Lisans, Türkiye, Gazi Üniversitesi, Ticaret ve Turizm Eğitim Fakültesi, Turizm İşletmeciliği Eğitimi Bölümü, 2005, 2009 |
Yüksek Lisans, Türkiye, Atatürk Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik (Yl) (Tezli), 2009, 2014 |
Doktora/Sanatta Yeterlilik/Tıpta Uzmanlık, Türkiye, Atatürk Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik (Dr), 2014, 2017 |
Doktora/Sanatta Yeterlilik/Tıpta Uzmanlık, Türkiye, Atatürk Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik (Dr), 2014, 2017 |
Yüksek Lisans, Türkiye, Atatürk Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik (Yl) (Tezli), 2009, 2014 |
Lisans, Türkiye, Gazi Üniversitesi, Ticaret ve Turizm Eğitim Fakültesi, Turizm İşletmeciliği Eğitimi Bölümü, 2005, 2009 |
Kayıt Yok |
İngilizce, YÖKDİL, 90, 2018 |
İngilizce, YDS, 63, 2013 |
İngilizce, ÜDS, 58, Bahar, 2010 |
Kurs, V. ULUSAL AŞÇILIK KAMPI, AŞÇILIK OKULU MEZUNLARI DERNEĞİ, Mengen, 21-04-2019, 28-04-2019 |
Kurs, MUTFAKTA 8 HAFTA DEVRİALEM, MUTFAK SANATLARI AKADEMİSİ, İstanbul, 04-01-2017, 01-03-2017 |
Kurs, 2. ULUSAL AŞÇILIK KAMPI, AŞÇILIK OKULU MEZUNLARI DERNEĞİ, Mengen, 20-04-2016, 30-04-2016 |
Sertifika, SEALED AIR GIDA GÜVENLİĞİ VE ENDÜSTRİYEL MUTFAK HİJYENİ, AŞÇILIK LİSESİ, Bolu, 27-04-2016, 27-04-2016 |
[UAK] Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Turizm Turizm İşletmeciliği |
[UAK] Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Turizm Otel İşletmeciliği |
[UAK] Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Turizm Gastronomi ve Mutfak Sanatları |
2018-2018, Doktor Öğretim Üyesi, Tam Zamanlı, Atatürk Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, Türkiye |
2018-, Doktor Öğretim Üyesi, Tam Zamanlı, Kastamonu Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, Türkiye |
2015-2017, Araştırma Görevlisi, Tam Zamanlı, Atatürk Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, Türkiye |
2011-2015, Araştırma Görevlisi, Tam Zamanlı, Atatürk Üniversitesi, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu, Yiyecek ve İçecek İşletmeciliği Bölümü, Türkiye |
2018-, Erasmus Koordinatörü, Kastamonu Üniversitesi, Türkiye |
2016-2018, Farabi Koordinatörü, Atatürk Üniversitesi, Türkiye |
2014-2017, Mevlana Değişim Programı Kurum Koordinatörü, Atatürk Üniversitesi, Türkiye |
Huseyn Hajızada, Yüksek Lisans, Konaklama endüstrisindeki teknolojik gelişmelerin müşteri memnuniyetine etkisi, Kastamonu Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği Ana Bilim Dalı, 2022, (Asıl Danışman) |
Gökce Odacı, Yüksek Lisans, Gastronomi bölümünde okuyan kadın öğrencilerin kariyer beklentileri ve aşçılık mesleğine yönelik tut, Kastamonu Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği Ana Bilim Dalı, 2021, (Asıl Danışman) |
Lamya Latıfı, Yüksek Lisans, Unutulmaz yöresel yiyecek içecek deneyimlerinin gastro-turistlerin destinasyon aidiyetleri üzerine e, Kastamonu Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği Ana Bilim Dalı, 2020, (Asıl Danışman) |
2021-2022, YİYECEK İÇECEK İŞLETMECİLİĞİNDE ÇAĞDAŞ GELİŞMELER, Doktora/Sanatta Yeterlilik/Tıpta Uzmanlık |
2021-2022, YEMEK ANTROPOLOJİSİ VE SOSYOLOJİSİ, Yüksek Lisans |
2021-2022, BİLİM FELSEFESİ, Yüksek Lisans |
2021-2022, TÜRK MUTFAĞI, Lisans |
2021-2022, BİTİRME ÇALIŞMASI-1, Lisans |
2021-2022, UZMANLIK ALAN DERSİ, Yüksek Lisans |
2021-2022, SEMİNER, Doktora/Sanatta Yeterlilik/Tıpta Uzmanlık |
2021-2022, UZMANLIK ALAN DERSİ, Yüksek Lisans |
2021-2022, TEZ, Yüksek Lisans |
2021-2022, MUTFAK HİZMETLERİ YÖNETİMİ, Yüksek Lisans |
2021-2022, MENÜ PLANLAMA, Yüksek Lisans |
2021-2022, TÜRK MUTFAĞI, Yüksek Lisans |
2021-2022, MENÜ PLANLAMA, Lisans |
2021-2022, MUTFAK HİZMETLERİ YÖNETİMİ, Lisans |
2021-2022, YİYECEK İÇECEK İŞLETMELERİNDE MALİYET KONTROLÜ, Lisans |
2021-2022, GASTRONOMİDE YENİ EĞİLİMLER, Yüksek Lisans |
2021-2022, SEMİNER, Yüksek Lisans |
2021-2022, SOĞUK MUTFAK, Lisans |
2021-2022, TATLI, PASTA VE HAMUR İŞLERİ, Lisans |
2021-2022, DÜNYA MUTFAKLARI, Lisans |
2021-2022, BİTİRME ÇALIŞMASI-2, Lisans |
2021-2022, SOĞUK MUTFAK, Yüksek Lisans |
2021-2022, ULUSLARARASI YEMEK KÜLTÜRÜ, Lisans |
2020-2021, MUTFAK HİZMETLERİ YÖNETİMİ, Lisans |
2020-2021, YİYECEK İÇECEK İŞLETMELERİNDE MALİYET KONTROLÜ, Lisans |
2020-2021, MENÜ PLANLAMA, Lisans |
2020-2021, BİLİM FELSEFESİ, Yüksek Lisans |
2020-2021, UZMANLIK ALAN DERSİ, Yüksek Lisans |
2020-2021, ULUSLARARASI MUTFAKLAR, Lisans |
2020-2021, GASTRONOMİ DESTİNASYONLARI, Yüksek Lisans |
2020-2021, UZMANLIK ALAN DERSİ, Yüksek Lisans |
2020-2021, TEZ, Yüksek Lisans |
2020-2021, SEMİNER, Doktora/Sanatta Yeterlilik/Tıpta Uzmanlık |
2020-2021, YİYECEK İÇECEK İŞLETMELERİNDE ÇAĞDAŞ GELİŞMELER, Doktora/Sanatta Yeterlilik/Tıpta Uzmanlık |
2020-2021, BESLENME İLKELERİ, Lisans |
2020-2021, SOĞUK MUTFAK, Lisans |
2020-2021, TATLI, PASTA VE HAMUR İŞLERİ, Lisans |
2020-2021, BİLİM FELSEFESİ, Yüksek Lisans |
2020-2021, ULUSLARARASI YEMEK KÜLTÜRÜ, Lisans |
2020-2021, BİLİM FELSEFESİ, Doktora/Sanatta Yeterlilik/Tıpta Uzmanlık |
2020-2021, UZMANLIK ALAN DERSİ, Yüksek Lisans |
2020-2021, UZMANLIK ALAN DERSİ, Yüksek Lisans |
2020-2021, TEZ, Yüksek Lisans |
2020-2021, TEZ, Yüksek Lisans |
2019-2020, ULUSLARARASI MUTFAKLAR, Lisans |
2019-2020, MUTFAK HİZMETLERİ YÖNETİMİ, Lisans |
2019-2020, YİYECEK İÇECEK İŞLETMELERİNDE MALİYET KONTROLÜ, Lisans |
2019-2020, ULUSLARARASI MUTFAKLAR, Lisans |
2019-2020, BİTİRME TEZİ I, Lisans |
2019-2020, BESLENME İLKELERİ, Lisans |
2019-2020, SOĞUK MUTFAK, Lisans |
2019-2020, BİLİM FELSEFESİ, Yüksek Lisans |
2019-2020, BİTİRME TEZİ II, Lisans |
2019-2020, UZMANLIK ALAN DERSİ, Yüksek Lisans |
2019-2020, TEZ, Yüksek Lisans |
2019-2020, BİLİM FELSEFESİ, Doktora/Sanatta Yeterlilik/Tıpta Uzmanlık |
2019-2020, ULUSLARARASI YEMEK KÜLTÜRÜ, Lisans |
2018-2019, ULUSLARARASI MUTFAKLAR, Lisans |
2018-2019, BİTİRME TEZİ I, Lisans |
2018-2019, TURİZM İŞLETMELERİ YÖNETİMİ, Lisans |
2018-2019, BESLENME İLKELERİ, Lisans |
2018-2019, ULUSLARARASI MUTFAK, Lisans |
2018-2019, BİTİRME TEZİ II, Lisans |
2018-2019, GIDA GÜVENLİĞİ HİJYEN VE SANİTASYONU, Ön Lisans |
2018-2019, MENÜ PLANLAMA, Ön Lisans |
2018-2019, BESLENME İLKELERİ, Lisans |
2017-2018, TÜRK MUTFAĞI KÜLTÜRÜ VE UYGULAMALARI, Lisans |
2017-2018, ENDÜSTRİYEL MUTFAKLARDA YENİ EĞİLİMLER, Lisans |
2017-2018, DÜNYA MUTFAĞINA GENEL BAKIŞ, Lisans |
2017-2018, TURİZM İŞLETMELERİNDE PERFORMANS YÖNETİMİ, Lisans |
2017-2018, OSMANLI MUTFAĞI, Lisans |
2017-2018, GASTRONOMİYE GİRİŞ, Lisans |
2017-2018, MUTFAK İŞLEMLERİ, Lisans |
2017-2018, DÜNYA MUTFAĞI UYGULAMALARI, Lisans |
2016-2017, DÜNYA MUTFAĞINA GENEL BAKIŞ, Lisans |
2016-2017, DÜNYA MUTFAĞI UYGULAMALARI, Lisans |
2016-2017, SOĞUK MUTFAK, Lisans |
2015-2016, DÜNYA MUTFAĞINA GENEL BAKIŞ, Lisans |
2015-2016, YİYECEK İÇECEK İŞLETMELERİNDE UYGULAMA I, Lisans |
2015-2016, MUTFAK İŞLEMLERİ, Lisans |
2015-2016, MUTFAK HİZMETLERİ YÖNETİMİ II, Lisans |
2015-2016, BİTİRME TEZİ II, Lisans |
2014-2015, MUTFAK HİZMETLERİ YÖNETİMİ I, Lisans |
2014-2015, GİRİŞİMCİLİK VE DEĞİŞİM YÖNETİMİ, Lisans |
2014-2015, MÜŞTERİ İLİŞKİLERİ YÖNETİMİ, Lisans |
2014-2015, ÖRGÜTSEL DAVRANIŞ, Lisans |
2011-2012, MENÜ PLANLAMASI, Lisans |
2010-2011, MENÜ PLANLAMASI, Lisans |
Kayıt Yok |
Liseden Üniversiteye Gastronomi Köprüsü (Ulusal) Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi: Araştırmacı , 2021-2022 |
Gastronomi Alanındaki Mesleki Tecrübelerinin Arttırılması ve Yaygınlaştırılmasına Yönelik Eğitim ve Altyapı Projesi (Ulusal) Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi: Araştırmacı , 2020-2021 |
ULUSLARARASI FESTİVALLER ARACILIĞIYLA ÖĞRENCİLERİN MOTİVASYONUNU ARTIRMA VE ÖĞRENCİLERDE GASTRONOMİ FARKINDALIĞI YARATMA PROJESİ (Ulusal) Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi: Araştırmacı , 2014-2015 |
ERZURUM, ERZİNCAN, BAYBURT İLLERİNİN YÖRESEL YEMEK ENVANTERİNİN ÇIKARILMASI (Ulusal) Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi: Araştırmacı , 2012-2013 |
UYGULAMALI ÖNBÜRO VE OPERASYONLARI YÖNETİMİ DERSİNİN EĞİTİMİNİN ÖĞRENCİ GELİŞİMİ ÜZERİNDE ETKİSİNİN ARAŞTIRILMASI VE UYGULAMA LABORATUVARI OLUŞTURULMASI (Ulusal) Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi: Araştırmacı , 2012-2013 |
Kayıt Yok |
Odacı, G., Yıldız, S. (2023) "Kadın öğrencilerin kariyer beklentileri ve aşçılık mesleğine yönelik tutumları arasındaki ilişkinin incelenmesi: Gastronomi ve mutfak sanatları öğrencileri üzerine bir araştırma", Tourism and Recreation, 5 (2) [TR Dizin] Link DOI |
Yeşil, S.Ç., Yıldız, S. (2023) "VEJETARYEN MUTFAK BAĞLAMINDA BİTLİS İLİ YENİLEBİLİR OTLARI", JOURNAL OF GASTRONOMY, HOSPITALITY AND TRAVEL, 6 (4) [TR Dizin] Link |
Şimşek, A., Yıldız, S. (2020) "Türklere Özgü İçkilerin Gastronomi Turizmi Açısından İncelenmesi", Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 8 (1) pp. 684-699 [TR Dizin] Link |
Çetinkaya, N., Yıldız, S. (2018) "Somut Olmayan Kültürel Miras Unsuru Erzurum Lavaş (Acem) Ekmeğinin Turistik Ürüne Dönüştürülmesine Yönelik Bir Çalışma", Güncel Turizm Araştırmaları Dergisi, 2 (1) pp. 430-452 Link |
Çetinkaya, N., Yıldız, S. (2018) "Erzurum’un Yenilebilir Otları ve Yemeklerde Kullanım Şekillerine Yönelik Bir Araştırma", Güncel Turizm Araştırmaları Dergisi, 2 (1) pp. 482-503 Link |
Kızılırmak, İ., Kaya, F., Yıldız, S., Kurtulay, Z. (2017) "Yerel Paydaşların Ekoturizme Yönelik Yaklaşımları: Erzincan Destinasyonu Örneği", Erzincan Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, (4) pp. 189-202 |
Kaya, F., Yıldız, S., Atsız, O., Aghayeva, S. (2017) "Stresle Başa Çıkma Tarzları İle Duygusal Emek İlişkisi: Üniversite Öğrencileri Örneği", VAN YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER DERGİSİ, 1 (3) Link |
Şimşek, A., Yıldız, S. (2017) "Kültürel Miras Açisindan Yöresel Yemekler: Muğla İli Örneği", Avrasya Bilimler Akademisi Sosyal Bilimler Dergisi, (0) pp. 56-67 Link DOI |
Yıldız, S., Kaya, F. (2016) "Yerel Paydaşların Bakış Açısıyla Bingöl İlinin Kış Turizmi Açısından Değerlendirilmesi", journal of recreation and tourism research, 3 (2) pp. 50-59 Link |
Yıldız, S., Güllüce, A.Ç., Sağlık, E. (2014) "Does Emotional Labor Influence Burnout? A Case Study forTurkey on Five Star Hotel Employees", International Journal of Arts and Commerce, 3 (3) pp. 108-123 Link |
Yıldız, S., Güner, D., Güleç, E. (2021) "Fast-Food Firmalarının COVID-19 Sürecindeki Sosyal Medya Paylaşımlarına Yönelik Bir İnceleme", Uluslararası Turizmde Yeni Jenerasyonlar ve Yeni Trendler Kongresi , (pp. 1-829), Sakarya, Türkiye, (Eylül 2021) |
Yıldız, S., Çetinkaya, N., Şimşek, A. (2019) "Gastronomi Alanında Eğitim Alan Öğrencilerin Gıda Neofili ve Neofobisi Algıları Üzerine Bir Araştırma", 8. Uluslararası Meslek Yüksek Okulları Sempozyumu (UMYOS-2019) , Sinop, Türkiye, (Haziran 2019) |
Şimşek, A., Yıldız, S., Çetinkaya, N. (2019) "Turizm Sektöründe Müşteri Nezaketsizliğinin Olumsuz Etkilerine Yönelik Bir Yazın İncelemesi", 8. Uluslararası Meslek Yüksek Okulları Sempozyumu (UMYOS-2019) , (pp. 338-343), Sinop, Türkiye, (Haziran 2019) |
Çetinkaya, N., Yıldız, S., Şimşek, A. (2019) "Tüketicilerin Hedonik Tüketim Alışkanlıklarının Gıda Alışverişi Kapsamında Değerlendirilmesi", 8. Uluslararası Meslek Yüksek Okulları Sempozyumu (UMYOS-2019) , Sinop, Türkiye, (Haziran 2019) |
Şimşek, A., Yıldız, S., Çetinkaya, N. (2019) "Ilgaz Kış Sporları Turizm Merkezinin Swot Analizi ile Değerlendirilmesi", I. Uluslararası Kış Turizmi Kongresi , (pp. 114-117), Erzurum, Türkiye, (Aralık 2019) |
Çetinkaya, N., Şimşek, A., Yıldız, S. (2019) "Tüketicilerin Yeni Gıda Değerlendirmeleri ile Helal Gıda Eğilimleri Arasındaki İlişkinin Belirlenmesine Yönelik Bir Araştırma", II. International Halal Tourism Congress , (pp. 280-289), Antalya, Türkiye, (Nisan 2019) |
Şimşek, A., Çetinkaya, N., Yıldız, S. (2019) "Turizm Lisans Öğrencilerinin Helal Gıdaya Yönelik Turum ve Davranışları", II.International Halal Tourism Congress , (pp. 81-89), Antalya, Türkiye, (Nisan 2019) |
Yıldız, S., Şimşek, A., Çetinkaya, N. (2019) "Destinasyonlara Yönelik E-Şikayetlerin Analizi: Ilgaz Kış Sporları Turizm Merkezi Örneği", I. Uluslararası Kış Turizmi Kongresi , (pp. 87-95), Erzurum, Türkiye, (Aralık 2019) |
Çetinkaya, N., Yıldız, S., Şimşek, A. (2019) "Tüketicilerin Sokak Lezzetleri Algılamaları: Akademisyenler Üzerine Bir Araştırma", Uluslararası Gastronomi, Beslenme Ve Diyetetik Kongresi , (pp. 30-45), Gaziantep, Türkiye, (Kasım 2019) |
Şimşek, A., Çetinkaya, N., Yıldız, S. (2019) "Coğrafi İşaretli Ürün Olarak Erzurum Küflü Civil Peynirinin Değerlendirilmesi", Uluslararası Gastronomi, Beslenme ve Diyetetik Kongresi , (pp. 1-9), Gaziantep, Türkiye, (Kasım 2019) |
Çetinkaya, N., Şimşek, A., Yıldız, S. (2018) "Anadolu’nun Mirası Ekmeklerin Dini Açıdan Önemi", Cıttaslow Türkiye III. Eko-Gastronomi Kongresi , (Temmuz 2018) |
Çetinkaya, N., Şimşek, A., Yıldız, S. (2018) "Anadolu’nun Mirası Ekmeklerinin Dini Açıdan Önemi", Cittaslow Türkiye III- Eko-Gastronomi Kongresi , (pp. 44-48), Bolu, Türkiye, (Haziran 2018) |
Çetinkaya, N., Yıldız, S., Şimşek, A. (2018) "Kalkınma Ajansları Aracılığıyla Gerçekleştirilen Kırsal Kalkınma ve Kırsal Turizm Projelerinin Tespit Edilmesine Yönelik Bir Araştırma", II. Uluslararasi Batı Asya Turizm Araştırmaları Kongresi , (pp. 609-622), Van, Türkiye, (Eylül 2018) |
Çetinkaya, N., Yıldız, S. (2018) "Erzurum’un Yenilebilir Otları ve Yemeklerde Kullanım Şekillerine Yönelik Bir Araştırma", Gastronomi Kongresi , (pp. 103), Ankara, Türkiye, (Mayıs 2018) |
Çetinkaya, N., Yıldız, S. (2018) "Somut Olmayan Kültürel Miras Unsuru Erzurum Lavaş (Acem) Ekmeğinin Turistik Ürüne Dönüştürülmesine Yönelik Bir Çalışma", Gastronomi Kongresi , (pp. 85), Ankara, Türkiye, (Mayıs 2018) |
Çetinkaya, N., Yıldız, S., Şimşek, A. (2018) "KALKINMA AJANSLARI ARACILIĞIYLA GERÇEKLEŞTİRİLEN KIRSAL KALKINMAVE KIRSAL TURİZM PROJELERİNİN TESPİT EDİLMESİNE YÖNELİK BİR ARAŞTIRMA", Uluslararası Batı Asya Turizm Araştırmaları Kongresi , (Aralık 2018) |
Kaya, F., Yıldız, S., Atsız, O., Aghayeva, S. (2017) "Duygusal Emek ve Stresle Başa Çıkma İlişkisi: Üniversite Öğrencileri Örneği", Uluslararası Batı Asya Turizm Araştırmaları Kongresi , (pp. 159), Van, Türkiye, (Kasım 2017) |
Yıldız, S., Çilesiz, E. (2017) "Relationship Between Personality Traits Related to Food, Satisfaction and Loyalty: Case Study of 13th Istanbul International Gastronomy Festival", Uluslararası Batı Asya Turizm Araştırmaları Kongresi (IWACT) , (pp. 39), Van, Türkiye, (Eylül 2017) |
Şimşek, A., Yıldız, S. (2017) "Kültürel Miras Açısından Yöresel Yemekler: Muğla İli Örneği", Uluslararası Turizm ve Kültürel Miras Kongresi , (Kasım 2017) |
Yıldız, S., Şimşek, A. (2017) "Türkiye’de Yapılan Gastronomi Festivallerinin Kültürel Mirasın Yaşatılması Açısından Önemi", Uluslararası Turizm ve Kültürel Miras Kongresi , (Kasım 2017) |
Yıldız, S. (2017) "Kültür Turizmi Öğesi Olarak Gastronomi Ve Mardin İli’nin Gastronomi İmajı", 18. Ulusal Turizm Kongresi , Mardin, Türkiye, (Ekim 2017) |
Yıldız, S., Erkılıç, E., Uygun, H., Gazeloğlu, C. (2017) "Rize İli'nin Spor Turizmi Açısından Değerlendirilmesi", 2. RİZE TURİZM SEMPOZYUMU , (pp. 99-116), Türkiye, (Haziran 2017) |
Kızılırmak, İ., Kaya, F., Yıldız, S., Kurtulay, Z. (2016) "Yerel Paydaşların Bakış Açısıyla Erzincan İli Ekoturizm Alanlarının Değerlendirilmesi", 1. Ulusal Alternatif Turizm Kongresi , Erzincan, Türkiye, (Nisan 2016) |
Kaya, F., Yıldız, S., Atsız, O., Aghayeva, S. (2016) "Duygusal Emek ve Stresle Başaçıkma İlişkisi: Üniversite Öğrencileri Üzerine Bir Uygulama", Uluslararası Batı Asya Turizm Araştırmaları Kongresi , (Kasım 2016) |
Kayıt Yok |
Yıldız, S. (2022) "Şarap Rotaları", Kitap: Gastronomi Deneyiminde Rotalar ve Festivaller, : Nobel |
Yıldız, S. (2022) "Bira Rotası", Kitap: Gastronomi Deneyiminde Rotalar ve Festivaller, : Nobel Akademik Yayıncılık |
Yıldız, S., Güner, D. (2021) "Şarap Turizmi", Kitap: Alternatif Turizm Kapsamında Güncel Konular ve Araştırmalar, Türkiye : Çizgi Yayınevi |
Yıldız, S., Dalagan, S. (2021) "BİTLİS", Kitap: Türkiye Lezzet Rotaları, : Detay Yayıncılık |
Yıldız, S., Dalagan, S. (2021) "MUŞ", Kitap: Türkiye Lezzet Rotaları, : Detay Yayıncılık |
Yıldız, S. (2021) "Turizm İşletmelerinde Toksik Liderlik", Kitap: Turizm İşletmelerinde Liderlik, Türkiye : Detay Yayıncılık |
Yıldız, S. (2020) "ETNİK TOPLUMLARA AİT YEMEK KÜLTÜRLERİ", Kitap: YEMEK KÜLTÜR VE TOPLUM, : NOBEL AKADEMİK YAYINCILIK |
Yıldız, S. (2020) "Türklerin Anadolu’ya Giriş Kapısı: Yavaş Şehir Ahlat", Kitap: Yavaş Şehirler ve Alternatif Turizm, : Detay Yayıncılık |
Yıldız, S. (2020) "YEMEĞİN TOPLUMSAL İŞLEVLERİ VE ÖZEL GÜNLERDEKİ TÜRK YEMEK ADETLERİ", Kitap: YEMEK KÜLTÜR VE TOPLUM, : NOBEL AKADEMİK YAYINCILIK |
Çetinkaya, N., Şimşek, A., Yıldız, S. (2019) "Anadolu’nun Mirası Ekmeklerin Dini Açıdan Önemi", Kitap: Mutfak Mirası ve Yadigar Ürünler, Ankara/Türkiye : Detay Yayıncılık |
Yıldız, S. (2018) "The Importance of Gastronomic Image in Terms of Rural Tourism Development:Case Study of Mardin", Kitap: SELECTED STUDIES ON RURAL TOURISM AND DEVELOPMENT, : Cambridge Scholars Publishing |
Yıldız, S. (2016) "Kat Hizmetlerinde Hijyen ve Sanitasyon", Kitap: KAT HİZMETLERİ YÖNETİMİ, Türkiye : Atatürk Üniversitesi AÖF Yayınları |
Yıldız, S. (2014) "ERZURUM, ERZİNCAN, BAYBURT İLLERİNİN YÖRESEL YEMEK ENVANTERİNİN ÇIKARILMASI", Erzurum/Türkiye : Zafer Ofset |
Kayıt Yok |
Kayıt Yok |
(Uluslararası - Bilimsel Dergi) Uluslararası Türk Dünyası Turizm Araştırmaları Dergisi, 2018 |
Kayıt Yok |
Sıra | Yayın | A | B | C | D | E | F | G | H | I |
1 |
Erzurum’un Yenilebilir Otları ve Yemeklerde Kullanım Şekillerine Yönelik Bir Araştırma
Güncel Turizm Araştırmaları Dergisi
|
0 | 0 | 0 | 1 | 14 | 5 | 0 | 0 | 20 |
2 |
Somut Olmayan Kültürel Miras Unsuru Erzurum Lavaş (Acem) Ekmeğinin Turistik Ürüne Dönüştürülmesine Yönelik Bir Çalışma
Güncel Turizm Araştırmaları Dergisi
|
0 | 0 | 0 | 1 | 2 | 3 | 0 | 0 | 6 |
3 |
Türklere Özgü İçkilerin Gastronomi Turizmi Açısından İncelenmesi
Journal of Tourism and Gastronomy Studies
|
0 | 0 | 0 | 0 | 1 | 4 | 0 | 0 | 5 |
4 |
Yerel Paydaşların Ekoturizme Yönelik Yaklaşımları: Erzincan Destinasyonu Örneği
Erzincan Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
|
0 | 0 | 0 | 0 | 1 | 2 | 0 | 0 | 3 |
5 |
YEMEK KÜLTÜR VE TOPLUM
|
0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 3 | 0 | 0 | 3 |
6 |
Stresle Başa Çıkma Tarzları İle Duygusal Emek İlişkisi: Üniversite Öğrencileri Örneği
VAN YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER DERGİSİ
|
0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 3 | 0 | 0 | 3 |
7 |
Türkiye Lezzet Rotaları
|
0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 2 | 0 | 0 | 2 |
8 |
Alternatif Turizm Kapsamında Güncel Konular ve Araştırmalar
|
0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 2 | 0 | 0 | 2 |
9 |
Türkiye Lezzet Rotaları
|
0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 2 | 0 | 0 | 2 |
10 |
Yerel Paydaşların Bakış Açısıyla Bingöl İlinin Kış Turizmi Açısından Değerlendirilmesi
journal of recreation and tourism research
|
0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 2 | 0 | 0 | 2 |
11 |
Destinasyonlara Yönelik E-Şikayetlerin Analizi: Ilgaz Kış Sporları Turizm Merkezi Örneği
|
0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 1 | 0 | 0 | 1 |
12 |
Mutfak Mirası ve Yadigar Ürünler
|
0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 1 | 0 | 0 | 1 |
13 |
YEMEK KÜLTÜR VE TOPLUM
|
0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 1 | 0 | 0 | 1 |
14 |
Does Emotional Labor Influence Burnout? A Case Study forTurkey on Five Star Hotel Employees
International Journal of Arts and Commerce
|
1 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 1 |
15 |
Kültürel Miras Açisindan Yöresel Yemekler: Muğla İli Örneği
Avrasya Bilimler Akademisi Sosyal Bilimler Dergisi
|
0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 1 | 0 | 0 | 1 |
Kayıt Yok |
Kayıt Yok |
Kayıt Yok |
Kayıt Yok |
Birlikte çalışılan kişi | Aktif Dönem | Çalışma Sayısı |
Kastamonu Üniversitesi
|
2017 - 2020 | 18 |
Neslihan Çetinkaya
Atatürk Üniversitesi
|
2018 - 2019 | 18 |
Fazıl Kaya
Gümüşhane Üniversitesi
|
2016 - 2017 | 6 |
Ozan Atsız
Bozok Üniversitesi
|
2016 - 2017 | 3 |
Sabina Aghayeva
-
|
2016 - 2017 | 3 |
Kastamonu Üniversitesi
|
2021 | 2 |
İsmail Kızılırmak
İstanbul Üniversitesi
|
2016 - 2017 | 2 |
Zeynep Kurtulay
Bülent Ecevit Üniversitesi
|
2016 - 2017 | 2 |
Sümeyye Dalagan
Siirt Üniversitesi
|
2021 | 2 |
Cengiz Gazeloğlu
Abdullah Gül Üniversitesi
|
2017 | 1 |
Enes Güleç
-
|
2021 | 1 |
Eren Erkılıç
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi
|
2017 | 1 |
Hayri Uygun
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi
|
2017 | 1 |
Emre Çilesiz
Atatürk Üniversitesi
|
2017 | 1 |
Erkan Sağlık
Cumhuriyet Üniversitesi
|
2014 | 1 |
Ali Çağlar Güllüce
Atatürk Üniversitesi
|
2014 | 1 |
Gökçe Odacı
-
|
2023 | 1 |
Seher Çelik Yeşil
-
|
2023 | 1 |
Alan Adı | Alandaki Toplam Öğretim Elemanı Sayısı | |
TÜBİTAK Araştırma Alanı | Sosyal Bilimler | 78249 |
YÖKSİS Temel Alan | Sosyal-Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı | 32907 |
YÖKSİS Bilim Alanı | Turizm | 2026 |
Anahtar Kelimeler | Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Turizm İşletmeciliği, Otel İşletmeciliği |
Performans Kriteri | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | 2021 | 2022 | 2023 | 2024 |
Ağırlıklı Puan | 0 | 66 | 68 | 101 | 130 | 95 | 123 | 40 | 30 | 0 |
Sıra (Araştırma Alanı İçinde) | - | 436 . | 480 . | 441 . | 417 . | 437 . | 500 . | 577 . | 554 . | - |
Sıra (Temel Alan İçinde) | - | 348 . | 380 . | 370 . | 353 . | 358 . | 410 . | 505 . | 475 . | - |
Sıra (Bilim Alanı İçinde) | - | 125 . | 155 . | 155 . | 145 . | 148 . | 172 . | 264 . | 201 . | - |
Sıra (Anahtar Kelime (1)) | - | 54 . | 64 . | 61 . | 56 . | 66 . | 73 . | 119 . | 120 . | - |
Sıra (Anahtar Kelime (2)) | - | 113 . | 126 . | 118 . | 118 . | 121 . | 136 . | 206 . | 151 . | - |
Sıra (Anahtar Kelime (3)) | - | 58 . | 86 . | 66 . | 64 . | 75 . | 78 . | 122 . | 105 . | - |
Toplam Yayın | 0 | 4 | 8 | 8 | 10 | 3 | 4 | 1 | 2 | 0 |
Toplam Makale | 0 | 1 | 3 | 2 | 0 | 1 | 0 | 0 | 2 | 0 |
Toplam Kitap | 0 | 1 | 0 | 1 | 1 | 2 | 3 | 1 | 0 | 0 |
Toplam Bildiri | 0 | 2 | 5 | 5 | 9 | 0 | 1 | 0 | 0 | 0 |
Makale (SCI) | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
Makale (Uluslararası) | 0 | 1 | 1 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
Makale (Ulusal) | 0 | 0 | 2 | 2 | 0 | 1 | 0 | 0 | 2 | 0 |
Kitap Yazarlığı | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
Kitap Bölümü Yazarlığı | 0 | 1 | 0 | 1 | 1 | 2 | 3 | 1 | 0 | 0 |
Bildiri (Uluslararası) | 0 | 0 | 4 | 2 | 9 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
Bildiri (Ulusal) | 0 | 2 | 1 | 3 | 0 | 0 | 1 | 0 | 0 | 0 |