Doktora/Sanatta Yeterlilik/Tıpta Uzmanlık, Türkiye, Kastamonu Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği (Dr), 2021 |
Yüksek Lisans, Türkiye, Gaziantep Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Gastronomi ve Mutfak Sanatları (Yl) (Tezli), 2018, 2020 |
Lisans, Türkiye, Atatürk Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, 2013, 2018 |
Yüksek Lisans, Türkiye, Gaziantep Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Gastronomi ve Mutfak Sanatları (Yl) (Tezli), 2018, 2020 |
Lisans, Türkiye, Atatürk Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, 2013, 2018 |
Doktora/Sanatta Yeterlilik/Tıpta Uzmanlık, Türkiye, Kastamonu Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği (Dr), 2021 |
Özge ÇAYLAK DÖNMEZ, Doktora, Üç Boyutlu Baskı Teknolojisi ile Fonksiyonel Ürün Geliştirme ve Tüketici Eğilimi Üzerine Bir Araştırma, Kastamonu Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği Ana Bilim Dalı, 2023 |
İngilizce, YÖKDİL, 77, 17 Mart 20, 2018 |
Kayıt Yok |
[UAK] Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Turizm Gastronomi |
[UAK] Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Turizm Sürdürülebilir Turizm |
[UAK] Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Turizm Turizm İşletmeciliği |
[UAK] Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Turizm Gastronomi ve Mutfak Sanatları |
2019-, Araştırma Görevlisi, Tam Zamanlı, Kastamonu Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, Türkiye |
Kayıt Yok |
Kayıt Yok |
Kayıt Yok |
Kayıt Yok |
Valla Kanyonunun Turistik Ürün Olarak Geliştirilmesine Yönelik Strateji ve Planların Oluşturulması Projesi Diğer ulusal kamu veya özel kuruluşlar tarafından desteklenen bilimsel araştırma projeleri: Araştırmacı , 2022 |
Aroma Maddesi Olarak Mürver Çiçeğinin Kullanım Alanının Genişletilmesi TÜBA ve TÜBİTAK Destekli Proje: Danışman , 2022-2023 |
Öğrencilerin 3B Gıdalara Yönelik Tutumlarının Belirlenmesi: Geleneksel mi modern mi? TÜBA ve TÜBİTAK Destekli Proje: Danışman , 2022-2024 |
Liseden Üniversiteye Gastronomi Köprüsü BAP Proje: Araştırmacı , 2021-2022 |
Gastronomi Alanındaki Mesleki Tecrübelerinin Arttırılması ve Yaygınlaştırılmasına Yönelik Eğitim ve Altyapı Projesi BAP Proje: Araştırmacı , 2020-2021 |
Kayıt Yok |
ÇAYLAK-DÖNMEZ, Ö., SEVİM, B. (2023) "Yükseköğretim Kurumlarının Gıda ile İlgili Bölümlerindeki Öğrencilerin Neofobi Düzeylerinin Belirlenmesi", GSI Journals Serie A: Turizm Rekreasyon ve Spor Bilimlerindeki Gelişmeler, 6 (2) pp. 288-300 [TR Dizin] Link DOI |
ÇAYLAK-DÖNMEZ, Ö., SEVİM, B. (2023) "Tüketicilerin Akar Banda Yönelik Algısının Sağlıklı Beslenme ve Satın Alma Niyeti Üzerine Etkisi", Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 11 (1) pp. 261-278 [TR Dizin] Link DOI |
ÇAYLAK-DÖNMEZ, Ö., ŞİMŞEK, A. (2022) "Adana ya Gelen Gastro-Turistlerin Sağlıklı Beslenme Alışkanlıklarının Ölçülmesi (Measuring Healthy Eating Habits of Gastro-Tourists Visiting Adana)", Türk Turizm Araştırmaları Dergisi, 6 (4) pp. 1165-1179 DOI |
ÇAYLAK-DÖNMEZ, Ö., ÇILGINOĞLU, H. (2022) "Sağlık Çalışanlarının Personel Yemek Hızmetleri Memnunıyet Düzeyleri: Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi Örneği", JOURNAL OF TOURISM AND GASTRONOMY STUDIES, 10 (2) pp. 1464-1480 [TR Dizin] Link DOI |
ÇAYLAK-DÖNMEZ, Ö., Pehlivan, T. (2022) "COĞRAFİ İŞARETLİ ÜRÜN DENEYİMİNİN MEMNUNİYET VE DAVRANIŞSAL NİYET ÜZERİNE ETKİSİ: ADANA LEZZET FESTİVALİ ÖRNEĞİ", Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research, 6 (1) pp. 123-138 Link |
KOÇ, D.E., ÇAYLAK-DÖNMEZ, Ö. (2020) "Türk Mitolojisi Ritüellerinde Yiyecek ve İçecekler", Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 8 (4) pp. 3303-3318 [TR Dizin] Link DOI |
ÇAYLAK-DÖNMEZ, Ö., Pehlivan, T. (2019) "GAZİANTEP İLİNDE KIŞLIK HAZIRLIKLAR ve KURUTMALIKLARWinter Preparation Products and Dried Food in Gaziantep", Safran Kültür ve Turizm Araştırmaları Dergisi (Saffron Journal of Culture and Tourism Research), (0) Link |
SEVİM, B., ÇAYLAK-DÖNMEZ, Ö. (2022) "Tarihi Kastamonu Konaklarının Sürdürülebilirlik Öğelerine Bir Bakış: Menü Analizi", kastamonu tabiat turizmi sempozyumu , (pp. 29), Kastamonu, (Mart 2022) |
ÇILGINOĞLU, H., ÇAYLAK-DÖNMEZ, Ö. (2022) "UNESCO Gastronomi Aday Şehri Kastamonu Mutfağı Üzerine Yapılan Çalışmaların Bibliyometrik Analizi", kastamonu tabiat turizmi sempozyumu , (pp. 20), Kastamonu, Türkiye, (Mart 2022) |
SEVİM, B., ÇAYLAK-DÖNMEZ, Ö. (2021) "UNESCO YARATICI ŞEHİRLER AĞI KAPSAMINDA KASTAMONU GASTRONOMİ FESTİVALİNİN MEVCUT DURUMUNUN ANALİZİ", UGTAK Uluslararası Gastronomi Turizm Çalışmaları Kongresi , (pp. 268-275), Sakarya, Türkiye, (Aralık 2021) |
ÇAYLAK-DÖNMEZ, Ö., KOÇ, D.E. (2020) "TÜRK MİTOLOJİSİ KAPSAMINDA YİYECEK VE İÇECEKLER", 6. ULUSLARARASI TÜRK DÜNYASI TURİZM SEMPOZYUMU , (pp. 838-839), Pamukkale, Türkiye, (Ekim 2020) |
GÜNER, D., Gündoğdu, İ., ÇAYLAK-DÖNMEZ, Ö. (2020) "TÜRKSOY ÜYESİ ÜLKELERİN GELENEKLERİNİN VE YEMEKLİ RİTÜELLERİNİN ANALİZİ", 6. Uluslararası Türk Dünyası Turizm Sempozyumu , Pamukkale, Türkiye, (Ekim 2020) |
ÇAYLAK-DÖNMEZ, Ö., Gündoğdu, İ., GÜNER, D. (2020) "TÜRKSOY ÜYESİ ÜLKELERİN YEME KÜLTÜRLERİ VE KARŞILAŞTIRMALI YİYECEK İÇECEKANALİZİ", 6.Uluslararasi Türk Dünyası Turizm Sempoyumu , Pamukkale, Türkiye, (Ekim 2020) |
AKKUŞ, Ç., ÇAYLAK-DÖNMEZ, Ö. (2019) "Coğrafi İşaretli Gastronomik Ürünlerin Çiftlik Turizminde Kullanımı: Doğu Anadolu Örneği", Uluslararası Gastronomi, Beslenme Ve Diyetetik Kongresi (GANUD) , (pp. 416-423), Gaziantep, (Aralık 2019) |
CENGİZ, G., AKKUŞ, Ç., ÇAYLAK-DÖNMEZ, Ö. (2019) "ETKİLİ DESTİNASYON YÖNETİMİ AÇISINDAN KASTAMONUİLÇE BELEDİYELERİ BİLGİ KAYNAKLARINDA DEĞİNİLENGASTRONOMİK UNSURLARIN TESPİTİ", GANUDULUSLARARASIGASTRONOMİ, BESLENME VE DİYETETİK KONGRESİ , (Aralık 2019) |
ÇAYLAK-DÖNMEZ, Ö., Pehlivan, T. (2018) "GAZİANTEP İLİNDE KIŞLIK HAZIRLIKLAR ve KURUTMALIKLAR", İKSAD 2. Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi, , Gaziantep, Türkiye, (Aralık 2018) |
Kayıt Yok |
ÇAYLAK-DÖNMEZ, Ö., SEVİM, B. (2024) "Perceptions of Gastronomy and Culinary Arts Department Students Towards 3D Foods", Kitap: Future Tourism Trends Volume 2: Technology Advancement, Trends and Innovations for the Future in Tourism, : Emerald Insight, Bölüm Sayfaları: 81 / 95, ISBN: 978-1-83753-971-0 |
ÇAYLAK-DÖNMEZ, Ö., SEVİM, B. (2024) "FÜTÜRİSTİK YİYECEK-İÇECEK DENEYİMİ SUNAN İŞLETMELERE GENEL BİR BAKIŞ", Kitap: TURİZM VE DESTİNASYON ARAŞTIRMALARI VI, : Paradigma Akademi, Bölüm Sayfaları: 129 / 150, ISBN: 978-625-6321-25-0 |
ÇAYLAK-DÖNMEZ, Ö., SEVİM, B. (2024) "GELECEĞİN GASTRONOMİ UZMANLARI VE YİYECEK-İÇECEKLERİ ÜZERİNE BİR BAKIŞ", Kitap: TURİZM VE DESTİNASYON ARAŞTIRMALARI VI, : Paradigma Akademi, Bölüm Sayfaları: 175 / 199, ISBN: 978-625-6321-25-0 |
ÇAYLAK-DÖNMEZ, Ö., Çetinkaya, S. (2024) "POTANSİYEL TÜKETİCİLERİN 3B BASKILI YİYECEKLERE YÖNELİK TUTUMLARININ BELİRLENMESİ: GELENEKSEL Mİ MODERN Mİ?", Kitap: TURİZM VE DESTİNASYON ARAŞTIRMALARI VII, Türkiye : Paradigma Akademi, Bölüm Sayfaları: 278 / 298, ISBN: 9786256321267 |
ÇAYLAK-DÖNMEZ, Ö., Özdamar, İ.G. (2024) "GASTRONOMİK ÜRÜN ÇEŞİTLENDİRME: AROMA MADDESİ OLARAK MÜRVER ÇİÇEĞİ", Kitap: Turizm ve Destinasyon Araştırmaları VII, Türkiye : Paradigma Akademi, Bölüm Sayfaları: 301 / 312, ISBN: 9786256321267 |
Kayıt Yok |
Kayıt Yok |
Kayıt Yok |
Kayıt Yok |
Sıra | Yayın | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J |
1 | GAZİANTEP İLİNDE KIŞLIK HAZIRLIKLAR ve KURUTMALIKLARWinter Preparation Products and Dried Food in Gaziantep | 0 | 0 | 0 | 1 | 1 | 2 | 3 | 0 | 0 | 7 |
2 | ETKİLİ DESTİNASYON YÖNETİMİ AÇISINDAN KASTAMONUİLÇE BELEDİYELERİ BİLGİ KAYNAKLARINDA DEĞİNİLENGASTRONOMİK UNSURLARIN TESPİTİ | 0 | 0 | 0 | 0 | 4 | 0 | 1 | 0 | 0 | 5 |
3 | Türk Mitolojisi Ritüellerinde Yiyecek ve İçecekler | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 1 | 3 | 0 | 0 | 4 |
4 | COĞRAFİ İŞARETLİ ÜRÜN DENEYİMİNİN MEMNUNİYET VE DAVRANIŞSAL NİYET ÜZERİNE ETKİSİ: ADANA LEZZET FESTİVALİ ÖRNEĞİ | 0 | 0 | 0 | 1 | 0 | 1 | 1 | 0 | 0 | 3 |
5 | Coğrafi İşaretli Gastronomik Ürünlerin Çiftlik Turizminde Kullanımı: Doğu Anadolu Örneği | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 1 | 0 | 0 | 1 |
6 | Tüketicilerin Akar Banda Yönelik Algısının Sağlıklı Beslenme ve Satın Alma Niyeti Üzerine Etkisi | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 1 | 0 | 0 | 0 | 1 |
Kayıt Yok |
Kayıt Yok |
Kayıt Yok |
Kayıt Yok |
Birlikte çalışılan kişi | Aktif Dönem | Çalışma Sayısı |
Kastamonu Üniversitesi
|
2021 - 2024 | 7 |
Tuba Pehlivan
Gaziantep Üniversitesi
|
2018 - 2022 | 3 |
Kastamonu Üniversitesi
|
2020 | 2 |
Kastamonu Üniversitesi
|
2020 | 2 |
Kastamonu Üniversitesi
|
2022 | 2 |
Kastamonu Üniversitesi
|
2019 | 2 |
İbrahim Gündoğdu
Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi
|
2020 | 2 |
Kastamonu Üniversitesi
|
2019 | 1 |
-
|
2022 | 1 |
İrem Gül Özdamar
-
|
2024 | 1 |
Sevgi Çetinkaya
-
|
2024 | 1 |
Alan Adı | Alandaki Toplam Öğretim Elemanı Sayısı | |
TÜBİTAK Araştırma Alanı | Sosyal Bilimler | 78368 |
YÖKSİS Temel Alan | Sosyal-Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı | 33180 |
YÖKSİS Bilim Alanı | Turizm | 2074 |
Anahtar Kelimeler | Sürdürülebilir Turizm, Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Turizm İşletmeciliği |
Performans Kriteri | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | 2021 | 2022 | 2023 | 2024 |
Ağırlıklı Puan | 0 | 0 | 0 | 5 | 35 | 30 | 20 | 45 | 30 | 200 |
Sıra (Araştırma Alanı İçinde) | - | - | - | 539 . | 509 . | 497 . | 606 . | 580 . | 575 . | 178 . |
Sıra (Temel Alan İçinde) | - | - | - | 466 . | 445 . | 422 . | 516 . | 504 . | 494 . | 128 . |
Sıra (Bilim Alanı İçinde) | - | - | - | 240 . | 218 . | 194 . | 242 . | 260 . | 211 . | 33 . |
Sıra (Anahtar Kelime (1)) | - | - | - | 138 . | 128 . | 104 . | 139 . | 141 . | 121 . | 13 . |
Sıra (Anahtar Kelime (2)) | - | - | - | 123 . | 94 . | 100 . | 119 . | 125 . | 131 . | 17 . |
Sıra (Anahtar Kelime (3)) | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
Toplam Yayın | 0 | 0 | 0 | 1 | 3 | 4 | 3 | 3 | 2 | 5 |
Toplam Makale | 0 | 0 | 0 | 0 | 1 | 1 | 0 | 3 | 2 | 0 |
Toplam Kitap | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 5 |
Toplam Bildiri | 0 | 0 | 0 | 1 | 2 | 3 | 3 | 0 | 0 | 0 |
Makale (SCI) | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
Makale (Uluslararası) | 0 | 0 | 0 | 0 | 1 | 1 | 0 | 3 | 2 | 0 |
Makale (Ulusal) | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
Kitap Yazarlığı | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
Kitap Bölümü Yazarlığı | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 5 |
Bildiri (Uluslararası) | 0 | 0 | 0 | 1 | 2 | 3 | 3 | 0 | 0 | 0 |
Bildiri (Ulusal) | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |