img
img
Arş. Gör. Dr. Selda YORDAM DAĞISTAN

Arş. Gör. Dr. Selda YORDAM DAĞISTAN

  • Turizm Fakültesi
  • Turizm İşletmeciliği
  • Turizm İşletmeciliği

Genel Bilgiler

Metrikler

UNIS
Yayın
37
Atıf
53
h-index
4
Proje
6
WoS
Yayın
2
Atıf
18
h-index
1
Google Scholar
Yayın
17
Atıf
84
h-index
5
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları
Alınan Eğitimler
Doktora/Sanatta Yeterlilik/Tıpta Uzmanlık, Türkiye, Kastamonu Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği (Dr), 2019, 2019
Yüksek Lisans, Türkiye, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği (Yl) (Tezli), 2016, 2019
Lisans, Türkiye, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu, Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü, 2012, 2016
Araştırma Alanları
Otel İşletmeciliği, Sürdürülebilir Turizm, Turizm İşletmeciliği
Yıllara Göre Yayın Sayıları
Yıllara Göre Atıf Sayıları
Doktora/Sanatta Yeterlilik/Tıpta Uzmanlık, Türkiye, Kastamonu Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği (Dr), 2019, 2019
Yüksek Lisans, Türkiye, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği (Yl) (Tezli), 2016, 2019
Lisans, Türkiye, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu, Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü, 2012, 2016
İngilizce, YÖKDİL, 87, 2019
Kayıt Yok
[UAK] Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Turizm Otel İşletmeciliği
[UAK] Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Turizm Sürdürülebilir Turizm
[UAK] Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Turizm Turizm İşletmeciliği
2019-, Araştırma Görevlisi, Tam Zamanlı, Kastamonu Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Turizm İşletmeciliği Bölümü, Türkiye
2025-, Erasmus Koordinatörü, Kastamonu Üniversitesi, Türkiye
Kayıt Yok
2024-2025, Yiyecek ve İçecek İşletmelerinde Pazarlama, Lisans
2024-2025, Nature-Based Tourism, Lisans
2024-2025, Introduction to Tourism, Lisans
Kayıt Yok
SSCI, AHCI, SCI, SCI-Exp dergilerinde yayınlanan makale
Koç, D.E., Solanas, J., Yordam-Dağıstan, S., Arıcı, H.E. (2025) "Diversity, equity, and inclusion in the hospitality and tourism workplace: A quantitative systematic literature review", International Journal of Hospitality Management, 128 (0) [SSCI] Link DOI    
Yordam-Dağıstan, S., Sevim, B., Arıcı, H.E., Saydam, M.B., Köseoğlu, M.A. (2023) "Perceived risk in hospitality and tourism scholarship: a systematic review and future research agenda", JOURNAL OF TRAVEL & TOURISM MARKETING, 40 (9) pp. 863-877 [SSCI] DOI     
Ulusal alan endekslerinde (TR Dizin, ULAKBİM) yayınlanan makale
Yordam-Dağıstan, S., Sevim, B. (2024) "Turist Deneyiminin Davranışsal Niyete Etkisi: Horma Kanyonu Örneği", Cankiri Karatekin Universitesi Iktisadi ve Idari Bilimler Fakultesi Dergisi, 14 (4) pp. 856-873 [TR Dizin] Link DOI    
Yordam-Dağıstan, S., Erol, G., Düşmezkalender, E. (2024) "Mesleki Damgalama, Öznel İyi Oluş ve Mesleki Stres Arasındaki İlişki: Otel Çalışanları Üzerine Araştırma", Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 12 (4) pp. 2817-2835 [TR Dizin] Link DOI   
Sökmen, A., Sökmen, A., Yordam-Dağıstan, S. (2023) "Marka Farkındalığı ve İşten Ayrılma Niyeti İlişkisinde Marka Tatmininin Düzenleyicilik Etkisi", İşletme Araştırmaları Dergisi, 15 (4) pp. 2952-2963 [TR Dizin] Link DOI      
Yordam-Dağıstan, S., Cengiz, G. (2022) "Otantiklik Arayışı, Yiyecek Deneyimi ve Tavsiye Etme Niyeti Arasındaki İlişkilerin İncelenmesi: Alaçatı Ot Festivali Örneği", Afyon Kocatepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, 24 (4) pp. 1606-1620 [TR Dizin] Link DOI    
Şimşek, A., Yordam-Dağıstan, S. (2021) "Gastronomi Turizmi Bağlamında Turistlerin Yöresel Yiyecek Satın Alma Davranışı: Hatay Örneği", Turk Turizm Arastirmalari Dergisi, 5 (3) pp. 1635-1651 [TR Dizin] DOI    
Akkuş, Ç., Yordam-Dağıstan, S. (2021) "Rekreasyon Deneyimi, Memnuniyet ve Çevreye Duyarlı Davranış İlişkisi: Horma Kanyonu Örneği", Turizm Akademik Dergisi, 8 (1) pp. 15-28 [TR Dizin] Link    
Akkuş, Ç., Yordam-Dağıstan, S. (2021) "Yerel Halkın Milli Parklara Yönelik Çevresel Kimlik, Çevresel Tutum ve Katılım Yaklaşımları", Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi, 32 (1) pp. 19-30 [TR Dizin] DOI    
Akkuş, Ç., Yordam-Dağıstan, S. (2020) "Kastamonu Yemek Kültürünün UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı Kriterleri Kapsamında İncelenmesi", Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 8 (2) pp. 915-936 [TR Dizin] DOI    
Yordam-Dağıstan, S., Düşmezkalender, E. (2019) "Toplum Temelli Turizm: Lavanta Kokulu Köy Örneği", Turk Turizm Arastirmalari Dergisi, 3 (4) pp. 1211-1227 [TR Dizin] Link DOI     
Diğer hakemli ulusal dergilerde yayınlanan makale
Sökmen, A., Yordam-Dağıstan, S., Eren, A. (2022) "Marka Reklamının Marka Deneyimi ve Marka Sadakatine Etkisinde Marka Tatmininin Aracılık Rolü: Otel Konukları Üzerine Bir Araştırma", Uluslararası Türk Dünyası Turizm Araştırmaları Dergisi, 7 (2) pp. 44-59 Link DOI    
Yordam-Dağıstan, S. (2021) "Algılanan Otantiklik, Yiyecek Deneyimi ve Davranışsal Niyet İlişkisi: Alaçatı Ot Festivali Örneği", OCAK: Türk Mutfak Kültürü Araştırmaları Dergisi, 1 (1) pp. 45-53 Link    
Cengiz, G., Yordam-Dağıstan, S. (2021) "Ev Sahipleri Gözüyle Arkadaş Akraba Ziyaretlerinin Piyasa Bağları Kapsamında İncelenmesi", Turkish Studies-Social Sciences, 16 (1) pp. 1-17 DOI    
Koç, D.E., Yordam-Dağıstan, S., Özkır, N. (2024) "Turist Rehberliği Uzmanlaşma Eğitimlerinde Kastamonu'nun Unutulan Potansiyeli", Ulusal Turizm Kongresi , Türkiye, (Ekim 2024) 
Yordam-Dağıstan, S., Türk, T., Sevim, B., Haberal, H. (2024) "Macera Turizmine Yönelik Geliştirilen Rotaların Web Tabanlı Coğrafi Bilgi Sistemleri (CBS) ile Sunumu: Kastamonu İli Örneği", 76. Türkiye Jeoloji Kurultayı , Ankara, Türkiye, (Mayıs 2024) 
Koç, D.E., Yordam-Dağıstan, S. (2023) "Türkiye Turist Rehberliği Eğitiminin Yunanistan İle Karşılaştırılması", Ulusal Turizm Kongresi , Türkiye, (Ekim 2023) 
Yordam-Dağıstan, S., Sevim, B. (2023) "Yerel Halkın Turizm Eğitimi Sonrası Girişimcilik Niyetleri Üzerine Bir Araştırma", Ulusal Turizm Kongresi , Türkiye, (Ekim 2023) 
Sevim, B., Yordam-Dağıstan, S. (2022) "Tabiat Turizmi İçerikli Makaleler Üzerine Bibliyometrik Bir Araştırma", Kastamonu Tabiat Turizmi Sempozyumu , (Mart 2022) 
Erdoğan, Y., Yordam-Dağıstan, S. (2020) "Türk Dünyasında Alternatif Turizm Türlerinin Belirlenmesi", 6. Uluslararası Türk Dünyası Sempozyumu , (pp. 863), Denizli, Türkiye, (Ekim 2020) 
Cengiz, G., Yordam-Dağıstan, S. (2019) "Kastamonu’da Faaliyet Gösteren TaTuTa Çiftliklerinin Gastronomik Faaliyetlerinin İncelenmesi", GANUD Uluslararası Gastronomi, Beslenme ve Diyetetik Kongresi , (pp. 409-415), Gaziantep, Türkiye, (Aralık 2019)   
Düşmezkalender, E., Özhasar, Y., Yordam-Dağıstan, S. (2019) "Yayla Turizmi: Karadeniz Bölgesi’ne Düzenlenen Turlar Üzerine Bir İnceleme", II. ULUSLARARASI COĞRAFYA EĞİTİMİ KONGRESİ , Eskişehir, Türkiye, (Aralık 2019)  
Yordam-Dağıstan, S., Düşmezkalender, E. (2019) "Toplum Temelli Turizme Kavramsal Bir Bakış", 6. Multidisipliner Çalışmaları Kongresi , (Mayıs 2019)  
Seçilmiş, C., Kılıç, İ., Yordam-Dağıstan, S. (2017) "Turistik Merkezlerde Toplumsal Taşıma Kapasitesi:Eskişehir Örneği", I. Uluslararası Sürdürülebilir Turizm Kongresi , Türkiye, (Aralık 2017)   
Sarı, Y., Yordam-Dağıstan, S. (2017) "Turizmde Web Madenciliği", Uluslararası Kültürel Miras ve Turizm Kongresi , (Haziran 2017) 
Kayıt Yok
Sevim, B., Yordam-Dağıstan, S. (2023) "İklim Değişikliğine Karşı Sorumlu Turizm", Kitap: İklimin Geleceği: İklim Geleceğine Disiplinlerarası Bir Bakış, Türkiye : Palet Yayınları, Bölüm Sayfaları: 137 / 148, ISBN: 978-625-6401-57-0  
Sevim, B., Yordam-Dağıstan, S. (2023) "Şehir Pazarlamasında Örnek Uygulamalar", Kitap: Turizm ve Şehir Pazarlaması, Türkiye : Nobel, Bölüm Sayfaları: 299 / 316, ISBN: 978-625-397-092-5  
Yordam-Dağıstan, S. (2022) "Yenilebilir Ot Festivalleri", Kitap: Gastronomi Deneyiminde Rotalar ve Festivaller, Türkiye : Nobel, Bölüm Sayfaları: 337 / 360, ISBN: 978-605-133-033-4 
Sevim, B., Yordam-Dağıstan, S. (2022) "Miras Turizmi ve Kırsal Turizm", Kitap: Her Yönüyle Miras Turizmi, Türkiye : Detay Yayıncılık, Bölüm Sayfaları: 188 / 196, ISBN: 978-605-254-711-3  
Pamukçu, H., Yordam-Dağıstan, S. (2022) "Kastamonu Üniversitesi Turizm İşletmeciliği Doktora Programı", Kitap: Türkiye Turizm Ansiklopedisi, Türkiye : Detay Yayıncılık, Bölüm Sayfaları: 282 / 282, ISBN: 978-605-254-559-1 
Pamukçu, H., Yordam-Dağıstan, S. (2022) "Kastamonu Üniversitesi Turizm İşletmeciliği Yüksek Lisans Programı", Kitap: Türkiye Turizm Ansiklopedisi, Türkiye : Detay Yayıncılık, Bölüm Sayfaları: 283 / 283, ISBN: 978-605-254-559-1 
Pamukçu, H., Yordam-Dağıstan, S. (2022) "Kastamonu Üniversitesi İnanç Turizmi Yüksek Lisans Programı", Kitap: Türkiye Turizm Ansiklopedisi, Türkiye : Detay Yayıncılık, Bölüm Sayfaları: 281 / 281, ISBN: 978-605-254-559-1 
Yordam-Dağıstan, S. (2022) "Kastamonu Kent Tarihi Müzesi", Kitap: Türkiye Turizm Ansiklopedisi, Türkiye : Detay Yayıncılık, Bölüm Sayfaları: 278 / 278, ISBN: 978-605-254-559-1 
Yordam-Dağıstan, S. (2022) "Eskişehir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü", Kitap: Türkiye Turizm Ansiklopedisi, Türkiye : Detay Yayıncılık, Bölüm Sayfaları: 305 / 305, ISBN: 978-605-254-556-0 
Yordam-Dağıstan, S. (2022) "Akdeniz camping", Kitap: Türkiye Turizm Ansiklopedisi, Türkiye : Detay Yayıncılık, Bölüm Sayfaları: 154 / 154, ISBN: 978-605-254-552-2 
Sevim, B., Yordam-Dağıstan, S. (2021) "New Generation Accommodation Concept: Glamping", Kitap: Academic Turkish World Studies: Tourism, Culture, Art and Architecture, : Peter Lang, Bölüm Sayfaları: 107 / 118, ISBN: 978-3-631-85346-7  
Sevim, B., Yordam-Dağıstan, S. (2021) "Turizm Sektöründe Paylaşım Ekonomisi", Kitap: Turizm Sektöründe Pazarlama Paradigmaları, Türkiye : Gazi Kitabevi, Bölüm Sayfaları: 123 / 134, ISBN: 978-625-7530-84-2  
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Atıf Sayılarına Göre Yayınlar
A: SCI/SSCI/AHCI, B: ESCI, C: Scopus, D: Uluslararası Alan Index, E: Diğer Uluslararası, F: TR Dizin, G: Uluslararası Kitap, H: Ulusal Kitap, I: Diğer Ulusal, J: Toplam
Sıra Yayın A B C D E F G H I J
1 Kastamonu Yemek Kültürünün UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı Kriterleri Kapsamında İncelenmesi 0 0 0 0 3 8 12 0 0 23
2 Perceived risk in hospitality and tourism scholarship: a systematic review and future research agenda 3 0 0 2 0 0 0 0 0 5
3 Rekreasyon Deneyimi, Memnuniyet ve Çevreye Duyarlı Davranış İlişkisi: Horma Kanyonu Örneği 0 0 0 0 2 1 2 0 0 5
4 Toplum Temelli Turizm: Lavanta Kokulu Köy Örneği 0 0 0 0 1 1 2 0 0 4
5 Gastronomi Turizmi Bağlamında Turistlerin Yöresel Yiyecek Satın Alma Davranışı: Hatay Örneği 1 0 0 0 1 1 0 0 0 3
6 Otantiklik Arayışı, Yiyecek Deneyimi ve Tavsiye Etme Niyeti Arasındaki İlişkilerin İncelenmesi: Alaçatı Ot Festivali Örneği 0 0 0 0 0 1 2 0 0 3
7 Yayla Turizmi: Karadeniz Bölgesi’ne Düzenlenen Turlar Üzerine Bir İnceleme 0 0 0 0 0 0 1 1 0 2
8 Yerel Halkın Milli Parklara Yönelik Çevresel Kimlik, Çevresel Tutum ve Katılım Yaklaşımları 0 0 0 0 0 1 1 0 0 2
9 Academic Turkish World Studies: Tourism, Culture, Art and Architecture 0 0 0 0 0 1 0 0 0 1
10 Ev Sahipleri Gözüyle Arkadaş Akraba Ziyaretlerinin Piyasa Bağları Kapsamında İncelenmesi 0 0 0 0 0 0 1 0 0 1
11 Her Yönüyle Miras Turizmi 0 0 0 0 0 0 1 0 0 1
12 Marka Farkındalığı ve İşten Ayrılma Niyeti İlişkisinde Marka Tatmininin Düzenleyicilik Etkisi 0 0 0 0 1 0 0 0 0 1
13 Marka Reklamının Marka Deneyimi ve Marka Sadakatine Etkisinde Marka Tatmininin Aracılık Rolü: Otel Konukları Üzerine Bir Araştırma 0 0 0 0 0 1 0 0 0 1
14 Turistik Merkezlerde Toplumsal Taşıma Kapasitesi:Eskişehir Örneği 0 0 0 0 0 0 1 0 0 1
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Birlikte çalışılan kişi Aktif Dönem Çalışma Sayısı
Kastamonu Üniversitesi
2021 - 2024 10
Ebru Düşmezkalender
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi
2019 - 2024 4
Kastamonu Üniversitesi
2023 - 2025 3
Kastamonu Üniversitesi
2019 - 2022 3
Kastamonu Üniversitesi
2020 - 2021 3
Hüseyin Pamukçu
Afyon Kocatepe Üniversitesi
2022 3
Kastamonu Üniversitesi
2022 - 2023 2
Kastamonu Üniversitesi
2023 - 2025 2
-
2021 1
Kastamonu Üniversitesi
2020 1
-
2024 1
Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi
2023 1
Yaşar Sarı
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi
2017 1
Günay Erol
-
2024 1
Cihan Seçilmiş
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi
2017 1
Tarık Türk
-
2024 1
İlker Kılıç
Yozgat Bozok Üniversitesi
2017 1
Yunus Özhasar
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi
2019 1
Mehmet Bahri Saydam
-
2023 1
Aslı Eren
-
2022 1
Judith Solanas
-
2025 1
Mehmet Ali Köseoğlu
-
2023 1
Nursel Özkır
-
2024 1
2025 için Puan Bazlı Sıralamalar
Sıra (Araştırma Alanı İçinde)
299.
78285 araştırmacı içinde
Sıra (Temel Alan İçinde)
248.
33733 araştırmacı içinde
Sıra (Bilim Alanı İçinde)
93.
2170 araştırmacı içinde
Alan Adı Alandaki Toplam Öğretim Elemanı Sayısı
TÜBİTAK Araştırma Alanı Sosyal Bilimler 78285
YÖKSİS Temel Alan Sosyal-Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı 33733
YÖKSİS Bilim Alanı Turizm 2170
Anahtar Kelimeler Otel İşletmeciliği, Sürdürülebilir Turizm, Turizm İşletmeciliği
Performans Kriteri 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024 2025
Ağırlıklı Puan 0 0 6 0 24 17 157 350 151 35 50
Sıra (Araştırma Alanı İçinde) - - 556 . - 531 . 523 . 466 . 293 . 454 . 518 . 299 .
Sıra (Temel Alan İçinde) - - 450 . - 457 . 441 . 370 . 213 . 382 . 426 . 248 .
Sıra (Bilim Alanı İçinde) - - 201 . - 243 . 205 . 144 . 85 . 131 . 213 . 93 .
Sıra (Anahtar Kelime (1)) - - 109 . - 121 . 106 . 60 . 25 . 49 . 91 . 46 .
Sıra (Anahtar Kelime (2)) - - 127 . - 137 . 111 . 74 . 41 . 71 . 119 . 47 .
Sıra (Anahtar Kelime (3)) - - 166 . - 200 . 161 . 118 . 63 . 96 . 169 . 77 .
Toplam Yayın 0 0 2 0 4 2 8 10 6 4 1
Toplam Makale 0 0 0 0 1 1 5 2 2 2 1
Toplam Kitap 0 0 0 0 0 0 2 8 2 0 0
Toplam Bildiri 0 0 2 0 3 1 1 0 2 2 0
Makale (SCI) 0 0 0 0 0 0 0 0 1 0 1
Makale (Uluslararası) 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Makale (Ulusal) 0 0 0 0 1 1 5 2 1 2 0
Kitap Yazarlığı 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Kitap Bölümü Yazarlığı 0 0 0 0 0 0 2 8 2 0 0
Bildiri (Uluslararası) 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Bildiri (Ulusal) 0 0 2 0 3 1 1 0 2 2 0
Atıfları ve Metrikleri
Atıfları ve Metrikleri