img

Dr. Öğr. Üyesi Fatma Yağmur HAZAR SUNCAK

  • Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanlığı
  • Gıda Mühendisliği Bölümü
  • Gıda Teknolojisi Anabilim Dalı

Genel Bilgiler

Metrikler

UNIS
Yayın
25
Atıf
12
h-index
2
Proje
6
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları
Alınan Eğitimler
Doktora/Sanatta Yeterlilik/Tıpta Uzmanlık, Türkiye, Atatürk Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Dr), 2014, 2018
Lisans, Türkiye, Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, 2008, 2012
Yüksek Lisans, Türkiye, Atatürk Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Yl) (Tezli), 2012, 2014
Araştırma Alanları
Et Teknolojisi
Yıllara Göre Yayın Sayıları
Yıllara Göre Atıf Sayıları
Doktora/Sanatta Yeterlilik/Tıpta Uzmanlık, Türkiye, Atatürk Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Dr), 2014, 2018
Yüksek Lisans, Türkiye, Atatürk Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Yl) (Tezli), 2012, 2014
Lisans, Türkiye, Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, 2008, 2012
Kayıt Yok
İngilizce, YDS, 67, 2014
Kayıt Yok
[UAK] Mühendislik Gıda Bilimleri ve Mühendisliği Et Teknolojisi
2019-, Doktor Öğretim Üyesi, Tam Zamanlı, Kastamonu Üniversitesi, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye
2021-, Arş. Uyg. Merkezi Müdür Yardımcısı, Kastamonu Üniversitesi, Türkiye
2021-, Bölüm Başkan Yardımcısı, Kastamonu Üniversitesi, Türkiye
Merve Çelik, Yüksek Lisans, Köfte üretiminde portakal lifi kullanımının ürünün tekstürel ve diğer bazı kalitatif özellikleri üze, Kastamonu Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı, 2023, (Asıl Danışman)
Tuğba Gider, Yüksek Lisans, Kastamonu pastırmasının fiziksel kimyasal ve mikrobiyolojik özellikleri, Kastamonu Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı, 2023, (Asıl Danışman)
2020-2021, Et Teknolojisi, Lisans
2020-2021, Temel Bilgi Teknolojisi Kullanımı, Lisans
2020-2021, Yağ Teknolojisi, Lisans
2020-2021, Gıda Güvenliği ve HACCP, Lisans
2020-2021, Et Ürünleri İşleme Mühendisliği, Yüksek Lisans
2020-2021, Biyoteknoloji, Lisans
2019-2020, Et Teknolojisi, Lisans
2019-2020, Temel Bilgi Teknolojisi Kullanımı, Lisans
2019-2020, Yağ Teknolojisi, Lisans
2019-2020, Gıda Güvenliği ve HACCP, Lisans
2019-2020, Proje Yönetimi, Lisans
2019-2020, Biyoteknoloji, Lisans
2019-2020, Isı Transferi, Lisans
2019-2020, Girişimcilik, Lisans
2019-2020, Gıda Toksikolojisi, Lisans
2019-2020, Fermantasyon Teknolojisi, Lisans
Kayıt Yok
Kastamonu Piyasasında Satışa Sunulan Pastırmaların Fiziksel, Kimyasal ve Mikrobiyolojik Özelliklerinin İncelenmesi (Ulusal) Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi: Yürütücü , 2020-2022
Pastırma Üretiminde Transglutaminaz Enziminin Kullanılması (Ulusal) Diğer Kamu Kuruluşları (Yükseköğretim Kurumları Hariç): Araştırmacı , 2016-2018
Isıl İşlem Görmüş Sucuk Üretiminde Farklı iç Sıcaklık Uygulamalarının Ürün Özelliklerine Etkileri (Ulusal) Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi: Araştırmacı , 2016-2017
Pastırma Üretim Aşamalarında Biyojen Aminlerin Belirlenmesi (Ulusal) Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi: Araştırmacı , 2015-2016
Pastırma Çeşitlerinde Farklı Tuz Oranı Kullanımının Lipolisiz, Lipit Oksidasyonu ve Diğer Kalitatif özelliklerine Etkisi (Ulusal) Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi: Araştırmacı , 2015-2017
Kürleme Sıcaklığı ve Kürleme Ajanının Pastırmanın Kalitatif Özelliklerine Etkileri (Ulusal) Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi: Araştırmacı , 2013-2014
Kayıt Yok
Hazar, F.Y., Kaban, G., Kaya, M. (2021) "The effects of transglutaminase on the qualitative properties of different pastırma types", LWT, 145 (0) [SCI] DOI  
Armutcu, Ü., Hazar, F.Y., Oral, Z.F.Y., Kaban, G., Kaya, M. (2020) "Effects of different internal temperature applications on quality properties of heat treated sucuk during production", Journal of Food Processing and Preservation, 44 (6) pp. 14455-14455 [SCI Expanded] Link DOI  
Kaban, G., Kızılkaya, P., Sayın, B., Hazar, F.Y., Kabil, E., Kaya, M. (2020) "Microbiological properties and volatile compounds of salted-dried goose", Poultry Science, 99 (4) pp. 2293-2299 [SCI Expanded] DOI  
Hazar, F.Y., Kaban, G., Kaya, M. (2019) "Volatile compounds of pastırma under different curing processes", Journal of Food Processing and Preservation, 43 (8) [SCI] Link  
Hazar, F.Y., Armutcu, Ü., Yılmaz, Z.F., Kaban, G., Kaya, M. (2018) "Heat-treated sucuk with Pediococcus acidilactici S147: the effect of core temperature", JOURNAL OF BIOTECHNOLOGY, 280 (0) pp. 55-55 [SCI] DOI  
Hazar, F.Y., Kaban, G., Kaya, M. (2017) "The effects of different processing conditions on biogenic amine formation and some qualitative properties in pastA /- rma", JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE, 54 (12) pp. 3892-3898 [SCI] DOI  
Hazar, F.Y., Yılmaz, Z.F., Fettahoğlu, K., Kaban, G. (2016) "The use of Lactobacillus plantarum as starter culture in heat-treated sucuk", JOURNAL OF BIOTECHNOLOGY, 231 (0) pp. 72-72 [SCI] DOI  
Hazar, F.Y., Gider, T. (2021) "Et ve et ürünlerinde heterosiklik aromatik aminler", 4th International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences (EurasianBioChem 2021) , Ankara, Türkiye, (Aralık 2021
Çelik, M., Hazar, F.Y. (2021) "Et ürünlerinde tuz kullanımı ve azaltılması", 4th International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences (EurasianBioChem 2021) , Ankara, Türkiye, (Aralık 2021
Hazar, F.Y., Kaban, G., Kaya, M. (2020) "Transglutaminase enzimi kullanılarak üretilen pastırma çeşitlerinin uçucu bileşikleri", 3rd International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences , Ankara, Türkiye, (Temmuz 2020
Hazar, F.Y., Kaban, G., Kaya, M. (2020) "Transglutaminaz Enzim Uygulamasının Pastırma Çeşitlerinin Serbest Amino Asit Kompozisyonuna Etkisi", IV. Et Ürünleri Çalıştayı , Aydın, Türkiye, (Ekim 2020
Kabil, E., Hazar, F.Y., Kaban, G., Kaya, M. (2020) "Farklı Tuz Oranları Kullanılarak Üretilen Pastırma Çeşitlerinin Yağ Asidi Kompozisyonu", IV. Et Ürünleri Çalıştayı , Aydın, Türkiye, (Ekim 2020
Hazar, F.Y., Kaban, G., Kaya, M. (2019) "Textural Properties of Pastırma Types with Transglutaminase", 1st International/11 th National Food Engineering Congress , (Kasım 2019
Hazar, F.Y., Kaban, G., Kaya, M. (2019) "The Effect of Using Transglutaminase on Free Aminoacid Composition and Volatile Compound Profile of Pastırma", International COngress on Engineering and Life Science , (Ağustos 2019
Kaya, M., Şimşek, İ., Hazar, F.Y., Kaban, G. (2018) "Physico-chemical and sensory properties of sucuk produced by using water buffalo meat", International Congress on Engineering and Life Sciences , (Mayıs 2018
Hazar, F.Y., Kaban, G., Kaya, M. (2018) "The Effects of transglutaminase enzyme on physico-chemical, microbiological, sensory and textural properties of pastırma", International Congress on Engineering and Life Sciences , (Ekim 2018
Hazar, F.Y., Kaban, G., Kaya, M. (2017) "Pastırmanın renk değerleri üzerine transglutaminaz enziminin etkisi", 10. Gıda Mühendisliği Kongresi , Türkiye, (Kasım 2017
Kaban, G., İşçi, G., Hazar, F.Y., Kaya, M. (2017) "Biogenic Amines Content and Some Qualitative Properties of Different Pastırma Types", 3rd International Symposium on Fermented Meat , (Eylül 2017
Hazar, F.Y., Akdoğan, A., Kaban, G., Kaya, M. (2016) "Pastırma Üretim Aşamalarında Biyojen Aminler", Türkiye 12. Gıda Kongresi , Türkiye, (Ekim 2016
Akköse, A., Hazar, F.Y., Kaya, M., Kaban, G. (2016) "Use of Hot-Boned Meat in Emulsified Meat Products", International Congress on Food of Animal Origin , (Kasım 2016
Kaban, G., Yalınkılıç, B., Hazar, F.Y., Kaya, M. (2015) "Farklı Klorür Tuzları Kullanılarak Üretilen Pastırmaların Uçucu Bileşikleri", 9. Gıda Mühendisleri Kongresi , Türkiye, (Kasım 2015
Hazar, F.Y., Kaban, G., Kaya, M. (2015) "Pastırma ve Benzeri Ürünlerde Proteolizis", 2. İç Anadolu Bölgesi Tarım ve Gıda Kongresi , Türkiye, (Nisan 2015
Kaban, G., Kaya, M., Aksu, M.İ., Yalınkılıç, B., Hazar, F.Y. (2015) "The Effect of Low-Sodium Mixtures of Salts on Microbiological Properties of Pastırma During Storage", 3nd International Symposium on ‘’Traditional Foods from Adriatic to Caucases , (Eylül 2015
Hazar, F.Y., Kaban, G., Kaya, M. (2014) "Farklı Proses Şartlarında Üretilen Pastırmaların Uçucu Bileşikleri", 3.Et Ürünleri Çalıştayı , Türkiye, (Ekim 2014
Hazar, F.Y., Kaban, G., Kaya, M. (2014) "The Effects of Different Processing Conditions on Biogenic Amine Formation and Some Qualitative Properties in Pastırma Production", 2nd International Congress on Food Technology , (Aralık 2014
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Atıflar
Atıf Sayılarına Göre Yayınlar
; A: SCI/SSCI/AHCI, B: ESCI, C: Scopus, D: Uluslararası Alan Index, E: TR Dizin, F: Uluslararası Kitap, G: Ulusal Kitap, H: Diğer Makale, I: Toplam
Sıra Yayın A B C D E F G H I
1
The effects of different processing conditions on biogenic amine formation and some qualitative properties in pastA /- rma
JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE
7 0 0 0 0 0 0 0 7
2
Microbiological properties and volatile compounds of salted-dried goose
Poultry Science
2 0 0 0 0 0 0 0 2
3
Effects of different internal temperature applications on quality properties of heat treated sucuk during production
Journal of Food Processing and Preservation
1 0 0 0 1 0 0 0 2
4
The use of Lactobacillus plantarum as starter culture in heat-treated sucuk
JOURNAL OF BIOTECHNOLOGY
1 0 0 0 0 0 0 0 1
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Birlikte çalışılan kişi Aktif Dönem Çalışma Sayısı
Güzin Kaban
Atatürk Üniversitesi
2014 - 2021 23
Mükerrem Kaya
Atatürk Üniversitesi
2014 - 2021 22
Zeynep Feyza Yılmaz
Atatürk Üniversitesi
2016 - 2020 3
Barış Yalınkılıç
-
2015 2
Emre Kabil
Yalova Üniversitesi
2020 2
Ümran Armutcu
-
2018 - 2020 2
Pınar Kızılkaya
-
2020 1
Bilge Sayın
-
2020 1
Arda Akdoğan
Gümüşhane Üniversitesi
2016 1
Muhammet İrfan Aksu
-
2015 1
Ahmet Akköse
Atatürk Üniversitesi
2016 1
Gürsel İşçi
Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi
2017 1
İsmail Şimşek
-
2018 1
Kübra Fettahoğlu
-
2016 1
Merve Çelik
-
2021 1
Tuğba Gider
-
2021 1
Alan Adı Alandaki Toplam Öğretim Elemanı Sayısı
TÜBİTAK Araştırma Alanı Fen ve Mühendislik 50391
YÖKSİS Temel Alan Mühendislik Temel Alanı 24634
YÖKSİS Bilim Alanı Gıda Bilimleri ve Mühendisliği 1526
Anahtar Kelimeler Et Teknolojisi
Performans Kriteri 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024
Ağırlıklı Puan 9 17 57 25 70 114 70 0 0 0
Sıra (Araştırma Alanı İçinde) 658 . 641 . 655 . 646 . 590 . 500 . 601 . - - -
Sıra (Temel Alan İçinde) 468 . 459 . 473 . 468 . 430 . 342 . 457 . - - -
Sıra (Bilim Alanı İçinde) 223 . 212 . 212 . 188 . 176 . 134 . 180 . - - -
Sıra (Anahtar Kelime (1)) 52 . 58 . 49 . 45 . 28 . 30 . 37 . - - -
Toplam Yayın 3 3 3 3 3 5 3 0 0 0
Toplam Makale 0 1 1 1 1 2 1 0 0 0
Toplam Kitap 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Toplam Bildiri 3 2 2 2 2 3 2 0 0 0
Makale (SCI) 0 1 1 1 1 2 1 0 0 0
Makale (Uluslararası) 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Makale (Ulusal) 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Kitap Yazarlığı 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Kitap Bölümü Yazarlığı 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Bildiri (Uluslararası) 1 1 1 2 2 1 2 0 0 0
Bildiri (Ulusal) 2 1 1 0 0 2 0 0 0 0
Atıfları ve Metrikleri
Atıfları ve Metrikleri