Doktora/Sanatta Yeterlilik/Tıpta Uzmanlık, Türkiye, Balıkesir Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği (Dr), 2016, 2021 |
Yüksek Lisans, Türkiye, Gazi Üniversitesi, Eğitim Bilimleri Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği Eğitimi (Yl) (Tezli), 2006, 2009 |
Lisans, Türkiye, Gazi Üniversitesi, Ticaret ve Turizm Eğitim Fakültesi, Turizm İşletmeciliği Eğitimi Bölümü, 1999, 2003 |
Doktora/Sanatta Yeterlilik/Tıpta Uzmanlık, Türkiye, Balıkesir Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği (Dr), 2016, 2021 |
Yüksek Lisans, Türkiye, Gazi Üniversitesi, Eğitim Bilimleri Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği Eğitimi (Yl) (Tezli), 2006, 2009 |
Lisans, Türkiye, Gazi Üniversitesi, Ticaret ve Turizm Eğitim Fakültesi, Turizm İşletmeciliği Eğitimi Bölümü, 1999, 2003 |
Serkan ÇALIŞKAN, Yüksek Lisans, Tarihi konut işletmeciliği ve kültür turizmi ilişkisi Beypazarı örneği, Gazi Üniversitesi, Ticaret Turizm Eğitim Fakültesi, Turizm İşletmeciliği, 2009 |
İngilizce, YÖKDİL, 58, 2022/1 Yük, 2022 |
İngilizce, YDS, 56, 2015-YDS S, 2015 |
Sertifika, Zor Durumların Yönetimi, Mesleki Doyum, Bilgelik Psikolojisi, Bilimsel Liderlik, Değişen Dünya ve Eğ, Çevrim içi, 25-06-2022, 26-06-2022 |
Sertifika, Taslak Ders Kitabı ve Eğitim Aracı İnceleme Seminer, Çevrimiçi, 13-06-2022, 14-05-2022 |
Kurs, Öğretmenlik Uygulaması Danışmanlığı Eğitimi Kursu, Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 14-09-2021, 17-09-2021 |
Kurs, Çevrim İçi Eğitimde Etkileşimli Ders Tasarımı Kursu, Çevrim içi, 11-09-2021, 16-09-2021 |
Sertifika, Coğrafi İşaretler Seminer, Çevrim içi, 22-02-2021, 22-02-2021 |
[UAK] Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Turizm Turizm İşletmeciliği |
[UAK] Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Turizm Otel İşletmeciliği |
[UAK] Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Turizm Gastronomi ve Mutfak Sanatları |
2022-, Doktor Öğretim Üyesi, Tam Zamanlı, Kastamonu Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, Türkiye |
2022-, Doktor Öğretim Üyesi, Tam Zamanlı, Kastamonu Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, Türkiye |
2024-, Arş. Uyg. Merkezi Müdürü, Kastamonu Üniversitesi, Türkiye |
2022-2024, Dekan Yardımcısı, Kastamonu Üniversitesi, Türkiye |
-20232024-, Kariyer Merkezi Üyesi, Kastamonu Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Türkiye |
Birengül Şalkamoğlu, Yüksek Lisans, Coğrafi İşaretli Gastronomik Ürünlerin Yerel Halk Tarafından Tanınırlığı: Kastamonu İli Örneği, Kastamonu Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Ana Bilim Dalı, 2024, (Asıl Danışman) |
2023-2024, HELAL TURİZMDE AĞIRLAMA YÖNETİMİ, Yüksek Lisans |
2023-2024, TÜRK MUTFAK KÜLTÜRÜ VE GASTRODİPLOMASİ, Yüksek Lisans |
2023-2024, ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI, Lisans |
2023-2024, İŞ SAĞLIĞI VE GÜVEVLİĞİ, Lisans |
2023-2024, MUTFAK UYGULAMALARI I, Lisans |
2023-2024, MUTFAK UYGULAMALARI III, Lisans |
2023-2024, YEMEK SÜSLEME SANATI, Lisans |
2023-2024, SAĞLIK TURİZMİ TEORİLERİ VE POLİTİKALARI, Doktora/Sanatta Yeterlilik/Tıpta Uzmanlık |
2023-2024, İNANÇ TURİZMİNDE YİYECEK İÇECEK YÖNETİMİ, Yüksek Lisans |
2023-2024, GASTRONOMİ EĞİTİMİ, Yüksek Lisans |
2023-2024, ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI, Lisans |
2023-2024, SOĞUK MUTFAK, Lisans |
2023-2024, MUTFAK UYGULAMALARI IV, Lisans |
2022-2023, İNANÇ TURİZMİNDE YİYECEK VE İÇECEK YÖNETİMİ, Yüksek Lisans |
2022-2023, TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ, Yüksek Lisans |
2022-2023, BİTİRME ÇALIŞMASI, Lisans |
2022-2023, MUTFAK UYGULAMALARI IV, Lisans |
2022-2023, SOĞUK MUTFAK, Lisans |
2022-2023, MUTFAK SANATLARINA GİRİŞ, Lisans |
2022-2023, SAKATATLAR, Lisans |
2022-2023, MUTFAK UYGULAMALARI III, Lisans |
2022-2023, MUTFAK UYGULAMALARI I, Lisans |
Kayıt Yok |
TÜRKİYENİN GASTRONOMİK COĞRAFİ İŞARETLİ ÜRÜNLERİ EĞİTİMİ TÜBA ve TÜBİTAK Destekli Proje: Yürütücü , 2024 |
Kayıt Yok |
Ünal, F., ÇALIŞKAN, S. (2024) "Gastronomi Okullarında Ekmek Üretimi: Tedarik Zinciri Yönetimi Üzerine Bir Araştırma", Journal of Academic Tourism Studies, 5 (0) pp. 1-16 DOI |
SEVİM, B., ÇALIŞKAN, S., FİLİZ, O. (2024) "The Effect of Green Kitchen Practices on Restaurant Choice Intentions", Researches on Multidisciplinary Approaches, 4 (2) pp. 143-152 Link DOI |
Şalkamoğlu, B., ÇALIŞKAN, S. (2024) "Freeganizmin Sürdürülebilirliğe Etkisine Dair Bir İnceleme", Aydın Gastronomy, 8 (2) pp. 443-450 [TR Dizin] Link DOI |
Polat, E., ÇALIŞKAN, S. (2024) "Reliability generalization meta-analysis of the food neophobia scale: Turkish sample", Journal of Tourism, Heritage & Services Marketing, 10 (1) pp. 56-64 Link DOI |
SEVİM, B., ÇALIŞKAN, S., Eren, A. (2024) "Üniversite Öğrencilerinin Yöre Mutfağını Tanıma Düzeylerinin Belirlenmesi: Kastamonu Çorbaları Üzerine Bir Araştırma", Seyahat ve Otel İşletmeciliği Dergisi, 21 (1) pp. 182-202 [TR Dizin] DOI |
ÇALIŞKAN, S., SEVİM, B., Tuncer, K. (2024) "Health tourism training: A study on secondary education", International Journal of Health Management and Tourism, 9 (3) pp. 267-284 DOI |
ÇALIŞKAN, S. (2023) "Chef&B Kimdir? Gastronomide Yeni Trend Yiyecek İçecek ve Mutfak Koordinatörlüğü", Turizm Akademik Dergisi, 10 (2) pp. 197-211 [TR Dizin] Link |
ÇALIŞKAN, S. (2023) "Aşçılık Eğitiminde Güncel Gelişmeler: Ustalık Telafi Programı", Seyahat ve Otel İşletmeciliği Dergisi, 20 (2) pp. 329-349 [TR Dizin] Link DOI |
ÇALIŞKAN, S., Gürbüz, A.K. (2022) "Otellerde Yıldız Sisteminin İşlevselliğinin Müşteri Görüşleri Işığında Değerlendirilmesi (Evaluating the Functionality of the Star Categorization of the Hotels in the Light of Customer Opinions)", Yönetim, Ekonomi ve Pazarlama Araştırmaları Dergisi, 6 (4) pp. 162-182 Link DOI |
ÇALIŞKAN, S. (2022) "Temel Beceriler Odağında Orta Öğretimde Gastronomi Eğitimi (Gastronomy Education in Secondary Education with a Focus on Basic Skills)", Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 0 (2) pp. 1128-1146 [TR Dizin] Link DOI |
Polat, E., ÇALIŞKAN, S., Met, Ö.L. (2016) "Çalışma Yeri Tercihinde İşletmelerin İş Etiği Uygulamalarının Önem Derecesi: Ortaöğretim Düzeyinde Turizm Eğitimi Alan Öğrenciler Üzerinde Bir Araştırma", Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, 19 (36) pp. 525-543 [TR Dizin] Link |
ÇALIŞKAN, S., Şalkamoğlu, B., Esen, O. (2024) "Gastronomi ve Mutfak Sanatları Lisansüstü Eğitimi; Hacı Bayram Veli Üniversitesi Örneği", 24. Ulusal Turizm Kongresi , Kastamonu, Türkiye, (Ekim 2024) |
Ünal, F., ÇALIŞKAN, S. (2024) "GASTRONOMİ EĞİTİMİNDE EKMEKÇİLİK UYGULAMALARI: TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA", 8 th INTERNATIONAL WEST ASIA CONGRESS OF TOURISM RESEARCH , Şırnak, Türkiye, (Temmuz 2024) |
ÇALIŞKAN, S. (2023) "TÜRK MUTFAĞI HAFTASI ETKİNLİKLERİ: KASTAMONU LİSELİ ŞEFLER YARIŞIYOR ÖRNEĞİ", VII. International Gastronomy Tourism Studies Congress , Kastamonu, Türkiye, (Ekim 2023) |
ÇALIŞKAN, S. (2022) "SPORCU KAMPLARINDA SPORCU BESLENMESİ VE MENÜ PLANLAMA", 22. ULUSAL TURİZM KONGRESİ , (pp. 1137-1144), Burdur, Türkiye, (Aralık 2022) |
ÇALIŞKAN, S. (2022) "The Role of Chefs in the Preparation of Local Dishes: The Concept of Destination Chef", 1.INTERNATIONAL TOURISM AND CULINARY CONFERENCE 1.INTERNATIONAL TOURISM AND CULINARY CONFERENCE OCTOBER 27–28, 2022 OCTOBER 27–28, 2022 AMASYA-TÜRKİYE , (pp. 656-657), Amasya, Türkiye, (Aralık 2022) |
ÇALIŞKAN, S. (2022) "Otellerde Yıldız Sisteminin İşlevselliğinin Müşteri Görüşleri Işığında Değerlendirilmesi", 10.LİSANSÜSTÜ TURİZM ÖĞRENCİLERİ ARAŞTIRMA KONGRESİ , (pp. 88-89), Ankara, Türkiye, (Kasım 2022) |
Milli, M., ÇALIŞKAN, S. (2021) "Gastronomi ve Mutfak Sanatları Eğitimi Alan Öğrencilerin Öğrenim Gördükleri Üniversitenin Tüzel Kişiliği Eğitim Memnuniyetlerinde Etkili Midir?", 24. Ulusal Turizm Kongresi , Kastamonu, Türkiye, (Ekim 2021) |
ÇALIŞKAN, S. (2018) "Turizm Eğitiminde Modüler Eğitim Sistemi: Hayaller & Gerçekler", II. INTERNATIONAL APPLIED SOCIAL SCIENCES CONGRESS (C-IASOS) , (pp. 734-737), Antalya, Türkiye, (Mayıs 2018) |
ÇALIŞKAN, S., Kale, G., Özdemir, S., Akın, T., Şit, Y.T., Çelik, Y. (2024) "Pasta Yapım Teknikleri", Ankara/Türkiye : MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI, ISBN: 978-975-11-7833-6 |
ÇALIŞKAN, S., Akın, T., Özdemir, S., Çelik, Y., Kale, G., Çelik, Y., Şit, Y.T. (2023) "Aşçılık ve Servis Atölyesi", Ankara/Türkiye : MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI, ISBN: 978-975-11-7134-4 |
ÇALIŞKAN, S., Akın, T., Özdemir, S., Kale, G., Çelik, Y., Şit, Y.T. (2023) "Gastronomi Turizmi", Ankara/Türkiye : MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI, ISBN: 978-975-11-7141-2 |
ÇALIŞKAN, S., Akın, T., Özdemir, S., Kale, G., Çelik, Y., Şit, Y.T. (2023) "Osmanlı Saray Mutfağı", Ankara/Türkiye : MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI, ISBN: 978-975-11-7139-9 |
ÇALIŞKAN, S., Kale, G., Özdemir, S., Akın, T., Şit, Y.T., Çelik, Y. (2022) "Aşçılık ve Servis Atölyesi 10", Ankara/Türkiye : Milli Eğitim Bakanlığı, ISBN: 978-975-11-6354-7 |
Kale, G., Özdemir, S., ÇALIŞKAN, S., Akın, T., Şit, Y.T., Çelik, Y. (2022) "Konuk İlişkileri", Ankara/Türkiye : Milli Eğitim Bakanlığı, ISBN: 978-975-11-6189-5 |
ÇALIŞKAN, S., Özkök, E., Süren, T., Çelik, Y. (2021) "Temel Yiyecek Üretimi ve Servis Atölyesi", Ankara/Türkiye : Milli Eğitim Bakanlığı, ISBN: 978-975-11-5699-0 |
ÇALIŞKAN, S. (2024) "New Techs and Trends in Gastronomy", Kitap: Future Tourism Trends Volume 2: Technology Advancement, Trends and Innovations for the Future in Tourism, Leeds/İngiltere : Emerald Publishing, Bölüm Sayfaları: 193 / 208, ISBN: 978-1-83753-971-0 |
ÇALIŞKAN, S. (2024) "Türk Mutfağı Haftası Etkinlikleri: Kastamonu Liseli Şefler Yarışıyor Örneği", Kitap: Sofradaki Bilim ve Lezzetteki Sanat: Gastronomiyi Kapsamlı Bir Bakış, Ankara/Türkiye : Detay Yayıncılık, Bölüm Sayfaları: 1414 / 1426, ISBN: 978-605-254-809-7 |
ÖZER, E.Z., ÇALIŞKAN, S. (2023) "Ayurveda and Hilts Theory in the Context of the Relationship between Gastronomy and Ancient Medicine", Kitap: Gastronomy Attractions and Practices in Tourism, Berlin/Almanya : Peter Lang Group AG, Lausanne, Bölüm Sayfaları: 135 / 146, ISBN: 978-3-631-90526-5 |
ÇALIŞKAN, S. (2023) "YENİLEBİLİR BÖCEKLERİN İNSAN SAĞLIĞINA ETKİLERİ ÜZERİNE LİTERATÜR ÇALIŞMASI", Kitap: Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Alanında Akademik Araştırma ve Derlemeler, Ankara/Türkiye : Platanus Publishing, Bölüm Sayfaları: 339 / 348, ISBN: 978-625-6517-42-4 |
Okur, F., ÇALIŞKAN, S. (2023) "Türk Mutfak Kültüründe Unutulmaya Yüz Tutmuş Lezzetler Üzerine Bir Değerlendirme", Kitap: Turizm Araştırmaları II, Gaziantep/Türkiye : Özgür Yayın Dağıtım Co. Ltd., Bölüm Sayfaları: 113 / 126, ISBN: 978-975-447-746-7 |
ÇALIŞKAN, S., ARICI, H.E. (2018) "Gastronomi Turizmi Potansiyelinin Değerlendirilmesi ve Geliştirilmesi Kapsamında Ankara İli Ayaş İlçesi Örneği", Kitap: Geçmişten Geleceğe Taşınan Miras: Ayaş, Ankara/Türkiye : Ankara Üniversitesi, Bölüm Sayfaları: 1 / 3, ISBN: 978-975-95777-2-8 |
Kayıt Yok |
(Ulusal - Kitap) Gastronomi Turizmi, 2024, Editör |
(Ulusal - Kitap) Aşçılık ve Servis Atölyesi 11, 2023, Editör |
(Ulusal - Kitap) Konuk İlişkileri, 2022, Editör |
(Ulusal - Kitap) Aşçılık ve Servis Atölyesi 10, 2022, Editör |
Kayıt Yok |
Üye, Turizm Akademisyenleri Derneği (TURAK), 2023- |
Sıra | Yayın | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J |
1 | Aşçılık ve Servis Atölyesi 10 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 1 | 0 | 0 | 1 |
Kayıt Yok |
Kayıt Yok |
Kayıt Yok |
Kayıt Yok |
Birlikte çalışılan kişi | Aktif Dönem | Çalışma Sayısı |
Yüksel Çelik
-
|
2021 - 2024 | 8 |
Gülcan Kale
-
|
2022 - 2024 | 6 |
Sedat Özdemir
-
|
2022 - 2024 | 6 |
Tuğba Akın
-
|
2022 - 2024 | 6 |
Yeşim Tuğçe Şit
-
|
2022 - 2024 | 6 |
Kastamonu Üniversitesi
|
2024 | 3 |
Eray Polat
Gümüşhane Üniversitesi
|
2016 - 2024 | 2 |
Birengül Şalkamoğlu
-
|
2024 | 2 |
Faruk Ünal
-
|
2024 | 2 |
-
|
2018 | 1 |
-
|
2023 | 1 |
Ali Kemal Gürbüz
-
|
2022 | 1 |
Ömer Lütfü Met
-
|
2016 | 1 |
Aslı Eren
-
|
2024 | 1 |
Esma Özkök
-
|
2021 | 1 |
Filiz Okur
-
|
2023 | 1 |
Kurtuluş Tuncer
-
|
2024 | 1 |
Melike Milli
-
|
2021 | 1 |
OKUR FİLİZ
-
|
2024 | 1 |
Ozan Esen
-
|
2024 | 1 |
Tolga Süren
-
|
2021 | 1 |
Alan Adı | Alandaki Toplam Öğretim Elemanı Sayısı | |
TÜBİTAK Araştırma Alanı | Sosyal Bilimler | 78392 |
YÖKSİS Temel Alan | Sosyal-Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı | 33237 |
YÖKSİS Bilim Alanı | Turizm | 2086 |
Anahtar Kelimeler | Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Turizm İşletmeciliği, Otel İşletmeciliği |
Performans Kriteri | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | 2021 | 2022 | 2023 | 2024 |
Ağırlıklı Puan | 0 | 15 | 0 | 50 | 0 | 0 | 80 | 200 | 395 | 250 |
Sıra (Araştırma Alanı İçinde) | - | 491 . | - | 496 . | - | - | 548 . | 425 . | 226 . | 176 . |
Sıra (Temel Alan İçinde) | - | 401 . | - | 425 . | - | - | 459 . | 347 . | 155 . | 126 . |
Sıra (Bilim Alanı İçinde) | - | 174 . | - | 195 . | - | - | 205 . | 147 . | 23 . | 26 . |
Sıra (Anahtar Kelime (1)) | - | 91 . | - | 101 . | - | - | 103 . | 67 . | 16 . | 17 . |
Sıra (Anahtar Kelime (2)) | - | 159 . | - | 157 . | - | - | 168 . | 108 . | 14 . | 16 . |
Sıra (Anahtar Kelime (3)) | - | 88 . | - | 93 . | - | - | 94 . | 47 . | 6 . | 6 . |
Toplam Yayın | 0 | 1 | 0 | 2 | 0 | 0 | 1 | 7 | 9 | 12 |
Toplam Makale | 0 | 1 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 2 | 2 | 6 |
Toplam Kitap | 0 | 0 | 0 | 1 | 0 | 0 | 1 | 2 | 6 | 3 |
Toplam Bildiri | 0 | 0 | 0 | 1 | 0 | 0 | 0 | 3 | 1 | 3 |
Makale (SCI) | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
Makale (Uluslararası) | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 1 | 0 | 4 |
Makale (Ulusal) | 0 | 1 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 1 | 2 | 2 |
Kitap Yazarlığı | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 1 | 2 | 3 | 1 |
Kitap Bölümü Yazarlığı | 0 | 0 | 0 | 1 | 0 | 0 | 0 | 0 | 3 | 2 |
Bildiri (Uluslararası) | 0 | 0 | 0 | 1 | 0 | 0 | 0 | 1 | 1 | 1 |
Bildiri (Ulusal) | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 2 | 0 | 2 |