img

Dr. Öğr. Üyesi Elif Zeynep ÖZER

  • Turizm Fakültesi
  • Gastronomi ve Mutfak Sanatları
  • Gastronomi ve Mutfak Sanatları

Genel Bilgiler

Metrikler

UNIS
Yayın
26
Atıf
1
h-index
0
Google Scholar
Yayın
31
Atıf
175
h-index
7
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları
Alınan Eğitimler
Doktora/Sanatta Yeterlilik/Tıpta Uzmanlık, Türkiye, Gazi Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Gastronomi ve Mutfak Sanatları (Dr), 2017, 2022
Yüksek Lisans, Türkiye, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği (Yl) (Tezli), 2012, 2015
Lisans, Türkiye, Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Akçakoca Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Pr., 2005, 2011
Araştırma Alanları
Turizm İşletmeciliği, Turizm Pazarlaması, Gastronomi ve Mutfak Sanatları
Yıllara Göre Yayın Sayıları
Yıllara Göre Atıf Sayıları
Doktora/Sanatta Yeterlilik/Tıpta Uzmanlık, Türkiye, Gazi Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Gastronomi ve Mutfak Sanatları (Dr), 2017, 2022
Yüksek Lisans, Türkiye, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği (Yl) (Tezli), 2012, 2015
Lisans, Türkiye, Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Akçakoca Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Pr., 2005, 2011
Kayıt Yok
İngilizce, YÖKDİL, 55, 2017
Kayıt Yok
[UAK] Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Turizm Turizm İşletmeciliği
[UAK] Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Turizm Turizm Pazarlaması
[UAK] Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Turizm Gastronomi ve Mutfak Sanatları
2022-, Doktor Öğretim Üyesi, Tam Zamanlı, Kastamonu Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, Türkiye
2017-2022, Öğretim Görevlisi, Tam Zamanlı, İstanbul Gelişim Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, Türkiye
2017-2017, Öğretim Görevlisi, Yarı Zamanlı, İstanbul Gelişim Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, Türkiye
2022-2022, Program Başkanı, İstanbul Gelişim Üniversitesi, Türkiye
2022-2024, Bölüm Başkan Yardımcısı, Kastamonu Üniversitesi, Türkiye
2020-2022, Arş. Uyg. Merkezi Müdür Yardımcısı, İstanbul Gelişim Üniversitesi, Türkiye
Kayıt Yok
2023-2024, Türk Mutfağı, Lisans
2023-2024, Artizan Çikolatacılık, Lisans
2023-2024, Yemek Stilistliği ve Fotoğrafçılık, Lisans
2023-2024, İçecekler, Lisans
2023-2024, Seminer, Yüksek Lisans
2023-2024, Gastronomi ve Sanat, Yüksek Lisans
2023-2024, Gıda ve Kültür, Yüksek Lisans
2023-2024, Tatlı, Pasta ve Hamur İşleri, Lisans
2023-2024, Dünya Mutfakları, Lisans
2022-2023, Tatlı, Pasta ve Hamur işleri, Lisans
2022-2023, Dünya Mutfakları, Lisans
2022-2023, Sağlık Turizmi ve Gastronomi İlişkisi, Yüksek Lisans
2022-2023, Bitirme Çalışması-II, Lisans
2022-2023, Gıda ve Kültür, Yüksek Lisans
2022-2023, Deniz Mahsulleri, Lisans
2022-2023, İçecekler, Lisans
2022-2023, Artizan Çikolatacılık, Lisans
2022-2023, Türk Mutfağı, Lisans
2021-2022, Türk ve Dünya Mutfakları, Lisans
2021-2022, Mesleki Uygulamalar II, Ön Lisans
2021-2022, Yiyecek İçecek Maliyeti, Ön Lisans
2021-2022, İklim Değişikliği ve Biyoçeşitlilik, Lisans
2021-2022, Yiyecek İçecek İşletmelerinde Maliyet Kontrolü, Lisans
2021-2022, Miksoloji, Lisans
2021-2022, Yemek ve Kültürel Antropoloji, Lisans
2021-2022, Servis Teknikleri ve Görgü Kuralları, Lisans
2021-2022, Gastronomiye Giriş, Lisans
2021-2022, Mutfak Tarihi ve Kültürü, Ön Lisans
2020-2021, Miksoloji, Lisans
2020-2021, Yiyecek ve İçecek İşletmesi Yönetimi, Lisans
2020-2021, Gastroturizm, Lisans
2020-2021, Yiyecek İçecek Maliyeti, Ön Lisans
2020-2021, Türk ve Dünya Mutfakları, Lisans
2020-2021, Yiyecek İçecek İşletmelerinde Maliyet Kontrolü, Lisans
2020-2021, Restoran Tasarımı ve Yöneticiliği, Lisans
2020-2021, Ekolojik Gastronomi, Lisans
2020-2021, Yiyecek İçecek Servisi, Ön Lisans
2020-2021, Gastronomiye Giriş, Lisans
2020-2021, Gastronomi Kültür ve Turizm, Lisans
2019-2020, Gastroturizm, Lisans
2019-2020, Mutfak Tarihi ve Kültürü, Ön Lisans
2019-2020, Yiyecek İçecek İşletmelerinde Maliyet Kontrolü, Lisans
2019-2020, Miksoloji, Lisans
2019-2020, Gastronomiye Giriş, Lisans
2019-2020, Ekolojik Gastronomi, Lisans
2019-2020, Yiyecek İçecek Servisi, Ön Lisans
2019-2020, Şarap Bilimi ve Teknolojisi, Lisans
2019-2020, Gastronomi Kültür ve Turizm, Lisans
2018-2019, Yiyecek İçecek Maliyet Kontrolü, Lisans
2018-2019, Mutfak Terminolojisi, Lisans
2018-2019, Miksoloji, Lisans
2018-2019, Sosyal Medya Uygulamaları, Lisans
2018-2019, Turizm İşletmeciliği, Lisans
2018-2019, Gastronomi, Kültür ve Turizm, Lisans
2017-2018, Gastronomiye Giriş, Lisans
2017-2018, Turizm Endüstrisi, Lisans
2017-2018, Servis Teknikleri, Lisans
2017-2018, Otellerde Yiyecek İçecek Yönetimi, Lisans
2017-2018, Vejetaryenlerde Beslenme, Lisans
2017-2018, Menü Planlama, Lisans
2017-2018, Yiyecek İçecek Maliyet Kontrolü, Lisans
2017-2018, İçeceklere Giriş, Lisans
2017-2018, Yemek, Kültür ve Toplum, Lisans
2016-2017, Yiyecek İçecek Maliyet Kontrolü, Lisans
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Özer, E.Z., Özkaya, F. (2024) "The Hittite Analogy of Anatolian Culinary Culture: A Gastroarchaeological Research", Conservation and Management of Archaeological Sites, (0) [AHCI] Link  
Özer, E.Z., Şalkamoğlu, B. (2024) "Sinema Filmlerinde Gastronomi Semiyolojisi (Gastronomy Semiology in Moiıon Picture Film)", Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 2 (12) pp. 1329-1346 [TR Dizin] Link DOI   
Özer, E.Z., Aksoy, M. (2018) "Korku Çekiciliğinin Gıda Korkusu Üzerine Etkisi", Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 6 (3) pp. 359-369 [TR Dizin] Link DOI    
Özer, E.Z. (2016) "Marka Konumlandırmada Sosyal Sorumluluk Kampanyalarının Etkisi: İstanbul İlindeki Zincir Restoran İşletmelerinde Bir Araştırma", Çatalhöyük Uluslararası Turizm ve Sosyal Araştırmalar Dergisi, 1 (1) pp. 47-66 Link   
Özer, E.Z., Çavuşoğlu, F. (2014) "Rekreasyonel Bir Faaliyet Olarak Yerel Etkinliklerin Kırsal Turizme Etkisi", International Journal of Science Culture and Sport, (2) pp. 191-202 Link DOI   
Özer, E.Z. (2020) "Taşıma Kapasitesi Kuramlarının Gastronomi Turizmi Bağlamında Değerlendirilmesi: İstanbul İli Örneği", International Travel and Tourism Dynamics: Overtourism , Ankara, Türkiye, (Ekim 2020
Özer, E.Z., Canbolat, C. (2018) "Vegan Aktizmi Olarak Abolisyonist Tüketim", 4. Uluslararası Türk Dünyası Turizm Sempozyumu , Kastamonu, Türkiye, (Temmuz 2018
Özer, E.Z., Özkaya, F. (2018) "Batı Sahra Altı Afrika Ülkeleri Mutfak Kültürü", 17. Geleneksel Turizm Sempozyumu , Düzce, Türkiye, (Nisan 2018
Özer, E.Z., Özkaya, F. (2018) "Gastronominin Rekreatif Faaliyetlere Etkisi: Glütensiz Beslenen Kişiler Üzerine Bir Araştırma", Gastronomi Zirvesi , Ankara, Türkiye, (Mart 2018
Özer, E.Z., Demirçakmak, İ.L. (2018) "Sürdürülebilir Gıda Hareketi Kapsamında Restoranlarda Yerel Ürün Kullanımı", Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi , (pp. 569-574), Kocaeli, Türkiye, (Eylül 2018
Özer, E.Z., Aksoy, M. (2018) "Korku Çekiciliğinin Gıda Korkusu Üzerine Etkisi", Uluslararası Gastronomi Kongresi , (pp. 63), Türkiye, (Nisan 2018
Özer, E.Z., Akbaba, A. (2013) "Coğrafi İşaretlemeli Yöresel Yiyecek ve İçeceklerin Kırsal Turizmdeki Etkisi", İkinci Yöresel Ürünler Sempozyumu ve Uluslararası Kültür Sanat Etkinlikleri , Antalya, Türkiye, (Kasım 2013
Kayıt Yok
Özer, E.Z., Yılmabaşar, A. (2023) "KIRIM MUTFAK KÜLTÜRÜ", Kitap: Türk Dünyası Mutfak Kültürü, Ankara/Türkiye : Nobel  
Özer, E.Z. (2023) "Kumpir", Kitap: TÜRKİYE’NİN SOKAK LEZZETLERİ, Ankara/Türkiye : Nobel  
Özer, E.Z. (2023) "Balık Ekmek", Kitap: TÜRKİYE’NİN SOKAK LEZZETLERİ, Ankara/Türkiye : Nobel  
Özer, E.Z., Çalışkan, S. (2023) "Ayurveda and Hilts Theory in the Context of the Relationship between Gastronomy and Ancient Medicine", Kitap: Gastronomy Attractions and Practices in Tourism, Berlin/Almanya : Peter Lang  
Özer, E.Z. (2022) "Covid-19 Sürecinde Yaygın Olarak Tüketilen Gıdaların Lezzet Bağlamında İç Merkezli Gıda Faktörü Olarak Değerlendirilmesi", Kitap: Gastronomide Sistematik Araştırmalar, İstanbul/Türkiye : Oğlak Yayınları  
Özer, E.Z., Küçükkömürler, S., Alyakut, Ö. (2021) "Kocaeli", Kitap: Türkiye Lezzet Rotaları, Ankara/Türkiye : Detay Yayıncılık  
Özer, E.Z. (2021) "Mutfakta Maliyet Kontrolü", Kitap: ENDÜSTRİYEL MUTFAKLAR Kavramlar - Uygulamalar, Ankara/Türkiye : Nobel Akademik Yayıncılık  
Özer, E.Z. (2021) "İstanbul", Kitap: Türkiye Lezzet Rotaları, Ankara/Türkiye : Detay Yayıncılık  
Özer, E.Z., Özkul, E., Şengül, S. (2019) "Türk Edebiyatında Gastronomik Etkileşim, Gastronomik Deyimler, Atasözleri ve Mizah Öğeleri", Kitap: Gastronomi Olgusuna Sosyolojik Bakış, Ankara/Türkiye : Detay Yayıncılık  
Özer, E.Z., Özkul, E. (2019) "Yiyecek İçecek Endüstrisi", Kitap: Menü Yönetimi, Ankara/Türkiye : Detay Yayıncılık  
Özer, E.Z., Kargiglioğlu, Ş. (2019) "Bartın: Ağda Tatlısı", Kitap: Bir Yerin Tabaktaki Kimliği, Ankara/Türkiye : Detay Yayıncılık  
Özer, E.Z., Akbaba, A. (2018) "Yenilebilir Çiçekler ve Yenilebilir Böcekler", Kitap: Gastronomi ve Yiyecek Tarihi, Ankara/Türkiye : Detay Yayıncılık  
Kargiglioğlu, Ş., Özer, E.Z. (2018) "TOPLUMSAL ROLLER VE KADIN", Kitap: TURİZM VE KADIN, Ankara/Türkiye : DETAY YAYINCILIK  
Özer, E.Z., Akbaba, A. (2016) "Yiyecek İçecek İşletmelerinde Sosyal Sorumluluk Uygulamaları", Kitap: Yiyecek İçecek Endüstrisinde Trendler II Kavramlar, Yaklaşımlar, Başarı Hikayeleri, Ankara/Türkiye : DETAY YAYINCILIK  
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Üye, Gastronomi Akademisyenleri Derneği, 2024-
Üye, TURİZM AKADEMİSYENLERİ DERNEĞİ, 2023-
Atıflar
Atıf Sayılarına Göre Yayınlar
A: SCI/SSCI/AHCI, B: ESCI, C: Scopus, D: Uluslararası Alan Index, E: TR Dizin, F: Uluslararası Kitap, G: Ulusal Kitap, H: Diğer Makale, I: Toplam
Sıra Yayın A B C D E F G H I
1 TURİZM VE KADIN 0 0 0 0 0 1 0 0 1
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Birlikte çalışılan kişi Aktif Dönem Çalışma Sayısı
Atilla Akbaba
İzmir Katip Çelebi Üniversitesi
2013 - 2018 3
Fügen Özkaya
Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi
2018 - 2024 3
Mustafa Aksoy
Gazi Üniversitesi
2018 2
Emrah Özkul
Kocaeli Üniversitesi
2019 2
Şaban Kargiglioğlu
Sinop Üniversitesi
2018 - 2019 2
-
2023 1
Saime Küçükkömürler
-
2021 1
İbrahim Levent Demirçakmak
-
2018 1
Fatih Çavuşoğlu
-
2014 1
Aysun Yılmabaşar
-
2023 1
Ömür Alyakut
-
2021 1
Cihan Canbolat
-
2018 1
Serkan Şengül
-
2019 1
Birengül Şalkamoğlu
-
2024 1
2024 için Puan Bazlı Sıralamalar
Sıra (Araştırma Alanı İçinde)
214.
78477 araştırmacı içinde
Sıra (Temel Alan İçinde)
174.
33189 araştırmacı içinde
Sıra (Bilim Alanı İçinde)
57.
2063 araştırmacı içinde
Alan Adı Alandaki Toplam Öğretim Elemanı Sayısı
TÜBİTAK Araştırma Alanı Sosyal Bilimler 78477
YÖKSİS Temel Alan Sosyal-Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı 33189
YÖKSİS Bilim Alanı Turizm 2063
Anahtar Kelimeler Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Turizm İşletmeciliği, Turizm Pazarlaması
Performans Kriteri 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024
Ağırlıklı Puan 0 55 0 117 120 5 80 40 160 65
Sıra (Araştırma Alanı İçinde) - 446 . - 427 . 425 . 523 . 547 . 583 . 443 . 214 .
Sıra (Temel Alan İçinde) - 359 . - 356 . 363 . 450 . 454 . 507 . 369 . 174 .
Sıra (Bilim Alanı İçinde) - 136 . - 142 . 154 . 207 . 207 . 266 . 114 . 57 .
Sıra (Anahtar Kelime (1)) - 61 . - 59 . 62 . 106 . 97 . 126 . 74 . 38 .
Sıra (Anahtar Kelime (2)) - 123 . - 107 . 127 . 161 . 169 . 211 . 81 . 43 .
Sıra (Anahtar Kelime (3)) - 82 . - 71 . 85 . 108 . 103 . 129 . 51 . 25 .
Toplam Yayın 0 2 0 9 3 1 2 1 4 2
Toplam Makale 0 1 0 1 0 0 0 0 0 2
Toplam Kitap 0 1 0 2 3 0 2 1 4 0
Toplam Bildiri 0 0 0 6 0 1 0 0 0 0
Makale (SCI) 0 0 0 0 0 0 0 0 0 1
Makale (Uluslararası) 0 1 0 1 0 0 0 0 0 1
Makale (Ulusal) 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Kitap Yazarlığı 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Kitap Bölümü Yazarlığı 0 1 0 2 3 0 2 1 4 0
Bildiri (Uluslararası) 0 0 0 3 0 1 0 0 0 0
Bildiri (Ulusal) 0 0 0 3 0 0 0 0 0 0
Atıfları ve Metrikleri
Atıfları ve Metrikleri