Doktora/Sanatta Yeterlilik/Tıpta Uzmanlık, Türkiye, Atatürk Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Dr), 2014, 2018 |
Yüksek Lisans, Türkiye, Atatürk Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Yl) (Tezli), 2012, 2014 |
Lisans, Türkiye, Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, 2008, 2012 |
Doktora/Sanatta Yeterlilik/Tıpta Uzmanlık, Türkiye, Atatürk Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Dr), 2014, 2018 |
Yüksek Lisans, Türkiye, Atatürk Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Yl) (Tezli), 2012, 2014 |
Lisans, Türkiye, Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, 2008, 2012 |
Kayıt Yok |
İngilizce, YDS, 67, 2014 |
Kayıt Yok |
[UAK] Mühendislik Gıda Bilimleri ve Mühendisliği Et Teknolojisi |
2019-, Doktor Öğretim Üyesi, Tam Zamanlı, Kastamonu Üniversitesi, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye |
2021-, Bölüm Başkan Yardımcısı, Kastamonu Üniversitesi, Türkiye |
2021-, Arş. Uyg. Merkezi Müdür Yardımcısı, Kastamonu Üniversitesi, Türkiye |
Ayhan Deniz, Yüksek Lisans, Köfte üretiminde safran kullanımının ürünün kalite karakteristikleri üzerine etkisi, Kastamonu Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı, 2024, (Asıl Danışman) |
Tuğba Gider, Yüksek Lisans, Kastamonu pastırmasının fiziksel kimyasal ve mikrobiyolojik özellikleri, Kastamonu Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı, 2023, (Asıl Danışman) |
Merve Çelik, Yüksek Lisans, Köfte üretiminde portakal lifi kullanımının ürünün tekstürel ve diğer bazı kalitatif özellikleri üzerine etkisi, Kastamonu Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı, 2023, (Asıl Danışman) |
2020-2021, Biyoteknoloji, Lisans |
2020-2021, Et Ürünleri İşleme Mühendisliği, Yüksek Lisans |
2020-2021, Gıda Güvenliği ve HACCP, Lisans |
2020-2021, Yağ Teknolojisi, Lisans |
2020-2021, Temel Bilgi Teknolojisi Kullanımı, Lisans |
2020-2021, Et Teknolojisi, Lisans |
2019-2020, Fermantasyon Teknolojisi, Lisans |
2019-2020, Gıda Toksikolojisi, Lisans |
2019-2020, Girişimcilik, Lisans |
2019-2020, Isı Transferi, Lisans |
2019-2020, Biyoteknoloji, Lisans |
2019-2020, Proje Yönetimi, Lisans |
2019-2020, Gıda Güvenliği ve HACCP, Lisans |
2019-2020, Yağ Teknolojisi, Lisans |
2019-2020, Temel Bilgi Teknolojisi Kullanımı, Lisans |
2019-2020, Et Teknolojisi, Lisans |
Kayıt Yok |
Kastamonu Piyasasında Satışa Sunulan Pastırmaların Fiziksel, Kimyasal ve Mikrobiyolojik Özelliklerinin İncelenmesi BAP Proje: Yürütücü , 2020-2022 |
Pastırma Üretiminde Transglutaminaz Enziminin Kullanılması Diğer ulusal kamu veya özel kuruluşlar tarafından desteklenen bilimsel araştırma projeleri: Araştırmacı , 2016-2018 |
Isıl İşlem Görmüş Sucuk Üretiminde Farklı iç Sıcaklık Uygulamalarının Ürün Özelliklerine Etkileri BAP Proje: Araştırmacı , 2016-2017 |
Pastırma Üretim Aşamalarında Biyojen Aminlerin Belirlenmesi BAP Proje: Araştırmacı , 2015-2016 |
Pastırma Çeşitlerinde Farklı Tuz Oranı Kullanımının Lipolisiz, Lipit Oksidasyonu ve Diğer Kalitatif özelliklerine Etkisi BAP Proje: Araştırmacı , 2015-2017 |
Kürleme Sıcaklığı ve Kürleme Ajanının Pastırmanın Kalitatif Özelliklerine Etkileri BAP Proje: Araştırmacı , 2013-2014 |
Kayıt Yok |
HAZAR-SUNCAK, F.Y., Kaban, G., Kaya, M. (2021) "The effects of transglutaminase on the qualitative properties of different pastırma types", LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, 145 (1) [SCI] DOI |
Armutcu, Ü., HAZAR-SUNCAK, F.Y., Oral, Z.F.Y., Kaban, G., Kaya, M. (2020) "Effects of different internal temperature applications on quality properties of heat treated sucuk during production", JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION, 44 (6) pp. 14455-14455 [SCI Expanded] Link DOI |
Kaban, G., Kızılkaya, P., Sayın, B., HAZAR-SUNCAK, F.Y., Kabil, E., Kaya, M. (2020) "Microbiological properties and volatile compounds of salted-dried goose", POULTRY SCIENCE, 99 (4) pp. 2293-2299 [SCI Expanded] DOI |
HAZAR-SUNCAK, F.Y., Kaban, G., Kaya, M. (2019) "Volatile compounds of pastırma under different curing processes", JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION, 43 (8) [SCI] Link DOI |
HAZAR-SUNCAK, F.Y., Armutcu, Ü., Yılmaz, Z.F., Kaban, G., Kaya, M. (2018) "Heat-treated sucuk with Pediococcus acidilactici S147: the effect of core temperature", JOURNAL OF BIOTECHNOLOGY, 280 (0) [SCI] DOI |
HAZAR-SUNCAK, F.Y., Kaban, G., Kaya, M. (2017) "The effects of different processing conditions on biogenic amine formation and some qualitative properties in pastA /- rma", JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE, 54 (12) pp. 3892-3898 [SCI] DOI |
HAZAR-SUNCAK, F.Y., Yılmaz, Z.F., Fettahoğlu, K., Kaban, G. (2016) "The use of Lactobacillus plantarum as starter culture in heat-treated sucuk", JOURNAL OF BIOTECHNOLOGY, 231 (0) [SCI] DOI |
Çelik, M., HAZAR-SUNCAK, F.Y. (2021) "Et ürünlerinde tuz kullanımı ve azaltılması", 4th International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences (EurasianBioChem 2021) , Ankara, Türkiye, (Aralık 2021) |
HAZAR-SUNCAK, F.Y., Gider, T. (2021) "Et ve et ürünlerinde heterosiklik aromatik aminler", 4th International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences (EurasianBioChem 2021) , Ankara, Türkiye, (Aralık 2021) |
Kabil, E., HAZAR-SUNCAK, F.Y., Kaban, G., Kaya, M. (2020) "Farklı Tuz Oranları Kullanılarak Üretilen Pastırma Çeşitlerinin Yağ Asidi Kompozisyonu", IV. Et Ürünleri Çalıştayı , Aydın, Türkiye, (Ekim 2020) |
HAZAR-SUNCAK, F.Y., Kaban, G., Kaya, M. (2020) "Transglutaminaz Enzim Uygulamasının Pastırma Çeşitlerinin Serbest Amino Asit Kompozisyonuna Etkisi", IV. Et Ürünleri Çalıştayı , Aydın, Türkiye, (Ekim 2020) |
HAZAR-SUNCAK, F.Y., Kaban, G., Kaya, M. (2020) "Transglutaminase enzimi kullanılarak üretilen pastırma çeşitlerinin uçucu bileşikleri", 3rd International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences , Ankara, Türkiye, (Temmuz 2020) |
HAZAR-SUNCAK, F.Y., Kaban, G., Kaya, M. (2019) "Textural Properties of Pastırma Types with Transglutaminase", 1st International/11 th National Food Engineering Congress , (Kasım 2019) |
HAZAR-SUNCAK, F.Y., Kaban, G., Kaya, M. (2019) "The Effect of Using Transglutaminase on Free Aminoacid Composition and Volatile Compound Profile of Pastırma", International COngress on Engineering and Life Science , (Ağustos 2019) |
HAZAR-SUNCAK, F.Y., Kaban, G., Kaya, M. (2018) "The Effects of transglutaminase enzyme on physico-chemical, microbiological, sensory and textural properties of pastırma", International Congress on Engineering and Life Sciences , (Ekim 2018) |
Kaya, M., Şimşek, İ., HAZAR-SUNCAK, F.Y., Kaban, G. (2018) "Physico-chemical and sensory properties of sucuk produced by using water buffalo meat", International Congress on Engineering and Life Sciences , (Mayıs 2018) |
HAZAR-SUNCAK, F.Y., Kaban, G., Kaya, M. (2017) "Pastırmanın renk değerleri üzerine transglutaminaz enziminin etkisi", 10. Gıda Mühendisliği Kongresi , Türkiye, (Kasım 2017) |
Kaban, G., İşçi, G., HAZAR-SUNCAK, F.Y., Kaya, M. (2017) "Biogenic Amines Content and Some Qualitative Properties of Different Pastırma Types", 3rd International Symposium on Fermented Meat , (Eylül 2017) |
Akköse, A., HAZAR-SUNCAK, F.Y., Kaya, M., Kaban, G. (2016) "Use of Hot-Boned Meat in Emulsified Meat Products", International Congress on Food of Animal Origin , (Kasım 2016) |
HAZAR-SUNCAK, F.Y., Akdoğan, A., Kaban, G., Kaya, M. (2016) "Pastırma Üretim Aşamalarında Biyojen Aminler", Türkiye 12. Gıda Kongresi , Türkiye, (Ekim 2016) |
Kaban, G., Yalınkılıç, B., HAZAR-SUNCAK, F.Y., Kaya, M. (2015) "Farklı Klorür Tuzları Kullanılarak Üretilen Pastırmaların Uçucu Bileşikleri", 9. Gıda Mühendisleri Kongresi , Türkiye, (Kasım 2015) |
Kaban, G., Kaya, M., Aksu, M.İ., Yalınkılıç, B., HAZAR-SUNCAK, F.Y. (2015) "The Effect of Low-Sodium Mixtures of Salts on Microbiological Properties of Pastırma During Storage", 3nd International Symposium on ‘’Traditional Foods from Adriatic to Caucases , (Eylül 2015) |
HAZAR-SUNCAK, F.Y., Kaban, G., Kaya, M. (2015) "Pastırma ve Benzeri Ürünlerde Proteolizis", 2. İç Anadolu Bölgesi Tarım ve Gıda Kongresi , Türkiye, (Nisan 2015) |
HAZAR-SUNCAK, F.Y., Kaban, G., Kaya, M. (2014) "The Effects of Different Processing Conditions on Biogenic Amine Formation and Some Qualitative Properties in Pastırma Production", 2nd International Congress on Food Technology , (Aralık 2014) |
HAZAR-SUNCAK, F.Y., Kaban, G., Kaya, M. (2014) "Farklı Proses Şartlarında Üretilen Pastırmaların Uçucu Bileşikleri", 3.Et Ürünleri Çalıştayı , Türkiye, (Ekim 2014) |
Kayıt Yok |
Kayıt Yok |
Kayıt Yok |
Kayıt Yok |
Kayıt Yok |
Kayıt Yok |
Sıra | Yayın | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J |
1 | The effects of different processing conditions on biogenic amine formation and some qualitative properties in pastA /- rma | 7 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 7 |
2 | Effects of different internal temperature applications on quality properties of heat treated sucuk during production | 1 | 0 | 0 | 0 | 0 | 1 | 0 | 0 | 0 | 2 |
3 | Microbiological properties and volatile compounds of salted-dried goose | 2 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 2 |
4 | The use of Lactobacillus plantarum as starter culture in heat-treated sucuk | 1 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 1 |
Kayıt Yok |
Kayıt Yok |
Kayıt Yok |
Kayıt Yok |
Birlikte çalışılan kişi | Aktif Dönem | Çalışma Sayısı |
Güzin Kaban
Atatürk Üniversitesi
|
2014 - 2021 | 23 |
Mükerrem Kaya
Atatürk Üniversitesi
|
2014 - 2021 | 22 |
Zeynep Feyza Yılmaz
Atatürk Üniversitesi
|
2016 - 2020 | 3 |
Barış Yalınkılıç
-
|
2015 | 2 |
Emre Kabil
Yalova Üniversitesi
|
2020 | 2 |
Ümran Armutcu
-
|
2018 - 2020 | 2 |
Pınar Kızılkaya
-
|
2020 | 1 |
Bilge Sayın
-
|
2020 | 1 |
Arda Akdoğan
Gümüşhane Üniversitesi
|
2016 | 1 |
Muhammet İrfan Aksu
-
|
2015 | 1 |
Ahmet Akköse
Atatürk Üniversitesi
|
2016 | 1 |
Gürsel İşçi
Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi
|
2017 | 1 |
İsmail Şimşek
-
|
2018 | 1 |
Kübra Fettahoğlu
-
|
2016 | 1 |
Merve Çelik
-
|
2021 | 1 |
Tuğba Gider
-
|
2021 | 1 |
Alan Adı | Alandaki Toplam Öğretim Elemanı Sayısı | |
TÜBİTAK Araştırma Alanı | Fen ve Mühendislik | 50645 |
YÖKSİS Temel Alan | Mühendislik Temel Alanı | 24957 |
YÖKSİS Bilim Alanı | Gıda Bilimleri ve Mühendisliği | 1536 |
Anahtar Kelimeler | Et Teknolojisi |
Performans Kriteri | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | 2021 | 2022 | 2023 | 2024 |
Ağırlıklı Puan | 9 | 17 | 57 | 25 | 70 | 114 | 70 | 0 | 0 | 0 |
Sıra (Araştırma Alanı İçinde) | 655 . | 643 . | 657 . | 646 . | 586 . | 503 . | 609 . | - | - | - |
Sıra (Temel Alan İçinde) | 468 . | 464 . | 472 . | 469 . | 430 . | 343 . | 464 . | - | - | - |
Sıra (Bilim Alanı İçinde) | 222 . | 211 . | 212 . | 189 . | 177 . | 135 . | 180 . | - | - | - |
Sıra (Anahtar Kelime (1)) | 48 . | 57 . | 48 . | 45 . | 28 . | 28 . | 37 . | - | - | - |
Toplam Yayın | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 5 | 3 | 0 | 0 | 0 |
Toplam Makale | 0 | 1 | 1 | 1 | 1 | 2 | 1 | 0 | 0 | 0 |
Toplam Kitap | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
Toplam Bildiri | 3 | 2 | 2 | 2 | 2 | 3 | 2 | 0 | 0 | 0 |
Makale (SCI) | 0 | 1 | 1 | 1 | 1 | 2 | 1 | 0 | 0 | 0 |
Makale (Uluslararası) | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
Makale (Ulusal) | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
Kitap Yazarlığı | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
Kitap Bölümü Yazarlığı | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
Bildiri (Uluslararası) | 1 | 1 | 1 | 2 | 2 | 1 | 2 | 0 | 0 | 0 |
Bildiri (Ulusal) | 2 | 1 | 1 | 0 | 0 | 2 | 0 | 0 | 0 | 0 |