img
img
Doç. Dr. Deren TAHMAS KAHYAOĞLU

Doç. Dr. Deren TAHMAS KAHYAOĞLU

  • Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi
  • Gıda Mühendisliği
  • Gıda Teknolojisi

Genel Bilgiler

Metrikler

UNIS
Yayın
65
Atıf
194
h-index
10
Proje
15
WoS
Yayın
9
Atıf
111
h-index
7
Scopus
Yayın
9
Atıf
128
h-index
7
Google Scholar
Yayın
29
Atıf
396
h-index
13
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları
Alınan Eğitimler
Doktora/Sanatta Yeterlilik/Tıpta Uzmanlık, Türkiye, Atatürk Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Dr), 2009, 2014
Yüksek Lisans, Türkiye, Atatürk Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Yl) (Tezli), 2005, 2009
Lisans, Türkiye, Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, 2001, 2005
Araştırma Alanları
Yıllara Göre Yayın Sayıları
Yıllara Göre Atıf Sayıları
Doktora/Sanatta Yeterlilik/Tıpta Uzmanlık, Türkiye, Atatürk Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Dr), 2009, 2014
Yüksek Lisans, Türkiye, Atatürk Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Yl) (Tezli), 2005, 2009
Lisans, Türkiye, Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, 2001, 2005
Kayıt Yok
İngilizce, YÖKDİL, 67, 05 Mart 20, 2017
Kayıt Yok
[UAK] Mühendislik Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
2022-, Doçent, Tam Zamanlı, Kastamonu Üniversitesi, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye
2015-2022, Doktor Öğretim Üyesi, Tam Zamanlı, Kastamonu Üniversitesi, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye
2017-2018, Arş. Uyg. Merkezi Müdür Yardımcısı, Kastamonu Üniversitesi, Türkiye
2016-2018, Bölüm Başkan Yardımcısı, Kastamonu Üniversitesi, Türkiye
2025-2026, Güz Dönemi, Süt ve Süt Ürünleri İşleme Teknolojisi, Yüksek Lisans
2025-2026, Güz Dönemi, Fonksiyonel Gıdalar ve Nutrasotikler, Yüksek Lisans
2025-2026, Güz Dönemi, Gıda Formülasyonları ve Duyusal Analiz, Lisans
2025-2026, Güz Dönemi, Gıda Güvenliği ve Hijyen, Lisans
2025-2026, Güz Dönemi, Süt Teknolojisi, Lisans
2025-2026, Güz Dönemi, Meyve-Sebze Teknolojisi, Lisans
2024-2025, Güz Dönemi, Gıdalarda Duyusal Analiz Metotları, Yüksek Lisans
2024-2025, Güz Dönemi, Süt Endüstrisinde Starter Kültürler, Yüksek Lisans
2024-2025, Güz Dönemi, Beslenme İlkeleri, Lisans
2024-2025, Güz Dönemi, Temel Duyusal Analiz Yöntemleri, Lisans
2024-2025, Güz Dönemi, Gıda Güvenliği ve Hijyen, Lisans
2024-2025, Güz Dönemi, Süt ve Süt Ürünleri İşleme Teknolojisi, Yüksek Lisans
2024-2025, Güz Dönemi, Gıda Formülasyonları ve Duyusal Analiz, Lisans
2024-2025, Güz Dönemi, Hazır Yemek Üretim Teknolojisi, Lisans
2024-2025, Güz Dönemi, Fonksiyonel Gıdalar, Lisans
2024-2025, Güz Dönemi, Bitirme Projesi I, Lisans
2024-2025, Güz Dönemi, Meyve-Sebze Teknolojisi, Lisans
2023-2024, Güz Dönemi, Kütle Transferi, Lisans
2023-2024, Güz Dönemi, Temel Duyusal Analiz Yöntemleri, Lisans
2023-2024, Güz Dönemi, Beslenme İlkeleri, Lisans
2023-2024, Güz Dönemi, Gıdalarda Duyusal Analiz Metotları, Yüksek Lisans
2023-2024, Güz Dönemi, Fonksiyonel Gıdalar ve Nutrasotikler, Yüksek Lisans
2023-2024, Güz Dönemi, Meyve-Sebze Teknolojisii, Lisans
2023-2024, Güz Dönemi, Gıda Güvenliği ve Hijyen, Lisans
2023-2024, Güz Dönemi, Süt Teknolojisi, Lisans
2023-2024, Güz Dönemi, İşletme Sanitasyonu, Lisans
2023-2024, Güz Dönemi, Hazır Yemek Üretim Teknolojisi, Lisans
2023-2024, Güz Dönemi, Fonksiyonel Gıdalar, Lisans
2023-2024, Güz Dönemi, Gıda Formülasyonları ve Duyusal Analiz, Lisans
2023-2024, Güz Dönemi, Süt Endüstrisinde Starter Kültürler, Yüksek Lisans
2023-2024, Güz Dönemi, Süt ve Süt Ürünleri İşleme Teknolojisi, Yüksek Lisans
2023-2024, Güz Dönemi, Meyve-Sebze Teknolojisi, Lisans
2022-2023, Güz Dönemi, Beslenme İlkeleri, Lisans
2022-2023, Güz Dönemi, İşletmede Mesleki Eğitim, Lisans
2022-2023, Güz Dönemi, Kütle ve Enerji Denklikleri, Lisans
2022-2023, Güz Dönemi, Temel Duyusal Analiz Yöntemleri, Lisans
2022-2023, Güz Dönemi, Gıda Formülasyonları ve Duyusal Analiz, Lisans
2022-2023, Güz Dönemi, Gıdalarda Duyusal Analiz Metotları, Yüksek Lisans
2022-2023, Güz Dönemi, Fonksiyonel Gıdalar ve Nutrasotikler, Yüksek Lisans
2022-2023, Güz Dönemi, Gıda Mevzuatı ve Kalite Yönetimi, Lisans
2022-2023, Güz Dönemi, Bitirme Projesi II, Lisans
2022-2023, Güz Dönemi, Gıda Güvenliği ve Hijyen, Lisans
2022-2023, Güz Dönemi, Bitirme Projesi I, Lisans
2022-2023, Güz Dönemi, Hazır Yemek Üretim Teknolojisi, Lisans
2022-2023, Güz Dönemi, Süt Teknolojisi, Lisans
2022-2023, Güz Dönemi, Fonksiyonel Gıdalar, Lisans
2022-2023, Güz Dönemi, Meyve-Sebze Teknolojisi, Lisans
2022-2023, Güz Dönemi, İşletme Sanitasyonu, Lisans
2022-2023, Güz Dönemi, Süt ve Süt Ürünleri İşleme Teknolojisi, Yüksek Lisans
2021-2022, Güz Dönemi, Süt Teknolojisi, Lisans
2021-2022, Güz Dönemi, İşletme Sanitasyonu, Lisans
2021-2022, Güz Dönemi, Meyve-Sebze Teknolojisi, Lisans
2021-2022, Güz Dönemi, Hazır Yemek Üretim Teknolojisi, Lisans
2021-2022, Güz Dönemi, Fonksiyonel Gıdalar, Lisans
2021-2022, Güz Dönemi, Bitirme Projesi I, Lisans
2020-2021, Güz Dönemi, Süt ve Süt Ürünleri İşleme Teknolojisi, Yüksek Lisans
2020-2021, Güz Dönemi, Taşınım Olayları, Lisans
2020-2021, Güz Dönemi, Gıda Mevzuatı ve Kalite Yönetimi, Lisans
2020-2021, Güz Dönemi, Temel Duyusal Analiz Yöntemleri, Lisans
2020-2021, Güz Dönemi, Bitirme Projesi II, Lisans
2020-2021, Güz Dönemi, Kütle ve Enerji Denklikleri, Lisans
2020-2021, Güz Dönemi, Kütle Transferi, Lisans
2020-2021, Güz Dönemi, Meyve-Sebze Teknolojisi, Lisans
2020-2021, Güz Dönemi, Hazır Yemek Üretim Teknolojisi, Lisans
2020-2021, Güz Dönemi, Fonksiyonel Gıdalar, Lisans
2020-2021, Güz Dönemi, Bitirme Projesi I, Lisans
2020-2021, Güz Dönemi, Süt Teknolojisi, Lisans
2020-2021, Güz Dönemi, İşletme Sanitasyonu, Lisans
2019-2020, Güz Dönemi, Taşınım Olayları, Lisans
2019-2020, Güz Dönemi, Gıda Mevzuatı ve Kalite Yönetimi, Lisans
2019-2020, Güz Dönemi, Temel Duyusal Analiz Yöntemleri, Lisans
2019-2020, Güz Dönemi, Bitirme Projesi II, Lisans
2019-2020, Güz Dönemi, Meyve-Sebze Teknolojisi, Lisans
2019-2020, Güz Dönemi, Kütle ve Enerji Denklikleri, Lisans
2019-2020, Güz Dönemi, Kütle Transferi, Lisans
2019-2020, Güz Dönemi, Süt Endüstrisinde Starter Kültürler, Yüksek Lisans
2019-2020, Güz Dönemi, Fonksiyonel Gıdalar ve Nutrasotikler, Yüksek Lisans
2019-2020, Güz Dönemi, Hazır Yemek Üretim Teknolojisi, Lisans
2019-2020, Güz Dönemi, Fonksiyonel Gıdalar, Lisans
2019-2020, Güz Dönemi, Bitirme Projesi I, Lisans
2019-2020, Güz Dönemi, Süt Teknolojisi, Lisans
2019-2020, Güz Dönemi, İşletme Sanitasyonu, Lisans
2019-2020, Güz Dönemi, Gıda Mühendisliğine Giriş, Lisans
2018-2019, Güz Dönemi, Beslenme ve Sağlık, Yüksek Lisans
2018-2019, Güz Dönemi, Taşınım Olayları, Lisans
2018-2019, Güz Dönemi, Süt ve Süt Ürünleri İşleme Teknolojisi, Yüksek Lisans
2018-2019, Güz Dönemi, Gıda Mevzuatı ve Kalite Yönetimi, Lisans
2018-2019, Güz Dönemi, Meyve-Sebze Teknolojisi, Lisans
2018-2019, Güz Dönemi, Biyoteknoloji, Lisans
2018-2019, Güz Dönemi, Kütle ve Enerji Denklikleri, Lisans
2018-2019, Güz Dönemi, Kütle Transferi, Lisans
2018-2019, Güz Dönemi, Toplam Kalite Yönetimi, Lisans
2018-2019, Güz Dönemi, Süt Teknolojisi, Lisans
2018-2019, Güz Dönemi, İşletme Sanitasyonu, Lisans
2018-2019, Güz Dönemi, Temel Bilgi Teknolojisi Kullanımı, Lisans
2017-2018, Güz Dönemi, Gıdalarda Duyusal Analiz Metotları, Yüksek Lisans
2017-2018, Güz Dönemi, Toplam Kalite Yönetimi, Lisans
2017-2018, Güz Dönemi, İşletme Sanitasyonu, Lisans
2017-2018, Güz Dönemi, Toplu Beslenme Sistemleri Stajı I, Lisans
2016-2017, Güz Dönemi, Fonksiyonel Gıdalar ve Nutrasotikler, Yüksek Lisans
2016-2017, Güz Dönemi, Gıda Hijyeni ve Sanitasyon, Yüksek Lisans
2016-2017, Güz Dönemi, Toplu Beslenme Sistemleri Stajı II, Lisans
2016-2017, Güz Dönemi, Besin Kontrolü Mevzuatı, Lisans
2016-2017, Güz Dönemi, Kütle Transferi, Lisans
2016-2017, Güz Dönemi, Toplu Beslenme Sistemleri Stajı I, Lisans
2016-2017, Güz Dönemi, Gıdalarda Duyusal Analiz Metodları, Yüksek Lisans
2016-2017, Güz Dönemi, Beslenme ve Sağlık, Yüksek Lisans
2016-2017, Güz Dönemi, Beslenme ve Sanitasyon, Lisans
2015-2016, Güz Dönemi, Gıda Hijyeni ve Sanitasyon, Yüksek Lisans
2015-2016, Güz Dönemi, Fonksiyonel Gıdalar ve Nutrasotikler, Yüksek Lisans
2015-2016, Güz Dönemi, Toplu Beslenme Sistemleri Stajı II, Lisans
2015-2016, Güz Dönemi, Besin Kontrolü Mevzuatı, Lisans
2015-2016, Güz Dönemi, Besin Mikrobiyolojisi, Lisans
2015-2016, Güz Dönemi, Beslenme ve Sağlık, Yüksek Lisans
2015-2016, Güz Dönemi, Gıdalarda Duyusal Analiz Metodları, Yüksek Lisans
2015-2016, Güz Dönemi, Toplu Beslenme Sistemleri Stajı I, Lisans
2015-2016, Güz Dönemi, Besin Kimyası ve Analizleri, Lisans
2015-2016, Güz Dönemi, Beslenme ve Sanitasyon, Lisans
2015-2016, Güz Dönemi, Kütle Transferi, Lisans
Kayıt Yok
Prebiyotiklerce zengin gıdalar ilave edilerek üretilen kefirin fizikokimyasal, mikrobiyolojik ve duyusal özelliklerindeki değişimin araştırılması BAP Proje: Yürütücü , 2025  
Aquafabanın dondurma üretiminde kullanım olanaklarının araştırılması BAP Proje: Yürütücü , 2024  
Farklı baklagil konservelerinden elde edilen aquafabanın bazı özelliklerinin belirlenmesi BAP Proje: Yürütücü , 2024-2024  
Su buharı distilasyonu yöntemi kullanılarak elde edilen bazı uçucu yağların fonksiyonel dondurma üretiminde kullanılmasının araştırılması BAP Proje: Yürütücü , 2023  
Dondurma üretiminde lavanta, dereotu ve kakule uçucu yağlarının kullanım olanaklarının araştırılması BAP Proje: Yürütücü , 2023-2023  
Ala Erik ve Üryani Erik Takviyesiyle Üretilen Dondurmaların Bazı Özelliklerinin Karşılaştırılması BAP Proje: Yürütücü , 2022-2022  
Sultani Üzüm İle Zenginleştirilmiş Yoğurtların Bazı Özelliklerinin Araştırılması BAP Proje: Araştırmacı , 2021-2022  
Kastamonu İlindeki Süt Toplama Merkezlerinden Temin Edilen Sütlerin Bazı Fiziksel, Kimyasal ve Mikrobiyolojik Özelliklerinin İncelenmesi BAP Proje: Yürütücü , 2018-2019  
Kastamonu Sarımsağı'ndan Üretilecek Siyah Sarımsak İçin Optimum Şartların Belirlenmesi BAP Proje: Araştırmacı , 2017-2018  
Tereyağının Bazı Özellikleri ve Oksidasyon Stabilitesi Üzerine Kastamonu Sarımsağı ve Sentetik Antioksidan İlavesinin İncelenmesi BAP Proje: Yürütücü , 2017-2018  
Taşköprü sarımsağının sarımsak saplarının ve sarımsak dişi kabuklarının bazı kimyasal özellikleri ve antioksidan etkileri bakımından karşılaştırılması BAP Proje: Yürütücü , 2016-2017  
Farklı Hayvan Sütlerinden Üretilen Tereyağlarında Depolama Sürecinde Aroma Bileşenleri ve Bazı Kalite Özelliklerindeki Değişimin Tespiti BAP Proje: Araştırmacı , 2012-2014  
Seçilmiş Bazı Penicillium roqueforti Suşları ile Üretilen Küflü Civil Peynirde Depolama Süresince Gıda Güvenliği ve Bazı Olgunlaşma Özelliklerinin Belirlenmesi Tübitak: Bursiyer , 2011-2014  
Küflü Civil Peynir Üretimi İçin Bazı Küflerin İzolasyonu Tanımlanması Peynir Üretiminde Kullanılması ve Üretilen Peynirlerin Karakterizasyonu Tübitak: Araştırmacı , 2008-2010  
Tereyağının Margarinle Tağşişinin Anlaşılmasında Matematiksel Bir Modelin Geliştirilmesi Üzerine Araştırmalar BAP Proje: Araştırmacı , 2007-2009  
Kayıt Yok
SSCI, AHCI, SCI, SCI-Exp dergilerinde yayınlanan makale
Tahmas-Kahyaoğlu, D., Cakmakci, S., Hayaloglu, A.A. (2022) "Changes during storage in volatile compounds of butter produced using cow, sheep or goat’s milk", Small Ruminant Research, 211 (1) [SCI Expanded] Link DOI        
Aydın, S., Tahmas-Kahyaoğlu, D. (2020) "Antioxidant Effect Potential of Garlic In Vitro and Real Food System: Effects of Garlic Supplementation on Oxidation Stability and Sensory Properties of Butter", European Journal of Lipid Science and Technology, 122 (3) p. 1900261 [] Link DOI       
İçli, N., Tahmas-Kahyaoğlu, D. (2020) "Investigation of pesticide residues in fresh Sultani grapes and antioxidant properties of fresh/sun-dried/oven-dried grapes", Turkish Journal of Agriculture and Forestry, 44 (4) pp. 350-360 [SCI Expanded] Link DOI        
Özdemir, D., Tahmas-Kahyaoğlu, D. (2020) "Identification of microbiological, physical, and chemical quality of milk from milk collection centers in Kastamonu Province", Turkish Journal of Veterinary and Animal Sciences, 44 (1) pp. 118-130 [SCI Expanded] Link DOI        
Tahmas-Kahyaoğlu, D., Çakmakçi, S. (2016) "Determination of The Adulteration of Butter With Margarine by Using Fat Constants", Tarim Bilimleri Dergisi, 22 (1) pp. 1-8 [SCI Expanded] Link DOI         
Cakmakci, S., Hayaloglu, A.A., Dagdemir, E., Cetin, B., Gurses, M., Tahmas-Kahyaoğlu, D. (2014) "Effects of Penicillium roqueforti and whey cheese on gross composition microbiology and proteolysis of mould ripened Civil cheese during ripening", International Journal of Dairy Technology, 67 (4) pp. 594-603 [] Link DOI       
Cakmakci, S., Tahmas-Kahyaoğlu, D., Erkaya, T., Cebi, K., Hayaloglu, A.A. (2014) "Carotene Contents and Quality Properties of Set Type Yoghurt Supplemented with Carrot Juice and Sugar", Journal of Food Processing and Preservation, 38 (3) pp. 1155-1163 [] Link DOI       
Cakmakci, S., Dagdemir, E., Hayaloglu, A.A., Gurses, M., Cetin, B., Tahmas-Kahyaoğlu, D. (2013) "Effect of Penicillium roqueforti and incorporation of whey cheese on volatile profiles and sensory characteristics of mould ripened Civil cheese", International Journal of Dairy Technology, 66 (4) pp. 512-526 [] Link DOI       
Cakmakci, S., Gundogdu, E., Hayaloglu, A.A., Dagdemir, E., Gurses, M., Cetin, B., Tahmas-Kahyaoğlu, D. (2012) "Chemical and microbiological status and volatile profiles of mouldy Civil cheese a Turkish mould ripened variety", International Journal of Food Science and Technology, 47 (11) pp. 2405-2412 [] Link DOI       
Diğer hakemli uluslararası dergilerde yayınlanan makale
Mehmet, Y., Erdinç, Ç., Tahmas-Kahyaoğlu, D. (2023) "A Study on the Investigation of Some Properties of Cheeses Supplied from Kastamonu Local Markets", European Food Science and Engineering, 4 (2) pp. 41-46 DOI     
Ulusal alan endekslerinde (TR Dizin, ULAKBİM) yayınlanan makale
Tahmas-Kahyaoğlu, D., Özen, M.B., Yıldız, H. (2024) "Chemical composition of essential oil extracted from lavender growing in Kastamonu, Türkiye", Turkish Journal of Forestry | Türkiye Ormancılık Dergisi, 25 (1) pp. 113-117 [] DOI   
Tahmas-Kahyaoğlu, D., Begüm, Ö.M., Hilal, Y. (2024) "Doğadan Gelen Şifa: Adaptojenlere Genel Bir Bakış", Bartın Orman Fakültesi Dergisi, 26 (1) pp. 164-171 [] DOI      
Songül, Ç., Tahmas-Kahyaoğlu, D. (2023) "Ardahan Göbek Kaşar Peynirinin Mikrobiyolojik, Fizikokimyasal ve Duyusal Özellikleri", Turk Tarim ve Doga Bilimleri Dergisi, 10 (2) pp. 274-282 [] DOI      
Tahmas-Kahyaoğlu, D. (2022) "Kastamonu’da Yetiştirilen Ala Erik ile Ala Erikten Elde Edilen Üryani Eriğinin Toplam Antioksidan Aktivite, Toplam Fenolik Bileşik ve Toplam Flavonoid Madde İçeriklerinin Karşılaştırılması", Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tarım ve Doğa Dergisi, 25 (5) pp. 1146-1153 [] Link DOI       
Tahmas-Kahyaoğlu, D., Gizem, M. (2022) "Kastamonu ilinin merkez köylerinde üretilen tereyağlarının bazı mikrobiyolojik ve fizikokimyasal özelliklerinin belirlenmesi", Mustafa Kemal Üniversitesi Tarım Bilimleri Dergisi, 27 (2) pp. 224-233 [] Link DOI       
Hilal, D.B., Tahmas-Kahyaoğlu, D. (2021) "Kastamonu’da Tüketilen Ticari Ayranların Bazı Mikrobiyolojik ve Fizikokimyasal Özelliklerinin İncelenmesi", Süleyman Demirel University Journal of Natural and Applied Sciences, 25 (2) pp. 208-216 [] Link DOI       
Tahmas-Kahyaoğlu, D. (2021) "Comparison of the Antioxidant Activity of Garlic Cloves with Garlic Husk and Stem: Determination of Utilization Potential of Garlic Agricultural Wastes", Turkish Journal of Agricultural and Natural Sciences, 8 (2) pp. 463-469 [] Link DOI      
Tahmas-Kahyaoğlu, D., Songül, Ç. (2018) "A Comparative Study on Some Properties and Oxidation Stability During Storage of Butter Produced From Different Animals’ Milk", GIDA / THE JOURNAL OF FOOD, 43 (0) pp. 283-293 [] Link DOI      
Songül, Ç., Tahmas-Kahyaoğlu, D. (2012) "Yağ Asitlerinin Sağlık ve Beslenme Üzerine Etkilerine Genel Bir Bakış", Akademik Gıda, 10 (1) pp. 103-113 []     
Diğer hakemli ulusal dergilerde yayınlanan makale
Songül, Ç., Tahmas-Kahyaoğlu, D. (2012) "Yağ asitlerinin sağlık ve beslenme üzerine etkileri", Türk Bilimsel Derlemeler Dergisi, 5 (2) pp. 133-137    
Tahmas-Kahyaoğlu, D., Gökmen, M. (2025) "A Forgotten Functional Food: Termiye (Lupinus albus L.)", 16th International Istanbul Scientific Research Congress , (pp. 787-792), İstanbul, Türkiye, (Temmuz 2025) 
Gökmen, M., Tahmas-Kahyaoğlu, D. (2025) "An Overview of Chicory Root, a Prebiotic Food", 16th International Istanbul Scientific Research Congress , (pp. 793-799), İstanbul, Türkiye, (Temmuz 2025) 
Gül, L.B., Tahmas-Kahyaoğlu, D. (2024) "Antibacterial and Antioxidant Activity of Cardamom (Elettaria cardamomum) Essential Oil", 5th International Conference on Advanced Engineering Technologies , (pp. 919-924), Bayburt, Türkiye, (Ekim 2024) 
Tahmas-Kahyaoğlu, D., Güney, K. (2024) "Chemical Composition of Cardamom Essential Oil", 3. Bilsel International Truva Scientific Researches and Innovation Congress , (pp. 1126-1133), Çanakkale, Türkiye, (Haziran 2024) 
Gökmen, M., Tahmas-Kahyaoğlu, D. (2024) "Effects of Kefir on Nutrition and Health", 3. Bilsel International Truva Scientific Researches and Innovation Congress , (pp. 1134-1146), Çanakkale, Türkiye, (Haziran 2024) 
Tahmas-Kahyaoğlu, D. (2023) "Bitki Bazlı Fonksiyonel Bir Yan Ürün: Aquafaba", I. Uluslararası Türk Dünyası Biyoloji Kongresi , (pp. 146-150), Türkistan, Kazakistan, (Aralık 2023) 
Tahmas-Kahyaoğlu, D. (2023) "Gıdaların Korunmasında Güçlü Bir Alternatif: Bakteriyosinler", I. Uluslararası Türk Dünyası Biyoloji Kongresi , (pp. 161-167), Türkistan, Kazakistan, (Aralık 2023) 
Tahmas-Kahyaoğlu, D., Özen, M.B., Yıldız, H. (2023) "Chemical Composition of Essential Oil Extracted from Lavender Growing in Kastamonu, Türkiye", 5th International Non-Wood Forest Products Symposium , (pp. 68), Bartın, Türkiye, (Kasım 2023)    
Tahmas-Kahyaoğlu, D., Özen, M.B., Yıldız, H. (2023) "Healing from Nature: An Overview of Adaptogens", 5th International Non-Wood Forest Products Symposium , (pp. 117), Bartın, Türkiye, (Kasım 2023) 
Yıldız, H., Tahmas-Kahyaoğlu, D. (2021) "Determination of Chemical Composition of Dill Seed Essential Oil", International Anatolian Congress on Medicinal and Aromatic Plants , Malatya, Türkiye, (Aralık 2021)  
Tahmas-Kahyaoğlu, D., Musaoğlu, G. (2020) "Dondurma üretiminde kullanılan maddeler ve fonksiyonel bir gıda olarak meyveli dondurma", 3rd International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences , (pp. 202-207), Ankara, Türkiye, (Haziran 2020) 
Tahmas-Kahyaoğlu, D., Çelikahmetoğlu, F. (2020) "Süt ve süt ürünlerinde aflatoksinlerin önemi ve Türkiye’deki durum", 3rd International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences , (pp. 208-213), Ankara, Türkiye, (Haziran 2020) 
Yıldız, H., Tahmas-Kahyaoğlu, D. (2019) "Natural Sweeteners as Food Additives", 2nd International Conference on Food, Agriculture and Animal Sciences , (pp. 406-411), Antalya, Türkiye, (Aralık 2019) 
Tahmas-Kahyaoğlu, D., Yıldız, H. (2019) "Some Pathogenic Bacteria in Raw Milk and Products", 2nd International Conference on Food, Agriculture and Animal Sciences , (pp. 412-417), Antalya, Türkiye, (Aralık 2019) 
Tahmas-Kahyaoğlu, D. (2019) "Food Allergy and Some Foods Known to Cause AllergicReactions", 5th International Eurasian Congress on Natural Nutrition,Healthy Life Sport , (pp. 903-908), Ankara, Türkiye, (Ekim 2019) 
Tahmas-Kahyaoğlu, D. (2019) "Food Safety and Foodborne Hazards", 5th International Eurasian Congress on Natural Nutrition,Healthy Life Sport , (pp. 898-902), Ankara, Türkiye, (Ekim 2019) 
Özdemir, D., Tahmas-Kahyaoğlu, D. (2018) "Kastamonu’daki Süt Toplama Merkezlerinden EldeEdilen Sütlerin Bazı Özelliklerinin Belirlenmesi", Uluslararası Avrasya Doğal Beslenme ve Sağlıklı Yaşam Zirvesi , (pp. 438-439), Ankara, Türkiye, (Eylül 2018) 
Tahmas-Kahyaoğlu, D. (2018) "Comparison of Antioxidant Effects of Taşköprü Garlic With Its Stalks And Clove Shells", International Congress On Engineering And Life Science , (pp. 290-293), Kastamonu, Türkiye, (Mayıs 2018) 
Tahmas-Kahyaoğlu, D., Uraylı, S. (2018) "Effects of Addition Taşköprü Garlic and Synthetic Antioxidant on Some Properties and Oxidation Stability of Butter", International Congress On Engineering And Life Science , (pp. 243), Kastamonu, Türkiye, (Mayıs 2018) 
İçli, N., Tahmas-Kahyaoğlu, D. (2018) "The Comparison of Antioxidant Characteristics of Traditional Dough Tarhana of Kastamonu and Tarhana’s From Other Regions.", The 4th International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus , (pp. 86), Girne, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, (Nisan 2018) 
Işık, F., Tahmas-Kahyaoğlu, D. (2017) "Anne sütü, hayvan sütleri ve bebek mamalarının poliamin içeriklerinin karşılaştırılması", II. International Academic Research Congress , (pp. 702), Antalya, Türkiye, (Kasım 2017) 
Tahmas-Kahyaoğlu, D., Çakmakçı, S. (2017) "A comparative study on some properties and oxidation stability during storage of butter produced from different animals’ milk: An update.", 15th Euro Fed Lipid Congress: Oil, fats and Lipids: New Technologies and Applications for a Healthier Life , (pp. 237), Uppsala, İsveç, (Ağustos 2017) 
Tahmas-Kahyaoğlu, D., Çakmakçı, S., Hayaloğlu, A.A. (2017) "Volatile profiles during storage of butter produced from different animals’ milk.", 15th Euro Fed Lipid Congress: Oil, fats and Lipids: New Technologies and Applications for a Healthier Life. , (pp. 186), Uppsala, İsveç, (Ağustos 2017) 
Tahmas-Kahyaoğlu, D. (2017) "An Overview of Dietary Fiber In Terms of Food Technology", International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies , (pp. 720), Nevşehir, Türkiye, (Haziran 2017) 
Tahmas-Kahyaoğlu, D. (2017) "Total Phenolic Compounds, Total Flavonoid Substances and Total Antioxidant Capacity of Kastamonu Garlic", International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies , (pp. 721), Nevşehir, Türkiye, (Haziran 2017) 
Tahmas-Kahyaoğlu, D., Özdemir, D. (2017) "Kastamonu İlindeki Süt Toplama Merkezlerine Genel Bir Bakış ve Bazı Merkezlerden Temin Edilen Sütlerin Ana Besin Öğeleri Miktarları", 1. Ulusal Sütçülük Kongresi , (pp. 51), Ankara, Türkiye, (Mayıs 2017) 
Tahmas-Kahyaoğlu, D. (2017) "Volatile Oil Composition of Kastamonu-Taşköprü Garlic", 1st International Congress on Medicinal and Aromatic Plants-Natural and Healthy Life , (pp. 160), Konya, Türkiye, (Nisan 2017) 
Tahmas-Kahyaoğlu, D., Özdemir, D. (2017) "Çiğ Sütte Hijyen", Uluslararası Taşköprü Pompeiopolis Bilim Kültür Sanat Araştırmaları Sempozyumu , (pp. 102), Kastamonu, Türkiye, (Mart 2017) 
Tahmas-Kahyaoğlu, D. (2017) "Kastamonu-Üryani Erik’in Toplam Antioksidan Kapasitesi, Toplam Fenolik Bileşik ve Toplam Flavonoid Madde Miktarı", Uluslararası Taşköprü Pompeiopolis Bilim Kültür Sanat Araştırmaları Sempozyumu , (pp. 103), Kastamonu, Türkiye, (Mart 2017) 
Tahmas-Kahyaoğlu, D., Buyurukcu, S. (2016) "Kastamonu daki Özel Bir Okulda Yaş ve Cinsiyet Gruplarına Göre Öğrencilerin Obezite Durumlarının İncelenmesi", 1st International Mediterranean Science and Engineering Congress , (Kasım 2016) 
Tahmas-Kahyaoğlu, D., Aydın, S. (2016) "Sarımsağın Antioksidan Özelliği", I. International Academic Research Congress , (Kasım 2016) 
Tahmas-Kahyaoğlu, D., Özdemir, D. (2016) "Süt Toplama Merkezlerinde HACCP", I. International Academic Research Congress , (Kasım 2016) 
İçli, N., Tahmas-Kahyaoğlu, D. (2016) "Turgutlu da Yetiştirilen Çekirdeksiz Sultani Üzüm de Fenolik Bileşikler Antioksidan Kapasite ve Pestisit Kalıntı Miktarının Tespiti", Uluslararası Turgutlu Sempozyumu , (pp. 70), Manisa, Türkiye, (Kasım 2016) 
Değermenci, G.D., Tahmas-Kahyaoğlu, D., Şener, N., Yetgin, S. (2016) "Taşköprü sarımsağı sapları ile boya adsorpsiyonu", 1st International Mediterranean Science and Engineering Congress , Adana, Türkiye, (Ekim 2016) 
Tahmas-Kahyaoğlu, D. (2016) "The Importance of Mycotoxins in Dairy Products", 2nd International Congress of Forensic Toxicology , (Haziran 2016)  
Tahmas-Kahyaoğlu, D., Şimşek, E., Çakmakçı, S. (2015) "Erzincan Kemah Cheese Halva and Its Physical Chemical and Sensory Properties", The 3rd International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus” , (Eylül 2015) 
Çakmakçı, S., Tahmas-Kahyaoğlu, D., Şimşek, E. (2015) "The Gross Chemical Composition Microbiological and Sensory Qualities of Ardahan Göbek Kaşarı Cheese", The 3rd International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus” , (Eylül 2015) 
Çakmakçı, S., Dağdemir, E., Hayaloğlu, A.A., Gürses, M., Çetin, B., Tahmas-Kahyaoğlu, D. (2012) "Potansiyel Küflü Peynirimiz Bir Penicillium roqueforti Suşu ile Olgunlaştırılan Civil Peynirlerde Proteoliz Mikrobiyolojik Durum ve Uçucu Bileşenler", Süt Endüstrisinde Yenilikçi Yaklaşımlar Sempozyumu , Türkiye, (Kasım 2012) 
Çakmakçı, S., Gündoğdu, E., Dağdemir, E., Hayaloğlu, A.A., Tahmas-Kahyaoğlu, D. (2012) "Küflü Civil Peynirin Kimyasal Komposizyonu ve Uçucu Aroma Bileşenleri", III. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu , Türkiye, (Mayıs 2012) 
Çakmakçı, S., Çetin, B., Tahmas-Kahyaoğlu, D., Hayaloğlu, A.A. (2011) "Chemistry Microbiology and volatile profiles of butter made using cream or yoğurt in Turkey", 9 th Euro Fed Lipid Congress , (Eylül 2011) 
Tahmas-Kahyaoğlu, D., Çakmakçı, S., Dağdemir, E. (2010) "Researches based on fat constants for determination of alduteration of butter by margarin", 11 th Egyptian Conference of Dairy Science and Technology , (Ekim 2010) 
Çakmakçı, S., Erkaya, T., Tahmas-Kahyaoğlu, D., Çebi, K. (2010) "The effect of carrot juice and sugar on some quality properties of yogurt during the storage period", 11 th Egyptian Conference of Dairy Science and Technology , (Ekim 2010) 
Çakmakçı, S., Dağdemir, E., Tahmas-Kahyaoğlu, D. (2008) "Civil Peynir ve Bazı Özellikleri", II. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu , Türkiye, (Mayıs 2008) 
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Kayıt Yok
(Ulusal - Bilimsel Dergi) Acıbadem Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi, 2017
(Uluslararası - Bilimsel Dergi) Alınteri Zirai Bilimler Dergisi, 2017
(Uluslararası - Bilimsel Dergi) Sağlık Akademisi Kastamonu, 2017
(Uluslararası - Bilimsel Dergi) Kastamonu Üniversitesi Orman Fakültesi Dergisi, 2016
Üye, GIDA MÜHENDİSLERİ ODASI, 2006-
Kayıt Yok
Atıf Sayılarına Göre Yayınlar
A: SCI/SSCI/AHCI, B: ESCI, C: Scopus, D: Uluslararası Alan Index, E: Diğer Uluslararası, F: TR Dizin, G: Uluslararası Kitap, H: Ulusal Kitap, I: Diğer Ulusal, J: Toplam
Sıra Yayın A B C D E F G H I J
1 Carotene Contents and Quality Properties of Set Type Yoghurt Supplemented with Carrot Juice and Sugar 21 0 0 1 12 0 1 0 0 35
2 Yağ Asitlerinin Sağlık ve Beslenme Üzerine Etkilerine Genel Bir Bakış 4 0 0 6 5 5 0 0 0 20
3 Antioxidant Effect Potential of Garlic In Vitro and Real Food System: Effects of Garlic Supplementation on Oxidation Stability and Sensory Properties of Butter 11 0 0 1 7 0 0 0 0 19
4 Effect of Penicillium roqueforti and incorporation of whey cheese on volatile profiles and sensory characteristics of mould ripened Civil cheese 12 0 0 0 1 2 2 0 0 17
5 Chemical and microbiological status and volatile profiles of mouldy Civil cheese a Turkish mould ripened variety 11 0 0 1 0 3 0 0 0 15
6 Yağ asitlerinin sağlık ve beslenme üzerine etkileri 2 0 0 3 2 6 2 0 0 15
7 A Comparative Study on Some Properties and Oxidation Stability During Storage of Butter Produced From Different Animals’ Milk 6 0 0 0 4 3 0 0 0 13
8 Effects of Penicillium roqueforti and whey cheese on gross composition microbiology and proteolysis of mould ripened Civil cheese during ripening 5 0 0 4 2 2 0 0 0 13
9 Changes during storage in volatile compounds of butter produced using cow, sheep or goat’s milk 8 0 0 0 2 1 1 0 0 12
10 Determination of The Adulteration of Butter With Margarine by Using Fat Constants 3 0 0 2 3 2 0 0 0 10
11 Comparison of the Antioxidant Activity of Garlic Cloves with Garlic Husk and Stem: Determination of Utilization Potential of Garlic Agricultural Wastes 3 0 0 0 1 3 1 0 0 8
12 Investigation of pesticide residues in fresh Sultani grapes and antioxidant properties of fresh/sun-dried/oven-dried grapes 6 0 0 0 0 2 0 0 0 8
13 Identification of microbiological, physical, and chemical quality of milk from milk collection centers in Kastamonu Province 3 0 0 0 3 0 0 0 0 6
14 Ardahan Göbek Kaşar Peynirinin Mikrobiyolojik, Fizikokimyasal ve Duyusal Özellikleri 0 0 0 0 0 1 0 0 0 1
15 Chemical composition of essential oil extracted from lavender growing in Kastamonu, Türkiye 0 0 0 0 0 0 1 0 0 1
16 Kastamonu’da Tüketilen Ticari Ayranların Bazı Mikrobiyolojik ve Fizikokimyasal Özelliklerinin İncelenmesi 0 0 0 0 0 1 0 0 0 1
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Birlikte çalışılan kişi Aktif Dönem Çalışma Sayısı
Songül Çakmakçı
Atatürk Üniversitesi
2008 - 2023 14
Yıldız Hilal
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi
2019 - 2024 8
Dilek Özdemir
Kastamonu Üniversitesi
2016 - 2020 5
Mürüvvet Begüm Özen
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi
2023 - 2024 4
Elif Dağdemir
Atatürk Üniversitesi
2008 - 2012 4
Ali Adnan Hayaloğlu
İnönü Üniversitesi
2011 - 2017 4
Songul Cakmakci
Atatürk Üniversitesi
2013 - 2022 4
Kastamonu Üniversitesi
2016 - 2020 3
Ali A. Hayaloglu
Inönü Üniversitesi
2012 - 2014 3
Bulent Cetin
Atatürk Üniversitesi
2012 - 2014 3
Elif Dagdemir
Atatürk Üniversitesi
2012 - 2014 3
Mustafa Gurses
Atatürk Üniversitesi
2012 - 2014 3
Mervenur Gökmen
-
2024 - 2025 3
Bülent Çetin
Atatürk Üniversitesi
2011 - 2012 2
Ali Adnan Hayaloglu
Inönü Üniversitesi
2014 - 2022 2
Serap Aydın
Kastamonu Üniversitesi
2016 - 2020 2
Eren Şimşek
-
2015 2
Kastamonu Üniversitesi
2016 1
Kastamonu Üniversitesi
2024 1
Kastamonu Üniversitesi
2016 1
Kastamonu Üniversitesi
2016 1
Kastamonu Üniversitesi
2017 1
Latife Betül Gül
-
2024 1
Özlem Çakır
-
2021 1
Engin Gündoğdu
Gümüşhane Üniversitesi
2012 1
Mustafa Gürses
Atatürk Üniversitesi
2012 1
Tuba Erkaya
Atatürk Üniversitesi
2010 1
Kadir Çebi
Erzincan Üniversitesi
2010 1
Engin Gundogdu
Atatürk Üniversitesi
2012 1
Kadir Cebi
Atatürk Üniversitesi
2014 1
Songül Cakmakci
Atatürk Üniversitesi
2012 1
Songül Çakmakçi
Atatürk Üniversitesi
2016 1
Tuba Erkaya
Atatürk Üniversitesi
2014 1
Çelik Erdinç
-
2023 1
Dinç Betül Hilal
-
2021 1
Fatıma Çelikahmetoğlu
-
2020 1
Gizem Musaoğlu
-
2020 1
Musaoğlu Gizem
-
2022 1
Serap Uraylı
-
2018 1
Sinan Buyurukcu
-
2016 1
Yılmaz Mehmet
-
2023 1
2025 için Puan Bazlı Sıralamalar
Sıra (Araştırma Alanı İçinde)
479.
51923 araştırmacı içinde
Sıra (Temel Alan İçinde)
376.
25926 araştırmacı içinde
Sıra (Bilim Alanı İçinde)
131.
1551 araştırmacı içinde
Alan Adı Alandaki Toplam Öğretim Elemanı Sayısı
TÜBİTAK Araştırma Alanı Fen ve Mühendislik 51923
YÖKSİS Temel Alan Mühendislik Temel Alanı 25926
YÖKSİS Bilim Alanı Gıda Bilimleri ve Mühendisliği 1551
Anahtar Kelimeler Süt Teknolojisi, Gıda Bilimi
Performans Kriteri 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024 2025
Ağırlıklı Puan 10 80 42 40 40 170 80 80 60 49 60
Sıra (Araştırma Alanı İçinde) 653 . 577 . 666 . 619 . 619 . 447 . 615 . 628 . 622 . 613 . 479 .
Sıra (Temel Alan İçinde) 468 . 396 . 489 . 453 . 460 . 294 . 465 . 462 . 487 . 483 . 376 .
Sıra (Bilim Alanı İçinde) 221 . 156 . 218 . 174 . 199 . 97 . 178 . 203 . 195 . 189 . 131 .
Sıra (Anahtar Kelime (1)) - - - - - - - - - - -
Sıra (Anahtar Kelime (2)) - - - - - - - - - - -
Toplam Yayın 2 7 9 5 4 5 4 3 6 5 3
Toplam Makale 0 1 0 1 0 3 2 3 2 2 0
Toplam Kitap 0 0 0 0 0 0 1 0 0 0 1
Toplam Bildiri 2 6 9 4 4 2 1 0 4 3 2
Makale (SCI) 0 1 0 0 0 3 0 1 0 0 0
Makale (Uluslararası) 0 0 0 1 0 0 2 2 2 2 0
Makale (Ulusal) 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Kitap Yazarlığı 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Kitap Bölümü Yazarlığı 0 0 0 0 0 0 1 0 0 0 1
Bildiri (Uluslararası) 2 6 8 4 4 2 1 0 4 3 2
Bildiri (Ulusal) 0 0 1 0 0 0 0 0 0 0 0
Atıfları ve Metrikleri
Atıfları ve Metrikleri