildiri (Uluslararası) | 0 | 0 | 5 | 4 | 14 | 0 | 2 | 0 | 0 | 0 |
Bildiri (Ulusal) | 0 | 1 | 0 | 0 | 0 | 0 | 1 | 0 | 0 | 0 |