img

Dr. Öğr. Üyesi Emrah YAŞARSOY

  • Turizm Fakültesi Dekanlığı
  • Turizm İşletmeciliği Bölümü
  • Turizm İşletmeciliği Anabilim Dalı

Genel Bilgiler

Metrikler

UNIS
Yayın
32
Atıf
36
h-index
4
Proje
3
Scopus
Yayın
2
Atıf
4
h-index
1
Google Scholor
Yayın
26
Atıf
125
h-index
6
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları
Alınan Eğitimler
Doktora/Sanatta Yeterlilik/Tıpta Uzmanlık, Türkiye, Kastamonu Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği (Dr), 2019, 2019
Yüksek Lisans, İngiltere, Bournemouth University {England}, Uluslararası Turizm ve Otel İşletmeciliği, , 2013, 2014
Ön Lisans, Türkiye, Anadolu Üniversitesi, Açıköğretim Fakültesi, Dış Ticaret Bölümü, 2008, 2010
Lisans, Türkiye, Anadolu Üniversitesi, Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu, Turizm ve Otel İşletmeciliği Pr., 2005, 2010
Araştırma Alanları
Turizm İşletmeciliği, Turizm Pazarlaması
Yıllara Göre Yayın Sayıları
Yıllara Göre Atıf Sayıları
Doktora/Sanatta Yeterlilik/Tıpta Uzmanlık, Türkiye, Kastamonu Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği (Dr), 2019, 2019
Yüksek Lisans, İngiltere, Bournemouth University {England}, Uluslararası Turizm ve Otel İşletmeciliği, , 2013, 2014
Ön Lisans, Türkiye, Anadolu Üniversitesi, Açıköğretim Fakültesi, Dış Ticaret Bölümü, 2008, 2010
Lisans, Türkiye, Anadolu Üniversitesi, Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu, Turizm ve Otel İşletmeciliği Pr., 2005, 2010
Emrah YAŞARSOY, Doktora, Destinasyonda markalaşma olgusu: Şanlıurfa için bir model önerisi, Kastamonu Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği Ana Bilim Dalı, 2019
İngilizce, YÖKDİL, 86, 2018
İngilizce, YDS, 57, Bahar, 2015
İngilizce, IELTS, 6, 2013
Kayıt Yok
[UAK] Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Turizm Turizm İşletmeciliği
[UAK] Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Turizm Turizm Pazarlaması
2023-, Doktor Öğretim Üyesi, Tam Zamanlı, Kastamonu Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Turizm İşletmeciliği Bölümü, Türkiye
2015-2023, Araştırma Görevlisi, Tam Zamanlı, Kastamonu Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Turizm İşletmeciliği Bölümü, Türkiye
2023-, Bölüm Başkan Yardımcısı, Kastamonu Üniversitesi, Türkiye
Kayıt Yok
2022-2023, Nature Tourism, Lisans
2022-2023, Basics of Economics, Lisans
2021-2022, Basics of Economics, Lisans
2021-2022, Nature Tourism, Lisans
2021-2022, Turizm İşletmeleri Yönetimi, Lisans
2021-2022, Toplantı ve Kongre Yönetimi, Lisans
2021-2022, Turizm Sosyolojisi, Lisans
2020-2021, Turizmde Güncel Konu ve Yayınlar, Lisans
2020-2021, Turizmde Bilgi ve İletişim Teknolojileri, Lisans
2020-2021, Konaklama İşletmeleri Yönetimi, Lisans
2020-2021, Turizm İşletmeleri Yönetimi, Lisans
2020-2021, Toplant ve Kongre Yönetimi, Lisans
2020-2021, Uluslararası Ağırlama İşletmeciliği, Lisans
2019-2020, Konaklama İşletmeleri Yönetimi, Lisans
2019-2020, Etkili İletişim Teknikleri, Lisans
2019-2020, Uluslararası Ağırlama İşletmeciliği, Lisans
2019-2020, Toplant ve Kongre Yönetimi, Lisans
2019-2020, Turizm İşletmeleri Yönetimi, Lisans
Kayıt Yok
Kastamonu İli Tabiat Turizmi Unsurlarının Tanıtım ve Satış Olanaklarının Araştırılması (Ulusal) Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi: Araştırmacı , 2021
Kastamonu Ağırlama Sektöründe Hizmet Kalitesinin Yükseltilmesi (Ulusal) Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi: Araştırmacı , 2021
Kastamonu Köyleri Lavanta Kokacak, Kastamonu Kırsalı Lavanta Turizmiyle Kalkınacak Örnek Uygulama Projesi (Ulusal) Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi: Araştırmacı , 2021
Kayıt Yok
Koçoğlu, C.M., Yaşarsoy, E. (2023) "The Influence of Marketing Mix Elements on Behavioral Intentions Towards The Destination: The Case of Safranbolu", Uluslararası İktisadi ve İdari İncelemeler Dergisi, 39 (0) pp. 1-13 [TR Dizin] Link DOI    
Yaşarsoy, E., Çalışkan, G., Pamukçu, H. (2022) "The place and importance of digital reputation management in tourism establishments", Revista Turismo & Desenvolvimento, (39) pp. 41-63 Link DOI     
Yaşarsoy, E., Koç, D.E., Ulema, Ş. (2021) "Kültürel Miras Farkındalığı: Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi Öğrencileri Üzerine Bir Araştırma", Türk Turizm Araştırmaları Dergisi, 5 (2) pp. 1299-1318 [TR Dizin] DOI    
Pamukçu, H., Çalışkan, G., Yaşarsoy, E. (2021) "Coronavirus (COVID-19) and Crisis Management in Accommodation Businesses", International Journal of Hospitality and Tourism Systems, 14 (0) pp. 99-110 Link     
Aydoğdu, A., Yaşarsoy, E., Pamukçu, H. (2020) "The Suitability of Disabled Friendly Holiday Accommodation in Turkey: The Case of Kastamonu Hotels", Journal of Global Business Insights, 5 (1) pp. 19-32 Link DOI    
Yaşarsoy, E., Oktay, K. (2020) "Yerli Turistlerin Şanlıurfa Turizmi ile İlgili Algılarını Belirlemeye Yönelik Bir Araştırma", Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 8 (1) pp. 58-77 [TR Dizin] Link DOI     
Küçük, O., Kara, E., Yaşarsoy, E. (2020) "Girişimcilik Düzeyi ve Eğilimi ile Sağlık Arasındaki İlişki Üzerine Bir Araştırma: Kastamonu Örneği", EUropean Journal of Managerial Research (EUJMR), 4 (7) pp. 189-213 Link  
Yaşarsoy, E., Oktay, K. (2020) "Destinasyonda Markalaşma Yolunda Şanlıurfa İçin Bir Model Önerisi", Türk Turizm Araştırmaları Dergisi, 4 (1) pp. 234-258 [TR Dizin] DOI     
Aydoğdu, A., Yaşarsoy, E., Dilsiz, T. (2019) "Yiyecek İçecek İşletmelerinde Hizmet Kalitesi ve Tüketici Doyumu: Kastamonu Örneği", Journal of Tourism Theory and Research, 5 (2) pp. 155-170 Link DOI   
Demirel, Y., Yaşarsoy, E. (2017) "Exploring Consumer Attitudes Towards Halal Products", Journal of Tourismology, 3 (1) pp. 34-43 Link    
Koçoğlu, C.M., Yaşarsoy, E. (2021) "The Role of Marketing Mix Elements in Destination Choice: The Case of Safranbolu", 4th International Scientific Conference “Restarting tourism, travel and hospitality: The day after” , (pp. 1285-1288), Selanik, Yunanistan, (Temmuz 2021
Yaşarsoy, E. (2021) "Balabanağa Çiftliği'nin Tabiat Turizmi Kapsamında İncelenmesi", Kastamonu Tabiat Turizmi Sempozyumu , Kastamonu, Türkiye, (Kasım 2021
Yaşarsoy, E., Saraç, Ö., Pamukçu, H. (2021) "Ankara'yı Ziyaret Eden Turistlerin Sokak Lezzetlerine İlişkin Tüketici Tutumları", 21. Ulusal Turizm Kongresi , Balıkesir, Türkiye, (Ekim 2021
Yaşarsoy, E., Mütevelli, S., Oktay, K. (2019) "Otel Yöneticilerinin Helal Turizm Algılarına Yönelik Bir Araştırma: Kastamonu Örneği", 2. Helal Turizm Kongresi , (Ağustos 2019
Yaşarsoy, E. (2019) "Coğrafi İşaretli Yiyecek-İçecekler ve Gastronomi Turizmi: Şanlıurfa Örneği", 20. Ulusal Turizm Kongresi , (pp. 374-380), Türkiye, (Ekim 2019
Aydoğdu, A., Dilsiz, T., Yaşarsoy, E. (2017) "Yiyecek İçecek İşletmelerinde Hizmet Kalitesi ve Tüketici Doyumu: Kastamonu Örneği", 2. Uluslararası Turizmin Geleceği Kongresi: İnovasyon, Girişimcilik ve Sürdürebilirlik Kongresi , (pp. 656-662), Mersin, Türkiye, (Eylül 2017
Demirel, Y., Yaşarsoy, E. (2017) "The Determinatıon of Consumer Tendencies to Halal Products: A Case Study of Kastamonu", 1. Uluslararası Helâl Turizm Kongresi , (pp. 1196-1204), Antalya, Türkiye, (Temmuz 2017  
Yaşarsoy, E. (2017) "Challenges of Culture Change in Hotel Organizations: A Comparison of the U.S.A. and Turkey", 3. Uluslararası Türk Dünyası Turizm Sempozyumu , (pp. 1112-1122), Bişkek, Kırgızistan, (Eylül 2017 
Karaset, B., Yaşarsoy, E. (2017) "Yönetsel Bir Olgu Olarak Sürdürülebilir Turizm: Kastamonu’daki Yerel Yönetim ve Sivil Toplum Kuruluşlarının Görüşleri", 1. Uluslararası Sürdürülebilir Turizm Kongresi , (pp. 252-268), Kastamonu, Türkiye, (Aralık 2017
Mızrak, M., Aydoğdu, A., Yaşarsoy, E. (2017) "Sürdürülebilir Turizmde Yöresel Yemeklerin Rolü ve Önemi: Kastamonu Örneği", 1. Uluslararası Sürdürülebilir Turizm Kongresi , (pp. 999-1009), Kastamonu, Türkiye, (Aralık 2017 
Demirel, Y., Yaşarsoy, E. (2016) "İnsan Kaynakları ve Yetenek Yönetimi İlişkisi", 7. Uluslararası Girişimcilik Kongresi , (pp. 222-238), Bişkek, Kırgızistan, (Ağustos 2016  
Aydoğdu, A., Pamukçu, H., Yaşarsoy, E. (2016) "Konaklama İşletmelerinin Engelli Bireylere Uygunluğu: Kastamonu Örneği", 3. Rekreasyon Araştırmaları Kongresi , (pp. 358-368), Eskişehir, Türkiye, (Ocak 2016  
Demirel, Y., Yaşarsoy, E. (2016) "Kastamonu Kent İmajının Turizm Potansiyeline Etkisi: Üniversite Öğrencileri Üzerine Bir Araştırma", 1. Uluslararası Abana Sempozyumu , (pp. 481-493), Kastamonu, Türkiye, (Kasım 2016  
Tanrısever, C., Yaşarsoy, E., Pamukçu, H. (2015) "Diaspora Turizmi Türkiye Azerbaycan Örneği", 1. Uluslararası Türk Dünyası Turizm Sempozyumu , (pp. 163-171), Kastamonu, (Kasım 2015  
Aydoğdu, A., Yaşarsoy, E. (2015) "Asker Yemin Törenlerinin Varış Noktası Ekonomisine Etkileri: Kastamonu Örneği", 1. Uluslararası Türk Dünyası Turizm Sempozyumu , (pp. 261-275), (Kasım 2015  
Aydoğdu, A., Yaşarsoy, E., Mızrak, M. (2019) "Kastamonu Yemekleri", Ankara/Türkiye : Detay Yayıncılık   
Koçoğlu, C.M., Pınaroğlu, B., Yaşarsoy, E. (2023) "Smart Destinations and Eco-Friendly Practices", Kitap: Smart Cities for Sustainability - Approaches and Solutions, İngiltere : Emerald Publishing Limited  
Erdoğan, Y., Yaşarsoy, E. (2023) "Turizm ve Destinasyon Pazarlaması", Kitap: Turizm ve Destinasyon Araştırmaları - V, Çanakkale/Türkiye : Paradigma Akademi  
Yaşarsoy, E., Erdoğan, Y. (2023) "Turizm ve Teknolojinin Entegrasyonu", Kitap: Turizm ve Destinasyon Araştırmaları - V, Çanakkale/Türkiye : Paradigma Akademi  
Yaşarsoy, E., Saraç, Ö., Batman, O. (2022) "Dizi ve Film Turizmi", Kitap: Örnek Olaylarla Niş Turizm, Ankara/Türkiye : Detay Yayıncılık  
Yaşarsoy, E. (2022) "Eğil Peygamberler Diyarı, Küre Dağları Milli Parkı, Sinop Tarihi Cezaevi Müzesi", Kitap: Türkiye Turizm Ansiklopedisi, Ankara/Türkiye : Detay Yayıncılık  
Çalışkan, G., Yaşarsoy, E., Pamukçu, H. (2022) "Coronavirus through the Eyes of Hospitality Customers", Kitap: COVID-19 and the Tourism Industry: Sustainability, Resilience and New Directions, Londra/İngiltere : Routledge  
Kayıt Yok
(Uluslararası - Dergi) Uluslararası Türk Dünyası Turizm Araştırmaları Dergisi, 2020, Yrd. Editör
Kayıt Yok
Yönetim Kurulu Üyesi, Kastamonu Turizm Eğitim ve Araştırma Derneği, 2016-
Atıflar
Atıf Sayılarına Göre Yayınlar
A: SCI/SSCI/AHCI, B: ESCI, C: Scopus, D: Uluslararası Alan Index, E: TR Dizin, F: Uluslararası Kitap, G: Ulusal Kitap, H: Diğer Makale, I: Toplam
Sıra Yayın A B C D E F G H I
1
Exploring Consumer Attitudes Towards Halal Products
Journal of Tourismology
1 0 0 5 0 2 0 0 8
2
Kastamonu Yemekleri
0 0 0 1 2 1 1 0 5
3
Konaklama İşletmelerinin Engelli Bireylere Uygunluğu: Kastamonu Örneği
0 0 0 1 2 2 0 0 5
4
Yerli Turistlerin Şanlıurfa Turizmi ile İlgili Algılarını Belirlemeye Yönelik Bir Araştırma
Journal of Tourism and Gastronomy Studies
0 0 0 1 2 1 0 0 4
5
Yiyecek İçecek İşletmelerinde Hizmet Kalitesi ve Tüketici Doyumu: Kastamonu Örneği
Journal of Tourism Theory and Research
0 0 0 0 3 1 0 0 4
6
Destinasyonda Markalaşma Yolunda Şanlıurfa İçin Bir Model Önerisi
Türk Turizm Araştırmaları Dergisi
0 0 0 0 3 0 0 0 3
7
Sürdürülebilir Turizmde Yöresel Yemeklerin Rolü ve Önemi: Kastamonu Örneği
0 0 0 0 1 2 0 0 3
8
Kültürel Miras Farkındalığı: Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi Öğrencileri Üzerine Bir Araştırma
Türk Turizm Araştırmaları Dergisi
0 0 0 0 1 0 0 0 1
9
The place and importance of digital reputation management in tourism establishments
Revista Turismo & Desenvolvimento
0 0 0 1 0 0 0 0 1
10
The Suitability of Disabled Friendly Holiday Accommodation in Turkey: The Case of Kastamonu Hotels
Journal of Global Business Insights
1 0 0 0 0 0 0 0 1
11
The Determinatıon of Consumer Tendencies to Halal Products: A Case Study of Kastamonu
0 0 0 0 0 1 0 0 1
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Birlikte çalışılan kişi Aktif Dönem Çalışma Sayısı
Kastamonu Üniversitesi
2015 - 2020 7
Hüseyin Pamukçu
Kastamonu Üniversitesi
2015 - 2022 7
Yavuz Demirel
Kastamonu Üniversitesi
2016 - 2017 4
Kastamonu Üniversitesi
2019 - 2020 3
Kastamonu Üniversitesi
2021 - 2022 3
Cenk Murat Koçoğlu
Karabük Üniversitesi
2021 - 2023 3
Kastamonu Üniversitesi
2023 2
Ömer Saraç
Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi
2021 - 2022 2
Metin Mızrak
-
2017 - 2019 2
Tuğba Dilsiz
-
2017 - 2019 2
-
2021 1
Kastamonu Üniversitesi
2015 1
Şevki Ulema
-
2021 1
Orhan Küçük
Kastamonu Üniversitesi
2020 1
Erdal Kara
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi
2020 1
Burak Pınaroğlu
-
2023 1
Orhan Batman
-
2022 1
Buse Karaset
-
2017 1
Serkan Mütevelli
-
2019 1
Alan Adı Alandaki Toplam Öğretim Elemanı Sayısı
TÜBİTAK Araştırma Alanı Sosyal Bilimler 78739
YÖKSİS Temel Alan Sosyal-Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı 33166
YÖKSİS Bilim Alanı Turizm 2051
Anahtar Kelimeler Turizm İşletmeciliği, Turizm Pazarlaması
Performans Kriteri 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024
Ağırlıklı Puan 23 20 55 10 123 60 45 140 95 0
Sıra (Araştırma Alanı İçinde) 449 . 481 . 493 . 532 . 419 . 469 . 579 . 480 . 496 . -
Sıra (Temel Alan İçinde) 365 . 393 . 394 . 462 . 359 . 393 . 487 . 404 . 419 . -
Sıra (Bilim Alanı İçinde) 146 . 168 . 168 . 237 . 152 . 169 . 227 . 194 . 161 . -
Sıra (Anahtar Kelime (1)) 122 . 154 . 137 . 193 . 124 . 138 . 187 . 152 . 118 . -
Sıra (Anahtar Kelime (2)) 89 . 106 . 86 . 133 . 83 . 86 . 117 . 83 . 77 . -
Toplam Yayın 3 2 5 1 4 4 5 4 3 0
Toplam Makale 0 0 1 0 1 4 2 1 1 0
Toplam Kitap 0 0 0 0 1 0 0 3 2 0
Toplam Bildiri 3 2 4 1 2 0 3 0 0 0
Makale (SCI) 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Makale (Uluslararası) 0 0 1 0 1 3 1 1 1 0
Makale (Ulusal) 0 0 0 0 0 1 1 0 0 0
Kitap Yazarlığı 0 0 0 0 1 0 0 0 0 0
Kitap Bölümü Yazarlığı 0 0 0 0 0 0 0 3 2 0
Bildiri (Uluslararası) 2 2 4 1 1 0 1 0 0 0
Bildiri (Ulusal) 1 0 0 0 1 0 2 0 0 0
Atıfları ve Metrikleri
Atıfları ve Metrikleri