img

Doç. Dr. Müge HENDEK ERTOP

  • Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanlığı
  • Gıda Mühendisliği Bölümü
  • Gıda Teknolojisi Anabilim Dalı

Genel Bilgiler

Metrikler

UNIS
Yayın
119
Atıf
200
h-index
8
Proje
16
Fikri Mülkiyet
2
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları
Alınan Eğitimler
Lisans, Türkiye, Ankara Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, 1992, 1996
Yüksek Lisans, Türkiye, Ankara Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Yl) (Tezli), 1999, 2003
Doktora/Sanatta Yeterlilik/Tıpta Uzmanlık, Türkiye, Erciyes Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Dr), 2010, 2014
Araştırma Alanları
Gıda Bilimi, Tahıl Teknolojisi, Gıda Teknolojileri
Yıllara Göre Yayın Sayıları
Yıllara Göre Atıf Sayıları
Doktora/Sanatta Yeterlilik/Tıpta Uzmanlık, Türkiye, Erciyes Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Dr), 2010, 2014
Yüksek Lisans, Türkiye, Ankara Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Yl) (Tezli), 1999, 2003
Lisans, Türkiye, Ankara Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, 1992, 1996
Kayıt Yok
İngilizce, YÖKDİL, 72, 2017
İngilizce, YÖKDİL, 72, 2017
İngilizce, ÜDS, 62, Bahar, 2010
Kurs, Gıda Hijyen ve Sanitasyonu, Gümüşhane Üniversitesi, Gümüşhane, 01-05-2015, 08-10-2015
Çalıştay, Geleneksel Gıdalar Günü “Geleneksel Gıdaların Coğrafi İşaretlenebilirliği”, Gümüşhane Üniversitesi, Gümüşhane, 12-05-2015, 12-05-2015
Çalıştay, Gelenekten Geleceğe Ekmekçilik Çalıştayı ve TAGEM Proje Kapanış Toplantısı, Gümüşhane Üniversitesi, Gümüşhane, 23-10-2015, 24-10-2015
Sertifika, Akademik Düzeyde Araştırma Projesi Hazırlama, Gümüşhane Üniversitesi., Gümüşhane, 27-03-2015, 29-03-2015
Sertifika, Analiz laboratuvarları için ölçüm belirsizliği, Avrupa Birliği, Merkezi Finans ve İhale Birimi (CFCU, Gümüşhane Üniversitesi., Gümüşhane, 20-10-2011, 21-10-2011
Sertifika, Analiz laboratuvarları için metod validasyonu, Avrupa Birliği, Merkezi Finans ve İhale Birimi (CFCU), Gümüşhane Üniversitesi, Gümüşhane, 19-10-2011, 19-10-2011
Sertifika, ISO 17025 Akreditasyon Standardı , Avrupa Birliği, Merkezi Finans ve İhale Birimi (CFCU), Gümüşhane Üniversitesi., Gümüşhane, 17-10-2011, 18-10-2011
Sertifika, Duyusal Değerlendirme, AROMSA/ Bifa Bisküvi ve Gıda Sanayii A.Ş./Karaman., Karaman., 15-02-2007, 15-02-2007
[UAK] Mühendislik Gıda Bilimleri ve Mühendisliği Gıda Bilimi
[UAK] Mühendislik Gıda Bilimleri ve Mühendisliği Tahıl Teknolojisi
[UAK] Mühendislik Gıda Bilimleri ve Mühendisliği Gıda Teknolojileri
2020-, Doçent, Tam Zamanlı, Kastamonu Üniversitesi, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Gıda Bilimleri ve Mühendisliği, Türkiye
2016-, Doktor Öğretim Üyesi, Tam Zamanlı, Kastamonu Üniversitesi, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye
2011-2016, Doktor Öğretim Üyesi, Tam Zamanlı, Gümüşhane Üniversitesi, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye
2023-, Yönetim Kurulu Üyeliği, Kastamonu Üniversitesi, Türkiye
2022-, Anabilim Dalı Başkanı, Kastamonu Üniversitesi, Türkiye
2016-2018, Bölüm Başkan Yardımcısı, Kastamonu Üniversitesi, Türkiye
2012-2016, Bölüm Başkan Yardımcısı, Gümüşhane Üniversitesi, Türkiye
2012-2016, Erasmus Koordinatörü, Gümüşhane Üniversitesi, Türkiye
Betül Altun, Yüksek Lisans, Ulusal pazardaki propolislerin bazı kalite niteliklerinin incelenmesi ve mevcut mevzuatlara göre değ, Kastamonu Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı, 2023, (Asıl Danışman)
Melike Ağırsaygın, Yüksek Lisans, Arı ürünleri karışımında yüzey yanıt yöntemi ile bileşen optimizasyonu: Fonksiyonel özellikleri ve r, Kastamonu Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı, 2023, (Asıl Danışman)
Sevde Nur Şenol Yazkan, Yüksek Lisans, Kestane propolisinden bioaktif bileşik ekstraksiyon proseslerinin yüzey yanıt yöntemi ile optimizasy, Kastamonu Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı, 2022, (Asıl Danışman)
Bilge Şahin, Yüksek Lisans, Siyez (Triticum monococcum) ve buğday (Triticum aestivum) unu içerikli Kastamonu yaş tarhanasıyla ta, Kastamonu Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı, 2022, (Asıl Danışman)
Büşra Akyol, Yüksek Lisans, Kastamonu çekme helvasının depolamaya bağlı bozulma karakteristiklerinin ve kinetiğinin incelenmesi, Kastamonu Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı, 2022, (Asıl Danışman)
Ece Durmuş, Yüksek Lisans, Bazı tahıllardan elde edilen malt unlarının kalite özellikleri ve ekmeğin biyoaktif ve fizikokimyasa, Kastamonu Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı, 2022, (Asıl Danışman)
Sevil Acar, Yüksek Lisans, Peynir altı atık suyu kullanımı ile üretilen ekşi mayaların ekmeğin kalite ve raf ömrü nitelikleri ü, Kastamonu Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı, 2022, (Asıl Danışman)
Emine İncemehmetoğlu, Yüksek Lisans, Geleneksel çam kozalağı pekmezinin fizikokimyasal, biyoaktif ve fonksiyonel özelliklerinin araştırıl, Kastamonu Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Sürdürülebilir Tarım ve Tabii Bitki Kaynakları Ana Bilim Dalı, 2021, (Asıl Danışman)
Rabia Atasoy, Yüksek Lisans, Farklı proses uygulamaları ile bazı tahılların kavuz ve kepeklerinin defitinizasyon, biyoaktivite ve, Kastamonu Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı, 2020, (Asıl Danışman)
Bağdagül Kaplan, Yüksek Lisans, Bazı fırıncılık ürünlerinde siyez buğday unu kullanımının optimizasyonu, ürün kalitesi ve raf ömrü n, Kastamonu Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Sürdürülebilir Tarım ve Tabii Bitki Kaynakları Ana Bilim Dalı, 2020, (Asıl Danışman)
Şaban Han, Yüksek Lisans, Kastamonu ilinde yetiştirilen siyez buğdaylarında (Triticum monococcum) toprak- tahıl arasında miner, Kastamonu Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Sürdürülebilir Tarım ve Tabii Bitki Kaynakları Ana Bilim Dalı, 2020, (Asıl Danışman)
Müberra Bektaş, Yüksek Lisans, Farklı proses koşullarının bazı tahıl ve baklagillerdeki fitik asit düzeyi ve biyoyararlanım üzerind, Gümüşhane Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı, 2018, (Asıl Danışman)
Rabia Atasoy, Yüksek Lisans, Çeşitli Tahıl ve Bakliyat Unlarıyla Üretilen Tarhanaların Fizikokimyasal, Mikrobiyolojik ve Besinsel, Kastamonu Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Sürdürülebilir Tarım ve Tabii Bitki Kaynakları Ana Bilim Dalı, 2018, (Asıl Danışman)
Yunus Coşkun, Yüksek Lisans, Toz nohut mayası kullanımının yüzey yanıt metoduyla optimizasyonu ve ekmek kalite nitelikleri üzerin, Gümüşhane Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı, 2017, (Asıl Danışman)
2020-2021, Genel Mikrobiyoloji, Lisans
2020-2021, Gıda Kimyası 1-2, Lisans
2020-2021, Gıda Katkı Maddeleri, Lisans
2020-2021, Gıda Muhafaza Teknikleri, Lisans
2020-2021, Gıda Mikrobiyolojisi, Lisans
2020-2021, Tahıl Teknolojisi, Lisans
2020-2021, Gıda Analiz Teknikleri, Lisans
2020-2021, Gıdalarda Raf Ömrü ve Analiz Yöntemleri, Yüksek Lisans
2020-2021, İstatistiksel Analiz Yöntemleri ve Deneme Metotları, Yüksek Lisans
2019-2020, Genel Mikrobiyoloji, Lisans
2019-2020, Gıda Analiz Teknikleri, Lisans
2019-2020, Gıdalarda Raf Ömrü ve Analiz Yöntemleri, Yüksek Lisans
2019-2020, Yeni Gıda Ürünleri Tasarımı, Yüksek Lisans
2019-2020, İstatistiksel Analiz Yöntemleri ve Deneme Metotları, Yüksek Lisans
2019-2020, Tahıl Teknolojisi, Lisans
2019-2020, Gıda Kimyası 1-2, Lisans
2019-2020, Gıda Mikrobiyolojisi, Lisans
2019-2020, Gıda Muhafaza Teknikleri, Lisans
2019-2020, Gıda Katkı Maddeleri, Lisans
2018-2019, Gıda Kimyası 1-2, Lisans
2018-2019, Gıda Analiz Teknikleri, Lisans
2018-2019, Gıda Mühendisliğine Giriş, Lisans
2018-2019, Tahıl Teknolojisi, Lisans
2018-2019, Enstrümental Analiz Teknikleri, Lisans
2018-2019, Buğday Kimyası ve Teknolojisi, Yüksek Lisans
2018-2019, Yeni Gıda Ürünleri Tasarımı, Yüksek Lisans
2018-2019, Gıdalarda Raf Ömrü Analizi ve Yöntemleri, Yüksek Lisans
2018-2019, Gıda Mikrobiyolojisi, Lisans
2018-2019, Gıda İşleme Teknikleri, Yüksek Lisans
2018-2019, Genel Mikrobiyoloji, Lisans
2017-2018, Gıda Kimyası1-2, Lisans
2017-2018, Tahıl Kimyası, Yüksek Lisans
2017-2018, Gıda İşleme Teknikleri, Yüksek Lisans
2017-2018, İleri Tahıl Ürünleri Teknolojisi, Yüksek Lisans
2017-2018, Gıda Mevzuatı ve Kalite Yönetimi, Lisans
2017-2018, Gıda Mikrobiyolojisi, Lisans
2017-2018, Gıda Mühendisliğine Giriş, Lisans
2017-2018, Gıda Endüstrisinde Katkı Maddeleri, Kalıntı ve Bulaşanlar, Yüksek Lisans
2017-2018, Gıda Biyokimyası, Lisans
2017-2018, Genel Mikrobiyoloji, Lisans
2016-2017, Gıda Mühendisliğine Giriş, Lisans
2016-2017, Girişimcilik, Lisans
2015-2016, Tahıl Kimyası, Lisans
2013-2014, Tahıl Teknolojisi, Lisans
2013-2014, İstatistik, Lisans
2013-2014, Kütle ve Enerji Denklikleri, Lisans
2013-2014, Fırıncılık ve Tahıl Ürünleri, Lisans
2013-2014, Proses Kontrol, Lisans
2013-2014, Gıda Analiz Teknikleri I., Lisans
2013-2014, Gıda Analiz Teknikleri II., Lisans
2013-2014, Gıda Muhafaza Teknikleri, Lisans
2013-2014, Gıda Mühendisliği Tasarımı, Lisans
2012-2013, İstatistik, Lisans
2012-2013, Kütle ve Enerji Denklikleri, Lisans
2012-2013, Proses Kontrol, Lisans
2012-2013, Gıda Muhafaza Teknikleri, Lisans
2012-2013, Gıda Analiz Teknikleri I., Lisans
2012-2013, Gıda Analiz Teknikleri II., Lisans
2011-2012, İstatistik, Lisans
2011-2012, Proses Kontrol, Lisans
Kayıt Yok
Kestane orijinli arı ürünlerini tanımlayıcı ve kalite takdirinde kullanılabilecek ayırt edici biyomarkerların araştırılması KÜBAP-01/2022-42 (Ulusal) Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi: Yürütücü , 2022
Kestane Propolis Ektraktının Enkapsüle Formlarının Üretimi ve Fonksiyonel Gıda Üretiminde Kullanımı (Ulusal) TÜBA ve TÜBİTAK Destekli Proje: Yürütücü , 2021-2022
Kestane Propolisi Ekstraksiyon Parametrelerinin Optimizasyonu ve Sıvı Propolis Ekstraktlarının Biyoaktif ve Fonksiyonel Niteliklerinin Araştırılması (Ulusal) Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi: Yürütücü , 2021-2022
Peynir Altı Atık Suyu Kullanımı ile Üretilen Ekşi Mayaların Ekmeğin Kalite ve Raf Ömrü Nitelikleri Üzerindeki EtkileriProje No : KÜ-BAP03/2020-2 (Ulusal) Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi: Yürütücü , 2020-2022
Farklı Pişirme ve Kurutma Teknikleriyle Üretilen Pestil-Kömenin Üç Boyutlu Yapısının İncelenmesi, Fiziksel, Kimyasal ve Biyokimyasal Özelliklerinin Araştırılması (Ulusal) Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi: Araştırmacı , 2019-2020
Glutensiz tarhana üretimindeçeşitli tahıl ve bakliyat unlarınınkullanım olanaklarınınaraştırılması: Fizikokimyasal,Mikrobiyolojik, Besinsel Nitelikleri (Ulusal) Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi: Yürütücü , 2018-2019
Bazı baklagil ve tahıllara uygulanan ön işlem ve proses koşullarının antinutrient faktör, mineral madde içeriği ile protein ve mineral biyoyararlanımı üzerindeki etkilerinin araştırılması (Ulusal) Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi: Yürütücü , 2017-2019
Ekmek yapımında toz nohut mayası kullanımının Yüzey Yanıt Metoduyla optimizasyonu ve ekmeğin tekstürel biyoaktif ve fizikokimyasal nitelikleri üzerindeki etkilerinin araştırılması (Ulusal) Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi: Yürütücü , 2016-2016
bilimsel araştırma Projesi 16 F5115 02 01 (Ulusal) Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi: Araştırmacı , 2016-2017
Kuru Koşullarda Organik ve Konvansiyonel Olarak Yetiştirilmiş Bazı Kışlık Ekmeklik Buğday Genotiplerinde Teknolojik Özelliklerin İncelenmesi (Ulusal) Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi: Araştırmacı , 2016-2017
Ekşi Hamur Formülasyon Optimizasyonunun Ekmeğin Besinsel Lezzet ve Raf Ömrü Nitelikleri Üzerine Etkileri (Ulusal) Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi: Araştırmacı , 2014-2015
Gümüşhane pestil kömesinin üretim yöntemlerinin ve kalite parametrelerinin incelenmesi (Ulusal) Diğer Kamu Kuruluşları (Yükseköğretim Kurumları Hariç): Araştırmacı , 2014-2018
GELENEKSEL GÜMÜŞHANE PESTİL VE KÖMESİNİN ÜRETİM YÖNTEMLERİNİN VE KALİTE PARAMETLERİNİN İNCELENMESİ (TAGEM/14/ AR- GE- 32) (Ulusal) Diğer Kamu Kuruluşları (Yükseköğretim Kurumları Hariç): Araştırmacı , 2014-2018
Endüstriyel Toz Ekşi Maya Üretiminde Farklı Kurutma Yöntemleri Proses Ve Kullanım Koşullarının Araştırılması (Ulusal) Diğer Kamu Kuruluşları (Yükseköğretim Kurumları Hariç): Yürütücü , 2013-2015
Tahıl Kaynaklı Bazı Fırıncılık Ürünlerinde Enzimatik Olmayan Esmerleşme Reaksiyonuyla Oluşan HMF Antioksidan İlişkisinin Araştırılması (Ulusal) Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi: Araştırmacı , 2013-2014
Zenginleştirilmiş Ekmekte Biyoaktivite ve Fizikokimyasal Özelliklerin Belirlenmesi (Ulusal) Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi: Araştırmacı , 2013-2015
(2018) Toz Nohut Mayası, BÖLÜM A İnsan İhtiyaçları
(2016) Farklı Kurutma Yöntemleriyle Üretilen Spontan Fermente Toz Ekşi Hamur, BÖLÜM A İnsan İhtiyaçları
Şenol, S., Ertop, M.H. (2024) "Use of chestnut propolis extract produced by maseration, reflux and ultrasound-assisted extraction methods in different food models: Effect on physicochemıcal, sensory and bioactive properties", Food and Health, 10 (1) pp. 22-39 [TR Dizin] DOI   
Ertop, U., Şevik, H., Ertop, M.H. (2023) "Mineral Composition and Heavy Metal Contents of Chestnut Honey Collected From Kastamonu Region", Journal of Apitherapy and Nature, (2) pp. 73-87 [TR Dizin] Link DOI   
Örü, F., Ertop, M.H. (2023) "SİYEZ KEPEĞİ EKŞİ HAMUR OPTİMİZASYONUNUN EKMEĞİN KALİTE VE BİYOAKTİF NİTELİKLERİ ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ", Association of Food Technology, Turkey, 48 (1) pp. 209-226 [TR Dizin] DOI    
Şahin, B., Ertop, M.H. (2023) "SİYEZ (Triticum monococcum) VE BUĞDAY (Triticum aestivum) UNU İÇERİKLİ YAŞ TARHANA İLE ÜRETİLEN ÇÖREKLERİN BİYOAKTİF, FİZİKOKİMYASAL, DUYUSAL VE RAF ÖMRÜ KALİTE PARAMETRELERİNİN İNCELENMESİ", Association of Food Technology, Turkey, 48 (4) pp. 698-714 [TR Dizin] DOI    
Han, Ş., Ertop, M.H. (2022) "Kastamonuda Üretilen Siyez Buğdayının (Triticum monococcum) Bazı Kimyasal ve Fiziksel Özellikleri", Akademik Gida, (1) pp. 63-70 DOI    
Ertop, M.H., İncemehmetoğlu, E. (2022) "Çam (Pinus spp.) Türlerinin ve Fraksiyonlarının Gıda Takviyesi ve Tıbbi Bitki Olarak Kullanım Olanakları", Journal of the Institute of Science and Technology, 12 (1) pp. 266-278 [TR Dizin] DOI    
Bektaş, M., Ertop, M.H. (2021) "Phytic acid content and in-vitro digestibility of several cereal and legume types treated with different processes", Ukrainian Food Journal, 10 (3) pp. 507-523 [ESCI] DOI  
Atasoy, R., Ertop, M.H. (2021) "Assessment of nutritional and bioactive properties for gluten-free tarhana containing various legumes and cereals", JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION, (0) [SCI Expanded] Link   
Örü, F., Ertop, M.H. (2021) "SİYEZ VE EKMEKLİK BUĞDAY KEPEĞİNİN EKŞİ HAMUR ÜRETİMİNDE KULLANIM OLANAĞININ DEĞERLENDİRİLMESİ", GIDA / THE JOURNAL OF FOOD, 46 (2) pp. 396-407 [TR Dizin] DOI    
Ertop, M.H., Bektaş, M., Atasoy, R. (2020) "Effect of cereals milling on the contents of phytic acid and digestibility of minerals and protein", Ukrainian Food Journal, 9 (1) pp. 136-147 [ESCI] DOI  
Burnaz, N.A., Ertop, M.H. (2020) "SÜT TOZU KATKISININ EKMEK KALİTE ÖZELLİKLERİ VE İŞLEVSELLİĞİ ÜZERİNE ETKİSİ", GIDA / THE JOURNAL OF FOOD, 45 (2) pp. 193-203 [TR Dizin] Link DOI   
Hayta, M., Ertop, M.H. (2019) "Physicochemical, textural and microbiological properties of optimised wheat bread formulations as affected by differently fermented sourdough", Quality Assurance and Safety of Crops Foods, 11 (3) pp. 283-293 [SCI Expanded] Link DOI  
Ertop, M.H., Atasoy, R. (2019) "Comparison of Physicochemical Attributes of Einkorn Wheat (Triticum monococcum) and Durum Wheat (Triticum durum) and Evaluation of Morphological Properties Using Scanning Electron Microscopy and Image Analysis", Tarim Bilimleri Dergisi-Journal of Agricultural Sciences, 25 (1) pp. 93-99 [SCI Expanded] Link DOI   
Ertop, M.H., Atasoy, R., Akın, Ş.S. (2019) "Evaluation of taro [Colocasia Esculenta L. Schott] flour as a hydrocolloid on the physicochemical, rheological, and sensorial properties of milk pudding", Journal of Food Processing and Preservation, 43 (10) [SCI Expanded] Link DOI   
Ertop, M.H. (2019) "Comparison of industrial and homemade bulgur produced from einkorn wheat (Triticum monococcum) and durum wheat (Triticum durum): Physicochemical, nutritional and microtextural properties", Journal of Food Processing and Preservation, 43 (2) p. 13863 [SCI Expanded] Link DOI   
Ertop, M.H., Atasoy, R. (2019) "FARKLI TAHIL VE BAKLİYAT UNLARI İLE ÜRETİLEN TARHANALARIN FİZİKOKİMYASAL, REOLOJİK VE DUYUSAL NİTELİKLERİ", GIDA / THE JOURNAL OF FOOD, 44 (5) pp. 781-793 [TR Dizin] Link DOI    
Ertop, M.H., Cerit, Z.G., Atasoy, R. (2019) "Evaluation of Physicochemical, Nutritional and Sensory Properties of the Wet Tarhana", Food Science and Quality Management, 83 (0) pp. 61-67 Link DOI  
Burnaz, N.A., Ertop, M.H., Karataş, Ş.M. (2018) "Tıbbi ve Aromatik Bitkilerin Kullanımı ile Ekmeğin Fenolik Madde İçeriğinin Zenginleştirilmesi", GIDA / THE JOURNAL OF FOOD, 43 (2) pp. 240-249 [TR Dizin] DOI    
Ertop, M.H., Karataş, Ş.M., Yılmaz, F., Baltacı, C., Gündoğdu, A. (2018) "Quality Properties of Wheat Breads Incorporated with Dried Sourdoughs Produced with Different Fermentation and Drying Methods", FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY RESEARCH, 24 (6) pp. 971-980 [SCI Expanded] DOI  
Hayta, M., Ertop, M.H. (2018) "Evaluation of microtextural properties of sourdough wheat bread obtained from optimized formulation using scanning electron microscopy and image analysis during shelf life", Journal of Food Science and Technology, 55 (1) pp. 1-9 [SCI Expanded] Link DOI   
Ertop, M.H., Coşkun, Y. (2018) "Shelf-life, physicochemical, and nutritional properties of wheat bread with optimized amount of dried chickpea sourdough and yeast by response surface methodology", Journal of Food Processing and Preservation, 42 (7) pp. 1-10 [SCI Expanded] Link DOI   
Ertop, M.H., Bektaş, M. (2018) "Enhancement of Bioavailable Micronutrients And Reduction of Antinutrients in Foods With Some Processes", Food and Health, 4 (0) pp. 159-165 [TR Dizin] Link DOI    
Ertop, M.H., Hayta, M. (2018) "Optimization of the Level of Chickpea Sourdough and Baking Powder in Cake Formulation by Response Surface Methodology: Effects on Physicochemical, Sensory and Antioxidant Properties", Food Science and Technology Research, 24 (4) pp. 697-706 [SCI Expanded] Link DOI  
Ertop, M.H. (2018) "Revival of our local wheat varieties A heritage from ancestors Siyez Wheat of Kastamonu", Miller Magazine, 12 (99) pp. 84-86  
Ertop, M.H., Şeker, İ.T. (2018) "Optimization of The Amount of Chickpea Sourdough and Dry Yeast in Wheat Bread Formulation: Evaluation of Physicochemical, Sensory and Antioxidant Properties", Food Science and Technology Research, 24 (1) pp. 45-53 [SCI Expanded] Link DOI  
Ertop, M.H., Sarıkaya, S.B.Ö. (2017) "The Relations Between Hydroxymethylfurfural Content, Antioxidant Activity And Colorimetric Properties Of Various Bakery Products", GIDA / THE JOURNAL OF FOOD, 42 (6) pp. 834-843 [TR Dizin] Link DOI  
Ertop, M.H. (2017) "Farklı Fermentasyon ve Kurutma Yöntemleriyle Üretilmiş Toz Ekşi Hamurun Bazi Mikrobiyolojik Nitelikleri ve Ekmekteki Küf Gelişimi Üzerine Etkileri", Gıda, 42 (5) pp. 609-619 [TR Dizin] DOI   
Hayta, M., Ertop, M.H. (2017) "Optimisation of sourdough bread incorporation into wheat bread by response surface methodology: Bioactive and nutritional properties", International Journal of Food Science Technology, 52 (8) pp. 1828-1835 [SCI Expanded] Link DOI   
Ertop, M.H., Sarıkaya, S.B.Ö. (2017) "THE RELATIONS BETWEEN HYDROXYMETHYLFURFURAL CONTENT, ANTIOXIDANT ACTIVITY AND COLORIMETRIC PROPERTIES OF VARIOUS BAKERY PRODUCTS", GIDA / THE JOURNAL OF FOOD, 42 (6) pp. 834-843 [TR Dizin] Link DOI  
Ertop, M.H., Hayta, M. (2016) "Ekşi Hamur Fermantasyonunun Ekmeğin Biyoaktif Bileşenleri Ve Biyoyararlanımı Üzerindeki Etkileri", Gıda, 41 (2) pp. 115-122 [TR Dizin]   
Şeker, İ.T., Ertop, M.H., Hayta, M. (2016) "Physicochemical and bioactive properties of cakes incorporated with gilaburu fruit (Viburnum opulus) pomace", Quality Assurance and Safety of Crops Foods, 8 (2) pp. 261-266 [SCI Expanded] Link DOI   
Ertop, M.H., Kutluk, K., Coşkun, K., Canlı, S. (2016) "Gıda endüstrisi yan ürünleri kullanımıyla cips üretimine yeni bir yaklaşım Zenginleştirilmiş gluten cipsi", Akademik Gıda, 14 (4) pp. 398-406 [TR Dizin]   
Ertop, M.H., Hayta, M. (2013) "Dondurulmuş Ekmek Hamuru ve Son Ürün Kalitesi Üzerine Proses Koşullarının Etkisi", BBM Dergisi, 1 (6) pp. 46-51  
Ertop, M.H., Aslan, H., Hayta, M. (2012) "Dondurulmuş Ekmek Hamuru ve Son Ürün Kalitesinin İyileştirilmesinde Formül Bileşenlerinin Etkileri", Gıda, 37 (1) pp. 55-62 [TR Dizin]   
Ertop, U., Şevik, H., Ertop, M.H. (2023) "Mineral composition and heavy metal contents of chestnut honey collected from Kastamonu Region", 1st International Congress of Apitherapy , (pp. 86), Düzce, Türkiye, (Ekim 2023
Ertop, M.H., Çam, M. (2023) "NIXTAMALIZATION (ALKALINE COOKING): ALTERNATIVE TECHNOLOGIES FOR THE PRODUCTION AND THEIR EFFECT ON QUALITY PROPERTIES OF CEREALS AND LEGUMES", II. INTERNATIONAL CONGRESS on FOOD RESEARCHES , (pp. 181-190), Sivas, Türkiye, (Ekim 2023
Ertop, M.H., Demir, A. (2022) "PHYSIOCHEMICAL AND BIOACTIVE MARKERS THAT CAN BE USED AS FINGERPRINT IN CHESTNUT HONEY", ICONFOOD'22 INTERNATIONAL CONGRESS on FOOD RESEARCHES , (pp. 53-68), Sivas, Türkiye, (Ekim 2022
Ertop, U., Şevik, H., Ertop, M.H. (2022) "PHYSICOCHEMICAL CHARACTERISTICS AND SOME BIOACTIVE ATTRIBUTES OF KASTAMONU CHESTNUT HONEY", ICONFOOD'22 INTERNATIONAL CONGRESS on FOOD RESEARCHES , (pp. 43-52), Sivas, Türkiye, (Ekim 2022
Ertop, M.H., Atasoy, R. (2021) "Determination Of Physicochemical Properties and Morphological Attributes Using Scanning Electron Microscopy of Hulled Barley And Hull-Less Barley", ISARC 3.ULUSLARARASI PALANDÖKEN BİLİMSEL ÇALIŞMALAR KONGRESİ , (pp. 354-361), Erzurum, Türkiye, (Aralık 2021
Atasoy, R., Ertop, M.H. (2021) "Effects of Various Processes On Dephytinization And In-Vitro Digestibility Rates Of Some Cereal Milling Byproducts Which Can Be Using In Food Industry", ISARC 3.ULUSLARARASI PALANDÖKEN BİLİMSEL ÇALIŞMALAR KONGRESİ , (pp. 362), Erzurum, Türkiye, (Aralık 2021
Atasoy, R., Ertop, M.H. (2019) "Evaluation of Solids Losses Quality of Macaronies Enriched with Whey Powders atDifferent Ratios", International Congress on Engineering and Life Science , (pp. 773), (Nisan 2019
Atasoy, R., Ertop, M.H. (2019) "Some Physicochemical And Technological Properties of Taro (Colocasia esculenta)Powder", International Congress on Engineering and Life Science , (pp. 816), (Nisan 2019
Ertop, M.H., Atasoy, R. (2018) "Investigation of physicochemical andnutritional properties of jujube (Zizyphus jujuba) and evaluation of alternative uses", 1st International Eurasian Conference on Science, Engineering andTechnology (EurasianSciEnTech 2018) , (pp. 1256-1260), (Kasım 2018
Burnaz, N.A., Ertop, M.H. (2018) "Effect of Milk Powder Addition on Sensorial And Functional Properties of Bread", 1st International Health Sciences and Life Congress , (pp. 234), (Mayıs 2018
Ertop, M.H., Atasoy, R. (2018) "Investigation of Some Physicochemical, Nutritional and Rheological Properties of Kastamonu Chestnut Honey", International Symposium on Multidisciplinary Academic Studies , (Aralık 2018
Akın, Ş.S., Atasoy, R., Ertop, M.H. (2018) "Functional Properties of Chestnut Honey", Eurasian Congress on Natural Nutrition Healthy Life , (pp. 1063-1066), (Aralık 2018
Akın, Ş.S., Ertop, M.H. (2018) "Production Potantial and Characteristic of Chestnut Honey in Kastamonu", I.International Agricultural Science Congress , (pp. 367), (Haziran 2018
Atasoy, R., Ertop, M.H., Akın, Ş.S. (2018) "Some Microbiological Properties of Tarhana Samples Produced with different Cereals and Pulses", I.International Agricultural Science Congress , (pp. 373), (Haziran 2018
Atasoy, R., Ertop, M.H., Akın, Ş.S. (2018) "The Evaluation of Some Nutritional Characteristics and MicrotexturalStructure of Taro Powder", I.International Agricultural Science Congress , (pp. 372), (Haziran 2018
Ertop, M.H., Atasoy, R. (2018) "Bioavailability, Microbiologic and Bioactive Properties of Tarhana Produced withAlternative Cereals and Legumes", International Symposium Ecology 2018 , (pp. 637), (Haziran 2018
Atasoy, R., Ertop, M.H. (2018) "Comparision of Einkorn Wheat (Triticum monococcum) Harvested From Ihsangazi andDevrekani Districts of Kastamonu: Morphological Properties and Mineral Contents", International Symposium Ecology 2018 , (pp. 1114), (Haziran 2018
Ertop, M.H., Akın, Ş.S. (2018) "Current Situation of Medicinal and Aromatic Plants and Swot Analysis in Konya", International Symposium Ecology 2018 , (pp. 286), (Haziran 2018
Akın, Ş.S., Ertop, M.H., Atasoy, R., Akın, E. (2018) "Sector of Medicinal and Aromatic Plants In The World", International Symposium Ecology 2018 , (pp. 1117), (Haziran 2018
Ertop, M.H., Cerit, Z.G. (2018) "Evaluation of Relationship Between Sensory and PhysicochemicalProperties of Kastamonu Tarhana Obtained Different Districts", I.International Agricultural Science Congress , (pp. 366), (Haziran 2018
Ertop, M.H. (2018) "Effect of Debranning Process on the Mineral Content of Some Cereals", I.International Agricultural Science Congress , (pp. 369), (Haziran 2018
Ertop, U., Ertop, M.H. (2018) "Comparison of Mineral Contents of Durum (Triticum Durum) Bulgurand Einkorn (Triticum Monococcum) Bulgur Produced as Industrialand Homemade", I.International Agricultural Science Congress , (pp. 371), (Haziran 2018
Cerit, Z.G., Ertop, M.H. (2018) "Some Physochemical and Microbiological Properties of KastamonuTarhana Obtained Different Districts", I. International Agricultural Science Congress , (pp. 366), (Haziran 2018
Ertop, M.H. (2018) "Evaluation of Some Physicochemical Properties and Changes in Mineral Content of Einkorn Wheat During Bulgur and Flour Production Processes", International Symposium on Multidisciplinary Academic Studies , (Aralık 2018
Ertop, M.H., Ertop, U. (2018) "Comparision of Some Nutritional Properties and Mineral Contents of Siyez Wheat (Triticum monococcum) Samples Cultivated from Kastamonu and Abroad", International Agricultural Science Congress , (Eylül 2018
Şeker, İ.T., Ertop, M.H., Hayta, M. (2017) "The Effects of Processing Techniques to Pesticide Resıdues in Cereals and Cereal Products", 2.International Food Congress on Food Technology , (pp. 287), (Kasım 2017
Akhan, B., Ertop, M.H. (2017) "Use Of Edible Film Coatings In Food Products And Giving Functional Property With The Addition Of Natural Additives,", NUTRICON Food Quality, Safety, HealthNutrition Symposium , (pp. 111), Üsküp, Makedonya, (Ekim 2017
Bektaş, M., Ertop, M.H. (2017) "Enhancement Of Bioavailable Micronutrients In Food Grains By Reduction Of Anti-Nutrients By Some Food Processes", NUTRICON Food Quality, Safety, HealthNutrition Symposium , (pp. 29), Üsküp, Makedonya, (Ekim 2017
Atasoy, R., Ertop, M.H. (2017) "Thermal Heat Processing Effects On Phytic Acid Content And Mineral Bioavailability Of Siyez Wheat,", NUTRICON Food Quality, Safety, HealthNutrition Symposium , (pp. 38), Üsküp, Makedonya, (Ekim 2017
Ertop, U., Bektaş, M., Ertop, M.H. (2017) "Antinutrient Compounds in Cereals and Pulses,", NUTRICON Food Quality, Safety, HealthNutrition Symposium , (pp. 24), Makedonya, (Ekim 2017
Ertop, M.H., Ertop, U. (2017) "Slow Food For Biodiversity: Presidiums In Turkey", NUTRICON Food Quality, Safety, HealthNutrition Symposium , (pp. 129), Üsküp, Makedonya, (Ekim 2017
Ertop, M.H., Coşkun, Y. (2017) "Disappearence of Biodiversity and Future of Our Foods, 1st International Organic Agriculture and Biodiversity Symposium", OTBİYOSEM , Bayburt, Türkiye, (Aralık 2017
Burnaz, N.A., Ertop, M.H., Karataş, Ş.M. (2017) "Enrichment Of Phenolic Content Of Bread By Usıng OfMedicinal And Aromatic Plants", 1.International Congress on Medicinal and Aromatic Plants ”Natural and Healty Life” , (pp. 765), (Haziran 2017
Ertop, M.H., Atasoy, R. (2017) "Biodegradable and Edible Film Forming Properties of Salep as a new source,", 1st International Congress on Medicinal and Aromatic Plants , Türkiye, (Mayıs 2017
Atasoy, R., Ertop, M.H. (2017) "Kanlıca Mushroom” that a wild edible varieties from Kastamonu: Species, Functional Properties and Alternative Uses,", 1st International Congress on Medicinal and Aromatic Plants , Konya, Türkiye, (Mayıs 2017
Ertop, M.H., Ertop, U. (2017) "Protection of Ancestral Food Grains for the Food Sustainability: A Sample ”Siyez Wheat (Triticum monococcum)”", NUTRICON Food Quality, Safety, HealthNutrition Symposium , (pp. 23-24), Üsküp, Makedonya, (Ekim 2017
Ertop, M.H., İlter, Ş.M., Baltacı, C., Gündoğdu, A., Yılmaz, F. (2015) "The effect of different drying methods using in production of dried sourdough onto counts of microbiota", The 3th International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus , (pp. 600), (Ekim 2015
Ertop, M.H. (2015) "Evaluation of physicochemical and sensory properties of wheat breads incorporated chickpea sourdough", The 3th International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, , (pp. 78), Bosna Hersek, (Ekim 2015
Uğur, E., Ertop, M.H. (2015) "Determination Of Physicochemical And Antioxidative Properties Of Traditional Marmalades Produced By Using Rosehips Harvested From Different Altitudes Of Gümüşhane", The 3th International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus , (pp. 303), Bosna Hersek, (Ekim 2015
Ertop, M.H., İlter, Ş.M. (2015) "Antioxidant and Antimicrobial Properties of Traditional Araköy Bread", The 3th International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus , (pp. 77), Bosna Hersek, (Ekim 2015
Ertop, M.H., Demiryol, M., Akhan, B. (2015) "Curd Golot Bread", 3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus , (pp. 81), (Ekim 2015
Ertop, M.H., Hayta, M. (2015) "Evaluation of traditional sourdough micro textural properties of wheat bread using scanning electron microscopy SEM and image analysis IA", The 3th International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus , (pp. 75), (Ekim 2015
Sarıkaya, S.B.Ö., Ertop, M.H. (2015) "Tahıl Kaynaklı Bazı Fırıncılık Ürünlerinde Enzimatik Olmayan Esmerleşme Reaksiyonuyla Oluşan HMF-Antioksidan İlişkisinin Araştırılması", 27.Ulusal Kimya Kongresi , (pp. 149), Türkiye, (Eylül 2015
Ertop, M.H., Hayta, M. (2015) "Industrialization Problems of Traditional Foods Gümüşhane Pestil and Köme Protected Geographical Indication Examples", The 3th International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus , (pp. 52), Bosna Hersek, (Ekim 2015
Ertop, M.H., Derin, D.Ö. (2014) "The Production Methods and Product Properties of Traditional Bileki Bread", The 2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus , (pp. 240), (Ekim 2014
Ertop, M.H., Hayta, M. (2014) "The Effect of Acidification Level of Ferulic Acid Contents of Breads", 2014 Annual Conference Exhibition (ISNFF/TUBITAK MAM) , (pp. 335), (Ekim 2014
Ertop, M.H., Hayta, M. (2014) "Invitro Bioavailability of Functional Compounda in Cereal Products", 2014 Annual Conference Exhibition (ISNFF/TUBITAK MAM) , (pp. 331), (Ekim 2014
Ertop, M.H., Burnaz, N.A. (2014) "Total Phenolic Contents of Bread Types Consumed in Turkey", 2.International Food Congress on Food Technology , (pp. 288), (Kasım 2014
Ertop, M.H., Sarıkaya, S.B.Ö. (2014) "Some Pysochemical Properties of Traditional Properties Gumushane Breads from Different Regions", 2.International Food Congress on Food Technology , (pp. 286), (Kasım 2014
Sarıkaya, S.B.Ö., Ertop, M.H. (2014) "Antioxidant effect of Maillard Reaction Products in Food", 2.International Food Congress on Food Technology , (pp. 285), (Kasım 2014
Ertop, M.H., Hayta, M. (2013) "Süt Kaynaklı Protein ve Yağ Bileşiklerinin Fırıncılık Ürünlerindeki Fonksiyonel Özellikleri", 8.Gıda Mühendisliği Kongresi , (pp. 128), Türkiye, (Kasım 2013
Ertop, M.H., Hayta, M. (2013) "Tahıl ve Fırıncılık Ürünlerinin Mikrotekstürel Yapı Analizinde Mikroskopi ve Diğer Görüntüleme Tekniklerinin Kullanımı", 8.Gıda Mühendisliği Kongresi , (pp. 127), Türkiye, (Kasım 2013
Ertop, M.H., Hayta, M. (2013) "Fırıncılık Ürünlerinde Görüntü Analizi ve Mikro Yapının İncelenmesi", 8.Gıda Mühendisliği Kongresi , (pp. 126), Türkiye, (Kasım 2013
İşlerer, M., İstek, D., Ertop, M.H. (2013) "Fırıncılık Ürünlerinde Raf Ömrü ve Isıl Olmayan Alternatif Muhafaza Yöntemleri", 8.Gıda Mühendisliği Kongresi , (pp. 192), Türkiye, (Kasım 2013
İstek, D., İşlerer, M., Ertop, M.H. (2013) "Beta Glukanların Biyoaktif Bileşen Özellikleri ve Fonksiyonel Olarak Kullanım İmkanları", 8.Gıda Mühendisliği Kongresi , (pp. 191), Türkiye, (Kasım 2013
Erbey, U.Y., Duran, Z., Ertop, M.H. (2013) "Türkiyede Coğrafi İşaretleme Sistemi ve Uygulamada Karşılaşılan Sonuçlar", 8.Gıda Mühendisliği Kongresi , (pp. 12), Türkiye, (Kasım 2013
Ertop, M.H., Ertop, U. (2013) "Three Hundered Years of Story ”Araköy Bread”", The 2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus , (pp. 241), (Ekim 2013
Çankaya, D., Ertop, M.H. (2013) "The Product and Production Properties of Maraş Tarhana as a Traditional Product", The 2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus , (pp. 271), (Ekim 2013
Ertop, M.H., Hayta, M. (2013) "Traditional Chickpea Sourdough and Production Methods", The 2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus , (pp. 216), (Ekim 2013
Hayta, M., Ertop, M.H. (2013) "Some Pysical and Quality Properties of Traditional Kolot Bread Produced with Chickpea Sourdough", The 2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus , (pp. 217), (Ekim 2013
Uslu, Ş., Ertop, M.H. (2013) "The Tarhana Culture in Anatolia and the World", The 2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus , (pp. 274), (Ekim 2013
Burnaz, N.A., Ertop, M.H. (2013) "The effects of Using Different Raw Meterials in Antioksidant Properties of Whole Wheat Flour Bread", The 2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus , (pp. 228), (Ekim 2013
Baltacı, C., İlyasoğlu, H., Ertop, M.H., İriz, Ş. (2012) "Yoğurtta Karboksimetilselüloz’un (CMC) Kalitatif Tayininde Yenilikçi Metod Yaklaşımı", Türkiye 11.Gıda Kongresi , (pp. 536), Türkiye, (Ekim 2012
Ertop, M.H., Karaoğlu, T., İriz, Ş. (2012) "Geleneksel Bir Tahıl Ürünü Firik’in Ürün ve Yöresel Tüketim Özellikleri", III.Geleneksel Gıdalar Sempozyumu , (pp. 787-789), Türkiye, (Mayıs 2012
Teğrak, T., Gerçek, H., Ertop, M.H., Ertop, U. (2012) "Geleneksel Bir Gıda Olarak Çiriş’in Yöresel Tüketim Şekilleri", III.Geleneksel Gıdalar Sempozyumu , (pp. 522), Türkiye, (Mayıs 2012
Ertop, M.H., Ertop, U. (2012) "Süt Kaynaklı İngredientlerin Fırıncılık Ürünlerinde Kullanım Olanakları", Süt Endüstrisinde Yenilikçi Yaklaşımlar Sempozyumu , (pp. 80-81), Türkiye, (Kasım 2012
Dündar, R., Ertop, M.H. (2012) "Geleneksel bir Gıda Siron’un Ürün Özellikleri ve Yöresel Tüketim Şekilleri", III.Geleneksel Gıdalar Sempozyumu , (pp. 784-786), Türkiye, (Mayıs 2012
Ertop, M.H., Güven, B.N. (2012) "Geleneksel Bir Gıda Olarak Pepeçura’nın Üretim ve Ürün Özellikleri", III.Geleneksel Gıdalar Sempozyumu , (pp. 313-315), Türkiye, (Mayıs 2012
Ertop, M.H., Teğrak, T., Gerçek, H. (2012) "Geleneksel Göce Tarhanasının Yöresel Ürün Özellikleri", III.Geleneksel Gıdalar Sempozyumu , (pp. 503-504), Türkiye, (Mayıs 2012
Ertop, M.H., Hayta, M. (2012) "Trabzon İli ve Çevresinde Üretilen Geleneksel Ekmek Çeşitleri", III.Geleneksel Gıdalar Sempozyumu , (pp. 755-758), Türkiye, (Mayıs 2012
Ertop, M.H., Hayta, M. (2012) "Ekşi Hamur Kullanımının Ekmeğin Bayatlaması ve Lezzeti Üzerine Etkileri ve Tespit Yöntemleri", Türkiye 11.Gıda Kongresi , (pp. 96), Türkiye, (Ekim 2012
Ertop, M.H., Hayta, M. (2012) "Ekşi Hamur Kullanımın Ekmeğin Besinsel Özellikleri Üzerine Etkileri ve Tespit Yöntemleri", Türkiye 11.Gıda Kongresi , (pp. 99), Türkiye, (Ekim 2012
Baltacı, C., Ertop, M.H. (2012) "Gıdalarda Aroma Eşik Değerinin Tesbitinde Kullanılan Yöntemler", Türkiye 11.Gıda Kongresi , (pp. 534), Türkiye, (Ekim 2012
Ertop, M.H., Baltacı, C., Özben, O. (2012) "Doğu Karadeniz Bölgesinde Farklı İllerde Üretilen Peksimetlerin Bazı Ürün Özellikleri", Türkiye 11.Gıda Kongresi , (pp. 535), Türkiye, (Ekim 2012
Ertop, M.H., Tanrıverdi, E. (2012) "Fonksiyonel Gıda Katkısı Olarak Buğday Ruşeym Yağı", Türkiye 11.Gıda Kongresi , (pp. 516), Türkiye, (Ekim 2012
Ertop, M.H., Aslan, H. (2011) "Effects of protease amylase and hemicellülase enzymes on the dough rheology and biscuit quality", NAFI International Food Congress Novel Approaches in Food Industry , (pp. 686), İzmir, Türkiye, (Mayıs 2011
Ertop, M.H., Aslan, H., Hayta, M. (2011) "Fırıncılık Ürünleride Sodyum Metabisülfit Alternatifi Olarak Doğal Katkıların Kullanımı", 7.Gıda Mühendisliği Kongresi , (pp. 59), Türkiye, (Kasım 2011
Ertop, M.H., Ertop, U., Hayta, M. (2011) "Geleneksel bir Gıda Olarak ”Kadınhanı Tahinlisi”nin Üretim Yöntemi ve Ürün Özelliklerinin İncelenmesi", 7.Gıda Mühendisliği Kongresi , (pp. 58), Türkiye, (Kasım 2011
Ertop, M.H., Aslan, H. (2011) "Effects of Protease, alpha amylase and hemicellulase enzymes on the dough rheology and biscuit quality", NAFI International Food Congress , (pp. 686), (Mayıs 2011
Ertop, M.H., Derin, D.Ö. (2011) "Nutritional Properties of Enzyme Resistant Starch as a Functional Ingredient", 4th International Congress on Food and Nutrition , (pp. 107-108), (Ekim 2011
Derin, D.Ö., Ertop, M.H. (2011) "Honey Which a Functional Food:Composition of Honey, Its Importance on Human Health and Nutrition", 4th International Congress on Food and Nutrition , (pp. 108), (Ekim 2011
Aslan, H., Ertop, M.H., Hayta, M. (2011) "A Review: Effects of Sourdough on Nutritional Properties of Bakery Products", 4th International Congress on Food and Nutrition , (pp. 191), (Ekim 2011
Ertop, M.H., Hayta, M. (2011) "Antioxidant and Antimicrobial Plant Extracts for Active Packaging of Bakery Products", 4th International Congress on Food and Nutrition , (pp. 218), (Ekim 2011
Kayıt Yok
Ertop, M.H. (2022) "EKMEK ÜRETİM TEKNOLOJİSİ", Kitap: ENDÜSTRİYEL GIDA ÜRETİM TEKNİKLERİ, Ankara/Türkiye : Nobel Yayınevi  
Ertop, M.H. (2021) "Tahıl ve Tahıl Ürünlerinde Renk", Kitap: Gıdalarda Renk, Ankara/Türkiye : Akademisyen Yayınevi  
Kayıt Yok
Kayıt Yok
(Uluslararası - Bilimsel Dergi) LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, 2017
(Uluslararası - Bilimsel Dergi) Quality Assurance and Safety of Crops Foods, 2017
(Uluslararası - Diğer) 1.Uluslararası Helal Gıda Kongresi, 2017
(Uluslararası - Bilimsel Dergi) LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, 2016
(Uluslararası - Bilimsel Dergi) Journal of Agricultural Science and Technology, 2016
(Ulusal - Bilimsel Dergi) Iğdır Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi, 2016
Üye, Ulusal Gıda Kodeks Komisyonu- Un, Unlu Mamuller, Ekmek Ve Ekmek Çeşitleri Alt Komisyonu, 2023-
Üye, Sağlık Bakanlığı Endokrin Bozucular Araştırma Komisyonu, 2022-
Üye, TMMO Gıda Mühendisleri Odası, 1996-
Atıflar
Atıf Sayılarına Göre Yayınlar
; A: SCI/SSCI/AHCI, B: ESCI, C: Scopus, D: Uluslararası Alan Index, E: TR Dizin, F: Uluslararası Kitap, G: Ulusal Kitap, H: Diğer Makale, I: Toplam
Sıra Yayın A B C D E F G H I
1
Enhancement of Bioavailable Micronutrients And Reduction of Antinutrients in Foods With Some Processes
Food and Health
21 0 0 16 1 7 0 0 45
2
Optimisation of sourdough bread incorporation into wheat bread by response surface methodology: Bioactive and nutritional properties
International Journal of Food Science Technology
15 0 0 1 0 1 0 0 17
3
Evaluation of microtextural properties of sourdough wheat bread obtained from optimized formulation using scanning electron microscopy and image analysis during shelf life
Journal of Food Science and Technology
13 0 0 0 0 0 0 0 13
4
Comparison of industrial and homemade bulgur produced from einkorn wheat (Triticum monococcum) and durum wheat (Triticum durum): Physicochemical, nutritional and microtextural properties
Journal of Food Processing and Preservation
9 0 0 1 0 2 0 0 12
5
Physicochemical and bioactive properties of cakes incorporated with gilaburu fruit (Viburnum opulus) pomace
Quality Assurance and Safety of Crops Foods
9 0 0 0 1 1 0 0 11
6
Gıda endüstrisi yan ürünleri kullanımıyla cips üretimine yeni bir yaklaşım Zenginleştirilmiş gluten cipsi
Akademik Gıda
2 0 0 1 7 0 0 0 10
7
Quality Properties of Wheat Breads Incorporated with Dried Sourdoughs Produced with Different Fermentation and Drying Methods
FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY RESEARCH
7 0 0 1 2 0 0 0 10
8
Optimization of The Amount of Chickpea Sourdough and Dry Yeast in Wheat Bread Formulation: Evaluation of Physicochemical, Sensory and Antioxidant Properties
Food Science and Technology Research
7 0 0 2 0 1 0 0 10
9
Effect of cereals milling on the contents of phytic acid and digestibility of minerals and protein
Ukrainian Food Journal
3 0 0 4 1 0 0 0 8
10
Shelf-life, physicochemical, and nutritional properties of wheat bread with optimized amount of dried chickpea sourdough and yeast by response surface methodology
Journal of Food Processing and Preservation
6 0 0 1 0 1 0 0 8
11
Evaluation of taro [Colocasia Esculenta L. Schott] flour as a hydrocolloid on the physicochemical, rheological, and sensorial properties of milk pudding
Journal of Food Processing and Preservation
6 0 0 1 1 0 0 0 8
12
Ekşi Hamur Fermantasyonunun Ekmeğin Biyoaktif Bileşenleri Ve Biyoyararlanımı Üzerindeki Etkileri
Gıda
1 0 0 0 6 0 0 0 7
13
Comparison of Physicochemical Attributes of Einkorn Wheat (Triticum monococcum) and Durum Wheat (Triticum durum) and Evaluation of Morphological Properties Using Scanning Electron Microscopy and Image Analysis
Tarim Bilimleri Dergisi-Journal of Agricultural Sciences
3 0 0 1 1 0 0 0 5
14
THE RELATIONS BETWEEN HYDROXYMETHYLFURFURAL CONTENT, ANTIOXIDANT ACTIVITY AND COLORIMETRIC PROPERTIES OF VARIOUS BAKERY PRODUCTS
GIDA / THE JOURNAL OF FOOD
2 0 0 1 1 0 1 0 5
15
Physicochemical, textural and microbiological properties of optimised wheat bread formulations as affected by differently fermented sourdough
Quality Assurance and Safety of Crops Foods
4 0 0 0 0 0 0 0 4
16
Evaluation of Physicochemical, Nutritional and Sensory Properties of the Wet Tarhana
Food Science and Quality Management
2 0 0 2 0 0 0 0 4
17
Investigation of physicochemical andnutritional properties of jujube (Zizyphus jujuba) and evaluation of alternative uses
1 0 0 2 0 1 0 0 4
18
Tıbbi ve Aromatik Bitkilerin Kullanımı ile Ekmeğin Fenolik Madde İçeriğinin Zenginleştirilmesi
GIDA / THE JOURNAL OF FOOD
1 0 0 0 3 0 0 0 4
19
Assessment of nutritional and bioactive properties for gluten-free tarhana containing various legumes and cereals
JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION
3 0 0 0 0 0 0 0 3
20
FARKLI TAHIL VE BAKLİYAT UNLARI İLE ÜRETİLEN TARHANALARIN FİZİKOKİMYASAL, REOLOJİK VE DUYUSAL NİTELİKLERİ
GIDA / THE JOURNAL OF FOOD
3 0 0 0 0 0 0 0 3
21
SİYEZ VE EKMEKLİK BUĞDAY KEPEĞİNİN EKŞİ HAMUR ÜRETİMİNDE KULLANIM OLANAĞININ DEĞERLENDİRİLMESİ
GIDA / THE JOURNAL OF FOOD
0 0 0 0 2 0 0 0 2
22
Kastamonuda Üretilen Siyez Buğdayının (Triticum monococcum) Bazı Kimyasal ve Fiziksel Özellikleri
Akademik Gida
0 0 0 0 2 0 0 0 2
23
The Relations Between Hydroxymethylfurfural Content, Antioxidant Activity And Colorimetric Properties Of Various Bakery Products
GIDA / THE JOURNAL OF FOOD
2 0 0 0 0 0 0 0 2
24
Farklı Fermentasyon ve Kurutma Yöntemleriyle Üretilmiş Toz Ekşi Hamurun Bazi Mikrobiyolojik Nitelikleri ve Ekmekteki Küf Gelişimi Üzerine Etkileri
Gıda
0 0 0 0 1 0 0 0 1
25
Optimization of the Level of Chickpea Sourdough and Baking Powder in Cake Formulation by Response Surface Methodology: Effects on Physicochemical, Sensory and Antioxidant Properties
Food Science and Technology Research
1 0 0 0 0 0 0 0 1
26
SÜT TOZU KATKISININ EKMEK KALİTE ÖZELLİKLERİ VE İŞLEVSELLİĞİ ÜZERİNE ETKİSİ
GIDA / THE JOURNAL OF FOOD
0 0 0 0 1 0 0 0 1
(2019) "Optimization of the Level of Chickpea Sourdough and Baking Powder in Cake Formulation by Response Surface Methodology: Effects on Physicochemical, Sensory and Antioxidant Properties" TÜBİTAK
(2019) "Optimization of The Amount of Chickpea Sourdough and Dry Yeast in Wheat Bread Formulation: Evaluation of Physicochemical, Sensory and Antioxidant Properties" TÜBİTAK
(2019) "Shelf-life, physicochemical, and nutritional properties of wheat bread with optimized amount of dried chickpea sourdough and yeast by response surface methodology" TÜBİTAK
(2018) "Optimisation of sourdough bread incorporation into wheat bread by response surface methodology: Bioactive and nutritional properties" TÜBİTAK
(2018) "Kastamonu Valiliği Başarı Belgesi" İÇİŞLERİ BAKANLIĞI
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Birlikte çalışılan kişi Aktif Dönem Çalışma Sayısı
Mehmet Hayta
Erciyes Üniversitesi
2011 - 2019 25
Rabia Atasoy
-
2017 - 2021 21
Uğur Ertop
-
2011 - 2023 12
Şeyma Selin Akın
-
2018 - 2019 7
Nesibe Arslan Burnaz
Gümüşhane Üniversitesi
2013 - 2020 6
Şeyda Merve İlter
Gümüşhane Üniversitesi
2015 - 2018 5
Sevim Beyza Öztürk Sarıkaya
Gümüşhane Üniversitesi
2014 - 2017 5
Cemalettin Baltacı
Gümüşhane Üniversitesi
2012 - 2018 5
Hakiye Aslan
Bingöl Üniversitesi
2011 - 2012 5
Müberra Bektaş
-
2017 - 2021 5
Kastamonu Üniversitesi
2022 - 2023 3
İbrahim Tuğkan Şeker
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi
2016 - 2018 3
Didem Önay Derin
Selçuk Üniversitesi
2011 - 2014 3
Zeynep Görkem Cerit
Kastamonu Üniversitesi
2018 - 2019 3
Ali Gündoğdu
Gümüşhane Üniversitesi
2015 - 2018 2
Fırat Yılmaz
Gümüşhane Üniversitesi
2015 - 2018 2
Betül Akhan
-
2015 - 2017 2
Derya İstek
-
2013 2
Fatmanur Örü
-
2021 - 2023 2
Hakkı Gerçek
-
2012 2
Merve İşlerer
-
2013 2
Şadiye İriz
-
2012 2
Tuba Teğrak
-
2012 2
Yunus Coşkun
-
2017 - 2018 2
Rahime Dündar
Gümüşhane Üniversitesi
2012 1
Huri İlyasoğlu
Gümüşhane Üniversitesi
2012 1
Aygül Demir
-
2022 1
Bilge Şahin
-
2023 1
Büşra Nur Güven
-
2012 1
Dilara Çankaya
-
2013 1
Ebru Tanrıverdi
-
2012 1
Emine İncemehmetoğlu
-
2022 1
Enes Akın
-
2018 1
Ertop Uğur
-
2015 1
Kevser Kutluk
-
2016 1
Kübra Coşkun
-
2016 1
Melih Demiryol
-
2015 1
Melike Çam
-
2023 1
Oğuzhan Özben
-
2012 1
Sevdenur Şenol
-
2024 1
Sümeyye Canlı
-
2016 1
Şaban Han
-
2022 1
Şeyma Uslu
-
2013 1
Tuğba Karaoğlu
-
2012 1
Umut Yasin Erbey
-
2013 1
Zehra Duran
-
2013 1
2024 için Puan Bazlı Sıralamalar
Sıra (Araştırma Alanı İçinde)
133.
50391 araştırmacı içinde
Sıra (Temel Alan İçinde)
92.
24634 araştırmacı içinde
Sıra (Bilim Alanı İçinde)
40.
1526 araştırmacı içinde
Alan Adı Alandaki Toplam Öğretim Elemanı Sayısı
TÜBİTAK Araştırma Alanı Fen ve Mühendislik 50391
YÖKSİS Temel Alan Mühendislik Temel Alanı 24634
YÖKSİS Bilim Alanı Gıda Bilimleri ve Mühendisliği 1526
Anahtar Kelimeler Gıda Bilimi, Tahıl Teknolojisi, Gıda Teknolojileri
Performans Kriteri 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024
Ağırlıklı Puan 37 80 135 388 235 35 140 84 60 15
Sıra (Araştırma Alanı İçinde) 630 . 578 . 577 . 295 . 425 . 579 . 531 . 602 . 590 . 133 .
Sıra (Temel Alan İçinde) 440 . 396 . 395 . 143 . 266 . 419 . 387 . 450 . 471 . 92 .
Sıra (Bilim Alanı İçinde) 197 . 153 . 145 . 31 . 68 . 188 . 138 . 193 . 188 . 40 .
Sıra (Anahtar Kelime (1)) 65 . 43 . 35 . 5 . 13 . 55 . 40 . 59 . 55 . 15 .
Sıra (Anahtar Kelime (2)) 46 . 27 . 21 . 4 . 7 . 43 . 25 . 33 . 42 . 4 .
Sıra (Anahtar Kelime (3)) 135 . 96 . 87 . 20 . 40 . 124 . 92 . 120 . 127 . 26 .
Toplam Yayın 8 3 14 27 6 2 6 5 5 1
Toplam Makale 0 3 3 8 6 2 3 2 3 1
Toplam Kitap 0 0 0 0 0 0 1 1 0 0
Toplam Bildiri 8 0 11 19 0 0 2 2 2 0
Makale (SCI) 0 1 1 5 4 0 1 0 0 0
Makale (Uluslararası) 0 0 0 0 1 1 1 0 0 0
Makale (Ulusal) 0 2 2 3 1 1 1 2 3 1
Kitap Yazarlığı 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Kitap Bölümü Yazarlığı 0 0 0 0 0 0 1 1 0 0
Bildiri (Uluslararası) 7 0 11 19 0 0 2 2 2 0
Bildiri (Ulusal) 1 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Atıfları ve Metrikleri
Atıfları ve Metrikleri