img

Doç. Dr. Deren TAHMAS KAHYAOĞLU

  • Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanlığı
  • Gıda Mühendisliği Bölümü
  • Gıda Teknolojisi Anabilim Dalı

Genel Bilgiler

Metrikler

UNIS
Yayın
59
Atıf
127
h-index
8
Proje
13
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları
Alınan Eğitimler
Lisans, Türkiye, Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, 2001, 2005
Doktora/Sanatta Yeterlilik/Tıpta Uzmanlık, Türkiye, Atatürk Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Dr), 2009, 2014
Yüksek Lisans, Türkiye, Atatürk Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Yl) (Tezli), 2005, 2009
Araştırma Alanları
Yıllara Göre Yayın Sayıları
Yıllara Göre Atıf Sayıları
Doktora/Sanatta Yeterlilik/Tıpta Uzmanlık, Türkiye, Atatürk Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Dr), 2009, 2014
Yüksek Lisans, Türkiye, Atatürk Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Yl) (Tezli), 2005, 2009
Lisans, Türkiye, Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, 2001, 2005
Kayıt Yok
İngilizce, YÖKDİL, 67, 05 Mart 20, 2017
Kayıt Yok
[UAK] Mühendislik Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
2022-, Doçent, Tam Zamanlı, Kastamonu Üniversitesi, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye
2015-2022, Doktor Öğretim Üyesi, Tam Zamanlı, Kastamonu Üniversitesi, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye
2017-2018, Arş. Uyg. Merkezi Müdür Yardımcısı, Kastamonu Üniversitesi, Türkiye
2016-2018, Bölüm Başkan Yardımcısı, Kastamonu Üniversitesi, Türkiye
Fatıma Çelikahmetoğlu, Yüksek Lisans, Sultani üzüm ile zenginleştirilmiş yoğurtların bazı özelliklerinin araştırılması, Kastamonu Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı, 2022, (Asıl Danışman)
Gizem Musaoğlu, Yüksek Lisans, Ala erik ve üryani erik takviyesiyle üretilen dondurmaların bazıözelliklerinin karşılaştırılması, Kastamonu Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı, 2022, (Asıl Danışman)
Dilek Özdemir, Yüksek Lisans, Kastamonu ilindeki süt toplama merkezlerinden temin edilen sütlerin bazı mikrobiyolojik, fiziksel ve, Kastamonu Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Sürdürülebilir Tarım ve Tabii Bitki Kaynakları Ana Bilim Dalı, 2019, (Asıl Danışman)
Serap Aydın, Yüksek Lisans, Tereyağının bazı özellikleri ve oksidasyon stabilitesi üzerine taşköprü sarımsağı ve sentetik antiok, Kastamonu Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Sürdürülebilir Tarım ve Tabii Bitki Kaynakları Ana Bilim Dalı, 2018, (Asıl Danışman)
2023-2024, Meyve-Sebze Teknolojisi, Lisans
2023-2024, Süt ve Süt Ürünleri İşleme Teknolojisi, Yüksek Lisans
2023-2024, Süt Endüstrisinde Starter Kültürler, Yüksek Lisans
2023-2024, Gıda Formülasyonları ve Duyusal Analiz, Lisans
2023-2024, Fonksiyonel Gıdalar, Lisans
2023-2024, Hazır Yemek Üretim Teknolojisi, Lisans
2023-2024, İşletme Sanitasyonu, Lisans
2023-2024, Süt Teknolojisi, Lisans
2023-2024, Gıda Güvenliği ve Hijyen, Lisans
2023-2024, Fonksiyonel Gıdalar ve Nutrasotikler, Yüksek Lisans
2023-2024, Gıdalarda Duyusal Analiz Metotları, Yüksek Lisans
2023-2024, Beslenme İlkeleri, Lisans
2023-2024, Temel Duyusal Analiz Yöntemleri, Lisans
2023-2024, Kütle Transferi, Lisans
2022-2023, Süt ve Süt Ürünleri İşleme Teknolojisi, Yüksek Lisans
2022-2023, İşletme Sanitasyonu, Lisans
2022-2023, Meyve-Sebze Teknolojisi, Lisans
2022-2023, Fonksiyonel Gıdalar, Lisans
2022-2023, Süt Teknolojisi, Lisans
2022-2023, Hazır Yemek Üretim Teknolojisi, Lisans
2022-2023, Bitirme Projesi I, Lisans
2022-2023, Gıda Güvenliği ve Hijyen, Lisans
2022-2023, Bitirme Projesi II, Lisans
2022-2023, Gıda Mevzuatı ve Kalite Yönetimi, Lisans
2022-2023, Fonksiyonel Gıdalar ve Nutrasotikler, Yüksek Lisans
2022-2023, Gıdalarda Duyusal Analiz Metotları, Yüksek Lisans
2022-2023, Gıda Formülasyonları ve Duyusal Analiz, Lisans
2022-2023, Temel Duyusal Analiz Yöntemleri, Lisans
2022-2023, Kütle ve Enerji Denklikleri, Lisans
2022-2023, İşletmede Mesleki Eğitim, Lisans
2022-2023, Beslenme İlkeleri, Lisans
2021-2022, Bitirme Projesi I, Lisans
2021-2022, Fonksiyonel Gıdalar, Lisans
2021-2022, Hazır Yemek Üretim Teknolojisi, Lisans
2021-2022, Meyve-Sebze Teknolojisi, Lisans
2021-2022, İşletme Sanitasyonu, Lisans
2021-2022, Süt Teknolojisi, Lisans
2020-2021, İşletme Sanitasyonu, Lisans
2020-2021, Süt Teknolojisi, Lisans
2020-2021, Bitirme Projesi I, Lisans
2020-2021, Fonksiyonel Gıdalar, Lisans
2020-2021, Hazır Yemek Üretim Teknolojisi, Lisans
2020-2021, Meyve-Sebze Teknolojisi, Lisans
2020-2021, Kütle Transferi, Lisans
2020-2021, Kütle ve Enerji Denklikleri, Lisans
2020-2021, Bitirme Projesi II, Lisans
2020-2021, Temel Duyusal Analiz Yöntemleri, Lisans
2020-2021, Gıda Mevzuatı ve Kalite Yönetimi, Lisans
2020-2021, Taşınım Olayları, Lisans
2020-2021, Süt ve Süt Ürünleri İşleme Teknolojisi, Yüksek Lisans
2019-2020, Gıda Mühendisliğine Giriş, Lisans
2019-2020, İşletme Sanitasyonu, Lisans
2019-2020, Süt Teknolojisi, Lisans
2019-2020, Bitirme Projesi I, Lisans
2019-2020, Fonksiyonel Gıdalar, Lisans
2019-2020, Hazır Yemek Üretim Teknolojisi, Lisans
2019-2020, Fonksiyonel Gıdalar ve Nutrasotikler, Yüksek Lisans
2019-2020, Süt Endüstrisinde Starter Kültürler, Yüksek Lisans
2019-2020, Kütle Transferi, Lisans
2019-2020, Kütle ve Enerji Denklikleri, Lisans
2019-2020, Meyve-Sebze Teknolojisi, Lisans
2019-2020, Bitirme Projesi II, Lisans
2019-2020, Temel Duyusal Analiz Yöntemleri, Lisans
2019-2020, Gıda Mevzuatı ve Kalite Yönetimi, Lisans
2019-2020, Taşınım Olayları, Lisans
2018-2019, Temel Bilgi Teknolojisi Kullanımı, Lisans
2018-2019, İşletme Sanitasyonu, Lisans
2018-2019, Süt Teknolojisi, Lisans
2018-2019, Toplam Kalite Yönetimi, Lisans
2018-2019, Kütle Transferi, Lisans
2018-2019, Kütle ve Enerji Denklikleri, Lisans
2018-2019, Biyoteknoloji, Lisans
2018-2019, Meyve-Sebze Teknolojisi, Lisans
2018-2019, Gıda Mevzuatı ve Kalite Yönetimi, Lisans
2018-2019, Süt ve Süt Ürünleri İşleme Teknolojisi, Yüksek Lisans
2018-2019, Taşınım Olayları, Lisans
2018-2019, Beslenme ve Sağlık, Yüksek Lisans
2017-2018, Toplu Beslenme Sistemleri Stajı I, Lisans
2017-2018, İşletme Sanitasyonu, Lisans
2017-2018, Toplam Kalite Yönetimi, Lisans
2017-2018, Gıdalarda Duyusal Analiz Metotları, Yüksek Lisans
2016-2017, Beslenme ve Sanitasyon, Lisans
2016-2017, Beslenme ve Sağlık, Yüksek Lisans
2016-2017, Gıdalarda Duyusal Analiz Metodları, Yüksek Lisans
2016-2017, Toplu Beslenme Sistemleri Stajı I, Lisans
2016-2017, Kütle Transferi, Lisans
2016-2017, Besin Kontrolü Mevzuatı, Lisans
2016-2017, Toplu Beslenme Sistemleri Stajı II, Lisans
2016-2017, Gıda Hijyeni ve Sanitasyon, Yüksek Lisans
2016-2017, Fonksiyonel Gıdalar ve Nutrasotikler, Yüksek Lisans
2015-2016, Kütle Transferi, Lisans
2015-2016, Beslenme ve Sanitasyon, Lisans
2015-2016, Besin Kimyası ve Analizleri, Lisans
2015-2016, Toplu Beslenme Sistemleri Stajı I, Lisans
2015-2016, Gıdalarda Duyusal Analiz Metodları, Yüksek Lisans
2015-2016, Beslenme ve Sağlık, Yüksek Lisans
2015-2016, Besin Mikrobiyolojisi, Lisans
2015-2016, Besin Kontrolü Mevzuatı, Lisans
2015-2016, Toplu Beslenme Sistemleri Stajı II, Lisans
2015-2016, Fonksiyonel Gıdalar ve Nutrasotikler, Yüksek Lisans
2015-2016, Gıda Hijyeni ve Sanitasyon, Yüksek Lisans
Kayıt Yok
Farklı baklagil konservelerinden elde edilen aquafabanın bazı özelliklerinin belirlenmesi (Ulusal) Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi: Yürütücü , 2024
Dondurma üretiminde lavanta, dereotu ve kakule uçucu yağlarının kullanım olanaklarının araştırılması (Ulusal) Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi: Yürütücü , 2023-2023
Su buharı distilasyonu yöntemi kullanılarak elde edilen bazı uçucu yağların fonksiyonel dondurma üretiminde kullanılmasının araştırılması (Ulusal) Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi: Yürütücü , 2023
Ala Erik ve Üryani Erik Takviyesiyle Üretilen Dondurmaların Bazı Özelliklerinin Karşılaştırılması (Ulusal) Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi: Yürütücü , 2022-2022
Sultani Üzüm İle Zenginleştirilmiş Yoğurtların Bazı Özelliklerinin Araştırılması (Ulusal) Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi: Araştırmacı , 2021-2022
Kastamonu İlindeki Süt Toplama Merkezlerinden Temin Edilen Sütlerin Bazı Fiziksel, Kimyasal ve Mikrobiyolojik Özelliklerinin İncelenmesi (Ulusal) Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi: Yürütücü , 2018-2019
Tereyağının Bazı Özellikleri ve Oksidasyon Stabilitesi Üzerine Kastamonu Sarımsağı ve Sentetik Antioksidan İlavesinin İncelenmesi (Ulusal) Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi: Yürütücü , 2017-2018
Kastamonu Sarımsağı'ndan Üretilecek Siyah Sarımsak İçin Optimum Şartların Belirlenmesi (Ulusal) Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi: Araştırmacı , 2017-2018
Taşköprü sarımsağının sarımsak saplarının ve sarımsak dişi kabuklarının bazı kimyasal özellikleri ve antioksidan etkileri bakımından karşılaştırılması (Ulusal) Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi: Yürütücü , 2016-2017
Farklı Hayvan Sütlerinden Üretilen Tereyağlarında Depolama Sürecinde Aroma Bileşenleri ve Bazı Kalite Özelliklerindeki Değişimin Tespiti (Ulusal) Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi: Araştırmacı , 2012-2014
Seçilmiş Bazı Penicillium roqueforti Suşları ile Üretilen Küflü Civil Peynirde Depolama Süresince Gıda Güvenliği ve Bazı Olgunlaşma Özelliklerinin Belirlenmesi (Ulusal) TÜBA ve TÜBİTAK Destekli Proje: Bursiyer , 2011-2014
Küflü Civil Peynir Üretimi İçin Bazı Küflerin İzolasyonu Tanımlanması Peynir Üretiminde Kullanılması ve Üretilen Peynirlerin Karakterizasyonu (Ulusal) TÜBA ve TÜBİTAK Destekli Proje: Araştırmacı , 2008-2010
Tereyağının Margarinle Tağşişinin Anlaşılmasında Matematiksel Bir Modelin Geliştirilmesi Üzerine Araştırmalar (Ulusal) Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi: Araştırmacı , 2007-2009
Kayıt Yok
Kahyaoğlu, D.T., Özen, M.B., Yıldız, H. (2024) "Doğadan Gelen Şifa: Adaptojenlere Genel Bir Bakış", Bartın Orman Fakültesi Dergisi, 26 (1) pp. 164-171 [TR Dizin] DOI   
Kahyaoğlu, D.T., Özen, M.B., Yıldız, H. (2024) "Chemical composition of essential oil extracted from lavender growing in Kastamonu, Türkiye", Turkish Journal of Forestry | Türkiye Ormancılık Dergisi, 25 (1) pp. 113-117 [TR Dizin] DOI  
Yılmaz, M., Çelik, E., Kahyaoğlu, D.T. (2023) "A Study on the Investigation of Some Properties of Cheeses Supplied from Kastamonu Local Markets", European Food Science and Engineering, 4 (2) pp. 41-46 DOI   
Çakmakçı, S., Kahyaoğlu, D.T. (2023) "Ardahan Göbek Kaşar Peynirinin Mikrobiyolojik, Fizikokimyasal ve Duyusal Özellikleri", Turk Tarim ve Doga Bilimleri Dergisi, 10 (2) pp. 274-282 [TR Dizin] DOI   
Kahyaoğlu, D.T., Çakmakçı, S., Hayaloğlu, A.A. (2022) "Changes during storage in volatile compounds of butter produced using cow, sheep or goat’s milk", SMALL RUMINANT RESEARCH, 211 (106691) [SCI Expanded] Link DOI   
Kahyaoğlu, D.T., Musaoğlu, G. (2022) "Kastamonu ilinin merkez köylerinde üretilen tereyağlarının bazı mikrobiyolojik ve fizikokimyasal özelliklerinin belirlenmesi", Mustafa Kemal Üniversitesi Tarım Bilimleri Dergisi, 27 (2) pp. 224-233 [TR Dizin] Link DOI   
Kahyaoğlu, D.T. (2022) "Kastamonu’da Yetiştirilen Ala Erik ile Ala Erikten Elde Edilen Üryani Eriğinin Toplam Antioksidan Aktivite, Toplam Fenolik Bileşik ve Toplam Flavonoid Madde İçeriklerinin Karşılaştırılması", Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tarım ve Doğa Dergisi, 25 (5) pp. 1146-1153 [TR Dizin] Link DOI    
Kahyaoğlu, D.T. (2021) "Comparison of the Antioxidant Activity of Garlic Cloves with Garlic Husk and Stem: Determination of Utilization Potential of Garlic Agricultural Wastes", Turkish Journal of Agricultural and Natural Sciences, 8 (2) pp. 463-469 [TR Dizin] Link DOI    
Dinç, B.H., Kahyaoğlu, D.T. (2021) "Kastamonu’da Tüketilen Ticari Ayranların Bazı Mikrobiyolojik ve Fizikokimyasal Özelliklerinin İncelenmesi", Süleyman Demirel University Journal of Natural and Applied Sciences, 25 (2) pp. 208-216 [TR Dizin] Link DOI    
Özdemir, D., Kahyaoğlu, D.T. (2020) "Identification of microbiological, physical, and chemical quality of milk from milk collection centers in Kastamonu Province", TURKISH JOURNAL OF VETERINARY ANIMAL SCIENCES, 44 (1) pp. 118-130 [SCI Expanded] Link DOI    
Aydın, S., Kahyaoğlu, D.T. (2020) "Antioxidant Effect Potential of Garlic In Vitro and Real Food System: Effects of Garlic Supplementation on Oxidation Stability and Sensory Properties of Butter", EUROPEAN JOURNAL OF LIPID SCIENCE AND TECHNOLOGY, 122 (3) p. 1900261 [SCI] Link DOI   
İçli, N., Kahyaoğlu, D.T. (2020) "Investigation of pesticide residues in fresh Sultani grapes and antioxidant properties of fresh/sun-dried/oven-dried grapes", Turkish Journal of Agriculture and Forestry, 44 (4) pp. 350-360 [SCI Expanded] Link    
Kahyaoğlu, D.T., Çakmakçı, S. (2018) "A Comparative Study on Some Properties and Oxidation Stability During Storage of Butter Produced From Different Animals’ Milk", GIDA / THE JOURNAL OF FOOD, 43 (0) pp. 283-293 [TR Dizin] Link DOI  
Kahyaoğlu, D.T., Çakmakçı, S. (2016) "Determination of The Adulteration of Butter With Margarine by Using Fat Constants", Journal of Agricultural Sciences, 22 (1) pp. 1-8 [SCI Expanded] Link    
Çakmakçı, S., Hayaloğlu, A.A., Dağdemir, E., Çetin, B., Gürses, M., Kahyaoğlu, D.T., Göncü, Ö.E.K., Özekinci, S., Özdemir, S.Ö., Özdemir, S.Ö. (2014) "Effects of Penicillium roqueforti and whey cheese on gross composition microbiology and proteolysis of mould ripened Civil cheese during ripening", International Journal of Dairy Technology, 67 (4) pp. 594-603 [SCI] Link DOI   
Çakmakçı, S., Kahyaoğlu, D.T., Erkaya, T., Çebi, K., Hayaloğlu, A.A., Korkusuz, F. (2014) "Carotene Contents and Quality Properties of Set Type Yoghurt Supplemented with Carrot Juice and Sugar", Journal of Food Processing and Preservation, 38 (3) pp. 1155-1163 [SCI] Link DOI   
Çakmakçı, S., Dağdemir, E., Hayaloğlu, A.A., Gürses, M., Çetin, B., Kahyaoğlu, D.T. (2013) "Effect of Penicillium roqueforti and incorporation of whey cheese on volatile profiles and sensory characteristics of mould ripened Civil cheese", International Journal of Dairy Technology, 66 (4) pp. 512-526 [SCI] Link DOI   
Çakmakçı, S., Kahyaoğlu, D.T. (2012) "Yağ Asitlerinin Sağlık ve Beslenme Üzerine Etkilerine Genel Bir Bakış", Akademik Gıda, 10 (1) pp. 103-113 [TR Dizin]  
Çakmakçı, S., Gündoğdu, E., Hayaloğlu, A.A., Dağdemir, E., Gürses, M., Çetin, B., Kahyaoğlu, D.T., Güngörmüş, M., Tulumbacı, F., Karabulut, H.A., Karabulut, A.B., Çaylı, S. (2012) "Chemical and microbiological status and volatile profiles of mouldy Civil cheese a Turkish mould ripened variety", International Journal of Food Science & Technology, 47 (11) pp. 2405-2412 [SCI] Link DOI   
Çakmakçı, S., Kahyaoğlu, D.T. (2012) "Yağ asitlerinin sağlık ve beslenme üzerine etkileri", Türk Bilimsel Derlemeler Dergisi, 5 (2) pp. 133-137  
Kahyaoğlu, D.T., Özen, M.B., Yıldız, H. (2023) "Chemical Composition of Essential Oil Extracted from Lavender Growing in Kastamonu, Türkiye", 5th International Non-Wood Forest Products Symposium , (pp. 68), Bartın, Türkiye, (Kasım 2023 
Kahyaoğlu, D.T., Özen, M.B., Yıldız, H. (2023) "Healing from Nature: An Overview of Adaptogens", 5th International Non-Wood Forest Products Symposium , (pp. 117), Bartın, Türkiye, (Kasım 2023
Kahyaoğlu, D.T. (2023) "Bitki Bazlı Fonksiyonel Bir Yan Ürün: Aquafaba", I. Uluslararası Türk Dünyası Biyoloji Kongresi , (pp. 146-150), Türkistan, Kazakistan, (Aralık 2023
Kahyaoğlu, D.T. (2023) "Gıdaların Korunmasında Güçlü Bir Alternatif: Bakteriyosinler", I. Uluslararası Türk Dünyası Biyoloji Kongresi , (pp. 161-167), Türkistan, Kazakistan, (Aralık 2023
Yıldız, H., Kahyaoğlu, D.T. (2021) "Determination of Chemical Composition of Dill Seed Essential Oil", International Anatolian Congress on Medicinal and Aromatic Plants , Malatya, Türkiye, (Aralık 2021
Kahyaoğlu, D.T., Musaoğlu, G. (2020) "Dondurma üretiminde kullanılan maddeler ve fonksiyonel bir gıda olarak meyveli dondurma", 3rd International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences , (pp. 202-207), Ankara, Türkiye, (Haziran 2020
Kahyaoğlu, D.T., Çelikahmetoğlu, F. (2020) "Süt ve süt ürünlerinde aflatoksinlerin önemi ve Türkiye’deki durum", 3rd International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences , (pp. 208-213), Ankara, Türkiye, (Haziran 2020
Kahyaoğlu, D.T. (2019) "Food Safety and Foodborne Hazards", 5th International Eurasian Congress on Natural Nutrition,Healthy Life Sport , (pp. 898-902), Ankara, Türkiye, (Ekim 2019
Kahyaoğlu, D.T. (2019) "Food Allergy and Some Foods Known to Cause AllergicReactions", 5th International Eurasian Congress on Natural Nutrition,Healthy Life Sport , (pp. 903-908), Ankara, Türkiye, (Ekim 2019
Yıldız, H., Kahyaoğlu, D.T. (2019) "Natural Sweeteners as Food Additives", 2nd International Conference on Food, Agriculture and Animal Sciences , (pp. 406-411), Antalya, Türkiye, (Aralık 2019
Kahyaoğlu, D.T., Yıldız, H. (2019) "Some Pathogenic Bacteria in Raw Milk and Products", 2nd International Conference on Food, Agriculture and Animal Sciences , (pp. 412-417), Antalya, Türkiye, (Aralık 2019
İçli, N., Kahyaoğlu, D.T. (2018) "The Comparison of Antioxidant Characteristics of Traditional Dough Tarhana of Kastamonu and Tarhana’s From Other Regions.", The 4th International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus , (pp. 86), Girne, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, (Nisan 2018
Kahyaoğlu, D.T. (2018) "Comparison of Antioxidant Effects of Taşköprü Garlic With Its Stalks And Clove Shells", International Congress On Engineering And Life Science , (pp. 290-293), Kastamonu, Türkiye, (Mayıs 2018
Kahyaoğlu, D.T., Uraylı, S. (2018) "Effects of Addition Taşköprü Garlic and Synthetic Antioxidant on Some Properties and Oxidation Stability of Butter", International Congress On Engineering And Life Science , (pp. 243), Kastamonu, Türkiye, (Mayıs 2018
Özdemir, D., Kahyaoğlu, D.T. (2018) "Kastamonu’daki Süt Toplama Merkezlerinden EldeEdilen Sütlerin Bazı Özelliklerinin Belirlenmesi", Uluslararası Avrasya Doğal Beslenme ve Sağlıklı Yaşam Zirvesi , (pp. 438-439), Ankara, Türkiye, (Eylül 2018
Kahyaoğlu, D.T., Çakmakçı, S. (2017) "A comparative study on some properties and oxidation stability during storage of butter produced from different animals’ milk: An update.", 15th Euro Fed Lipid Congress: Oil, fats and Lipids: New Technologies and Applications for a Healthier Life , (pp. 237), Uppsala, İsveç, (Ağustos 2017
Kahyaoğlu, D.T., Özdemir, D. (2017) "Çiğ Sütte Hijyen", Uluslararası Taşköprü Pompeiopolis Bilim Kültür Sanat Araştırmaları Sempozyumu , (pp. 102), Kastamonu, Türkiye, (Mart 2017
Kahyaoğlu, D.T. (2017) "Kastamonu-Üryani Erik’in Toplam Antioksidan Kapasitesi, Toplam Fenolik Bileşik ve Toplam Flavonoid Madde Miktarı", Uluslararası Taşköprü Pompeiopolis Bilim Kültür Sanat Araştırmaları Sempozyumu , (pp. 103), Kastamonu, Türkiye, (Mart 2017
Kahyaoğlu, D.T. (2017) "Volatile Oil Composition of Kastamonu-Taşköprü Garlic", 1st International Congress on Medicinal and Aromatic Plants-Natural and Healthy Life , (pp. 160), Konya, Türkiye, (Nisan 2017
Kahyaoğlu, D.T. (2017) "An Overview of Dietary Fiber In Terms of Food Technology", International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies , (pp. 720), Nevşehir, Türkiye, (Haziran 2017
Kahyaoğlu, D.T. (2017) "Total Phenolic Compounds, Total Flavonoid Substances and Total Antioxidant Capacity of Kastamonu Garlic", International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies , (pp. 721), Nevşehir, Türkiye, (Haziran 2017
Kahyaoğlu, D.T., Özdemir, D. (2017) "Kastamonu İlindeki Süt Toplama Merkezlerine Genel Bir Bakış ve Bazı Merkezlerden Temin Edilen Sütlerin Ana Besin Öğeleri Miktarları", 1. Ulusal Sütçülük Kongresi , (pp. 51), Ankara, Türkiye, (Mayıs 2017
Işık, F., Kahyaoğlu, D.T. (2017) "Anne sütü, hayvan sütleri ve bebek mamalarının poliamin içeriklerinin karşılaştırılması", II. International Academic Research Congress , (pp. 702), Antalya, Türkiye, (Kasım 2017
Kahyaoğlu, D.T., Çakmakçı, S., Hayaloğlu, A.A. (2017) "Volatile profiles during storage of butter produced from different animals’ milk.", 15th Euro Fed Lipid Congress: Oil, fats and Lipids: New Technologies and Applications for a Healthier Life. , (pp. 186), Uppsala, İsveç, (Ağustos 2017
Değermenci, G.D., Kahyaoğlu, D.T., Şener, N., Yetgin, S. (2016) "Taşköprü sarımsağı sapları ile boya adsorpsiyonu", 1st International Mediterranean Science and Engineering Congress , Adana, Türkiye, (Ekim 2016
İçli, N., Kahyaoğlu, D.T. (2016) "Turgutlu da Yetiştirilen Çekirdeksiz Sultani Üzüm de Fenolik Bileşikler Antioksidan Kapasite ve Pestisit Kalıntı Miktarının Tespiti", Uluslararası Turgutlu Sempozyumu , (pp. 70), Manisa, Türkiye, (Kasım 2016
Kahyaoğlu, D.T. (2016) "The Importance of Mycotoxins in Dairy Products", 2nd International Congress of Forensic Toxicology , (Haziran 2016
Kahyaoğlu, D.T., Aydın, S. (2016) "Sarımsağın Antioksidan Özelliği", I. International Academic Research Congress , (Kasım 2016
Kahyaoğlu, D.T., Buyurukcu, S. (2016) "Kastamonu daki Özel Bir Okulda Yaş ve Cinsiyet Gruplarına Göre Öğrencilerin Obezite Durumlarının İncelenmesi", 1st International Mediterranean Science and Engineering Congress , (Kasım 2016
Kahyaoğlu, D.T., Özdemir, D. (2016) "Süt Toplama Merkezlerinde HACCP", I. International Academic Research Congress , (Kasım 2016
Çakmakçı, S., Kahyaoğlu, D.T., Şimşek, E. (2015) "The Gross Chemical Composition Microbiological and Sensory Qualities of Ardahan Göbek Kaşarı Cheese", The 3rd International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus” , (Eylül 2015
Kahyaoğlu, D.T., Şimşek, E., Çakmakçı, S. (2015) "Erzincan Kemah Cheese Halva and Its Physical Chemical and Sensory Properties", The 3rd International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus” , (Eylül 2015
Çakmakçı, S., Dağdemir, E., Hayaloğlu, A.A., Gürses, M., Çetin, B., Kahyaoğlu, D.T. (2012) "Potansiyel Küflü Peynirimiz Bir Penicillium roqueforti Suşu ile Olgunlaştırılan Civil Peynirlerde Proteoliz Mikrobiyolojik Durum ve Uçucu Bileşenler", Süt Endüstrisinde Yenilikçi Yaklaşımlar Sempozyumu , Türkiye, (Kasım 2012
Çakmakçı, S., Gündoğdu, E., Dağdemir, E., Hayaloğlu, A.A., Kahyaoğlu, D.T. (2012) "Küflü Civil Peynirin Kimyasal Komposizyonu ve Uçucu Aroma Bileşenleri", III. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu , Türkiye, (Mayıs 2012
Çakmakçı, S., Çetin, B., Kahyaoğlu, D.T., Hayaloğlu, A.A. (2011) "Chemistry Microbiology and volatile profiles of butter made using cream or yoğurt in Turkey", 9 th Euro Fed Lipid Congress , (Eylül 2011
Çakmakçı, S., Erkaya, T., Kahyaoğlu, D.T., Çebi, K. (2010) "The effect of carrot juice and sugar on some quality properties of yogurt during the storage period", 11 th Egyptian Conference of Dairy Science and Technology , (Ekim 2010
Kahyaoğlu, D.T., Çakmakçı, S., Dağdemir, E. (2010) "Researches based on fat constants for determination of alduteration of butter by margarin", 11 th Egyptian Conference of Dairy Science and Technology , (Ekim 2010
Çakmakçı, S., Dağdemir, E., Kahyaoğlu, D.T. (2008) "Civil Peynir ve Bazı Özellikleri", II. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu , Türkiye, (Mayıs 2008
Kayıt Yok
Yıldız, H., Çakır, Ö., Kahyaoğlu, D.T. (2021) "ANTİBİYOTİK KULLANIMI, ANTİMİKROBİYAL DİRENÇ VE DİRENÇLE MÜCADELEDE PROBİYOTİK TERAPİ YAKLAŞIMI", Kitap: TOHUMDAN SOFRAYA SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK TARIMSAL KAYNAK TÜKETİMİ İÇİN BAZI ÖNERİLER, Ankara/Türkiye : Iksad International Publishing House  
Kayıt Yok
Kayıt Yok
(Uluslararası - Bilimsel Dergi) Sağlık Akademisi Kastamonu, 2017
(Uluslararası - Bilimsel Dergi) Alınteri Zirai Bilimler Dergisi, 2017
(Ulusal - Bilimsel Dergi) Acıbadem Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi, 2017
(Uluslararası - Bilimsel Dergi) Kastamonu Üniversitesi Orman Fakültesi Dergisi, 2016
Üye, GIDA MÜHENDİSLERİ ODASI, 2006-
Atıflar
Atıf Sayılarına Göre Yayınlar
; A: SCI/SSCI/AHCI, B: ESCI, C: Scopus, D: Uluslararası Alan Index, E: TR Dizin, F: Uluslararası Kitap, G: Ulusal Kitap, H: Diğer Makale, I: Toplam
Sıra Yayın A B C D E F G H I
1
Carotene Contents and Quality Properties of Set Type Yoghurt Supplemented with Carrot Juice and Sugar
Journal of Food Processing and Preservation
19 0 0 1 0 1 0 0 21
2
Effect of Penicillium roqueforti and incorporation of whey cheese on volatile profiles and sensory characteristics of mould ripened Civil cheese
International Journal of Dairy Technology
11 0 0 0 2 2 0 0 15
3
Chemical and microbiological status and volatile profiles of mouldy Civil cheese a Turkish mould ripened variety
International Journal of Food Science & Technology
10 0 0 1 2 0 0 0 13
4
Yağ Asitlerinin Sağlık ve Beslenme Üzerine Etkilerine Genel Bir Bakış
Akademik Gıda
4 0 0 6 3 0 0 0 13
5
Yağ asitlerinin sağlık ve beslenme üzerine etkileri
Türk Bilimsel Derlemeler Dergisi
2 0 0 3 5 1 0 0 11
6
Antioxidant Effect Potential of Garlic In Vitro and Real Food System: Effects of Garlic Supplementation on Oxidation Stability and Sensory Properties of Butter
EUROPEAN JOURNAL OF LIPID SCIENCE AND TECHNOLOGY
9 0 0 1 0 0 0 0 10
7
Effects of Penicillium roqueforti and whey cheese on gross composition microbiology and proteolysis of mould ripened Civil cheese during ripening
International Journal of Dairy Technology
4 0 0 4 2 0 0 0 10
8
Investigation of pesticide residues in fresh Sultani grapes and antioxidant properties of fresh/sun-dried/oven-dried grapes
Turkish Journal of Agriculture and Forestry
6 0 0 0 2 0 0 0 8
9
Determination of The Adulteration of Butter With Margarine by Using Fat Constants
Journal of Agricultural Sciences
3 0 0 2 2 0 0 0 7
10
A Comparative Study on Some Properties and Oxidation Stability During Storage of Butter Produced From Different Animals’ Milk
GIDA / THE JOURNAL OF FOOD
6 0 0 0 1 0 0 0 7
11
Changes during storage in volatile compounds of butter produced using cow, sheep or goat’s milk
SMALL RUMINANT RESEARCH
3 0 0 0 1 1 0 0 5
12
Comparison of the Antioxidant Activity of Garlic Cloves with Garlic Husk and Stem: Determination of Utilization Potential of Garlic Agricultural Wastes
Turkish Journal of Agricultural and Natural Sciences
1 0 0 0 2 1 0 0 4
13
Identification of microbiological, physical, and chemical quality of milk from milk collection centers in Kastamonu Province
TURKISH JOURNAL OF VETERINARY ANIMAL SCIENCES
3 0 0 0 0 0 0 0 3
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Birlikte çalışılan kişi Aktif Dönem Çalışma Sayısı
Songül Çakmakçı
Atatürk Üniversitesi
2008 - 2023 20
Ali Adnan Hayaloğlu
İnönü Üniversitesi
2011 - 2022 9
Hilal Yıldız
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi
2019 - 2024 8
Elif Dağdemir
Atatürk Üniversitesi
2008 - 2014 7
Bülent Çetin
Atatürk Üniversitesi
2011 - 2014 5
Dilek Özdemir
-
2016 - 2020 5
Mürüvvet Begüm Özen
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi
2023 - 2024 4
Mustafa Gürses
Atatürk Üniversitesi
2012 - 2014 4
Kastamonu Üniversitesi
2016 - 2020 3
Engin Gündoğdu
Gümüşhane Üniversitesi
2012 2
Tuba Erkaya
Atatürk Üniversitesi
2010 - 2014 2
Kadir Çebi
Erzincan Üniversitesi
2010 - 2014 2
Eren Şimşek
-
2015 2
Gizem Musaoğlu
-
2020 - 2022 2
Serap Aydın
-
2016 - 2020 2
Sinem Örnek Özdemir
-
2014 2
Kastamonu Üniversitesi
2016 1
Kastamonu Üniversitesi
2016 1
Kastamonu Üniversitesi
2016 1
Kastamonu Üniversitesi
2017 1
Fatih Tulumbacı
-
2012 1
Havva Aysun Karabulut
-
2012 1
Selver Özekinci
-
2014 1
Sevil Çaylı
-
2012 1
Özgür Emek Kocatürk Göncü
-
2014 1
Özlem Çakır
-
2021 1
Aysun Bay Karabulut
-
2012 1
Mustafa Güngörmüş
-
2012 1
Feza Korkusuz
-
2014 1
Betül Hilal Dinç
-
2021 1
Erdinç Çelik
-
2023 1
Fatıma Çelikahmetoğlu
-
2020 1
Mehmet Yılmaz
-
2023 1
Serap Uraylı
-
2018 1
Sinan Buyurukcu
-
2016 1
2024 için Puan Bazlı Sıralamalar
Sıra (Araştırma Alanı İçinde)
129.
50391 araştırmacı içinde
Sıra (Temel Alan İçinde)
88.
24634 araştırmacı içinde
Sıra (Bilim Alanı İçinde)
39.
1526 araştırmacı içinde
Alan Adı Alandaki Toplam Öğretim Elemanı Sayısı
TÜBİTAK Araştırma Alanı Fen ve Mühendislik 50391
YÖKSİS Temel Alan Mühendislik Temel Alanı 24634
YÖKSİS Bilim Alanı Gıda Bilimleri ve Mühendisliği 1526
Anahtar Kelimeler Süt Teknolojisi, Gıda Bilimi
Performans Kriteri 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024
Ağırlıklı Puan 10 80 42 40 40 170 80 80 60 19
Sıra (Araştırma Alanı İçinde) 657 . 578 . 670 . 631 . 620 . 445 . 591 . 606 . 590 . 129 .
Sıra (Temel Alan İçinde) 467 . 396 . 488 . 453 . 460 . 287 . 447 . 454 . 471 . 88 .
Sıra (Bilim Alanı İçinde) 222 . 153 . 223 . 177 . 199 . 95 . 174 . 195 . 188 . 39 .
Sıra (Anahtar Kelime (1)) - - - - - - - - - -
Sıra (Anahtar Kelime (2)) - - - - - - - - - -
Toplam Yayın 2 7 9 5 4 5 4 3 6 2
Toplam Makale 0 1 0 1 0 3 2 3 2 2
Toplam Kitap 0 0 0 0 0 0 1 0 0 0
Toplam Bildiri 2 6 9 4 4 2 1 0 4 0
Makale (SCI) 0 1 0 0 0 3 0 1 0 0
Makale (Uluslararası) 0 0 0 1 0 0 2 2 2 2
Makale (Ulusal) 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Kitap Yazarlığı 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Kitap Bölümü Yazarlığı 0 0 0 0 0 0 1 0 0 0
Bildiri (Uluslararası) 2 6 8 4 4 2 1 0 4 0
Bildiri (Ulusal) 0 0 1 0 0 0 0 0 0 0
Atıfları ve Metrikleri
Atıfları ve Metrikleri