img
img
Doç. Dr. Serkan ÇALIŞKAN

Doç. Dr. Serkan ÇALIŞKAN

  • Turizm Fakültesi
  • Gastronomi ve Mutfak Sanatları
  • Gastronomi ve Mutfak Sanatları

Genel Bilgiler

Metrikler

UNIS
Yayın
36
Atıf
9
h-index
1
Proje
3
Scopus
Yayın
3
Atıf
0
h-index
0
Google Scholar
Yayın
17
Atıf
41
h-index
4
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları
Alınan Eğitimler
Doktora/Sanatta Yeterlilik/Tıpta Uzmanlık, Türkiye, Balıkesir Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği (Dr), 2016, 2021
Yüksek Lisans, Türkiye, Gazi Üniversitesi, Eğitim Bilimleri Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği Eğitimi (Yl) (Tezli), 2006, 2009
Lisans, Türkiye, Gazi Üniversitesi, Ticaret ve Turizm Eğitim Fakültesi, Turizm İşletmeciliği Eğitimi Bölümü, 1999, 2003
Araştırma Alanları
Gastronomi ve Mutfak Sanatları
Yıllara Göre Yayın Sayıları
Yıllara Göre Atıf Sayıları
Doktora/Sanatta Yeterlilik/Tıpta Uzmanlık, Türkiye, Balıkesir Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği (Dr), 2016, 2021
Yüksek Lisans, Türkiye, Gazi Üniversitesi, Eğitim Bilimleri Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği Eğitimi (Yl) (Tezli), 2006, 2009
Lisans, Türkiye, Gazi Üniversitesi, Ticaret ve Turizm Eğitim Fakültesi, Turizm İşletmeciliği Eğitimi Bölümü, 1999, 2003
Serkan ÇALIŞKAN, Doktora, Otellerde yıldız sisteminin işlevselliğinin müşteri görüşleri ışığında değerlendirilmesi, Balıkesir Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Turizm İşletmeciliği, 2021
Serkan ÇALIŞKAN, Yüksek Lisans, Tarihi konut işletmeciliği ve kültür turizmi ilişkisi Beypazarı örneği, Gazi Üniversitesi, Ticaret Turizm Eğitim Fakültesi, Turizm İşletmeciliği, 2009
İngilizce, YÖKDİL, 58, 2022/1 Yük, 2022
İngilizce, YDS, 56, 2015-YDS S, 2015
Sertifika, Zor Durumların Yönetimi, Mesleki Doyum, Bilgelik Psikolojisi, Bilimsel Liderlik, Değişen Dünya ve Eğ, Çevrim içi, 25-06-2022, 26-06-2022
Sertifika, Taslak Ders Kitabı ve Eğitim Aracı İnceleme Seminer, Çevrimiçi, 13-06-2022, 14-05-2022
Kurs, Öğretmenlik Uygulaması Danışmanlığı Eğitimi Kursu, Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 14-09-2021, 17-09-2021
Kurs, Çevrim İçi Eğitimde Etkileşimli Ders Tasarımı Kursu, Çevrim içi, 11-09-2021, 16-09-2021
Sertifika, Coğrafi İşaretler Seminer, Çevrim içi, 22-02-2021, 22-02-2021
[UAK] Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Turizm Gastronomi ve Mutfak Sanatları
2022-, Doktor Öğretim Üyesi, Tam Zamanlı, Kastamonu Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, Türkiye
2022-, Doktor Öğretim Üyesi, Tam Zamanlı, Kastamonu Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, Türkiye
2025-, Dekan Yardımcısı, Kastamonu Üniversitesi, Türkiye
2024-, Eğitim Koordinatörü, Kastamonu Üniversitesi, Türkiye
2024-, Kalite Komisyon Üyeliği, Kastamonu Üniversitesi, Türkiye
2024-, Arş. Uyg. Merkezi Müdürü, Kastamonu Üniversitesi, Türkiye
2023-2024, Komisyon Başkanlığı, Kastamonu Üniversitesi, Türkiye
2022-2024, Dekan Yardımcısı, Kastamonu Üniversitesi, Türkiye
-20232024-, Kariyer Merkezi Üyesi, Kastamonu Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Türkiye
Birengül Şalkamoğlu, Yüksek Lisans, Coğrafi İşaretli Gastronomik Ürünlerin Yerel Halk Tarafından Tanınırlığı: Kastamonu İli Örneği, Kastamonu Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Ana Bilim Dalı, 2024, (Asıl Danışman)
2024-2025, TÜRK MUTFAK KÜLTÜRÜ VE GASTRODİPLOMASİ, Yüksek Lisans
2024-2025, YİYECEK İÇECEK İŞLETMELERİNDE YÖNETİM VE LİDERLİK, Yüksek Lisans
2024-2025, YİYECEK İÇECEK İŞLETMELERİNDE MALİYET KONTROLÜ, Lisans
2024-2025, MUTFAK UYGULAMALARI III, Lisans
2024-2025, MUTFAK UYGULAMALARI I, Lisans
2023-2024, HELAL TURİZMDE AĞIRLAMA YÖNETİMİ, Yüksek Lisans
2023-2024, TÜRK MUTFAK KÜLTÜRÜ VE GASTRODİPLOMASİ, Yüksek Lisans
2023-2024, ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI, Lisans
2023-2024, İŞ SAĞLIĞI VE GÜVEVLİĞİ, Lisans
2023-2024, MUTFAK UYGULAMALARI I, Lisans
2023-2024, MUTFAK UYGULAMALARI III, Lisans
2023-2024, YEMEK SÜSLEME SANATI, Lisans
2023-2024, SAĞLIK TURİZMİ TEORİLERİ VE POLİTİKALARI, Doktora/Sanatta Yeterlilik/Tıpta Uzmanlık
2023-2024, İNANÇ TURİZMİNDE YİYECEK İÇECEK YÖNETİMİ, Yüksek Lisans
2023-2024, GASTRONOMİ EĞİTİMİ, Yüksek Lisans
2023-2024, ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI, Lisans
2023-2024, SOĞUK MUTFAK, Lisans
2023-2024, MUTFAK UYGULAMALARI IV, Lisans
2022-2023, İNANÇ TURİZMİNDE YİYECEK VE İÇECEK YÖNETİMİ, Yüksek Lisans
2022-2023, TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ, Yüksek Lisans
2022-2023, BİTİRME ÇALIŞMASI, Lisans
2022-2023, MUTFAK UYGULAMALARI IV, Lisans
2022-2023, SOĞUK MUTFAK, Lisans
2022-2023, MUTFAK SANATLARINA GİRİŞ, Lisans
2022-2023, SAKATATLAR, Lisans
2022-2023, MUTFAK UYGULAMALARI III, Lisans
2022-2023, MUTFAK UYGULAMALARI I, Lisans
Kayıt Yok
TÜRKİYENİN GASTRONOMİK COĞRAFİ İŞARETLİ ÜRÜNLERİ EĞİTİMİ Tübitak: Yürütücü , 2024-2024  
Enhancing the sustainable rural development through a homestay tourism training moodle and creating a digital eurasian local recipe book Birleşmiş Milletler, Dünya Bankası, UNESCO, Avrupa Birliği ve Avrupa Konseyi Destekli Proje: Araştırmacı , 2023-2024  
ENHANCING THE SUSTAINABLE RURAL DEVELOPMENT THROUGH A HOMESTAY TOURISM TRAINING MOODLE AND CREATING A DIGITAL EURASIAN LOCAL RECIPE BOOK- ENSUR-HOST Birleşmiş Milletler, Dünya Bankası, UNESCO, Avrupa Birliği ve Avrupa Konseyi Destekli Proje: Araştırmacı , 2022-2024  
Kayıt Yok
Milli, M., Çalışkan, S. (2025) "GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI EĞİTİMİ ALAN ÖĞRENCİLERİN ÖĞRENİM GÖRDÜKLERİ ÜNİVERSİTENİN TÜZEL KİŞİLİĞİ EĞİTİM MEMNUNİYETLERİNDE ETKİLİ MİDİR (IS THE LEGAL PERSONALITY OF THE UNIVERSITY WHERE STUDENTS STUDYING GASTRONOMY AND CULINARY ARTS STUDY EFFECTIVE IN THEIR EDUCATIONAL SATISFACTION )", Journal of Gastronomy Hospitality and Travel (JOGHAT), 8 (1) pp. 332-351 [TR Dizin] Link DOI   
Çalışkan, S. (2025) "Somut Olmayan Kültürel Miras Listesinde Yer Alan Gastronomik Unsurların Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları Açısından Değerlendirilmesi", Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 13 (1) pp. 935-956 [TR Dizin] Link DOI    
Ünal, F., Çalışkan, S. (2024) "Gastronomi Okullarında Ekmek Üretimi: Tedarik Zinciri Yönetimi Üzerine Bir Araştırma", Journal of Academic Tourism Studies, 5 (0) pp. 1-16 DOI    
Sevim, B., Çalışkan, S., Okur, F. (2024) "The Effect of Green Kitchen Practices on Restaurant Choice Intentions", Researches on Multidisciplinary Approaches, 4 (2) pp. 143-152 Link DOI      
Polat, E., Çalışkan, S. (2024) "Reliability generalization meta-analysis of the food neophobia scale: Turkish sample", Journal of Tourism, Heritage & Services Marketing, 10 (1) pp. 56-64 Link DOI      
Sevim, B., Çalışkan, S., Eren, A. (2024) "Üniversite Öğrencilerinin Yöre Mutfağını Tanıma Düzeylerinin Belirlenmesi: Kastamonu Çorbaları Üzerine Bir Araştırma", Seyahat ve Otel İşletmeciliği Dergisi, 21 (1) pp. 182-202 [TR Dizin] DOI      
Çalışkan, S., Şalkamoğlu, B. (2024) "Coğrafi İşaret Tescil Sürecine İlişkin Bir İnceleme: Kastamonu Örneği", Tourism and Recreation, (0) [TR Dizin] Link DOI      
Şalkamoğlu, B., Çalışkan, S. (2024) "Freeganizmin Sürdürülebilirliğe Etkisine Dair Bir İnceleme", AYDIN GASTRONOMY, 8 (2) pp. 443-450 [TR Dizin] Link DOI      
Çalışkan, S., Sevim, B., Tuncer, K. (2024) "Health tourism training: A study on secondary education", International Journal of Health Management and Tourism, 9 (3) pp. 267-284 DOI     
Çalışkan, S. (2023) "Chef&B Kimdir? Gastronomide Yeni Trend Yiyecek İçecek ve Mutfak Koordinatörlüğü", Turizm Akademik Dergisi, 10 (2) pp. 197-211 [TR Dizin] Link      
Çalışkan, S. (2023) "Aşçılık Eğitiminde Güncel Gelişmeler: Ustalık Telafi Programı", Seyahat ve Otel İşletmeciliği Dergisi, 20 (2) pp. 329-349 [TR Dizin] Link DOI      
Çalışkan, S., Gürbüz, A.K. (2022) "Otellerde Yıldız Sisteminin İşlevselliğinin Müşteri Görüşleri Işığında Değerlendirilmesi (Evaluating the Functionality of the Star Categorization of the Hotels in the Light of Customer Opinions)", Yönetim, Ekonomi ve Pazarlama Araştırmaları Dergisi, 6 (4) pp. 162-182 Link DOI  
Çalışkan, S. (2022) "Temel Beceriler Odağında Orta Öğretimde Gastronomi Eğitimi (Gastronomy Education in Secondary Education with a Focus on Basic Skills)", Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 0 (2) pp. 1128-1146 [TR Dizin] Link DOI      
Polat, E., Çalışkan, S., Met, Ö.L. (2016) "Çalışma Yeri Tercihinde İşletmelerin İş Etiği Uygulamalarının Önem Derecesi: Ortaöğretim Düzeyinde Turizm Eğitimi Alan Öğrenciler Üzerinde Bir Araştırma", Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, 19 (36) pp. 525-543 [TR Dizin] Link      
Çalışkan, S., Şalkamoğlu, B., Esen, O. (2024) "Gastronomi ve Mutfak Sanatları Lisansüstü Eğitimi; Hacı Bayram Veli Üniversitesi Örneği", 24. Ulusal Turizm Kongresi , Kastamonu, Türkiye, (Ekim 2024
Ünal, F., Çalışkan, S. (2024) "GASTRONOMİ EĞİTİMİNDE EKMEKÇİLİK UYGULAMALARI: TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA", 8 th INTERNATIONAL WEST ASIA CONGRESS OF TOURISM RESEARCH , Şırnak, Türkiye, (Temmuz 2024
Çalışkan, S. (2023) "TÜRK MUTFAĞI HAFTASI ETKİNLİKLERİ: KASTAMONU LİSELİ ŞEFLER YARIŞIYOR ÖRNEĞİ", VII. International Gastronomy Tourism Studies Congress , Kastamonu, Türkiye, (Ekim 2023 
Çalışkan, S. (2022) "SPORCU KAMPLARINDA SPORCU BESLENMESİ VE MENÜ PLANLAMA", 22. ULUSAL TURİZM KONGRESİ , (pp. 1137-1144), Burdur, Türkiye, (Aralık 2022 
Çalışkan, S. (2022) "The Role of Chefs in the Preparation of Local Dishes: The Concept of Destination Chef", 1.INTERNATIONAL TOURISM AND CULINARY CONFERENCE 1.INTERNATIONAL TOURISM AND CULINARY CONFERENCE OCTOBER 27–28, 2022 OCTOBER 27–28, 2022 AMASYA-TÜRKİYE , (pp. 656-657), Amasya, Türkiye, (Aralık 2022
Çalışkan, S. (2022) "Otellerde Yıldız Sisteminin İşlevselliğinin Müşteri Görüşleri Işığında Değerlendirilmesi", 10.LİSANSÜSTÜ TURİZM ÖĞRENCİLERİ ARAŞTIRMA KONGRESİ , (pp. 88-89), Ankara, Türkiye, (Kasım 2022   
Milli, M., Çalışkan, S. (2021) "Gastronomi ve Mutfak Sanatları Eğitimi Alan Öğrencilerin Öğrenim Gördükleri Üniversitenin Tüzel Kişiliği Eğitim Memnuniyetlerinde Etkili Midir?", 24. Ulusal Turizm Kongresi , Kastamonu, Türkiye, (Ekim 2021
Çalışkan, S. (2018) "Turizm Eğitiminde Modüler Eğitim Sistemi: Hayaller & Gerçekler", II. INTERNATIONAL APPLIED SOCIAL SCIENCES CONGRESS (C-IASOS) , (pp. 734-737), Antalya, Türkiye, (Mayıs 2018   
Çalışkan, S., Kale, G., Özdemir, S., Akın, T., Şit, Y.T., Çelik, Y. (2024) "Pasta Yapım Teknikleri", Ankara/Türkiye : MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI, ISBN: 978-975-11-7833-6  
Çalışkan, S., Akın, T., Özdemir, S., Çelik, Y., Kale, G., Çelik, Y., Şit, Y.T. (2023) "Aşçılık ve Servis Atölyesi", Ankara/Türkiye : MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI, ISBN: 978-975-11-7134-4 
Çalışkan, S., Akın, T., Özdemir, S., Kale, G., Çelik, Y., Şit, Y.T. (2023) "Gastronomi Turizmi", Ankara/Türkiye : MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI, ISBN: 978-975-11-7141-2  
Çalışkan, S., Akın, T., Özdemir, S., Kale, G., Çelik, Y., Şit, Y.T. (2023) "Osmanlı Saray Mutfağı", Ankara/Türkiye : MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI, ISBN: 978-975-11-7139-9  
Çalışkan, S., Kale, G., Özdemir, S., Akın, T., Şit, Y.T., Çelik, Y. (2022) "Aşçılık ve Servis Atölyesi 10", Ankara/Türkiye : Milli Eğitim Bakanlığı, ISBN: 978-975-11-6354-7  
Kale, G., Özdemir, S., Çalışkan, S., Akın, T., Şit, Y.T., Çelik, Y. (2022) "Konuk İlişkileri", Ankara/Türkiye : Milli Eğitim Bakanlığı, ISBN: 978-975-11-6189-5  
Çalışkan, S., Özkök, E., Süren, T., Çelik, Y. (2021) "Temel Yiyecek Üretimi ve Servis Atölyesi", Ankara/Türkiye : Milli Eğitim Bakanlığı, ISBN: 978-975-11-5699-0   
Çalışkan, S. (2024) "New Techs and Trends in Gastronomy", Kitap: Future Tourism Trends Volume 2: Technology Advancement, Trends and Innovations for the Future in Tourism, Leeds/İngiltere : Emerald Publishing, Bölüm Sayfaları: 193 / 208, ISBN: 978-1-83753-971-0   
Çalışkan, S., Esen, O. (2024) "Muğla'da Gastronomi Eğitimi", Kitap: Muğla Mutfak Kültürü ve Gastronomi Turizmi, Ankara/Türkiye : Nobel Bilimsel, Bölüm Sayfaları: 211 / 229, ISBN: 978-625-376-107-3 
Çalışkan, S. (2024) "Türk Mutfağı Haftası Etkinlikleri: Kastamonu Liseli Şefler Yarışıyor Örneği", Kitap: Sofradaki Bilim ve Lezzetteki Sanat: Gastronomiyi Kapsamlı Bir Bakış, Ankara/Türkiye : Detay Yayıncılık, Bölüm Sayfaları: 1414 / 1426, ISBN: 978-605-254-809-7 
Özer, E.Z., Çalışkan, S. (2023) "Ayurveda and Hilts Theory in the Context of the Relationship between Gastronomy and Ancient Medicine", Kitap: Gastronomy Attractions and Practices in Tourism, Berlin/Almanya : Peter Lang Group AG, Lausanne, Bölüm Sayfaları: 135 / 146, ISBN: 978-3-631-90526-5  
Çalışkan, S. (2023) "YENİLEBİLİR BÖCEKLERİN İNSAN SAĞLIĞINA ETKİLERİ ÜZERİNE LİTERATÜR ÇALIŞMASI", Kitap: Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Alanında Akademik Araştırma ve Derlemeler, Ankara/Türkiye : Platanus Publishing, Bölüm Sayfaları: 339 / 348, ISBN: 978-625-6517-42-4 
Okur, F., Çalışkan, S. (2023) "Türk Mutfak Kültüründe Unutulmaya Yüz Tutmuş Lezzetler Üzerine Bir Değerlendirme", Kitap: Turizm Araştırmaları II, Gaziantep/Türkiye : Özgür Yayın Dağıtım Co. Ltd., Bölüm Sayfaları: 113 / 126, ISBN: 978-975-447-746-7  
Çalışkan, S., Arıcı, H.E. (2018) "Gastronomi Turizmi Potansiyelinin Değerlendirilmesi ve Geliştirilmesi Kapsamında Ankara İli Ayaş İlçesi Örneği", Kitap: Geçmişten Geleceğe Taşınan Miras: Ayaş, Ankara/Türkiye : Ankara Üniversitesi, Bölüm Sayfaları: 1 / 3, ISBN: 978-975-95777-2-8   
Kayıt Yok
(Ulusal - Kitap) Gastronomi Turizmi, 2024, Editör
(Uluslararası - Kitap) SOĞUK MUTFAK, 2024, Editör
(Ulusal - Kitap) Aşçılık ve Servis Atölyesi 11, 2023, Editör
(Ulusal - Kitap) Osmanlı Saray Mutfağı, 2023, Editör
(Ulusal - Kitap) Konuk İlişkileri, 2022, Editör
(Ulusal - Kitap) Aşçılık ve Servis Atölyesi 10, 2022, Editör
Kayıt Yok
Üye, Turizm Akademisyenleri Derneği (TURAK), 2023-
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Birlikte çalışılan kişi Aktif Dönem Çalışma Sayısı
Yüksel Çelik
-
2021 - 2024 8
Gülcan Kale
-
2022 - 2024 6
SEDAT ÖZDEMİR
-
2022 - 2024 6
Tuğba Akın
-
2022 - 2024 6
Yeşim Tuğçe Şit
-
2022 - 2024 6
Kastamonu Üniversitesi
2024 3
Birengül Şalkamoğlu
-
2024 3
Eray Polat
Gümüşhane Üniversitesi
2016 - 2024 2
Faruk Ünal
-
2024 2
Filiz Okur
-
2023 - 2024 2
Melike Milli
-
2021 - 2025 2
Ozan Esen
-
2024 2
-
2018 1
-
2023 1
Ali Kemal Gürbüz
-
2022 1
Ömer Lütfü Met
-
2016 1
Aslı Eren
-
2024 1
Esma Özkök
-
2021 1
Kurtuluş Tuncer
-
2024 1
Tolga Süren
-
2021 1
2025 için Puan Bazlı Sıralamalar
Sıra (Araştırma Alanı İçinde)
258.
79052 araştırmacı içinde
Sıra (Temel Alan İçinde)
214.
33897 araştırmacı içinde
Sıra (Bilim Alanı İçinde)
82.
2165 araştırmacı içinde
Alan Adı Alandaki Toplam Öğretim Elemanı Sayısı
TÜBİTAK Araştırma Alanı Sosyal Bilimler 79052
YÖKSİS Temel Alan Sosyal-Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı 33897
YÖKSİS Bilim Alanı Turizm 2165
Anahtar Kelimeler Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Turizm İşletmeciliği, Otel İşletmeciliği
Performans Kriteri 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024 2025
Ağırlıklı Puan 0 15 0 50 0 0 80 200 395 316 30
Sıra (Araştırma Alanı İçinde) - 497 . - 493 . - - 544 . 442 . 214 . 246 . 258 .
Sıra (Temel Alan İçinde) - 407 . - 423 . - - 447 . 355 . 159 . 163 . 214 .
Sıra (Bilim Alanı İçinde) - 176 . - 196 . - - 205 . 170 . 21 . 39 . 82 .
Sıra (Anahtar Kelime (1)) - 97 . - 99 . - - 112 . 80 . 14 . 22 . 60 .
Sıra (Anahtar Kelime (2)) - - - - - - - - - - -
Sıra (Anahtar Kelime (3)) - - - - - - - - - - -
Toplam Yayın 0 1 0 2 0 0 1 7 9 14 2
Toplam Makale 0 1 0 0 0 0 0 2 2 7 2
Toplam Kitap 0 0 0 1 0 0 1 2 6 4 0
Toplam Bildiri 0 0 0 1 0 0 0 3 1 3 0
Makale (SCI) 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Makale (Uluslararası) 0 0 0 0 0 0 0 1 0 4 0
Makale (Ulusal) 0 1 0 0 0 0 0 1 2 3 2
Kitap Yazarlığı 0 0 0 0 0 0 1 2 3 1 0
Kitap Bölümü Yazarlığı 0 0 0 1 0 0 0 0 3 3 0
Bildiri (Uluslararası) 0 0 0 1 0 0 0 1 1 1 0
Bildiri (Ulusal) 0 0 0 0 0 0 0 2 0 2 0
Atıfları ve Metrikleri
Atıfları ve Metrikleri