Doktora/Sanatta Yeterlilik/Tıpta Uzmanlık, Türkiye, Erciyes Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Dr), 2010, 2014 |
Yüksek Lisans, Türkiye, Ankara Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Yl) (Tezli), 1999, 2003 |
Lisans, Türkiye, Ankara Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, 1992, 1996 |
Doktora/Sanatta Yeterlilik/Tıpta Uzmanlık, Türkiye, Erciyes Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Dr), 2010, 2014 |
Yüksek Lisans, Türkiye, Ankara Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Yl) (Tezli), 1999, 2003 |
Lisans, Türkiye, Ankara Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, 1992, 1996 |
Kayıt Yok |
İngilizce, YÖKDİL, 72, 2017 |
İngilizce, YÖKDİL, 72, 2017 |
İngilizce, ÜDS, 62, Bahar, 2010 |
Kurs, Gıda Hijyen ve Sanitasyonu, Gümüşhane Üniversitesi, Gümüşhane, 01-05-2015, 08-10-2015 |
Çalıştay, Geleneksel Gıdalar Günü “Geleneksel Gıdaların Coğrafi İşaretlenebilirliği”, Gümüşhane Üniversitesi, Gümüşhane, 12-05-2015, 12-05-2015 |
Çalıştay, Gelenekten Geleceğe Ekmekçilik Çalıştayı ve TAGEM Proje Kapanış Toplantısı, Gümüşhane Üniversitesi, Gümüşhane, 23-10-2015, 24-10-2015 |
Sertifika, Akademik Düzeyde Araştırma Projesi Hazırlama, Gümüşhane Üniversitesi., Gümüşhane, 27-03-2015, 29-03-2015 |
Sertifika, Analiz laboratuvarları için ölçüm belirsizliği, Avrupa Birliği, Merkezi Finans ve İhale Birimi (CFCU, Gümüşhane Üniversitesi., Gümüşhane, 20-10-2011, 21-10-2011 |
Sertifika, Analiz laboratuvarları için metod validasyonu, Avrupa Birliği, Merkezi Finans ve İhale Birimi (CFCU), Gümüşhane Üniversitesi, Gümüşhane, 19-10-2011, 19-10-2011 |
Sertifika, ISO 17025 Akreditasyon Standardı , Avrupa Birliği, Merkezi Finans ve İhale Birimi (CFCU), Gümüşhane Üniversitesi., Gümüşhane, 17-10-2011, 18-10-2011 |
Sertifika, Duyusal Değerlendirme, AROMSA/ Bifa Bisküvi ve Gıda Sanayii A.Ş./Karaman., Karaman., 15-02-2007, 15-02-2007 |
[UAK] Mühendislik Gıda Bilimleri ve Mühendisliği Gıda Bilimi |
[UAK] Mühendislik Gıda Bilimleri ve Mühendisliği Tahıl Teknolojisi |
[UAK] Mühendislik Gıda Bilimleri ve Mühendisliği Gıda Teknolojileri |
[UAK] Mühendislik Gıda Bilimleri ve Mühendisliği Fonksiyonel Gıdalar |
2020-, Doçent, Tam Zamanlı, Kastamonu Üniversitesi, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Gıda Bilimleri ve Mühendisliği, Türkiye |
2016-, Doktor Öğretim Üyesi, Tam Zamanlı, Kastamonu Üniversitesi, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye |
2011-2016, Doktor Öğretim Üyesi, Tam Zamanlı, Gümüşhane Üniversitesi, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye |
2023-, Yönetim Kurulu Üyeliği, Kastamonu Üniversitesi, Türkiye |
2022-, Anabilim Dalı Başkanı, Kastamonu Üniversitesi, Türkiye |
2016-2018, Bölüm Başkan Yardımcısı, Kastamonu Üniversitesi, Türkiye |
2012-2016, Erasmus Koordinatörü, Gümüşhane Üniversitesi, Türkiye |
2012-2016, Bölüm Başkan Yardımcısı, Gümüşhane Üniversitesi, Türkiye |
Aygül Demir Yolasığmazoğlu, Yüksek Lisans, Kastamonu İli Kestane Orijinli Arı Ürünlerinin Fizikokimyasal, Besinsel ve Biyoaktif Özelliklerinin Karakterizasyonu, Kastamonu Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı, 2024, (Asıl Danışman) |
Melike Ağırsaygın, Yüksek Lisans, Arı ürünleri karışımında yüzey yanıt yöntemi ile bileşen optimizasyonu: Fonksiyonel özellikleri ve raf ömrü niteliklerinin belirlenmesi, Kastamonu Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı, 2023, (Asıl Danışman) |
Betül Altun, Yüksek Lisans, Ulusal pazardaki propolislerin bazı kalite niteliklerinin incelenmesi ve mevcut mevzuatlara göre değerlendirilmesi, Kastamonu Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı, 2023, (Asıl Danışman) |
Sevil Acar, Yüksek Lisans, Peynir altı atık suyu kullanımı ile üretilen ekşi mayaların ekmeğin kalite ve raf ömrü nitelikleri üzerindeki etkileri, Kastamonu Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı, 2022, (Asıl Danışman) |
Ece Durmuş, Yüksek Lisans, Bazı tahıllardan elde edilen malt unlarının kalite özellikleri ve ekmeğin biyoaktif ve fizikokimyasal nitelikleri üzerine etkileri, Kastamonu Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı, 2022, (Asıl Danışman) |
Büşra Akyol, Yüksek Lisans, Kastamonu çekme helvasının depolamaya bağlı bozulma karakteristiklerinin ve kinetiğinin incelenmesi, Kastamonu Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı, 2022, (Asıl Danışman) |
Bilge Şahin, Yüksek Lisans, Siyez (Triticum monococcum) ve buğday (Triticum aestivum) unu içerikli Kastamonu yaş tarhanasıyla tarhana çöreği ve tarhana çerezi geliştirilmesi: Raf ömrü ve kalite parametrelerinin incelenmesi, Kastamonu Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı, 2022, (Asıl Danışman) |
Sevde Nur Şenol Yazkan, Yüksek Lisans, Kestane propolisinden bioaktif bileşik ekstraksiyon proseslerinin yüzey yanıt yöntemi ile optimizasyonu ve ekstraktların karakterizasyonu, Kastamonu Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı, 2022, (Asıl Danışman) |
Emine İncemehmetoğlu, Yüksek Lisans, Geleneksel çam kozalağı pekmezinin fizikokimyasal, biyoaktif ve fonksiyonel özelliklerinin araştırılması, Kastamonu Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Sürdürülebilir Tarım ve Tabii Bitki Kaynakları Ana Bilim Dalı, 2021, (Asıl Danışman) |
Şaban Han, Yüksek Lisans, Kastamonu ilinde yetiştirilen siyez buğdaylarında (Triticum monococcum) toprak- tahıl arasında mineral madde ve bazı fizikokimyasal nitelikleri açısından toprak- tahıl arasındaki ilişkinin araştırılması, Kastamonu Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Sürdürülebilir Tarım ve Tabii Bitki Kaynakları Ana Bilim Dalı, 2020, (Asıl Danışman) |
Bağdagül Kaplan, Yüksek Lisans, Bazı fırıncılık ürünlerinde siyez buğday unu kullanımının optimizasyonu, ürün kalitesi ve raf ömrü nitelikleri üzerindeki etkilerinin belirlenmesi, Kastamonu Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Sürdürülebilir Tarım ve Tabii Bitki Kaynakları Ana Bilim Dalı, 2020, (Asıl Danışman) |
Rabia Atasoy, Yüksek Lisans, Farklı proses uygulamaları ile bazı tahılların kavuz ve kepeklerinin defitinizasyon, biyoaktivite ve biyoyararlanım oranlarının arttırılması ve kullanım etkilerinin araştırılması, Kastamonu Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı, 2020, (Asıl Danışman) |
Rabia Atasoy, Yüksek Lisans, Çeşitli Tahıl ve Bakliyat Unlarıyla Üretilen Tarhanaların Fizikokimyasal, Mikrobiyolojik ve Besinsel Niteliklerinin Araştırılması, Kastamonu Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Sürdürülebilir Tarım ve Tabii Bitki Kaynakları Ana Bilim Dalı, 2018, (Asıl Danışman) |
Müberra Bektaş, Yüksek Lisans, Farklı proses koşullarının bazı tahıl ve baklagillerdeki fitik asit düzeyi ve biyoyararlanım üzerindeki etkilerinin araştırılması, Gümüşhane Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı, 2018, (Asıl Danışman) |
Yunus Coşkun, Yüksek Lisans, Toz nohut mayası kullanımının yüzey yanıt metoduyla optimizasyonu ve ekmek kalite nitelikleri üzerindeki etkilerinin araştırılması, Gümüşhane Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı, 2017, (Asıl Danışman) |
2020-2021, İstatistiksel Analiz Yöntemleri ve Deneme Metotları, Yüksek Lisans |
2020-2021, Gıdalarda Raf Ömrü ve Analiz Yöntemleri, Yüksek Lisans |
2020-2021, Gıda Analiz Teknikleri, Lisans |
2020-2021, Tahıl Teknolojisi, Lisans |
2020-2021, Gıda Mikrobiyolojisi, Lisans |
2020-2021, Gıda Muhafaza Teknikleri, Lisans |
2020-2021, Gıda Katkı Maddeleri, Lisans |
2020-2021, Gıda Kimyası 1-2, Lisans |
2020-2021, Genel Mikrobiyoloji, Lisans |
2019-2020, Gıda Katkı Maddeleri, Lisans |
2019-2020, Gıda Muhafaza Teknikleri, Lisans |
2019-2020, Gıda Mikrobiyolojisi, Lisans |
2019-2020, Gıda Kimyası 1-2, Lisans |
2019-2020, Tahıl Teknolojisi, Lisans |
2019-2020, İstatistiksel Analiz Yöntemleri ve Deneme Metotları, Yüksek Lisans |
2019-2020, Yeni Gıda Ürünleri Tasarımı, Yüksek Lisans |
2019-2020, Gıdalarda Raf Ömrü ve Analiz Yöntemleri, Yüksek Lisans |
2019-2020, Gıda Analiz Teknikleri, Lisans |
2019-2020, Genel Mikrobiyoloji, Lisans |
2018-2019, Genel Mikrobiyoloji, Lisans |
2018-2019, Gıda İşleme Teknikleri, Yüksek Lisans |
2018-2019, Gıda Mikrobiyolojisi, Lisans |
2018-2019, Gıdalarda Raf Ömrü Analizi ve Yöntemleri, Yüksek Lisans |
2018-2019, Yeni Gıda Ürünleri Tasarımı, Yüksek Lisans |
2018-2019, Buğday Kimyası ve Teknolojisi, Yüksek Lisans |
2018-2019, Enstrümental Analiz Teknikleri, Lisans |
2018-2019, Tahıl Teknolojisi, Lisans |
2018-2019, Gıda Mühendisliğine Giriş, Lisans |
2018-2019, Gıda Analiz Teknikleri, Lisans |
2018-2019, Gıda Kimyası 1-2, Lisans |
2017-2018, Genel Mikrobiyoloji, Lisans |
2017-2018, Gıda Biyokimyası, Lisans |
2017-2018, Gıda Endüstrisinde Katkı Maddeleri, Kalıntı ve Bulaşanlar, Yüksek Lisans |
2017-2018, Gıda Mühendisliğine Giriş, Lisans |
2017-2018, Gıda Mikrobiyolojisi, Lisans |
2017-2018, Gıda Mevzuatı ve Kalite Yönetimi, Lisans |
2017-2018, İleri Tahıl Ürünleri Teknolojisi, Yüksek Lisans |
2017-2018, Gıda İşleme Teknikleri, Yüksek Lisans |
2017-2018, Tahıl Kimyası, Yüksek Lisans |
2017-2018, Gıda Kimyası1-2, Lisans |
2016-2017, Girişimcilik, Lisans |
2016-2017, Gıda Mühendisliğine Giriş, Lisans |
2015-2016, Tahıl Kimyası, Lisans |
2013-2014, Gıda Mühendisliği Tasarımı, Lisans |
2013-2014, Gıda Muhafaza Teknikleri, Lisans |
2013-2014, Gıda Analiz Teknikleri II., Lisans |
2013-2014, Gıda Analiz Teknikleri I., Lisans |
2013-2014, Proses Kontrol, Lisans |
2013-2014, Fırıncılık ve Tahıl Ürünleri, Lisans |
2013-2014, Kütle ve Enerji Denklikleri, Lisans |
2013-2014, İstatistik, Lisans |
2013-2014, Tahıl Teknolojisi, Lisans |
2012-2013, Gıda Analiz Teknikleri II., Lisans |
2012-2013, Gıda Analiz Teknikleri I., Lisans |
2012-2013, Gıda Muhafaza Teknikleri, Lisans |
2012-2013, Proses Kontrol, Lisans |
2012-2013, Kütle ve Enerji Denklikleri, Lisans |
2012-2013, İstatistik, Lisans |
2011-2012, Proses Kontrol, Lisans |
2011-2012, İstatistik, Lisans |
Kayıt Yok |
HENDEK-ERTOP, M., Özaslan, A. (2024) "Some Physıcochemıcal And Sensory Propertıes Of Cup Cakes Incorporated In Drıed Elderberry Pomace And Elderflower", ICONFOOD 2024, 3RD INTERNATIONAL FOOD RESEARCH CONGRESS , (pp. 481-495), Sivas, Türkiye, (Ekim 2024) |
HENDEK-ERTOP, M., Ertop, U. (2024) "Evaluation of Propolis Quality Criteria According to the Turkish Food Codex Bee Products Communique", II. International Apitherapy and Nature Congress 2024 , (pp. 23-27), Trabzon, Türkiye, (Mayıs 2024) |
Ertop, U., ŞEVİK, H., HENDEK-ERTOP, M. (2023) "Mineral composition and heavy metal contents of chestnut honey collected from Kastamonu Region", 1st International Congress of Apitherapy , (pp. 86), Düzce, Türkiye, (Ekim 2023) |
HENDEK-ERTOP, M., Çam, M. (2023) "NIXTAMALIZATION (ALKALINE COOKING): ALTERNATIVE TECHNOLOGIES FOR THE PRODUCTION AND THEIR EFFECT ON QUALITY PROPERTIES OF CEREALS AND LEGUMES", II. INTERNATIONAL CONGRESS on FOOD RESEARCHES , (pp. 181-190), Sivas, Türkiye, (Ekim 2023) |
Ertop, U., ŞEVİK, H., HENDEK-ERTOP, M. (2022) "PHYSICOCHEMICAL CHARACTERISTICS AND SOME BIOACTIVE ATTRIBUTES OF KASTAMONU CHESTNUT HONEY", ICONFOOD'22 INTERNATIONAL CONGRESS on FOOD RESEARCHES , (pp. 43-52), Sivas, Türkiye, (Ekim 2022) |
HENDEK-ERTOP, M., Demir, A. (2022) "PHYSIOCHEMICAL AND BIOACTIVE MARKERS THAT CAN BE USED AS FINGERPRINT IN CHESTNUT HONEY", ICONFOOD'22 INTERNATIONAL CONGRESS on FOOD RESEARCHES , (pp. 53-68), Sivas, Türkiye, (Ekim 2022) |
HENDEK-ERTOP, M., Atasoy, R. (2021) "Determination Of Physicochemical Properties and Morphological Attributes Using Scanning Electron Microscopy of Hulled Barley And Hull-Less Barley", ISARC 3.ULUSLARARASI PALANDÖKEN BİLİMSEL ÇALIŞMALAR KONGRESİ , (pp. 354-361), Erzurum, Türkiye, (Aralık 2021) |
Atasoy, R., HENDEK-ERTOP, M. (2021) "Effects of Various Processes On Dephytinization And In-Vitro Digestibility Rates Of Some Cereal Milling Byproducts Which Can Be Using In Food Industry", ISARC 3.ULUSLARARASI PALANDÖKEN BİLİMSEL ÇALIŞMALAR KONGRESİ , (pp. 362), Erzurum, Türkiye, (Aralık 2021) |
Atasoy, R., HENDEK-ERTOP, M. (2019) "Evaluation of Solids Losses Quality of Macaronies Enriched with Whey Powders atDifferent Ratios", International Congress on Engineering and Life Science , (pp. 773), (Nisan 2019) |
Atasoy, R., HENDEK-ERTOP, M. (2019) "Some Physicochemical And Technological Properties of Taro (Colocasia esculenta)Powder", International Congress on Engineering and Life Science , (pp. 816), (Nisan 2019) |
HENDEK-ERTOP, M. (2018) "Evaluation of Some Physicochemical Properties and Changes in Mineral Content of Einkorn Wheat During Bulgur and Flour Production Processes", International Symposium on Multidisciplinary Academic Studies , (Aralık 2018) |
Akın, Ş.S., Atasoy, R., HENDEK-ERTOP, M. (2018) "Functional Properties of Chestnut Honey", Eurasian Congress on Natural Nutrition Healthy Life , (pp. 1063-1066), (Aralık 2018) |
HENDEK-ERTOP, M., Atasoy, R. (2018) "Investigation of Some Physicochemical, Nutritional and Rheological Properties of Kastamonu Chestnut Honey", International Symposium on Multidisciplinary Academic Studies , (Aralık 2018) |
HENDEK-ERTOP, M., Atasoy, R. (2018) "Investigation of physicochemical andnutritional properties of jujube (Zizyphus jujuba) and evaluation of alternative uses", 1st International Eurasian Conference on Science, Engineering andTechnology (EurasianSciEnTech 2018) , (pp. 1256-1260), (Kasım 2018) |
HENDEK-ERTOP, M., Ertop, U. (2018) "Comparision of Some Nutritional Properties and Mineral Contents of Siyez Wheat (Triticum monococcum) Samples Cultivated from Kastamonu and Abroad", International Agricultural Science Congress , (Eylül 2018) |
HENDEK-ERTOP, M., Atasoy, R. (2018) "Bioavailability, Microbiologic and Bioactive Properties of Tarhana Produced withAlternative Cereals and Legumes", International Symposium Ecology 2018 , (pp. 637), (Haziran 2018) |
Atasoy, R., HENDEK-ERTOP, M. (2018) "Comparision of Einkorn Wheat (Triticum monococcum) Harvested From Ihsangazi andDevrekani Districts of Kastamonu: Morphological Properties and Mineral Contents", International Symposium Ecology 2018 , (pp. 1114), (Haziran 2018) |
Ertop, U., HENDEK-ERTOP, M. (2018) "Comparison of Mineral Contents of Durum (Triticum Durum) Bulgurand Einkorn (Triticum Monococcum) Bulgur Produced as Industrialand Homemade", I.International Agricultural Science Congress , (pp. 371), (Haziran 2018) |
HENDEK-ERTOP, M., Akın, Ş.S. (2018) "Current Situation of Medicinal and Aromatic Plants and Swot Analysis in Konya", International Symposium Ecology 2018 , (pp. 286), (Haziran 2018) |
HENDEK-ERTOP, M. (2018) "Effect of Debranning Process on the Mineral Content of Some Cereals", I.International Agricultural Science Congress , (pp. 369), (Haziran 2018) |
HENDEK-ERTOP, M., Cerit, Z.G. (2018) "Evaluation of Relationship Between Sensory and PhysicochemicalProperties of Kastamonu Tarhana Obtained Different Districts", I.International Agricultural Science Congress , (pp. 366), (Haziran 2018) |
Akın, Ş.S., HENDEK-ERTOP, M. (2018) "Production Potantial and Characteristic of Chestnut Honey in Kastamonu", I.International Agricultural Science Congress , (pp. 367), (Haziran 2018) |
Akın, Ş.S., HENDEK-ERTOP, M., Atasoy, R., Akın, E. (2018) "Sector of Medicinal and Aromatic Plants In The World", International Symposium Ecology 2018 , (pp. 1117), (Haziran 2018) |
Atasoy, R., HENDEK-ERTOP, M., Akın, Ş.S. (2018) "Some Microbiological Properties of Tarhana Samples Produced with different Cereals and Pulses", I.International Agricultural Science Congress , (pp. 373), (Haziran 2018) |
Cerit, Z.G., HENDEK-ERTOP, M. (2018) "Some Physochemical and Microbiological Properties of KastamonuTarhana Obtained Different Districts", I. International Agricultural Science Congress , (pp. 366), (Haziran 2018) |
Atasoy, R., HENDEK-ERTOP, M., Akın, Ş.S. (2018) "The Evaluation of Some Nutritional Characteristics and MicrotexturalStructure of Taro Powder", I.International Agricultural Science Congress , (pp. 372), (Haziran 2018) |
Burnaz, N.A., HENDEK-ERTOP, M. (2018) "Effect of Milk Powder Addition on Sensorial And Functional Properties of Bread", 1st International Health Sciences and Life Congress , (pp. 234), (Mayıs 2018) |
HENDEK-ERTOP, M., Coşkun, Y. (2017) "Disappearence of Biodiversity and Future of Our Foods, 1st International Organic Agriculture and Biodiversity Symposium", OTBİYOSEM , Bayburt, Türkiye, (Aralık 2017) |
Şeker, İ.T., HENDEK-ERTOP, M., Hayta, M. (2017) "The Effects of Processing Techniques to Pesticide Resıdues in Cereals and Cereal Products", 2.International Food Congress on Food Technology , (pp. 287), (Kasım 2017) |
Ertop, U., Bektaş, M., HENDEK-ERTOP, M. (2017) "Antinutrient Compounds in Cereals and Pulses,", NUTRICON Food Quality, Safety, HealthNutrition Symposium , (pp. 24), Makedonya, (Ekim 2017) |
Bektaş, M., HENDEK-ERTOP, M. (2017) "Enhancement Of Bioavailable Micronutrients In Food Grains By Reduction Of Anti-Nutrients By Some Food Processes", NUTRICON Food Quality, Safety, HealthNutrition Symposium , (pp. 29), Üsküp, Makedonya, (Ekim 2017) |
HENDEK-ERTOP, M., Ertop, U. (2017) "Protection of Ancestral Food Grains for the Food Sustainability: A Sample ”Siyez Wheat (Triticum monococcum)”", NUTRICON Food Quality, Safety, HealthNutrition Symposium , (pp. 23-24), Üsküp, Makedonya, (Ekim 2017) |
HENDEK-ERTOP, M., Ertop, U. (2017) "Slow Food For Biodiversity: Presidiums In Turkey", NUTRICON Food Quality, Safety, HealthNutrition Symposium , (pp. 129), Üsküp, Makedonya, (Ekim 2017) |
Atasoy, R., HENDEK-ERTOP, M. (2017) "Thermal Heat Processing Effects On Phytic Acid Content And Mineral Bioavailability Of Siyez Wheat,", NUTRICON Food Quality, Safety, HealthNutrition Symposium , (pp. 38), Üsküp, Makedonya, (Ekim 2017) |
Akhan, B., HENDEK-ERTOP, M. (2017) "Use Of Edible Film Coatings In Food Products And Giving Functional Property With The Addition Of Natural Additives,", NUTRICON Food Quality, Safety, HealthNutrition Symposium , (pp. 111), Üsküp, Makedonya, (Ekim 2017) |
Burnaz, N.A., HENDEK-ERTOP, M., Karataş, Ş.M. (2017) "Enrichment Of Phenolic Content Of Bread By Usıng OfMedicinal And Aromatic Plants", 1.International Congress on Medicinal and Aromatic Plants ”Natural and Healty Life” , (pp. 765), (Haziran 2017) |
HENDEK-ERTOP, M., Atasoy, R. (2017) "Biodegradable and Edible Film Forming Properties of Salep as a new source,", 1st International Congress on Medicinal and Aromatic Plants , Türkiye, (Mayıs 2017) |
Atasoy, R., HENDEK-ERTOP, M. (2017) "Kanlıca Mushroom” that a wild edible varieties from Kastamonu: Species, Functional Properties and Alternative Uses,", 1st International Congress on Medicinal and Aromatic Plants , Konya, Türkiye, (Mayıs 2017) |
HENDEK-ERTOP, M., İlter, Ş.M. (2015) "Antioxidant and Antimicrobial Properties of Traditional Araköy Bread", The 3th International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus , (pp. 77), Bosna Hersek, (Ekim 2015) |
HENDEK-ERTOP, M., Demiryol, M., Akhan, B. (2015) "Curd Golot Bread", 3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus , (pp. 81), (Ekim 2015) |
Uğur, E., HENDEK-ERTOP, M. (2015) "Determination Of Physicochemical And Antioxidative Properties Of Traditional Marmalades Produced By Using Rosehips Harvested From Different Altitudes Of Gümüşhane", The 3th International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus , (pp. 303), Bosna Hersek, (Ekim 2015) |
HENDEK-ERTOP, M. (2015) "Evaluation of physicochemical and sensory properties of wheat breads incorporated chickpea sourdough", The 3th International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, , (pp. 78), Bosna Hersek, (Ekim 2015) |
HENDEK-ERTOP, M., Hayta, M. (2015) "Evaluation of traditional sourdough micro textural properties of wheat bread using scanning electron microscopy SEM and image analysis IA", The 3th International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus , (pp. 75), (Ekim 2015) |
HENDEK-ERTOP, M., Hayta, M. (2015) "Industrialization Problems of Traditional Foods Gümüşhane Pestil and Köme Protected Geographical Indication Examples", The 3th International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus , (pp. 52), Bosna Hersek, (Ekim 2015) |
HENDEK-ERTOP, M., İlter, Ş.M., Baltacı, C., Gündoğdu, A., Yılmaz, F. (2015) "The effect of different drying methods using in production of dried sourdough onto counts of microbiota", The 3th International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus , (pp. 600), (Ekim 2015) |
Sarıkaya, S.B.Ö., HENDEK-ERTOP, M. (2015) "Tahıl Kaynaklı Bazı Fırıncılık Ürünlerinde Enzimatik Olmayan Esmerleşme Reaksiyonuyla Oluşan HMF-Antioksidan İlişkisinin Araştırılması", 27.Ulusal Kimya Kongresi , (pp. 149), Türkiye, (Eylül 2015) |
Sarıkaya, S.B.Ö., HENDEK-ERTOP, M. (2014) "Antioxidant effect of Maillard Reaction Products in Food", 2.International Food Congress on Food Technology , (pp. 285), (Kasım 2014) |
HENDEK-ERTOP, M., Sarıkaya, S.B.Ö. (2014) "Some Pysochemical Properties of Traditional Properties Gumushane Breads from Different Regions", 2.International Food Congress on Food Technology , (pp. 286), (Kasım 2014) |
HENDEK-ERTOP, M., Burnaz, N.A. (2014) "Total Phenolic Contents of Bread Types Consumed in Turkey", 2.International Food Congress on Food Technology , (pp. 288), (Kasım 2014) |
HENDEK-ERTOP, M., Hayta, M. (2014) "Invitro Bioavailability of Functional Compounda in Cereal Products", 2014 Annual Conference Exhibition (ISNFF/TUBITAK MAM) , (pp. 331), (Ekim 2014) |
HENDEK-ERTOP, M., Hayta, M. (2014) "The Effect of Acidification Level of Ferulic Acid Contents of Breads", 2014 Annual Conference Exhibition (ISNFF/TUBITAK MAM) , (pp. 335), (Ekim 2014) |
HENDEK-ERTOP, M., Derin, D.Ö. (2014) "The Production Methods and Product Properties of Traditional Bileki Bread", The 2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus , (pp. 240), (Ekim 2014) |
İstek, D., İşlerer, M., HENDEK-ERTOP, M. (2013) "Beta Glukanların Biyoaktif Bileşen Özellikleri ve Fonksiyonel Olarak Kullanım İmkanları", 8.Gıda Mühendisliği Kongresi , (pp. 191), Türkiye, (Kasım 2013) |
HENDEK-ERTOP, M., Hayta, M. (2013) "Fırıncılık Ürünlerinde Görüntü Analizi ve Mikro Yapının İncelenmesi", 8.Gıda Mühendisliği Kongresi , (pp. 126), Türkiye, (Kasım 2013) |
İşlerer, M., İstek, D., HENDEK-ERTOP, M. (2013) "Fırıncılık Ürünlerinde Raf Ömrü ve Isıl Olmayan Alternatif Muhafaza Yöntemleri", 8.Gıda Mühendisliği Kongresi , (pp. 192), Türkiye, (Kasım 2013) |
HENDEK-ERTOP, M., Hayta, M. (2013) "Süt Kaynaklı Protein ve Yağ Bileşiklerinin Fırıncılık Ürünlerindeki Fonksiyonel Özellikleri", 8.Gıda Mühendisliği Kongresi , (pp. 128), Türkiye, (Kasım 2013) |
HENDEK-ERTOP, M., Hayta, M. (2013) "Tahıl ve Fırıncılık Ürünlerinin Mikrotekstürel Yapı Analizinde Mikroskopi ve Diğer Görüntüleme Tekniklerinin Kullanımı", 8.Gıda Mühendisliği Kongresi , (pp. 127), Türkiye, (Kasım 2013) |
Erbey, U.Y., Duran, Z., HENDEK-ERTOP, M. (2013) "Türkiyede Coğrafi İşaretleme Sistemi ve Uygulamada Karşılaşılan Sonuçlar", 8.Gıda Mühendisliği Kongresi , (pp. 12), Türkiye, (Kasım 2013) |
Hayta, M., HENDEK-ERTOP, M. (2013) "Some Pysical and Quality Properties of Traditional Kolot Bread Produced with Chickpea Sourdough", The 2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus , (pp. 217), (Ekim 2013) |
Burnaz, N.A., HENDEK-ERTOP, M. (2013) "The effects of Using Different Raw Meterials in Antioksidant Properties of Whole Wheat Flour Bread", The 2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus , (pp. 228), (Ekim 2013) |
Çankaya, D., HENDEK-ERTOP, M. (2013) "The Product and Production Properties of Maraş Tarhana as a Traditional Product", The 2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus , (pp. 271), (Ekim 2013) |
Uslu, Ş., HENDEK-ERTOP, M. (2013) "The Tarhana Culture in Anatolia and the World", The 2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus , (pp. 274), (Ekim 2013) |
HENDEK-ERTOP, M., Ertop, U. (2013) "Three Hundered Years of Story ”Araköy Bread”", The 2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus , (pp. 241), (Ekim 2013) |
HENDEK-ERTOP, M., Hayta, M. (2013) "Traditional Chickpea Sourdough and Production Methods", The 2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus , (pp. 216), (Ekim 2013) |
HENDEK-ERTOP, M., Ertop, U. (2012) "Süt Kaynaklı İngredientlerin Fırıncılık Ürünlerinde Kullanım Olanakları", Süt Endüstrisinde Yenilikçi Yaklaşımlar Sempozyumu , (pp. 80-81), Türkiye, (Kasım 2012) |
HENDEK-ERTOP, M., Baltacı, C., Özben, O. (2012) "Doğu Karadeniz Bölgesinde Farklı İllerde Üretilen Peksimetlerin Bazı Ürün Özellikleri", Türkiye 11.Gıda Kongresi , (pp. 535), Türkiye, (Ekim 2012) |
HENDEK-ERTOP, M., Hayta, M. (2012) "Ekşi Hamur Kullanımın Ekmeğin Besinsel Özellikleri Üzerine Etkileri ve Tespit Yöntemleri", Türkiye 11.Gıda Kongresi , (pp. 99), Türkiye, (Ekim 2012) |
HENDEK-ERTOP, M., Hayta, M. (2012) "Ekşi Hamur Kullanımının Ekmeğin Bayatlaması ve Lezzeti Üzerine Etkileri ve Tespit Yöntemleri", Türkiye 11.Gıda Kongresi , (pp. 96), Türkiye, (Ekim 2012) |
HENDEK-ERTOP, M., Tanrıverdi, E. (2012) "Fonksiyonel Gıda Katkısı Olarak Buğday Ruşeym Yağı", Türkiye 11.Gıda Kongresi , (pp. 516), Türkiye, (Ekim 2012) |
Baltacı, C., HENDEK-ERTOP, M. (2012) "Gıdalarda Aroma Eşik Değerinin Tesbitinde Kullanılan Yöntemler", Türkiye 11.Gıda Kongresi , (pp. 534), Türkiye, (Ekim 2012) |
Baltacı, C., İlyasoğlu, H., HENDEK-ERTOP, M., İriz, Ş. (2012) "Yoğurtta Karboksimetilselüloz’un (CMC) Kalitatif Tayininde Yenilikçi Metod Yaklaşımı", Türkiye 11.Gıda Kongresi , (pp. 536), Türkiye, (Ekim 2012) |
Teğrak, T., Gerçek, H., HENDEK-ERTOP, M., Ertop, U. (2012) "Geleneksel Bir Gıda Olarak Çiriş’in Yöresel Tüketim Şekilleri", III.Geleneksel Gıdalar Sempozyumu , (pp. 522), Türkiye, (Mayıs 2012) |
HENDEK-ERTOP, M., Güven, B.N. (2012) "Geleneksel Bir Gıda Olarak Pepeçura’nın Üretim ve Ürün Özellikleri", III.Geleneksel Gıdalar Sempozyumu , (pp. 313-315), Türkiye, (Mayıs 2012) |
Dündar, R., HENDEK-ERTOP, M. (2012) "Geleneksel bir Gıda Siron’un Ürün Özellikleri ve Yöresel Tüketim Şekilleri", III.Geleneksel Gıdalar Sempozyumu , (pp. 784-786), Türkiye, (Mayıs 2012) |
HENDEK-ERTOP, M., Karaoğlu, T., İriz, Ş. (2012) "Geleneksel Bir Tahıl Ürünü Firik’in Ürün ve Yöresel Tüketim Özellikleri", III.Geleneksel Gıdalar Sempozyumu , (pp. 787-789), Türkiye, (Mayıs 2012) |
HENDEK-ERTOP, M., Teğrak, T., Gerçek, H. (2012) "Geleneksel Göce Tarhanasının Yöresel Ürün Özellikleri", III.Geleneksel Gıdalar Sempozyumu , (pp. 503-504), Türkiye, (Mayıs 2012) |
HENDEK-ERTOP, M., Hayta, M. (2012) "Trabzon İli ve Çevresinde Üretilen Geleneksel Ekmek Çeşitleri", III.Geleneksel Gıdalar Sempozyumu , (pp. 755-758), Türkiye, (Mayıs 2012) |
HENDEK-ERTOP, M., Aslan, H., Hayta, M. (2011) "Fırıncılık Ürünleride Sodyum Metabisülfit Alternatifi Olarak Doğal Katkıların Kullanımı", 7.Gıda Mühendisliği Kongresi , (pp. 59), Türkiye, (Kasım 2011) |
HENDEK-ERTOP, M., Ertop, U., Hayta, M. (2011) "Geleneksel bir Gıda Olarak ”Kadınhanı Tahinlisi”nin Üretim Yöntemi ve Ürün Özelliklerinin İncelenmesi", 7.Gıda Mühendisliği Kongresi , (pp. 58), Türkiye, (Kasım 2011) |
Aslan, H., HENDEK-ERTOP, M., Hayta, M. (2011) "A Review: Effects of Sourdough on Nutritional Properties of Bakery Products", 4th International Congress on Food and Nutrition , (pp. 191), (Ekim 2011) |
HENDEK-ERTOP, M., Hayta, M. (2011) "Antioxidant and Antimicrobial Plant Extracts for Active Packaging of Bakery Products", 4th International Congress on Food and Nutrition , (pp. 218), (Ekim 2011) |
Derin, D.Ö., HENDEK-ERTOP, M. (2011) "Honey Which a Functional Food:Composition of Honey, Its Importance on Human Health and Nutrition", 4th International Congress on Food and Nutrition , (pp. 108), (Ekim 2011) |
HENDEK-ERTOP, M., Derin, D.Ö. (2011) "Nutritional Properties of Enzyme Resistant Starch as a Functional Ingredient", 4th International Congress on Food and Nutrition , (pp. 107-108), (Ekim 2011) |
HENDEK-ERTOP, M., Aslan, H. (2011) "Effects of protease amylase and hemicellülase enzymes on the dough rheology and biscuit quality", NAFI International Food Congress Novel Approaches in Food Industry , (pp. 686), İzmir, Türkiye, (Mayıs 2011) |
HENDEK-ERTOP, M., Aslan, H. (2011) "Effects of Protease, alpha amylase and hemicellulase enzymes on the dough rheology and biscuit quality", NAFI International Food Congress , (pp. 686), (Mayıs 2011) |
Kayıt Yok |
HENDEK-ERTOP, M. (2022) "EKMEK ÜRETİM TEKNOLOJİSİ", Kitap: ENDÜSTRİYEL GIDA ÜRETİM TEKNİKLERİ, Ankara/Türkiye : Nobel Yayınevi, Bölüm Sayfaları: 237 / 268, ISBN: 978-625-417-615-9 |
HENDEK-ERTOP, M. (2021) "Tahıl ve Tahıl Ürünlerinde Renk", Kitap: Gıdalarda Renk, Ankara/Türkiye : Akademisyen Yayınevi, Bölüm Sayfaları: 167 / 202, ISBN: 978-625-7401-03-06 |
Kayıt Yok |
Kayıt Yok |
(Uluslararası - Diğer) 1.Uluslararası Helal Gıda Kongresi, 2017 |
(Uluslararası - Bilimsel Dergi) Quality Assurance and Safety of Crops Foods, 2017 |
(Uluslararası - Bilimsel Dergi) LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, 2017 |
(Ulusal - Bilimsel Dergi) Iğdır Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi, 2016 |
(Uluslararası - Bilimsel Dergi) Journal of Agricultural Science and Technology, 2016 |
(Uluslararası - Bilimsel Dergi) LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, 2016 |
Üye, Ulusal Gıda Kodeks Komisyonu- Un, Unlu Mamuller, Ekmek Ve Ekmek Çeşitleri Alt Komisyonu, 2023- |
Üye, Sağlık Bakanlığı Endokrin Bozucular Araştırma Komisyonu, 2022- |
Üye, TMMO Gıda Mühendisleri Odası, 1996- |
(2019) "Shelf-life, physicochemical, and nutritional properties of wheat bread with optimized amount of dried chickpea sourdough and yeast by response surface methodology" TÜBİTAK |
(2019) "Optimization of The Amount of Chickpea Sourdough and Dry Yeast in Wheat Bread Formulation: Evaluation of Physicochemical, Sensory and Antioxidant Properties" TÜBİTAK |
(2019) "Optimization of the Level of Chickpea Sourdough and Baking Powder in Cake Formulation by Response Surface Methodology: Effects on Physicochemical, Sensory and Antioxidant Properties" TÜBİTAK |
(2018) "Kastamonu Valiliği Başarı Belgesi" İÇİŞLERİ BAKANLIĞI |
(2018) "Optimisation of sourdough bread incorporation into wheat bread by response surface methodology: Bioactive and nutritional properties" TÜBİTAK |
Kayıt Yok |
Kayıt Yok |
Kayıt Yok |
Birlikte çalışılan kişi | Aktif Dönem | Çalışma Sayısı |
Mehmet Hayta
Erciyes Üniversitesi
|
2011 - 2019 | 25 |
Rabia Atasoy
-
|
2017 - 2021 | 21 |
Uğur Ertop
-
|
2011 - 2024 | 13 |
Şeyma Selin Akın
-
|
2018 - 2019 | 7 |
Nesibe Arslan Burnaz
Gümüşhane Üniversitesi
|
2013 - 2020 | 6 |
Şeyda Merve İlter
Gümüşhane Üniversitesi
|
2015 - 2018 | 5 |
Sevim Beyza Öztürk Sarıkaya
Gümüşhane Üniversitesi
|
2014 - 2017 | 5 |
Cemalettin Baltacı
Gümüşhane Üniversitesi
|
2012 - 2018 | 5 |
Hakiye Aslan
Bingöl Üniversitesi
|
2011 - 2012 | 5 |
Müberra Bektaş
-
|
2017 - 2021 | 5 |
Kastamonu Üniversitesi
|
2022 - 2023 | 3 |
İbrahim Tuğkan Şeker
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi
|
2016 - 2018 | 3 |
Didem Önay Derin
Selçuk Üniversitesi
|
2011 - 2014 | 3 |
Zeynep Görkem Cerit
Kastamonu Üniversitesi
|
2018 - 2019 | 3 |
Ali Gündoğdu
Gümüşhane Üniversitesi
|
2015 - 2018 | 2 |
Fırat Yılmaz
Gümüşhane Üniversitesi
|
2015 - 2018 | 2 |
Şaban Han
Tarım ve Orman Bakanlığı Kastamonu İl Müdürlüğü
(Turkey)
|
2022 | 2 |
Betül Akhan
-
|
2015 - 2017 | 2 |
Derya İstek
-
|
2013 | 2 |
Emine İncemehmetoğlu
-
|
2022 - 2024 | 2 |
Fatmanur Örü
-
|
2021 - 2023 | 2 |
Hakkı Gerçek
-
|
2012 | 2 |
Merve İşlerer
-
|
2013 | 2 |
Şadiye İriz
-
|
2012 | 2 |
Tuba Teğrak
-
|
2012 | 2 |
Yunus Coşkun
-
|
2017 - 2018 | 2 |
Rahime Dündar
Gümüşhane Üniversitesi
|
2012 | 1 |
Huri İlyasoğlu
Gümüşhane Üniversitesi
|
2012 | 1 |
Aslıhan Özaslan
-
|
2024 | 1 |
Aygül Demir
-
|
2022 | 1 |
Betül Altun
-
|
2024 | 1 |
Bilge Şahin
-
|
2023 | 1 |
Büşra Nur Güven
-
|
2012 | 1 |
Dilara Çankaya
-
|
2013 | 1 |
Ebru Tanrıverdi
-
|
2012 | 1 |
Enes Akın
-
|
2018 | 1 |
Ertop Uğur
-
|
2015 | 1 |
Kevser Kutluk
-
|
2016 | 1 |
Kübra Coşkun
-
|
2016 | 1 |
Melih Demiryol
-
|
2015 | 1 |
Melike Çam
-
|
2023 | 1 |
Oğuzhan Özben
-
|
2012 | 1 |
Sevdenur Şenol
-
|
2024 | 1 |
Sümeyye Canlı
-
|
2016 | 1 |
Şeyma Uslu
-
|
2013 | 1 |
Tuğba Karaoğlu
-
|
2012 | 1 |
Umut Yasin Erbey
-
|
2013 | 1 |
Zehra Duran
-
|
2013 | 1 |
Alan Adı | Alandaki Toplam Öğretim Elemanı Sayısı | |
TÜBİTAK Araştırma Alanı | Fen ve Mühendislik | 50706 |
YÖKSİS Temel Alan | Mühendislik Temel Alanı | 25013 |
YÖKSİS Bilim Alanı | Gıda Bilimleri ve Mühendisliği | 1542 |
Anahtar Kelimeler | Gıda Teknolojileri, Tahıl Teknolojisi, Fonksiyonel Gıdalar |
Performans Kriteri | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | 2021 | 2022 | 2023 | 2024 |
Ağırlıklı Puan | 37 | 80 | 135 | 388 | 235 | 35 | 140 | 84 | 60 | 18 |
Sıra (Araştırma Alanı İçinde) | 627 . | 579 . | 578 . | 294 . | 422 . | 581 . | 544 . | 613 . | 607 . | 472 . |
Sıra (Temel Alan İçinde) | 438 . | 402 . | 395 . | 145 . | 267 . | 420 . | 398 . | 454 . | 482 . | 365 . |
Sıra (Bilim Alanı İçinde) | 196 . | 152 . | 146 . | 30 . | 68 . | 189 . | 141 . | 196 . | 187 . | 139 . |
Sıra (Anahtar Kelime (1)) | 132 . | 96 . | 87 . | 20 . | 39 . | 123 . | 96 . | 125 . | 127 . | 88 . |
Sıra (Anahtar Kelime (2)) | 47 . | 29 . | 22 . | 4 . | 7 . | 42 . | 26 . | 34 . | 40 . | 33 . |
Sıra (Anahtar Kelime (3)) | 50 . | 36 . | 24 . | 4 . | 11 . | 49 . | 35 . | 49 . | 52 . | 42 . |
Toplam Yayın | 8 | 3 | 14 | 27 | 6 | 2 | 6 | 5 | 5 | 2 |
Toplam Makale | 0 | 3 | 3 | 8 | 6 | 2 | 3 | 2 | 3 | 1 |
Toplam Kitap | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 1 | 1 | 0 | 0 |
Toplam Bildiri | 8 | 0 | 11 | 19 | 0 | 0 | 2 | 2 | 2 | 1 |
Makale (SCI) | 0 | 1 | 1 | 5 | 4 | 0 | 1 | 0 | 0 | 0 |
Makale (Uluslararası) | 0 | 0 | 0 | 0 | 1 | 1 | 1 | 0 | 0 | 0 |
Makale (Ulusal) | 0 | 2 | 2 | 3 | 1 | 1 | 1 | 2 | 3 | 1 |
Kitap Yazarlığı | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
Kitap Bölümü Yazarlığı | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 1 | 1 | 0 | 0 |
Bildiri (Uluslararası) | 7 | 0 | 11 | 19 | 0 | 0 | 2 | 2 | 2 | 0 |
Bildiri (Ulusal) | 1 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 1 |