Doktora/Sanatta Yeterlilik/Tıpta Uzmanlık, Türkiye, Gazi Üniversitesi, Eğitim Bilimleri Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği Eğitimi (Dr), 2006, 2009 |
Yüksek Lisans, Türkiye, Gazi Üniversitesi, Eğitim Bilimleri Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği Eğitimi (Yl) (Tezli), 2002, 2005 |
Lisans, Türkiye, Gazi Üniversitesi, Ticaret ve Turizm Eğitim Fakültesi, Turizm İşletmeciliği Eğitimi Bölümü, 1997, 2001 |
Doktora/Sanatta Yeterlilik/Tıpta Uzmanlık, Türkiye, Gazi Üniversitesi, Eğitim Bilimleri Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği Eğitimi (Dr), 2006, 2009 |
Yüksek Lisans, Türkiye, Gazi Üniversitesi, Eğitim Bilimleri Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği Eğitimi (Yl) (Tezli), 2002, 2005 |
Lisans, Türkiye, Gazi Üniversitesi, Ticaret ve Turizm Eğitim Fakültesi, Turizm İşletmeciliği Eğitimi Bölümü, 1997, 2001 |
Kayıt Yok |
İngilizce, ÜDS, 66, Bahar, 2010 |
Sertifika, Değerlendirici Sertifikası, Ankara, Türkiye, 05-10-2019, 05-10-2019 |
Sertifika, Sosyal ve Beşeri Bilimlerde TÜBİTAK ARDEB Fonlarına Yönelik Uygulamalı Proje Önerisi Yazma Eğitimi, Erciyes Teknopark, Türkiye, 15-08-2017, 16-08-2017 |
Sertifika, Micros Fidelio, Akdeniz Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu, Türkiye, 13-06-2011, 17-06-2011 |
Sertifika, Micros Fidelio, Fatih Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi, Türkiye, 07-02-2011, 11-02-2011 |
Sertifika, ETA Bilgisayar Programları Eğitimi, ETA Ankara, Türkiye, 31-07-2006, 04-08-2006 |
Sertifika, ETA Bilgisayar Programları Eğitimi, ETA Ankara, Türkiye, 31-07-2006, 04-08-2006 |
[UAK] Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Turizm Turizm İşletmeciliği |
[UAK] Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Turizm Otel İşletmeciliği |
[UAK] Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Turizm Gastronomi |
[UAK] Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Turizm Gastronomi ve Mutfak Sanatları |
2024-, Profesör, Tam Zamanlı, Kastamonu Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Turizm İşletmeciliği Bölümü, Türkiye |
2020-, Doçent, Tam Zamanlı, Kastamonu Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Turizm İşletmeciliği Bölümü, Turizm, Türkiye |
2018-2020, Doçent, Tam Zamanlı, Kayseri Üniversitesi, Uygulamalı Bilimler Fakültesi, Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü, Turizm, Türkiye |
2014-2016, Yardımcı Doçent, Tam Zamanlı, Hoca Ahmet Yesevi Uluslararasi Türk-Kazak Üniversitesi, Sosyal Bilimler Fakültesi, Turizm ve İşletme |
2013-2018, Doktor Öğretim Üyesi, Tam Zamanlı, Erciyes Üniversitesi, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü, Türkiye |
2010-2013, Yardımcı Doçent, Tam Zamanlı, Erciyes Üniversitesi, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu, Türkiye |
2009-2010, Öğretim Görevlisi (Dr), Tam Zamanlı, Erciyes Üniversitesi, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu, Türkiye |
2004-2009, Öğretim Görevlisi, Tam Zamanlı, Bülent Ecevit Üniversitesi, Devrek Meslek Yüksekokulu, Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü, Türkiye |
2022-, Myo/Yüksekokul Müdürü, Kastamonu Üniversitesi, Türkiye |
2021-2022, Dekan Yardımcısı, Kastamonu Üniversitesi, Türkiye |
2020-2023, Anabilim Dalı Başkanı, Kastamonu Üniversitesi, Türkiye |
2020-2023, Bölüm Başkanı, Kastamonu Üniversitesi, Türkiye |
2015-2016, Uygulama Oteli Müdür Yardımcısı, Hoca Ahmet Yesevi Uluslararasi Türk-Kazak Üniversitesi, Kazakistan |
2014-2016, Senato Üyeliği, Hoca Ahmet Yesevi Uluslararasi Türk-Kazak Üniversitesi, Kazakistan |
2014-2014, Bölüm Başkanı, Erciyes Üniversitesi, Türkiye |
2005-2009, Yönetim Kurulu Üyeliği, Bülent Ecevit Üniversitesi, Türkiye |
Selda Yordam Dağıstan, Doktora, Doğa turizmi deneyiminin memnuniyete etkisinde yenilik arayışı, algılanan risk ve destinasyon imajının rolü, Kastamonu Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği Ana Bilim Dalı, 2024, (Asıl Danışman) |
Aslı Eren, Yüksek Lisans, Mutfak yöneticilerinin yenilikçi mutfak yaklaşımlarına bakışı: İstanbul'daki 5 yıldızlı oteller üzerine bir araştırma, Kastamonu Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Ana Bilim Dalı, 2024, (Asıl Danışman) |
Erdem Türk, Doktora, Macera Turizmine Yönelik Yatırım Alanlarının AHS ve CBS ile Belirlenmesi: Kastamonu İli Örneği, Kastamonu Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği Ana Bilim Dalı, 2023, (Asıl Danışman) |
Ilham Huseynzade, Yüksek Lisans, Konaklama işletmelerinin sosyal medya kullanımı ve dijital pazarlama stratejileri, Kastamonu Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği Ana Bilim Dalı, 2023, (Asıl Danışman) |
Özge Çaylak Dönmez, Doktora, Üç Boyutlu Baskı Teknolojisi ile Fonksiyonel Ürün Geliştirme ve Tüketici Eğilimi Üzerine Bir Araştırma, Kastamonu Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği Ana Bilim Dalı, 2023, (Asıl Danışman) |
Kurtuluş Tuncer, Yüksek Lisans, Lise düzeyinde mesleki turizm eğitimi ve işletmelerde beceri eğitimi yapan öğrencilerin yeterlilikleri, Kastamonu Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği Ana Bilim Dalı, 2022, (Asıl Danışman) |
İrem Binici, Yüksek Lisans, Türkiye'de serbest bölgelere uygulanan teşvikler ve teşviklerin değerlendirilmesi: Kayseri Serbest Bölgesi örneği, Kayseri Üniversitesi, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, Uluslararası Ticaret ve Lojistik Ana Bilim Dalı, 2020, (Asıl Danışman) |
2021-2022, Turizmde Yenilik Yönetimi, Doktora/Sanatta Yeterlilik/Tıpta Uzmanlık |
2021-2022, Turizm İşletmelerinde Yenilik Yönetimi, Lisans |
2021-2022, Bilimsel Araştırma Yöntemleri, Yüksek Lisans |
2020-2021, Turizm Sektöründe E-Pazarlama ve Bilgi Teknolojileri Uygulamaları, Doktora/Sanatta Yeterlilik/Tıpta Uzmanlık |
2020-2021, Bilimsel Araştırma Yöntemleri, Yüksek Lisans |
2020-2021, Sosyal Bilimlerde Araştırma Yöntemleri, Lisans |
2020-2021, Etkili İletişim Teknikleri, Lisans |
2020-2021, Helal Turizm, Lisans |
2020-2021, Uluslararası Otel İşletmeciliği, Yüksek Lisans |
2020-2021, Helal Turizm, Yüksek Lisans |
2020-2021, Turizmde Yenilik Yönetimi, Lisans |
2020-2021, Turizm İşletmelerinde Yenilik Yönetimi, Doktora/Sanatta Yeterlilik/Tıpta Uzmanlık |
2019-2020, E-DIŞ TİCARET, Doktora/Sanatta Yeterlilik/Tıpta Uzmanlık |
2019-2020, DIŞ TİCARET TEŞVİKLERİ, Yüksek Lisans |
2019-2020, ELEKTRONİK TİCARET, Lisans |
2019-2020, ULUSLARARASI İŞLETMECİLİK, Lisans |
2019-2020, KÜRESEL ELEKTRONİK TİCARET, Yüksek Lisans |
2019-2020, TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ I, Lisans |
2019-2020, ULUSLARARASI TİCARET TEŞVİKLERİ, Lisans |
2019-2020, İLETİŞİM BECERİLERİ, Lisans |
2019-2020, ULUSLARARASI İŞLETME YÖNETİMİ, Lisans |
2018-2019, SOSYAL BİLİMLERDE ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ, Lisans |
2018-2019, TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ II, Lisans |
2018-2019, ELEKTRONİK TİCARET, Lisans |
2018-2019, İLETİŞİM BECERİLERİ, Lisans |
2018-2019, ULUSLARARASI İŞLETME YÖNETİMİ, Lisans |
2018-2019, DIŞ TİCARET VE KAMBİYO MEVZUATI, Lisans |
2018-2019, DIŞ TİCARET İŞLEMLERİ, Yüksek Lisans |
2018-2019, ULUSLARARASI TİCARET TEŞVİKLERİ, Yüksek Lisans |
2017-2018, Elektronik Ticaret, Lisans |
2017-2018, Sosyal Bilimlerde Araştırma Yöntemleri, Lisans |
2017-2018, Dış Ticaret İşlemleri, Yüksek Lisans |
2017-2018, Dış Ticaret ve Kambiyo Mevzuatı, Lisans |
2017-2018, Uluslararası Ticaret Teşvikleri, Yüksek Lisans |
2017-2018, Uluslararası İşletme Yönetimi, Lisans |
2017-2018, İletişim Becerileri, Lisans |
2016-2017, Bilgisayar, Ön Lisans |
2016-2017, Pazarlama Mevzuatı, Ön Lisans |
2016-2017, Dış Ticaret İşlemleri, Yüksek Lisans |
2016-2017, Uluslararası İşletmecilik, Lisans |
2016-2017, Dış Ticaret ve Kambiyo Mevzuatı, Lisans |
2016-2017, Elektronik Ticaret, Lisans |
2016-2017, Uluslararası Ticaret Teşvikleri, Yüksek Lisans |
2015-2016, Aktif Turizm Teknikleri, Lisans |
2015-2016, Kat Hizmetleri, Lisans |
2015-2016, Turizm Ulaştırması, Lisans |
2015-2016, Turizm İşletmeleri Muhasebesi, Lisans |
2015-2016, Tur Operatörlüğü, Lisans |
2015-2016, Otel İşletmeciliği II, Lisans |
2015-2016, Otel İşletmeciliği I, Lisans |
2015-2016, Konaklama İşletmelerinde Paket Program Kullanımı, Lisans |
2015-2016, Turizm İşletmelerinde Finansal Yönetim, Lisans |
2014-2015, Turizm İşletmeleri Muhasebesi, Lisans |
2014-2015, Turizm İşletmeciliği, Lisans |
2014-2015, Turizm Tarihi, Lisans |
2014-2015, Aktif Turizm Teknikleri, Lisans |
2014-2015, Konaklama İşletmelerinde Reklam ve Tanıtım, Lisans |
2014-2015, Otel İşletmeciliği, Lisans |
Kayıt Yok |
Endüstriyel Miras ve Jeoturizm Atölyesi Projesi TÜBA ve TÜBİTAK Destekli Proje: Eğitmen , 2024-2024 |
İklimin Geleceği: Geleceğin İklimi TÜBA ve TÜBİTAK Destekli Proje: Eğitmen , 2022-2023 |
Yerel Halkın Turizm Bilincinin Geliştirilmesi ve Girişimcilik Kapasitesinin Artırılması Diğer ulusal kamu veya özel kuruluşlar tarafından desteklenen bilimsel araştırma projeleri: Yürütücü , 2022-2023 |
Kastamonu’da Macera Turizmi ve Doğa Sporları Potansiyelinin İncelenmesi, Rotaların Geliştirilmesi ve Haritalandırılması Diğer ulusal kamu veya özel kuruluşlar tarafından desteklenen bilimsel araştırma projeleri: Yürütücü , 2022-2024 |
Konaklama İşletmelerinde İnsan-Robot Etkileşimi BAP Proje: Yürütücü , 2021-2022 |
Türkistan’da Yerel Halkın Turizme Bakışının ve Turiste Karşı Tutumlarının Araştırılması Diğer Uluslararası Kurum ve Kuruluşlar: Yürütücü , 2015-2016 |
Develi Turizm Odaklı Kalkınma Planı Diğer ulusal kamu veya özel kuruluşlar tarafından desteklenen bilimsel araştırma projeleri: Uzman , 2012-2013 |
Kayıt Yok |
SEVİM, B., ÇALIŞKAN, S., Okur, F. (2024) "The Effect of Green Kitchen Practices on Restaurant Choice Intentions", Romaya Researches on Multidisiplinary Approaches, 4 (2) pp. 143-152 Link |
Yazıcı, C.S., SEVİM, B. (2024) "Engellilere Yönelik Dijital Turizm Uygulamaları", Turizm ve İşletme Bilimleri Dergisi, 4 (2) pp. 243-254 Link |
SEVİM, B., ÇALIŞKAN, S., Eren, A. (2024) "Üniversite Öğrencilerinin Yöre Mutfağını Tanıma Düzeylerinin Belirlenmesi: Kastamonu Çorbaları Üzerine Bir Araştırma", Seyahat ve Otel İşletmeciliği Dergisi, 21 (1) pp. 182-202 [TR Dizin] DOI |
ÇALIŞKAN, S., SEVİM, B., Tuncer, K. (2024) "Health tourism training: A study on secondary education", International Journal of Health Management and Tourism, 9 (3) pp. 267-284 DOI |
YORDAM-DAĞISTAN, S., SEVİM, B., ARICI, H.E., Saydam, M.B., Köseoğlu, M.A. (2023) "Perceived risk in hospitality and tourism scholarship: a systematic review and future research agenda", JOURNAL OF TRAVEL & TOURISM MARKETING, 40 (9) pp. 863-877 [SSCI] DOI |
ÇALIŞKAN, G., SEVİM, B. (2023) "Use of service robots in hospitality: An observational study in terms of technology acceptance model", TOURISM AND HOSPITALITY RESEARCH, 0 (1) pp. 1-12 [ESCI] DOI |
ÇAYLAK-DÖNMEZ, Ö., SEVİM, B. (2023) "Yükseköğretim Kurumlarının Gıda ile İlgili Bölümlerindeki Öğrencilerin Neofobi Düzeylerinin Belirlenmesi", GSI Journals Serie A: Advancements in Tourism, Recreation and Sports Sciences, 6 (2) pp. 288-300 [TR Dizin] Link |
ÇAYLAK-DÖNMEZ, Ö., SEVİM, B. (2023) "Tüketicilerin Akar Banda Yönelik Algısının Sağlıklı Beslenme ve Satın Alma Niyeti Üzerine Etkisi", Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 11 (1) pp. 261-278 [TR Dizin] Link |
ÇALIŞKAN, G., SEVİM, B. (2022) "Turist Rehberlerinin Görüşleri İle Doğa Turizminde Artırılmış Gerçeklik Teknolojileri", Seyahat ve Otel Isletmeciligi Dergisi, 19 (3) pp. 423-443 [TR Dizin] DOI |
SEVİM, B., GÜNER, D. (2021) "Tescil Platformlarındaki Gastronomik Ürünler ve Gastronomi Festivallerindeki Yeri (Kastamonu Örneği)", Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 9 (4) pp. 3092-3112 [TR Dizin] Link |
SEVİM, B., ÇALIŞKAN, G. (2021) "Augmented Reality Technologies From the Tourist Perspective: A Systematic Review", Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 9 (3) pp. 1501-1521 [TR Dizin] Link DOI |
ERDOĞAN, Y., SEVİM, B. (2021) "DETERMINATION OF INDIVIDUAL INNOVATION PERCEPTIONS OF STUDENTS STUDYING TOURISM AT UNDERGRADUATE LEVEL: THE CASE OF KASTAMONU UNIVERSITY", Kesit Akademi, 7 (29) Link DOI |
Özdemir, O., SEVİM, B. (2021) "Termal Turizm Deneyiminin Müşteri Sadakatine Etkisinde Yaşam Kalitesi ve Müşteri Memnuniyetinin Aracı Rolü: Afyonkarahisar Örneği", OPUS Uluslararası Toplum Araştırmaları Dergisi, 18 (41) pp. 3609-3630 [TR Dizin] DOI |
Pamukçu, H., Tuncer, K., SEVİM, B. (2021) "Otel İşletmelerinde Mesleki Eğitim Uygulamaları", Seyahat ve Otel İşletmeciliği Dergisi, 18 (2) pp. 334-350 [TR Dizin] DOI |
Türk, E., SEVİM, B. (2021) "Üniversite Öğrencilerinin Sosyal Yenilikçilik Düzeyleri Üzerine Bir Araştırma", Uluslararası Sosyal Araştırmalar Dergisi, 14 (77) pp. 966-975 Link DOI |
SEVİM, B., Binici, İ. (2020) "Serbest Bölgelerde Uygulanan Teşviklerin Değerlendirilmesi: Kayseri Örneği", Bartın Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, 11 (22) pp. 557-582 Link |
Kuralbayev, A., SEVİM, B., Abishev, N. (2017) "Econometrical Analysis of the Demand for Entrance Tourism in Kazakhstan", International Journal of Economics and Financial Issues, 7 (1) p. 262268 Link |
SEVİM, B. (2016) "Tourism Perception of Turkestan Residents and Their Attitudes Towards Tourism", Social Sciences, 11 (23) pp. 5574-5583 Link DOI |
Görkem, O., SEVİM, B. (2016) "Gastronomi Eğitiminde Geç mi Kalındı Acele mi Ediliyor", Elektronik Sosyal Bilimler Dergisi, 15 (58) pp. 977-988 Link DOI |
Kuralbayev, A., SEVİM, B., Abubakırova, A. (2016) "Economical Indicators Contribution of Tourism Industry to the Economy of the South Kazakhstan Region", Uluslararası Kültürel ve Sosyal Araştırmalar Dergisi, 2 (1) pp. 85-95 Link |
Kuralbayev, A., Myrzaliev, B., SEVİM, B. (2016) "Organizational and Economic Problems in the Management of the Spiritual Historical Development of Tourism in South Kazakhstan Region", International Review of Management and Marketing, 6 (2) pp. 219-226 Link |
Tekbalkan, M., SEVİM, B. (2016) "Meslek Yüksekokulu Mezunlarının Program Bazında Kamuda İstihdamı 2015 Yılı Örneği", The Journal of Academic Social Sciences, 30 (30) pp. 522-522 Link DOI |
SEVİM, B., Görkem, O. (2015) "Gastronomi ve Aşçılık Programlarında Gıda Güvenliği Donanım Altyapısının Değerlendirilmesi", Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi, 7 (1) pp. 59-67 Link |
SEVİM, B., Seçilmiş, C., Görkem, O. (2013) "Algılanan Destinasyon İmajının Tavsiye Davranışı Üzerine Etkisi", Uluslararası Yönetim İktisat ve İşletme Dergisi, 9 (20) pp. 115-129 [TR Dizin] Link DOI |
Aykan, E., SEVİM, B. (2013) "Konaklama İşletmelerinde Çevre Yönetimi Uygulamaları ve Algılanan Kurumsal İtibar Üzerindeki Etkisi Kayseri ve Nevşehir Otelleri Üzerinde Bir Araştırma", İşletme Araştırmaları Dergisi, 5 (3) pp. 93-113 Link |
Yıldız, E., SEVİM, B., Akgül, B. (2013) "Konaklama İşletmelerinin Tutundurma Karması Profilleri Kayseri de Bir Uygulama", Çankırı Karatekin Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, 4 (1) pp. 1-22 Link |
SEVİM, B., Ünlüönen, K. (2010) "İklim Değişikliğinin Turizme Etkileri Konaklama İşletmelerinde Bir Uygulama", Erciyes Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, 1 (28) pp. 43-66 Link |
Ünlüönen, K., SEVİM, B. (2005) "Turistik Arz Kaynaklarının Değerlendirilmesinde Yerel Yönetimlerin Sivil Toplum Örgütleri Eğitim Kurumları ve Yerel Medyanın Rolüne İlişkin Bir Uygulama Zonguldak İli Örneği", Ticaret ve Turizm Eğitim Fakültesi Dergisi, (2) pp. 54-73 [TR Dizin] Link |
Aslan, E., SEVİM, B. (2023) "Trendyol'da En Çok Değerlendirilen Gıda Ürününün Tüketici Yorumları İncelemesi", 7. Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi , (pp. 129-130), Kastamonu, Türkiye, (Kasım 2023) |
YORDAM-DAĞISTAN, S., SEVİM, B. (2023) "Yerel Halkın Turizm Eğitimi Sonrası Girişimcilik Niyetleri Üzerine Bir Araştırma", 23. Ulusal Turizm Kongresi , (pp. 782-794), Denizli, Türkiye, (Ekim 2023) |
Tankuş, E., Sur, E., SEVİM, B. (2022) "Coğrafi İşaretli Yiyeceklere Yönelik Kullanıcı Yorumlarının Duygu Analizi Yöntemi ile Değerlendirilmesi: Sinop Mantısı ve Nokulu", 2. Uluslararası Aşçı Dede Ateşbaz-ı Veli Sempozyumu , (pp. 57-58), Konya, Türkiye, (Eylül 2022) |
SEVİM, B., GÜNER, D. (2021) "Tescilli Gastronomik Ürünlerin Gastronomi Festivallerindeki Yeri: Kastamonu Örneği", V. Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi , (pp. 633-643), Sakarya, Türkiye, (Aralık 2021) |
SEVİM, B., ÇAYLAK-DÖNMEZ, Ö. (2021) "UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı Kapsamında Kastamonu Gastronomi Festivalinin Mevcut Durumunun Analizi", V. Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi , (pp. 268-275), Sakarya, Türkiye, (Aralık 2021) |
SEVİM, B. (2019) "Lisans Düzeyinde Turizm Eğitimi Verilen Yükseköğretim Kurumları Ders Müfredatında Çevre Eğitiminin Yeri", 2. Uluslararası Erciyes Bilimsel Araştırmalar Kongresi , Kayseri, Türkiye, (Ekim 2019) |
SEVİM, B., İssayeva, A. (2018) "Güney Kazakistan Eyaleti Termal Turizm İşletmelerinde Müşteri Beklentileri ve Memnuniyetinin Değerlendirilmesi", 6. Uluslararası Bilim, Kültür ve Spor Kongresi , Lviv, Ukrayna, (Mayıs 2018) |
Tekbalkan, M., SEVİM, B. (2016) "Meslek Yüksekokulu Mezunlarının Program Bazında Kamuda İstihdamı", V. Uluslararası Meslek Yüksekokulları Sempozyumu , Prizren, Kosova, (Mayıs 2016) |
Almas, K., Abubakırova, A., SEVİM, B. (2016) "Economical Indicators Contribution of Tourism Industry to the Economy of the Region", 5. Uluslararası Bilim, Kültür ve Spor Kongresi , Türkistan, Kazakistan, (Nisan 2016) |
Seçilmiş, C., SEVİM, B., Yılmaz, B. (2016) "The Effects of E Commerce Application on Travel Agencies and Employee Performance", International Tourism and Hospitality Management Conference , (pp. 360-369), Saraybosna, Bosna Hersek, (Mart 2016) |
SEVİM, B., Akgül, B., Mayda, M. (2012) "Ağırnas’ın Destinasyon Olması Yolunda Bir Marka Önerisi Mimar Sinan", 13. Ulusal Turizm Kongresi , (pp. 923-934), Antalya, Türkiye, (Aralık 2012) |
Seçilmiş, C., SEVİM, B. (2012) "Lise Öğrencilerinin Turizm Mesleğine Yönelik Algısının Turizmde Kariyer Seçimine Etkisi", 13. Ulusal Turizm Kongresi , (pp. 569-584), Antalya, Türkiye, (Aralık 2012) |
Görkem, O., SEVİM, B. (2011) "Gastronomi Turizmi ve Türkiye’de Yükseköğretim Düzeyinde Mutfak Eğitiminin Genel Görünümü", 1. Uluslararası Turizm ve Otelcilik Sempozyumu , (pp. 73-83), Konya, Türkiye, (Eylül 2011) |
SEVİM, B., Görkem, O. (2011) "Modüler Turizm Eğitiminde Sınıf Geçme ve Sınav Yönetmeliği Paradoksu", 1. Uluslararası Turizm ve Otelcilik Sempozyumu , (pp. 172-186), Konya, Türkiye, (Eylül 2011) |
Zeydan, Ö., SEVİM, B. (2008) "İklim Değişikliğinin Kış Turizmine Etkileri", TMMOB İklim Değişimi Sempozyumu , (pp. 159-174), Ankara, Türkiye, (Mart 2008) |
SEVİM, B., Zeydan, Ö. (2007) "İklim Değişikliğinin Türkiye Turizmine Etkileri", Çeşme Ulusal Turizm Sempozyumu , (pp. 701-710), İzmir, Türkiye, (Kasım 2007) |
Kayıt Yok |
ÇAYLAK-DÖNMEZ, Ö., SEVİM, B. (2024) "Perceptions of Gastronomy and Culinary Arts Department Students Towards 3D Foods", Kitap: Future Tourism Trends Volume 2: Technology Advancement, Trends and Innovations for the Future in Tourism, : Emerald Insight, Bölüm Sayfaları: 81 / 95, ISBN: 978-1-83753-971-0 |
ÇALIŞKAN, G., SEVİM, B., AYDIN, Ç., YAŞARSOY, E. (2024) "Utilisation of Service Robots in Accommodation Businesses From the Perspective of the Technology Acceptance Model", Kitap: Future Tourism Trends Volume 2: Technology Advancement, Trends and Innovations for the Future in Tourism, : Emerald Insight, Bölüm Sayfaları: 61 / 78, ISBN: 978-1-83753-971-0 |
Aslan, E., SEVİM, B. (2024) "Trendyol'da En Çok Değerlendirilen Gıda Ürününün Tüketici Yorumları İncelemesi", Kitap: Sofradaki Bilim ve Lezzetteki Sanat: Gastronomiye Kapsamlı Bir Bakış, : Detay Yayıncılık, Bölüm Sayfaları: 1051 / 1064, ISBN: 978-605-254-809-7 |
ÇAYLAK-DÖNMEZ, Ö., SEVİM, B. (2024) "Geleceğin Gastronomi Uzmanları ve Yiyecek-İçecekleri Üzerine Bir Bakış", Kitap: Turizm ve Destinasyon Araştırmaları VI, Çanakkale/Türkiye : Paradigma Akademi, Bölüm Sayfaları: 175 / 199, ISBN: 978-625-6321-25-0 |
ÇAYLAK-DÖNMEZ, Ö., SEVİM, B. (2024) "Fütüristik Yiyecek-İçecek Hizmeti Sunan İşletmelere Genel Bir Bakış", Kitap: Turizm ve Destinasyon Araştırmaları VI, Çanakkale/Türkiye : Paradigma Akademi, Bölüm Sayfaları: 129 / 150, ISBN: 978-625-6321-25-0 |
SEVİM, B., YORDAM-DAĞISTAN, S. (2023) "İklim Değişikliğine Karşı Sorumlu Turizm", Kitap: İklimin Geleceği: İklim Değişikliğine Disiplinlerarası Bir Bakış, : Palet Yayınları, Bölüm Sayfaları: 137 / 148, ISBN: 978-625-6401-57-0 |
Temel, B., SEVİM, B. (2023) "Kriz Döneminde Konaklama İşletmelerinde İnovasyonun Önemi: COVID 19 Sürecinde Adana Örneği", Kitap: Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Alanında Uluslararası Araştırmalar 1, : Platanus Publishing, Bölüm Sayfaları: 75 / 94, ISBN: 978-625-6971-26-4 |
SEVİM, B., YORDAM-DAĞISTAN, S. (2023) "Şehir Pazarlamasında Örnek Uygulamalar", Kitap: Turizm ve Şehir Pazarlaması, Türkiye : Nobel Yayınevi, Bölüm Sayfaları: 299 / 316, ISBN: 978-625-397-092-5 |
SEVİM, B., YORDAM-DAĞISTAN, S. (2022) "Kırsal Turizm ve Miras Turizmi", Kitap: Her Yönüyle Miras Turizmi, Ankara/Türkiye : Detay Yayıncılık, Bölüm Sayfaları: 188 / 196, ISBN: 978-605-254-711-3 |
SEVİM, B. (2022) "Ali Dağı Yeraltı Şehri", Kitap: Türkiye Turizm Ansiklopedisi Cilt I, : Detay Yayıncılık, Bölüm Sayfaları: 252 / 253, ISBN: 978-605-254-552-2 |
SEVİM, B. (2022) "Bayramhacı Kaplıcası", Kitap: Türkiye Turizm Ansiklopedisi Cilt III, : Detay Yayıncılık, Bölüm Sayfaları: 17 / 17, ISBN: 978-605-254-554-6 |
SEVİM, B. (2022) "Elmacıoğlu Et Lokantası", Kitap: Türkiye Turizm Ansiklopedisi Cilt V, Ankara/Türkiye : Detay Yayıncılık, Bölüm Sayfaları: 209 / 209, ISBN: 978-605-254-556-0 |
SEVİM, B. (2022) "Gevher Nesibe Darüşşifası", Kitap: Türkiye Turizm Ansiklopedisi Cilt VI, : Detay Yayıncılık, Bölüm Sayfaları: 157 / 158, ISBN: 978-605-254-557-7 |
SEVİM, B., YORDAM-DAĞISTAN, S. (2021) "New Generation Accommodation Concept: Glamping", Kitap: Academic Turkish World Studies: Tourism, Culture, Art and Architecture, Berlin/Almanya : Peter Lang, Bölüm Sayfaları: 107 / 118, ISBN: 978-3-631-85346-7 |
SEVİM, B., Dalahmetoğlu, K.B. (2021) "Innovations in Tourism Education", Kitap: Academic Turkish World Studies: Tourism, Culture, Art and Architecture, Berlin/Almanya : Peter Lang, Bölüm Sayfaları: 561 / 580, ISBN: 978-3-631-85346-7 |
SEVİM, B., YORDAM-DAĞISTAN, S. (2021) "Turizm Sektöründe Paylaşım Ekonomisi", Kitap: Turizm Sektöründe Pazarlama Paradigmaları, Ankara/Türkiye : Gazi Kitabevi, Bölüm Sayfaları: 123 / 134, ISBN: 978-625-7530-84-2 |
ÇALIŞKAN, G., SEVİM, B. (2021) "Müzik Şehri Kırşehir", Kitap: Yaratıcı Turizm ve Turizmde Yaratıcılık, Ankara/Türkiye : Nobel Yayıncılık, Bölüm Sayfaları: 157 / 172, ISBN: 978-625-417-084-3 |
SEVİM, B., ÇALIŞKAN, G. (2021) "Seyahat İşletmeleri ve Yaratıcılık", Kitap: Yaratıcı Turizm ve Turizmde Yaratıcılık, Ankara/Türkiye : Nobel Yayıncılık, Bölüm Sayfaları: 339 / 356, ISBN: 978-625-417-084-3 |
SEVİM, B. (2020) "Rekreasyon ve İklim Değişikliği", Kitap: Rekreasyon: Tarihsel Gelişim, Farklı Teoriler, Farklı Alanlarla İlişkiler ve Güncel Gelişmeler, Ankara/Türkiye : Nobel Yayıncılık, Bölüm Sayfaları: 239 / 257, ISBN: 978-625-7296-30-4 |
SEVİM, B. (2019) "Lisans Düzeyinde Turizm Eğitimi Veren Kurumların Ders Müfredatlarının Çevre Eğitimi Açısından Değerlendirilmesi", Kitap: Sosyal Bilimler Alanında Araştırma Makaleleri - 1, : Gece Akademy, Bölüm Sayfaları: 250 / 269, ISBN: 978-625-7958-11-0 |
SEVİM, B. (2015) "Develi’nin Kültür Turizmi Potansiyelinin DETOK Planı Kapsamında Analizi", Kitap: Develi de Örnek Bir Yerel Kalkınma Planlaması DETOK, Türkiye : Nobel Yayınevi, Bölüm Sayfaları: 211 / 223, ISBN: 978-605-9942-32-4 |
SEVİM, B. (2010) "Windows XP", Kitap: Bilgisayara Giriş, Türkiye : Ekin, Bölüm Sayfaları: / , ISBN: 605-4301-72-0 |
SEVİM, B. (2010) "Bilgisayara Giriş", Kitap: Bilgisayara Giriş, : Ekin, Bölüm Sayfaları: / , ISBN: 605-4301-72-0 |
Kayıt Yok |
(Uluslararası - Dergi) Uluslararası Türk Dünyası Turizm Araştırmaları Dergisi, 2021, Yrd. Editör, Yayın Sayısı:1 |
(Ulusal - Kitap) DETOK Çerçeve Plan Raporu, 2013, Editör |
(Uluslararası - Bilimsel Dergi) Anemon Muş Alparslan Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, 2018 |
(Uluslararası - Bilimsel Dergi) Uluslararası Yönetim İktisat ve İşletme Dergisi, 0 |
Üye, Turizm Akademisyenleri Derneği (TUADER), 2020- |
Danışman, TEMA Vakfı Kayseri İl Temsilciliği, 2013-2014 |
Üye, Kayseri İli Turizm Koordinasyon Kurulu, 2012-2015 |
Üye, Kayseri Mimar Sinan Araştırma, Uygulama ve Tanıtım Faaliyetlerini İzleme Komisyonu (KAYSİNKOM), 2012-2015 |
(2016) "Siyaset ve ekonomi alanında en iyi sunum ödülü" Uluslararası Bilim, Kültür ve Spor Derneği |
Kayıt Yok |
Kayıt Yok |
Kayıt Yok |
Birlikte çalışılan kişi | Aktif Dönem | Çalışma Sayısı |
Kastamonu Üniversitesi
|
2021 - 2023 | 7 |
Kastamonu Üniversitesi
|
2021 - 2024 | 6 |
Kastamonu Üniversitesi
|
2021 - 2024 | 6 |
Onur Görkem
Pamukkale Üniversitesi
|
2011 - 2016 | 5 |
Kastamonu Üniversitesi
|
2024 | 3 |
Cihan Seçilmiş
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi
|
2012 - 2016 | 3 |
Almas Kuralbayev
-
|
2016 - 2017 | 3 |
-
|
2021 | 2 |
Birol Akgül
Erciyes Üniversitesi
|
2012 - 2013 | 2 |
Murat Tekbalkan
Ondokuz Mayıs Üniversitesi
|
2016 | 2 |
Özgür Zeydan
Bülent Ecevit Üniversitesi
|
2007 - 2008 | 2 |
Kurban Ünlüönen
Gazi Üniversitesi
|
2005 - 2010 | 2 |
Elif Aslan
-
|
2023 - 2024 | 2 |
Aktolkın Abubakırova
-
|
2016 | 2 |
Kurtuluş Tuncer
-
|
2021 - 2024 | 2 |
-
|
2024 | 1 |
-
|
2024 | 1 |
Kastamonu Üniversitesi
|
2021 | 1 |
-
|
2023 | 1 |
Ebru Aykan
Erciyes Üniversitesi
|
2013 | 1 |
Osman Özdemir
Şırnak Üniversitesi
|
2021 | 1 |
Mehmet Ali Köseoğlu
-
|
2023 | 1 |
Hüseyin Pamukçu
-
|
2021 | 1 |
Erhan Sur
-
|
2022 | 1 |
Erşan Yıldız
Erciyes Üniversitesi
|
2013 | 1 |
İrem Binici
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi
|
2020 | 1 |
Mehmet Bahri Saydam
-
|
2023 | 1 |
Aizhan İssayeva
-
|
2018 | 1 |
Aslı Eren
-
|
2024 | 1 |
Barış Yılmaz
-
|
2016 | 1 |
Bıçkın Temel
-
|
2023 | 1 |
Borash Myrzaliev
-
|
2016 | 1 |
Ceyda Sevcan Yazıcı
-
|
2024 | 1 |
Emre Tankuş
-
|
2022 | 1 |
Erdem Türk
-
|
2021 | 1 |
Filiz Okur
-
|
2024 | 1 |
Kaan Berk Dalahmetoğlu
-
|
2021 | 1 |
Kuralbayev Almas
-
|
2016 | 1 |
Mustafa Mayda
-
|
2012 | 1 |
Nurjan Abishev
-
|
2017 | 1 |
Alan Adı | Alandaki Toplam Öğretim Elemanı Sayısı | |
TÜBİTAK Araştırma Alanı | Sosyal Bilimler | 78392 |
YÖKSİS Temel Alan | Sosyal-Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı | 33237 |
YÖKSİS Bilim Alanı | Turizm | 2086 |
Anahtar Kelimeler | Turizm İşletmeciliği, Otel İşletmeciliği, Gastronomi |
Performans Kriteri | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | 2021 | 2022 | 2023 | 2024 |
Ağırlıklı Puan | 65 | 135 | 20 | 5 | 45 | 60 | 230 | 220 | 225 | 209 |
Sıra (Araştırma Alanı İçinde) | 407 . | 371 . | 527 . | 541 . | 496 . | 470 . | 398 . | 405 . | 385 . | 211 . |
Sıra (Temel Alan İçinde) | 327 . | 281 . | 431 . | 470 . | 436 . | 393 . | 310 . | 328 . | 300 . | 159 . |
Sıra (Bilim Alanı İçinde) | 109 . | 77 . | 196 . | 238 . | 212 . | 169 . | 95 . | 131 . | 79 . | 37 . |
Sıra (Anahtar Kelime (1)) | 89 . | 68 . | 159 . | 196 . | 175 . | 134 . | 73 . | 97 . | 51 . | 23 . |
Sıra (Anahtar Kelime (2)) | 50 . | 25 . | 109 . | 121 . | 105 . | 86 . | 37 . | 42 . | 28 . | 11 . |
Sıra (Anahtar Kelime (3)) | 13 . | 7 . | 41 . | 62 . | 48 . | 42 . | 18 . | 20 . | 15 . | 5 . |
Toplam Yayın | 3 | 7 | 1 | 1 | 2 | 2 | 11 | 7 | 9 | 8 |
Toplam Makale | 1 | 5 | 1 | 0 | 0 | 1 | 6 | 1 | 4 | 4 |
Toplam Kitap | 1 | 0 | 0 | 0 | 1 | 1 | 3 | 5 | 3 | 4 |
Toplam Bildiri | 1 | 2 | 0 | 1 | 1 | 0 | 2 | 1 | 2 | 0 |
Makale (SCI) | 0 | 1 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 1 | 0 |
Makale (Uluslararası) | 1 | 4 | 1 | 0 | 0 | 1 | 2 | 0 | 1 | 3 |
Makale (Ulusal) | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 4 | 1 | 2 | 1 |
Kitap Yazarlığı | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
Kitap Bölümü Yazarlığı | 1 | 0 | 0 | 0 | 1 | 1 | 3 | 5 | 3 | 4 |
Bildiri (Uluslararası) | 1 | 2 | 0 | 1 | 1 | 0 | 2 | 1 | 0 | 0 |
Bildiri (Ulusal) | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 2 | 0 |