img

Doç. Dr. Burhan SEVİM

  • Turizm Fakültesi
  • Turizm İşletmeciliği Bölümü
  • Turizm İşletmeciliği Anabilim Dalı

Genel Bilgiler

Metrikler

UNIS
Yayın
64
Atıf
151
h-index
6
Proje
5
WoS
Yayın
2
Atıf
1
h-index
0
Scopus
Yayın
6
Atıf
13
h-index
2
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları
Alınan Eğitimler
Doktora/Sanatta Yeterlilik/Tıpta Uzmanlık, Türkiye, Gazi Üniversitesi, Eğitim Bilimleri Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği Eğitimi (Dr), 2006, 2009
Yüksek Lisans, Türkiye, Gazi Üniversitesi, Eğitim Bilimleri Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği Eğitimi (Yl) (Tezli), 2002, 2005
Lisans, Türkiye, Gazi Üniversitesi, Ticaret ve Turizm Eğitim Fakültesi, Turizm İşletmeciliği Eğitimi Bölümü, 1997, 2001
Araştırma Alanları
Turizm İşletmeciliği, Otel İşletmeciliği, Gastronomi
Yıllara Göre Yayın Sayıları
Yıllara Göre Atıf Sayıları
Doktora/Sanatta Yeterlilik/Tıpta Uzmanlık, Türkiye, Gazi Üniversitesi, Eğitim Bilimleri Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği Eğitimi (Dr), 2006, 2009
Yüksek Lisans, Türkiye, Gazi Üniversitesi, Eğitim Bilimleri Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği Eğitimi (Yl) (Tezli), 2002, 2005
Lisans, Türkiye, Gazi Üniversitesi, Ticaret ve Turizm Eğitim Fakültesi, Turizm İşletmeciliği Eğitimi Bölümü, 1997, 2001
Kayıt Yok
İngilizce, ÜDS, 66, Bahar, 2010
Sertifika, Değerlendirici Sertifikası, Ankara, Türkiye, 05-10-2019, 05-10-2019
Sertifika, Sosyal ve Beşeri Bilimlerde TÜBİTAK ARDEB Fonlarına Yönelik Uygulamalı Proje Önerisi Yazma Eğitimi, Erciyes Teknopark, Türkiye, 15-08-2017, 16-08-2017
Sertifika, Micros Fidelio, Akdeniz Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu, Türkiye, 13-06-2011, 17-06-2011
Sertifika, Micros Fidelio, Fatih Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi, Türkiye, 07-02-2011, 11-02-2011
Sertifika, ETA Bilgisayar Programları Eğitimi, ETA Ankara, Türkiye, 31-07-2006, 04-08-2006
Sertifika, ETA Bilgisayar Programları Eğitimi, ETA Ankara, Türkiye, 31-07-2006, 04-08-2006
[UAK] Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Turizm Turizm İşletmeciliği
[UAK] Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Turizm Otel İşletmeciliği
[UAK] Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Turizm Gastronomi
2020-, Doçent, Tam Zamanlı, Kastamonu Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Turizm İşletmeciliği Bölümü, Turizm, Türkiye
2018-2020, Doçent, Tam Zamanlı, Kayseri Üniversitesi, Uygulamalı Bilimler Fakültesi, Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü, Turizm, Türkiye
2014-2016, Yardımcı Doçent, Tam Zamanlı, Hoca Ahmet Yesevi Uluslararasi Türk-Kazak Üniversitesi, Sosyal Bilimler Fakültesi, Turizm ve İşletme
2013-2018, Doktor Öğretim Üyesi, Tam Zamanlı, Erciyes Üniversitesi, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü, Türkiye
2010-2013, Yardımcı Doçent, Tam Zamanlı, Erciyes Üniversitesi, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu, Türkiye
2009-2010, Öğretim Görevlisi (Dr), Tam Zamanlı, Erciyes Üniversitesi, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu, Türkiye
2004-2009, Öğretim Görevlisi, Tam Zamanlı, Bülent Ecevit Üniversitesi, Devrek Meslek Yüksekokulu, Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü, Türkiye
2022-, Myo/Yüksekokul Müdürü, Kastamonu Üniversitesi, Türkiye
2021-2022, Dekan Yardımcısı, Kastamonu Üniversitesi, Türkiye
2020-2023, Anabilim Dalı Başkanı, Kastamonu Üniversitesi, Türkiye
2020-2023, Bölüm Başkanı, Kastamonu Üniversitesi, Türkiye
2015-2016, Uygulama Oteli Müdür Yardımcısı, Hoca Ahmet Yesevi Uluslararasi Türk-Kazak Üniversitesi, Kazakistan
2014-2016, Senato Üyeliği, Hoca Ahmet Yesevi Uluslararasi Türk-Kazak Üniversitesi, Kazakistan
2014-2014, Bölüm Başkanı, Erciyes Üniversitesi, Türkiye
2005-2009, Yönetim Kurulu Üyeliği, Bülent Ecevit Üniversitesi, Türkiye
Aslı Eren, Yüksek Lisans, MUTFAK YÖNETİCİLERİNİN YENİLİKÇİ MUTFAK YAKLAŞIMLARINA BAKIŞI: İSTANBUL'DAKİ 5 YILDIZLI OTELLER ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA, Kastamonu Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Ana Bilim Dalı, 2024, (Asıl Danışman)
Erdem Türk, Doktora, Macera Turizmine Yönelik Yatırım Alanlarının AHS ve CBS ile Belirlenmesi: Kastamonu İli Örneği, Kastamonu Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği Ana Bilim Dalı, 2023, (Asıl Danışman)
Ilham Huseynzade, Yüksek Lisans, Konaklama işletmelerinin sosyal medya kullanımı ve dijital pazarlama stratejileri, Kastamonu Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği Ana Bilim Dalı, 2023, (Asıl Danışman)
Özge Çaylak Dönmez, Doktora, Üç Boyutlu Baskı Teknolojisi ile Fonksiyonel Ürün Geliştirme ve Tüketici Eğilimi Üzerine Bir Araştırma, Kastamonu Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği Ana Bilim Dalı, 2023, (Asıl Danışman)
Kurtuluş Tuncer, Yüksek Lisans, Lise düzeyinde mesleki turizm eğitimi ve işletmelerde beceri eğitimi yapan öğrencilerin yeterlilikleri, Kastamonu Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği Ana Bilim Dalı, 2022, (Asıl Danışman)
İrem Binici, Yüksek Lisans, Türkiye'de serbest bölgelere uygulanan teşvikler ve teşviklerin değerlendirilmesi: Kayseri Serbest Bölgesi örneği, Kayseri Üniversitesi, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, Uluslararası Ticaret ve Lojistik Ana Bilim Dalı, 2020, (Asıl Danışman)
2021-2022, Turizmde Yenilik Yönetimi, Doktora/Sanatta Yeterlilik/Tıpta Uzmanlık
2021-2022, Turizm İşletmelerinde Yenilik Yönetimi, Lisans
2021-2022, Bilimsel Araştırma Yöntemleri, Yüksek Lisans
2020-2021, Turizm Sektöründe E-Pazarlama ve Bilgi Teknolojileri Uygulamaları, Doktora/Sanatta Yeterlilik/Tıpta Uzmanlık
2020-2021, Bilimsel Araştırma Yöntemleri, Yüksek Lisans
2020-2021, Sosyal Bilimlerde Araştırma Yöntemleri, Lisans
2020-2021, Etkili İletişim Teknikleri, Lisans
2020-2021, Helal Turizm, Lisans
2020-2021, Uluslararası Otel İşletmeciliği, Yüksek Lisans
2020-2021, Helal Turizm, Yüksek Lisans
2020-2021, Turizmde Yenilik Yönetimi, Lisans
2020-2021, Turizm İşletmelerinde Yenilik Yönetimi, Doktora/Sanatta Yeterlilik/Tıpta Uzmanlık
2019-2020, E-DIŞ TİCARET, Doktora/Sanatta Yeterlilik/Tıpta Uzmanlık
2019-2020, DIŞ TİCARET TEŞVİKLERİ, Yüksek Lisans
2019-2020, ELEKTRONİK TİCARET, Lisans
2019-2020, ULUSLARARASI İŞLETMECİLİK, Lisans
2019-2020, KÜRESEL ELEKTRONİK TİCARET, Yüksek Lisans
2019-2020, TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ I, Lisans
2019-2020, ULUSLARARASI TİCARET TEŞVİKLERİ, Lisans
2019-2020, İLETİŞİM BECERİLERİ, Lisans
2019-2020, ULUSLARARASI İŞLETME YÖNETİMİ, Lisans
2018-2019, SOSYAL BİLİMLERDE ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ, Lisans
2018-2019, TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ II, Lisans
2018-2019, ELEKTRONİK TİCARET, Lisans
2018-2019, İLETİŞİM BECERİLERİ, Lisans
2018-2019, ULUSLARARASI İŞLETME YÖNETİMİ, Lisans
2018-2019, DIŞ TİCARET VE KAMBİYO MEVZUATI, Lisans
2018-2019, DIŞ TİCARET İŞLEMLERİ, Yüksek Lisans
2018-2019, ULUSLARARASI TİCARET TEŞVİKLERİ, Yüksek Lisans
2017-2018, Elektronik Ticaret, Lisans
2017-2018, Sosyal Bilimlerde Araştırma Yöntemleri, Lisans
2017-2018, Dış Ticaret İşlemleri, Yüksek Lisans
2017-2018, Dış Ticaret ve Kambiyo Mevzuatı, Lisans
2017-2018, Uluslararası Ticaret Teşvikleri, Yüksek Lisans
2017-2018, Uluslararası İşletme Yönetimi, Lisans
2017-2018, İletişim Becerileri, Lisans
2016-2017, Bilgisayar, Ön Lisans
2016-2017, Pazarlama Mevzuatı, Ön Lisans
2016-2017, Dış Ticaret İşlemleri, Yüksek Lisans
2016-2017, Uluslararası İşletmecilik, Lisans
2016-2017, Dış Ticaret ve Kambiyo Mevzuatı, Lisans
2016-2017, Elektronik Ticaret, Lisans
2016-2017, Uluslararası Ticaret Teşvikleri, Yüksek Lisans
2015-2016, Aktif Turizm Teknikleri, Lisans
2015-2016, Kat Hizmetleri, Lisans
2015-2016, Turizm Ulaştırması, Lisans
2015-2016, Turizm İşletmeleri Muhasebesi, Lisans
2015-2016, Tur Operatörlüğü, Lisans
2015-2016, Otel İşletmeciliği II, Lisans
2015-2016, Otel İşletmeciliği I, Lisans
2015-2016, Konaklama İşletmelerinde Paket Program Kullanımı, Lisans
2015-2016, Turizm İşletmelerinde Finansal Yönetim, Lisans
2014-2015, Turizm İşletmeleri Muhasebesi, Lisans
2014-2015, Turizm İşletmeciliği, Lisans
2014-2015, Turizm Tarihi, Lisans
2014-2015, Aktif Turizm Teknikleri, Lisans
2014-2015, Konaklama İşletmelerinde Reklam ve Tanıtım, Lisans
2014-2015, Otel İşletmeciliği, Lisans
Kayıt Yok
Kastamonu’da Macera Turizmi ve Doğa Sporları Potansiyelinin İncelenmesi, Rotaların Geliştirilmesi ve Haritalandırılması (Ulusal) Diğer Kamu Kuruluşları (Yükseköğretim Kurumları Hariç): Yürütücü , 2022-2024
Yerel Halkın Turizm Bilincinin Geliştirilmesi ve Girişimcilik Kapasitesinin Artırılması (Ulusal) Diğer Kamu Kuruluşları (Yükseköğretim Kurumları Hariç): Yürütücü , 2022-2023
Konaklama İşletmelerinde İnsan-Robot Etkileşimi (Ulusal) Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi: Yürütücü , 2021-2022
Türkistan’da Yerel Halkın Turizme Bakışının ve Turiste Karşı Tutumlarının Araştırılması (Uluslararası) Diğer Uluslararası Kurum ve Kuruluşlar: Yürütücü , 2015-2016
Develi Turizm Odaklı Kalkınma Planı (Ulusal) Kalkınma Bakanlığı Destekli Proje: Uzman , 2012-2013
Kayıt Yok
Sevim, B., Çalışkan, S., Eren, A. (2024) "Üniversite Öğrencilerinin Yöre Mutfağını Tanıma Düzeylerinin Belirlenmesi: Kastamonu Çorbaları Üzerine Bir Araştırma", Seyahat ve Otel İşletmeciliği Dergisi, 21 (1) pp. 182-202 [TR Dizin] DOI   
Dönmez, Ö.Ç., Sevim, B. (2023) "Tüketicilerin Akar Banda Yönelik Algısının Sağlıklı Beslenme ve Satın Alma Niyeti Üzerine Etkisi", Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 11 (1) pp. 261-278 [TR Dizin] Link   
Dönmez, Ö.Ç., Sevim, B. (2023) "Yükseköğretim Kurumlarının Gıda ile İlgili Bölümlerindeki Öğrencilerin Neofobi Düzeylerinin Belirlenmesi", GSI Journals Serie A: Advancements in Tourism, Recreation and Sports Sciences, 6 (2) pp. 288-300 [TR Dizin] Link   
Çalışkan, G., Sevim, B. (2023) "Use of service robots in hospitality: An observational study in terms of technology acceptance model", Tourism and Hospitality Research, (0) pp. 1-12 [ESCI] DOI    
Dağıstan, S.Y., Sevim, B., Arıcı, H.E., Saydam, M.B., Köseoğlu, M.A. (2023) "Perceived risk in hospitality and tourism scholarship: a systematic review and future research agenda", Journal of Travel & Tourism Marketing, 40 (9) pp. 863-877 [SSCI] DOI    
Çalışkan, G., Sevim, B. (2022) "Turist Rehberlerinin Görüşleri İle Doğa Turizminde Artırılmış Gerçeklik Teknolojileri", Seyahat ve Otel Isletmeciligi Dergisi, 19 (3) pp. 423-443 [TR Dizin] DOI  
Sevim, B., Güner, D. (2021) "Tescil Platformlarındaki Gastronomik Ürünler ve Gastronomi Festivallerindeki Yeri (Kastamonu Örneği)", Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 9 (4) pp. 3092-3112 [TR Dizin] Link   
Özdemir, O., Sevim, B. (2021) "Termal Turizm Deneyiminin Müşteri Sadakatine Etkisinde Yaşam Kalitesi ve Müşteri Memnuniyetinin Aracı Rolü: Afyonkarahisar Örneği", OPUS Uluslararası Toplum Araştırmaları Dergisi, 18 (41) pp. 3609-3630 [TR Dizin] DOI   
Türk, E., Sevim, B. (2021) "Üniversite Öğrencilerinin Sosyal Yenilikçilik Düzeyleri Üzerine Bir Araştırma", Uluslararası Sosyal Araştırmalar Dergisi, 14 (77) pp. 966-975 Link DOI  
Erdoğan, Y., Sevim, B. (2021) "DETERMINATION OF INDIVIDUAL INNOVATION PERCEPTIONS OF STUDENTS STUDYING TOURISM AT UNDERGRADUATE LEVEL: THE CASE OF KASTAMONU UNIVERSITY", Kesit Akademi, 7 (29) Link DOI  
Pamukçu, H., Tuncer, K., Sevim, B. (2021) "Otel İşletmelerinde Mesleki Eğitim Uygulamaları", Seyahat ve Otel İşletmeciliği Dergisi, 18 (2) pp. 334-350 [TR Dizin] DOI   
Sevim, B., Çalışkan, G. (2021) "Augmented Reality Technologies From the Tourist Perspective: A Systematic Review", Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 9 (3) pp. 1501-1521 [TR Dizin] Link DOI   
Sevim, B., Binici, İ. (2020) "Serbest Bölgelerde Uygulanan Teşviklerin Değerlendirilmesi: Kayseri Örneği", Bartın Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, 11 (22) pp. 557-582 Link  
Kuralbayev, A., Sevim, B., Abishev, N. (2017) "Econometrical Analysis of the Demand for Entrance Tourism in Kazakhstan", International Journal of Economics and Financial Issues, 7 (1) p. 262268 Link  
Tekbalkan, M., Sevim, B. (2016) "Meslek Yüksekokulu Mezunlarının Program Bazında Kamuda İstihdamı 2015 Yılı Örneği", The Journal of Academic Social Sciences, 30 (30) pp. 522-522 Link DOI  
Kuralbayev, A., Myrzaliev, B., Sevim, B. (2016) "Organizational and Economic Problems in the Management of the Spiritual Historical Development of Tourism in South Kazakhstan Region", International Review of Management and Marketing, 6 (2) pp. 219-226 Link    
Sevim, B. (2016) "Tourism Perception of Turkestan Residents and Their Attitudes Towards Tourism", Social Sciences, 11 (23) pp. 5574-5583 Link    
Görkem, O., Sevim, B. (2016) "Gastronomi Eğitiminde Geç mi Kalındı Acele mi Ediliyor", Elektronik Sosyal Bilimler Dergisi, 15 (58) pp. 977-988 Link DOI   
Kuralbayev, A., Sevim, B., Abubakırova, A. (2016) "Economical Indicators Contribution of Tourism Industry to the Economy of the South Kazakhstan Region", Uluslararası Kültürel ve Sosyal Araştırmalar Dergisi, 2 (1) pp. 85-95 Link  
Sevim, B., Görkem, O. (2015) "Gastronomi ve Aşçılık Programlarında Gıda Güvenliği Donanım Altyapısının Değerlendirilmesi", Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi, 7 (1) pp. 59-67 Link  
Yıldız, E., Sevim, B., Akgül, B. (2013) "Konaklama İşletmelerinin Tutundurma Karması Profilleri Kayseri de Bir Uygulama", Çankırı Karatekin Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, 4 (1) pp. 1-22 Link  
Sevim, B., Seçilmiş, C., Görkem, O. (2013) "Algılanan Destinasyon İmajının Tavsiye Davranışı Üzerine Etkisi", Uluslararası Yönetim İktisat ve İşletme Dergisi, 9 (20) pp. 115-129 [TR Dizin] Link DOI  
Aykan, E., Sevim, B. (2013) "Konaklama İşletmelerinde Çevre Yönetimi Uygulamaları ve Algılanan Kurumsal İtibar Üzerindeki Etkisi Kayseri ve Nevşehir Otelleri Üzerinde Bir Araştırma", İşletme Araştırmaları Dergisi, 5 (3) pp. 93-113 Link   
Sevim, B., Ünlüönen, K. (2010) "İklim Değişikliğinin Turizme Etkileri Konaklama İşletmelerinde Bir Uygulama", Erciyes Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, 1 (28) pp. 43-66 Link  
Ünlüönen, K., Sevim, B. (2005) "Turistik Arz Kaynaklarının Değerlendirilmesinde Yerel Yönetimlerin Sivil Toplum Örgütleri Eğitim Kurumları ve Yerel Medyanın Rolüne İlişkin Bir Uygulama Zonguldak İli Örneği", Ticaret ve Turizm Eğitim Fakültesi Dergisi, (2) pp. 54-73 [TR Dizin] Link   
Aslan, E., Sevim, B. (2023) "Trendyol'da En Çok Değerlendirilen Gıda Ürününün Tüketici Yorumları İncelemesi", 7. Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi , (pp. 129-130), Kastamonu, Türkiye, (Kasım 2023
Yordam, S., Sevim, B. (2023) "Yerel Halkın Turizm Eğitimi Sonrası Girişimcilik Niyetleri Üzerine Bir Araştırma", 23. Ulusal Turizm Kongresi , (pp. 782-794), Denizli, Türkiye, (Ekim 2023
Tankuş, E., Sur, E., Sevim, B. (2022) "Coğrafi İşaretli Yiyeceklere Yönelik Kullanıcı Yorumlarının Duygu Analizi Yöntemi ile Değerlendirilmesi: Sinop Mantısı ve Nokulu", 2. Uluslararası Aşçı Dede Ateşbaz-ı Veli Sempozyumu , (pp. 57-58), Konya, Türkiye, (Eylül 2022
Sevim, B., Güner, D. (2021) "Tescilli Gastronomik Ürünlerin Gastronomi Festivallerindeki Yeri: Kastamonu Örneği", V. Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi , (pp. 633-643), Sakarya, Türkiye, (Aralık 2021
Sevim, B., Dönmez, Ö.Ç. (2021) "UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı Kapsamında Kastamonu Gastronomi Festivalinin Mevcut Durumunun Analizi", V. Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi , (pp. 268-275), Sakarya, Türkiye, (Aralık 2021
Sevim, B. (2019) "Lisans Düzeyinde Turizm Eğitimi Verilen Yükseköğretim Kurumları Ders Müfredatında Çevre Eğitiminin Yeri", 2. Uluslararası Erciyes Bilimsel Araştırmalar Kongresi , Kayseri, Türkiye, (Ekim 2019
Sevim, B., İssayeva, A. (2018) "Güney Kazakistan Eyaleti Termal Turizm İşletmelerinde Müşteri Beklentileri ve Memnuniyetinin Değerlendirilmesi", 6. Uluslararası Bilim, Kültür ve Spor Kongresi , Lviv, Ukrayna, (Mayıs 2018
Almas, K., Abubakırova, A., Sevim, B. (2016) "Economical Indicators Contribution of Tourism Industry to the Economy of the Region", 5. Uluslararası Bilim, Kültür ve Spor Kongresi , Türkistan, Kazakistan, (Nisan 2016
Tekbalkan, M., Sevim, B. (2016) "Meslek Yüksekokulu Mezunlarının Program Bazında Kamuda İstihdamı", V. Uluslararası Meslek Yüksekokulları Sempozyumu , Prizren, Kosova, (Mayıs 2016
Seçilmiş, C., Sevim, B., Yılmaz, B. (2016) "The Effects of E Commerce Application on Travel Agencies and Employee Performance", International Tourism and Hospitality Management Conference , (pp. 360-369), Saraybosna, Bosna Hersek, (Mart 2016
Sevim, B., Akgül, B., Mayda, M. (2012) "Ağırnas’ın Destinasyon Olması Yolunda Bir Marka Önerisi Mimar Sinan", 13. Ulusal Turizm Kongresi , (pp. 923-934), Antalya, Türkiye, (Aralık 2012
Seçilmiş, C., Sevim, B. (2012) "Lise Öğrencilerinin Turizm Mesleğine Yönelik Algısının Turizmde Kariyer Seçimine Etkisi", 13. Ulusal Turizm Kongresi , (pp. 569-584), Antalya, Türkiye, (Aralık 2012
Görkem, O., Sevim, B. (2011) "Gastronomi Turizmi ve Türkiye’de Yükseköğretim Düzeyinde Mutfak Eğitiminin Genel Görünümü", 1. Uluslararası Turizm ve Otelcilik Sempozyumu , (pp. 73-83), Konya, Türkiye, (Eylül 2011
Sevim, B., Görkem, O. (2011) "Modüler Turizm Eğitiminde Sınıf Geçme ve Sınav Yönetmeliği Paradoksu", 1. Uluslararası Turizm ve Otelcilik Sempozyumu , (pp. 172-186), Konya, Türkiye, (Eylül 2011
Zeydan, Ö., Sevim, B. (2008) "İklim Değişikliğinin Kış Turizmine Etkileri", TMMOB İklim Değişimi Sempozyumu , (pp. 159-174), Ankara, Türkiye, (Mart 2008
Sevim, B., Zeydan, Ö. (2007) "İklim Değişikliğinin Türkiye Turizmine Etkileri", Çeşme Ulusal Turizm Sempozyumu , (pp. 701-710), İzmir, Türkiye, (Kasım 2007
Kayıt Yok
Dönmez, Ö.Ç., Sevim, B. (2024) "Perceptions of Gastronomy and Culinary Arts Department Students Towards 3D Foods", Kitap: Future Tourism Trends Volume 2: Technology Advancement, Trends and Innovations for the Future in Tourism, : Emerald Insight  
Çalışkan, G., Sevim, B., Aydın, Ç., Yaşarsoy, E. (2024) "Utilisation of Service Robots in Accommodation Businesses From the Perspective of the Technology Acceptance Model", Kitap: Future Tourism Trends Volume 2: Technology Advancement, Trends and Innovations for the Future in Tourism, : Emerald Insight  
Aslan, E., Sevim, B. (2024) "Trendyol'da En Çok Değerlendirilen Gıda Ürününün Tüketici Yorumları İncelemesi", Kitap: Sofradaki Bilim ve Lezzetteki Sanat: Gastronomiye Kapsamlı Bir Bakış, : Detay Yayıncılık  
Dönmez, Ö.Ç., Sevim, B. (2024) "Geleceğin Gastronomi Uzmanları ve Yiyecek-İçecekleri Üzerine Bir Bakış", Kitap: Turizm ve Destinasyon Araştırmaları VI, Çanakkale/Türkiye : Paradigma Akademi  
Dönmez, Ö.Ç., Sevim, B. (2024) "Fütüristik Yiyecek-İçecek Hizmeti Sunan İşletmelere Genel Bir Bakış", Kitap: Turizm ve Destinasyon Araştırmaları VI, Çanakkale/Türkiye : Paradigma Akademi  
Sevim, B., Yordam, S. (2023) "Şehir Pazarlamasında Örnek Uygulamalar", Kitap: Turizm ve Şehir Pazarlaması, Türkiye : Nobel Yayınevi  
Temel, B., Sevim, B. (2023) "Kriz Döneminde Konaklama İşletmelerinde İnovasyonun Önemi: COVID 19 Sürecinde Adana Örneği", Kitap: Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Alanında Uluslararası Araştırmalar 1, : Platanus Publishing  
Sevim, B., Yordam, S. (2023) "İklim Değişikliğine Karşı Sorumlu Turizm", Kitap: İklimin Geleceği: İklim Değişikliğine Disiplinlerarası Bir Bakış, : Palet Yayınları  
Sevim, B., Yordam, S. (2022) "Kırsal Turizm ve Miras Turizmi", Kitap: Her Yönüyle Miras Turizmi, Ankara/Türkiye : Detay Yayıncılık  
Sevim, B. (2022) "Bayramhacı Kaplıcası", Kitap: Türkiye Turizm Ansiklopedisi Cilt III, : Detay Yayıncılık  
Sevim, B. (2022) "Ali Dağı Yeraltı Şehri", Kitap: Türkiye Turizm Ansiklopedisi Cilt I, : Detay Yayıncılık  
Sevim, B. (2022) "Gevher Nesibe Darüşşifası", Kitap: Türkiye Turizm Ansiklopedisi Cilt VI, : Detay Yayıncılık  
Sevim, B. (2022) "Elmacıoğlu Et Lokantası", Kitap: Türkiye Turizm Ansiklopedisi Cilt V, Ankara/Türkiye : Detay Yayıncılık  
Sevim, B., Yordam, S. (2021) "New Generation Accommodation Concept: Glamping", Kitap: Academic Turkish World Studies: Tourism, Culture, Art and Architecture, Berlin/Almanya : Peter Lang   
Çalışkan, G., Sevim, B. (2021) "Müzik Şehri Kırşehir", Kitap: Yaratıcı Turizm ve Turizmde Yaratıcılık, Ankara/Türkiye : Nobel Yayıncılık  
Sevim, B., Dalahmetoğlu, K.B. (2021) "Innovations in Tourism Education", Kitap: Academic Turkish World Studies: Tourism, Culture, Art and Architecture, Berlin/Almanya : Peter Lang   
Sevim, B., Yordam, S. (2021) "Turizm Sektöründe Paylaşım Ekonomisi", Kitap: Turizm Sektöründe Pazarlama Paradigmaları, Ankara/Türkiye : Gazi Kitabevi  
Sevim, B., Çalışkan, G. (2021) "Seyahat İşletmeleri ve Yaratıcılık", Kitap: Yaratıcı Turizm ve Turizmde Yaratıcılık, Ankara/Türkiye : Nobel Yayıncılık  
Sevim, B. (2020) "Rekreasyon ve İklim Değişikliği", Kitap: Rekreasyon: Tarihsel Gelişim, Farklı Teoriler, Farklı Alanlarla İlişkiler ve Güncel Gelişmeler, Ankara/Türkiye : Nobel Yayıncılık  
Sevim, B. (2019) "Lisans Düzeyinde Turizm Eğitimi Veren Kurumların Ders Müfredatlarının Çevre Eğitimi Açısından Değerlendirilmesi", Kitap: Sosyal Bilimler Alanında Araştırma Makaleleri - 1, : Gece Akademy  
Sevim, B. (2015) "Develi’nin Kültür Turizmi Potansiyelinin DETOK Planı Kapsamında Analizi", Kitap: Develi de Örnek Bir Yerel Kalkınma Planlaması DETOK, Türkiye : Nobel Yayınevi  
Sevim, B. (2010) "Windows XP", Kitap: Bilgisayara Giriş, Türkiye : Ekin  
Sevim, B. (2010) "Bilgisayara Giriş", Kitap: Bilgisayara Giriş, : Ekin  
Kayıt Yok
(Uluslararası - Dergi) Uluslararası Türk Dünyası Turizm Araştırmaları Dergisi, 2021, Yrd. Editör
(Ulusal - Kitap) DETOK Çerçeve Plan Raporu, 2013, Editör
(Uluslararası - Bilimsel Dergi) Anemon Muş Alparslan Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, 2018
(Uluslararası - Bilimsel Dergi) Uluslararası Yönetim İktisat ve İşletme Dergisi, 0
Üye, Turizm Akademisyenleri Derneği (TUADER), 2020-
Danışman, TEMA Vakfı Kayseri İl Temsilciliği, 2013-2014
Üye, Kayseri Mimar Sinan Araştırma, Uygulama ve Tanıtım Faaliyetlerini İzleme Komisyonu (KAYSİNKOM), 2012-2015
Üye, Kayseri İli Turizm Koordinasyon Kurulu, 2012-2015
Atıflar
Atıf Sayılarına Göre Yayınlar
A: SCI/SSCI/AHCI, B: ESCI, C: Scopus, D: Uluslararası Alan Index, E: TR Dizin, F: Uluslararası Kitap, G: Ulusal Kitap, H: Diğer Makale, I: Toplam
Sıra Yayın A B C D E F G H I
1
Gastronomi Eğitiminde Geç mi Kalındı Acele mi Ediliyor
Elektronik Sosyal Bilimler Dergisi
3 0 0 8 19 14 2 0 46
2
Algılanan Destinasyon İmajının Tavsiye Davranışı Üzerine Etkisi
Uluslararası Yönetim İktisat ve İşletme Dergisi
1 0 0 14 9 7 0 0 31
3
Konaklama İşletmelerinde Çevre Yönetimi Uygulamaları ve Algılanan Kurumsal İtibar Üzerindeki Etkisi Kayseri ve Nevşehir Otelleri Üzerinde Bir Araştırma
İşletme Araştırmaları Dergisi
0 0 0 8 4 2 0 0 14
4
Gastronomi Turizmi ve Türkiye’de Yükseköğretim Düzeyinde Mutfak Eğitiminin Genel Görünümü
0 0 0 4 2 5 2 0 13
5
Organizational and Economic Problems in the Management of the Spiritual Historical Development of Tourism in South Kazakhstan Region
International Review of Management and Marketing
1 0 0 8 0 1 0 0 10
6
İklim Değişikliğinin Kış Turizmine Etkileri
0 0 0 2 4 2 0 0 8
7
İklim Değişikliğinin Turizme Etkileri Konaklama İşletmelerinde Bir Uygulama
Erciyes Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
1 0 0 1 1 2 0 0 5
8
Gastronomi ve Aşçılık Programlarında Gıda Güvenliği Donanım Altyapısının Değerlendirilmesi
Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi
0 0 0 0 3 1 0 0 4
9
Econometrical Analysis of the Demand for Entrance Tourism in Kazakhstan
International Journal of Economics and Financial Issues
2 0 0 1 1 0 0 0 4
10
Termal Turizm Deneyiminin Müşteri Sadakatine Etkisinde Yaşam Kalitesi ve Müşteri Memnuniyetinin Aracı Rolü: Afyonkarahisar Örneği
OPUS Uluslararası Toplum Araştırmaları Dergisi
0 0 0 0 1 2 0 0 3
11
Turistik Arz Kaynaklarının Değerlendirilmesinde Yerel Yönetimlerin Sivil Toplum Örgütleri Eğitim Kurumları ve Yerel Medyanın Rolüne İlişkin Bir Uygulama Zonguldak İli Örneği
Ticaret ve Turizm Eğitim Fakültesi Dergisi
0 0 0 0 1 2 0 0 3
12
Augmented Reality Technologies From the Tourist Perspective: A Systematic Review
Journal of Tourism and Gastronomy Studies
0 0 0 1 0 1 0 0 2
13
Lise Öğrencilerinin Turizm Mesleğine Yönelik Algısının Turizmde Kariyer Seçimine Etkisi
0 0 0 0 1 1 0 0 2
14
Tescil Platformlarındaki Gastronomik Ürünler ve Gastronomi Festivallerindeki Yeri (Kastamonu Örneği)
Journal of Tourism and Gastronomy Studies
0 0 0 0 1 0 0 0 1
15
Tescilli Gastronomik Ürünlerin Gastronomi Festivallerindeki Yeri: Kastamonu Örneği
0 0 0 0 1 0 0 0 1
16
İklim Değişikliğinin Türkiye Turizmine Etkileri
0 0 0 0 0 1 0 0 1
17
UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı Kapsamında Kastamonu Gastronomi Festivalinin Mevcut Durumunun Analizi
0 0 0 0 0 1 0 0 1
18
Economical Indicators Contribution of Tourism Industry to the Economy of the South Kazakhstan Region
Uluslararası Kültürel ve Sosyal Araştırmalar Dergisi
0 0 0 0 0 1 0 0 1
19
Modüler Turizm Eğitiminde Sınıf Geçme ve Sınav Yönetmeliği Paradoksu
0 0 0 0 0 1 0 0 1
(2016) "Siyaset ve ekonomi alanında en iyi sunum ödülü" Uluslararası Bilim, Kültür ve Spor Derneği
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Birlikte çalışılan kişi Aktif Dönem Çalışma Sayısı
Kastamonu Üniversitesi
2021 - 2023 7
Kastamonu Üniversitesi
2021 - 2024 6
Kastamonu Üniversitesi
2021 - 2024 6
Onur Görkem
Pamukkale Üniversitesi
2011 - 2016 5
Cihan Seçilmiş
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi
2012 - 2016 3
Almas Kuralbayev
-
2016 - 2017 3
-
2021 2
-
2023 - 2024 2
Birol Akgül
Erciyes Üniversitesi
2012 - 2013 2
Murat Tekbalkan
Ondokuz Mayıs Üniversitesi
2016 2
Özgür Zeydan
Bülent Ecevit Üniversitesi
2007 - 2008 2
Kurban Ünlüönen
Gazi Üniversitesi
2005 - 2010 2
Aktolkın Abubakırova
-
2016 2
-
2024 1
-
2024 1
Kastamonu Üniversitesi
2021 1
-
2023 1
-
2024 1
Ebru Aykan
Erciyes Üniversitesi
2013 1
Osman Özdemir
Şırnak Üniversitesi
2021 1
Mehmet Ali Köseoğlu
-
2023 1
Hüseyin Pamukçu
-
2021 1
Erhan Sur
-
2022 1
Erşan Yıldız
Erciyes Üniversitesi
2013 1
İrem Binici
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi
2020 1
Mehmet Bahri Saydam
-
2023 1
Aizhan İssayeva
-
2018 1
Aslı Eren
-
2024 1
Barış Yılmaz
-
2016 1
Bıçkın Temel
-
2023 1
Borash Myrzaliev
-
2016 1
Emre Tankuş
-
2022 1
Erdem Türk
-
2021 1
Kaan Berk Dalahmetoğlu
-
2021 1
Kuralbayev Almas
-
2016 1
Kurtuluş Tuncer
-
2021 1
Mustafa Mayda
-
2012 1
Nurjan Abishev
-
2017 1
2024 için Puan Bazlı Sıralamalar
Sıra (Araştırma Alanı İçinde)
68.
78759 araştırmacı içinde
Sıra (Temel Alan İçinde)
50.
33161 araştırmacı içinde
Sıra (Bilim Alanı İçinde)
7.
2049 araştırmacı içinde
Alan Adı Alandaki Toplam Öğretim Elemanı Sayısı
TÜBİTAK Araştırma Alanı Sosyal Bilimler 78759
YÖKSİS Temel Alan Sosyal-Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı 33161
YÖKSİS Bilim Alanı Turizm 2049
Anahtar Kelimeler Turizm İşletmeciliği, Otel İşletmeciliği, Gastronomi
Performans Kriteri 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024
Ağırlıklı Puan 65 135 20 5 45 60 230 220 225 175
Sıra (Araştırma Alanı İçinde) 407 . 367 . 528 . 537 . 497 . 469 . 394 . 396 . 367 . 68 .
Sıra (Temel Alan İçinde) 323 . 279 . 429 . 467 . 437 . 393 . 303 . 323 . 287 . 50 .
Sıra (Bilim Alanı İçinde) 111 . 76 . 198 . 241 . 211 . 169 . 94 . 132 . 81 . 7 .
Sıra (Anahtar Kelime (1)) 91 . 68 . 162 . 197 . 177 . 138 . 71 . 99 . 52 . 5 .
Sıra (Anahtar Kelime (2)) 50 . 24 . 111 . 121 . 105 . 89 . 37 . 46 . 29 . 2 .
Sıra (Anahtar Kelime (3)) 15 . 10 . 49 . 70 . 60 . 47 . 23 . 25 . 20 . 3 .
Toplam Yayın 3 7 1 1 2 2 11 7 9 5
Toplam Makale 1 5 1 0 0 1 6 1 4 1
Toplam Kitap 1 0 0 0 1 1 3 5 3 4
Toplam Bildiri 1 2 0 1 1 0 2 1 2 0
Makale (SCI) 0 1 0 0 0 0 0 0 1 0
Makale (Uluslararası) 1 4 1 0 0 1 6 1 3 0
Makale (Ulusal) 0 0 0 0 0 0 0 0 0 1
Kitap Yazarlığı 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Kitap Bölümü Yazarlığı 1 0 0 0 1 1 3 5 3 4
Bildiri (Uluslararası) 1 2 0 1 1 0 2 1 0 0
Bildiri (Ulusal) 0 0 0 0 0 0 0 0 2 0
Atıfları ve Metrikleri
Atıfları ve Metrikleri