img
Doç. Dr. Müge HENDEK ERTOP

Doç. Dr. Müge HENDEK ERTOP

  • Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi
  • Gıda Mühendisliği
  • Gıda Teknolojisi

Genel Bilgiler

Metrikler

UNIS
Yayın
133
Atıf
221
h-index
10
Proje
18
Fikri Mülkiyet
2
WoS
Yayın
13
Atıf
125
h-index
9
Scopus
Yayın
15
Atıf
151
h-index
9
Google Scholar
Yayın
58
Atıf
h-index
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları
Alınan Eğitimler
Doktora/Sanatta Yeterlilik/Tıpta Uzmanlık, Türkiye, Erciyes Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Dr), 2010, 2014
Yüksek Lisans, Türkiye, Ankara Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Yl) (Tezli), 1999, 2003
Lisans, Türkiye, Ankara Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, 1992, 1996
Araştırma Alanları
Gıda Bilimi, Tahıl Teknolojisi, Gıda Teknolojileri, Fonksiyonel Gıdalar
Yıllara Göre Yayın Sayıları
Yıllara Göre Atıf Sayıları
Doktora/Sanatta Yeterlilik/Tıpta Uzmanlık, Türkiye, Erciyes Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Dr), 2010, 2014
Yüksek Lisans, Türkiye, Ankara Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Yl) (Tezli), 1999, 2003
Lisans, Türkiye, Ankara Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, 1992, 1996
Kayıt Yok
İngilizce, YÖKDİL, 72, 2017
İngilizce, YÖKDİL, 72, 2017
İngilizce, ÜDS, 62, Bahar, 2010
Kurs, Gıda Hijyen ve Sanitasyonu, Gümüşhane Üniversitesi, Gümüşhane, 01-05-2015, 08-10-2015
Çalıştay, Geleneksel Gıdalar Günü “Geleneksel Gıdaların Coğrafi İşaretlenebilirliği”, Gümüşhane Üniversitesi, Gümüşhane, 12-05-2015, 12-05-2015
Çalıştay, Gelenekten Geleceğe Ekmekçilik Çalıştayı ve TAGEM Proje Kapanış Toplantısı, Gümüşhane Üniversitesi, Gümüşhane, 23-10-2015, 24-10-2015
Sertifika, Akademik Düzeyde Araştırma Projesi Hazırlama, Gümüşhane Üniversitesi., Gümüşhane, 27-03-2015, 29-03-2015
Sertifika, Analiz laboratuvarları için ölçüm belirsizliği, Avrupa Birliği, Merkezi Finans ve İhale Birimi (CFCU, Gümüşhane Üniversitesi., Gümüşhane, 20-10-2011, 21-10-2011
Sertifika, Analiz laboratuvarları için metod validasyonu, Avrupa Birliği, Merkezi Finans ve İhale Birimi (CFCU), Gümüşhane Üniversitesi, Gümüşhane, 19-10-2011, 19-10-2011
Sertifika, ISO 17025 Akreditasyon Standardı , Avrupa Birliği, Merkezi Finans ve İhale Birimi (CFCU), Gümüşhane Üniversitesi., Gümüşhane, 17-10-2011, 18-10-2011
Sertifika, Duyusal Değerlendirme, AROMSA/ Bifa Bisküvi ve Gıda Sanayii A.Ş./Karaman., Karaman., 15-02-2007, 15-02-2007
[UAK] Mühendislik Gıda Bilimleri ve Mühendisliği Gıda Bilimi
[UAK] Mühendislik Gıda Bilimleri ve Mühendisliği Tahıl Teknolojisi
[UAK] Mühendislik Gıda Bilimleri ve Mühendisliği Gıda Teknolojileri
[UAK] Mühendislik Gıda Bilimleri ve Mühendisliği Fonksiyonel Gıdalar
2020-, Doçent, Tam Zamanlı, Kastamonu Üniversitesi, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Gıda Bilimleri ve Mühendisliği, Türkiye
2016-, Doktor Öğretim Üyesi, Tam Zamanlı, Kastamonu Üniversitesi, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye
2011-2016, Doktor Öğretim Üyesi, Tam Zamanlı, Gümüşhane Üniversitesi, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye
2023-, Yönetim Kurulu Üyeliği, Kastamonu Üniversitesi, Türkiye
2022-, Anabilim Dalı Başkanı, Kastamonu Üniversitesi, Türkiye
2016-2018, Bölüm Başkan Yardımcısı, Kastamonu Üniversitesi, Türkiye
2012-2016, Erasmus Koordinatörü, Gümüşhane Üniversitesi, Türkiye
2012-2016, Bölüm Başkan Yardımcısı, Gümüşhane Üniversitesi, Türkiye
Aygül Demir Yolasığmazoğlu, Yüksek Lisans, Kastamonu İli Kestane Orijinli Arı Ürünlerinin Fizikokimyasal, Besinsel ve Biyoaktif Özelliklerinin Karakterizasyonu, Kastamonu Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı, 2024, (Asıl Danışman)
Melike Ağırsaygın, Yüksek Lisans, Arı ürünleri karışımında yüzey yanıt yöntemi ile bileşen optimizasyonu: Fonksiyonel özellikleri ve raf ömrü niteliklerinin belirlenmesi, Kastamonu Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı, 2023, (Asıl Danışman)
Betül Altun, Yüksek Lisans, Ulusal pazardaki propolislerin bazı kalite niteliklerinin incelenmesi ve mevcut mevzuatlara göre değerlendirilmesi, Kastamonu Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı, 2023, (Asıl Danışman)
Sevil Acar, Yüksek Lisans, Peynir altı atık suyu kullanımı ile üretilen ekşi mayaların ekmeğin kalite ve raf ömrü nitelikleri üzerindeki etkileri, Kastamonu Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı, 2022, (Asıl Danışman)
Ece Durmuş, Yüksek Lisans, Bazı tahıllardan elde edilen malt unlarının kalite özellikleri ve ekmeğin biyoaktif ve fizikokimyasal nitelikleri üzerine etkileri, Kastamonu Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı, 2022, (Asıl Danışman)
Büşra Akyol, Yüksek Lisans, Kastamonu çekme helvasının depolamaya bağlı bozulma karakteristiklerinin ve kinetiğinin incelenmesi, Kastamonu Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı, 2022, (Asıl Danışman)
Bilge Şahin, Yüksek Lisans, Siyez (Triticum monococcum) ve buğday (Triticum aestivum) unu içerikli Kastamonu yaş tarhanasıyla tarhana çöreği ve tarhana çerezi geliştirilmesi: Raf ömrü ve kalite parametrelerinin incelenmesi, Kastamonu Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı, 2022, (Asıl Danışman)
Sevde Nur Şenol Yazkan, Yüksek Lisans, Kestane propolisinden bioaktif bileşik ekstraksiyon proseslerinin yüzey yanıt yöntemi ile optimizasyonu ve ekstraktların karakterizasyonu, Kastamonu Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı, 2022, (Asıl Danışman)
Emine İncemehmetoğlu, Yüksek Lisans, Geleneksel çam kozalağı pekmezinin fizikokimyasal, biyoaktif ve fonksiyonel özelliklerinin araştırılması, Kastamonu Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Sürdürülebilir Tarım ve Tabii Bitki Kaynakları Ana Bilim Dalı, 2021, (Asıl Danışman)
Şaban Han, Yüksek Lisans, Kastamonu ilinde yetiştirilen siyez buğdaylarında (Triticum monococcum) toprak- tahıl arasında mineral madde ve bazı fizikokimyasal nitelikleri açısından toprak- tahıl arasındaki ilişkinin araştırılması, Kastamonu Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Sürdürülebilir Tarım ve Tabii Bitki Kaynakları Ana Bilim Dalı, 2020, (Asıl Danışman)
Bağdagül Kaplan, Yüksek Lisans, Bazı fırıncılık ürünlerinde siyez buğday unu kullanımının optimizasyonu, ürün kalitesi ve raf ömrü nitelikleri üzerindeki etkilerinin belirlenmesi, Kastamonu Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Sürdürülebilir Tarım ve Tabii Bitki Kaynakları Ana Bilim Dalı, 2020, (Asıl Danışman)
Rabia Atasoy, Yüksek Lisans, Farklı proses uygulamaları ile bazı tahılların kavuz ve kepeklerinin defitinizasyon, biyoaktivite ve biyoyararlanım oranlarının arttırılması ve kullanım etkilerinin araştırılması, Kastamonu Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı, 2020, (Asıl Danışman)
Rabia Atasoy, Yüksek Lisans, Çeşitli Tahıl ve Bakliyat Unlarıyla Üretilen Tarhanaların Fizikokimyasal, Mikrobiyolojik ve Besinsel Niteliklerinin Araştırılması, Kastamonu Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Sürdürülebilir Tarım ve Tabii Bitki Kaynakları Ana Bilim Dalı, 2018, (Asıl Danışman)
Müberra Bektaş, Yüksek Lisans, Farklı proses koşullarının bazı tahıl ve baklagillerdeki fitik asit düzeyi ve biyoyararlanım üzerindeki etkilerinin araştırılması, Gümüşhane Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı, 2018, (Asıl Danışman)
Yunus Coşkun, Yüksek Lisans, Toz nohut mayası kullanımının yüzey yanıt metoduyla optimizasyonu ve ekmek kalite nitelikleri üzerindeki etkilerinin araştırılması, Gümüşhane Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı, 2017, (Asıl Danışman)
2020-2021, İstatistiksel Analiz Yöntemleri ve Deneme Metotları, Yüksek Lisans
2020-2021, Gıdalarda Raf Ömrü ve Analiz Yöntemleri, Yüksek Lisans
2020-2021, Gıda Analiz Teknikleri, Lisans
2020-2021, Tahıl Teknolojisi, Lisans
2020-2021, Gıda Mikrobiyolojisi, Lisans
2020-2021, Gıda Muhafaza Teknikleri, Lisans
2020-2021, Gıda Katkı Maddeleri, Lisans
2020-2021, Gıda Kimyası 1-2, Lisans
2020-2021, Genel Mikrobiyoloji, Lisans
2019-2020, Gıda Katkı Maddeleri, Lisans
2019-2020, Gıda Muhafaza Teknikleri, Lisans
2019-2020, Gıda Mikrobiyolojisi, Lisans
2019-2020, Gıda Kimyası 1-2, Lisans
2019-2020, Tahıl Teknolojisi, Lisans
2019-2020, İstatistiksel Analiz Yöntemleri ve Deneme Metotları, Yüksek Lisans
2019-2020, Yeni Gıda Ürünleri Tasarımı, Yüksek Lisans
2019-2020, Gıdalarda Raf Ömrü ve Analiz Yöntemleri, Yüksek Lisans
2019-2020, Gıda Analiz Teknikleri, Lisans
2019-2020, Genel Mikrobiyoloji, Lisans
2018-2019, Genel Mikrobiyoloji, Lisans
2018-2019, Gıda İşleme Teknikleri, Yüksek Lisans
2018-2019, Gıda Mikrobiyolojisi, Lisans
2018-2019, Gıdalarda Raf Ömrü Analizi ve Yöntemleri, Yüksek Lisans
2018-2019, Yeni Gıda Ürünleri Tasarımı, Yüksek Lisans
2018-2019, Buğday Kimyası ve Teknolojisi, Yüksek Lisans
2018-2019, Enstrümental Analiz Teknikleri, Lisans
2018-2019, Tahıl Teknolojisi, Lisans
2018-2019, Gıda Mühendisliğine Giriş, Lisans
2018-2019, Gıda Analiz Teknikleri, Lisans
2018-2019, Gıda Kimyası 1-2, Lisans
2017-2018, Genel Mikrobiyoloji, Lisans
2017-2018, Gıda Biyokimyası, Lisans
2017-2018, Gıda Endüstrisinde Katkı Maddeleri, Kalıntı ve Bulaşanlar, Yüksek Lisans
2017-2018, Gıda Mühendisliğine Giriş, Lisans
2017-2018, Gıda Mikrobiyolojisi, Lisans
2017-2018, Gıda Mevzuatı ve Kalite Yönetimi, Lisans
2017-2018, İleri Tahıl Ürünleri Teknolojisi, Yüksek Lisans
2017-2018, Gıda İşleme Teknikleri, Yüksek Lisans
2017-2018, Tahıl Kimyası, Yüksek Lisans
2017-2018, Gıda Kimyası1-2, Lisans
2016-2017, Girişimcilik, Lisans
2016-2017, Gıda Mühendisliğine Giriş, Lisans
2015-2016, Tahıl Kimyası, Lisans
2013-2014, Gıda Mühendisliği Tasarımı, Lisans
2013-2014, Gıda Muhafaza Teknikleri, Lisans
2013-2014, Gıda Analiz Teknikleri II., Lisans
2013-2014, Gıda Analiz Teknikleri I., Lisans
2013-2014, Proses Kontrol, Lisans
2013-2014, Fırıncılık ve Tahıl Ürünleri, Lisans
2013-2014, Kütle ve Enerji Denklikleri, Lisans
2013-2014, İstatistik, Lisans
2013-2014, Tahıl Teknolojisi, Lisans
2012-2013, Gıda Analiz Teknikleri II., Lisans
2012-2013, Gıda Analiz Teknikleri I., Lisans
2012-2013, Gıda Muhafaza Teknikleri, Lisans
2012-2013, Proses Kontrol, Lisans
2012-2013, Kütle ve Enerji Denklikleri, Lisans
2012-2013, İstatistik, Lisans
2011-2012, Proses Kontrol, Lisans
2011-2012, İstatistik, Lisans
Kayıt Yok
Kestane Orijinli Propolis Ekstraktlarının Biyoaktif Niteliklerinin Belirlenmesi ve Gıda Modellerinde Antifungal olarak Kullanımı BAP Proje: Yürütücü , 2023  
Kestane orijinli arı ürünlerini tanımlayıcı ve kalite takdirinde kullanılabilecek ayırt edici biyomarkerların araştırılması KÜBAP-01/2022-42 BAP Proje: Yürütücü , 2022  
Ulusal pazardaki bazı arı ürünlerinin kalite niteliklerinin belirlenmesi ve mevzuatlara uygunluğunun değerlendirilmesi BAP Proje: Yürütücü , 2022-2022  
Kestane Propolisi Ekstraksiyon Parametrelerinin Optimizasyonu ve Sıvı Propolis Ekstraktlarının Biyoaktif ve Fonksiyonel Niteliklerinin Araştırılması BAP Proje: Yürütücü , 2021-2022  
Kestane Propolis Ektraktının Enkapsüle Formlarının Üretimi ve Fonksiyonel Gıda Üretiminde Kullanımı TÜBA ve TÜBİTAK Destekli Proje: Yürütücü , 2021-2022  
Peynir Altı Atık Suyu Kullanımı ile Üretilen Ekşi Mayaların Ekmeğin Kalite ve Raf Ömrü Nitelikleri Üzerindeki EtkileriProje No : KÜ-BAP03/2020-2 BAP Proje: Yürütücü , 2020-2022  
Farklı Pişirme ve Kurutma Teknikleriyle Üretilen Pestil-Kömenin Üç Boyutlu Yapısının İncelenmesi, Fiziksel, Kimyasal ve Biyokimyasal Özelliklerinin Araştırılması BAP Proje: Araştırmacı , 2019-2020  
Glutensiz tarhana üretimindeçeşitli tahıl ve bakliyat unlarınınkullanım olanaklarınınaraştırılması: Fizikokimyasal,Mikrobiyolojik, Besinsel Nitelikleri BAP Proje: Yürütücü , 2018-2019  
Glutensiz tarhana üretiminde çeşitli tahıl ve bakliyat unlarının kullanım olanaklarının araştırılması: Fizikokimyasal, Mikrobiyolojik, Besinsel Nitelikleri BAP Proje: Yürütücü , 2018-2019  
Bazı baklagil ve tahıllara uygulanan ön işlem ve proses koşullarının antinutrient faktör, mineral madde içeriği ile protein ve mineral biyoyararlanımı üzerindeki etkilerinin araştırılması BAP Proje: Yürütücü , 2017-2019  
Kuru Koşullarda Organik ve Konvansiyonel Olarak Yetiştirilmiş Bazı Kışlık Ekmeklik Buğday Genotiplerinde Teknolojik Özelliklerin İncelenmesi BAP Proje: Araştırmacı , 2016-2017  
Ekmek yapımında toz nohut mayası kullanımının Yüzey Yanıt Metoduyla optimizasyonu ve ekmeğin tekstürel biyoaktif ve fizikokimyasal nitelikleri üzerindeki etkilerinin araştırılması BAP Proje: Yürütücü , 2016-2016  
GELENEKSEL GÜMÜŞHANE PESTİL VE KÖMESİNİN ÜRETİM YÖNTEMLERİNİN VE KALİTE PARAMETLERİNİN İNCELENMESİ (TAGEM/14/ AR- GE- 32) Diğer ulusal kamu veya özel kuruluşlar tarafından desteklenen bilimsel araştırma projeleri: Araştırmacı , 2014-2018  
Gümüşhane pestil kömesinin üretim yöntemlerinin ve kalite parametrelerinin incelenmesi Diğer ulusal kamu veya özel kuruluşlar tarafından desteklenen bilimsel araştırma projeleri: Araştırmacı , 2014-2018  
Ekşi Hamur Formülasyon Optimizasyonunun Ekmeğin Besinsel Lezzet ve Raf Ömrü Nitelikleri Üzerine Etkileri BAP Proje: Araştırmacı , 2014-2015  
Endüstriyel Toz Ekşi Maya Üretiminde Farklı Kurutma Yöntemleri Proses Ve Kullanım Koşullarının Araştırılması Diğer ulusal kamu veya özel kuruluşlar tarafından desteklenen bilimsel araştırma projeleri: Yürütücü , 2013-2015  
Zenginleştirilmiş Ekmekte Biyoaktivite ve Fizikokimyasal Özelliklerin Belirlenmesi BAP Proje: Araştırmacı , 2013-2015  
Tahıl Kaynaklı Bazı Fırıncılık Ürünlerinde Enzimatik Olmayan Esmerleşme Reaksiyonuyla Oluşan HMF Antioksidan İlişkisinin Araştırılması BAP Proje: Araştırmacı , 2013-2014  
Altun, B., HENDEK-ERTOP, M. (2024) "Determination of the bioactive properties, mineral, and phenolic composition of different solvent-based propolis extracts, and their evaluation according to existing regulations", Ukrainian Food Journal, 13 (3) pp. 520-541 [ESCI] Link DOI  
İncemehmetoğlu, E., HENDEK-ERTOP, M. (2024) "Evaluation of some physiochemical and bioactive properties of the cone extract molasses in terms of food safety and quality", Pamukkale University Journal of Engineering Sciences-Pamukkale Universitesi Muhendislik Bilimleri Dergisi, (0) pp. 1-11 [ESCI] Link DOI  
HENDEK-ERTOP, M. (2024) "Maserasyon, refluks ve ultrasonik destekli ekstraksiyon yöntemleri ile üretilen kestane propolis ekstraktlarının farklı gıda modellerinde kullanımı: Fizikokimyasal, duyusal ve biyoaktif niteliklere etkisi", Food and Health, 10 (1) pp. 22-39    
Şenol, S., HENDEK-ERTOP, M. (2024) "Use of chestnut propolis extract produced by maseration, reflux and ultrasound-assisted extraction methods in different food models: Effect on physicochemıcal, sensory and bioactive properties", Food and Health, 10 (1) pp. 22-39 [TR Dizin] DOI   
Ertop, U., ŞEVİK, H., HENDEK-ERTOP, M. (2023) "Mineral Composition and Heavy Metal Contents of Chestnut Honey Collected From Kastamonu Region", Journal of Apitherapy and Nature, (2) pp. 73-87 [TR Dizin] Link DOI     
Şahin, B., HENDEK-ERTOP, M. (2023) "SİYEZ (Triticum monococcum) VE BUĞDAY (Triticum aestivum) UNU İÇERİKLİ YAŞ TARHANA İLE ÜRETİLEN ÇÖREKLERİN BİYOAKTİF, FİZİKOKİMYASAL, DUYUSAL VE RAF ÖMRÜ KALİTE PARAMETRELERİNİN İNCELENMESİ", Association of Food Technology, Turkey, 48 (4) pp. 698-714 [TR Dizin] DOI        
Örü, F., HENDEK-ERTOP, M. (2023) "SİYEZ KEPEĞİ EKŞİ HAMUR OPTİMİZASYONUNUN EKMEĞİN KALİTE VE BİYOAKTİF NİTELİKLERİ ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ", Association of Food Technology, Turkey, 48 (1) pp. 209-226 [TR Dizin] DOI     
HENDEK-ERTOP, M. (2023) "SİYEZ KEPEĞİ EKŞİ HAMUR OPTİMİZASYONUNUN EKMEĞİN KALİTE VE BİYOAKTİF NİTELİKLERİ ÜZERİNDEKİ ETKİLERİEFFECT OF THE OPTIMIZATION OF EINKORN BRAN SOURDOUGH ON THE QUALITY AND BIOACTIVE PROPERTIES OF THE BREAD", GIDA, 48 (1) pp. 209-226 Link DOI  
Han, Ş., HENDEK-ERTOP, M. (2022) "Kastamonuda Üretilen Siyez Buğdayının (Triticum monococcum) Bazı Kimyasal ve Fiziksel Özellikleri", Akademik Gida, (1) pp. 63-70 DOI      
HENDEK-ERTOP, M., İncemehmetoğlu, E. (2022) "Çam (Pinus spp.) Türlerinin ve Fraksiyonlarının Gıda Takviyesi ve Tıbbi Bitki Olarak Kullanım Olanakları", Journal of the Institute of Science and Technology, 12 (1) pp. 266-278 [TR Dizin] DOI      
Han, Ş., HENDEK-ERTOP, M. (2022) "Some Chemical and Physical Properties of Einkorn Wheat (Triticum monococcum) Cultivated in Kastamonu (Turkey)", Akademik Gida, 20 (1) pp. 63-70 DOI  
Atasoy, R., HENDEK-ERTOP, M. (2021) "Assessment of nutritional and bioactive properties for gluten-free tarhana containing various legumes and cereals", JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION, 45 (7) [SCI Expanded] Link DOI       
Örü, F., HENDEK-ERTOP, M. (2021) "SİYEZ VE EKMEKLİK BUĞDAY KEPEĞİNİN EKŞİ HAMUR ÜRETİMİNDE KULLANIM OLANAĞININ DEĞERLENDİRİLMESİ", GIDA / THE JOURNAL OF FOOD, 46 (2) pp. 396-407 [TR Dizin] DOI      
Bektaş, M., HENDEK-ERTOP, M. (2021) "Phytic acid content and in-vitro digestibility of several cereal and legume types treated with different processes", UKRAINIAN FOOD JOURNAL, 10 (3) pp. 507-523 [ESCI] DOI      
HENDEK-ERTOP, M. (2020) "THE EFFECT OF MILK POWDER ADDITION ON THE PROPERTIES OF BREAD QUALITY AND FUNCTIONALITY.", GIDA/The Journal of FOOD, 45 (2) pp. 193-203    
HENDEK-ERTOP, M., Bektaş, M., Atasoy, R. (2020) "Effect of cereals milling on the contents of phytic acid and digestibility of minerals and protein", UKRAINIAN FOOD JOURNAL, 9 (1) pp. 136-147 [ESCI] DOI      
Burnaz, N.A., HENDEK-ERTOP, M. (2020) "SÜT TOZU KATKISININ EKMEK KALİTE ÖZELLİKLERİ VE İŞLEVSELLİĞİ ÜZERİNE ETKİSİ", GIDA / THE JOURNAL OF FOOD, 45 (2) pp. 193-203 [TR Dizin] Link DOI    
HENDEK-ERTOP, M. (2019) "Physicochemical, rheological and sensory properties of tarhana samples produced by different cereal and pulse flours.", GIDA, 44 (5) pp. 781-793  
HENDEK-ERTOP, M., Atasoy, R., Akın, Ş.S. (2019) "Evaluation of taro [Colocasia Esculenta L. Schott] flour as a hydrocolloid on the physicochemical, rheological, and sensorial properties of milk pudding", JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION, 43 (10) [SCI Expanded] Link DOI       
HENDEK-ERTOP, M., Atasoy, R. (2019) "Comparison of Physicochemical Attributes of Einkorn Wheat (Triticum monococcum) and Durum Wheat (Triticum durum) and Evaluation of Morphological Properties Using Scanning Electron Microscopy and Image Analysis", Tarim Bilimleri Dergisi-Journal of Agricultural Sciences, 25 (1) pp. 93-99 Link DOI     
HENDEK-ERTOP, M. (2019) "Comparison of industrial and homemade bulgur produced from einkorn wheat (Triticum monococcum) and durum wheat (Triticum durum): Physicochemical ...", Journal of food processing and preservation, 43 (2) [SCI]  
HENDEK-ERTOP, M. (2019) "Comparison of industrial and homemade bulgur produced from einkorn wheat (Triticum monococcum) and durum wheat (Triticum durum): Physicochemical, nutritional and microtextural properties", JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION, 43 (2) p. 13863 [SCI Expanded] Link DOI      
HENDEK-ERTOP, M. (2019) "Comparison of physicochemical attributes of einkorn wheat (Triticum monococcum) and durum wheat (Triticum durum) and evaluation of morphological properties using scanning ...", Journal of Agricultural Sciences, 25 (1) pp. 93-99 DOI  
HENDEK-ERTOP, M., Cerit, Z.G., Atasoy, R. (2019) "Evaluation of Physicochemical, Nutritional and Sensory Properties of the Wet Tarhana", Food Science and Quality Management, 83 (0) pp. 61-67 Link DOI    
HENDEK-ERTOP, M., Atasoy, R. (2019) "FARKLI TAHIL VE BAKLİYAT UNLARI İLE ÜRETİLEN TARHANALARIN FİZİKOKİMYASAL, REOLOJİK VE DUYUSAL NİTELİKLERİ", GIDA / THE JOURNAL OF FOOD, 44 (5) pp. 781-793 [TR Dizin] Link DOI      
Hayta, M., HENDEK-ERTOP, M. (2019) "Physicochemical, textural and microbiological properties of optimised wheat bread formulations as affected by differently fermented sourdough", QUALITY ASSURANCE AND SAFETY OF CROPS & FOODS, 11 (3) pp. 283-293 [SCI Expanded] Link DOI      
HENDEK-ERTOP, M., Karataş, Ş.M., Yılmaz, F., Baltacı, C., Gündoğdu, A. (2018) "Quality Properties of Wheat Breads Incorporated with Dried Sourdoughs Produced with Different Fermentation and Drying Methods", FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY RESEARCH, 24 (6) pp. 971-980 [SCI Expanded] DOI      
HENDEK-ERTOP, M., Hayta, M. (2018) "Optimization of the Level of Chickpea Sourdough and Baking Powder in Cake Formulation by Response Surface Methodology: Effects on Physicochemical, Sensory and Antioxidant Properties", FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY RESEARCH, 24 (4) pp. 697-706 [SCI Expanded] Link DOI      
HENDEK-ERTOP, M., Coşkun, Y. (2018) "Shelf-life, physicochemical, and nutritional properties of wheat bread with optimized amount of dried chickpea sourdough and yeast by response surface methodology", JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION, 42 (7) pp. 1-10 [SCI Expanded] Link DOI       
HENDEK-ERTOP, M. (2018) "Revival of our local wheat varieties A heritage from ancestors Siyez Wheat of Kastamonu", Miller Magazine, 12 (99) pp. 84-86   
Burnaz, N.A., HENDEK-ERTOP, M., Karataş, Ş.M. (2018) "Tıbbi ve Aromatik Bitkilerin Kullanımı ile Ekmeğin Fenolik Madde İçeriğinin Zenginleştirilmesi", GIDA / THE JOURNAL OF FOOD, 43 (2) pp. 240-249 [TR Dizin] DOI      
HENDEK-ERTOP, M., Bektaş, M. (2018) "Enhancement of Bioavailable Micronutrients And Reduction of Antinutrients in Foods With Some Processes", Food and Health, 4 (0) pp. 159-165 [TR Dizin] Link DOI      
Hayta, M., HENDEK-ERTOP, M. (2018) "Evaluation of microtextural properties of sourdough wheat bread obtained from optimized formulation using scanning electron microscopy and image analysis during shelf life", JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE, 55 (1) pp. 1-9 [SCI Expanded] Link DOI        
HENDEK-ERTOP, M., Şeker, İ.T. (2018) "Optimization of The Amount of Chickpea Sourdough and Dry Yeast in Wheat Bread Formulation: Evaluation of Physicochemical, Sensory and Antioxidant Properties", FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY RESEARCH, 24 (1) pp. 45-53 [SCI Expanded] Link DOI      
HENDEK-ERTOP, M. (2017) "Farklı Fermentasyon ve Kurutma Yöntemleriyle Üretilmiş Toz Ekşi Hamurun Bazi Mikrobiyolojik Nitelikleri ve Ekmekteki Küf Gelişimi Üzerine Etkileri", Gıda, 42 (5) pp. 609-619 [TR Dizin] DOI    
HENDEK-ERTOP, M., Sarıkaya, S.B.Ö. (2017) "The Relations Between Hydroxymethylfurfural Content, Antioxidant Activity And Colorimetric Properties Of Various Bakery Products", GIDA / THE JOURNAL OF FOOD, 42 (6) pp. 834-843 [TR Dizin] Link DOI    
Hayta, M., HENDEK-ERTOP, M. (2017) "Optimisation of sourdough bread incorporation into wheat bread by response surface methodology: Bioactive and nutritional properties", INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, 52 (8) pp. 1828-1835 [SCI Expanded] Link DOI       
HENDEK-ERTOP, M., Sarıkaya, S.B.Ö. (2017) "THE RELATIONS BETWEEN HYDROXYMETHYLFURFURAL CONTENT, ANTIOXIDANT ACTIVITY AND COLORIMETRIC PROPERTIES OF VARIOUS BAKERY PRODUCTS", GIDA / THE JOURNAL OF FOOD, 42 (6) pp. 834-843 [TR Dizin] Link DOI  
HENDEK-ERTOP, M. (2016) "A New Approach for Production of Chips with Food Industry Byproducts: Gluten Enriched Chips", Academic Food Journal, 14 (4) pp. 398-406   
HENDEK-ERTOP, M., Kutluk, K., Coşkun, K., Canlı, S. (2016) "Gıda endüstrisi yan ürünleri kullanımıyla cips üretimine yeni bir yaklaşım Zenginleştirilmiş gluten cipsi", Akademik Gıda, 14 (4) pp. 398-406 [TR Dizin]    
HENDEK-ERTOP, M. (2016) "The effect of sourdough fermentation on bread bioactive compounds and their bioavailability.", GIDA, 41 (2) pp. 115-122  
HENDEK-ERTOP, M., Hayta, M. (2016) "Ekşi Hamur Fermantasyonunun Ekmeğin Biyoaktif Bileşenleri Ve Biyoyararlanımı Üzerindeki Etkileri", Gıda, 41 (2) pp. 115-122 [TR Dizin]     
Şeker, İ.T., HENDEK-ERTOP, M., Hayta, M. (2016) "Physicochemical and bioactive properties of cakes incorporated with gilaburu fruit (Viburnum opulus) pomace", QUALITY ASSURANCE AND SAFETY OF CROPS & FOODS, 8 (2) pp. 261-266 [SCI Expanded] Link DOI       
HENDEK-ERTOP, M., Hayta, M. (2013) "Dondurulmuş Ekmek Hamuru ve Son Ürün Kalitesi Üzerine Proses Koşullarının Etkisi", BBM Dergisi, 1 (6) pp. 46-51    
HENDEK-ERTOP, M. (2012) "The impacts of formulation components on improvement of frozen bread dough and final product quality.", GIDA, 37 (1) pp. 55-62  
HENDEK-ERTOP, M., Aslan, H., Hayta, M. (2012) "Dondurulmuş Ekmek Hamuru ve Son Ürün Kalitesinin İyileştirilmesinde Formül Bileşenlerinin Etkileri", Gıda, 37 (1) pp. 55-62 [TR Dizin]    
HENDEK-ERTOP, M., Özaslan, A. (2024) "Some Physıcochemıcal And Sensory Propertıes Of Cup Cakes Incorporated In Drıed Elderberry Pomace And Elderflower", ICONFOOD 2024, 3RD INTERNATIONAL FOOD RESEARCH CONGRESS , (pp. 481-495), Sivas, Türkiye, (Ekim 2024
HENDEK-ERTOP, M., Ertop, U. (2024) "Evaluation of Propolis Quality Criteria According to the Turkish Food Codex Bee Products Communique", II. International Apitherapy and Nature Congress 2024 , (pp. 23-27), Trabzon, Türkiye, (Mayıs 2024
Ertop, U., ŞEVİK, H., HENDEK-ERTOP, M. (2023) "Mineral composition and heavy metal contents of chestnut honey collected from Kastamonu Region", 1st International Congress of Apitherapy , (pp. 86), Düzce, Türkiye, (Ekim 2023
HENDEK-ERTOP, M., Çam, M. (2023) "NIXTAMALIZATION (ALKALINE COOKING): ALTERNATIVE TECHNOLOGIES FOR THE PRODUCTION AND THEIR EFFECT ON QUALITY PROPERTIES OF CEREALS AND LEGUMES", II. INTERNATIONAL CONGRESS on FOOD RESEARCHES , (pp. 181-190), Sivas, Türkiye, (Ekim 2023 
Ertop, U., ŞEVİK, H., HENDEK-ERTOP, M. (2022) "PHYSICOCHEMICAL CHARACTERISTICS AND SOME BIOACTIVE ATTRIBUTES OF KASTAMONU CHESTNUT HONEY", ICONFOOD'22 INTERNATIONAL CONGRESS on FOOD RESEARCHES , (pp. 43-52), Sivas, Türkiye, (Ekim 2022  
HENDEK-ERTOP, M., Demir, A. (2022) "PHYSIOCHEMICAL AND BIOACTIVE MARKERS THAT CAN BE USED AS FINGERPRINT IN CHESTNUT HONEY", ICONFOOD'22 INTERNATIONAL CONGRESS on FOOD RESEARCHES , (pp. 53-68), Sivas, Türkiye, (Ekim 2022
HENDEK-ERTOP, M., Atasoy, R. (2021) "Determination Of Physicochemical Properties and Morphological Attributes Using Scanning Electron Microscopy of Hulled Barley And Hull-Less Barley", ISARC 3.ULUSLARARASI PALANDÖKEN BİLİMSEL ÇALIŞMALAR KONGRESİ , (pp. 354-361), Erzurum, Türkiye, (Aralık 2021  
Atasoy, R., HENDEK-ERTOP, M. (2021) "Effects of Various Processes On Dephytinization And In-Vitro Digestibility Rates Of Some Cereal Milling Byproducts Which Can Be Using In Food Industry", ISARC 3.ULUSLARARASI PALANDÖKEN BİLİMSEL ÇALIŞMALAR KONGRESİ , (pp. 362), Erzurum, Türkiye, (Aralık 2021 
Atasoy, R., HENDEK-ERTOP, M. (2019) "Evaluation of Solids Losses Quality of Macaronies Enriched with Whey Powders atDifferent Ratios", International Congress on Engineering and Life Science , (pp. 773), (Nisan 2019 
Atasoy, R., HENDEK-ERTOP, M. (2019) "Some Physicochemical And Technological Properties of Taro (Colocasia esculenta)Powder", International Congress on Engineering and Life Science , (pp. 816), (Nisan 2019 
HENDEK-ERTOP, M. (2018) "Evaluation of Some Physicochemical Properties and Changes in Mineral Content of Einkorn Wheat During Bulgur and Flour Production Processes", International Symposium on Multidisciplinary Academic Studies , (Aralık 2018
Akın, Ş.S., Atasoy, R., HENDEK-ERTOP, M. (2018) "Functional Properties of Chestnut Honey", Eurasian Congress on Natural Nutrition Healthy Life , (pp. 1063-1066), (Aralık 2018
HENDEK-ERTOP, M., Atasoy, R. (2018) "Investigation of Some Physicochemical, Nutritional and Rheological Properties of Kastamonu Chestnut Honey", International Symposium on Multidisciplinary Academic Studies , (Aralık 2018
HENDEK-ERTOP, M., Atasoy, R. (2018) "Investigation of physicochemical andnutritional properties of jujube (Zizyphus jujuba) and evaluation of alternative uses", 1st International Eurasian Conference on Science, Engineering andTechnology (EurasianSciEnTech 2018) , (pp. 1256-1260), (Kasım 2018  
HENDEK-ERTOP, M., Ertop, U. (2018) "Comparision of Some Nutritional Properties and Mineral Contents of Siyez Wheat (Triticum monococcum) Samples Cultivated from Kastamonu and Abroad", International Agricultural Science Congress , (Eylül 2018
HENDEK-ERTOP, M., Atasoy, R. (2018) "Bioavailability, Microbiologic and Bioactive Properties of Tarhana Produced withAlternative Cereals and Legumes", International Symposium Ecology 2018 , (pp. 637), (Haziran 2018
Atasoy, R., HENDEK-ERTOP, M. (2018) "Comparision of Einkorn Wheat (Triticum monococcum) Harvested From Ihsangazi andDevrekani Districts of Kastamonu: Morphological Properties and Mineral Contents", International Symposium Ecology 2018 , (pp. 1114), (Haziran 2018
Ertop, U., HENDEK-ERTOP, M. (2018) "Comparison of Mineral Contents of Durum (Triticum Durum) Bulgurand Einkorn (Triticum Monococcum) Bulgur Produced as Industrialand Homemade", I.International Agricultural Science Congress , (pp. 371), (Haziran 2018
HENDEK-ERTOP, M., Akın, Ş.S. (2018) "Current Situation of Medicinal and Aromatic Plants and Swot Analysis in Konya", International Symposium Ecology 2018 , (pp. 286), (Haziran 2018
HENDEK-ERTOP, M. (2018) "Effect of Debranning Process on the Mineral Content of Some Cereals", I.International Agricultural Science Congress , (pp. 369), (Haziran 2018
HENDEK-ERTOP, M., Cerit, Z.G. (2018) "Evaluation of Relationship Between Sensory and PhysicochemicalProperties of Kastamonu Tarhana Obtained Different Districts", I.International Agricultural Science Congress , (pp. 366), (Haziran 2018 
Akın, Ş.S., HENDEK-ERTOP, M. (2018) "Production Potantial and Characteristic of Chestnut Honey in Kastamonu", I.International Agricultural Science Congress , (pp. 367), (Haziran 2018
Akın, Ş.S., HENDEK-ERTOP, M., Atasoy, R., Akın, E. (2018) "Sector of Medicinal and Aromatic Plants In The World", International Symposium Ecology 2018 , (pp. 1117), (Haziran 2018
Atasoy, R., HENDEK-ERTOP, M., Akın, Ş.S. (2018) "Some Microbiological Properties of Tarhana Samples Produced with different Cereals and Pulses", I.International Agricultural Science Congress , (pp. 373), (Haziran 2018  
Cerit, Z.G., HENDEK-ERTOP, M. (2018) "Some Physochemical and Microbiological Properties of KastamonuTarhana Obtained Different Districts", I. International Agricultural Science Congress , (pp. 366), (Haziran 2018 
Atasoy, R., HENDEK-ERTOP, M., Akın, Ş.S. (2018) "The Evaluation of Some Nutritional Characteristics and MicrotexturalStructure of Taro Powder", I.International Agricultural Science Congress , (pp. 372), (Haziran 2018 
Burnaz, N.A., HENDEK-ERTOP, M. (2018) "Effect of Milk Powder Addition on Sensorial And Functional Properties of Bread", 1st International Health Sciences and Life Congress , (pp. 234), (Mayıs 2018
HENDEK-ERTOP, M., Coşkun, Y. (2017) "Disappearence of Biodiversity and Future of Our Foods, 1st International Organic Agriculture and Biodiversity Symposium", OTBİYOSEM , Bayburt, Türkiye, (Aralık 2017
Şeker, İ.T., HENDEK-ERTOP, M., Hayta, M. (2017) "The Effects of Processing Techniques to Pesticide Resıdues in Cereals and Cereal Products", 2.International Food Congress on Food Technology , (pp. 287), (Kasım 2017
Ertop, U., Bektaş, M., HENDEK-ERTOP, M. (2017) "Antinutrient Compounds in Cereals and Pulses,", NUTRICON Food Quality, Safety, HealthNutrition Symposium , (pp. 24), Makedonya, (Ekim 2017 
Bektaş, M., HENDEK-ERTOP, M. (2017) "Enhancement Of Bioavailable Micronutrients In Food Grains By Reduction Of Anti-Nutrients By Some Food Processes", NUTRICON Food Quality, Safety, HealthNutrition Symposium , (pp. 29), Üsküp, Makedonya, (Ekim 2017 
HENDEK-ERTOP, M., Ertop, U. (2017) "Protection of Ancestral Food Grains for the Food Sustainability: A Sample ”Siyez Wheat (Triticum monococcum)”", NUTRICON Food Quality, Safety, HealthNutrition Symposium , (pp. 23-24), Üsküp, Makedonya, (Ekim 2017
HENDEK-ERTOP, M., Ertop, U. (2017) "Slow Food For Biodiversity: Presidiums In Turkey", NUTRICON Food Quality, Safety, HealthNutrition Symposium , (pp. 129), Üsküp, Makedonya, (Ekim 2017
Atasoy, R., HENDEK-ERTOP, M. (2017) "Thermal Heat Processing Effects On Phytic Acid Content And Mineral Bioavailability Of Siyez Wheat,", NUTRICON Food Quality, Safety, HealthNutrition Symposium , (pp. 38), Üsküp, Makedonya, (Ekim 2017  
Akhan, B., HENDEK-ERTOP, M. (2017) "Use Of Edible Film Coatings In Food Products And Giving Functional Property With The Addition Of Natural Additives,", NUTRICON Food Quality, Safety, HealthNutrition Symposium , (pp. 111), Üsküp, Makedonya, (Ekim 2017
Burnaz, N.A., HENDEK-ERTOP, M., Karataş, Ş.M. (2017) "Enrichment Of Phenolic Content Of Bread By Usıng OfMedicinal And Aromatic Plants", 1.International Congress on Medicinal and Aromatic Plants ”Natural and Healty Life” , (pp. 765), (Haziran 2017  
HENDEK-ERTOP, M., Atasoy, R. (2017) "Biodegradable and Edible Film Forming Properties of Salep as a new source,", 1st International Congress on Medicinal and Aromatic Plants , Türkiye, (Mayıs 2017
Atasoy, R., HENDEK-ERTOP, M. (2017) "Kanlıca Mushroom” that a wild edible varieties from Kastamonu: Species, Functional Properties and Alternative Uses,", 1st International Congress on Medicinal and Aromatic Plants , Konya, Türkiye, (Mayıs 2017
HENDEK-ERTOP, M., İlter, Ş.M. (2015) "Antioxidant and Antimicrobial Properties of Traditional Araköy Bread", The 3th International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus , (pp. 77), Bosna Hersek, (Ekim 2015 
HENDEK-ERTOP, M., Demiryol, M., Akhan, B. (2015) "Curd Golot Bread", 3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus , (pp. 81), (Ekim 2015
Uğur, E., HENDEK-ERTOP, M. (2015) "Determination Of Physicochemical And Antioxidative Properties Of Traditional Marmalades Produced By Using Rosehips Harvested From Different Altitudes Of Gümüşhane", The 3th International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus , (pp. 303), Bosna Hersek, (Ekim 2015
HENDEK-ERTOP, M. (2015) "Evaluation of physicochemical and sensory properties of wheat breads incorporated chickpea sourdough", The 3th International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, , (pp. 78), Bosna Hersek, (Ekim 2015 
HENDEK-ERTOP, M., Hayta, M. (2015) "Evaluation of traditional sourdough micro textural properties of wheat bread using scanning electron microscopy SEM and image analysis IA", The 3th International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus , (pp. 75), (Ekim 2015 
HENDEK-ERTOP, M., Hayta, M. (2015) "Industrialization Problems of Traditional Foods Gümüşhane Pestil and Köme Protected Geographical Indication Examples", The 3th International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus , (pp. 52), Bosna Hersek, (Ekim 2015
HENDEK-ERTOP, M., İlter, Ş.M., Baltacı, C., Gündoğdu, A., Yılmaz, F. (2015) "The effect of different drying methods using in production of dried sourdough onto counts of microbiota", The 3th International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus , (pp. 600), (Ekim 2015 
Sarıkaya, S.B.Ö., HENDEK-ERTOP, M. (2015) "Tahıl Kaynaklı Bazı Fırıncılık Ürünlerinde Enzimatik Olmayan Esmerleşme Reaksiyonuyla Oluşan HMF-Antioksidan İlişkisinin Araştırılması", 27.Ulusal Kimya Kongresi , (pp. 149), Türkiye, (Eylül 2015
Sarıkaya, S.B.Ö., HENDEK-ERTOP, M. (2014) "Antioxidant effect of Maillard Reaction Products in Food", 2.International Food Congress on Food Technology , (pp. 285), (Kasım 2014
HENDEK-ERTOP, M., Sarıkaya, S.B.Ö. (2014) "Some Pysochemical Properties of Traditional Properties Gumushane Breads from Different Regions", 2.International Food Congress on Food Technology , (pp. 286), (Kasım 2014
HENDEK-ERTOP, M., Burnaz, N.A. (2014) "Total Phenolic Contents of Bread Types Consumed in Turkey", 2.International Food Congress on Food Technology , (pp. 288), (Kasım 2014
HENDEK-ERTOP, M., Hayta, M. (2014) "Invitro Bioavailability of Functional Compounda in Cereal Products", 2014 Annual Conference Exhibition (ISNFF/TUBITAK MAM) , (pp. 331), (Ekim 2014
HENDEK-ERTOP, M., Hayta, M. (2014) "The Effect of Acidification Level of Ferulic Acid Contents of Breads", 2014 Annual Conference Exhibition (ISNFF/TUBITAK MAM) , (pp. 335), (Ekim 2014
HENDEK-ERTOP, M., Derin, D.Ö. (2014) "The Production Methods and Product Properties of Traditional Bileki Bread", The 2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus , (pp. 240), (Ekim 2014
İstek, D., İşlerer, M., HENDEK-ERTOP, M. (2013) "Beta Glukanların Biyoaktif Bileşen Özellikleri ve Fonksiyonel Olarak Kullanım İmkanları", 8.Gıda Mühendisliği Kongresi , (pp. 191), Türkiye, (Kasım 2013
HENDEK-ERTOP, M., Hayta, M. (2013) "Fırıncılık Ürünlerinde Görüntü Analizi ve Mikro Yapının İncelenmesi", 8.Gıda Mühendisliği Kongresi , (pp. 126), Türkiye, (Kasım 2013
İşlerer, M., İstek, D., HENDEK-ERTOP, M. (2013) "Fırıncılık Ürünlerinde Raf Ömrü ve Isıl Olmayan Alternatif Muhafaza Yöntemleri", 8.Gıda Mühendisliği Kongresi , (pp. 192), Türkiye, (Kasım 2013
HENDEK-ERTOP, M., Hayta, M. (2013) "Süt Kaynaklı Protein ve Yağ Bileşiklerinin Fırıncılık Ürünlerindeki Fonksiyonel Özellikleri", 8.Gıda Mühendisliği Kongresi , (pp. 128), Türkiye, (Kasım 2013
HENDEK-ERTOP, M., Hayta, M. (2013) "Tahıl ve Fırıncılık Ürünlerinin Mikrotekstürel Yapı Analizinde Mikroskopi ve Diğer Görüntüleme Tekniklerinin Kullanımı", 8.Gıda Mühendisliği Kongresi , (pp. 127), Türkiye, (Kasım 2013
Erbey, U.Y., Duran, Z., HENDEK-ERTOP, M. (2013) "Türkiyede Coğrafi İşaretleme Sistemi ve Uygulamada Karşılaşılan Sonuçlar", 8.Gıda Mühendisliği Kongresi , (pp. 12), Türkiye, (Kasım 2013
Hayta, M., HENDEK-ERTOP, M. (2013) "Some Pysical and Quality Properties of Traditional Kolot Bread Produced with Chickpea Sourdough", The 2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus , (pp. 217), (Ekim 2013
Burnaz, N.A., HENDEK-ERTOP, M. (2013) "The effects of Using Different Raw Meterials in Antioksidant Properties of Whole Wheat Flour Bread", The 2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus , (pp. 228), (Ekim 2013
Çankaya, D., HENDEK-ERTOP, M. (2013) "The Product and Production Properties of Maraş Tarhana as a Traditional Product", The 2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus , (pp. 271), (Ekim 2013
Uslu, Ş., HENDEK-ERTOP, M. (2013) "The Tarhana Culture in Anatolia and the World", The 2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus , (pp. 274), (Ekim 2013
HENDEK-ERTOP, M., Ertop, U. (2013) "Three Hundered Years of Story ”Araköy Bread”", The 2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus , (pp. 241), (Ekim 2013
HENDEK-ERTOP, M., Hayta, M. (2013) "Traditional Chickpea Sourdough and Production Methods", The 2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus , (pp. 216), (Ekim 2013
HENDEK-ERTOP, M., Ertop, U. (2012) "Süt Kaynaklı İngredientlerin Fırıncılık Ürünlerinde Kullanım Olanakları", Süt Endüstrisinde Yenilikçi Yaklaşımlar Sempozyumu , (pp. 80-81), Türkiye, (Kasım 2012
HENDEK-ERTOP, M., Baltacı, C., Özben, O. (2012) "Doğu Karadeniz Bölgesinde Farklı İllerde Üretilen Peksimetlerin Bazı Ürün Özellikleri", Türkiye 11.Gıda Kongresi , (pp. 535), Türkiye, (Ekim 2012
HENDEK-ERTOP, M., Hayta, M. (2012) "Ekşi Hamur Kullanımın Ekmeğin Besinsel Özellikleri Üzerine Etkileri ve Tespit Yöntemleri", Türkiye 11.Gıda Kongresi , (pp. 99), Türkiye, (Ekim 2012
HENDEK-ERTOP, M., Hayta, M. (2012) "Ekşi Hamur Kullanımının Ekmeğin Bayatlaması ve Lezzeti Üzerine Etkileri ve Tespit Yöntemleri", Türkiye 11.Gıda Kongresi , (pp. 96), Türkiye, (Ekim 2012
HENDEK-ERTOP, M., Tanrıverdi, E. (2012) "Fonksiyonel Gıda Katkısı Olarak Buğday Ruşeym Yağı", Türkiye 11.Gıda Kongresi , (pp. 516), Türkiye, (Ekim 2012
Baltacı, C., HENDEK-ERTOP, M. (2012) "Gıdalarda Aroma Eşik Değerinin Tesbitinde Kullanılan Yöntemler", Türkiye 11.Gıda Kongresi , (pp. 534), Türkiye, (Ekim 2012
Baltacı, C., İlyasoğlu, H., HENDEK-ERTOP, M., İriz, Ş. (2012) "Yoğurtta Karboksimetilselüloz’un (CMC) Kalitatif Tayininde Yenilikçi Metod Yaklaşımı", Türkiye 11.Gıda Kongresi , (pp. 536), Türkiye, (Ekim 2012
Teğrak, T., Gerçek, H., HENDEK-ERTOP, M., Ertop, U. (2012) "Geleneksel Bir Gıda Olarak Çiriş’in Yöresel Tüketim Şekilleri", III.Geleneksel Gıdalar Sempozyumu , (pp. 522), Türkiye, (Mayıs 2012
HENDEK-ERTOP, M., Güven, B.N. (2012) "Geleneksel Bir Gıda Olarak Pepeçura’nın Üretim ve Ürün Özellikleri", III.Geleneksel Gıdalar Sempozyumu , (pp. 313-315), Türkiye, (Mayıs 2012
Dündar, R., HENDEK-ERTOP, M. (2012) "Geleneksel bir Gıda Siron’un Ürün Özellikleri ve Yöresel Tüketim Şekilleri", III.Geleneksel Gıdalar Sempozyumu , (pp. 784-786), Türkiye, (Mayıs 2012
HENDEK-ERTOP, M., Karaoğlu, T., İriz, Ş. (2012) "Geleneksel Bir Tahıl Ürünü Firik’in Ürün ve Yöresel Tüketim Özellikleri", III.Geleneksel Gıdalar Sempozyumu , (pp. 787-789), Türkiye, (Mayıs 2012
HENDEK-ERTOP, M., Teğrak, T., Gerçek, H. (2012) "Geleneksel Göce Tarhanasının Yöresel Ürün Özellikleri", III.Geleneksel Gıdalar Sempozyumu , (pp. 503-504), Türkiye, (Mayıs 2012 
HENDEK-ERTOP, M., Hayta, M. (2012) "Trabzon İli ve Çevresinde Üretilen Geleneksel Ekmek Çeşitleri", III.Geleneksel Gıdalar Sempozyumu , (pp. 755-758), Türkiye, (Mayıs 2012
HENDEK-ERTOP, M., Aslan, H., Hayta, M. (2011) "Fırıncılık Ürünleride Sodyum Metabisülfit Alternatifi Olarak Doğal Katkıların Kullanımı", 7.Gıda Mühendisliği Kongresi , (pp. 59), Türkiye, (Kasım 2011
HENDEK-ERTOP, M., Ertop, U., Hayta, M. (2011) "Geleneksel bir Gıda Olarak ”Kadınhanı Tahinlisi”nin Üretim Yöntemi ve Ürün Özelliklerinin İncelenmesi", 7.Gıda Mühendisliği Kongresi , (pp. 58), Türkiye, (Kasım 2011
Aslan, H., HENDEK-ERTOP, M., Hayta, M. (2011) "A Review: Effects of Sourdough on Nutritional Properties of Bakery Products", 4th International Congress on Food and Nutrition , (pp. 191), (Ekim 2011
HENDEK-ERTOP, M., Hayta, M. (2011) "Antioxidant and Antimicrobial Plant Extracts for Active Packaging of Bakery Products", 4th International Congress on Food and Nutrition , (pp. 218), (Ekim 2011
Derin, D.Ö., HENDEK-ERTOP, M. (2011) "Honey Which a Functional Food:Composition of Honey, Its Importance on Human Health and Nutrition", 4th International Congress on Food and Nutrition , (pp. 108), (Ekim 2011
HENDEK-ERTOP, M., Derin, D.Ö. (2011) "Nutritional Properties of Enzyme Resistant Starch as a Functional Ingredient", 4th International Congress on Food and Nutrition , (pp. 107-108), (Ekim 2011
HENDEK-ERTOP, M., Aslan, H. (2011) "Effects of protease amylase and hemicellülase enzymes on the dough rheology and biscuit quality", NAFI International Food Congress Novel Approaches in Food Industry , (pp. 686), İzmir, Türkiye, (Mayıs 2011
HENDEK-ERTOP, M., Aslan, H. (2011) "Effects of Protease, alpha amylase and hemicellulase enzymes on the dough rheology and biscuit quality", NAFI International Food Congress , (pp. 686), (Mayıs 2011
Kayıt Yok
HENDEK-ERTOP, M. (2022) "EKMEK ÜRETİM TEKNOLOJİSİ", Kitap: ENDÜSTRİYEL GIDA ÜRETİM TEKNİKLERİ, Ankara/Türkiye : Nobel Yayınevi, Bölüm Sayfaları: 237 / 268, ISBN: 978-625-417-615-9 
HENDEK-ERTOP, M. (2021) "Tahıl ve Tahıl Ürünlerinde Renk", Kitap: Gıdalarda Renk, Ankara/Türkiye : Akademisyen Yayınevi, Bölüm Sayfaları: 167 / 202, ISBN: 978-625-7401-03-06 
Kayıt Yok
Kayıt Yok
(Uluslararası - Diğer) 1.Uluslararası Helal Gıda Kongresi, 2017
(Uluslararası - Bilimsel Dergi) Quality Assurance and Safety of Crops Foods, 2017
(Uluslararası - Bilimsel Dergi) LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, 2017
(Ulusal - Bilimsel Dergi) Iğdır Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi, 2016
(Uluslararası - Bilimsel Dergi) Journal of Agricultural Science and Technology, 2016
(Uluslararası - Bilimsel Dergi) LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, 2016
Üye, Ulusal Gıda Kodeks Komisyonu- Un, Unlu Mamuller, Ekmek Ve Ekmek Çeşitleri Alt Komisyonu, 2023-
Üye, Sağlık Bakanlığı Endokrin Bozucular Araştırma Komisyonu, 2022-
Üye, TMMO Gıda Mühendisleri Odası, 1996-
Atıflar
Atıf Sayılarına Göre Yayınlar
A: SCI/SSCI/AHCI, B: ESCI, C: Scopus, D: Uluslararası Alan Index, E: Diğer Uluslararası, F: TR Dizin, G: Uluslararası Kitap, H: Ulusal Kitap, I: Diğer Ulusal, J: Toplam
Sıra Yayın A B C D E F G H I J
1 Enhancement of Bioavailable Micronutrients And Reduction of Antinutrients in Foods With Some Processes 21 0 0 16 13 1 7 0 0 58
2 Optimisation of sourdough bread incorporation into wheat bread by response surface methodology: Bioactive and nutritional properties 15 0 0 1 0 0 1 0 0 17
3 Evaluation of microtextural properties of sourdough wheat bread obtained from optimized formulation using scanning electron microscopy and image analysis during shelf life 13 0 0 0 0 0 0 0 0 13
4 Comparison of industrial and homemade bulgur produced from einkorn wheat (Triticum monococcum) and durum wheat (Triticum durum): Physicochemical, nutritional and microtextural properties 9 0 0 1 0 0 2 0 0 12
5 Physicochemical and bioactive properties of cakes incorporated with gilaburu fruit (Viburnum opulus) pomace 9 0 0 0 1 1 1 0 0 12
6 Effect of cereals milling on the contents of phytic acid and digestibility of minerals and protein 3 0 0 4 3 1 0 0 0 11
7 Quality Properties of Wheat Breads Incorporated with Dried Sourdoughs Produced with Different Fermentation and Drying Methods 7 0 0 1 1 2 0 0 0 11
8 Evaluation of taro [Colocasia Esculenta L. Schott] flour as a hydrocolloid on the physicochemical, rheological, and sensorial properties of milk pudding 6 0 0 1 2 1 0 0 0 10
9 Gıda endüstrisi yan ürünleri kullanımıyla cips üretimine yeni bir yaklaşım Zenginleştirilmiş gluten cipsi 2 0 0 1 0 7 0 0 0 10
10 Optimization of The Amount of Chickpea Sourdough and Dry Yeast in Wheat Bread Formulation: Evaluation of Physicochemical, Sensory and Antioxidant Properties 7 0 0 2 0 0 1 0 0 10
11 Shelf-life, physicochemical, and nutritional properties of wheat bread with optimized amount of dried chickpea sourdough and yeast by response surface methodology 6 0 0 1 0 0 1 0 0 8
12 Ekşi Hamur Fermantasyonunun Ekmeğin Biyoaktif Bileşenleri Ve Biyoyararlanımı Üzerindeki Etkileri 1 0 0 0 0 6 0 0 0 7
13 Comparison of Physicochemical Attributes of Einkorn Wheat (Triticum monococcum) and Durum Wheat (Triticum durum) and Evaluation of Morphological Properties Using Scanning Electron Microscopy and Image Analysis 3 0 0 1 0 1 0 0 0 5
14 Investigation of physicochemical andnutritional properties of jujube (Zizyphus jujuba) and evaluation of alternative uses 1 0 0 2 1 0 1 0 0 5
15 THE RELATIONS BETWEEN HYDROXYMETHYLFURFURAL CONTENT, ANTIOXIDANT ACTIVITY AND COLORIMETRIC PROPERTIES OF VARIOUS BAKERY PRODUCTS 2 0 0 1 0 1 0 1 0 5
16 Evaluation of Physicochemical, Nutritional and Sensory Properties of the Wet Tarhana 2 0 0 2 0 0 0 0 0 4
17 Physicochemical, textural and microbiological properties of optimised wheat bread formulations as affected by differently fermented sourdough 4 0 0 0 0 0 0 0 0 4
18 Tıbbi ve Aromatik Bitkilerin Kullanımı ile Ekmeğin Fenolik Madde İçeriğinin Zenginleştirilmesi 1 0 0 0 0 3 0 0 0 4
19 Assessment of nutritional and bioactive properties for gluten-free tarhana containing various legumes and cereals 3 0 0 0 0 0 0 0 0 3
20 FARKLI TAHIL VE BAKLİYAT UNLARI İLE ÜRETİLEN TARHANALARIN FİZİKOKİMYASAL, REOLOJİK VE DUYUSAL NİTELİKLERİ 3 0 0 0 0 0 0 0 0 3
21 Kastamonuda Üretilen Siyez Buğdayının (Triticum monococcum) Bazı Kimyasal ve Fiziksel Özellikleri 0 0 0 0 0 2 0 0 0 2
22 SİYEZ VE EKMEKLİK BUĞDAY KEPEĞİNİN EKŞİ HAMUR ÜRETİMİNDE KULLANIM OLANAĞININ DEĞERLENDİRİLMESİ 0 0 0 0 0 2 0 0 0 2
23 The Relations Between Hydroxymethylfurfural Content, Antioxidant Activity And Colorimetric Properties Of Various Bakery Products 2 0 0 0 0 0 0 0 0 2
24 Farklı Fermentasyon ve Kurutma Yöntemleriyle Üretilmiş Toz Ekşi Hamurun Bazi Mikrobiyolojik Nitelikleri ve Ekmekteki Küf Gelişimi Üzerine Etkileri 0 0 0 0 0 1 0 0 0 1
25 Optimization of the Level of Chickpea Sourdough and Baking Powder in Cake Formulation by Response Surface Methodology: Effects on Physicochemical, Sensory and Antioxidant Properties 1 0 0 0 0 0 0 0 0 1
26 SÜT TOZU KATKISININ EKMEK KALİTE ÖZELLİKLERİ VE İŞLEVSELLİĞİ ÜZERİNE ETKİSİ 0 0 0 0 0 1 0 0 0 1
(2019) "Shelf-life, physicochemical, and nutritional properties of wheat bread with optimized amount of dried chickpea sourdough and yeast by response surface methodology" TÜBİTAK
(2019) "Optimization of The Amount of Chickpea Sourdough and Dry Yeast in Wheat Bread Formulation: Evaluation of Physicochemical, Sensory and Antioxidant Properties" TÜBİTAK
(2019) "Optimization of the Level of Chickpea Sourdough and Baking Powder in Cake Formulation by Response Surface Methodology: Effects on Physicochemical, Sensory and Antioxidant Properties" TÜBİTAK
(2018) "Kastamonu Valiliği Başarı Belgesi" İÇİŞLERİ BAKANLIĞI
(2018) "Optimisation of sourdough bread incorporation into wheat bread by response surface methodology: Bioactive and nutritional properties" TÜBİTAK
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Birlikte çalışılan kişi Aktif Dönem Çalışma Sayısı
Mehmet Hayta
Erciyes Üniversitesi
2011 - 2019 25
Rabia Atasoy
-
2017 - 2021 21
Uğur Ertop
-
2011 - 2024 13
Şeyma Selin Akın
-
2018 - 2019 7
Nesibe Arslan Burnaz
Gümüşhane Üniversitesi
2013 - 2020 6
Şeyda Merve İlter
Gümüşhane Üniversitesi
2015 - 2018 5
Sevim Beyza Öztürk Sarıkaya
Gümüşhane Üniversitesi
2014 - 2017 5
Cemalettin Baltacı
Gümüşhane Üniversitesi
2012 - 2018 5
Hakiye Aslan
Bingöl Üniversitesi
2011 - 2012 5
Müberra Bektaş
-
2017 - 2021 5
Kastamonu Üniversitesi
2022 - 2023 3
İbrahim Tuğkan Şeker
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi
2016 - 2018 3
Didem Önay Derin
Selçuk Üniversitesi
2011 - 2014 3
Zeynep Görkem Cerit
Kastamonu Üniversitesi
2018 - 2019 3
Ali Gündoğdu
Gümüşhane Üniversitesi
2015 - 2018 2
Fırat Yılmaz
Gümüşhane Üniversitesi
2015 - 2018 2
Şaban Han
Tarım ve Orman Bakanlığı Kastamonu İl Müdürlüğü (Turkey)
2022 2
Betül Akhan
-
2015 - 2017 2
Derya İstek
-
2013 2
Emine İncemehmetoğlu
-
2022 - 2024 2
Fatmanur Örü
-
2021 - 2023 2
Hakkı Gerçek
-
2012 2
Merve İşlerer
-
2013 2
Şadiye İriz
-
2012 2
Tuba Teğrak
-
2012 2
Yunus Coşkun
-
2017 - 2018 2
Rahime Dündar
Gümüşhane Üniversitesi
2012 1
Huri İlyasoğlu
Gümüşhane Üniversitesi
2012 1
Aslıhan Özaslan
-
2024 1
Aygül Demir
-
2022 1
Betül Altun
-
2024 1
Bilge Şahin
-
2023 1
Büşra Nur Güven
-
2012 1
Dilara Çankaya
-
2013 1
Ebru Tanrıverdi
-
2012 1
Enes Akın
-
2018 1
Ertop Uğur
-
2015 1
Kevser Kutluk
-
2016 1
Kübra Coşkun
-
2016 1
Melih Demiryol
-
2015 1
Melike Çam
-
2023 1
Oğuzhan Özben
-
2012 1
Sevdenur Şenol
-
2024 1
Sümeyye Canlı
-
2016 1
Şeyma Uslu
-
2013 1
Tuğba Karaoğlu
-
2012 1
Umut Yasin Erbey
-
2013 1
Zehra Duran
-
2013 1
2024 için Puan Bazlı Sıralamalar
Sıra (Araştırma Alanı İçinde)
472.
50706 araştırmacı içinde
Sıra (Temel Alan İçinde)
365.
25013 araştırmacı içinde
Sıra (Bilim Alanı İçinde)
139.
1542 araştırmacı içinde
Alan Adı Alandaki Toplam Öğretim Elemanı Sayısı
TÜBİTAK Araştırma Alanı Fen ve Mühendislik 50706
YÖKSİS Temel Alan Mühendislik Temel Alanı 25013
YÖKSİS Bilim Alanı Gıda Bilimleri ve Mühendisliği 1542
Anahtar Kelimeler Gıda Teknolojileri, Tahıl Teknolojisi, Fonksiyonel Gıdalar
Performans Kriteri 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024
Ağırlıklı Puan 37 80 135 388 235 35 140 84 60 18
Sıra (Araştırma Alanı İçinde) 627 . 579 . 578 . 294 . 422 . 581 . 544 . 613 . 607 . 472 .
Sıra (Temel Alan İçinde) 438 . 402 . 395 . 145 . 267 . 420 . 398 . 454 . 482 . 365 .
Sıra (Bilim Alanı İçinde) 196 . 152 . 146 . 30 . 68 . 189 . 141 . 196 . 187 . 139 .
Sıra (Anahtar Kelime (1)) 132 . 96 . 87 . 20 . 39 . 123 . 96 . 125 . 127 . 88 .
Sıra (Anahtar Kelime (2)) 47 . 29 . 22 . 4 . 7 . 42 . 26 . 34 . 40 . 33 .
Sıra (Anahtar Kelime (3)) 50 . 36 . 24 . 4 . 11 . 49 . 35 . 49 . 52 . 42 .
Toplam Yayın 8 3 14 27 6 2 6 5 5 2
Toplam Makale 0 3 3 8 6 2 3 2 3 1
Toplam Kitap 0 0 0 0 0 0 1 1 0 0
Toplam Bildiri 8 0 11 19 0 0 2 2 2 1
Makale (SCI) 0 1 1 5 4 0 1 0 0 0
Makale (Uluslararası) 0 0 0 0 1 1 1 0 0 0
Makale (Ulusal) 0 2 2 3 1 1 1 2 3 1
Kitap Yazarlığı 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Kitap Bölümü Yazarlığı 0 0 0 0 0 0 1 1 0 0
Bildiri (Uluslararası) 7 0 11 19 0 0 2 2 2 0
Bildiri (Ulusal) 1 0 0 0 0 0 0 0 0 1
Atıfları ve Metrikleri
Atıfları ve Metrikleri