Doktora/Sanatta Yeterlilik/Tıpta Uzmanlık, Türkiye, Kastamonu Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği (Dr), 2020 |
Yüksek Lisans, Türkiye, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, Gastronomi ve Mutfak Sanatları (Yl) (Tezli), 2017, 2020 |
Lisans, Türkiye, Pamukkale Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Yiyecek ve İçecek İşletmeciliği Bölümü, 2012, 2017 |
Yüksek Lisans, Türkiye, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, Gastronomi ve Mutfak Sanatları (Yl) (Tezli), 2017, 2020 |
Lisans, Türkiye, Pamukkale Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Yiyecek ve İçecek İşletmeciliği Bölümü, 2012, 2017 |
Doktora/Sanatta Yeterlilik/Tıpta Uzmanlık, Türkiye, Kastamonu Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği (Dr), 2020 |
Kayıt Yok |
İngilizce, YÖKDİL, 72, 2019 |
Çalıştay, Batı Karadeniz Tabiat Turizmi Uygulama Eylem Planı Çalıştayı, Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi, 15-09-2023, 17-09-2023 |
Kongre Düzenleme, 7. Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi, Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi, 28-09-2023, 30-09-2023 |
Sertifika, Bulgurun Tarihi, Üretim Süreci ve Mutfaklarda Kullanımı Eğitimi, Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi, 24-07-2023, 24-07-2023 |
Kongre Düzenleme, 10. Lisansüstü Turizm Öğrencileri Araştırma Kongresi, Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi, 02-06-2022, 05-06-2022 |
Seminer, Sistematik Literatür Taraması ve Bibliyometrik Analiz, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, 21-10-2022, 27-10-2022 |
Konuşmalarım, Bir Kariyer Meselesi, Çevrimiçi, 19-04-2022, 19-04-2022 |
Konuşmalarım, Mutfakta Alaylı ve Eğitimli Aşçı Uyumu, Çevrimiçi, 15-04-2022, 15-04-2022 |
Kongre Düzenleme, Tabiat Turizmi Sempozyumu, Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi, 22-11-2021, 26-11-2021 |
Sertifika, Certificate of Appreciation, Online, 26-11-2020, 26-11-2020 |
Çalıştay, 14. Akademik Turizm Eğitimi Arama Konferansı-Doğa Turizmi Arama Konferansı ve Pınarbaşı Doğa Turizmi, Pınarbaşı/Kastamonu, 22-09-2019, 26-09-2019 |
Sertifika, Bölüm Birinciliği Sertifikası, Pamukkale Üniversitesi-Denizli, 07-06-2017, 07-06-2017 |
Sertifika, Yüksek Onur Belgesi, Pamukkale Üniversitesi-Denizli, 15-06-2017, 15-06-2017 |
Sertifika, Pedagojik Formasyon Sertifikası, Pamukkale Üniversitesi-Denizli, 05-07-2017, 05-07-2017 |
[UAK] Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Turizm Sürdürülebilir Turizm |
[UAK] Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Turizm Turizm İşletmeciliği |
[UAK] Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Turizm Gastronomi ve Mutfak Sanatları |
2019-, Araştırma Görevlisi, Tam Zamanlı, Kastamonu Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, Türkiye |
2018-2018, Araştırma Görevlisi, Tam Zamanlı, İstanbul Gelişim Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, Türkiye |
Kayıt Yok |
Kayıt Yok |
Kayıt Yok |
Kayıt Yok |
Sürdürülebilir Mutfak Uygulamalarında Sebze-Meyve Kabuklarından Çeşni ve Tatlandırıcıların Geliştirilmesi Projesi (Ulusal) TÜBA ve TÜBİTAK Destekli Proje: Danışman , 2023 |
Pelverdiden Lokuma: Yöresel Bir Lezzet Olan Kastamonu Eğşisi İle Diyabet/Çölyak Hastalarına Uygun Lokum Geliştirilmesi Projesi (Ulusal) TÜBA ve TÜBİTAK Destekli Proje: Danışman , 2022-2023 |
Batı Karadeniz Bölgesindeki Coğrafi İşaretli Geleneksel Yemeklerin Glütensiz Beslenme Tarzına Uygun Hale Getirilmesi Projesi (Ulusal) TÜBA ve TÜBİTAK Destekli Proje: Danışman , 2022-2023 |
Liseden Üniversiteye Gastronomi Köprüsü (Ulusal) Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi: Araştırmacı , 2021-2022 |
Gastronomi Alanındaki Mesleki Tecrübelerinin Arttırılması ve Yaygınlaştırılmasına Yönelik Eğitim ve Altyapı Projesi (Ulusal) Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi: Araştırmacı , 2020-2021 |
Kayıt Yok |
Güner, D., Çılgınoğlu, H. (2023) "Pelverdiden Lokuma: Yöresel Bir Lezzet Olan Kastamonu Elma Eğşisi ile Glütensiz Lokum Geliştirilmesi", VII. International Gastronomy Tourism Studies Congress , Kastamonu, Türkiye, (Eylül 2023) |
Güner, D., Çılgınoğlu, H. (2023) "2023 Yılı Gastronomi Şehri Adayı Kastamonu ve İnebolu’nun Yeri", Uluslararası İnebolu Sempozyumu , Kastamonu-İnebolu, Türkiye, (Haziran 2023) |
Güner, D., Çılgınoğlu, H. (2023) "Sporcu Diyetlerinde Glütensiz Ürünler Gerçekten Yararlı Mı?", 22. Ulusal Turizm Kongresi , (pp. 494-504), Burdur, Türkiye, (Ocak 2023) |
Güner, D., Çılgınoğlu, H. (2022) "Nuh’un AmbarI Projesi KapsamInda Afyonkarahisar Gastronomik Ürünlerine Bir Bakiş", VI. Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi , (pp. 368-377), Afyonkarahisar, Türkiye, (Kasım 2022) |
Sevim, B., Güner, D. (2021) "Tescı̇llı̇ Gastronomı̇k Ürünlerı̇n Gastronomı̇ Festı̇vallerı̇ndekı̇ Yerı̇: Kastamonu Örneğı̇", V. Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi , Sakarya, Türkiye, (Ekim 2021) |
Yıldız, S., Güner, D., Güleç, E. (2021) "Fast-Food Firmalarının COVID-19 Sürecindeki Sosyal Medya Paylaşımlarına Yönelik Bir İnceleme", 2. Uluslararası Turizmde Yeni Jenerasyonlar ve Yeni Trendler Kongresi , (pp. 351-362), Sakarya, Türkiye, (Eylül 2021) |
Çılgınoğlu, H., Güner, D. (2021) "Türkiye'nin Tescilli Gastronomik Ürünleri Bazında Bir Karşılaştırma (Nuh’un Ambarı ve Coğrafi İşaret)", 2. Uluslararası Turizmde Yeni Jenerasyonlar ve Yeni Trendler Kongresi , (pp. 285-293), Sakarya, Türkiye, (Eylül 2021) |
Akkuş, G., Taş, D. (2019) "Osmanlı Saray Mutfağı Konseptli Etnik Restoranların Menü İçeriği ve Müşteri Profillerinin Tespit Edilmesi. Uluslararası Gastronomi, Beslenme ve Diyetetik Kongresi", Uluslararası Gastronomi, Beslenme ve Diyetetik Kongresi , (pp. 495-503), Gaziantep, Türkiye, (Aralık 2019) |
Akkuş, G., Taş, D. (2019) "Osmanlı Mutfağı Konusunda Uzmanlaşmış Restoran Yöneticilerinin Mutfağın Uluslararası Alandaki Durumuna İlişkin Düşüncelerinin Tespit Edilmesi", Uluslararası Gastronomi, Beslenme ve Diyetetik Kongresi , (pp. 487-494), Gaziantep, Türkiye, (Aralık 2019) |
Kayıt Yok |
Güner, D., Çirişoğlu, E. (2024) "Internet of Things (IoT)-Focused Developments in the Food and Beverage Industry", Kitap: Future Tourism Trends Volume 2, İngiltere : Emerald Publishing |
Güner, D., Çılgınoğlu, H. (2024) "Yöresel Mutfakta İnovasyon: Kastamonu Elma Ekşisi ile Glütensiz Lokum Geliştirilmesi", Kitap: Sofradaki Bilim ve Lezzetteki Sanat: Gastronomiye Kapsamlı Bir Bakış, Ankara/Türkiye : Detay Yayıncılık |
Güner, D., Çılgınoğlu, H. (2023) "Overview to Gluten-Free Tourist Profile in the Health Belief Model Perspective", Kitap: Gastronomy Attractions and Practices in Tourism, Berlin/Almanya : Peter Lang GmbH, Berlin, Deutschland |
Çılgınoğlu, H., Güner, D. (2023) "2023 yılı gastronomi şehri adayı Kastamonu ve İnebolu’nun yeri", Kitap: Geçmişten Geleceğe İnebolu Tarih, Arkeoloji, Kültür ve Ekonomi, Ankara/Türkiye : Berikan Yayıncılık |
Güner, D., Şimşek, A. (2022) "Mantar Turizmi (Myco-Tourism)", Kitap: Alternatif Turizm Kapsamında Güncel Konular ve Araştırmalar-2, Konya/Türkiye : Çizgi Kitabevi |
Güner, D., Koç, D.E. (2022) "Diaspora Turizmi", Kitap: Örnek Olaylarla Niş Turizm, Ankara/Türkiye : Detay Yayıncılık |
Olum, E., Taş, D. (2020) "Gıda Endüstrisinde Sürdürülebilirlik", Kitap: Gıda Mühendisliğine Giriş, Ankara/Türkiye : NOBEL AKADEMİK YAYINCILIK |
Taş, D., Çirişoğlu, E. (2020) "Unlu Mamuller ve Pastacılık Sektöründeki Yeni Trendler", Kitap: Akademik Gastronomi Çalışmaları, Konya/Türkiye : Konya Büyükşehir Belediyesi Kültür Yayınları |
Kayıt Yok |
Kayıt Yok |
Kayıt Yok |
Kayıt Yok |
Sıra | Yayın | A | B | C | D | E | F | G | H | I |
1 |
Yiyecek-İçecek Sektöründe Sürdürülebilirlik ve Yenilikçi Yaklaşımlar
Turk Turizm Arastirmalari Dergisi
|
0 | 0 | 0 | 0 | 6 | 14 | 0 | 0 | 20 |
2 |
Gastronomi Alanındaki Teknolojik Gelişmelere Yönelik Bir Değerlendirme: Dijital Gastronomi An Assessment Of Technological Developments in Gastronomy: Digital Gastronomy
Istanbul Aydin University
|
0 | 0 | 0 | 0 | 4 | 10 | 0 | 0 | 14 |
3 |
Turizm Alanındaki Bilimsel Dergilerin Dergi Etki Faktörleri ve CiteScore Değerleri Üzerine Bir İnceleme
Turizm Akademik Dergisi
|
0 | 0 | 0 | 0 | 3 | 0 | 0 | 0 | 3 |
4 |
Edirne nin Sınır Köylerinde Yaşayan Pomak ve Muhacirlerin Yemek Kültürü Üzerine Bir İnceleme (A Study on the Food Culture of Pomak and Emigrants Living in the Border Villages of Edirne)
Journal of Tourism and Gastronomy Studies
|
0 | 0 | 0 | 0 | 1 | 1 | 0 | 0 | 2 |
5 |
Gastronomi Şehri Afyonkarahisar ve Slow Food Nuh’un Ambarı Projesindeki Yeri
Güncel Turizm Araştırmaları Dergisi
|
0 | 0 | 0 | 0 | 1 | 1 | 0 | 0 | 2 |
6 |
Tescil Platformlarındaki Gastronomik Ürünler ve Gastronomi Festivallerindeki Yeri (Kastamonu Örneği) (Gastronomic Products in Registration Platforms and Their Place in Gastronomy Festivals (The Case of Kastamonu)
Journal of Tourism and Gastronomy Studies
|
0 | 0 | 0 | 0 | 2 | 0 | 0 | 0 | 2 |
7 |
Kastamonu Gastronomik Ürünlerinin Nuh’un Ambarı Projesi Kapsamında Değerlendirilmesi (Evaluation of Kastamonu Gastronomic Products within the Scope of Ark of Taste Project)
Journal of Tourism and Gastronomy Studies
|
0 | 0 | 0 | 0 | 2 | 0 | 0 | 0 | 2 |
8 |
Alternatif Turizm Kapsamında Güncel Konular ve Araştırmalar-2
|
0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 1 | 0 | 0 | 1 |
9 |
Gastronomi Turizmi Perspektifinden Kaz Yetiştiriciliği (Goose Breeding from Perspective of Gastronomy Tourism )
Sosyal, Beşerî ve İdari Bilimler Dergisi
|
0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 1 | 0 | 0 | 1 |
10 |
Gıda Mühendisliğine Giriş
|
0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 1 | 0 | 0 | 1 |
11 |
MasterChef Türkiye TV Yemek Programının Yemek Alışkanlıklarına ve Mutfağa İlgi Düzeyine Etkisi (The Effect of MasterChef Turkey TV Cooking Program on Food Habits and Interest in Kitchen)
Journal of Tourism and Gastronomy Studies
|
0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 1 | 0 | 0 | 1 |
12 |
Birinci Sınıf Restoranlarda Oluşan Gıda Atıklarının Oluşum Süreci Üzerine Bir İnceleme (Ankara-Çankaya Örneği)
ART/icle: Sanat ve Tasarım Dergisi
|
0 | 0 | 0 | 0 | 1 | 0 | 0 | 0 | 1 |
Kayıt Yok |
Kayıt Yok |
Kayıt Yok |
Kayıt Yok |
Birlikte çalışılan kişi | Aktif Dönem | Çalışma Sayısı |
Kastamonu Üniversitesi
|
2021 - 2024 | 11 |
Emel Çirişoğlu
İstanbul Gelişim Üniversitesi
|
2020 - 2024 | 3 |
Kastamonu Üniversitesi
|
2019 | 2 |
Kastamonu Üniversitesi
|
2021 - 2022 | 2 |
-
|
2021 | 2 |
Emine Olum
İstanbul Medipol Üniversitesi
|
2020 | 2 |
-
|
2021 | 1 |
-
|
2022 | 1 |
-
|
2022 | 1 |
Kastamonu Üniversitesi
|
2021 | 1 |
Mustafa Aksoy
Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi
|
2020 | 1 |
Fügen Özkaya
Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi
|
2022 | 1 |
Enes Güleç
-
|
2021 | 1 |
Nurşah Siner
-
|
2022 | 1 |
Tansu Akbıyuk
-
|
2022 | 1 |
Alan Adı | Alandaki Toplam Öğretim Elemanı Sayısı | |
TÜBİTAK Araştırma Alanı | Sosyal Bilimler | 78759 |
YÖKSİS Temel Alan | Sosyal-Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı | 33161 |
YÖKSİS Bilim Alanı | Turizm | 2049 |
Anahtar Kelimeler | Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Sürdürülebilir Turizm, Turizm İşletmeciliği |
Performans Kriteri | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | 2021 | 2022 | 2023 | 2024 |
Ağırlıklı Puan | 0 | 0 | 0 | 0 | 20 | 99 | 105 | 138 | 130 | 80 |
Sıra (Araştırma Alanı İçinde) | - | - | - | - | 522 . | 431 . | 519 . | 478 . | 462 . | 128 . |
Sıra (Temel Alan İçinde) | - | - | - | - | 462 . | 355 . | 427 . | 404 . | 382 . | 105 . |
Sıra (Bilim Alanı İçinde) | - | - | - | - | 229 . | 145 . | 186 . | 194 . | 136 . | 31 . |
Sıra (Anahtar Kelime (1)) | - | - | - | - | 99 . | 66 . | 84 . | 84 . | 84 . | 19 . |
Sıra (Anahtar Kelime (2)) | - | - | - | - | 132 . | 77 . | 100 . | 98 . | 73 . | 16 . |
Sıra (Anahtar Kelime (3)) | - | - | - | - | 193 . | 118 . | 151 . | 152 . | 99 . | 24 . |
Toplam Yayın | 0 | 0 | 0 | 0 | 2 | 4 | 8 | 7 | 7 | 2 |
Toplam Makale | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 2 | 5 | 3 | 2 | 0 |
Toplam Kitap | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 2 | 0 | 2 | 2 | 2 |
Toplam Bildiri | 0 | 0 | 0 | 0 | 2 | 0 | 3 | 2 | 3 | 0 |
Makale (SCI) | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
Makale (Uluslararası) | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 3 | 1 | 0 |
Makale (Ulusal) | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 2 | 5 | 0 | 1 | 0 |
Kitap Yazarlığı | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
Kitap Bölümü Yazarlığı | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 2 | 0 | 2 | 2 | 2 |
Bildiri (Uluslararası) | 0 | 0 | 0 | 0 | 2 | 0 | 3 | 1 | 2 | 0 |
Bildiri (Ulusal) | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 1 | 1 | 0 |