img
Arş. Gör. Demet GÜNER

Arş. Gör. Demet GÜNER

  • Turizm Fakültesi
  • Gastronomi ve Mutfak Sanatları
  • Gastronomi ve Mutfak Sanatları

Genel Bilgiler

Metrikler

UNIS
Yayın
36
Atıf
67
h-index
3
Proje
5
Scopus
Yayın
6
Atıf
13
h-index
2
Google Scholar
Yayın
29
Atıf
102
h-index
6
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları
Alınan Eğitimler
Doktora/Sanatta Yeterlilik/Tıpta Uzmanlık, Türkiye, Kastamonu Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği (Dr), 2020
Yüksek Lisans, Türkiye, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, Gastronomi ve Mutfak Sanatları (Yl) (Tezli), 2017, 2020
Lisans, Türkiye, Pamukkale Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Yiyecek ve İçecek İşletmeciliği Bölümü, 2012, 2017
Araştırma Alanları
Sürdürülebilir Turizm, Turizm İşletmeciliği, Gastronomi ve Mutfak Sanatları
Yıllara Göre Yayın Sayıları
Yıllara Göre Atıf Sayıları
Yüksek Lisans, Türkiye, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, Gastronomi ve Mutfak Sanatları (Yl) (Tezli), 2017, 2020
Lisans, Türkiye, Pamukkale Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Yiyecek ve İçecek İşletmeciliği Bölümü, 2012, 2017
Doktora/Sanatta Yeterlilik/Tıpta Uzmanlık, Türkiye, Kastamonu Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği (Dr), 2020
Kayıt Yok
İngilizce, YÖKDİL, 72, 2019
Kongre Düzenleme, 24. Ulusal Turizm Kongresi, Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi, 19-09-2024, 21-09-2024
Çalıştay, Batı Karadeniz Tabiat Turizmi Uygulama Eylem Planı Çalıştayı, Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi, 15-09-2023, 17-09-2023
Kongre Düzenleme, 7. Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi, Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi, 28-09-2023, 30-09-2023
Sertifika, Bulgurun Tarihi, Üretim Süreci ve Mutfaklarda Kullanımı Eğitimi, Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi, 24-07-2023, 24-07-2023
Kongre Düzenleme, 10. Lisansüstü Turizm Öğrencileri Araştırma Kongresi, Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi, 02-06-2022, 05-06-2022
Seminer, Sistematik Literatür Taraması ve Bibliyometrik Analiz, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, 21-10-2022, 27-10-2022
Konuşmalarım, Bir Kariyer Meselesi, Çevrimiçi, 19-04-2022, 19-04-2022
Konuşmalarım, Mutfakta Alaylı ve Eğitimli Aşçı Uyumu, Çevrimiçi, 15-04-2022, 15-04-2022
Kongre Düzenleme, Tabiat Turizmi Sempozyumu, Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi, 22-11-2021, 26-11-2021
Sertifika, Certificate of Appreciation, Online, 26-11-2020, 26-11-2020
Çalıştay, 14. Akademik Turizm Eğitimi Arama Konferansı-Doğa Turizmi Arama Konferansı ve Pınarbaşı Doğa Turizmi, Pınarbaşı/Kastamonu, 22-09-2019, 26-09-2019
Sertifika, Bölüm Birinciliği Sertifikası, Pamukkale Üniversitesi-Denizli, 07-06-2017, 07-06-2017
Sertifika, Yüksek Onur Belgesi, Pamukkale Üniversitesi-Denizli, 15-06-2017, 15-06-2017
Sertifika, Pedagojik Formasyon Sertifikası, Pamukkale Üniversitesi-Denizli, 05-07-2017, 05-07-2017
[UAK] Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Turizm Sürdürülebilir Turizm
[UAK] Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Turizm Turizm İşletmeciliği
[UAK] Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Turizm Gastronomi ve Mutfak Sanatları
2019-, Araştırma Görevlisi, Tam Zamanlı, Kastamonu Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, Türkiye
2018-2018, Araştırma Görevlisi, Tam Zamanlı, İstanbul Gelişim Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, Türkiye
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Kayıt Yok
GÜNER, D., ÇILGINOĞLU, H. (2024) "Artificial intelligence perspective on tourism education", TO&RE, 6 (1) pp. 149-157 [TR Dizin] Link DOI     
GÜNER, D., ÇILGINOĞLU, H. (2023) "The Health Belief Model and The Gluten-Free Diet: Are Gluten-Free Productsreally Beneficial in Athlete Diets?", Spor Bilimleri Araştırmaları Dergisi, 8 (8) pp. 371-385 [TR Dizin] Link DOI     
GÜNER, D., ÇILGINOĞLU, H. (2023) "Gastronomi Şehri Afyonkarahisar ve Slow Food Nuh’un Ambarı Projesindeki Yeri", Güncel Turizm Araştırmaları Dergisi, 7 (1) pp. 2602-3008 [TR Dizin] Link DOI     
GÜNER, D. (2022) "Gastronomi Turizmi Perspektifinden Kaz Yetiştiriciliği (Goose Breeding from Perspective of Gastronomy Tourism )", Sosyal, Beşerî ve İdari Bilimler Dergisi, 5 (10) pp. 1480-1494 DOI  
GÜNER, D., AYDOĞDU, A. (2022) "Gastronomi Alanındaki Teknolojik Gelişmelere Yönelik Bir Değerlendirme: Dijital Gastronomi An Assessment Of Technological Developments in Gastronomy: Digital Gastronomy", Istanbul Aydin University, 6 (1) pp. 17-28 [TR Dizin] DOI  
Özkaya, F., GÜNER, D., Akbıyuk, T., Siner, N. (2022) "Vegan Dı̇yetı̇ Kapsamında Gelı̇ştı̇rı̇len Kurabı̇ye ve Tüketı̇cı̇ Algısı", Gastroia: Gastronomi ve Seyahat Araştırmaları Dergisi, 6 (1) pp. 48-60 Link DOI    
ÇILGINOĞLU, H., GÜNER, D. (2021) "Kastamonu Gastronomik Ürünlerinin Nuh’un Ambarı Projesi Kapsamında Değerlendirilmesi (Evaluation of Kastamonu Gastronomic Products within the Scope of Ark of Taste Project)", Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 9 (4) pp. 2874-2892 [TR Dizin] Link DOI     
SEVİM, B., GÜNER, D. (2021) "Tescil Platformlarındaki Gastronomik Ürünler ve Gastronomi Festivallerindeki Yeri (Kastamonu Örneği) (Gastronomic Products in Registration Platforms and Their Place in Gastronomy Festivals (The Case of Kastamonu)", Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 9 (4) pp. 3092-3112 [TR Dizin] DOI    
ŞİMŞEK, A., GÜNER, D. (2021) "MasterChef Türkiye TV Yemek Programının Yemek Alışkanlıklarına ve Mutfağa İlgi Düzeyine Etkisi (The Effect of MasterChef Turkey TV Cooking Program on Food Habits and Interest in Kitchen)", Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 9 (3) pp. 1679-1697 [TR Dizin] Link DOI    
GÜNER, D., Çirişoğlu, E. (2021) "Birinci Sınıf Restoranlarda Oluşan Gıda Atıklarının Oluşum Süreci Üzerine Bir İnceleme (Ankara-Çankaya Örneği)", ART/icle: Sanat ve Tasarım Dergisi, 1 (1) pp. 64-90 Link    
GÜNER, D., OKTAY, K. (2021) "Turizm Alanındaki Bilimsel Dergilerin Dergi Etki Faktörleri ve CiteScore Değerleri Üzerine Bir İnceleme", Turizm Akademik Dergisi, 8 (1) pp. 1-14 [TR Dizin] Link     
GÜNER, D., Aksoy, M. (2020) "Edirne nin Sınır Köylerinde Yaşayan Pomak ve Muhacirlerin Yemek Kültürü Üzerine Bir İnceleme (A Study on the Food Culture of Pomak and Emigrants Living in the Border Villages of Edirne)", Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 8 (4) pp. 2565-2587 [TR Dizin] Link DOI  
GÜNER, D., Olum, E. (2020) "Yiyecek-İçecek Sektöründe Sürdürülebilirlik ve Yenilikçi Yaklaşımlar", Turk Turizm Arastirmalari Dergisi, 4 (3) pp. 3082-3098 [TR Dizin] Link     
GÜNER, D., ÇILGINOĞLU, H. (2024) "Fonksiyonel İçecek Üretiminde Kastamonu Yöresinde Yetişen Karakteristik Meyve ve Tıbbi Aromatik Bitki Türlerinin Duyusal Etkilerinin İncelenmesi.", 24. Ulusal Turizm Kongresi , Kastamonu, Türkiye, (Eylül 2024
SÖKMEN, A., GÜNER, D., KARAMUSTAFA, A.T. (2024) "Salep Üzerine Yapılan Akademik Çalışmaların Tematik İncelemesi.", 24. Ulusal Turizm Kongresi , Kastamonu, Türkiye, (Eylül 2024
GÜNER, D., ÇILGINOĞLU, H. (2023) "Yapay Zekâ Algoritmaları Türkiye’deki Turizm Eğitimini Nasıl Yorumluyor?", 23. Ulusal Turizm Kongresi , Denizli, Türkiye, (Aralık 2023
GÜNER, D., ÇILGINOĞLU, H. (2023) "Pelverdiden Lokuma: Yöresel Bir Lezzet Olan Kastamonu Elma Eğşisi ile Glütensiz Lokum Geliştirilmesi", VII. International Gastronomy Tourism Studies Congress , Kastamonu, Türkiye, (Eylül 2023
GÜNER, D., ÇILGINOĞLU, H. (2023) "2023 Yılı Gastronomi Şehri Adayı Kastamonu ve İnebolu’nun Yeri", Uluslararası İnebolu Sempozyumu , Kastamonu-İnebolu, Türkiye, (Haziran 2023  
GÜNER, D., ÇILGINOĞLU, H. (2023) "Sporcu Diyetlerinde Glütensiz Ürünler Gerçekten Yararlı Mı?", 22. Ulusal Turizm Kongresi , (pp. 494-504), Burdur, Türkiye, (Ocak 2023
GÜNER, D., ÇILGINOĞLU, H. (2022) "Nuh’un AmbarI Projesi KapsamInda Afyonkarahisar Gastronomik Ürünlerine Bir Bakiş", VI. Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi , (pp. 368-377), Afyonkarahisar, Türkiye, (Kasım 2022 
SEVİM, B., GÜNER, D. (2021) "Tescı̇llı̇ Gastronomı̇k Ürünlerı̇n Gastronomı̇ Festı̇vallerı̇ndekı̇ Yerı̇: Kastamonu Örneğı̇", V. Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi , Sakarya, Türkiye, (Ekim 2021  
YILDIZ, S., GÜNER, D., Güleç, E. (2021) "Fast-Food Firmalarının COVID-19 Sürecindeki Sosyal Medya Paylaşımlarına Yönelik Bir İnceleme", 2. Uluslararası Turizmde Yeni Jenerasyonlar ve Yeni Trendler Kongresi , (pp. 351-362), Sakarya, Türkiye, (Eylül 2021  
ÇILGINOĞLU, H., GÜNER, D. (2021) "Türkiye'nin Tescilli Gastronomik Ürünleri Bazında Bir Karşılaştırma (Nuh’un Ambarı ve Coğrafi İşaret)", 2. Uluslararası Turizmde Yeni Jenerasyonlar ve Yeni Trendler Kongresi , (pp. 285-293), Sakarya, Türkiye, (Eylül 2021  
CENGİZ, G., GÜNER, D. (2019) "Osmanlı Mutfağı Konusunda Uzmanlaşmış Restoran Yöneticilerinin Mutfağın Uluslararası Alandaki Durumuna İlişkin Düşüncelerinin Tespit Edilmesi", Uluslararası Gastronomi, Beslenme ve Diyetetik Kongresi , (pp. 487-494), Gaziantep, Türkiye, (Aralık 2019  
CENGİZ, G., GÜNER, D. (2019) "Osmanlı Saray Mutfağı Konseptli Etnik Restoranların Menü İçeriği ve Müşteri Profillerinin Tespit Edilmesi. Uluslararası Gastronomi, Beslenme ve Diyetetik Kongresi", Uluslararası Gastronomi, Beslenme ve Diyetetik Kongresi , (pp. 495-503), Gaziantep, Türkiye, (Aralık 2019
Kayıt Yok
SÖKMEN, A., GÜNER, D., KARAMUSTAFA, A.T. (2024) "Salep Üzerine Yapılan Akademik Çalışmaların Tematik İncelemesi", Kitap: 24. Ulusal Turizm Kongresi "Tabiat Turizmi", Kastamonu/Türkiye : Detay Yayıncılık, Bölüm Sayfaları: 729 / 740, ISBN: 978-605-254-974-2 
GÜNER, D., ÇILGINOĞLU, H. (2024) "Fonksiyonel İçecek Üretiminde Kastamonu Yöresinde Yetişen Karakteristik Meyve ve Tıbbi Aromatik Bitki Türlerinin Duyusal Etkilerinin İncelenmesi", Kitap: 24. Ulusal Turizm Kongresi "Tabiat Turizmi", Kastamonu/Türkiye : Detay Yayıncılık, Bölüm Sayfaları: 58 / 69, ISBN: 978-605-254-974-2 
GÜNER, D., Çirişoğlu, E. (2024) "Internet of Things (IoT)-Focused Developments in the Food and Beverage Industry", Kitap: Future Tourism Trends Volume 2, İngiltere : Emerald Publishing, Bölüm Sayfaları: 25 / 48, ISBN: 978-1-83753-971-0 
GÜNER, D., ÇILGINOĞLU, H. (2024) "Yöresel Mutfakta İnovasyon: Kastamonu Elma Ekşisi ile Glütensiz Lokum Geliştirilmesi", Kitap: Sofradaki Bilim ve Lezzetteki Sanat: Gastronomiye Kapsamlı Bir Bakış, Ankara/Türkiye : Detay Yayıncılık, Bölüm Sayfaları: 142 / 156, ISBN: 978-605-254-809-7 
GÜNER, D. (2023) "Overview to Gluten-Free Tourist Profile in the Health Belief Model Perspective", Kitap: Gastronomy Attractions andPractices in Tourism, Almanya : Published by Peter Lang GmbH, Berlin, Deutschland, Bölüm Sayfaları: 0 / 0, ISBN: 978-3-631-90526-5  
GÜNER, D., ÇILGINOĞLU, H. (2023) "Overview to Gluten-Free Tourist Profile in the Health Belief Model Perspective", Kitap: Gastronomy Attractions and Practices in Tourism, Berlin/Almanya : Peter Lang GmbH, Berlin, Deutschland, Bölüm Sayfaları: 107 / 120, ISBN: 978-3-631-90526-5 
ÇILGINOĞLU, H., GÜNER, D. (2023) "2023 yılı gastronomi şehri adayı Kastamonu ve İnebolu’nun yeri", Kitap: Geçmişten Geleceğe İnebolu Tarih, Arkeoloji, Kültür ve Ekonomi, Ankara/Türkiye : Berikan Yayıncılık, Bölüm Sayfaları: 339 / 344, ISBN: 123456 
GÜNER, D., ŞİMŞEK, A. (2022) "Mantar Turizmi (Myco-Tourism)", Kitap: Alternatif Turizm Kapsamında Güncel Konular ve Araştırmalar-2, Konya/Türkiye : Çizgi Kitabevi, Bölüm Sayfaları: 7 / 19, ISBN: 978-605-196-853-7 
GÜNER, D., KOÇ, D.E. (2022) "Diaspora Turizmi", Kitap: Örnek Olaylarla Niş Turizm, Ankara/Türkiye : Detay Yayıncılık, Bölüm Sayfaları: 128 / 151, ISBN: 978-605-254-591-1 
GÜNER, D., Çirişoğlu, E. (2020) "Unlu Mamuller ve Pastacılık Sektöründeki Yeni Trendler", Kitap: Akademik Gastronomi Çalışmaları, Konya/Türkiye : Konya Büyükşehir Belediyesi Kültür Yayınları, Bölüm Sayfaları: 1 / 12, ISBN: 978-605-389-368-4 
Olum, E., GÜNER, D. (2020) "Gıda Endüstrisinde Sürdürülebilirlik", Kitap: Gıda Mühendisliğine Giriş, Ankara/Türkiye : NOBEL AKADEMİK YAYINCILIK, Bölüm Sayfaları: 405 / 432, ISBN: 978-605-033-148-6 
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Atıflar
Atıf Sayılarına Göre Yayınlar
A: SCI/SSCI/AHCI, B: ESCI, C: Scopus, D: Uluslararası Alan Index, E: Diğer Uluslararası, F: TR Dizin, G: Uluslararası Kitap, H: Ulusal Kitap, I: Diğer Ulusal, J: Toplam
Sıra Yayın A B C D E F G H I J
1 Yiyecek-İçecek Sektöründe Sürdürülebilirlik ve Yenilikçi Yaklaşımlar 0 0 0 0 8 6 14 0 0 28
2 Gastronomi Alanındaki Teknolojik Gelişmelere Yönelik Bir Değerlendirme: Dijital Gastronomi An Assessment Of Technological Developments in Gastronomy: Digital Gastronomy 0 0 0 0 1 4 10 0 0 15
3 Kastamonu Gastronomik Ürünlerinin Nuh’un Ambarı Projesi Kapsamında Değerlendirilmesi (Evaluation of Kastamonu Gastronomic Products within the Scope of Ark of Taste Project) 0 0 0 0 6 2 0 0 0 8
4 Gastronomi Şehri Afyonkarahisar ve Slow Food Nuh’un Ambarı Projesindeki Yeri 0 0 0 0 1 1 1 0 0 3
5 Turizm Alanındaki Bilimsel Dergilerin Dergi Etki Faktörleri ve CiteScore Değerleri Üzerine Bir İnceleme 0 0 0 0 0 3 0 0 0 3
6 Edirne nin Sınır Köylerinde Yaşayan Pomak ve Muhacirlerin Yemek Kültürü Üzerine Bir İnceleme (A Study on the Food Culture of Pomak and Emigrants Living in the Border Villages of Edirne) 0 0 0 0 0 1 1 0 0 2
7 MasterChef Türkiye TV Yemek Programının Yemek Alışkanlıklarına ve Mutfağa İlgi Düzeyine Etkisi (The Effect of MasterChef Turkey TV Cooking Program on Food Habits and Interest in Kitchen) 0 0 0 0 1 0 1 0 0 2
8 Tescil Platformlarındaki Gastronomik Ürünler ve Gastronomi Festivallerindeki Yeri (Kastamonu Örneği) (Gastronomic Products in Registration Platforms and Their Place in Gastronomy Festivals (The Case of Kastamonu) 0 0 0 0 0 2 0 0 0 2
9 Alternatif Turizm Kapsamında Güncel Konular ve Araştırmalar-2 0 0 0 0 0 0 1 0 0 1
10 Birinci Sınıf Restoranlarda Oluşan Gıda Atıklarının Oluşum Süreci Üzerine Bir İnceleme (Ankara-Çankaya Örneği) 0 0 0 0 0 1 0 0 0 1
11 Gastronomi Turizmi Perspektifinden Kaz Yetiştiriciliği (Goose Breeding from Perspective of Gastronomy Tourism ) 0 0 0 0 0 0 1 0 0 1
12 Gıda Mühendisliğine Giriş 0 0 0 0 0 0 1 0 0 1
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Birlikte çalışılan kişi Aktif Dönem Çalışma Sayısı
Kastamonu Üniversitesi
2021 - 2024 15
Emel Çirişoğlu
İstanbul Gelişim Üniversitesi
2020 - 2024 3
Kastamonu Üniversitesi
2019 2
Kastamonu Üniversitesi
2021 - 2022 2
-
2021 2
-
2024 2
-
2024 2
Emine Olum
İstanbul Medipol Üniversitesi
2020 2
-
2021 1
-
2022 1
-
2022 1
Kastamonu Üniversitesi
2021 1
Mustafa Aksoy
Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi
2020 1
Fügen Özkaya
Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi
2022 1
Enes Güleç
-
2021 1
Nurşah Siner
-
2022 1
Tansu Akbıyuk
-
2022 1
2024 için Puan Bazlı Sıralamalar
Sıra (Araştırma Alanı İçinde)
273.
78368 araştırmacı içinde
Sıra (Temel Alan İçinde)
215.
33180 araştırmacı içinde
Sıra (Bilim Alanı İçinde)
81.
2074 araştırmacı içinde
Alan Adı Alandaki Toplam Öğretim Elemanı Sayısı
TÜBİTAK Araştırma Alanı Sosyal Bilimler 78368
YÖKSİS Temel Alan Sosyal-Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı 33180
YÖKSİS Bilim Alanı Turizm 2074
Anahtar Kelimeler Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Sürdürülebilir Turizm, Turizm İşletmeciliği
Performans Kriteri 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024
Ağırlıklı Puan 0 0 0 0 20 99 105 138 133 101
Sıra (Araştırma Alanı İçinde) - - - - 524 . 430 . 521 . 487 . 472 . 273 .
Sıra (Temel Alan İçinde) - - - - 460 . 355 . 431 . 411 . 392 . 215 .
Sıra (Bilim Alanı İçinde) - - - - 229 . 146 . 186 . 193 . 132 . 81 .
Sıra (Anahtar Kelime (1)) - - - - 100 . 72 . 88 . 90 . 83 . 46 .
Sıra (Anahtar Kelime (2)) - - - - 133 . 76 . 102 . 100 . 72 . 42 .
Sıra (Anahtar Kelime (3)) - - - - 192 . 116 . 153 . 149 . 96 . 63 .
Toplam Yayın 0 0 0 0 2 4 8 7 7 5
Toplam Makale 0 0 0 0 0 2 5 3 2 1
Toplam Kitap 0 0 0 0 0 2 0 2 2 2
Toplam Bildiri 0 0 0 0 2 0 3 2 3 2
Makale (SCI) 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Makale (Uluslararası) 0 0 0 0 0 0 0 3 1 1
Makale (Ulusal) 0 0 0 0 0 2 5 0 1 0
Kitap Yazarlığı 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Kitap Bölümü Yazarlığı 0 0 0 0 0 2 0 2 2 2
Bildiri (Uluslararası) 0 0 0 0 2 0 3 1 2 0
Bildiri (Ulusal) 0 0 0 0 0 0 0 1 1 2
Atıfları ve Metrikleri
Atıfları ve Metrikleri