img
img
Dr. Öğr. Üyesi Fatma Yağmur HAZAR SUNCAK

Dr. Öğr. Üyesi Fatma Yağmur HAZAR SUNCAK

  • Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi
  • Gıda Mühendisliği
  • Gıda Teknolojisi

Genel Bilgiler

Metrikler

UNIS
Yayın
32
Atıf
12
h-index
2
Proje
10
WoS
Yayın
7
Atıf
37
h-index
4
Scopus
Yayın
5
Atıf
38
h-index
4
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları
Alınan Eğitimler
Doktora/Sanatta Yeterlilik/Tıpta Uzmanlık, Türkiye, Atatürk Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Dr), 2014, 2018
Yüksek Lisans, Türkiye, Atatürk Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Yl) (Tezli), 2012, 2014
Lisans, Türkiye, Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, 2008, 2012
Araştırma Alanları
Et Teknolojisi
Yıllara Göre Yayın Sayıları
Yıllara Göre Atıf Sayıları
Doktora/Sanatta Yeterlilik/Tıpta Uzmanlık, Türkiye, Atatürk Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Dr), 2014, 2018
Yüksek Lisans, Türkiye, Atatürk Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Yl) (Tezli), 2012, 2014
Lisans, Türkiye, Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, 2008, 2012
Kayıt Yok
İngilizce, YDS, 67, 2014
Kayıt Yok
[UAK] Mühendislik Gıda Bilimleri ve Mühendisliği Et Teknolojisi
2019-, Doktor Öğretim Üyesi, Tam Zamanlı, Kastamonu Üniversitesi, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye
2021-, Bölüm Başkan Yardımcısı, Kastamonu Üniversitesi, Türkiye
2021-2022, Arş. Uyg. Merkezi Müdür Yardımcısı, Kastamonu Üniversitesi, Türkiye
2020-2021, Biyoteknoloji, Lisans
2020-2021, Et Ürünleri İşleme Mühendisliği, Yüksek Lisans
2020-2021, Gıda Güvenliği ve HACCP, Lisans
2020-2021, Yağ Teknolojisi, Lisans
2020-2021, Temel Bilgi Teknolojisi Kullanımı, Lisans
2020-2021, Et Teknolojisi, Lisans
2019-2020, Fermantasyon Teknolojisi, Lisans
2019-2020, Gıda Toksikolojisi, Lisans
2019-2020, Girişimcilik, Lisans
2019-2020, Isı Transferi, Lisans
2019-2020, Biyoteknoloji, Lisans
2019-2020, Proje Yönetimi, Lisans
2019-2020, Gıda Güvenliği ve HACCP, Lisans
2019-2020, Yağ Teknolojisi, Lisans
2019-2020, Temel Bilgi Teknolojisi Kullanımı, Lisans
2019-2020, Et Teknolojisi, Lisans
Kayıt Yok
Günlük Tüketim Ürünlerinin Üretim Süreçlerini ve Sağlık Açısından Değerlendirilmesini Öğretmeyi Amaçlayan Çocuklara Yönelik Eğitici ve Etkileşimli Mobil Uygulama TÜBİTAK 2209-A Proje: Danışman , 2025
KÖFTEDE SAFRAN KULLANIMININ FENOLİK BİLEŞİKLER, MİKROBİYOLOJİK ÖZELLİKLER VE DİĞER KALİTE KRİTERLERİ ÜZERİNE ETKİSİ BAP Proje: Yürütücü , 2023-2024  
Sucukta ileri glikasyon son ürünlerinin oluşumuna starter kültür, hayvansal yağ çeşidi depolama süresi ve pişirme derecesi faktörlerinin etkileri Diğer ulusal kamu veya özel kuruluşlar tarafından desteklenen bilimsel araştırma projeleri: Araştırmacı , 2022-2024  
Köfte üretiminde diyet lifi kullanımının ürünün tekstürel ve diğer bazı kalite karakteristikleri üzerine etkisi BAP Proje: Yürütücü , 2021-2023  
Kastamonu Piyasasında Satışa Sunulan Pastırmaların Fiziksel, Kimyasal ve Mikrobiyolojik Özelliklerinin İncelenmesi BAP Proje: Yürütücü , 2020-2022  
Pastırma Üretiminde Transglutaminaz Enziminin Kullanılması Diğer ulusal kamu veya özel kuruluşlar tarafından desteklenen bilimsel araştırma projeleri: Araştırmacı , 2016-2018  
Isıl İşlem Görmüş Sucuk Üretiminde Farklı iç Sıcaklık Uygulamalarının Ürün Özelliklerine Etkileri BAP Proje: Araştırmacı , 2016-2017  
Pastırma Üretim Aşamalarında Biyojen Aminlerin Belirlenmesi BAP Proje: Araştırmacı , 2015-2016  
Pastırma Çeşitlerinde Farklı Tuz Oranı Kullanımının Lipolisiz, Lipit Oksidasyonu ve Diğer Kalitatif özelliklerine Etkisi BAP Proje: Araştırmacı , 2015-2017  
Kürleme Sıcaklığı ve Kürleme Ajanının Pastırmanın Kalitatif Özelliklerine Etkileri BAP Proje: Araştırmacı , 2013-2014  
Kayıt Yok
SSCI, AHCI, SCI, SCI-Exp dergilerinde yayınlanan makale
Kabil, E., Hazar-Suncak, F.Y., Kaban, G., Kaya, M. (2025) "Effect of Low-Salt Processing on Lipolytic Activity, Volatile Compound Profile, Color, Lipid Oxidation, and Microbiological Properties of Four Different Types of Pastırma", Applied Sciences, 15 (0) [SCI] Link DOI  
Hazar-Suncak, F.Y., Kaban, G., Kaya, M. (2025) "Influence of Using Microbial Transglutaminase on the Physicochemical Properties, Volatile Compounds and Free Amino Acid Composition of Pastırma", Applied Sciences, 15 (0) [SCI] Link DOI  
Hazar-Suncak, F.Y., Kaban, G., Kaya, M. (2021) "The effects of transglutaminase on the qualitative properties of different pastırma types", LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, 145 (1) [SCI] DOI     
Armutcu, Ü., Hazar-Suncak, F.Y., Oral, Z.F.Y., Kaban, G., Kaya, M. (2020) "Effects of different internal temperature applications on quality properties of heat treated sucuk during production", JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION, 44 (6) pp. 14455-14455 [SCI Expanded] Link DOI     
Kaban, G., Kızılkaya, P., Sayın, B., Hazar-Suncak, F.Y., Kabil, E., Kaya, M. (2020) "Microbiological properties and volatile compounds of salted-dried goose", POULTRY SCIENCE, 99 (4) pp. 2293-2299 [SCI Expanded] DOI      
Hazar-Suncak, F.Y., Kaban, G., Kaya, M. (2019) "Volatile compounds of pastırma under different curing processes", JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION, 43 (8) [SCI] Link DOI     
Hazar-Suncak, F.Y., Armutcu, Ü., Yılmaz, Z.F., Kaban, G., Kaya, M. (2018) "Heat-treated sucuk with Pediococcus acidilactici S147: the effect of core temperature", JOURNAL OF BIOTECHNOLOGY, 280 (0) [SCI] DOI    
Hazar-Suncak, F.Y., Kaban, G., Kaya, M. (2017) "The effects of different processing conditions on biogenic amine formation and some qualitative properties in pastA /- rma", JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE, 54 (12) pp. 3892-3898 [SCI] DOI      
Hazar-Suncak, F.Y., Yılmaz, Z.F., Fettahoğlu, K., Kaban, G. (2016) "The use of Lactobacillus plantarum as starter culture in heat-treated sucuk", JOURNAL OF BIOTECHNOLOGY, 231 (0) [SCI] DOI    
Diğer hakemli uluslararası dergilerde yayınlanan makale
Aldabak, W., Hazar-Suncak, F.Y. (2025) "Effects of using quinoa flour in meatballs produced from turkey meat on mineral substances, cooking and sensory properties", Journal of Biometry Studies, 5 (1) pp. 1-6 Link DOI  
Hazar-Suncak, F.Y. (2025) "The effect of ginger use in chicken meatball production on lipid oxidation, sensory properties and other quality criteria", European Food Science and Engineering, 6 (1) pp. 1-6 Link DOI  
Ulusal alan endekslerinde (TR Dizin, ULAKBİM) yayınlanan makale
Hazar-Suncak, F.Y., Gider, T. (2024) "Analysis of Microbiological and Certain Qualitative Properties of Pastırma Marketed in Kastamonu", Journal of Agricultural Production, 5 (3) pp. 170-175 [TR Dizin] Link DOI   
Hazar-Suncak, F.Y., Gider, T., Çelik, M. (2023) "Quality characteristics of Kastamonu pastırma", 4 th International Congress on Engineering and Life Science , (pp. 60), Comrat, Moldova, (Aralık 2023) 
Hazar-Suncak, F.Y., Çelik, M. (2023) "Effects of using orange fiber on textural properties and quality parameters in meatball production", 3rd International Natural Science, Engineering and Materials Technology Conference , Gazi Mağusa, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, (Eylül 2023) 
Çelik, M., Hazar-Suncak, F.Y. (2021) "Et ürünlerinde tuz kullanımı ve azaltılması", 4th International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences (EurasianBioChem 2021) , Ankara, Türkiye, (Aralık 2021) 
Hazar-Suncak, F.Y., Gider, T. (2021) "Et ve et ürünlerinde heterosiklik aromatik aminler", 4th International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences (EurasianBioChem 2021) , Ankara, Türkiye, (Aralık 2021) 
Kabil, E., Hazar-Suncak, F.Y., Kaban, G., Kaya, M. (2020) "Farklı Tuz Oranları Kullanılarak Üretilen Pastırma Çeşitlerinin Yağ Asidi Kompozisyonu", IV. Et Ürünleri Çalıştayı , Aydın, Türkiye, (Ekim 2020) 
Hazar-Suncak, F.Y., Kaban, G., Kaya, M. (2020) "Transglutaminaz Enzim Uygulamasının Pastırma Çeşitlerinin Serbest Amino Asit Kompozisyonuna Etkisi", IV. Et Ürünleri Çalıştayı , Aydın, Türkiye, (Ekim 2020) 
Hazar-Suncak, F.Y., Kaban, G., Kaya, M. (2020) "Transglutaminase enzimi kullanılarak üretilen pastırma çeşitlerinin uçucu bileşikleri", 3rd International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences , Ankara, Türkiye, (Temmuz 2020) 
Hazar-Suncak, F.Y., Kaban, G., Kaya, M. (2019) "Textural Properties of Pastırma Types with Transglutaminase", 1st International/11 th National Food Engineering Congress , (Kasım 2019) 
Hazar-Suncak, F.Y., Kaban, G., Kaya, M. (2019) "The Effect of Using Transglutaminase on Free Aminoacid Composition and Volatile Compound Profile of Pastırma", International COngress on Engineering and Life Science , (Ağustos 2019) 
Hazar-Suncak, F.Y., Kaban, G., Kaya, M. (2018) "The Effects of transglutaminase enzyme on physico-chemical, microbiological, sensory and textural properties of pastırma", International Congress on Engineering and Life Sciences , (Ekim 2018) 
Kaya, M., Şimşek, İ., Hazar-Suncak, F.Y., Kaban, G. (2018) "Physico-chemical and sensory properties of sucuk produced by using water buffalo meat", International Congress on Engineering and Life Sciences , (Mayıs 2018) 
Hazar-Suncak, F.Y., Kaban, G., Kaya, M. (2017) "Pastırmanın renk değerleri üzerine transglutaminaz enziminin etkisi", 10. Gıda Mühendisliği Kongresi , Türkiye, (Kasım 2017) 
Kaban, G., İşçi, G., Hazar-Suncak, F.Y., Kaya, M. (2017) "Biogenic Amines Content and Some Qualitative Properties of Different Pastırma Types", 3rd International Symposium on Fermented Meat , (Eylül 2017) 
Akköse, A., Hazar-Suncak, F.Y., Kaya, M., Kaban, G. (2016) "Use of Hot-Boned Meat in Emulsified Meat Products", International Congress on Food of Animal Origin , (Kasım 2016) 
Hazar-Suncak, F.Y., Akdoğan, A., Kaban, G., Kaya, M. (2016) "Pastırma Üretim Aşamalarında Biyojen Aminler", Türkiye 12. Gıda Kongresi , Türkiye, (Ekim 2016) 
Kaban, G., Yalınkılıç, B., Hazar-Suncak, F.Y., Kaya, M. (2015) "Farklı Klorür Tuzları Kullanılarak Üretilen Pastırmaların Uçucu Bileşikleri", 9. Gıda Mühendisleri Kongresi , Türkiye, (Kasım 2015) 
Kaban, G., Kaya, M., Aksu, M.İ., Yalınkılıç, B., Hazar-Suncak, F.Y. (2015) "The Effect of Low-Sodium Mixtures of Salts on Microbiological Properties of Pastırma During Storage", 3nd International Symposium on ‘’Traditional Foods from Adriatic to Caucases , (Eylül 2015) 
Hazar-Suncak, F.Y., Kaban, G., Kaya, M. (2015) "Pastırma ve Benzeri Ürünlerde Proteolizis", 2. İç Anadolu Bölgesi Tarım ve Gıda Kongresi , Türkiye, (Nisan 2015) 
Hazar-Suncak, F.Y., Kaban, G., Kaya, M. (2014) "The Effects of Different Processing Conditions on Biogenic Amine Formation and Some Qualitative Properties in Pastırma Production", 2nd International Congress on Food Technology , (Aralık 2014) 
Hazar-Suncak, F.Y., Kaban, G., Kaya, M. (2014) "Farklı Proses Şartlarında Üretilen Pastırmaların Uçucu Bileşikleri", 3.Et Ürünleri Çalıştayı , Türkiye, (Ekim 2014) 
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Atıf Sayılarına Göre Yayınlar
A: SCI/SSCI/AHCI, B: ESCI, C: Scopus, D: Uluslararası Alan Index, E: Diğer Uluslararası, F: TR Dizin, G: Uluslararası Kitap, H: Ulusal Kitap, I: Diğer Ulusal, J: Toplam
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Birlikte çalışılan kişi Aktif Dönem Çalışma Sayısı
Güzin Kaban
Atatürk Üniversitesi
2014 - 2025 25
Mükerrem Kaya
Atatürk Üniversitesi
2014 - 2025 24
Emre Kabil
Yalova Üniversitesi
2020 - 2025 3
Zeynep Feyza Yılmaz Oral
Atatürk Üniversitesi
2016 - 2020 3
Merve Çelik
-
2021 - 2023 3
Tuğba Gider
-
2021 - 2024 3
Barış Yalınkılıç
-
2015 2
Ümran Armutcu
-
2018 - 2020 2
Pınar Kızılkaya
-
2020 1
Bilge Sayın
-
2020 1
Arda Akdoğan
Gümüşhane Üniversitesi
2016 1
Muhammet İrfan Aksu
-
2015 1
Ahmet Akköse
Atatürk Üniversitesi
2016 1
Gürsel İşçi
Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi
2017 1
İsmail Şimşek
-
2018 1
Kübra Fettahoğlu
-
2016 1
Ward Aldabak
-
2025 1
2025 için Puan Bazlı Sıralamalar
Sıra (Araştırma Alanı İçinde)
368.
51092 araştırmacı içinde
Sıra (Temel Alan İçinde)
272.
25439 araştırmacı içinde
Sıra (Bilim Alanı İçinde)
96.
1544 araştırmacı içinde
Alan Adı Alandaki Toplam Öğretim Elemanı Sayısı
TÜBİTAK Araştırma Alanı Fen ve Mühendislik 51092
YÖKSİS Temel Alan Mühendislik Temel Alanı 25439
YÖKSİS Bilim Alanı Gıda Bilimleri ve Mühendisliği 1544
Anahtar Kelimeler Et Teknolojisi
Performans Kriteri 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024 2025
Ağırlıklı Puan 9 17 57 25 70 114 70 0 15 15 30
Sıra (Araştırma Alanı İçinde) 651 . 644 . 652 . 639 . 587 . 496 . 624 . - 660 . 645 . 368 .
Sıra (Temel Alan İçinde) 465 . 460 . 478 . 475 . 430 . 346 . 475 . - 535 . 517 . 272 .
Sıra (Bilim Alanı İçinde) 222 . 212 . 207 . 184 . 176 . 134 . 183 . - 228 . 212 . 96 .
Sıra (Anahtar Kelime (1)) 47 . 55 . 47 . 45 . 27 . 28 . 37 . - 55 . 51 . 25 .
Toplam Yayın 3 3 3 3 3 5 3 0 2 1 2
Toplam Makale 0 1 1 1 1 2 1 0 0 1 2
Toplam Kitap 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Toplam Bildiri 3 2 2 2 2 3 2 0 2 0 0
Makale (SCI) 0 1 1 1 1 2 1 0 0 0 0
Makale (Uluslararası) 0 0 0 0 0 0 0 0 0 1 2
Makale (Ulusal) 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Kitap Yazarlığı 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Kitap Bölümü Yazarlığı 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Bildiri (Uluslararası) 1 1 1 2 2 1 2 0 2 0 0
Bildiri (Ulusal) 2 1 1 0 0 2 0 0 0 0 0
Atıfları ve Metrikleri
Atıfları ve Metrikleri