Doktora/Sanatta Yeterlilik/Tıpta Uzmanlık, Türkiye, Atatürk Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Dr), 2014, 2018 |
Lisans, Türkiye, Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, 2008, 2012 |
Yüksek Lisans, Türkiye, Atatürk Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Yl) (Tezli), 2012, 2014 |
Doktora/Sanatta Yeterlilik/Tıpta Uzmanlık, Türkiye, Atatürk Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Dr), 2014, 2018 |
Yüksek Lisans, Türkiye, Atatürk Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Yl) (Tezli), 2012, 2014 |
Lisans, Türkiye, Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, 2008, 2012 |
Kayıt Yok |
İngilizce, YDS, 67, 2014 |
Kayıt Yok |
[UAK] Mühendislik Gıda Bilimleri ve Mühendisliği Et Teknolojisi |
2019-, Doktor Öğretim Üyesi, Tam Zamanlı, Kastamonu Üniversitesi, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye |
2021-, Arş. Uyg. Merkezi Müdür Yardımcısı, Kastamonu Üniversitesi, Türkiye |
2021-, Bölüm Başkan Yardımcısı, Kastamonu Üniversitesi, Türkiye |
Merve Çelik, Yüksek Lisans, Köfte üretiminde portakal lifi kullanımının ürünün tekstürel ve diğer bazı kalitatif özellikleri üze, Kastamonu Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı, 2023, (Asıl Danışman) |
Tuğba Gider, Yüksek Lisans, Kastamonu pastırmasının fiziksel kimyasal ve mikrobiyolojik özellikleri, Kastamonu Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı, 2023, (Asıl Danışman) |
2020-2021, Et Teknolojisi, Lisans |
2020-2021, Temel Bilgi Teknolojisi Kullanımı, Lisans |
2020-2021, Yağ Teknolojisi, Lisans |
2020-2021, Gıda Güvenliği ve HACCP, Lisans |
2020-2021, Et Ürünleri İşleme Mühendisliği, Yüksek Lisans |
2020-2021, Biyoteknoloji, Lisans |
2019-2020, Et Teknolojisi, Lisans |
2019-2020, Temel Bilgi Teknolojisi Kullanımı, Lisans |
2019-2020, Yağ Teknolojisi, Lisans |
2019-2020, Gıda Güvenliği ve HACCP, Lisans |
2019-2020, Proje Yönetimi, Lisans |
2019-2020, Biyoteknoloji, Lisans |
2019-2020, Isı Transferi, Lisans |
2019-2020, Girişimcilik, Lisans |
2019-2020, Gıda Toksikolojisi, Lisans |
2019-2020, Fermantasyon Teknolojisi, Lisans |
Kayıt Yok |
Kastamonu Piyasasında Satışa Sunulan Pastırmaların Fiziksel, Kimyasal ve Mikrobiyolojik Özelliklerinin İncelenmesi (Ulusal) Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi: Yürütücü , 2020-2022 |
Pastırma Üretiminde Transglutaminaz Enziminin Kullanılması (Ulusal) Diğer Kamu Kuruluşları (Yükseköğretim Kurumları Hariç): Araştırmacı , 2016-2018 |
Isıl İşlem Görmüş Sucuk Üretiminde Farklı iç Sıcaklık Uygulamalarının Ürün Özelliklerine Etkileri (Ulusal) Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi: Araştırmacı , 2016-2017 |
Pastırma Üretim Aşamalarında Biyojen Aminlerin Belirlenmesi (Ulusal) Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi: Araştırmacı , 2015-2016 |
Pastırma Çeşitlerinde Farklı Tuz Oranı Kullanımının Lipolisiz, Lipit Oksidasyonu ve Diğer Kalitatif özelliklerine Etkisi (Ulusal) Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi: Araştırmacı , 2015-2017 |
Kürleme Sıcaklığı ve Kürleme Ajanının Pastırmanın Kalitatif Özelliklerine Etkileri (Ulusal) Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi: Araştırmacı , 2013-2014 |
Kayıt Yok |
Hazar, F.Y., Kaban, G., Kaya, M. (2021) "The effects of transglutaminase on the qualitative properties of different pastırma types", LWT, 145 (0) [SCI] DOI |
Armutcu, Ü., Hazar, F.Y., Oral, Z.F.Y., Kaban, G., Kaya, M. (2020) "Effects of different internal temperature applications on quality properties of heat treated sucuk during production", Journal of Food Processing and Preservation, 44 (6) pp. 14455-14455 [SCI Expanded] Link DOI |
Kaban, G., Kızılkaya, P., Sayın, B., Hazar, F.Y., Kabil, E., Kaya, M. (2020) "Microbiological properties and volatile compounds of salted-dried goose", Poultry Science, 99 (4) pp. 2293-2299 [SCI Expanded] DOI |
Hazar, F.Y., Kaban, G., Kaya, M. (2019) "Volatile compounds of pastırma under different curing processes", Journal of Food Processing and Preservation, 43 (8) [SCI] Link |
Hazar, F.Y., Armutcu, Ü., Yılmaz, Z.F., Kaban, G., Kaya, M. (2018) "Heat-treated sucuk with Pediococcus acidilactici S147: the effect of core temperature", JOURNAL OF BIOTECHNOLOGY, 280 (0) pp. 55-55 [SCI] DOI |
Hazar, F.Y., Kaban, G., Kaya, M. (2017) "The effects of different processing conditions on biogenic amine formation and some qualitative properties in pastA /- rma", JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE, 54 (12) pp. 3892-3898 [SCI] DOI |
Hazar, F.Y., Yılmaz, Z.F., Fettahoğlu, K., Kaban, G. (2016) "The use of Lactobacillus plantarum as starter culture in heat-treated sucuk", JOURNAL OF BIOTECHNOLOGY, 231 (0) pp. 72-72 [SCI] DOI |
Hazar, F.Y., Gider, T. (2021) "Et ve et ürünlerinde heterosiklik aromatik aminler", 4th International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences (EurasianBioChem 2021) , Ankara, Türkiye, (Aralık 2021) |
Çelik, M., Hazar, F.Y. (2021) "Et ürünlerinde tuz kullanımı ve azaltılması", 4th International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences (EurasianBioChem 2021) , Ankara, Türkiye, (Aralık 2021) |
Hazar, F.Y., Kaban, G., Kaya, M. (2020) "Transglutaminase enzimi kullanılarak üretilen pastırma çeşitlerinin uçucu bileşikleri", 3rd International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences , Ankara, Türkiye, (Temmuz 2020) |
Hazar, F.Y., Kaban, G., Kaya, M. (2020) "Transglutaminaz Enzim Uygulamasının Pastırma Çeşitlerinin Serbest Amino Asit Kompozisyonuna Etkisi", IV. Et Ürünleri Çalıştayı , Aydın, Türkiye, (Ekim 2020) |
Kabil, E., Hazar, F.Y., Kaban, G., Kaya, M. (2020) "Farklı Tuz Oranları Kullanılarak Üretilen Pastırma Çeşitlerinin Yağ Asidi Kompozisyonu", IV. Et Ürünleri Çalıştayı , Aydın, Türkiye, (Ekim 2020) |
Hazar, F.Y., Kaban, G., Kaya, M. (2019) "Textural Properties of Pastırma Types with Transglutaminase", 1st International/11 th National Food Engineering Congress , (Kasım 2019) |
Hazar, F.Y., Kaban, G., Kaya, M. (2019) "The Effect of Using Transglutaminase on Free Aminoacid Composition and Volatile Compound Profile of Pastırma", International COngress on Engineering and Life Science , (Ağustos 2019) |
Kaya, M., Şimşek, İ., Hazar, F.Y., Kaban, G. (2018) "Physico-chemical and sensory properties of sucuk produced by using water buffalo meat", International Congress on Engineering and Life Sciences , (Mayıs 2018) |
Hazar, F.Y., Kaban, G., Kaya, M. (2018) "The Effects of transglutaminase enzyme on physico-chemical, microbiological, sensory and textural properties of pastırma", International Congress on Engineering and Life Sciences , (Ekim 2018) |
Hazar, F.Y., Kaban, G., Kaya, M. (2017) "Pastırmanın renk değerleri üzerine transglutaminaz enziminin etkisi", 10. Gıda Mühendisliği Kongresi , Türkiye, (Kasım 2017) |
Kaban, G., İşçi, G., Hazar, F.Y., Kaya, M. (2017) "Biogenic Amines Content and Some Qualitative Properties of Different Pastırma Types", 3rd International Symposium on Fermented Meat , (Eylül 2017) |
Hazar, F.Y., Akdoğan, A., Kaban, G., Kaya, M. (2016) "Pastırma Üretim Aşamalarında Biyojen Aminler", Türkiye 12. Gıda Kongresi , Türkiye, (Ekim 2016) |
Akköse, A., Hazar, F.Y., Kaya, M., Kaban, G. (2016) "Use of Hot-Boned Meat in Emulsified Meat Products", International Congress on Food of Animal Origin , (Kasım 2016) |
Kaban, G., Yalınkılıç, B., Hazar, F.Y., Kaya, M. (2015) "Farklı Klorür Tuzları Kullanılarak Üretilen Pastırmaların Uçucu Bileşikleri", 9. Gıda Mühendisleri Kongresi , Türkiye, (Kasım 2015) |
Hazar, F.Y., Kaban, G., Kaya, M. (2015) "Pastırma ve Benzeri Ürünlerde Proteolizis", 2. İç Anadolu Bölgesi Tarım ve Gıda Kongresi , Türkiye, (Nisan 2015) |
Kaban, G., Kaya, M., Aksu, M.İ., Yalınkılıç, B., Hazar, F.Y. (2015) "The Effect of Low-Sodium Mixtures of Salts on Microbiological Properties of Pastırma During Storage", 3nd International Symposium on ‘’Traditional Foods from Adriatic to Caucases , (Eylül 2015) |
Hazar, F.Y., Kaban, G., Kaya, M. (2014) "Farklı Proses Şartlarında Üretilen Pastırmaların Uçucu Bileşikleri", 3.Et Ürünleri Çalıştayı , Türkiye, (Ekim 2014) |
Hazar, F.Y., Kaban, G., Kaya, M. (2014) "The Effects of Different Processing Conditions on Biogenic Amine Formation and Some Qualitative Properties in Pastırma Production", 2nd International Congress on Food Technology , (Aralık 2014) |
Kayıt Yok |
Kayıt Yok |
Kayıt Yok |
Kayıt Yok |
Kayıt Yok |
Kayıt Yok |
Sıra | Yayın | A | B | C | D | E | F | G | H | I |
1 |
The effects of different processing conditions on biogenic amine formation and some qualitative properties in pastA /- rma
JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE
|
7 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 7 |
2 |
Microbiological properties and volatile compounds of salted-dried goose
Poultry Science
|
2 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 2 |
3 |
Effects of different internal temperature applications on quality properties of heat treated sucuk during production
Journal of Food Processing and Preservation
|
1 | 0 | 0 | 0 | 1 | 0 | 0 | 0 | 2 |
4 |
The use of Lactobacillus plantarum as starter culture in heat-treated sucuk
JOURNAL OF BIOTECHNOLOGY
|
1 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 1 |
Kayıt Yok |
Kayıt Yok |
Kayıt Yok |
Kayıt Yok |
Birlikte çalışılan kişi | Aktif Dönem | Çalışma Sayısı |
Güzin Kaban
Atatürk Üniversitesi
|
2014 - 2021 | 23 |
Mükerrem Kaya
Atatürk Üniversitesi
|
2014 - 2021 | 22 |
Zeynep Feyza Yılmaz
Atatürk Üniversitesi
|
2016 - 2020 | 3 |
Barış Yalınkılıç
-
|
2015 | 2 |
Emre Kabil
Yalova Üniversitesi
|
2020 | 2 |
Ümran Armutcu
-
|
2018 - 2020 | 2 |
Pınar Kızılkaya
-
|
2020 | 1 |
Bilge Sayın
-
|
2020 | 1 |
Arda Akdoğan
Gümüşhane Üniversitesi
|
2016 | 1 |
Muhammet İrfan Aksu
-
|
2015 | 1 |
Ahmet Akköse
Atatürk Üniversitesi
|
2016 | 1 |
Gürsel İşçi
Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi
|
2017 | 1 |
İsmail Şimşek
-
|
2018 | 1 |
Kübra Fettahoğlu
-
|
2016 | 1 |
Merve Çelik
-
|
2021 | 1 |
Tuğba Gider
-
|
2021 | 1 |
Alan Adı | Alandaki Toplam Öğretim Elemanı Sayısı | |
TÜBİTAK Araştırma Alanı | Fen ve Mühendislik | 50391 |
YÖKSİS Temel Alan | Mühendislik Temel Alanı | 24634 |
YÖKSİS Bilim Alanı | Gıda Bilimleri ve Mühendisliği | 1526 |
Anahtar Kelimeler | Et Teknolojisi |
Performans Kriteri | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | 2021 | 2022 | 2023 | 2024 |
Ağırlıklı Puan | 9 | 17 | 57 | 25 | 70 | 114 | 70 | 0 | 0 | 0 |
Sıra (Araştırma Alanı İçinde) | 658 . | 641 . | 655 . | 646 . | 590 . | 500 . | 601 . | - | - | - |
Sıra (Temel Alan İçinde) | 468 . | 459 . | 473 . | 468 . | 430 . | 342 . | 457 . | - | - | - |
Sıra (Bilim Alanı İçinde) | 223 . | 212 . | 212 . | 188 . | 176 . | 134 . | 180 . | - | - | - |
Sıra (Anahtar Kelime (1)) | 52 . | 58 . | 49 . | 45 . | 28 . | 30 . | 37 . | - | - | - |
Toplam Yayın | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 5 | 3 | 0 | 0 | 0 |
Toplam Makale | 0 | 1 | 1 | 1 | 1 | 2 | 1 | 0 | 0 | 0 |
Toplam Kitap | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
Toplam Bildiri | 3 | 2 | 2 | 2 | 2 | 3 | 2 | 0 | 0 | 0 |
Makale (SCI) | 0 | 1 | 1 | 1 | 1 | 2 | 1 | 0 | 0 | 0 |
Makale (Uluslararası) | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
Makale (Ulusal) | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
Kitap Yazarlığı | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
Kitap Bölümü Yazarlığı | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
Bildiri (Uluslararası) | 1 | 1 | 1 | 2 | 2 | 1 | 2 | 0 | 0 | 0 |
Bildiri (Ulusal) | 2 | 1 | 1 | 0 | 0 | 2 | 0 | 0 | 0 | 0 |