img
Doç. Dr. Çetin AKKUŞ

Doç. Dr. Çetin AKKUŞ

  • Turizm Fakültesi
  • Turizm İşletmeciliği
  • Turizm İşletmeciliği

Genel Bilgiler

Metrikler

UNIS
Yayın
63
Atıf
238
h-index
9
Proje
11
Google Scholar
Yayın
54
Atıf
536
h-index
13
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları
Alınan Eğitimler
Doktora/Sanatta Yeterlilik/Tıpta Uzmanlık, Türkiye, Atatürk Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik (Dr), 2013, 2016
Yüksek Lisans, Türkiye, Atatürk Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, İşletme (Yl) (Tezsiz) (İö), 2010, 2012
Lisans, Türkiye, Akdeniz Üniversitesi, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu, Konaklama İşletmeciliği Bölümü, 2005, 2009
Araştırma Alanları
Sürdürülebilir Turizm, Turizm İşletmeciliği, Gastronomi
Yıllara Göre Yayın Sayıları
Yıllara Göre Atıf Sayıları
Doktora/Sanatta Yeterlilik/Tıpta Uzmanlık, Türkiye, Atatürk Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik (Dr), 2013, 2016
Yüksek Lisans, Türkiye, Atatürk Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, İşletme (Yl) (Tezsiz) (İö), 2010, 2012
Lisans, Türkiye, Akdeniz Üniversitesi, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu, Konaklama İşletmeciliği Bölümü, 2005, 2009
Kayıt Yok
İngilizce, YÖKDİL, 71, 10 Mart 20, 2019
Sertifika, Kafkasya Üniversiteler Birliği Uluslararası Eğitim Fuarı, Özbekistan/Taşkent, 18-05-2019, 19-05-2019
Kongre Düzenleme, 4. Uluslararası Türk Dünyası Turizm Sempozyumu, Kastamonu, 19-07-2018, 21-07-2018
Kongre Düzenleme, 1. Uluslararası Sürdürülebilir Turizm Kongresi, Kastamonu, 23-10-2017, 25-10-2017
Sertifika, 8. Lisansüstü Turizm Öğrencileri Araştırma Kongresi,, Nevşehir, Türkiye, 28-04-2016, 01-05-2016
Çalıştay, Turizm Çalıştayı, Kars/Sarıkamış, 12-05-2016, 13-05-2016
Kurs, Akademik Düzeyde TÜBİTAK Proje Hazırlama Eğitimi, Erzurum, 01-06-2015, 02-06-2015
Sertifika, 14. Ulusal Turizm Kongresi, Kayseri, Türkiye, 05-12-2013, 08-12-2013
Sertifika, I. Rekreasyon Araştırmaları Kongresi,, Antalya, 12-04-2012, 15-04-2012
Sertifika, 1st Winter Summit at the Anatolian Summit (WISAS), Erzurum, 23-02-2012, 26-02-2012
Sertifika, ÜNİP, Erzurum, 21-09-2012, 22-09-2012
Kongre Düzenleme, 3rd Eurasian Silk Road Universities Convention (ESRUC), Erzurum, 13-10-2012, 15-10-2012
Çalıştay, Bölgesel Kalkınmada Bilişim Çalıştayı, Erzurum, 18-10-2011, 19-10-2011
Kongre Düzenleme, Bütün Yönleriyle Erzurumlu İbrahim Hakkı Hz. Sempozyumu, Erzurum, 16-11-2011, 18-11-2011
[UAK] Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Turizm Sürdürülebilir Turizm
[UAK] Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Turizm Turizm İşletmeciliği
[UAK] Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Turizm Gastronomi
2021-, Doçent, Tam Zamanlı, Kastamonu Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Turizm İşletmeciliği, Turizm İşletmeciliği Anabilim Dalı, Türkiye
2017-, Doktor Öğretim Üyesi, Tam Zamanlı, Kastamonu Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Turizm İşletmeciliği Bölümü, Türkiye
2017-2017, Doktor Öğretim Üyesi, Tam Zamanlı, Atatürk Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Turizm İşletmeciliği Bölümü, Türkiye
2010-2017, Araştırma Görevlisi, Tam Zamanlı, Atatürk Üniversitesi, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu, Konaklama İşletmeciliği Bölümü, Türkiye
2018-2020, Bölüm Başkanı, Kastamonu Üniversitesi, Türkiye
Gamze Balci, Yüksek Lisans, FESTİVAL NİTELİKLERİ VE DENEYİM İLİŞKİSİ: KASTAMONU ARAÇ YAYLA FESTİVALİ ÖRNEĞİ, Kastamonu Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği Ana Bilim Dalı, 2024, (Asıl Danışman)
Mustafa Çakır, Yüksek Lisans, Doğa Sporları ve Kültür Sanat Festivaline Katılım Sağlayan Kişilerin Deneyim ve Memnuniyetlerinin İncelenmesi; Samsun Bafra Kapıkaya Festivali Örneği, Kastamonu Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği Ana Bilim Dalı, 2024, (Asıl Danışman)
Ülkü Mine Önek, Yüksek Lisans, Ulusal düzeyde bilinirliği olan yemeklerin siyez ile yeniden yorumlanması, Kastamonu Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği Ana Bilim Dalı, 2023, (Asıl Danışman)
Cengiz Çelik, Yüksek Lisans, Restoran atmosferinin yiyecek deneyimine etkisi Amasra'da faaliyet gösteren balık restoranları üzerine bir araştırma, Kastamonu Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği Ana Bilim Dalı, 2022, (Asıl Danışman)
Özge Korkmaz, Yüksek Lisans, Dünyada glamping turizmi gelişimi ve tabiat turizmi kapsamında Kastamonu için bir model önerisi, Kastamonu Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği Ana Bilim Dalı, 2022, (Asıl Danışman)
Meral Sezer, Yüksek Lisans, Yöresel ve ekolojik ürünlerin turizm pazarlamasında kullanılması: Kastamonu Siyez ürünleri örneği, Kastamonu Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği Ana Bilim Dalı, 2021, (Asıl Danışman)
Nuh Kavalcıoğlu, Yüksek Lisans, Etkinlik turizmi kapsamında atlı etnospor faaliyetlerinin toplumsal aidiyet yönünden değerlendirilmesi: Türkiye-Kazakistan karşılaştırması, Kastamonu Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği Ana Bilim Dalı, 2021, (Asıl Danışman)
Suat Ugar, Yüksek Lisans, Gençlik ve Spor Bakanlığı kamp uygulamalarının kampçıların öz- farkındalık ve sosyal becerilerine yönelik etkisini inceleme: Doğa kampları örneği, Kastamonu Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği Ana Bilim Dalı, 2021, (Asıl Danışman)
Burcu Şevkli, Yüksek Lisans, COVID-19 sürecinde planlı davranış teorisi kapsamında yiyecek-içecek işletmelerine gitme niyetinde kaygı bozukluğunun moderatör rolü, Kastamonu Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği Ana Bilim Dalı, 2021, (Asıl Danışman)
2020-2021, Eko Turist Davranışı, Doktora/Sanatta Yeterlilik/Tıpta Uzmanlık
2020-2021, Çok Değişkenli Veri Analizi, Yüksek Lisans
2020-2021, Genel İşletme, Lisans
2020-2021, İşletme Bilimine Giriş, Lisans
2020-2021, Çok Değişkenli Veri Analizi, Yüksek Lisans
2019-2020, Çok Değişkenli Veri Analizi (Bahar), Yüksek Lisans
2019-2020, Turizmde Davranışsal Vaka Analizi, Doktora/Sanatta Yeterlilik/Tıpta Uzmanlık
2019-2020, Turizm Pazarlamasında Güncel Yaklaşımlar, Doktora/Sanatta Yeterlilik/Tıpta Uzmanlık
2019-2020, Bitirme Tezi II, Lisans
2019-2020, Yiyecek ve İçecek İşletmeleri Yönetimi, Lisans
2019-2020, Yiyecek-İçecek İşletmeciliği, Lisans
2019-2020, Bitirme Tezi I, Lisans
2019-2020, Bitirme Çalışması I, Lisans
2019-2020, Genel İşletme, Lisans
2019-2020, İşletme Bilimine Giriş, Lisans
2019-2020, Turizm İşletmelerinde Pazarlama Stratejileri, Yüksek Lisans
2019-2020, Çok Değişkenli Veri Analizi (Güz), Yüksek Lisans
2018-2019, Bitirme Tezi II, Lisans
2018-2019, Yiyecek ve İçecek İşletmeleri Yönetimi, Lisans
2018-2019, Konaklama İşletmeleri Yönetimi, Lisans
2018-2019, Bitirme Çalışması II, Lisans
2018-2019, Yiyecek-İçecek İşletmeciliği, Lisans
2018-2019, Bitirme Tezi I, Lisans
2018-2019, Ön Büro Yönetimi, Lisans
2018-2019, Turizm Pazarlaması, Lisans
2018-2019, İşletme Bilimine Giriş, Lisans
2018-2019, Çok Değişkenli Veri Analizi, Yüksek Lisans
2018-2019, Turistik Tüketici Davranışı, Yüksek Lisans
2017-2018, Bitirme Tezi I, Lisans
2017-2018, Beslenme ve Sanitasyon, Lisans
2017-2018, Ön Büro Yönetimi, Lisans
2017-2018, Turizm Pazarlaması, Lisans
2017-2018, İşletme Bilimine Giriş, Lisans
2017-2018, Bitirme Çalışması ı, Lisans
2017-2018, Genel İşletme, Lisans
2017-2018, Bitirme Tezi II, Lisans
2017-2018, Yiyecek İçecek İşletmeleri Yönetimi, Lisans
2017-2018, Konaklama İşletmeleri Yönetimi, Lisans
2017-2018, Yiyecek İçecek Servisi, Lisans
2017-2018, Turizm İşletmelerinde Pazarlama Stratejileri, Yüksek Lisans
2017-2018, Turizmde Tüketici Eğilimleri, Yüksek Lisans
Kayıt Yok
Acem Hanı Gastronomi Merkezi Projesi Fizibilite ve Analiz Raporu Hazırlanması Diğer ulusal kamu veya özel kuruluşlar tarafından desteklenen bilimsel araştırma projeleri: Proje Koordinatörü , 2020  
Destinasyon Rekabetçiliği Açısından Kastamonu’nun Temel, Destekleyici ve Potansiyel Turistik Ürün Çeşitlerinin Tespit Edilerek Bir Rehber Kitap Çıkarılması BAP Proje: Araştırmacı , 2018-2019  
Turistik Tüketicilerin Sezgisel Yaklaşımlarının ve İrrasyonel Davranışlarının Satın Alma Kara Sürecine Etkisinin İncelenmesi BAP Proje: Yürütücü , 2016-2017  
Geleneksel Kültür Mirası Olan Erzurum Evlerinin Turizme Kazandırılmasına Yönelik İnovasyonel Yaklaşımların Tespiti BAP Proje: Araştırmacı , 2016-2017  
Turizmde Servis Elemanı ve Ev Pansiyonculuğu Eğitimi Diğer ulusal kamu veya özel kuruluşlar tarafından desteklenen bilimsel araştırma projeleri: Eğitmen , 2015-2017  
Turizm Fakültesi Öğrencilerine Yönelik Turizm Kentleri Merkezli Staj Anlaşmaları Projesi BAP Proje: Araştırmacı , 2014-2016  
Uygulamalı Kat Hizmetleri Eğitiminin Öğrenci Gelişimi Üzerine Etkisinin Araştırılması ve Uygulama Laboratuvarı Yapılması BAP Proje: Araştırmacı , 2011-2012  
Yiyecek İçecek Uygulama Laboratuvarı - Kat Hizmetleri Uygulama Laboratuvarı BAP Proje: Araştırmacı , 2011-2013  
Uygulamalı Turizm Eğitimi Eşliğinde Turizmde Genç İstihdamın Teşviki Diğer ulusal kamu veya özel kuruluşlar tarafından desteklenen bilimsel araştırma projeleri: Eğitmen , 2011-2012  
Erzurum-Bakü Turizm Hattı BAP Proje: Araştırmacı , 2011-2011  
Midyat'a da Bekleriz Birleşmiş Milletler, Dünya Bankası, UNESCO, Avrupa Birliği ve Avrupa Konseyi Destekli Proje: Eğitmen , 2010-2011  
Kayıt Yok
ŞİMŞEK, A., AKKUŞ, Ç., Temel, B. (2022) "COVID-19 Sürecinde Ziyaretçilerin Gastronomi Destinasyonlarına Yönelik RiskAlgısının Yiyecek Deneyimine Etkisi: Adana Örneği", Anemon Muş Alparslan Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, 10 (3) pp. 1013-1036 [TR Dizin] Link DOI    
Yeşil, S.Ç., AKKUŞ, Ç., Yeşil, D. (2022) "Bitlis Mutfağında Büryan: 1907’den Beri Büryancı Azmi’nin Yeri", OCAK: Türk Mutfak Kültürü Araştırmaları Dergisi, 2 (1) pp. 24-34 Link   
AKKUŞ, Ç., Yeşil, S.Ç. (2022) "Tescillenen Yöresel Yemek İsimlerinin Yaygın Kullanımla Uyumu: Kastamonu Simidi mi Kel Simit mi?", Journal of humanities and tourism research (Online), 12 (1) pp. 163-172 DOI    
CENGİZ, G., AKKUŞ, Ç., Aksakallı, Z. (2021) "IMPACT OF TOURIST'S PERCEPTIONS OF CULTURAL DESTINATION COMPETITIVENESS ON FUTURE BEHAVIORAL INTENTIONS", SOCIAL MENTALITY AND RESEARCHER THINKERS JOURNAL, 7 (50) pp. 2388-2397 DOI  
AKKUŞ, Ç., Demircan, G. (2021) "İnternet Bağımlılığı ve Turizme Katılma Motivasyonu İlişkisi: Z Kuşağı Üzerinde Bir Değerlendirme", Turizm ve Arastırma Dergisi (TURAR), 10 (2) pp. 99-115 Link   
AKKUŞ, Ç., YORDAM-DAĞISTAN, S. (2021) "Rekreasyon Deneyimi, Memnuniyet ve Çevreye Duyarlı Davranış İlişkisi: Horma Kanyonu Örneği", Turizm Akademik Dergisi, 8 (1) pp. 15-28 [TR Dizin] Link     
AKKUŞ, Ç., ŞİMŞEK, A. (2021) "Destinasyon İmajının Algılanan Değer ve Deneyim Kalitesine Etkisi: Kültür Turistleri Üzerine Bir Araştırma", İstanbul Gelişim Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, 8 (1) pp. 127-144 [TR Dizin] DOI     
ŞİMŞEK, A., AKKUŞ, Ç. (2021) "Destinasyon Rekabetçiliğinde İmaj, Değer ve Kalite: Şehirlerarası Bir Karşılaştırma", Alanya Akademik Bakış, 5 (1) pp. 111-126 [TR Dizin] Link DOI     
AKKUŞ, Ç., YORDAM-DAĞISTAN, S. (2021) "Yerel Halkın Milli Parklara Yönelik Çevresel Kimlik, Çevresel Tutum ve Katılım Yaklaşımları", Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi, 32 (1) pp. 19-30 [TR Dizin] DOI     
AKKUŞ, Ç., CENGİZ, G. (2020) "Türk Dünyası Öğrencilerinin Aidiyet Duygularının Akademik Başarılarına Etkisinde Sosyalleşmenin Aracılık Rolü", Türk Dünyası İncelemeleri Dergisi/Journal of Turkish World Studies, 20 (2) pp. 355-382 [TR Dizin] Link DOI     
AKKUŞ, Ç. (2020) "TÜRK DÜNYASI ÖĞRENCİLERİNİN UNESCO SOMUT OLMAYAN KÜLTÜR MİRASI DEĞERLERİNE İLİŞKİN BİLGİ VE DENEYİM DÜZEYLERİNİN KARŞILAŞTIRILMASI", Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi SBE Dergisi, 10 (2) pp. 608-624 [TR Dizin] DOI    
AKKUŞ, Ç., Böyükyılmaz, S. (2020) "Turistik Noktalara İlişkin Ziyaretçi Fotoğraflarının Göstergebilimsel AçıdanDeğerlendirilmesi ve Kamu Kurum Fotoğrafları ile Kıyaslanması", Türk Turizm Araştırmaları Dergisi, 4 (3) pp. 1885-1907 [TR Dizin] Link DOI    
AKKUŞ, Ç. (2020) "Turizm İşletmeciliği Bölümü Öğrencilerinin Uygulamalı Mutfak Derslerine İlişkin Tutumları Ve Ders Çıktılarına Yönelik Bir Araştırma", Kastamonu Eğitim Dergisi, 28 (4) pp. 1713-1724 [TR Dizin] DOI     
AKKUŞ, Ç., YORDAM-DAĞISTAN, S. (2020) "Kastamonu Yemek Kültürünün UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı Kriterleri Kapsamında İncelenmesi", Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 8 (2) pp. 915-936 [TR Dizin] DOI   
AKKUŞ, Ç., CENGİZ, G. (2020) "Yerel Halkın Kültürel Mirası Korumaya Katılma Tutumu ve Turizmi Destekleme Davranışının Demografik Özelliklerine Göre İncelenmesi", Turkish Studies-Social Sciences, 15 (3) pp. 887-904 [TR Dizin] DOI    
CENGİZ, G., AKKUŞ, Ç. (2020) "Sırt Çantalı Gezginlerin Demografik Özellikleri İle Kişisel Gelişimleri Arasındaki Farklılığın İncelenmesi", Ahi Evran Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, 6 (1) pp. 173-186 [TR Dizin] DOI     
CENGİZ, G., AKKUŞ, Ç. (2019) "Kastamonu İlçeleri Temel Turistik Arz Kaynakları Envanteri: Tabiat Turizmi Alt Türleri ve Doğa Sporları", Uluslararası Türk Dünyası Turizm Araştırmaları Dergisi, 4 (2) pp. 146-164 Link   
AKKUŞ, Ç., CENGİZ, G. (2019) "Yöresel Yiyeceklerin Pazarlanması Hususunda Yönetici Tutumlarının İncelenmesi", OPUS Uluslararası Toplum Araştırmaları Dergisi, 13 (19) pp. 1447-1471 [TR Dizin] Link DOI     
CENGİZ, G., AKKUŞ, Ç. (2019) "Türk Sırt Çantalı Gezginlerin Seyahat Tarzlarına Göre Günlük Sürdürülebilir Uygulamalarının Karşılaştırılması", Turk Turizm Arastirmalari Dergisi, 3 (3) pp. 306-321 [TR Dizin] Link DOI     
AKKUŞ, Ç. (2019) "Yemek Kültürünün Sürdürülebilirliğini Kadınların Demografik Özellikleri Etkiliyor Mu ?", Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 7 (2) pp. 731-750 [TR Dizin] Link DOI     
AKKUŞ, Ç. (2019) "Restoran Atmosferi Algısının Sosyal Medya Paylaşımlarına Etkisi: Bir Temalı Restoran Örneği", Manas Journal of Social Studies, 8 (1) pp. 628-642 [TR Dizin] Link     
CENGİZ, G., AKKUŞ, Ç. (2018) "Tarihi Turistik Alanlarda Kullanılan Mobil Artırılmış Gerçeklik Uygulamalarının Değerlendirilmesi", Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 6 (1) pp. 83-104 [TR Dizin] Link DOI    
CENGİZ, G., AKKUŞ, Ç. (2018) "Kış Turizmi Destinasyonu Paydaşlarının Çevre Yönetimine İlişkin Algılarının Nitel Bir Yöntemle Çözümlenmesi", Kastamonu Üniversitesiİktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, 20 (1) pp. 117-135 Link DOI    
AKKUŞ, Ç. (2018) "Turistik Satın Alma Karar Sürecinde Bedava Etkisi: Otelİşletmelerine Yönelik Bir Araştırma", Seyahat ve Otel İşletmeciliği Dergisi/Journal of Travel and Hospitality Management, 15 (2) pp. 386-403 [TR Dizin] Link     
AKKUŞ, Ç., CENGİZ, G., Bayraktar, Y. (2017) "Somut Kültürel Mirası Koruma Çalışmaları: Erzincan-Kemaliye Sit Alanı", Journal of Turkish Studies, 12 (35) pp. 1-12 [TR Dizin] Link DOI     
AKKUŞ, Ç., Selçuk, G.N. (2017) "Testing and Verification of the Zero Price Effect in Touristic Pruducts", Journal of Hotel Business Management, 6 (1) pp. 1-5 Link DOI    
AKKUŞ, Ç., CENGİZ, G. (2016) "Turizm Sektörü Kobilerinin e-CRM Yaklaşımlarının Değerlendirilmesi ve KOBİ Özelliklerine Göre Farklılıklarının İncelenmesi", Journal of Business Research - Turk, 8 (1) pp. 380-412 [TR Dizin] DOI     
CENGİZ, G., AKKUŞ, Ç. (2016) "Erzurum İli Potansiyel Turistik Arz Kaynaklarının İncelenmesi", Iğdır Üniversitesi İİBF Dergisi, 1 (1) pp. 99-119 Link    
CENGİZ, G., AKKUŞ, Ç. (2015) "Erzurum İli Turizm İşletmeleri Web Kullanımı ve Web Sitelerinin Değerlendirilmesi", Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi, 29 (3) pp. 441-458 [TR Dizin] Link     
CENGİZ, G., Yapraklı, T.Ş., AKKUŞ, Ç. (2014) "Online Müşteri Deneyiminin Güvene Etkisi: Oline Alışveriş Yapan Tüketiciler Üzerine Bir Araştırma", The Journal of Academic Social Science Studies, 8 (29) pp. 403-403 Link DOI    
Ünal, S., CENGİZ, G., AKKUŞ, Ç. (2014) "Yiyecek İçecek İşletmelerinde Atmosfer, Duygu, Memnuniyet ve Davranışsal Sadakat İlişkisi", Gazi Üniversitesi Turizm Fakültesi Dergisi, 1 (1) pp. 23-49 Link   
AKKUŞ, Ç., CENGİZ, G. (2013) "Beş Yıldızlı Otel Restoranları Müşteri Memnuniyeti Erzurum İlinde Bir Araştırma", E-journal of Yaşar University, 8 (31) pp. 5229-5252 Link     
Elmas, B., AKKUŞ, Ç., CENGİZ, G. (2013) "Erzurum İli Temel ve Destekleyici Turistik Ürün Çeşitlerinin Değerlendirilmesi", European University of Lefke Journal of Social Sciences, 4 (1) pp. 84-109 Link    
CENGİZ, G., AKKUŞ, Ç. (2012) "Kırsal Turizm Kapsamında Yöre Halkının Kalkındırılması Erzurum Örneği", Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Sosyal ve Ekonomik Araştırmalar Dergisi, 14 (22) pp. 61-74 Link    
AKKUŞ, Ç., CENGİZ, G. (2019) "Bişkek Halkının Helal Konseptli Otel Niteliklerine İlişkin Düşünceleri ve Bu Otelleri Tercih Etme Durumları", V. Uluslararası Türk Dünyası Turizm Sempozyumu , Taraz, Kazakistan, (Aralık 2019  
AKKUŞ, Ç., ÇAYLAK-DÖNMEZ, Ö. (2019) "Coğrafi İşaretli Gastronomik Ürünlerin Çiftlik Turizminde Kullanımı: Doğu Anadolu Örneği", Uluslararası Gastronomi, Beslenme Ve Diyetetik Kongresi (GANUD) , (pp. 416-423), Gaziantep, (Aralık 2019 
CENGİZ, G., AKKUŞ, Ç., ÇAYLAK-DÖNMEZ, Ö. (2019) "Etkili Destinasyon Yönetimi Açısından Kastamonu İlçe Belediyeleri Bilgi Kaynaklarında Değinilen Gastronomik Unsurların Tespiti", Uluslararası Gastronomi, Beslenme Ve Diyetetik Kongresi (GANUD) , (pp. 424-439), Gaziantep, Türkiye, (Aralık 2019  
CENGİZ, G., AKKUŞ, Ç. (2019) "Merkezi ve Yerel Yönetimlerin Resmi Web Sitelerinde Yer Alan Bölgesel Turizm Değerlerine İlişkin Bilgilerin Karşılaştırılması", V. Uluslararası Türk Dünyası Turizm Sempozyumu , Taraz, Kazakistan, (Aralık 2019  
CENGİZ, G., AKKUŞ, Ç. (2019) "Yerel Yönetimlerin Turistik Çekiciliklere İlişkin Bilgi Kaynakları Arasındaki Farklılığın Değerlendirilmesi", V. Uluslararası Türk Dünyası Turizm Sempozyumu , Taraz, Kazakistan, (Aralık 2019  
ŞİMŞEK, A., AKKUŞ, Ç. (2019) "Gastronomi Turizmi Kapsamında Slow Food HareketininDeğerlendirilmesi: Kazakistan Örneği", 8. Uluslararası Meslek Yüksek Okulları Sempozyumu (UMYOS-2019) , (pp. 49-54), (Temmuz 2019  
AKKUŞ, Ç., ŞİMŞEK, A. (2019) "Yöresel Yiyeceklerin Menülerde Yer Alma Düzeyleri: Kastamonu Örneği", 8. Uluslararası Meslek Yüksek Okulları Sempozyumu (UMYOS-2019) , (pp. 45-48), (Temmuz 2019 
AKKUŞ, Ç., CENGİZ, G. (2019) "Kastamonu’nun Önemli İnanç Turizmi Merkezlerinin İç Turizm Pazarındaki Durumu", 2. Uluslararası Helal Turizm Kongresi , (pp. 717-727), Antalya, Türkiye, (Mayıs 2019  
AKKUŞ, Ç., CENGİZ, G. (2018) "Geleneksel Evlerin Turizme Kazandırılması: Kastamonu-Karabük/Safranbolu Karşılaştırması", 4. Uluslararası Türk Dünyası Turizm Sempozyumu , (pp. 229-234), Kastamonu, Türkiye, (Aralık 2018
CENGİZ, G., AKKUŞ, Ç. (2017) "Destinasyon Paydaşlarının Çevre Yönetimine İlişkin Algıları", 1st International Sustainable Tourism Congress , (pp. 9-17), Kastamonu, Türkiye, (Aralık 2017  
CENGİZ, G., AKKUŞ, Ç. (2017) "Geleneksel Erzurum Evlerinin Mimari Özellikleri ve Koruma Çalışmaları Üzerine Bir Değerlendirme", International Congress on Cultural Heritage and Tourism (ICCHT) , (pp. 182-194), Konya, Türkiye, (Kasım 2017  
CENGİZ, G., AKKUŞ, Ç., Aksakallı, Z. (2017) "Impact of Tourists’s Perceptions of Cultural Destination Competitiveness on Future Behavioral Intentions", 1st International Congress on Social Sciences (USOS) , (pp. 193), Malaga, İspanya, (Ekim 2017 
CENGİZ, G., AKKUŞ, Ç. (2017) "Tarihi Alanlarda Kullanılan Mobil Artırılmış Gerçeklik Uygulamalarının Değerlendirilmesi", 1st International Congress on Social Sciences (USOS) , (pp. 223-224), Malaga, İspanya, (Ekim 2017
AKKUŞ, Ç., CENGİZ, G., Bayraktar, Y. (2017) "Yerel Halkın Kültürel Mirası Korumaya Katılma Konusundaki Algı ve Tutumları: Erzincan-Kemaliye Sit Alanına Yönelik Bir Araştırma", 1st International Congress on Social Sciences (USOS) , (pp. 287-288), Malaga, İspanya, (Ekim 2017
CENGİZ, G., AKKUŞ, Ç. (2017) "Artırılmış Gerçekliğin Akış Deneyimine Etkisi: Hatay Arkeoloji Müzesi Örneği", 1. Uluslararası Turizmin Geleceği İnovasyon, Girişimcilik ve Sürdürülebilirlik Kongresi (FUTOURISM) , (pp. 1387-1394), Mersin, Türkiye, (Eylül 2017  
AKKUŞ, Ç., CENGİZ, G. (2017) "Turistik Tüketici Davranışlarını Etkileyen Bilişsel Tuzaklarin Gözlem Tekniği İle İncelenmesi", 1. Uluslararası Turizmin Geleceği İnovasyon, Girişimcilik ve Sürdürülebilirlik Kongresi (FUTOURISM) , (pp. 564-572), Mersin, Türkiye, (Eylül 2017  
AKKUŞ, Ç., Selçuk, G.N. (2016) "Turistik Tüketicilerin Satın Alma Karar Sürecinde Sıfır Fiyat Etkisinin Rolü", 8. Lisansüstü Turizm Öğrencileri Araştırma Kongresi , (pp. 333-334), Nevşehir, Türkiye, (Nisan 2016 
Elmas, B., CENGİZ, G., AKKUŞ, Ç. (2013) "Erzurum İli Turizm İşletmeleri Web Sitelerinin Değerlendirilmesi", 14. Ulusal Turizm Kongresi , (pp. 303-322), Kayseri, Türkiye, (Kasım 2013
CENGİZ, G., AKKUŞ, Ç. (2012) "Erzurum un Kırsal Turizm Potansiyeli", I. Rekreasyon Araştırmaları Kongresi , (pp. 971-974), Antalya, Türkiye, (Nisan 2012  
CENGİZ, G., AKKUŞ, Ç. (2019) "Geçmişten Günümüze Geleneksel Erzurum Evleri", İstanbul : Kriter Yayınevi, ISBN: 978-605-7890-42-9   
CENGİZ, G., AKKUŞ, Ç., Selçuk, G.N. (2016) "Turizmde Staj Uygulamaları- Otel Yöneticilerinin Görüşlerinin Değerlendirilmesine Yönelik İstanbul ve Antalya İllerinde Bir Araştırma", Türkiye : Beka Medya, ISBN: 978-605-83389-0-5  
AKKUŞ, Ç. (2018) "Toplum Temelli Turizm", Kitap: Alternatif Turizm, Türkiye : Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Yayınları, Bölüm Sayfaları: / ,  
AKKUŞ, Ç., Bayraktar, Y. (2018) "Evaluatıon of Rural Archıtecture Samples from Northeast Anatolıa", Kitap: Selected Studies on Rural Tourism and Development, İngiltere : Cambridge Scholars Publishing, Bölüm Sayfaları: 89 / 100, ISBN: 1-5275-0793-9  
AKKUŞ, Ç. (2018) "A Promınent Destınatıon in Rural Tourısm: Erzurum", Kitap: Selected Studies on Rural Tourism and Development, İngiltere : Cambridge Scholars Publishing, Bölüm Sayfaları: 15 / 26, ISBN: 1-5275-0793-9 
AKKUŞ, Ç. (2017) "Bar-İçki", Kitap: Yiyecek İçecek Hizmetleri Yönetimi, Erzurum/Türkiye : Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Yayınları, Bölüm Sayfaları: / , ISBN: 978-975-442-987-9 
AKKUŞ, Ç. (2017) "Menü Planlama", Kitap: Yiyecek İçecek Hizmetleri Yönetimi, Erzurum/Türkiye : Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Yayınları, Bölüm Sayfaları: / , ISBN: 978-975-442-987-9 
AKKUŞ, Ç. (2017) "Servis", Kitap: Yiyecek İçecek Hizmetleri Yönetimi, Erzurum/Türkiye : Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Yayınları, Bölüm Sayfaları: / , ISBN: 978-975-442-987-9 
AKKUŞ, Ç. (2017) "Yiyecek İçecek İşletmelerinde Yönetim ve Organizasyon", Kitap: Yiyecek İçecek Hizmetleri Yönetimi, Türkiye : Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Yayınları, Bölüm Sayfaları: / , ISBN: 978-975-442-987-9 
AKKUŞ, Ç. (2016) "Kat Hizmetlerinde Zemin Temizliği", Kitap: Kat Hizmetleri Yönetimi, Erzurum/Türkiye : Atatürk Üniversitesi AÖF Yayınları, Bölüm Sayfaları: / , ISBN: 978-975-442-908-4 
Kayıt Yok
(Ulusal - Dergi) OCAK: Türk Mutfak Kültürü Araştırmaları Dergisi, 2021, Editör, Yayın Sayısı:1
(Uluslararası - Kitap) Selected Studies on Rural Tourism and Development, 2018, Editör
(Uluslararası - Bilimsel Dergi) Uluslararası Türk Dünyası Turizm Araştırmaları Dergisi, 2017
(Uluslararası - Bilimsel Dergi) Artvin Çoruh Üniversitesi Uluslararası Sosyal Bilimler Dergisi, 2017
Kayıt Yok
Atıflar
Atıf Sayılarına Göre Yayınlar
A: SCI/SSCI/AHCI, B: ESCI, C: Scopus, D: Uluslararası Alan Index, E: Diğer Uluslararası, F: TR Dizin, G: Uluslararası Kitap, H: Ulusal Kitap, I: Diğer Ulusal, J: Toplam
Sıra Yayın A B C D E F G H I J
1 Yiyecek İçecek İşletmelerinde Atmosfer, Duygu, Memnuniyet ve Davranışsal Sadakat İlişkisi 0 0 0 5 12 17 14 0 0 48
2 Kırsal Turizm Kapsamında Yöre Halkının Kalkındırılması Erzurum Örneği 0 0 0 3 11 10 11 0 0 35
3 Restoran Atmosferi Algısının Sosyal Medya Paylaşımlarına Etkisi: Bir Temalı Restoran Örneği 0 0 0 0 2 6 8 0 0 16
4 Tarihi Turistik Alanlarda Kullanılan Mobil Artırılmış Gerçeklik Uygulamalarının Değerlendirilmesi 1 0 0 3 2 5 5 0 0 16
5 Kastamonu Yemek Kültürünün UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı Kriterleri Kapsamında İncelenmesi 0 0 0 0 0 8 6 0 0 14
6 Erzurum İli Temel ve Destekleyici Turistik Ürün Çeşitlerinin Değerlendirilmesi 0 0 0 3 0 3 5 0 0 11
7 Kastamonu İlçeleri Temel Turistik Arz Kaynakları Envanteri: Tabiat Turizmi Alt Türleri ve Doğa Sporları 0 0 0 0 2 5 4 0 0 11
8 Erzurum İli Turizm İşletmeleri Web Kullanımı ve Web Sitelerinin Değerlendirilmesi 0 0 0 3 2 4 1 0 0 10
9 Yemek Kültürünün Sürdürülebilirliğini Kadınların Demografik Özellikleri Etkiliyor Mu ? 0 0 0 1 1 4 4 0 0 10
10 Beş Yıldızlı Otel Restoranları Müşteri Memnuniyeti Erzurum İlinde Bir Araştırma 0 0 0 0 1 7 1 0 0 9
11 Erzurum İli Potansiyel Turistik Arz Kaynaklarının İncelenmesi 0 0 0 1 0 2 4 0 0 7
12 Kış Turizmi Destinasyonu Paydaşlarının Çevre Yönetimine İlişkin Algılarının Nitel Bir Yöntemle Çözümlenmesi 0 0 0 1 1 5 0 0 0 7
13 Online Müşteri Deneyiminin Güvene Etkisi: Oline Alışveriş Yapan Tüketiciler Üzerine Bir Araştırma 0 0 0 1 2 2 1 1 0 7
14 Türk Dünyası Öğrencilerinin Aidiyet Duygularının Akademik Başarılarına Etkisinde Sosyalleşmenin Aracılık Rolü 0 0 0 0 0 3 1 0 0 4
15 Rekreasyon Deneyimi, Memnuniyet ve Çevreye Duyarlı Davranış İlişkisi: Horma Kanyonu Örneği 0 0 0 0 1 1 1 0 0 3
16 Sırt Çantalı Gezginlerin Demografik Özellikleri İle Kişisel Gelişimleri Arasındaki Farklılığın İncelenmesi 0 0 0 0 0 2 1 0 0 3
17 Somut Kültürel Mirası Koruma Çalışmaları: Erzincan-Kemaliye Sit Alanı 0 0 0 0 2 1 0 0 0 3
18 Turistik Satın Alma Karar Sürecinde Bedava Etkisi: Otelİşletmelerine Yönelik Bir Araştırma 0 0 0 0 1 1 1 0 0 3
19 Yerel Halkın Kültürel Mirası Korumaya Katılma Tutumu ve Turizmi Destekleme Davranışının Demografik Özelliklerine Göre İncelenmesi 0 0 0 0 2 0 1 0 0 3
20 Yöresel Yiyeceklerin Pazarlanması Hususunda Yönetici Tutumlarının İncelenmesi 0 0 0 0 0 3 0 0 0 3
21 Destinasyon İmajının Algılanan Değer ve Deneyim Kalitesine Etkisi: Kültür Turistleri Üzerine Bir Araştırma 0 0 0 0 0 2 0 0 0 2
22 Turistik Noktalara İlişkin Ziyaretçi Fotoğraflarının Göstergebilimsel AçıdanDeğerlendirilmesi ve Kamu Kurum Fotoğrafları ile Kıyaslanması 0 0 0 0 0 0 2 0 0 2
23 TÜRK DÜNYASI ÖĞRENCİLERİNİN UNESCO SOMUT OLMAYAN KÜLTÜR MİRASI DEĞERLERİNE İLİŞKİN BİLGİ VE DENEYİM DÜZEYLERİNİN KARŞILAŞTIRILMASI 0 0 0 1 0 1 0 0 0 2
24 Coğrafi İşaretli Gastronomik Ürünlerin Çiftlik Turizminde Kullanımı: Doğu Anadolu Örneği 0 0 0 0 0 0 1 0 0 1
25 COVID-19 Sürecinde Ziyaretçilerin Gastronomi Destinasyonlarına Yönelik RiskAlgısının Yiyecek Deneyimine Etkisi: Adana Örneği 0 0 0 0 1 0 0 0 0 1
26 Selected Studies on Rural Tourism and Development 0 0 0 1 0 0 0 0 0 1
27 Tescillenen Yöresel Yemek İsimlerinin Yaygın Kullanımla Uyumu: Kastamonu Simidi mi Kel Simit mi? 0 0 0 0 0 0 1 0 0 1
28 Testing and Verification of the Zero Price Effect in Touristic Pruducts 1 0 0 0 0 0 0 0 0 1
29 Turizm İşletmeciliği Bölümü Öğrencilerinin Uygulamalı Mutfak Derslerine İlişkin Tutumları Ve Ders Çıktılarına Yönelik Bir Araştırma 0 0 0 0 0 0 1 0 0 1
30 Turizm Sektörü Kobilerinin e-CRM Yaklaşımlarının Değerlendirilmesi ve KOBİ Özelliklerine Göre Farklılıklarının İncelenmesi 0 0 0 0 0 0 1 0 0 1
31 Yerel Halkın Milli Parklara Yönelik Çevresel Kimlik, Çevresel Tutum ve Katılım Yaklaşımları 0 0 0 0 0 1 0 0 0 1
32 Yöresel Yiyeceklerin Menülerde Yer Alma Düzeyleri: Kastamonu Örneği 0 0 0 0 0 1 0 0 0 1
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Birlikte çalışılan kişi Aktif Dönem Çalışma Sayısı
Kastamonu Üniversitesi
2012 - 2021 35
Kastamonu Üniversitesi
2019 - 2022 5
Kastamonu Üniversitesi
2020 - 2021 3
Gökalp Nuri Selçuk
Atatürk Üniversitesi
2016 - 2017 3
Yusuf Bayraktar
Atatürk Üniversitesi
2017 - 2018 3
Kastamonu Üniversitesi
2019 2
Zühal Aksakallı
Atatürk Üniversitesi
2017 - 2021 2
Bekir Elmas
Atatürk Üniversitesi
2013 2
Seher Çelik Yeşil
-
2022 2
Göksu Demircan
-
2021 1
Deniz Yeşil
-
2022 1
Sevtap Ünal
Atatürk Üniversitesi
2014 1
Bıçkın Temel
-
2022 1
Savaş Böyükyılmaz
-
2020 1
T Şükrü Yapraklı
-
2014 1
Alan Adı Alandaki Toplam Öğretim Elemanı Sayısı
TÜBİTAK Araştırma Alanı Sosyal Bilimler 78368
YÖKSİS Temel Alan Sosyal-Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı 33180
YÖKSİS Bilim Alanı Turizm 2074
Anahtar Kelimeler Sürdürülebilir Turizm, Turizm İşletmeciliği, Gastronomi
Performans Kriteri 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024
Ağırlıklı Puan 15 172 125 135 255 105 95 45 0 0
Sıra (Araştırma Alanı İçinde) 456 . 332 . 424 . 409 . 289 . 424 . 531 . 580 . - -
Sıra (Temel Alan İçinde) 376 . 243 . 326 . 336 . 226 . 349 . 441 . 504 . - -
Sıra (Bilim Alanı İçinde) 152 . 56 . 113 . 129 . 62 . 142 . 193 . 260 . - -
Sıra (Anahtar Kelime (1)) 97 . 26 . 58 . 67 . 32 . 73 . 108 . 141 . - -
Sıra (Anahtar Kelime (2)) 127 . 50 . 92 . 98 . 48 . 113 . 159 . 204 . - -
Sıra (Anahtar Kelime (3)) 31 . 3 . 15 . 22 . 3 . 39 . 52 . 63 . - -
Toplam Yayın 1 5 10 6 14 7 6 3 0 0
Toplam Makale 1 2 2 3 5 7 6 3 0 0
Toplam Kitap 0 2 1 2 1 0 0 0 0 0
Toplam Bildiri 0 1 7 1 8 0 0 0 0 0
Makale (SCI) 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Makale (Uluslararası) 0 0 1 0 0 0 2 1 0 0
Makale (Ulusal) 1 2 1 3 5 7 4 2 0 0
Kitap Yazarlığı 0 1 0 0 1 0 0 0 0 0
Kitap Bölümü Yazarlığı 0 1 1 2 0 0 0 0 0 0
Bildiri (Uluslararası) 0 0 7 1 8 0 0 0 0 0
Bildiri (Ulusal) 0 1 0 0 0 0 0 0 0 0
Atıfları ve Metrikleri
Atıfları ve Metrikleri