img
Dr. Öğr. Üyesi Aykut ŞİMŞEK

Dr. Öğr. Üyesi Aykut ŞİMŞEK

  • Turizm Fakültesi
  • Gastronomi ve Mutfak Sanatları
  • Gastronomi ve Mutfak Sanatları

Genel Bilgiler

Metrikler

UNIS
Yayın
78
Atıf
92
h-index
5
Proje
1
Google Scholar
Yayın
64
Atıf
404
h-index
11
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları
Alınan Eğitimler
Doktora/Sanatta Yeterlilik/Tıpta Uzmanlık, Türkiye, Atatürk Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik (Dr), 2015, 2018
Yüksek Lisans, Türkiye, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği (Yl) (Tezli), 2012, 2014
Lisans, Türkiye, Erciyes Üniversitesi, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Pr., 2008, 2012
Araştırma Alanları
Turizm İşletmeciliği, Otel İşletmeciliği, Gastronomi ve Mutfak Sanatları
Yıllara Göre Yayın Sayıları
Yıllara Göre Atıf Sayıları
Doktora/Sanatta Yeterlilik/Tıpta Uzmanlık, Türkiye, Atatürk Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik (Dr), 2015, 2018
Yüksek Lisans, Türkiye, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği (Yl) (Tezli), 2012, 2014
Lisans, Türkiye, Erciyes Üniversitesi, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Pr., 2008, 2012
Kayıt Yok
İngilizce, KPDS, 66, 2012
Sertifika, Mutfakta 8 Hafta, Mutfak Sanatları Akademisi (MSA), İstanbul/Maslak, Türkyie, 22-01-2017, 12-03-2017
Sertifika, Akademik Düzeyde TÜBİTAK Proje Hazırlama Eğitimi, Atatürk Üniversitesi-Erzurum, 01-06-2015, 02-06-2015
[UAK] Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Turizm Turizm İşletmeciliği
[UAK] Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Turizm Otel İşletmeciliği
[UAK] Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Turizm Gastronomi ve Mutfak Sanatları
2018-, Doktor Öğretim Üyesi, Tam Zamanlı, Kastamonu Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, Türkiye
2018-2018, Araştırma Görevlisi, Tam Zamanlı, Atatürk Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, Türkiye
2013-2018, Araştırma Görevlisi, Tam Zamanlı, Atatürk Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, Türkiye
2016-, Erasmus Koordinatörü, Atatürk Üniversitesi, Türkiye
Yasin Şener, Yüksek Lisans, GASTRONOMİ TURİZMİNİN MEVCUT DURUMUNUN İNCELENMESİ: KASTAMONU İLİ ÖRNEĞİ, Kastamonu Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Ana Bilim Dalı, 2024, (Asıl Danışman)
Muhammet Öztürk, Yüksek Lisans, TURİSTLERIN GASTRONOMİ DENEYİMLERİNİN TEKRAR ZİYARET ETME NIYETİNE ETKİSİNİN BELİRLENMESİ: KASTAMONU ÖRNEĞİ, Kastamonu Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Ana Bilim Dalı, 2024, (Asıl Danışman)
Burcu Kulaoğlu, Yüksek Lisans, Kastamonu ili yöresel yemeklerinin bilinirliği üzerine kuşaklar arasındaki farklılıkların belirlenmesi, Kastamonu Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği Ana Bilim Dalı, 2023, (Asıl Danışman)
Tuğba Dilsiz, Yüksek Lisans, Gastronomi turizminde Türkiye peynirleri: İstanbul Peynir Festivali, Kastamonu Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği Ana Bilim Dalı, 2020, (Asıl Danışman)
Bekir Yüksel, Yüksek Lisans, Konaklama işletmelerinde kamu denetimi- TR82 bölgesi örneği, Kastamonu Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği Ana Bilim Dalı, 2019, (Asıl Danışman)
2022-2023, Beslenme ve Sanitasyon, Lisans
2022-2023, Anadolu Mutfağı Yöresel Yemekleri, Lisans
2022-2023, Gastronomi Tarihi Araştırmaları, Yüksek Lisans
2022-2023, Gastronomi ve Yiyecek Tarihi, Lisans
2021-2022, Gastronomi ve Yiyecek Tarihi, Yüksek Lisans
2021-2022, Yerel Mutfakta Alan Araştırmaları, Yüksek Lisans
2021-2022, Gastronomi Araştırmaları, Doktora/Sanatta Yeterlilik/Tıpta Uzmanlık
2021-2022, Mutfak Uygulamaları III, Lisans
2021-2022, Mutfak Uygulamaları I, Lisans
2021-2022, Bitirme Çalışması I, Lisans
2021-2022, Bitirme Çalışması II, Lisans
2021-2022, Mutfak Uygulamaları IV, Lisans
2021-2022, Mutfak Uygulamaları II, Lisans
2021-2022, Araştırma Yöntemleri, Lisans
2020-2021, Yiyecek ve Kültür, Doktora/Sanatta Yeterlilik/Tıpta Uzmanlık
2020-2021, Yenilebilir Otlar, Yüksek Lisans
2020-2021, Beslenme ve Sanitasyon, Lisans
2020-2021, Gıda Güvenliği ve Hijyen, Lisans
2020-2021, Mutfak Uygulamaları III, Lisans
2020-2021, Mutfak Uygulamaları I, Lisans
2020-2021, Gastronomi ve Yiyecek Tarihi, Lisans
2020-2021, Bitirme Çalışması II, Lisans
2020-2021, Yiyecek İçecek Servisi, Lisans
2020-2021, Gıda Teknolojisi, Lisans
2020-2021, Mutfak Uygulamaları IV, Lisans
2020-2021, Mutfak Uygulamaları II, Lisans
2020-2021, Mutfak Sanatlarına Giriş, Lisans
2020-2021, Gastronomi ve Yiyecek Tarihi, Yüksek Lisans
2020-2021, Gastronomi Araştırmaları, Doktora/Sanatta Yeterlilik/Tıpta Uzmanlık
2019-2020, Bitirme Çalışması II, Lisans
2019-2020, Gastronomi Araştırmaları, Doktora/Sanatta Yeterlilik/Tıpta Uzmanlık
2019-2020, Gastronomi ve Yiyecek Tarihi, Yüksek Lisans
2019-2020, Restoran ve Catering Yönetimi, Lisans
2019-2020, Yiyecek İçecek Servisi, Lisans
2019-2020, Gıda Teknolojisi, Lisans
2019-2020, Mutfak Uygulamaları II, Lisans
2019-2020, Mutfak Sanatlarına Giriş, Lisans
2019-2020, Türk Mutfak Kültürü, Lisans
2019-2020, Yiyecek ve Kültür, Doktora/Sanatta Yeterlilik/Tıpta Uzmanlık
2019-2020, Yenilebilir Otlar, Yüksek Lisans
2019-2020, Gastronomi ve Yiyecek Tarihi, Lisans
2019-2020, Beslenme ve Sanitasyon, Lisans
2019-2020, Gıda Güvenliği ve Hijyen, Lisans
2019-2020, Mutfak Uygulamaları I, Lisans
2018-2019, Beslenme ve Sanitasyon, Lisans
2018-2019, Gastronomi Araştırmaları, Doktora/Sanatta Yeterlilik/Tıpta Uzmanlık
2018-2019, Gastronomi ve Yiyecek Tarihi, Yüksek Lisans
2018-2019, Kutsal Yiyecekler ve İçecekler, Yüksek Lisans
2018-2019, Uluslararası Yemek Kültürü, Lisans
2018-2019, Restoran ve Catering Yönetimi, Lisans
2018-2019, Yiyecek İçecek Servisi, Lisans
2018-2019, Mutfak Sanatlarına Giriş, Lisans
2017-2018, Temel Yemek Pişirme I, Lisans
2017-2018, Temel Yemek Pişirme II, Lisans
2017-2018, Yiyecek İçecek İşletmelerinde Otomasyon Uygulamaları, Lisans
2017-2018, Yiyecek İçecek İşletmelerinde Örnek Olaylar, Lisans
2016-2017, Mutfak Hizmetleri Yönetimi II, Lisans
2016-2017, Mutfak İşlemleri, Lisans
2016-2017, Yiyecek İçecek İşletmelerinde Uygulama II, Lisans
2016-2017, Temel Mutfak Bilgisi, Lisans
2016-2017, Temel Yemek Pişirme I, Lisans
2016-2017, Mutfak Bilgisi, Lisans
2015-2016, Dünya Mutfakları Uygulamaları, Lisans
2015-2016, Müşteri İlişkileri Yönetimi, Lisans
2015-2016, Mutfak Hizmetleri Yönetimi I, Lisans
2015-2016, Mutfak Bilgisi, Lisans
2015-2016, Halkla İlişkiler, Lisans
2014-2015, Mutfak Bilgisi, Lisans
2014-2015, Mutfak Hizmetleri Yönetimi II, Lisans
2014-2015, Mutfak İşlemleri, Lisans
2014-2015, Pastane Uygulamaları, Lisans
2013-2014, Uluslararası Turizm, Lisans
2013-2014, Turizm Politikası, Lisans
2013-2014, Mutfak Bilgisi, Lisans
Kayıt Yok
Abana-İnebolu-Cide Kıyı Şeridinde Deniz Ürünleri Rotasının Oluşturulması ve Turizme Kazandırılması Diğer ulusal kamu veya özel kuruluşlar tarafından desteklenen bilimsel araştırma projeleri: Yürütücü , 2021-2021  
Kayıt Yok
ŞİMŞEK, A., Yeşil, S.Ç. (2023) "Investigation of Edible Mushrooms As A Gastronomic Product: The Case of Ermenek (Karaman)", Journal of Hospitality and Tourism Issues, 5 (1) pp. 41-53 Link   
ŞİMŞEK, A. (2023) "The Effect of Aesthetic Experience on Satisfaction and Behavioral Intentıon: The Case of Kastamonu", Catalhoyuk International Journal of Tourism and Social Research, 10 (0) pp. 72-83 Link   
ÇAYLAK-DÖNMEZ, Ö., ŞİMŞEK, A. (2022) "Adana’ya Gelen Gastro-Turistlerin Sağlıklı Beslenme Alışkanlıklarının Ölçülmesi", Türk Turizm Araştırmaları Dergisi, 6 (4) pp. 1165-1179 Link   
ŞİMŞEK, A., AKKUŞ, Ç., Temel, B. (2022) "COVID-19 Sürecinde Ziyaretçilerin Gastronomi Destinasyonlarına Yönelik Risk Algısının Yiyecek Deneyimine Etkisi: Adana Örneği", Anemon Muş Alparslan Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, 10 (3) pp. 1013-1036 [TR Dizin] Link    
ŞİMŞEK, A., Yeşil, S.Ç. (2022) "Examining Traditional Winter Preparations: The Case of Bitlis Cuisine", Bitlis Eren Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, 11 (2) pp. 277-288 Link   
Güleç, E., ŞİMŞEK, A., Solmaz, R. (2022) "Google Trends Verileriyle Coğrafi İşaretli Gastronomik Ürünlerin İncelenmesi", Safran Kültür ve Turizm Araştırmaları Dergisi, 5 (3) pp. 418-444 Link   
ŞİMŞEK, A., Temel, B. (2022) "Gastronomi Turizmi Kapsamında Geleneksel Ürünlerin İncelenmesi: Tarsus Mamülü", Mersin Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, 5 (2) pp. 6-13 Link DOI   
ŞİMŞEK, A., Yeşil, S.Ç. (2022) "Sokak Lezzetlerinin İncelenmesi: Eskişehir Örneği", Gastroia: Journal of Gastronomy and Travel Research, 6 (1) pp. 82-102 Link   
ŞİMŞEK, A. (2022) "Establishing a Seafood Route on the Abana-Inebolu-Cide Coastline and Bringing it to Tourism", Journal of Humanities and Tourism Research, 12 (1) pp. 93-100 Link DOI    
ŞİMŞEK, A., Aytuğar, S. (2021) "Bolu İlinin Gastronomi Turizmi Potansiyelinin Belirlenmesi", Sivas İnterdisipliner Turizm Araştırmaları Dergisi, 4 (2) pp. 43-57 Link    
ŞİMŞEK, A., YORDAM-DAĞISTAN, S. (2021) "Gastronomi Turizmi Bağlamında Turistlerin Yöresel Yiyecek Satın Alma Davranışı: Hatay Örneği", Türk Turizm Araştırmaları Dergisi, 5 (3) pp. 1635-1651 [TR Dizin] Link DOI     
ŞİMŞEK, A., GÜNER, D. (2021) "MasterChef Türkiye TV Yemek Programının Yemek Alışkanlıklarına ve Mutfağa İlgi Düzeyine Etkisi", Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 9 (3) pp. 1679-1697 [TR Dizin] Link DOI    
ŞİMŞEK, A., ÖNEK, Ü.M. (2021) "Yenilebilir Mantar Tüketimi ve Yemekleri Üzerine Bir İnceleme: Kastamonu Örneği", OCAK: Türk Mutfak Kültürü Araştırmaları Dergisi, 1 (1) pp. 21-30 Link   
ŞİMŞEK, A. (2021) "Gastronomik Miras: Kelle (Sivas)", Bartın Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, 12 (23) pp. 173-186 Link    
AKKUŞ, Ç., ŞİMŞEK, A. (2021) "Destinasyon İmajının Algılanan Değer ve Deneyim Kalitesine Etkisi: Kültür Turistleri Üzerine Bir Araştırma", İstanbul Gelişim Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, 8 (1) pp. 127-144 [TR Dizin] DOI     
ŞİMŞEK, A. (2021) "Rakı ve Türk Rakı Sofrasındaki Yemek Kültürü", Erzurum Teknik Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, 6 (12) pp. 76-95 Link DOI    
ŞİMŞEK, A., AKKUŞ, Ç. (2021) "Destinasyon Rekabetçiliğinde İmaj, Değer ve Kalite: Şehirlerarası Bir Karşılaştırma", Alanya Akademik Bakış, 5 (1) pp. 111-126 [TR Dizin] Link DOI     
ŞİMŞEK, A., Demircan, G. (2020) "Amasya’ya Gelen Yerli Turistlerin Amasya Mutfağına Yönelik Algılarının Belirlenmesi", Amasya Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, (8) pp. 185-205 Link    
ŞİMŞEK, A. (2020) "Coğrafi İşaretli Yöresel Ürünlerin İncelenmesi: Sivas Mutfağı Örneği", Safran Kültür ve Turizm Araştırmaları Dergisi, 3 (3) pp. 317-327 Link    
ŞİMŞEK, A., Solmaz, R., Güleç, E. (2020) "YÖK Atlas Verilerine Göre Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümlerinin Değerlendirilmesi: Ege Bölgesi Örneği", Uluslararası Global Turizm Araştırmaları Dergisi, 4 (2) pp. 127-137 Link   
ŞİMŞEK, A. (2020) "Ziyaretçilerin Gastronomik Faaliyetlere Katılım Niyetlerinin Belirlenmesi: Erzurum Örneği", Celal Bayar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, 18 (3) pp. 28-43 [TR Dizin] Link DOI     
ŞİMŞEK, A., Güleç, E. (2020) "Coğrafi İşaretli Gastronomik Bir Ürün: Elâzığ Orciği", Aydın Gastronomi Dergisi, 4 (2) pp. 73-81 Link DOI    
ŞİMŞEK, A., Güleç, E., Usta, S. (2020) "Gastronomik Ürün Çeşitlendirme Kapsamında Veganlar ve Çölyak Hastaları İçin Ürün Geliştirme: Kazandibi", Uluslararası Türk Dünyası Turizm Araştırmaları Dergisi, 5 (1) pp. 51-59 Link    
ŞİMŞEK, A., Güleç, E. (2020) "Ayetler ve Hadisler Doğrultusunda İslamî Mutfak Anlayışı", Journal of Halal Life Style, 2 (1) pp. 56-69 Link    
ŞİMŞEK, A., Güleç, E. (2020) "Gastronomi Turizmi Kapsamında Yenilebilir Otlar Üzerine Yapılan Araştırmaların İncelenmesi", Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 8 (2) pp. 1542-1551 [TR Dizin] Link DOI     
ŞİMŞEK, A., Durmuş, E.N.İ., Çakmak, S.D. (2020) "Yenilebilir otlar ve mutfaklarda kullanım şekilleri: Kastamonu örneği", Tourism and Recreation, 2 (1) pp. 8-12 Link    
ŞİMŞEK, A., YILDIZ, S. (2020) "Türklere Özgü İçkilerin Gastronomi Turizmi Açısından İncelenmesi", Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 8 (1) pp. 684-699 [TR Dizin] Link    
ŞİMŞEK, A., Selçuk, G.N. (2018) "Gastro-turistlerin Tipolojisinin Belirlenmesi: Gaziantep Ölçeğinde Bir Araştırma", Uluslararası Türk Dünyası Turizm Araştırmaları Dergisi, 3 (1) pp. 28-43 Link   
ŞİMŞEK, A., YILDIZ, S. (2017) "Kültürel Miras Açisindan Yöresel Yemekler: Muğla İli Örneği", Avrasya Bilimler Akademisi Sosyal Bilimler Dergisi, (0) pp. 56-67 Link DOI    
ŞİMŞEK, A., Çetinkaya, N. (2017) "Yiyecek- İçecek İşletmeleri Personelinin Kişilik Özellikleri İle İşe Bağlılıkları Arasındaki İlişki", Akademik Bakış Dergisi, (64) pp. 529-543 Link    
Aydın, E., ŞİMŞEK, A., Çilesiz, E. (2016) "Potansiyel İş Gücü Olarak Turizm Öğrencilerinin Etik Eğilimlerinin Belirlenmesi Atatürk Üniversitesi Turizm Fakültesine Yönelik Bir Uygulama", Turizm ve Araştırma Dergisi, (0) Link    
ŞİMŞEK, A., Korkmaz, Ö. (2021) "Sinop Yöresel Yemeklerinin Bilinirliğinin Test Edilmesi: Sinop Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Öğrencileri Örneği", SİNOP KÜLTÜR VE TURİZM SEMPOZYUMU , (pp. 379-388), (Ekim 2021
ŞİMŞEK, A., Özer, Z. (2021) "Coğrafi İşaretli Yöresel Ürünlerin Üretim Sürecinin İncelenmesi: Ağın Leblebisi", 5. Uluslararası Batı Asya Turizm Araştırmaları Kongresi , (pp. 84-85), Van, Türkiye, (Eylül 2021
ŞİMŞEK, A. (2021) "Tüketicilerin Coğrafi İşaretli Ürünlere Yönelik Algısı ve Daha Fazla Ödeme İsteği: Sivas Örneği", 5. Uluslararası Batı Asya Turizm Araştırmaları Kongresi , (pp. 83), Van, Türkiye, (Eylül 2021
YILDIZ, S., ŞİMŞEK, A., Çetinkaya, N. (2019) "Destinasyonlara Yönelik E-Şikayetlerin Analizi: Ilgaz Kış Sporları Turizm Merkezi Örneği", I. Uluslararası Kış Turizmi Kongresi , (pp. 87-95), Erzurum, Türkiye, (Aralık 2019
ŞİMŞEK, A., YILDIZ, S., Çetinkaya, N. (2019) "Ilgaz Kış Sporları Turizm Merkezinin Swot Analizi ile Değerlendirilmesi", I. Uluslararası Kış Turizmi Kongresi , (pp. 114-117), Erzurum, Türkiye, (Aralık 2019
Güleç, E., ŞİMŞEK, A. (2019) "Yeni Bir Kavram Önerisi: Gastro-Emperyalizm", Uluslararası Gastronomi, Beslenme ve Diyetetik Kongresi , (pp. 485-490), (Aralık 2019
Güleç, E., ŞİMŞEK, A. (2019) "Yerel Halkın Sağlıklı Gıda Konusundaki Bilgilerinin Ölçülmesi: Elazığ Örneği", Uluslararası Gastronomi, Beslenme ve Diyetetik Kongresi , (pp. 456-461), (Aralık 2019 
ŞİMŞEK, A., Çetinkaya, N., YILDIZ, S. (2019) "Coğrafi İşaretli Ürün Olarak Erzurum Küflü Civil Peynirinin Değerlendirilmesi", Uluslararası Gastronomi, Beslenme ve Diyetetik Kongresi , (pp. 1-9), Gaziantep, Türkiye, (Kasım 2019
Çetinkaya, N., YILDIZ, S., ŞİMŞEK, A. (2019) "Tüketicilerin Sokak Lezzetleri Algılamaları: Akademisyenler Üzerine Bir Araştırma", Uluslararası Gastronomi, Beslenme Ve Diyetetik Kongresi , (pp. 30-45), Gaziantep, Türkiye, (Kasım 2019
CENGİZ, G., ŞİMŞEK, A. (2019) "Sinop-Boyabat’a Gelen Av Turistleri Tipolojisi", 8. Uluslararası Meslek Yüksek Okulları Sempozyumu (UMYOS-2019) , (pp. 55-61), Sinop, (Eylül 2019  
ŞİMŞEK, A., AKKUŞ, Ç. (2019) "Gastronomi Turizmi Kapsamında Slow Food HareketininDeğerlendirilmesi: Kazakistan Örneği", 8. Uluslararası Meslek Yüksek Okulları Sempozyumu (UMYOS-2019) , (pp. 49-54), (Temmuz 2019  
AKKUŞ, Ç., ŞİMŞEK, A. (2019) "Yöresel Yiyeceklerin Menülerde Yer Alma Düzeyleri: Kastamonu Örneği", 8. Uluslararası Meslek Yüksek Okulları Sempozyumu (UMYOS-2019) , (pp. 45-48), (Temmuz 2019 
YILDIZ, S., Çetinkaya, N., ŞİMŞEK, A. (2019) "Gastronomi Alanında Eğitim Alan Öğrencilerin Gıda Neofili ve Neofobisi Algıları Üzerine Bir Araştırma", 8. Uluslararası Meslek Yüksek Okulları Sempozyumu (UMYOS-2019) , Sinop, Türkiye, (Haziran 2019
ŞİMŞEK, A., YILDIZ, S., Çetinkaya, N. (2019) "Turizm Sektöründe Müşteri Nezaketsizliğinin Olumsuz Etkilerine Yönelik Bir Yazın İncelemesi", 8. Uluslararası Meslek Yüksek Okulları Sempozyumu (UMYOS-2019) , (pp. 338-343), Sinop, Türkiye, (Haziran 2019
Çetinkaya, N., YILDIZ, S., ŞİMŞEK, A. (2019) "Tüketicilerin Hedonik Tüketim Alışkanlıklarının Gıda Alışverişi Kapsamında Değerlendirilmesi", 8. Uluslararası Meslek Yüksek Okulları Sempozyumu (UMYOS-2019) , Sinop, Türkiye, (Haziran 2019
ŞİMŞEK, A., Çetinkaya, N., YILDIZ, S. (2019) "Turizm Lisans Öğrencilerinin Helal Gıdaya Yönelik Turum ve Davranışları", II.International Halal Tourism Congress , (pp. 81-89), Antalya, Türkiye, (Nisan 2019
Çetinkaya, N., ŞİMŞEK, A., YILDIZ, S. (2019) "Tüketicilerin Yeni Gıda Değerlendirmeleri ile Helal Gıda Eğilimleri Arasındaki İlişkinin Belirlenmesine Yönelik Bir Araştırma", II. International Halal Tourism Congress , (pp. 280-289), Antalya, Türkiye, (Nisan 2019
ŞİMŞEK, A., Çetinkaya, N., Aydın, S. (2018) "Yöresel Yemeklerin Cittaslow Şehirlerindeki Restoranlarda Kullanım Düzeyleri: Perşembe Örneği", II. Uluslararası Batı Asya Turizm Araştırmaları Kongresi , (Aralık 2018
Çetinkaya, N., YILDIZ, S., ŞİMŞEK, A. (2018) "Kalkınma Ajansları Aracılığıyla Gerçekleştirilen Kırsal Kalkınma ve Kırsal Turizm Projelerinin Tespit Edilmesine Yönelik Bir Araştırma", II. Uluslararasi Batı Asya Turizm Araştırmaları Kongresi , (pp. 609-622), Van, Türkiye, (Eylül 2018
Çetinkaya, N., ŞİMŞEK, A., YILDIZ, S. (2018) "Anadolu’nun Mirası Ekmeklerin Dini Açıdan Önemi", Cıttaslow Türkiye III. Eko-Gastronomi Kongresi , (Temmuz 2018 
Çetinkaya, N., ŞİMŞEK, A., Aydın, S. (2018) "Duygu İşçilerinin Perspektifinden Hizmet İnovasyon Davranışı: Yiyecek-İçecek İşletmelerine İlişkin Bir Araştırma", VII. Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu , (pp. 411-421), Hatay, Türkiye, (Nisan 2018  
ŞİMŞEK, A., Türkmendağ, T., Türkmendağ, Z. (2017) "Unutulmaya Yüz Tutmuş Yöresel Yemeklerin Turizm Potansiyeli Sağlamadaki Önemi: Sivas İli Örneği", International Congress on Cultural Heritage and Tourism , (pp. 737-746), Konya, Türkiye, (Aralık 2017 
ŞİMŞEK, A., YILDIZ, S. (2017) "Kültürel Miras Açısından Yöresel Yemekler: Muğla İli Örneği", Uluslararası Turizm ve Kültürel Miras Kongresi , (Kasım 2017
YILDIZ, S., ŞİMŞEK, A. (2017) "Türkiye’de Yapılan Gastronomi Festivallerinin Kültürel Mirasın Yaşatılması Açısından Önemi", Uluslararası Turizm ve Kültürel Miras Kongresi , (Kasım 2017
Çetinkaya, N., ŞİMŞEK, A., Öztürk, Y. (2017) "Konaklama İşletmeleri Mutfaklarında Çalışan İşgörenlerin Fonksiyonel Gıda Ürünlerine Yönelik Yaklaşımları", The First International Congress On Future Of Tourism , (pp. 385-395), (Ekim 2017
ŞİMŞEK, A., Oflaz, M. (2017) "Gastronomi Turizmi Açısından Van Mutfağına Özgü Bir Ürün: Van Otlu Peyniri", Uluslararası Batı Asya Turizm Araştırmaları Kongresi , (pp. 61), (Eylül 2017
ŞİMŞEK, A., Işık, C. (2016) "Geleneksel Ürünlerde İnovasyon Belirleyicileri Erzurum Cağ Kebabı Örneği", I. Ulusal Alternatif Turizm Kongresi , (pp. 301-308), Türkiye, (Nisan 2016 
Kayıt Yok
ŞİMŞEK, A., Odacı, G. (2024) "Destinasyon Gelişiminde Gastronomi Deneyiminin Etkisi: Kastamonu Örneği", Kitap: Turizm ve Destinasyon Araştırmaları VI, Çanakkale/Türkiye : PA Paradigma Akademi Yayınları, Bölüm Sayfaları: 287 / 305, ISBN: 978-625-6321-25-0 
ŞİMŞEK, A. (2024) "Anadolu Mutfağında Ekmek", Kitap: Turizm ve Destinasyon Araştırmaları VII, Çanakkale/Türkiye : PA Paradigma Akademi Yayınları, Bölüm Sayfaları: 219 / 234, ISBN: 978-625-6321-26-7 
ŞİMŞEK, A., Çakan, U. (2023) "Baklava ve Kadayıf", Kitap: Tatlı ve Pastacılık, Ankara/Türkiye : Akademisyen Yayınevi Kitabevi, Bölüm Sayfaları: 375 / 381, ISBN: 978-625-399-222-4 
Akdemir, N., ŞİMŞEK, A. (2022) "Characteristic of Turkey Registered Geographical Indications (GI) of Food and Agricultural Products in Regions", Kitap: Advances In Managing Tourism Across Continents Volume 2, Amerika Birleşik Devletleri : University of South Florida (USF) M3 Publishing, Bölüm Sayfaları: 1 / 11, ISBN: 978-1-955833-08-0 
GÜNER, D., ŞİMŞEK, A. (2022) "Mantar Turizmi", Kitap: Alternatif Turizm Kapsamında Güncel Konular ve Araştırmalar-2, Türkiye : Çizgi Kitabevi, Bölüm Sayfaları: 7 / 19, ISBN: 978-605-196-853-7 
ŞİMŞEK, A. (2022) "Deniz Ürünü Rotaları", Kitap: Gastronomi Deneyiminde Rotalar ve Festivaller, Ankara/Türkiye : Nobel Akademik Yayıncılık, Bölüm Sayfaları: 141 / 161, ISBN: 978-605-133-033-4 
ŞİMŞEK, A. (2022) "Hasat Rotaları", Kitap: Gastronomi Deneyiminde Rotalar ve Festivaller, Ankara/Türkiye : Nobel Akademik Yayıncılık, Bölüm Sayfaları: 225 / 249, ISBN: 978-605-133-033-4 
ŞİMŞEK, A. (2022) "Ordövr Tabağı, Sıcak Bölümü Şefi, Sıcak Ordövrler", Kitap: Türkiye Turizm Ansiklopedisi, Ankara/Türkiye : Detay Yayıncılık, Bölüm Sayfaları: / , ISBN: 978-605-254-561-4 
ŞİMŞEK, A., Güleç, E. (2022) "Orta Asya Döneminde Yemek Kültürü", Kitap: Yemek, Kültür ve Toplum, Ankara/Türkiye : Nobel Akademi Yayıncılık, Bölüm Sayfaları: 131 / 144, ISBN: 978-625-402-033-9 
ŞİMŞEK, A. (2021) "Gastronomi Turizmi", Kitap: Alternatif Turizm Kapsamında Güncel Konular ve Araştırmalar, Konya/Türkiye : Çizgi Kitabevi, Bölüm Sayfaları: 83 / 106, ISBN: 978‐605‐196‐639‐7 
Dilsiz, T., ŞİMŞEK, A. (2021) "Gastronomi Turizminde Türkiye Peynirleri", Kitap: Turizm Alanında Güncel Konular ve Yaklaşımlar 2, İstanbul/Türkiye : Çizgi Kitabevi, Bölüm Sayfaları: 154 / 176, ISBN: 978-605-196-727-1 
ŞİMŞEK, A. (2021) "Ardahan", Kitap: Türkiye Lezzet Rotaları, Türkiye : Detay Yayıncılık, Bölüm Sayfaları: 123 / 131, ISBN: 978-605-254-509-6 
ŞİMŞEK, A. (2020) "Gastro Turistlerin Tipolojisinin Belirlenmesi: GaziantepÖlçeğinde Bir Uygulama", Kitap: Gastronomi Araştırmaları, Türkiye : İksad Publishing House, Bölüm Sayfaları: 5 / 39, ISBN: 978-625-7139-28-1  
ŞİMŞEK, A. (2020) "Ihlamur Kokulu Yavaş Şehir Vize", Kitap: Yavaş Şehirler ve Alternatif Turizm, Ankara : Detay Yayıncılık, Bölüm Sayfaları: 97 / 109, ISBN: 978-605-254-294-1 
Güleç, E., ŞİMŞEK, A. (2020) "Kayalara İnşa Edilen Yavaş Şehir Güdül", Kitap: Yavaş Şehirler ve Alternatif Turizm, Ankara : Detay Yayıncılık, Bölüm Sayfaları: 257 / 265, ISBN: 978-605-254-294-1 
ŞİMŞEK, A. (2020) "Osmanlı Döneminde Yemek Kültürü", Kitap: Yemek, Kültür ve Toplum, Ankara/Türkiye : Nobel Akademik Yayıncılık, Bölüm Sayfaları: 177 / 192, ISBN: 978-625-402-033-9 
Çetinkaya, N., ŞİMŞEK, A., YILDIZ, S. (2019) "Anadolu’nun Mirası Ekmeklerin Dini Açıdan Önemi", Kitap: Mutfak Mirası ve Yadigar Ürünler, Ankara/Türkiye : Detay Yayıncılık, Bölüm Sayfaları: 83 / 113, ISBN: 978-605-254-099-2 
ŞİMŞEK, A. (2018) "Slow Food-Fast Food", Kitap: Gastronomi ve Yiyecek Tarihi, : Detay Yayıncılık, Bölüm Sayfaları: 294 / 307, ISBN: 978-605-2323-67-0 
ŞİMŞEK, A. (2018) "Rural Development and Rural Tourısm: Beypazarı Example", Kitap: Seleceted Studies on Rural Tourism and Development Edited Book, : Cambridge ScholarsPublising, Bölüm Sayfaları: 167 / 180, ISBN: 1-5275-0793-9 
ŞİMŞEK, A. (2017) "Kat Hizmetleri Departmanında Kullanılan Raporlar ve Raporlama Teknikleri", Kitap: Kat Hizmetleri Yönetimi, Türkiye : Atatürk Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi, Bölüm Sayfaları: / ,  
Kayıt Yok
Kayıt Yok
(Uluslararası - Bilimsel Dergi) Uluslararası Türk Dünyası Turizm Araştırmaları Dergisi, 2018
Kayıt Yok
Atıflar
Atıf Sayılarına Göre Yayınlar
A: SCI/SSCI/AHCI, B: ESCI, C: Scopus, D: Uluslararası Alan Index, E: Diğer Uluslararası, F: TR Dizin, G: Uluslararası Kitap, H: Ulusal Kitap, I: Diğer Ulusal, J: Toplam
Sıra Yayın A B C D E F G H I J
1 Gastro-turistlerin Tipolojisinin Belirlenmesi: Gaziantep Ölçeğinde Bir Araştırma 0 0 0 0 1 11 5 0 0 17
2 Potansiyel İş Gücü Olarak Turizm Öğrencilerinin Etik Eğilimlerinin Belirlenmesi Atatürk Üniversitesi Turizm Fakültesine Yönelik Bir Uygulama 0 0 0 0 1 4 2 0 0 7
3 Coğrafi İşaretli Gastronomik Bir Ürün: Elâzığ Orciği 0 0 0 0 2 1 3 0 0 6
4 Rakı ve Türk Rakı Sofrasındaki Yemek Kültürü 0 0 0 0 0 1 5 0 0 6
5 Ayetler ve Hadisler Doğrultusunda İslamî Mutfak Anlayışı 0 0 0 1 1 0 3 0 0 5
6 Duygu İşçilerinin Perspektifinden Hizmet İnovasyon Davranışı: Yiyecek-İçecek İşletmelerine İlişkin Bir Araştırma 0 0 0 0 1 2 2 0 0 5
7 Türklere Özgü İçkilerin Gastronomi Turizmi Açısından İncelenmesi 0 0 0 0 0 1 4 0 0 5
8 Yenilebilir otlar ve mutfaklarda kullanım şekilleri: Kastamonu örneği 0 0 0 0 0 3 2 0 0 5
9 Coğrafi İşaretli Yöresel Ürünlerin İncelenmesi: Sivas Mutfağı Örneği 0 0 0 0 1 2 1 0 0 4
10 Geleneksel Ürünlerde İnovasyon Belirleyicileri Erzurum Cağ Kebabı Örneği 0 0 0 0 1 2 1 0 0 4
11 YÖK Atlas Verilerine Göre Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümlerinin Değerlendirilmesi: Ege Bölgesi Örneği 0 0 0 0 3 1 0 0 0 4
12 Gastronomi ve Yiyecek Tarihi 0 0 0 0 0 0 3 0 0 3
13 Gastronomik Ürün Çeşitlendirme Kapsamında Veganlar ve Çölyak Hastaları İçin Ürün Geliştirme: Kazandibi 0 0 0 0 1 1 1 0 0 3
14 Bolu İlinin Gastronomi Turizmi Potansiyelinin Belirlenmesi 0 0 0 0 0 1 1 0 0 2
15 Destinasyon İmajının Algılanan Değer ve Deneyim Kalitesine Etkisi: Kültür Turistleri Üzerine Bir Araştırma 0 0 0 0 0 2 0 0 0 2
16 Amasya’ya Gelen Yerli Turistlerin Amasya Mutfağına Yönelik Algılarının Belirlenmesi 0 0 0 0 0 0 1 0 0 1
17 Destinasyonlara Yönelik E-Şikayetlerin Analizi: Ilgaz Kış Sporları Turizm Merkezi Örneği 0 0 0 0 0 0 1 0 0 1
18 Gastronomi Turizmi Kapsamında Geleneksel Ürünlerin İncelenmesi: Tarsus Mamülü 0 0 0 0 0 0 1 0 0 1
19 Gastronomi Turizmi Kapsamında Yenilebilir Otlar Üzerine Yapılan Araştırmaların İncelenmesi 0 0 0 0 0 0 1 0 0 1
20 Gastronomik Miras: Kelle (Sivas) 0 0 0 0 0 0 1 0 0 1
21 Kültürel Miras Açısından Yöresel Yemekler: Muğla İli Örneği 0 0 0 0 1 0 0 0 0 1
22 Kültürel Miras Açisindan Yöresel Yemekler: Muğla İli Örneği 0 0 0 0 0 0 1 0 0 1
23 MasterChef Türkiye TV Yemek Programının Yemek Alışkanlıklarına ve Mutfağa İlgi Düzeyine Etkisi 0 0 0 0 0 0 1 0 0 1
24 Mutfak Mirası ve Yadigar Ürünler 0 0 0 0 0 0 1 0 0 1
25 Türkiye Lezzet Rotaları 0 0 0 0 0 0 1 0 0 1
26 Unutulmaya Yüz Tutmuş Yöresel Yemeklerin Turizm Potansiyeli Sağlamadaki Önemi: Sivas İli Örneği 0 0 0 0 0 1 0 0 0 1
27 Yemek, Kültür ve Toplum 0 0 0 0 0 0 1 0 0 1
28 Yiyecek- İçecek İşletmeleri Personelinin Kişilik Özellikleri İle İşe Bağlılıkları Arasındaki İlişki 0 0 0 0 0 1 0 0 0 1
29 Yöresel Yiyeceklerin Menülerde Yer Alma Düzeyleri: Kastamonu Örneği 0 0 0 0 0 1 0 0 0 1
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Birlikte çalışılan kişi Aktif Dönem Çalışma Sayısı
Kastamonu Üniversitesi
2017 - 2020 16
Neslihan Çetinkaya
Atatürk Üniversitesi
2017 - 2019 16
Enes Güleç
Kastamonu Üniversitesi
2019 - 2022 10
Kastamonu Üniversitesi
2019 - 2022 5
Seher Çelik Yeşil
-
2022 - 2023 3
Kastamonu Üniversitesi
2021 - 2022 2
Rıdvan Solmaz
Şırnak Üniversitesi
2020 - 2022 2
Bıçkın Temel
-
2022 2
Selçuk Aydın
-
2018 2
Kastamonu Üniversitesi
2019 1
Kastamonu Üniversitesi
2021 1
-
2021 1
Kastamonu Üniversitesi
2022 1
Gökalp Nuri Selçuk
Atatürk Üniversitesi
2018 1
Ekrem Aydın
Artvin Çoruh Üniversitesi
2016 1
Göksu Demircan
Amasya Üniversitesi
2020 1
Sevim Usta
Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi
2020 1
Emre Çilesiz
Atatürk Üniversitesi
2016 1
Musa Oflaz
Balıkesir Üniversitesi
2017 1
Nihan Akdemir
-
2022 1
Tuba Türkmendağ
Atatürk Üniversitesi
2017 1
Zafer Türkmendağ
Atatürk Üniversitesi
2017 1
Cem Işık
Atatürk Üniversitesi
2016 1
Elif Nur İrem Durmuş
-
2020 1
Gökçe Odacı
-
2024 1
Özge Korkmaz
-
2021 1
Seçil Dilekci Çakmak
-
2020 1
Sercan Aytuğar
-
2021 1
Tuğba Dilsiz
-
2021 1
Uğur Çakan
-
2023 1
Yasin Öztürk
-
2017 1
Zeki Özer
-
2021 1
2024 için Puan Bazlı Sıralamalar
Sıra (Araştırma Alanı İçinde)
337.
78392 araştırmacı içinde
Sıra (Temel Alan İçinde)
278.
33237 araştırmacı içinde
Sıra (Bilim Alanı İçinde)
106.
2086 araştırmacı içinde
Alan Adı Alandaki Toplam Öğretim Elemanı Sayısı
TÜBİTAK Araştırma Alanı Sosyal Bilimler 78392
YÖKSİS Temel Alan Sosyal-Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı 33237
YÖKSİS Bilim Alanı Turizm 2086
Anahtar Kelimeler Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Turizm İşletmeciliği, Otel İşletmeciliği
Performans Kriteri 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024
Ağırlıklı Puan 0 18 105 130 180 270 253 305 70 80
Sıra (Araştırma Alanı İçinde) - 488 . 442 . 416 . 361 . 263 . 375 . 320 . 540 . 337 .
Sıra (Temel Alan İçinde) - 398 . 346 . 345 . 301 . 197 . 288 . 245 . 455 . 278 .
Sıra (Bilim Alanı İçinde) - 171 . 126 . 131 . 108 . 63 . 81 . 88 . 181 . 106 .
Sıra (Anahtar Kelime (1)) - 88 . 50 . 57 . 44 . 31 . 36 . 38 . 116 . 69 .
Sıra (Anahtar Kelime (2)) - 157 . 103 . 100 . 86 . 49 . 61 . 62 . 136 . 84 .
Sıra (Anahtar Kelime (3)) - 86 . 64 . 54 . 40 . 26 . 30 . 23 . 88 . 40 .
Toplam Yayın 0 2 8 7 15 12 14 12 3 2
Toplam Makale 0 1 2 1 0 10 8 7 2 0
Toplam Kitap 0 0 1 2 1 2 3 5 1 2
Toplam Bildiri 0 1 5 4 14 0 3 0 0 0
Makale (SCI) 0 0 0 0 0 1 0 0 0 0
Makale (Uluslararası) 0 0 0 1 0 0 0 7 2 0
Makale (Ulusal) 0 1 2 0 0 9 8 0 0 0
Kitap Yazarlığı 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Kitap Bölümü Yazarlığı 0 0 1 2 1 2 3 5 1 2
Bildiri (Uluslararası) 0 0 5 4 14 0 2 0 0 0
Bildiri (Ulusal) 0 1 0 0 0 0 1 0 0 0
Atıfları ve Metrikleri
Atıfları ve Metrikleri