img

Dr. Öğr. Üyesi Salih YILDIZ

  • Turizm Fakültesi
  • Gastronomi ve Mutfak Sanatları
  • Gastronomi ve Mutfak Sanatları

Genel Bilgiler

Metrikler

UNIS
Yayın
47
Atıf
55
h-index
3
Proje
5
Google Scholar
Yayın
34
Atıf
131
h-index
6
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları
Alınan Eğitimler
Doktora/Sanatta Yeterlilik/Tıpta Uzmanlık, Türkiye, Atatürk Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik (Dr), 2014, 2017
Yüksek Lisans, Türkiye, Atatürk Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik (Yl) (Tezli), 2009, 2014
Lisans, Türkiye, Gazi Üniversitesi, Ticaret ve Turizm Eğitim Fakültesi, Turizm İşletmeciliği Eğitimi Bölümü, 2005, 2009
Araştırma Alanları
Turizm İşletmeciliği, Otel İşletmeciliği, Gastronomi ve Mutfak Sanatları
Yıllara Göre Yayın Sayıları
Yıllara Göre Atıf Sayıları
Doktora/Sanatta Yeterlilik/Tıpta Uzmanlık, Türkiye, Atatürk Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik (Dr), 2014, 2017
Yüksek Lisans, Türkiye, Atatürk Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik (Yl) (Tezli), 2009, 2014
Lisans, Türkiye, Gazi Üniversitesi, Ticaret ve Turizm Eğitim Fakültesi, Turizm İşletmeciliği Eğitimi Bölümü, 2005, 2009
Kayıt Yok
İngilizce, YÖKDİL, 90, 2018
İngilizce, YDS, 63, 2013
İngilizce, ÜDS, 58, Bahar, 2010
Kurs, V. ULUSAL AŞÇILIK KAMPI, AŞÇILIK OKULU MEZUNLARI DERNEĞİ, Mengen, 21-04-2019, 28-04-2019
Kurs, MUTFAKTA 8 HAFTA DEVRİALEM, MUTFAK SANATLARI AKADEMİSİ, İstanbul, 04-01-2017, 01-03-2017
Kurs, 2. ULUSAL AŞÇILIK KAMPI, AŞÇILIK OKULU MEZUNLARI DERNEĞİ, Mengen, 20-04-2016, 30-04-2016
Sertifika, SEALED AIR GIDA GÜVENLİĞİ VE ENDÜSTRİYEL MUTFAK HİJYENİ, AŞÇILIK LİSESİ, Bolu, 27-04-2016, 27-04-2016
[UAK] Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Turizm Turizm İşletmeciliği
[UAK] Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Turizm Otel İşletmeciliği
[UAK] Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Turizm Gastronomi ve Mutfak Sanatları
2018-, Doktor Öğretim Üyesi, Tam Zamanlı, Kastamonu Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, Türkiye
2018-2018, Doktor Öğretim Üyesi, Tam Zamanlı, Atatürk Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, Türkiye
2015-2017, Araştırma Görevlisi, Tam Zamanlı, Atatürk Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, Türkiye
2011-2015, Araştırma Görevlisi, Tam Zamanlı, Atatürk Üniversitesi, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu, Yiyecek ve İçecek İşletmeciliği Bölümü, Türkiye
2018-, Erasmus Koordinatörü, Kastamonu Üniversitesi, Türkiye
2016-2018, Farabi Koordinatörü, Atatürk Üniversitesi, Türkiye
2014-2017, Mevlana Değişim Programı Kurum Koordinatörü, Atatürk Üniversitesi, Türkiye
Yasin Şener, Yüksek Lisans, GASTRONOMİ TURİZMİNİN MEVCUT DURUMUNUN İNCELENMESİ: KASTAMONU İLİ ÖRNEĞİ, Kastamonu Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Ana Bilim Dalı, 2024, (Asıl Danışman)
Muhammet Öztürk, Yüksek Lisans, TURİSTLERIN GASTRONOMİ DENEYİMLERİNİN TEKRAR ZİYARET ETME NIYETİNE ETKİSİNİN BELİRLENMESİ: KASTAMONU ÖRNEĞİ, Kastamonu Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Ana Bilim Dalı, 2024, (Asıl Danışman)
Huseyn Hajızada, Yüksek Lisans, Konaklama endüstrisindeki teknolojik gelişmelerin müşteri memnuniyetine etkisi, Kastamonu Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği Ana Bilim Dalı, 2022, (Asıl Danışman)
Gökce Odacı, Yüksek Lisans, Gastronomi bölümünde okuyan kadın öğrencilerin kariyer beklentileri ve aşçılık mesleğine yönelik tutumları arasındaki ilişki, Kastamonu Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği Ana Bilim Dalı, 2021, (Asıl Danışman)
Lamya Latıfı, Yüksek Lisans, Unutulmaz yöresel yiyecek içecek deneyimlerinin gastro-turistlerin destinasyon aidiyetleri üzerine etkisi: Marakeş örneği, Kastamonu Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği Ana Bilim Dalı, 2020, (Asıl Danışman)
2021-2022, ULUSLARARASI YEMEK KÜLTÜRÜ, Lisans
2021-2022, SOĞUK MUTFAK, Yüksek Lisans
2021-2022, BİTİRME ÇALIŞMASI-2, Lisans
2021-2022, DÜNYA MUTFAKLARI, Lisans
2021-2022, TATLI, PASTA VE HAMUR İŞLERİ, Lisans
2021-2022, SOĞUK MUTFAK, Lisans
2021-2022, SEMİNER, Yüksek Lisans
2021-2022, GASTRONOMİDE YENİ EĞİLİMLER, Yüksek Lisans
2021-2022, YİYECEK İÇECEK İŞLETMELERİNDE MALİYET KONTROLÜ, Lisans
2021-2022, MUTFAK HİZMETLERİ YÖNETİMİ, Lisans
2021-2022, MENÜ PLANLAMA, Lisans
2021-2022, TÜRK MUTFAĞI, Yüksek Lisans
2021-2022, MENÜ PLANLAMA, Yüksek Lisans
2021-2022, MUTFAK HİZMETLERİ YÖNETİMİ, Yüksek Lisans
2021-2022, TEZ, Yüksek Lisans
2021-2022, UZMANLIK ALAN DERSİ, Yüksek Lisans
2021-2022, SEMİNER, Doktora/Sanatta Yeterlilik/Tıpta Uzmanlık
2021-2022, UZMANLIK ALAN DERSİ, Yüksek Lisans
2021-2022, BİTİRME ÇALIŞMASI-1, Lisans
2021-2022, TÜRK MUTFAĞI, Lisans
2021-2022, BİLİM FELSEFESİ, Yüksek Lisans
2021-2022, YEMEK ANTROPOLOJİSİ VE SOSYOLOJİSİ, Yüksek Lisans
2021-2022, YİYECEK İÇECEK İŞLETMECİLİĞİNDE ÇAĞDAŞ GELİŞMELER, Doktora/Sanatta Yeterlilik/Tıpta Uzmanlık
2020-2021, TEZ, Yüksek Lisans
2020-2021, TEZ, Yüksek Lisans
2020-2021, UZMANLIK ALAN DERSİ, Yüksek Lisans
2020-2021, UZMANLIK ALAN DERSİ, Yüksek Lisans
2020-2021, BİLİM FELSEFESİ, Doktora/Sanatta Yeterlilik/Tıpta Uzmanlık
2020-2021, ULUSLARARASI YEMEK KÜLTÜRÜ, Lisans
2020-2021, BİLİM FELSEFESİ, Yüksek Lisans
2020-2021, TATLI, PASTA VE HAMUR İŞLERİ, Lisans
2020-2021, SOĞUK MUTFAK, Lisans
2020-2021, BESLENME İLKELERİ, Lisans
2020-2021, YİYECEK İÇECEK İŞLETMELERİNDE ÇAĞDAŞ GELİŞMELER, Doktora/Sanatta Yeterlilik/Tıpta Uzmanlık
2020-2021, SEMİNER, Doktora/Sanatta Yeterlilik/Tıpta Uzmanlık
2020-2021, TEZ, Yüksek Lisans
2020-2021, UZMANLIK ALAN DERSİ, Yüksek Lisans
2020-2021, GASTRONOMİ DESTİNASYONLARI, Yüksek Lisans
2020-2021, ULUSLARARASI MUTFAKLAR, Lisans
2020-2021, UZMANLIK ALAN DERSİ, Yüksek Lisans
2020-2021, BİLİM FELSEFESİ, Yüksek Lisans
2020-2021, MENÜ PLANLAMA, Lisans
2020-2021, YİYECEK İÇECEK İŞLETMELERİNDE MALİYET KONTROLÜ, Lisans
2020-2021, MUTFAK HİZMETLERİ YÖNETİMİ, Lisans
2019-2020, ULUSLARARASI YEMEK KÜLTÜRÜ, Lisans
2019-2020, BİLİM FELSEFESİ, Doktora/Sanatta Yeterlilik/Tıpta Uzmanlık
2019-2020, TEZ, Yüksek Lisans
2019-2020, UZMANLIK ALAN DERSİ, Yüksek Lisans
2019-2020, BİTİRME TEZİ II, Lisans
2019-2020, BİLİM FELSEFESİ, Yüksek Lisans
2019-2020, SOĞUK MUTFAK, Lisans
2019-2020, BESLENME İLKELERİ, Lisans
2019-2020, BİTİRME TEZİ I, Lisans
2019-2020, ULUSLARARASI MUTFAKLAR, Lisans
2019-2020, YİYECEK İÇECEK İŞLETMELERİNDE MALİYET KONTROLÜ, Lisans
2019-2020, MUTFAK HİZMETLERİ YÖNETİMİ, Lisans
2019-2020, ULUSLARARASI MUTFAKLAR, Lisans
2018-2019, BESLENME İLKELERİ, Lisans
2018-2019, MENÜ PLANLAMA, Ön Lisans
2018-2019, GIDA GÜVENLİĞİ HİJYEN VE SANİTASYONU, Ön Lisans
2018-2019, BİTİRME TEZİ II, Lisans
2018-2019, ULUSLARARASI MUTFAK, Lisans
2018-2019, BESLENME İLKELERİ, Lisans
2018-2019, TURİZM İŞLETMELERİ YÖNETİMİ, Lisans
2018-2019, BİTİRME TEZİ I, Lisans
2018-2019, ULUSLARARASI MUTFAKLAR, Lisans
2017-2018, DÜNYA MUTFAĞI UYGULAMALARI, Lisans
2017-2018, MUTFAK İŞLEMLERİ, Lisans
2017-2018, GASTRONOMİYE GİRİŞ, Lisans
2017-2018, OSMANLI MUTFAĞI, Lisans
2017-2018, TURİZM İŞLETMELERİNDE PERFORMANS YÖNETİMİ, Lisans
2017-2018, DÜNYA MUTFAĞINA GENEL BAKIŞ, Lisans
2017-2018, ENDÜSTRİYEL MUTFAKLARDA YENİ EĞİLİMLER, Lisans
2017-2018, TÜRK MUTFAĞI KÜLTÜRÜ VE UYGULAMALARI, Lisans
2016-2017, SOĞUK MUTFAK, Lisans
2016-2017, DÜNYA MUTFAĞI UYGULAMALARI, Lisans
2016-2017, DÜNYA MUTFAĞINA GENEL BAKIŞ, Lisans
2015-2016, BİTİRME TEZİ II, Lisans
2015-2016, MUTFAK HİZMETLERİ YÖNETİMİ II, Lisans
2015-2016, MUTFAK İŞLEMLERİ, Lisans
2015-2016, YİYECEK İÇECEK İŞLETMELERİNDE UYGULAMA I, Lisans
2015-2016, DÜNYA MUTFAĞINA GENEL BAKIŞ, Lisans
2014-2015, ÖRGÜTSEL DAVRANIŞ, Lisans
2014-2015, MÜŞTERİ İLİŞKİLERİ YÖNETİMİ, Lisans
2014-2015, GİRİŞİMCİLİK VE DEĞİŞİM YÖNETİMİ, Lisans
2014-2015, MUTFAK HİZMETLERİ YÖNETİMİ I, Lisans
2011-2012, MENÜ PLANLAMASI, Lisans
2010-2011, MENÜ PLANLAMASI, Lisans
Kayıt Yok
Odacı, G., YILDIZ, S. (2023) "Kadın öğrencilerin kariyer beklentileri ve aşçılık mesleğine yönelik tutumları arasındaki ilişkinin incelenmesi: Gastronomi ve mutfak sanatları öğrencileri üzerine bir araştırma", Tourism and Recreation, 5 (2) [TR Dizin] Link DOI    
Yeşil, S.Ç., YILDIZ, S. (2023) "VEJETARYEN MUTFAK BAĞLAMINDA BİTLİS İLİ YENİLEBİLİR OTLARI", JOURNAL OF GASTRONOMY, HOSPITALITY AND TRAVEL, 6 (4) [TR Dizin] Link    
ŞİMŞEK, A., YILDIZ, S. (2020) "Türklere Özgü İçkilerin Gastronomi Turizmi Açısından İncelenmesi", Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 8 (1) pp. 684-699 [TR Dizin] Link     
Çetinkaya, N., YILDIZ, S. (2018) "Erzurum’un Yenilebilir Otları ve Yemeklerde Kullanım Şekillerine Yönelik Bir Araştırma", Güncel Turizm Araştırmaları Dergisi, 2 (1) pp. 482-503 Link    
Çetinkaya, N., YILDIZ, S. (2018) "Somut Olmayan Kültürel Miras Unsuru Erzurum Lavaş (Acem) Ekmeğinin Turistik Ürüne Dönüştürülmesine Yönelik Bir Çalışma", Güncel Turizm Araştırmaları Dergisi, 2 (1) pp. 430-452 Link    
ŞİMŞEK, A., YILDIZ, S. (2017) "Kültürel Miras Açisindan Yöresel Yemekler: Muğla İli Örneği", Avrasya Bilimler Akademisi Sosyal Bilimler Dergisi, (0) pp. 56-67 Link DOI    
Kızılırmak, İ., Kaya, F., YILDIZ, S., Kurtulay, Z. (2017) "Yerel Paydaşların Ekoturizme Yönelik Yaklaşımları: Erzincan Destinasyonu Örneği", Erzincan Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, (4) pp. 189-202   
Kaya, F., YILDIZ, S., Atsız, O., Aghayeva, S. (2017) "Stresle Başa Çıkma Tarzları İle Duygusal Emek İlişkisi: Üniversite Öğrencileri Örneği", VAN YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER DERGİSİ, 1 (3) Link   
YILDIZ, S., Kaya, F. (2016) "Yerel Paydaşların Bakış Açısıyla Bingöl İlinin Kış Turizmi Açısından Değerlendirilmesi", journal of recreation and tourism research, 3 (2) pp. 50-59 Link   
YILDIZ, S., Güllüce, A.Ç., Sağlık, E. (2014) "Does Emotional Labor Influence Burnout? A Case Study forTurkey on Five Star Hotel Employees", International Journal of Arts and Commerce, 3 (3) pp. 108-123 Link   
YILDIZ, S., GÜNER, D., Güleç, E. (2021) "Fast-Food Firmalarının COVID-19 Sürecindeki Sosyal Medya Paylaşımlarına Yönelik Bir İnceleme", Uluslararası Turizmde Yeni Jenerasyonlar ve Yeni Trendler Kongresi , (pp. 1-829), Sakarya, Türkiye, (Eylül 2021 
YILDIZ, S., ŞİMŞEK, A., Çetinkaya, N. (2019) "Destinasyonlara Yönelik E-Şikayetlerin Analizi: Ilgaz Kış Sporları Turizm Merkezi Örneği", I. Uluslararası Kış Turizmi Kongresi , (pp. 87-95), Erzurum, Türkiye, (Aralık 2019 
ŞİMŞEK, A., YILDIZ, S., Çetinkaya, N. (2019) "Ilgaz Kış Sporları Turizm Merkezinin Swot Analizi ile Değerlendirilmesi", I. Uluslararası Kış Turizmi Kongresi , (pp. 114-117), Erzurum, Türkiye, (Aralık 2019 
ŞİMŞEK, A., Çetinkaya, N., YILDIZ, S. (2019) "Coğrafi İşaretli Ürün Olarak Erzurum Küflü Civil Peynirinin Değerlendirilmesi", Uluslararası Gastronomi, Beslenme ve Diyetetik Kongresi , (pp. 1-9), Gaziantep, Türkiye, (Kasım 2019 
Çetinkaya, N., YILDIZ, S., ŞİMŞEK, A. (2019) "Tüketicilerin Sokak Lezzetleri Algılamaları: Akademisyenler Üzerine Bir Araştırma", Uluslararası Gastronomi, Beslenme Ve Diyetetik Kongresi , (pp. 30-45), Gaziantep, Türkiye, (Kasım 2019 
YILDIZ, S., Çetinkaya, N., ŞİMŞEK, A. (2019) "Gastronomi Alanında Eğitim Alan Öğrencilerin Gıda Neofili ve Neofobisi Algıları Üzerine Bir Araştırma", 8. Uluslararası Meslek Yüksek Okulları Sempozyumu (UMYOS-2019) , Sinop, Türkiye, (Haziran 2019 
ŞİMŞEK, A., YILDIZ, S., Çetinkaya, N. (2019) "Turizm Sektöründe Müşteri Nezaketsizliğinin Olumsuz Etkilerine Yönelik Bir Yazın İncelemesi", 8. Uluslararası Meslek Yüksek Okulları Sempozyumu (UMYOS-2019) , (pp. 338-343), Sinop, Türkiye, (Haziran 2019 
Çetinkaya, N., YILDIZ, S., ŞİMŞEK, A. (2019) "Tüketicilerin Hedonik Tüketim Alışkanlıklarının Gıda Alışverişi Kapsamında Değerlendirilmesi", 8. Uluslararası Meslek Yüksek Okulları Sempozyumu (UMYOS-2019) , Sinop, Türkiye, (Haziran 2019 
ŞİMŞEK, A., Çetinkaya, N., YILDIZ, S. (2019) "Turizm Lisans Öğrencilerinin Helal Gıdaya Yönelik Turum ve Davranışları", II.International Halal Tourism Congress , (pp. 81-89), Antalya, Türkiye, (Nisan 2019 
Çetinkaya, N., ŞİMŞEK, A., YILDIZ, S. (2019) "Tüketicilerin Yeni Gıda Değerlendirmeleri ile Helal Gıda Eğilimleri Arasındaki İlişkinin Belirlenmesine Yönelik Bir Araştırma", II. International Halal Tourism Congress , (pp. 280-289), Antalya, Türkiye, (Nisan 2019
Çetinkaya, N., YILDIZ, S., ŞİMŞEK, A. (2018) "KALKINMA AJANSLARI ARACILIĞIYLA GERÇEKLEŞTİRİLEN KIRSAL KALKINMAVE KIRSAL TURİZM PROJELERİNİN TESPİT EDİLMESİNE YÖNELİK BİR ARAŞTIRMA", Uluslararası Batı Asya Turizm Araştırmaları Kongresi , (Aralık 2018
Çetinkaya, N., YILDIZ, S., ŞİMŞEK, A. (2018) "Kalkınma Ajansları Aracılığıyla Gerçekleştirilen Kırsal Kalkınma ve Kırsal Turizm Projelerinin Tespit Edilmesine Yönelik Bir Araştırma", II. Uluslararasi Batı Asya Turizm Araştırmaları Kongresi , (pp. 609-622), Van, Türkiye, (Eylül 2018 
Çetinkaya, N., ŞİMŞEK, A., YILDIZ, S. (2018) "Anadolu’nun Mirası Ekmeklerin Dini Açıdan Önemi", Cıttaslow Türkiye III. Eko-Gastronomi Kongresi , (Temmuz 2018 
Çetinkaya, N., ŞİMŞEK, A., YILDIZ, S. (2018) "Anadolu’nun Mirası Ekmeklerinin Dini Açıdan Önemi", Cittaslow Türkiye III- Eko-Gastronomi Kongresi , (pp. 44-48), Bolu, Türkiye, (Haziran 2018
Çetinkaya, N., YILDIZ, S. (2018) "Erzurum’un Yenilebilir Otları ve Yemeklerde Kullanım Şekillerine Yönelik Bir Araştırma", Gastronomi Kongresi , (pp. 103), Ankara, Türkiye, (Mayıs 2018
Çetinkaya, N., YILDIZ, S. (2018) "Somut Olmayan Kültürel Miras Unsuru Erzurum Lavaş (Acem) Ekmeğinin Turistik Ürüne Dönüştürülmesine Yönelik Bir Çalışma", Gastronomi Kongresi , (pp. 85), Ankara, Türkiye, (Mayıs 2018
Kaya, F., YILDIZ, S., Atsız, O., Aghayeva, S. (2017) "Duygusal Emek ve Stresle Başa Çıkma İlişkisi: Üniversite Öğrencileri Örneği", Uluslararası Batı Asya Turizm Araştırmaları Kongresi , (pp. 159), Van, Türkiye, (Kasım 2017
ŞİMŞEK, A., YILDIZ, S. (2017) "Kültürel Miras Açısından Yöresel Yemekler: Muğla İli Örneği", Uluslararası Turizm ve Kültürel Miras Kongresi , (Kasım 2017
YILDIZ, S., ŞİMŞEK, A. (2017) "Türkiye’de Yapılan Gastronomi Festivallerinin Kültürel Mirasın Yaşatılması Açısından Önemi", Uluslararası Turizm ve Kültürel Miras Kongresi , (Kasım 2017 
YILDIZ, S. (2017) "Kültür Turizmi Öğesi Olarak Gastronomi Ve Mardin İli’nin Gastronomi İmajı", 18. Ulusal Turizm Kongresi , Mardin, Türkiye, (Ekim 2017  
YILDIZ, S., Çilesiz, E. (2017) "Relationship Between Personality Traits Related to Food, Satisfaction and Loyalty: Case Study of 13th Istanbul International Gastronomy Festival", Uluslararası Batı Asya Turizm Araştırmaları Kongresi (IWACT) , (pp. 39), Van, Türkiye, (Eylül 2017 
YILDIZ, S., Erkılıç, E., Uygun, H., Gazeloğlu, C. (2017) "Rize İli'nin Spor Turizmi Açısından Değerlendirilmesi", 2. RİZE TURİZM SEMPOZYUMU , (pp. 99-116), Türkiye, (Haziran 2017 
Kaya, F., YILDIZ, S., Atsız, O., Aghayeva, S. (2016) "Duygusal Emek ve Stresle Başaçıkma İlişkisi: Üniversite Öğrencileri Üzerine Bir Uygulama", Uluslararası Batı Asya Turizm Araştırmaları Kongresi , (Kasım 2016
Kızılırmak, İ., Kaya, F., YILDIZ, S., Kurtulay, Z. (2016) "Yerel Paydaşların Bakış Açısıyla Erzincan İli Ekoturizm Alanlarının Değerlendirilmesi", 1. Ulusal Alternatif Turizm Kongresi , Erzincan, Türkiye, (Nisan 2016 
Kayıt Yok
YILDIZ, S. (2022) "Şarap Rotaları", Kitap: Gastronomi Deneyiminde Rotalar ve Festivaller, : Nobel, Bölüm Sayfaları: 57 / 92, ISBN: 978-605-133-033-4 
YILDIZ, S. (2022) "Bira Rotası", Kitap: Gastronomi Deneyiminde Rotalar ve Festivaller, : Nobel Akademik Yayıncılık, Bölüm Sayfaları: 165 / 196, ISBN: 978-605-133-033-4 
YILDIZ, S., GÜNER, D. (2021) "Şarap Turizmi", Kitap: Alternatif Turizm Kapsamında Güncel Konular ve Araştırmalar, Türkiye : Çizgi Yayınevi, Bölüm Sayfaları: 63 / 81, ISBN: 978‐605‐196‐639‐7 
YILDIZ, S. (2021) "Turizm İşletmelerinde Toksik Liderlik", Kitap: Turizm İşletmelerinde Liderlik, Türkiye : Detay Yayıncılık, Bölüm Sayfaları: 281 / 292, ISBN: 9786052544327 
YILDIZ, S., Dalagan, S. (2021) "BİTLİS", Kitap: Türkiye Lezzet Rotaları, : Detay Yayıncılık, Bölüm Sayfaları: 132 / 138, ISBN: 9786052545096 
YILDIZ, S., Dalagan, S. (2021) "MUŞ", Kitap: Türkiye Lezzet Rotaları, : Detay Yayıncılık, Bölüm Sayfaları: 220 / 229, ISBN: 9786052545096 
YILDIZ, S. (2020) "Türklerin Anadolu’ya Giriş Kapısı: Yavaş Şehir Ahlat", Kitap: Yavaş Şehirler ve Alternatif Turizm, : Detay Yayıncılık, Bölüm Sayfaları: / , ISBN: 978-605-254-294-1 
YILDIZ, S. (2020) "ETNİK TOPLUMLARA AİT YEMEK KÜLTÜRLERİ", Kitap: YEMEK KÜLTÜR VE TOPLUM, : NOBEL AKADEMİK YAYINCILIK, Bölüm Sayfaları: / , ISBN: 978-625-402-033-9 
YILDIZ, S. (2020) "YEMEĞİN TOPLUMSAL İŞLEVLERİ VE ÖZEL GÜNLERDEKİ TÜRK YEMEK ADETLERİ", Kitap: YEMEK KÜLTÜR VE TOPLUM, : NOBEL AKADEMİK YAYINCILIK, Bölüm Sayfaları: / , ISBN: 978-625-402-033-9 
Çetinkaya, N., ŞİMŞEK, A., YILDIZ, S. (2019) "Anadolu’nun Mirası Ekmeklerin Dini Açıdan Önemi", Kitap: Mutfak Mirası ve Yadigar Ürünler, Ankara/Türkiye : Detay Yayıncılık, Bölüm Sayfaları: 83 / 113, ISBN: 978-605-254-099-2 
YILDIZ, S. (2018) "The Importance of Gastronomic Image in Terms of Rural Tourism Development:Case Study of Mardin", Kitap: SELECTED STUDIES ON RURAL TOURISM AND DEVELOPMENT, : Cambridge Scholars Publishing, Bölüm Sayfaları: / ,  
YILDIZ, S. (2016) "Kat Hizmetlerinde Hijyen ve Sanitasyon", Kitap: KAT HİZMETLERİ YÖNETİMİ, Türkiye : Atatürk Üniversitesi AÖF Yayınları, Bölüm Sayfaları: / ,  
YILDIZ, S. (2014) "ERZURUM, ERZİNCAN, BAYBURT İLLERİNİN YÖRESEL YEMEK ENVANTERİNİN ÇIKARILMASI", Erzurum/Türkiye : Zafer Ofset, ISBN: 978-975-442-565-9  
Kayıt Yok
Kayıt Yok
(Uluslararası - Bilimsel Dergi) Uluslararası Türk Dünyası Turizm Araştırmaları Dergisi, 2018
Kayıt Yok
Atıflar
Atıf Sayılarına Göre Yayınlar
A: SCI/SSCI/AHCI, B: ESCI, C: Scopus, D: Uluslararası Alan Index, E: Diğer Uluslararası, F: TR Dizin, G: Uluslararası Kitap, H: Ulusal Kitap, I: Diğer Ulusal, J: Toplam
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Birlikte çalışılan kişi Aktif Dönem Çalışma Sayısı
Kastamonu Üniversitesi
2017 - 2020 18
Neslihan Çetinkaya
Atatürk Üniversitesi
2018 - 2019 18
Fazıl Kaya
Gümüşhane Üniversitesi
2016 - 2017 6
Ozan Atsız
Bozok Üniversitesi
2016 - 2017 3
Sabina Aghayeva
-
2016 - 2017 3
Kastamonu Üniversitesi
2021 2
İsmail Kızılırmak
İstanbul Üniversitesi
2016 - 2017 2
Zeynep Kurtulay
Bülent Ecevit Üniversitesi
2016 - 2017 2
Sümeyye Dalagan
Siirt Üniversitesi
2021 2
Cengiz Gazeloğlu
Abdullah Gül Üniversitesi
2017 1
Enes Güleç
-
2021 1
Eren Erkılıç
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi
2017 1
Hayri Uygun
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi
2017 1
Emre Çilesiz
Atatürk Üniversitesi
2017 1
Erkan Sağlık
Cumhuriyet Üniversitesi
2014 1
Ali Çağlar Güllüce
Atatürk Üniversitesi
2014 1
Gökçe Odacı
-
2023 1
Seher Çelik Yeşil
-
2023 1
Alan Adı Alandaki Toplam Öğretim Elemanı Sayısı
TÜBİTAK Araştırma Alanı Sosyal Bilimler 78392
YÖKSİS Temel Alan Sosyal-Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı 33237
YÖKSİS Bilim Alanı Turizm 2086
Anahtar Kelimeler Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Turizm İşletmeciliği, Otel İşletmeciliği
Performans Kriteri 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024
Ağırlıklı Puan 0 66 68 101 130 95 123 40 30 0
Sıra (Araştırma Alanı İçinde) - 440 . 479 . 445 . 411 . 436 . 505 . 585 . 580 . -
Sıra (Temel Alan İçinde) - 350 . 383 . 374 . 351 . 359 . 416 . 507 . 494 . -
Sıra (Bilim Alanı İçinde) - 127 . 154 . 151 . 148 . 150 . 172 . 266 . 211 . -
Sıra (Anahtar Kelime (1)) - 57 . 67 . 71 . 62 . 76 . 84 . 131 . 136 . -
Sıra (Anahtar Kelime (2)) - 115 . 124 . 117 . 117 . 118 . 138 . 206 . 161 . -
Sıra (Anahtar Kelime (3)) - 58 . 84 . 64 . 63 . 74 . 76 . 119 . 110 . -
Toplam Yayın 0 4 8 8 10 3 4 1 2 0
Toplam Makale 0 1 3 2 0 1 0 0 2 0
Toplam Kitap 0 1 0 1 1 2 3 1 0 0
Toplam Bildiri 0 2 5 5 9 0 1 0 0 0
Makale (SCI) 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Makale (Uluslararası) 0 1 1 0 0 0 0 0 0 0
Makale (Ulusal) 0 0 2 2 0 1 0 0 2 0
Kitap Yazarlığı 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Kitap Bölümü Yazarlığı 0 1 0 1 1 2 3 1 0 0
Bildiri (Uluslararası) 0 0 4 2 9 0 0 0 0 0
Bildiri (Ulusal) 0 2 1 3 0 0 1 0 0 0
Atıfları ve Metrikleri
Atıfları ve Metrikleri