img
Arş. Gör. Özge ÇAYLAK DÖNMEZ

Arş. Gör. Özge ÇAYLAK DÖNMEZ

  • Turizm Fakültesi
  • Gastronomi ve Mutfak Sanatları
  • Gastronomi ve Mutfak Sanatları

Genel Bilgiler

Metrikler

UNIS
Yayın
21
Atıf
21
h-index
3
Proje
5
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları
Alınan Eğitimler
Doktora/Sanatta Yeterlilik/Tıpta Uzmanlık, Türkiye, Kastamonu Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği (Dr), 2021
Yüksek Lisans, Türkiye, Gaziantep Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Gastronomi ve Mutfak Sanatları (Yl) (Tezli), 2018, 2020
Lisans, Türkiye, Atatürk Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, 2013, 2018
Araştırma Alanları
Gastronomi, Sürdürülebilir Turizm, Turizm İşletmeciliği, Gastronomi ve Mutfak Sanatları
Yıllara Göre Yayın Sayıları
Yıllara Göre Atıf Sayıları
Yüksek Lisans, Türkiye, Gaziantep Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Gastronomi ve Mutfak Sanatları (Yl) (Tezli), 2018, 2020
Lisans, Türkiye, Atatürk Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, 2013, 2018
Doktora/Sanatta Yeterlilik/Tıpta Uzmanlık, Türkiye, Kastamonu Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği (Dr), 2021
Özge ÇAYLAK DÖNMEZ, Doktora, Üç Boyutlu Baskı Teknolojisi ile Fonksiyonel Ürün Geliştirme ve Tüketici Eğilimi Üzerine Bir Araştırma, Kastamonu Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği Ana Bilim Dalı, 2023
İngilizce, YÖKDİL, 77, 17 Mart 20, 2018
Kayıt Yok
[UAK] Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Turizm Gastronomi
[UAK] Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Turizm Sürdürülebilir Turizm
[UAK] Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Turizm Turizm İşletmeciliği
[UAK] Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Turizm Gastronomi ve Mutfak Sanatları
2019-, Araştırma Görevlisi, Tam Zamanlı, Kastamonu Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, Türkiye
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Valla Kanyonunun Turistik Ürün Olarak Geliştirilmesine Yönelik Strateji ve Planların Oluşturulması Projesi Diğer ulusal kamu veya özel kuruluşlar tarafından desteklenen bilimsel araştırma projeleri: Araştırmacı , 2022  
Aroma Maddesi Olarak Mürver Çiçeğinin Kullanım Alanının Genişletilmesi TÜBA ve TÜBİTAK Destekli Proje: Danışman , 2022-2023  
Öğrencilerin 3B Gıdalara Yönelik Tutumlarının Belirlenmesi: Geleneksel mi modern mi? TÜBA ve TÜBİTAK Destekli Proje: Danışman , 2022-2024  
Liseden Üniversiteye Gastronomi Köprüsü BAP Proje: Araştırmacı , 2021-2022  
Gastronomi Alanındaki Mesleki Tecrübelerinin Arttırılması ve Yaygınlaştırılmasına Yönelik Eğitim ve Altyapı Projesi BAP Proje: Araştırmacı , 2020-2021  
Kayıt Yok
ÇAYLAK-DÖNMEZ, Ö., SEVİM, B. (2023) "Yükseköğretim Kurumlarının Gıda ile İlgili Bölümlerindeki Öğrencilerin Neofobi Düzeylerinin Belirlenmesi", GSI Journals Serie A: Turizm Rekreasyon ve Spor Bilimlerindeki Gelişmeler, 6 (2) pp. 288-300 [TR Dizin] Link DOI    
ÇAYLAK-DÖNMEZ, Ö., SEVİM, B. (2023) "Tüketicilerin Akar Banda Yönelik Algısının Sağlıklı Beslenme ve Satın Alma Niyeti Üzerine Etkisi", Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 11 (1) pp. 261-278 [TR Dizin] Link DOI    
ÇAYLAK-DÖNMEZ, Ö., ŞİMŞEK, A. (2022) "Adana ya Gelen Gastro-Turistlerin Sağlıklı Beslenme Alışkanlıklarının Ölçülmesi (Measuring Healthy Eating Habits of Gastro-Tourists Visiting Adana)", Türk Turizm Araştırmaları Dergisi, 6 (4) pp. 1165-1179 DOI   
ÇAYLAK-DÖNMEZ, Ö., ÇILGINOĞLU, H. (2022) "Sağlık Çalışanlarının Personel Yemek Hızmetleri Memnunıyet Düzeyleri: Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi Örneği", JOURNAL OF TOURISM AND GASTRONOMY STUDIES, 10 (2) pp. 1464-1480 [TR Dizin] Link DOI   
ÇAYLAK-DÖNMEZ, Ö., Pehlivan, T. (2022) "COĞRAFİ İŞARETLİ ÜRÜN DENEYİMİNİN MEMNUNİYET VE DAVRANIŞSAL NİYET ÜZERİNE ETKİSİ: ADANA LEZZET FESTİVALİ ÖRNEĞİ", Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research, 6 (1) pp. 123-138 Link   
KOÇ, D.E., ÇAYLAK-DÖNMEZ, Ö. (2020) "Türk Mitolojisi Ritüellerinde Yiyecek ve İçecekler", Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 8 (4) pp. 3303-3318 [TR Dizin] Link DOI   
ÇAYLAK-DÖNMEZ, Ö., Pehlivan, T. (2019) "GAZİANTEP İLİNDE KIŞLIK HAZIRLIKLAR ve KURUTMALIKLARWinter Preparation Products and Dried Food in Gaziantep", Safran Kültür ve Turizm Araştırmaları Dergisi (Saffron Journal of Culture and Tourism Research), (0) Link  
SEVİM, B., ÇAYLAK-DÖNMEZ, Ö. (2022) "Tarihi Kastamonu Konaklarının Sürdürülebilirlik Öğelerine Bir Bakış: Menü Analizi", kastamonu tabiat turizmi sempozyumu , (pp. 29), Kastamonu, (Mart 2022
ÇILGINOĞLU, H., ÇAYLAK-DÖNMEZ, Ö. (2022) "UNESCO Gastronomi Aday Şehri Kastamonu Mutfağı Üzerine Yapılan Çalışmaların Bibliyometrik Analizi", kastamonu tabiat turizmi sempozyumu , (pp. 20), Kastamonu, Türkiye, (Mart 2022
SEVİM, B., ÇAYLAK-DÖNMEZ, Ö. (2021) "UNESCO YARATICI ŞEHİRLER AĞI KAPSAMINDA KASTAMONU GASTRONOMİ FESTİVALİNİN MEVCUT DURUMUNUN ANALİZİ", UGTAK Uluslararası Gastronomi Turizm Çalışmaları Kongresi , (pp. 268-275), Sakarya, Türkiye, (Aralık 2021
ÇAYLAK-DÖNMEZ, Ö., KOÇ, D.E. (2020) "TÜRK MİTOLOJİSİ KAPSAMINDA YİYECEK VE İÇECEKLER", 6. ULUSLARARASI TÜRK DÜNYASI TURİZM SEMPOZYUMU , (pp. 838-839), Pamukkale, Türkiye, (Ekim 2020
GÜNER, D., Gündoğdu, İ., ÇAYLAK-DÖNMEZ, Ö. (2020) "TÜRKSOY ÜYESİ ÜLKELERİN GELENEKLERİNİN VE YEMEKLİ RİTÜELLERİNİN ANALİZİ", 6. Uluslararası Türk Dünyası Turizm Sempozyumu , Pamukkale, Türkiye, (Ekim 2020
ÇAYLAK-DÖNMEZ, Ö., Gündoğdu, İ., GÜNER, D. (2020) "TÜRKSOY ÜYESİ ÜLKELERİN YEME KÜLTÜRLERİ VE KARŞILAŞTIRMALI YİYECEK İÇECEKANALİZİ", 6.Uluslararasi Türk Dünyası Turizm Sempoyumu , Pamukkale, Türkiye, (Ekim 2020
AKKUŞ, Ç., ÇAYLAK-DÖNMEZ, Ö. (2019) "Coğrafi İşaretli Gastronomik Ürünlerin Çiftlik Turizminde Kullanımı: Doğu Anadolu Örneği", Uluslararası Gastronomi, Beslenme Ve Diyetetik Kongresi (GANUD) , (pp. 416-423), Gaziantep, (Aralık 2019
CENGİZ, G., AKKUŞ, Ç., ÇAYLAK-DÖNMEZ, Ö. (2019) "ETKİLİ DESTİNASYON YÖNETİMİ AÇISINDAN KASTAMONUİLÇE BELEDİYELERİ BİLGİ KAYNAKLARINDA DEĞİNİLENGASTRONOMİK UNSURLARIN TESPİTİ", GANUDULUSLARARASIGASTRONOMİ, BESLENME VE DİYETETİK KONGRESİ , (Aralık 2019
ÇAYLAK-DÖNMEZ, Ö., Pehlivan, T. (2018) "GAZİANTEP İLİNDE KIŞLIK HAZIRLIKLAR ve KURUTMALIKLAR", İKSAD 2. Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi, , Gaziantep, Türkiye, (Aralık 2018
Kayıt Yok
ÇAYLAK-DÖNMEZ, Ö., SEVİM, B. (2024) "Perceptions of Gastronomy and Culinary Arts Department Students Towards 3D Foods", Kitap: Future Tourism Trends Volume 2: Technology Advancement, Trends and Innovations for the Future in Tourism, : Emerald Insight, Bölüm Sayfaları: 81 / 95, ISBN: 978-1-83753-971-0 
ÇAYLAK-DÖNMEZ, Ö., SEVİM, B. (2024) "FÜTÜRİSTİK YİYECEK-İÇECEK DENEYİMİ SUNAN İŞLETMELERE GENEL BİR BAKIŞ", Kitap: TURİZM VE DESTİNASYON ARAŞTIRMALARI VI, : Paradigma Akademi, Bölüm Sayfaları: 129 / 150, ISBN: 978-625-6321-25-0 
ÇAYLAK-DÖNMEZ, Ö., SEVİM, B. (2024) "GELECEĞİN GASTRONOMİ UZMANLARI VE YİYECEK-İÇECEKLERİ ÜZERİNE BİR BAKIŞ", Kitap: TURİZM VE DESTİNASYON ARAŞTIRMALARI VI, : Paradigma Akademi, Bölüm Sayfaları: 175 / 199, ISBN: 978-625-6321-25-0 
ÇAYLAK-DÖNMEZ, Ö., Çetinkaya, S. (2024) "POTANSİYEL TÜKETİCİLERİN 3B BASKILI YİYECEKLERE YÖNELİK TUTUMLARININ BELİRLENMESİ: GELENEKSEL Mİ MODERN Mİ?", Kitap: TURİZM VE DESTİNASYON ARAŞTIRMALARI VII, Türkiye : Paradigma Akademi, Bölüm Sayfaları: 278 / 298, ISBN: 9786256321267 
ÇAYLAK-DÖNMEZ, Ö., Özdamar, İ.G. (2024) "GASTRONOMİK ÜRÜN ÇEŞİTLENDİRME: AROMA MADDESİ OLARAK MÜRVER ÇİÇEĞİ", Kitap: Turizm ve Destinasyon Araştırmaları VII, Türkiye : Paradigma Akademi, Bölüm Sayfaları: 301 / 312, ISBN: 9786256321267 
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Birlikte çalışılan kişi Aktif Dönem Çalışma Sayısı
Kastamonu Üniversitesi
2021 - 2024 7
Tuba Pehlivan
Gaziantep Üniversitesi
2018 - 2022 3
Kastamonu Üniversitesi
2020 2
Kastamonu Üniversitesi
2020 2
Kastamonu Üniversitesi
2022 2
Kastamonu Üniversitesi
2019 2
İbrahim Gündoğdu
Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi
2020 2
Kastamonu Üniversitesi
2019 1
-
2022 1
İrem Gül Özdamar
-
2024 1
Sevgi Çetinkaya
-
2024 1
2024 için Puan Bazlı Sıralamalar
Sıra (Araştırma Alanı İçinde)
178.
78368 araştırmacı içinde
Sıra (Temel Alan İçinde)
128.
33180 araştırmacı içinde
Sıra (Bilim Alanı İçinde)
33.
2074 araştırmacı içinde
Alan Adı Alandaki Toplam Öğretim Elemanı Sayısı
TÜBİTAK Araştırma Alanı Sosyal Bilimler 78368
YÖKSİS Temel Alan Sosyal-Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı 33180
YÖKSİS Bilim Alanı Turizm 2074
Anahtar Kelimeler Sürdürülebilir Turizm, Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Turizm İşletmeciliği
Performans Kriteri 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024
Ağırlıklı Puan 0 0 0 5 35 30 20 45 30 200
Sıra (Araştırma Alanı İçinde) - - - 539 . 509 . 497 . 606 . 580 . 575 . 178 .
Sıra (Temel Alan İçinde) - - - 466 . 445 . 422 . 516 . 504 . 494 . 128 .
Sıra (Bilim Alanı İçinde) - - - 240 . 218 . 194 . 242 . 260 . 211 . 33 .
Sıra (Anahtar Kelime (1)) - - - 138 . 128 . 104 . 139 . 141 . 121 . 13 .
Sıra (Anahtar Kelime (2)) - - - 123 . 94 . 100 . 119 . 125 . 131 . 17 .
Sıra (Anahtar Kelime (3)) - - - - - - - - - -
Toplam Yayın 0 0 0 1 3 4 3 3 2 5
Toplam Makale 0 0 0 0 1 1 0 3 2 0
Toplam Kitap 0 0 0 0 0 0 0 0 0 5
Toplam Bildiri 0 0 0 1 2 3 3 0 0 0
Makale (SCI) 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Makale (Uluslararası) 0 0 0 0 1 1 0 3 2 0
Makale (Ulusal) 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Kitap Yazarlığı 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Kitap Bölümü Yazarlığı 0 0 0 0 0 0 0 0 0 5
Bildiri (Uluslararası) 0 0 0 1 2 3 3 0 0 0
Bildiri (Ulusal) 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Atıfları ve Metrikleri
Atıfları ve Metrikleri