Doktora/Sanatta Yeterlilik/Tıpta Uzmanlık, Türkiye, Gazi Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Gastronomi ve Mutfak Sanatları (Dr), 2017, 2022 |
Yüksek Lisans, Türkiye, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği (Yl) (Tezli), 2012, 2015 |
Lisans, Türkiye, Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Akçakoca Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Pr., 2005, 2011 |
Doktora/Sanatta Yeterlilik/Tıpta Uzmanlık, Türkiye, Gazi Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Gastronomi ve Mutfak Sanatları (Dr), 2017, 2022 |
Yüksek Lisans, Türkiye, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği (Yl) (Tezli), 2012, 2015 |
Lisans, Türkiye, Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Akçakoca Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Pr., 2005, 2011 |
Kayıt Yok |
İngilizce, YÖKDİL, 55, 2017 |
Kayıt Yok |
[UAK] Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Turizm Turizm İşletmeciliği |
[UAK] Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Turizm Turizm Pazarlaması |
[UAK] Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Turizm Gastronomi ve Mutfak Sanatları |
2022-, Doktor Öğretim Üyesi, Tam Zamanlı, Kastamonu Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, Türkiye |
2017-2022, Öğretim Görevlisi, Tam Zamanlı, İstanbul Gelişim Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, Türkiye |
2017-2017, Öğretim Görevlisi, Yarı Zamanlı, İstanbul Gelişim Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, Türkiye |
2022-2022, Program Başkanı, İstanbul Gelişim Üniversitesi, Türkiye |
2022-2024, Bölüm Başkan Yardımcısı, Kastamonu Üniversitesi, Türkiye |
2020-2022, Arş. Uyg. Merkezi Müdür Yardımcısı, İstanbul Gelişim Üniversitesi, Türkiye |
Kayıt Yok |
2023-2024, Türk Mutfağı, Lisans |
2023-2024, Artizan Çikolatacılık, Lisans |
2023-2024, Yemek Stilistliği ve Fotoğrafçılık, Lisans |
2023-2024, İçecekler, Lisans |
2023-2024, Seminer, Yüksek Lisans |
2023-2024, Gastronomi ve Sanat, Yüksek Lisans |
2023-2024, Gıda ve Kültür, Yüksek Lisans |
2023-2024, Tatlı, Pasta ve Hamur İşleri, Lisans |
2023-2024, Dünya Mutfakları, Lisans |
2022-2023, Tatlı, Pasta ve Hamur işleri, Lisans |
2022-2023, Dünya Mutfakları, Lisans |
2022-2023, Sağlık Turizmi ve Gastronomi İlişkisi, Yüksek Lisans |
2022-2023, Bitirme Çalışması-II, Lisans |
2022-2023, Gıda ve Kültür, Yüksek Lisans |
2022-2023, Deniz Mahsulleri, Lisans |
2022-2023, İçecekler, Lisans |
2022-2023, Artizan Çikolatacılık, Lisans |
2022-2023, Türk Mutfağı, Lisans |
2021-2022, Türk ve Dünya Mutfakları, Lisans |
2021-2022, Mesleki Uygulamalar II, Ön Lisans |
2021-2022, Yiyecek İçecek Maliyeti, Ön Lisans |
2021-2022, İklim Değişikliği ve Biyoçeşitlilik, Lisans |
2021-2022, Yiyecek İçecek İşletmelerinde Maliyet Kontrolü, Lisans |
2021-2022, Miksoloji, Lisans |
2021-2022, Yemek ve Kültürel Antropoloji, Lisans |
2021-2022, Servis Teknikleri ve Görgü Kuralları, Lisans |
2021-2022, Gastronomiye Giriş, Lisans |
2021-2022, Mutfak Tarihi ve Kültürü, Ön Lisans |
2020-2021, Miksoloji, Lisans |
2020-2021, Yiyecek ve İçecek İşletmesi Yönetimi, Lisans |
2020-2021, Gastroturizm, Lisans |
2020-2021, Yiyecek İçecek Maliyeti, Ön Lisans |
2020-2021, Türk ve Dünya Mutfakları, Lisans |
2020-2021, Yiyecek İçecek İşletmelerinde Maliyet Kontrolü, Lisans |
2020-2021, Restoran Tasarımı ve Yöneticiliği, Lisans |
2020-2021, Ekolojik Gastronomi, Lisans |
2020-2021, Yiyecek İçecek Servisi, Ön Lisans |
2020-2021, Gastronomiye Giriş, Lisans |
2020-2021, Gastronomi Kültür ve Turizm, Lisans |
2019-2020, Gastroturizm, Lisans |
2019-2020, Mutfak Tarihi ve Kültürü, Ön Lisans |
2019-2020, Yiyecek İçecek İşletmelerinde Maliyet Kontrolü, Lisans |
2019-2020, Miksoloji, Lisans |
2019-2020, Gastronomiye Giriş, Lisans |
2019-2020, Ekolojik Gastronomi, Lisans |
2019-2020, Yiyecek İçecek Servisi, Ön Lisans |
2019-2020, Şarap Bilimi ve Teknolojisi, Lisans |
2019-2020, Gastronomi Kültür ve Turizm, Lisans |
2018-2019, Yiyecek İçecek Maliyet Kontrolü, Lisans |
2018-2019, Mutfak Terminolojisi, Lisans |
2018-2019, Miksoloji, Lisans |
2018-2019, Sosyal Medya Uygulamaları, Lisans |
2018-2019, Turizm İşletmeciliği, Lisans |
2018-2019, Gastronomi, Kültür ve Turizm, Lisans |
2017-2018, Gastronomiye Giriş, Lisans |
2017-2018, Turizm Endüstrisi, Lisans |
2017-2018, Servis Teknikleri, Lisans |
2017-2018, Otellerde Yiyecek İçecek Yönetimi, Lisans |
2017-2018, Vejetaryenlerde Beslenme, Lisans |
2017-2018, Menü Planlama, Lisans |
2017-2018, Yiyecek İçecek Maliyet Kontrolü, Lisans |
2017-2018, İçeceklere Giriş, Lisans |
2017-2018, Yemek, Kültür ve Toplum, Lisans |
2016-2017, Yiyecek İçecek Maliyet Kontrolü, Lisans |
Kayıt Yok |
Kayıt Yok |
Kayıt Yok |
Özer, E.Z., Özkaya, F. (2024) "The Hittite Analogy of Anatolian Culinary Culture: A Gastroarchaeological Research", Conservation and Management of Archaeological Sites, (0) [AHCI] Link |
Özer, E.Z., Şalkamoğlu, B. (2024) "Sinema Filmlerinde Gastronomi Semiyolojisi (Gastronomy Semiology in Moiıon Picture Film)", Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 2 (12) pp. 1329-1346 [TR Dizin] Link DOI |
Özer, E.Z., Aksoy, M. (2018) "Korku Çekiciliğinin Gıda Korkusu Üzerine Etkisi", Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 6 (3) pp. 359-369 [TR Dizin] Link DOI |
Özer, E.Z. (2016) "Marka Konumlandırmada Sosyal Sorumluluk Kampanyalarının Etkisi: İstanbul İlindeki Zincir Restoran İşletmelerinde Bir Araştırma", Çatalhöyük Uluslararası Turizm ve Sosyal Araştırmalar Dergisi, 1 (1) pp. 47-66 Link |
Özer, E.Z., Çavuşoğlu, F. (2014) "Rekreasyonel Bir Faaliyet Olarak Yerel Etkinliklerin Kırsal Turizme Etkisi", International Journal of Science Culture and Sport, (2) pp. 191-202 Link DOI |
Özer, E.Z. (2020) "Taşıma Kapasitesi Kuramlarının Gastronomi Turizmi Bağlamında Değerlendirilmesi: İstanbul İli Örneği", International Travel and Tourism Dynamics: Overtourism , Ankara, Türkiye, (Ekim 2020) |
Özer, E.Z., Canbolat, C. (2018) "Vegan Aktizmi Olarak Abolisyonist Tüketim", 4. Uluslararası Türk Dünyası Turizm Sempozyumu , Kastamonu, Türkiye, (Temmuz 2018) |
Özer, E.Z., Özkaya, F. (2018) "Batı Sahra Altı Afrika Ülkeleri Mutfak Kültürü", 17. Geleneksel Turizm Sempozyumu , Düzce, Türkiye, (Nisan 2018) |
Özer, E.Z., Özkaya, F. (2018) "Gastronominin Rekreatif Faaliyetlere Etkisi: Glütensiz Beslenen Kişiler Üzerine Bir Araştırma", Gastronomi Zirvesi , Ankara, Türkiye, (Mart 2018) |
Özer, E.Z., Demirçakmak, İ.L. (2018) "Sürdürülebilir Gıda Hareketi Kapsamında Restoranlarda Yerel Ürün Kullanımı", Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi , (pp. 569-574), Kocaeli, Türkiye, (Eylül 2018) |
Özer, E.Z., Aksoy, M. (2018) "Korku Çekiciliğinin Gıda Korkusu Üzerine Etkisi", Uluslararası Gastronomi Kongresi , (pp. 63), Türkiye, (Nisan 2018) |
Özer, E.Z., Akbaba, A. (2013) "Coğrafi İşaretlemeli Yöresel Yiyecek ve İçeceklerin Kırsal Turizmdeki Etkisi", İkinci Yöresel Ürünler Sempozyumu ve Uluslararası Kültür Sanat Etkinlikleri , Antalya, Türkiye, (Kasım 2013) |
Kayıt Yok |
Özer, E.Z., Yılmabaşar, A. (2023) "KIRIM MUTFAK KÜLTÜRÜ", Kitap: Türk Dünyası Mutfak Kültürü, Ankara/Türkiye : Nobel |
Özer, E.Z. (2023) "Kumpir", Kitap: TÜRKİYE’NİN SOKAK LEZZETLERİ, Ankara/Türkiye : Nobel |
Özer, E.Z. (2023) "Balık Ekmek", Kitap: TÜRKİYE’NİN SOKAK LEZZETLERİ, Ankara/Türkiye : Nobel |
Özer, E.Z., Çalışkan, S. (2023) "Ayurveda and Hilts Theory in the Context of the Relationship between Gastronomy and Ancient Medicine", Kitap: Gastronomy Attractions and Practices in Tourism, Berlin/Almanya : Peter Lang |
Özer, E.Z. (2022) "Covid-19 Sürecinde Yaygın Olarak Tüketilen Gıdaların Lezzet Bağlamında İç Merkezli Gıda Faktörü Olarak Değerlendirilmesi", Kitap: Gastronomide Sistematik Araştırmalar, İstanbul/Türkiye : Oğlak Yayınları |
Özer, E.Z., Küçükkömürler, S., Alyakut, Ö. (2021) "Kocaeli", Kitap: Türkiye Lezzet Rotaları, Ankara/Türkiye : Detay Yayıncılık |
Özer, E.Z. (2021) "Mutfakta Maliyet Kontrolü", Kitap: ENDÜSTRİYEL MUTFAKLAR Kavramlar - Uygulamalar, Ankara/Türkiye : Nobel Akademik Yayıncılık |
Özer, E.Z. (2021) "İstanbul", Kitap: Türkiye Lezzet Rotaları, Ankara/Türkiye : Detay Yayıncılık |
Özer, E.Z., Özkul, E., Şengül, S. (2019) "Türk Edebiyatında Gastronomik Etkileşim, Gastronomik Deyimler, Atasözleri ve Mizah Öğeleri", Kitap: Gastronomi Olgusuna Sosyolojik Bakış, Ankara/Türkiye : Detay Yayıncılık |
Özer, E.Z., Özkul, E. (2019) "Yiyecek İçecek Endüstrisi", Kitap: Menü Yönetimi, Ankara/Türkiye : Detay Yayıncılık |
Özer, E.Z., Kargiglioğlu, Ş. (2019) "Bartın: Ağda Tatlısı", Kitap: Bir Yerin Tabaktaki Kimliği, Ankara/Türkiye : Detay Yayıncılık |
Özer, E.Z., Akbaba, A. (2018) "Yenilebilir Çiçekler ve Yenilebilir Böcekler", Kitap: Gastronomi ve Yiyecek Tarihi, Ankara/Türkiye : Detay Yayıncılık |
Kargiglioğlu, Ş., Özer, E.Z. (2018) "TOPLUMSAL ROLLER VE KADIN", Kitap: TURİZM VE KADIN, Ankara/Türkiye : DETAY YAYINCILIK |
Özer, E.Z., Akbaba, A. (2016) "Yiyecek İçecek İşletmelerinde Sosyal Sorumluluk Uygulamaları", Kitap: Yiyecek İçecek Endüstrisinde Trendler II Kavramlar, Yaklaşımlar, Başarı Hikayeleri, Ankara/Türkiye : DETAY YAYINCILIK |
Kayıt Yok |
Kayıt Yok |
Kayıt Yok |
Üye, Gastronomi Akademisyenleri Derneği, 2024- |
Üye, TURİZM AKADEMİSYENLERİ DERNEĞİ, 2023- |
Sıra | Yayın | A | B | C | D | E | F | G | H | I |
1 | TURİZM VE KADIN | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 1 | 0 | 0 | 1 |
Kayıt Yok |
Kayıt Yok |
Kayıt Yok |
Kayıt Yok |
Birlikte çalışılan kişi | Aktif Dönem | Çalışma Sayısı |
Atilla Akbaba
İzmir Katip Çelebi Üniversitesi
|
2013 - 2018 | 3 |
Fügen Özkaya
Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi
|
2018 - 2024 | 3 |
Mustafa Aksoy
Gazi Üniversitesi
|
2018 | 2 |
Emrah Özkul
Kocaeli Üniversitesi
|
2019 | 2 |
Şaban Kargiglioğlu
Sinop Üniversitesi
|
2018 - 2019 | 2 |
-
|
2023 | 1 |
Saime Küçükkömürler
-
|
2021 | 1 |
İbrahim Levent Demirçakmak
-
|
2018 | 1 |
Fatih Çavuşoğlu
-
|
2014 | 1 |
Aysun Yılmabaşar
-
|
2023 | 1 |
Ömür Alyakut
-
|
2021 | 1 |
Cihan Canbolat
-
|
2018 | 1 |
Serkan Şengül
-
|
2019 | 1 |
Birengül Şalkamoğlu
-
|
2024 | 1 |
Alan Adı | Alandaki Toplam Öğretim Elemanı Sayısı | |
TÜBİTAK Araştırma Alanı | Sosyal Bilimler | 78477 |
YÖKSİS Temel Alan | Sosyal-Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı | 33189 |
YÖKSİS Bilim Alanı | Turizm | 2063 |
Anahtar Kelimeler | Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Turizm İşletmeciliği, Turizm Pazarlaması |
Performans Kriteri | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | 2021 | 2022 | 2023 | 2024 |
Ağırlıklı Puan | 0 | 55 | 0 | 117 | 120 | 5 | 80 | 40 | 160 | 65 |
Sıra (Araştırma Alanı İçinde) | - | 446 . | - | 427 . | 425 . | 523 . | 547 . | 583 . | 443 . | 214 . |
Sıra (Temel Alan İçinde) | - | 359 . | - | 356 . | 363 . | 450 . | 454 . | 507 . | 369 . | 174 . |
Sıra (Bilim Alanı İçinde) | - | 136 . | - | 142 . | 154 . | 207 . | 207 . | 266 . | 114 . | 57 . |
Sıra (Anahtar Kelime (1)) | - | 61 . | - | 59 . | 62 . | 106 . | 97 . | 126 . | 74 . | 38 . |
Sıra (Anahtar Kelime (2)) | - | 123 . | - | 107 . | 127 . | 161 . | 169 . | 211 . | 81 . | 43 . |
Sıra (Anahtar Kelime (3)) | - | 82 . | - | 71 . | 85 . | 108 . | 103 . | 129 . | 51 . | 25 . |
Toplam Yayın | 0 | 2 | 0 | 9 | 3 | 1 | 2 | 1 | 4 | 2 |
Toplam Makale | 0 | 1 | 0 | 1 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 2 |
Toplam Kitap | 0 | 1 | 0 | 2 | 3 | 0 | 2 | 1 | 4 | 0 |
Toplam Bildiri | 0 | 0 | 0 | 6 | 0 | 1 | 0 | 0 | 0 | 0 |
Makale (SCI) | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 1 |
Makale (Uluslararası) | 0 | 1 | 0 | 1 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 1 |
Makale (Ulusal) | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
Kitap Yazarlığı | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
Kitap Bölümü Yazarlığı | 0 | 1 | 0 | 2 | 3 | 0 | 2 | 1 | 4 | 0 |
Bildiri (Uluslararası) | 0 | 0 | 0 | 3 | 0 | 1 | 0 | 0 | 0 | 0 |
Bildiri (Ulusal) | 0 | 0 | 0 | 3 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |