img
Doç. Dr. Burhan SEVİM

Doç. Dr. Burhan SEVİM

  • Turizm Fakültesi
  • Turizm İşletmeciliği
  • Turizm İşletmeciliği

Genel Bilgiler

Metrikler

UNIS
Yayın
66
Atıf
242
h-index
7
Proje
7
WoS
Yayın
2
Atıf
4
h-index
1
Scopus
Yayın
7
Atıf
16
h-index
2
Google Scholar
Yayın
41
Atıf
552
h-index
13
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları
Alınan Eğitimler
Doktora/Sanatta Yeterlilik/Tıpta Uzmanlık, Türkiye, Gazi Üniversitesi, Eğitim Bilimleri Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği Eğitimi (Dr), 2006, 2009
Yüksek Lisans, Türkiye, Gazi Üniversitesi, Eğitim Bilimleri Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği Eğitimi (Yl) (Tezli), 2002, 2005
Lisans, Türkiye, Gazi Üniversitesi, Ticaret ve Turizm Eğitim Fakültesi, Turizm İşletmeciliği Eğitimi Bölümü, 1997, 2001
Araştırma Alanları
Turizm İşletmeciliği, Otel İşletmeciliği, Gastronomi
Yıllara Göre Yayın Sayıları
Yıllara Göre Atıf Sayıları
Doktora/Sanatta Yeterlilik/Tıpta Uzmanlık, Türkiye, Gazi Üniversitesi, Eğitim Bilimleri Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği Eğitimi (Dr), 2006, 2009
Yüksek Lisans, Türkiye, Gazi Üniversitesi, Eğitim Bilimleri Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği Eğitimi (Yl) (Tezli), 2002, 2005
Lisans, Türkiye, Gazi Üniversitesi, Ticaret ve Turizm Eğitim Fakültesi, Turizm İşletmeciliği Eğitimi Bölümü, 1997, 2001
Kayıt Yok
İngilizce, ÜDS, 66, Bahar, 2010
Sertifika, Değerlendirici Sertifikası, Ankara, Türkiye, 05-10-2019, 05-10-2019
Sertifika, Sosyal ve Beşeri Bilimlerde TÜBİTAK ARDEB Fonlarına Yönelik Uygulamalı Proje Önerisi Yazma Eğitimi, Erciyes Teknopark, Türkiye, 15-08-2017, 16-08-2017
Sertifika, Micros Fidelio, Akdeniz Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu, Türkiye, 13-06-2011, 17-06-2011
Sertifika, Micros Fidelio, Fatih Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi, Türkiye, 07-02-2011, 11-02-2011
Sertifika, ETA Bilgisayar Programları Eğitimi, ETA Ankara, Türkiye, 31-07-2006, 04-08-2006
Sertifika, ETA Bilgisayar Programları Eğitimi, ETA Ankara, Türkiye, 31-07-2006, 04-08-2006
[UAK] Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Turizm Turizm İşletmeciliği
[UAK] Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Turizm Otel İşletmeciliği
[UAK] Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Turizm Gastronomi
2020-, Doçent, Tam Zamanlı, Kastamonu Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Turizm İşletmeciliği Bölümü, Turizm, Türkiye
2018-2020, Doçent, Tam Zamanlı, Kayseri Üniversitesi, Uygulamalı Bilimler Fakültesi, Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü, Turizm, Türkiye
2014-2016, Yardımcı Doçent, Tam Zamanlı, Hoca Ahmet Yesevi Uluslararasi Türk-Kazak Üniversitesi, Sosyal Bilimler Fakültesi, Turizm ve İşletme
2013-2018, Doktor Öğretim Üyesi, Tam Zamanlı, Erciyes Üniversitesi, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü, Türkiye
2010-2013, Yardımcı Doçent, Tam Zamanlı, Erciyes Üniversitesi, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu, Türkiye
2009-2010, Öğretim Görevlisi (Dr), Tam Zamanlı, Erciyes Üniversitesi, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu, Türkiye
2004-2009, Öğretim Görevlisi, Tam Zamanlı, Bülent Ecevit Üniversitesi, Devrek Meslek Yüksekokulu, Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü, Türkiye
2022-, Myo/Yüksekokul Müdürü, Kastamonu Üniversitesi, Türkiye
2021-2022, Dekan Yardımcısı, Kastamonu Üniversitesi, Türkiye
2020-2023, Anabilim Dalı Başkanı, Kastamonu Üniversitesi, Türkiye
2020-2023, Bölüm Başkanı, Kastamonu Üniversitesi, Türkiye
2015-2016, Uygulama Oteli Müdür Yardımcısı, Hoca Ahmet Yesevi Uluslararasi Türk-Kazak Üniversitesi, Kazakistan
2014-2016, Senato Üyeliği, Hoca Ahmet Yesevi Uluslararasi Türk-Kazak Üniversitesi, Kazakistan
2014-2014, Bölüm Başkanı, Erciyes Üniversitesi, Türkiye
2005-2009, Yönetim Kurulu Üyeliği, Bülent Ecevit Üniversitesi, Türkiye
Selda Yordam Dağıstan, Doktora, Doğa turizmi deneyiminin memnuniyete etkisinde yenilik arayışı, algılanan risk ve destinasyon imajının rolü, Kastamonu Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği Ana Bilim Dalı, 2024, (Asıl Danışman)
Aslı Eren, Yüksek Lisans, Mutfak yöneticilerinin yenilikçi mutfak yaklaşımlarına bakışı: İstanbul'daki 5 yıldızlı oteller üzerine bir araştırma, Kastamonu Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Ana Bilim Dalı, 2024, (Asıl Danışman)
Erdem Türk, Doktora, Macera Turizmine Yönelik Yatırım Alanlarının AHS ve CBS ile Belirlenmesi: Kastamonu İli Örneği, Kastamonu Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği Ana Bilim Dalı, 2023, (Asıl Danışman)
Ilham Huseynzade, Yüksek Lisans, Konaklama işletmelerinin sosyal medya kullanımı ve dijital pazarlama stratejileri, Kastamonu Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği Ana Bilim Dalı, 2023, (Asıl Danışman)
Özge Çaylak Dönmez, Doktora, Üç Boyutlu Baskı Teknolojisi ile Fonksiyonel Ürün Geliştirme ve Tüketici Eğilimi Üzerine Bir Araştırma, Kastamonu Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği Ana Bilim Dalı, 2023, (Asıl Danışman)
Kurtuluş Tuncer, Yüksek Lisans, Lise düzeyinde mesleki turizm eğitimi ve işletmelerde beceri eğitimi yapan öğrencilerin yeterlilikleri, Kastamonu Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği Ana Bilim Dalı, 2022, (Asıl Danışman)
İrem Binici, Yüksek Lisans, Türkiye'de serbest bölgelere uygulanan teşvikler ve teşviklerin değerlendirilmesi: Kayseri Serbest Bölgesi örneği, Kayseri Üniversitesi, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, Uluslararası Ticaret ve Lojistik Ana Bilim Dalı, 2020, (Asıl Danışman)
2021-2022, Turizmde Yenilik Yönetimi, Doktora/Sanatta Yeterlilik/Tıpta Uzmanlık
2021-2022, Turizm İşletmelerinde Yenilik Yönetimi, Lisans
2021-2022, Bilimsel Araştırma Yöntemleri, Yüksek Lisans
2020-2021, Turizm Sektöründe E-Pazarlama ve Bilgi Teknolojileri Uygulamaları, Doktora/Sanatta Yeterlilik/Tıpta Uzmanlık
2020-2021, Bilimsel Araştırma Yöntemleri, Yüksek Lisans
2020-2021, Sosyal Bilimlerde Araştırma Yöntemleri, Lisans
2020-2021, Etkili İletişim Teknikleri, Lisans
2020-2021, Helal Turizm, Lisans
2020-2021, Uluslararası Otel İşletmeciliği, Yüksek Lisans
2020-2021, Helal Turizm, Yüksek Lisans
2020-2021, Turizmde Yenilik Yönetimi, Lisans
2020-2021, Turizm İşletmelerinde Yenilik Yönetimi, Doktora/Sanatta Yeterlilik/Tıpta Uzmanlık
2019-2020, E-DIŞ TİCARET, Doktora/Sanatta Yeterlilik/Tıpta Uzmanlık
2019-2020, DIŞ TİCARET TEŞVİKLERİ, Yüksek Lisans
2019-2020, ELEKTRONİK TİCARET, Lisans
2019-2020, ULUSLARARASI İŞLETMECİLİK, Lisans
2019-2020, KÜRESEL ELEKTRONİK TİCARET, Yüksek Lisans
2019-2020, TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ I, Lisans
2019-2020, ULUSLARARASI TİCARET TEŞVİKLERİ, Lisans
2019-2020, İLETİŞİM BECERİLERİ, Lisans
2019-2020, ULUSLARARASI İŞLETME YÖNETİMİ, Lisans
2018-2019, SOSYAL BİLİMLERDE ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ, Lisans
2018-2019, TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ II, Lisans
2018-2019, ELEKTRONİK TİCARET, Lisans
2018-2019, İLETİŞİM BECERİLERİ, Lisans
2018-2019, ULUSLARARASI İŞLETME YÖNETİMİ, Lisans
2018-2019, DIŞ TİCARET VE KAMBİYO MEVZUATI, Lisans
2018-2019, DIŞ TİCARET İŞLEMLERİ, Yüksek Lisans
2018-2019, ULUSLARARASI TİCARET TEŞVİKLERİ, Yüksek Lisans
2017-2018, Elektronik Ticaret, Lisans
2017-2018, Sosyal Bilimlerde Araştırma Yöntemleri, Lisans
2017-2018, Dış Ticaret İşlemleri, Yüksek Lisans
2017-2018, Dış Ticaret ve Kambiyo Mevzuatı, Lisans
2017-2018, Uluslararası Ticaret Teşvikleri, Yüksek Lisans
2017-2018, Uluslararası İşletme Yönetimi, Lisans
2017-2018, İletişim Becerileri, Lisans
2016-2017, Bilgisayar, Ön Lisans
2016-2017, Pazarlama Mevzuatı, Ön Lisans
2016-2017, Dış Ticaret İşlemleri, Yüksek Lisans
2016-2017, Uluslararası İşletmecilik, Lisans
2016-2017, Dış Ticaret ve Kambiyo Mevzuatı, Lisans
2016-2017, Elektronik Ticaret, Lisans
2016-2017, Uluslararası Ticaret Teşvikleri, Yüksek Lisans
2015-2016, Aktif Turizm Teknikleri, Lisans
2015-2016, Kat Hizmetleri, Lisans
2015-2016, Turizm Ulaştırması, Lisans
2015-2016, Turizm İşletmeleri Muhasebesi, Lisans
2015-2016, Tur Operatörlüğü, Lisans
2015-2016, Otel İşletmeciliği II, Lisans
2015-2016, Otel İşletmeciliği I, Lisans
2015-2016, Konaklama İşletmelerinde Paket Program Kullanımı, Lisans
2015-2016, Turizm İşletmelerinde Finansal Yönetim, Lisans
2014-2015, Turizm İşletmeleri Muhasebesi, Lisans
2014-2015, Turizm İşletmeciliği, Lisans
2014-2015, Turizm Tarihi, Lisans
2014-2015, Aktif Turizm Teknikleri, Lisans
2014-2015, Konaklama İşletmelerinde Reklam ve Tanıtım, Lisans
2014-2015, Otel İşletmeciliği, Lisans
Kayıt Yok
Endüstriyel Miras ve Jeoturizm Atölyesi Projesi TÜBA ve TÜBİTAK Destekli Proje: Eğitmen , 2024-2024  
İklimin Geleceği: Geleceğin İklimi TÜBA ve TÜBİTAK Destekli Proje: Eğitmen , 2022-2023  
Yerel Halkın Turizm Bilincinin Geliştirilmesi ve Girişimcilik Kapasitesinin Artırılması Diğer ulusal kamu veya özel kuruluşlar tarafından desteklenen bilimsel araştırma projeleri: Yürütücü , 2022-2023  
Kastamonu’da Macera Turizmi ve Doğa Sporları Potansiyelinin İncelenmesi, Rotaların Geliştirilmesi ve Haritalandırılması Diğer ulusal kamu veya özel kuruluşlar tarafından desteklenen bilimsel araştırma projeleri: Yürütücü , 2022-2024  
Konaklama İşletmelerinde İnsan-Robot Etkileşimi BAP Proje: Yürütücü , 2021-2022  
Türkistan’da Yerel Halkın Turizme Bakışının ve Turiste Karşı Tutumlarının Araştırılması Diğer Uluslararası Kurum ve Kuruluşlar: Yürütücü , 2015-2016  
Develi Turizm Odaklı Kalkınma Planı Diğer ulusal kamu veya özel kuruluşlar tarafından desteklenen bilimsel araştırma projeleri: Uzman , 2012-2013  
Kayıt Yok
SEVİM, B., ÇALIŞKAN, S., Okur, F. (2024) "The Effect of Green Kitchen Practices on Restaurant Choice Intentions", Romaya Researches on Multidisiplinary Approaches, 4 (2) pp. 143-152 Link    
Yazıcı, C.S., SEVİM, B. (2024) "Engellilere Yönelik Dijital Turizm Uygulamaları", Turizm ve İşletme Bilimleri Dergisi, 4 (2) pp. 243-254 Link    
SEVİM, B., ÇALIŞKAN, S., Eren, A. (2024) "Üniversite Öğrencilerinin Yöre Mutfağını Tanıma Düzeylerinin Belirlenmesi: Kastamonu Çorbaları Üzerine Bir Araştırma", Seyahat ve Otel İşletmeciliği Dergisi, 21 (1) pp. 182-202 [TR Dizin] DOI     
YORDAM-DAĞISTAN, S., SEVİM, B., ARICI, H.E., Saydam, M.B., Köseoğlu, M.A. (2023) "Perceived risk in hospitality and tourism scholarship: a systematic review and future research agenda", JOURNAL OF TRAVEL & TOURISM MARKETING, 40 (9) pp. 863-877 [SSCI] DOI      
ÇALIŞKAN, G., SEVİM, B. (2023) "Use of service robots in hospitality: An observational study in terms of technology acceptance model", TOURISM AND HOSPITALITY RESEARCH, 0 (1) pp. 1-12 [ESCI] DOI      
ÇAYLAK-DÖNMEZ, Ö., SEVİM, B. (2023) "Yükseköğretim Kurumlarının Gıda ile İlgili Bölümlerindeki Öğrencilerin Neofobi Düzeylerinin Belirlenmesi", GSI Journals Serie A: Advancements in Tourism, Recreation and Sports Sciences, 6 (2) pp. 288-300 [TR Dizin] Link     
ÇAYLAK-DÖNMEZ, Ö., SEVİM, B. (2023) "Tüketicilerin Akar Banda Yönelik Algısının Sağlıklı Beslenme ve Satın Alma Niyeti Üzerine Etkisi", Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 11 (1) pp. 261-278 [TR Dizin] Link     
ÇALIŞKAN, G., SEVİM, B. (2022) "Turist Rehberlerinin Görüşleri İle Doğa Turizminde Artırılmış Gerçeklik Teknolojileri", Seyahat ve Otel Isletmeciligi Dergisi, 19 (3) pp. 423-443 [TR Dizin] DOI    
SEVİM, B., GÜNER, D. (2021) "Tescil Platformlarındaki Gastronomik Ürünler ve Gastronomi Festivallerindeki Yeri (Kastamonu Örneği)", Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 9 (4) pp. 3092-3112 [TR Dizin] Link      
SEVİM, B., ÇALIŞKAN, G. (2021) "Augmented Reality Technologies From the Tourist Perspective: A Systematic Review", Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 9 (3) pp. 1501-1521 [TR Dizin] Link DOI     
ERDOĞAN, Y., SEVİM, B. (2021) "DETERMINATION OF INDIVIDUAL INNOVATION PERCEPTIONS OF STUDENTS STUDYING TOURISM AT UNDERGRADUATE LEVEL: THE CASE OF KASTAMONU UNIVERSITY", Kesit Akademi, 7 (29) Link DOI    
Özdemir, O., SEVİM, B. (2021) "Termal Turizm Deneyiminin Müşteri Sadakatine Etkisinde Yaşam Kalitesi ve Müşteri Memnuniyetinin Aracı Rolü: Afyonkarahisar Örneği", OPUS Uluslararası Toplum Araştırmaları Dergisi, 18 (41) pp. 3609-3630 [TR Dizin] DOI     
Pamukçu, H., Tuncer, K., SEVİM, B. (2021) "Otel İşletmelerinde Mesleki Eğitim Uygulamaları", Seyahat ve Otel İşletmeciliği Dergisi, 18 (2) pp. 334-350 [TR Dizin] DOI      
Türk, E., SEVİM, B. (2021) "Üniversite Öğrencilerinin Sosyal Yenilikçilik Düzeyleri Üzerine Bir Araştırma", Uluslararası Sosyal Araştırmalar Dergisi, 14 (77) pp. 966-975 Link DOI    
SEVİM, B., Binici, İ. (2020) "Serbest Bölgelerde Uygulanan Teşviklerin Değerlendirilmesi: Kayseri Örneği", Bartın Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, 11 (22) pp. 557-582 Link    
Kuralbayev, A., SEVİM, B., Abishev, N. (2017) "Econometrical Analysis of the Demand for Entrance Tourism in Kazakhstan", International Journal of Economics and Financial Issues, 7 (1) p. 262268 Link    
SEVİM, B. (2016) "Tourism Perception of Turkestan Residents and Their Attitudes Towards Tourism", Social Sciences, 11 (23) pp. 5574-5583 Link DOI     
Görkem, O., SEVİM, B. (2016) "Gastronomi Eğitiminde Geç mi Kalındı Acele mi Ediliyor", Elektronik Sosyal Bilimler Dergisi, 15 (58) pp. 977-988 Link DOI     
Kuralbayev, A., SEVİM, B., Abubakırova, A. (2016) "Economical Indicators Contribution of Tourism Industry to the Economy of the South Kazakhstan Region", Uluslararası Kültürel ve Sosyal Araştırmalar Dergisi, 2 (1) pp. 85-95 Link    
Kuralbayev, A., Myrzaliev, B., SEVİM, B. (2016) "Organizational and Economic Problems in the Management of the Spiritual Historical Development of Tourism in South Kazakhstan Region", International Review of Management and Marketing, 6 (2) pp. 219-226 Link      
Tekbalkan, M., SEVİM, B. (2016) "Meslek Yüksekokulu Mezunlarının Program Bazında Kamuda İstihdamı 2015 Yılı Örneği", The Journal of Academic Social Sciences, 30 (30) pp. 522-522 Link DOI   
SEVİM, B., Görkem, O. (2015) "Gastronomi ve Aşçılık Programlarında Gıda Güvenliği Donanım Altyapısının Değerlendirilmesi", Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi, 7 (1) pp. 59-67 Link    
SEVİM, B., Seçilmiş, C., Görkem, O. (2013) "Algılanan Destinasyon İmajının Tavsiye Davranışı Üzerine Etkisi", Uluslararası Yönetim İktisat ve İşletme Dergisi, 9 (20) pp. 115-129 [TR Dizin] Link DOI    
Aykan, E., SEVİM, B. (2013) "Konaklama İşletmelerinde Çevre Yönetimi Uygulamaları ve Algılanan Kurumsal İtibar Üzerindeki Etkisi Kayseri ve Nevşehir Otelleri Üzerinde Bir Araştırma", İşletme Araştırmaları Dergisi, 5 (3) pp. 93-113 Link     
Yıldız, E., SEVİM, B., Akgül, B. (2013) "Konaklama İşletmelerinin Tutundurma Karması Profilleri Kayseri de Bir Uygulama", Çankırı Karatekin Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, 4 (1) pp. 1-22 Link    
SEVİM, B., Ünlüönen, K. (2010) "İklim Değişikliğinin Turizme Etkileri Konaklama İşletmelerinde Bir Uygulama", Erciyes Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, 1 (28) pp. 43-66 Link    
Ünlüönen, K., SEVİM, B. (2005) "Turistik Arz Kaynaklarının Değerlendirilmesinde Yerel Yönetimlerin Sivil Toplum Örgütleri Eğitim Kurumları ve Yerel Medyanın Rolüne İlişkin Bir Uygulama Zonguldak İli Örneği", Ticaret ve Turizm Eğitim Fakültesi Dergisi, (2) pp. 54-73 [TR Dizin] Link     
Aslan, E., SEVİM, B. (2023) "Trendyol'da En Çok Değerlendirilen Gıda Ürününün Tüketici Yorumları İncelemesi", 7. Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi , (pp. 129-130), Kastamonu, Türkiye, (Kasım 2023 
YORDAM-DAĞISTAN, S., SEVİM, B. (2023) "Yerel Halkın Turizm Eğitimi Sonrası Girişimcilik Niyetleri Üzerine Bir Araştırma", 23. Ulusal Turizm Kongresi , (pp. 782-794), Denizli, Türkiye, (Ekim 2023
Tankuş, E., Sur, E., SEVİM, B. (2022) "Coğrafi İşaretli Yiyeceklere Yönelik Kullanıcı Yorumlarının Duygu Analizi Yöntemi ile Değerlendirilmesi: Sinop Mantısı ve Nokulu", 2. Uluslararası Aşçı Dede Ateşbaz-ı Veli Sempozyumu , (pp. 57-58), Konya, Türkiye, (Eylül 2022
SEVİM, B., GÜNER, D. (2021) "Tescilli Gastronomik Ürünlerin Gastronomi Festivallerindeki Yeri: Kastamonu Örneği", V. Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi , (pp. 633-643), Sakarya, Türkiye, (Aralık 2021 
SEVİM, B., ÇAYLAK-DÖNMEZ, Ö. (2021) "UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı Kapsamında Kastamonu Gastronomi Festivalinin Mevcut Durumunun Analizi", V. Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi , (pp. 268-275), Sakarya, Türkiye, (Aralık 2021  
SEVİM, B. (2019) "Lisans Düzeyinde Turizm Eğitimi Verilen Yükseköğretim Kurumları Ders Müfredatında Çevre Eğitiminin Yeri", 2. Uluslararası Erciyes Bilimsel Araştırmalar Kongresi , Kayseri, Türkiye, (Ekim 2019
SEVİM, B., İssayeva, A. (2018) "Güney Kazakistan Eyaleti Termal Turizm İşletmelerinde Müşteri Beklentileri ve Memnuniyetinin Değerlendirilmesi", 6. Uluslararası Bilim, Kültür ve Spor Kongresi , Lviv, Ukrayna, (Mayıs 2018
Tekbalkan, M., SEVİM, B. (2016) "Meslek Yüksekokulu Mezunlarının Program Bazında Kamuda İstihdamı", V. Uluslararası Meslek Yüksekokulları Sempozyumu , Prizren, Kosova, (Mayıs 2016
Almas, K., Abubakırova, A., SEVİM, B. (2016) "Economical Indicators Contribution of Tourism Industry to the Economy of the Region", 5. Uluslararası Bilim, Kültür ve Spor Kongresi , Türkistan, Kazakistan, (Nisan 2016
Seçilmiş, C., SEVİM, B., Yılmaz, B. (2016) "The Effects of E Commerce Application on Travel Agencies and Employee Performance", International Tourism and Hospitality Management Conference , (pp. 360-369), Saraybosna, Bosna Hersek, (Mart 2016  
SEVİM, B., Akgül, B., Mayda, M. (2012) "Ağırnas’ın Destinasyon Olması Yolunda Bir Marka Önerisi Mimar Sinan", 13. Ulusal Turizm Kongresi , (pp. 923-934), Antalya, Türkiye, (Aralık 2012
Seçilmiş, C., SEVİM, B. (2012) "Lise Öğrencilerinin Turizm Mesleğine Yönelik Algısının Turizmde Kariyer Seçimine Etkisi", 13. Ulusal Turizm Kongresi , (pp. 569-584), Antalya, Türkiye, (Aralık 2012
Görkem, O., SEVİM, B. (2011) "Gastronomi Turizmi ve Türkiye’de Yükseköğretim Düzeyinde Mutfak Eğitiminin Genel Görünümü", 1. Uluslararası Turizm ve Otelcilik Sempozyumu , (pp. 73-83), Konya, Türkiye, (Eylül 2011   
SEVİM, B., Görkem, O. (2011) "Modüler Turizm Eğitiminde Sınıf Geçme ve Sınav Yönetmeliği Paradoksu", 1. Uluslararası Turizm ve Otelcilik Sempozyumu , (pp. 172-186), Konya, Türkiye, (Eylül 2011  
Zeydan, Ö., SEVİM, B. (2008) "İklim Değişikliğinin Kış Turizmine Etkileri", TMMOB İklim Değişimi Sempozyumu , (pp. 159-174), Ankara, Türkiye, (Mart 2008
SEVİM, B., Zeydan, Ö. (2007) "İklim Değişikliğinin Türkiye Turizmine Etkileri", Çeşme Ulusal Turizm Sempozyumu , (pp. 701-710), İzmir, Türkiye, (Kasım 2007  
Kayıt Yok
ÇAYLAK-DÖNMEZ, Ö., SEVİM, B. (2024) "Perceptions of Gastronomy and Culinary Arts Department Students Towards 3D Foods", Kitap: Future Tourism Trends Volume 2: Technology Advancement, Trends and Innovations for the Future in Tourism, : Emerald Insight, Bölüm Sayfaları: 81 / 95, ISBN: 978-1-83753-971-0 
ÇALIŞKAN, G., SEVİM, B., AYDIN, Ç., YAŞARSOY, E. (2024) "Utilisation of Service Robots in Accommodation Businesses From the Perspective of the Technology Acceptance Model", Kitap: Future Tourism Trends Volume 2: Technology Advancement, Trends and Innovations for the Future in Tourism, : Emerald Insight, Bölüm Sayfaları: 61 / 78, ISBN: 978-1-83753-971-0 
Aslan, E., SEVİM, B. (2024) "Trendyol'da En Çok Değerlendirilen Gıda Ürününün Tüketici Yorumları İncelemesi", Kitap: Sofradaki Bilim ve Lezzetteki Sanat: Gastronomiye Kapsamlı Bir Bakış, : Detay Yayıncılık, Bölüm Sayfaları: 1051 / 1064, ISBN: 978-605-254-809-7 
ÇAYLAK-DÖNMEZ, Ö., SEVİM, B. (2024) "Geleceğin Gastronomi Uzmanları ve Yiyecek-İçecekleri Üzerine Bir Bakış", Kitap: Turizm ve Destinasyon Araştırmaları VI, Çanakkale/Türkiye : Paradigma Akademi, Bölüm Sayfaları: 175 / 199, ISBN: 978-625-6321-25-0 
ÇAYLAK-DÖNMEZ, Ö., SEVİM, B. (2024) "Fütüristik Yiyecek-İçecek Hizmeti Sunan İşletmelere Genel Bir Bakış", Kitap: Turizm ve Destinasyon Araştırmaları VI, Çanakkale/Türkiye : Paradigma Akademi, Bölüm Sayfaları: 129 / 150, ISBN: 978-625-6321-25-0 
SEVİM, B., YORDAM-DAĞISTAN, S. (2023) "İklim Değişikliğine Karşı Sorumlu Turizm", Kitap: İklimin Geleceği: İklim Değişikliğine Disiplinlerarası Bir Bakış, : Palet Yayınları, Bölüm Sayfaları: 137 / 148, ISBN: 978-625-6401-57-0 
Temel, B., SEVİM, B. (2023) "Kriz Döneminde Konaklama İşletmelerinde İnovasyonun Önemi: COVID 19 Sürecinde Adana Örneği", Kitap: Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Alanında Uluslararası Araştırmalar 1, : Platanus Publishing, Bölüm Sayfaları: 75 / 94, ISBN: 978-625-6971-26-4 
SEVİM, B., YORDAM-DAĞISTAN, S. (2023) "Şehir Pazarlamasında Örnek Uygulamalar", Kitap: Turizm ve Şehir Pazarlaması, Türkiye : Nobel Yayınevi, Bölüm Sayfaları: 299 / 316, ISBN: 978-625-397-092-5 
SEVİM, B., YORDAM-DAĞISTAN, S. (2022) "Kırsal Turizm ve Miras Turizmi", Kitap: Her Yönüyle Miras Turizmi, Ankara/Türkiye : Detay Yayıncılık, Bölüm Sayfaları: 188 / 196, ISBN: 978-605-254-711-3 
SEVİM, B. (2022) "Ali Dağı Yeraltı Şehri", Kitap: Türkiye Turizm Ansiklopedisi Cilt I, : Detay Yayıncılık, Bölüm Sayfaları: 252 / 253, ISBN: 978-605-254-552-2 
SEVİM, B. (2022) "Bayramhacı Kaplıcası", Kitap: Türkiye Turizm Ansiklopedisi Cilt III, : Detay Yayıncılık, Bölüm Sayfaları: 17 / 17, ISBN: 978-605-254-554-6 
SEVİM, B. (2022) "Elmacıoğlu Et Lokantası", Kitap: Türkiye Turizm Ansiklopedisi Cilt V, Ankara/Türkiye : Detay Yayıncılık, Bölüm Sayfaları: 209 / 209, ISBN: 978-605-254-556-0 
SEVİM, B. (2022) "Gevher Nesibe Darüşşifası", Kitap: Türkiye Turizm Ansiklopedisi Cilt VI, : Detay Yayıncılık, Bölüm Sayfaları: 157 / 158, ISBN: 978-605-254-557-7 
SEVİM, B., YORDAM-DAĞISTAN, S. (2021) "New Generation Accommodation Concept: Glamping", Kitap: Academic Turkish World Studies: Tourism, Culture, Art and Architecture, Berlin/Almanya : Peter Lang, Bölüm Sayfaları: 107 / 118, ISBN: 978-3-631-85346-7  
SEVİM, B., Dalahmetoğlu, K.B. (2021) "Innovations in Tourism Education", Kitap: Academic Turkish World Studies: Tourism, Culture, Art and Architecture, Berlin/Almanya : Peter Lang, Bölüm Sayfaları: 561 / 580, ISBN: 978-3-631-85346-7  
SEVİM, B., YORDAM-DAĞISTAN, S. (2021) "Turizm Sektöründe Paylaşım Ekonomisi", Kitap: Turizm Sektöründe Pazarlama Paradigmaları, Ankara/Türkiye : Gazi Kitabevi, Bölüm Sayfaları: 123 / 134, ISBN: 978-625-7530-84-2 
ÇALIŞKAN, G., SEVİM, B. (2021) "Müzik Şehri Kırşehir", Kitap: Yaratıcı Turizm ve Turizmde Yaratıcılık, Ankara/Türkiye : Nobel Yayıncılık, Bölüm Sayfaları: 157 / 172, ISBN: 978-625-417-084-3 
SEVİM, B., ÇALIŞKAN, G. (2021) "Seyahat İşletmeleri ve Yaratıcılık", Kitap: Yaratıcı Turizm ve Turizmde Yaratıcılık, Ankara/Türkiye : Nobel Yayıncılık, Bölüm Sayfaları: 339 / 356, ISBN: 978-625-417-084-3 
SEVİM, B. (2020) "Rekreasyon ve İklim Değişikliği", Kitap: Rekreasyon: Tarihsel Gelişim, Farklı Teoriler, Farklı Alanlarla İlişkiler ve Güncel Gelişmeler, Ankara/Türkiye : Nobel Yayıncılık, Bölüm Sayfaları: 239 / 257, ISBN: 978-625-7296-30-4 
SEVİM, B. (2019) "Lisans Düzeyinde Turizm Eğitimi Veren Kurumların Ders Müfredatlarının Çevre Eğitimi Açısından Değerlendirilmesi", Kitap: Sosyal Bilimler Alanında Araştırma Makaleleri - 1, : Gece Akademy, Bölüm Sayfaları: 250 / 269, ISBN: 978-625-7958-11-0 
SEVİM, B. (2015) "Develi’nin Kültür Turizmi Potansiyelinin DETOK Planı Kapsamında Analizi", Kitap: Develi de Örnek Bir Yerel Kalkınma Planlaması DETOK, Türkiye : Nobel Yayınevi, Bölüm Sayfaları: 211 / 223, ISBN: 978-605-9942-32-4 
SEVİM, B. (2010) "Windows XP", Kitap: Bilgisayara Giriş, Türkiye : Ekin, Bölüm Sayfaları: / , ISBN: 605-4301-72-0 
SEVİM, B. (2010) "Bilgisayara Giriş", Kitap: Bilgisayara Giriş, : Ekin, Bölüm Sayfaları: / , ISBN: 605-4301-72-0 
Kayıt Yok
(Uluslararası - Dergi) Uluslararası Türk Dünyası Turizm Araştırmaları Dergisi, 2021, Yrd. Editör, Yayın Sayısı:1
(Ulusal - Kitap) DETOK Çerçeve Plan Raporu, 2013, Editör
(Uluslararası - Bilimsel Dergi) Anemon Muş Alparslan Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, 2018
(Uluslararası - Bilimsel Dergi) Uluslararası Yönetim İktisat ve İşletme Dergisi, 0
Üye, Turizm Akademisyenleri Derneği (TUADER), 2020-
Danışman, TEMA Vakfı Kayseri İl Temsilciliği, 2013-2014
Üye, Kayseri İli Turizm Koordinasyon Kurulu, 2012-2015
Üye, Kayseri Mimar Sinan Araştırma, Uygulama ve Tanıtım Faaliyetlerini İzleme Komisyonu (KAYSİNKOM), 2012-2015
Atıflar
Atıf Sayılarına Göre Yayınlar
A: SCI/SSCI/AHCI, B: ESCI, C: Scopus, D: Uluslararası Alan Index, E: Diğer Uluslararası, F: TR Dizin, G: Uluslararası Kitap, H: Ulusal Kitap, I: Diğer Ulusal, J: Toplam
Sıra Yayın A B C D E F G H I J
1 Gastronomi Eğitiminde Geç mi Kalındı Acele mi Ediliyor 3 0 1 8 16 19 14 2 0 63
2 Konaklama İşletmelerinde Çevre Yönetimi Uygulamaları ve Algılanan Kurumsal İtibar Üzerindeki Etkisi Kayseri ve Nevşehir Otelleri Üzerinde Bir Araştırma 0 0 0 8 4 21 9 0 0 42
3 Algılanan Destinasyon İmajının Tavsiye Davranışı Üzerine Etkisi 1 0 0 14 6 9 7 0 0 37
4 Organizational and Economic Problems in the Management of the Spiritual Historical Development of Tourism in South Kazakhstan Region 8 1 4 18 2 0 1 0 0 34
5 Gastronomi Turizmi ve Türkiye’de Yükseköğretim Düzeyinde Mutfak Eğitiminin Genel Görünümü 0 0 0 4 4 2 5 2 0 17
6 İklim Değişikliğinin Kış Turizmine Etkileri 0 0 0 2 0 4 2 0 0 8
7 İklim Değişikliğinin Turizme Etkileri Konaklama İşletmelerinde Bir Uygulama 2 0 0 1 1 1 2 0 0 7
8 Econometrical Analysis of the Demand for Entrance Tourism in Kazakhstan 2 0 0 1 2 1 0 0 0 6
9 Turistik Arz Kaynaklarının Değerlendirilmesinde Yerel Yönetimlerin Sivil Toplum Örgütleri Eğitim Kurumları ve Yerel Medyanın Rolüne İlişkin Bir Uygulama Zonguldak İli Örneği 0 0 0 0 2 1 2 0 0 5
10 Gastronomi ve Aşçılık Programlarında Gıda Güvenliği Donanım Altyapısının Değerlendirilmesi 0 0 0 0 0 3 1 0 0 4
11 Augmented Reality Technologies From the Tourist Perspective: A Systematic Review 0 0 0 1 1 0 1 0 0 3
12 Perceived risk in hospitality and tourism scholarship: a systematic review and future research agenda 2 1 0 0 0 0 0 0 0 3
13 Termal Turizm Deneyiminin Müşteri Sadakatine Etkisinde Yaşam Kalitesi ve Müşteri Memnuniyetinin Aracı Rolü: Afyonkarahisar Örneği 0 0 0 0 0 1 2 0 0 3
14 Lise Öğrencilerinin Turizm Mesleğine Yönelik Algısının Turizmde Kariyer Seçimine Etkisi 0 0 0 0 0 1 1 0 0 2
15 Economical Indicators Contribution of Tourism Industry to the Economy of the Region 1 0 0 0 0 0 0 0 0 1
16 Economical Indicators Contribution of Tourism Industry to the Economy of the South Kazakhstan Region 0 0 0 0 0 0 1 0 0 1
17 İklim Değişikliğinin Türkiye Turizmine Etkileri 0 0 0 0 0 0 1 0 0 1
18 Modüler Turizm Eğitiminde Sınıf Geçme ve Sınav Yönetmeliği Paradoksu 0 0 0 0 0 0 1 0 0 1
19 Tescil Platformlarındaki Gastronomik Ürünler ve Gastronomi Festivallerindeki Yeri (Kastamonu Örneği) 0 0 0 0 0 1 0 0 0 1
20 Tescilli Gastronomik Ürünlerin Gastronomi Festivallerindeki Yeri: Kastamonu Örneği 0 0 0 0 0 1 0 0 0 1
21 Turist Rehberlerinin Görüşleri İle Doğa Turizminde Artırılmış Gerçeklik Teknolojileri 0 0 0 0 1 0 0 0 0 1
22 UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı Kapsamında Kastamonu Gastronomi Festivalinin Mevcut Durumunun Analizi 0 0 0 0 0 0 1 0 0 1
(2016) "Siyaset ve ekonomi alanında en iyi sunum ödülü" Uluslararası Bilim, Kültür ve Spor Derneği
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Birlikte çalışılan kişi Aktif Dönem Çalışma Sayısı
Kastamonu Üniversitesi
2021 - 2023 7
Kastamonu Üniversitesi
2021 - 2024 6
Kastamonu Üniversitesi
2021 - 2024 6
Onur Görkem
Pamukkale Üniversitesi
2011 - 2016 5
Cihan Seçilmiş
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi
2012 - 2016 3
Almas Kuralbayev
-
2016 - 2017 3
-
2021 2
-
2024 2
Birol Akgül
Erciyes Üniversitesi
2012 - 2013 2
Murat Tekbalkan
Ondokuz Mayıs Üniversitesi
2016 2
Özgür Zeydan
Bülent Ecevit Üniversitesi
2007 - 2008 2
Kurban Ünlüönen
Gazi Üniversitesi
2005 - 2010 2
Elif Aslan
-
2023 - 2024 2
Aktolkın Abubakırova
-
2016 2
-
2024 1
-
2024 1
Kastamonu Üniversitesi
2021 1
-
2023 1
Ebru Aykan
Erciyes Üniversitesi
2013 1
Osman Özdemir
Şırnak Üniversitesi
2021 1
Mehmet Ali Köseoğlu
-
2023 1
Hüseyin Pamukçu
-
2021 1
Erhan Sur
-
2022 1
Erşan Yıldız
Erciyes Üniversitesi
2013 1
İrem Binici
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi
2020 1
Mehmet Bahri Saydam
-
2023 1
Aizhan İssayeva
-
2018 1
Aslı Eren
-
2024 1
Barış Yılmaz
-
2016 1
Bıçkın Temel
-
2023 1
Borash Myrzaliev
-
2016 1
Ceyda Sevcan Yazıcı
-
2024 1
Emre Tankuş
-
2022 1
Erdem Türk
-
2021 1
Filiz Okur
-
2024 1
Kaan Berk Dalahmetoğlu
-
2021 1
Kuralbayev Almas
-
2016 1
Kurtuluş Tuncer
-
2021 1
Mustafa Mayda
-
2012 1
Nurjan Abishev
-
2017 1
2024 için Puan Bazlı Sıralamalar
Sıra (Araştırma Alanı İçinde)
183.
78368 araştırmacı içinde
Sıra (Temel Alan İçinde)
133.
33180 araştırmacı içinde
Sıra (Bilim Alanı İçinde)
35.
2074 araştırmacı içinde
Alan Adı Alandaki Toplam Öğretim Elemanı Sayısı
TÜBİTAK Araştırma Alanı Sosyal Bilimler 78368
YÖKSİS Temel Alan Sosyal-Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı 33180
YÖKSİS Bilim Alanı Turizm 2074
Anahtar Kelimeler Turizm İşletmeciliği, Otel İşletmeciliği, Gastronomi
Performans Kriteri 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024
Ağırlıklı Puan 65 135 20 5 45 60 230 220 225 194
Sıra (Araştırma Alanı İçinde) 406 . 369 . 529 . 539 . 499 . 468 . 396 . 405 . 380 . 183 .
Sıra (Temel Alan İçinde) 326 . 280 . 431 . 466 . 435 . 393 . 307 . 330 . 300 . 133 .
Sıra (Bilim Alanı İçinde) 109 . 76 . 198 . 240 . 211 . 170 . 94 . 131 . 79 . 35 .
Sıra (Anahtar Kelime (1)) 89 . 69 . 161 . 198 . 176 . 135 . 73 . 99 . 51 . 26 .
Sıra (Anahtar Kelime (2)) 50 . 24 . 109 . 123 . 105 . 88 . 38 . 44 . 28 . 12 .
Sıra (Anahtar Kelime (3)) 14 . 7 . 45 . 65 . 52 . 46 . 20 . 20 . 16 . 7 .
Toplam Yayın 3 7 1 1 2 2 11 7 9 7
Toplam Makale 1 5 1 0 0 1 6 1 4 3
Toplam Kitap 1 0 0 0 1 1 3 5 3 4
Toplam Bildiri 1 2 0 1 1 0 2 1 2 0
Makale (SCI) 0 1 0 0 0 0 0 0 1 0
Makale (Uluslararası) 1 4 1 0 0 1 2 0 1 2
Makale (Ulusal) 0 0 0 0 0 0 4 1 2 1
Kitap Yazarlığı 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Kitap Bölümü Yazarlığı 1 0 0 0 1 1 3 5 3 4
Bildiri (Uluslararası) 1 2 0 1 1 0 2 1 0 0
Bildiri (Ulusal) 0 0 0 0 0 0 0 0 2 0
Atıfları ve Metrikleri
Atıfları ve Metrikleri