Doktora/Sanatta Yeterlilik/Tıpta Uzmanlık, Türkiye, Kastamonu Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği (Dr), 2019, 2019 |
Yüksek Lisans, Türkiye, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği (Yl) (Tezli), 2016, 2019 |
Lisans, Türkiye, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu, Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü, 2012, 2016 |
Doktora/Sanatta Yeterlilik/Tıpta Uzmanlık, Türkiye, Kastamonu Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği (Dr), 2019, 2019 |
Yüksek Lisans, Türkiye, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği (Yl) (Tezli), 2016, 2019 |
Lisans, Türkiye, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu, Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü, 2012, 2016 |
Selda YORDAM DAĞISTAN, Doktora, Doğa turizmi deneyiminin memnuniyete etkisinde yenilik arayışı, algılanan risk ve destinasyon imajının rolü, Kastamonu Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği Ana Bilim Dalı, 2024 |
İngilizce, YÖKDİL, 87, 2019 |
Kayıt Yok |
[UAK] Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Turizm Otel İşletmeciliği |
[UAK] Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Turizm Sürdürülebilir Turizm |
[UAK] Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Turizm Turizm İşletmeciliği |
2019-, Araştırma Görevlisi, Tam Zamanlı, Kastamonu Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Turizm İşletmeciliği Bölümü, Türkiye |
Kayıt Yok |
Kayıt Yok |
Kayıt Yok |
Kayıt Yok |
Kastamonu’da Macera Turizmi ve Doğa Sporları Potansiyelinin İncelenmesi, Rotaların Geliştirilmesi ve Haritalandırılması Diğer ulusal kamu veya özel kuruluşlar tarafından desteklenen bilimsel araştırma projeleri: Araştırmacı , 2022-2024 |
Yerel Halkın Turizm Bilincinin Geliştirilmesi ve Girişimcilik Kapasitesinin Arttırılması Diğer ulusal kamu veya özel kuruluşlar tarafından desteklenen bilimsel araştırma projeleri: Araştırmacı , 2022-2023 |
Yerel Halkın Toplum Temelli Turizme ve Yaşam Kalitesine İlişkin Algıları: Lavanta Kokulu Köy Örneği BAP Proje: Araştırmacı , 2017-2019 |
Kayıt Yok |
SÖKMEN, A., SÖKMEN, A., YORDAM-DAĞISTAN, S. (2023) "Marka Farkındalığı ve İşten Ayrılma Niyeti İlişkisinde Marka Tatmininin Düzenleyicilik Etkisi", İşletme Araştırmaları Dergisi, 15 (4) pp. 2952-2963 [TR Dizin] Link DOI |
YORDAM-DAĞISTAN, S., SEVİM, B., ARICI, H.E., Saydam, M.B., Köseoğlu, M.A. (2023) "Perceived risk in hospitality and tourism scholarship: a systematic review and future research agenda", JOURNAL OF TRAVEL & TOURISM MARKETING, 40 (9) pp. 863-877 [SSCI] DOI |
SÖKMEN, A., YORDAM-DAĞISTAN, S., Eren, A. (2022) "Marka Reklamının Marka Deneyimi ve Marka Sadakatine Etkisinde Marka Tatmininin Aracılık Rolü: Otel Konukları Üzerine Bir Araştırma", Uluslararası Türk Dünyası Turizm Araştırmaları Dergisi, 7 (2) pp. 44-59 Link DOI |
YORDAM-DAĞISTAN, S., CENGİZ, G. (2022) "Otantiklik Arayışı, Yiyecek Deneyimi ve Tavsiye Etme Niyeti Arasındaki İlişkilerin İncelenmesi: Alaçatı Ot Festivali Örneği", Afyon Kocatepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, 24 (4) pp. 1606-1620 [TR Dizin] Link DOI |
ŞİMŞEK, A., YORDAM-DAĞISTAN, S. (2021) "Gastronomi Turizmi Bağlamında Turistlerin Yöresel Yiyecek Satın Alma Davranışı: Hatay Örneği", Turk Turizm Arastirmalari Dergisi, 5 (3) pp. 1635-1651 [TR Dizin] DOI |
YORDAM-DAĞISTAN, S. (2021) "Algılanan Otantiklik, Yiyecek Deneyimi ve Davranışsal Niyet İlişkisi: Alaçatı Ot Festivali Örneği", OCAK: Türk Mutfak Kültürü Araştırmaları Dergisi, 1 (1) pp. 45-53 Link |
AKKUŞ, Ç., YORDAM-DAĞISTAN, S. (2021) "Rekreasyon Deneyimi, Memnuniyet ve Çevreye Duyarlı Davranış İlişkisi: Horma Kanyonu Örneği", Turizm Akademik Dergisi, 8 (1) pp. 15-28 [TR Dizin] Link |
AKKUŞ, Ç., YORDAM-DAĞISTAN, S. (2021) "Yerel Halkın Milli Parklara Yönelik Çevresel Kimlik, Çevresel Tutum ve Katılım Yaklaşımları", Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi, 32 (1) pp. 19-30 [TR Dizin] DOI |
CENGİZ, G., YORDAM-DAĞISTAN, S. (2021) "Ev Sahipleri Gözüyle Arkadaş Akraba Ziyaretlerinin Piyasa Bağları Kapsamında İncelenmesi", Turkish Studies-Social Sciences, 16 (1) pp. 1-17 DOI |
AKKUŞ, Ç., YORDAM-DAĞISTAN, S. (2020) "Kastamonu Yemek Kültürünün UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı Kriterleri Kapsamında İncelenmesi", Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 8 (2) pp. 915-936 [TR Dizin] DOI |
YORDAM-DAĞISTAN, S., Düşmezkalender, E. (2019) "Toplum Temelli Turizm: Lavanta Kokulu Köy Örneği", Turk Turizm Arastirmalari Dergisi, 3 (4) pp. 1211-1227 [TR Dizin] Link DOI |
KOÇ, D.E., YORDAM-DAĞISTAN, S. (2023) "Türkiye Turist Rehberliği Eğitiminin Yunanistan İle Karşılaştırılması", Ulusal Turizm Kongresi , Türkiye, (Ekim 2023) |
YORDAM-DAĞISTAN, S., SEVİM, B. (2023) "Yerel Halkın Turizm Eğitimi Sonrası Girişimcilik Niyetleri Üzerine Bir Araştırma", Ulusal Turizm Kongresi , Türkiye, (Ekim 2023) |
ERDOĞAN, Y., YORDAM-DAĞISTAN, S. (2020) "Türk Dünyasında Alternatif Turizm Türlerinin Belirlenmesi", 6. Uluslararası Türk Dünyası Sempozyumu , (pp. 863), Denizli, Türkiye, (Ekim 2020) |
CENGİZ, G., YORDAM-DAĞISTAN, S. (2019) "Kastamonu’da Faaliyet Gösteren TaTuTa Çiftliklerinin Gastronomik Faaliyetlerinin İncelenmesi", GANUD Uluslararası Gastronomi, Beslenme ve Diyetetik Kongresi , (pp. 409-415), Gaziantep, Türkiye, (Aralık 2019) |
Düşmezkalender, E., Özhasar, Y., YORDAM-DAĞISTAN, S. (2019) "Yayla Turizmi: Karadeniz Bölgesi’ne Düzenlenen Turlar Üzerine Bir İnceleme", II. ULUSLARARASI COĞRAFYA EĞİTİMİ KONGRESİ , Eskişehir, Türkiye, (Aralık 2019) |
Düşmezkalender, E., Özhasar, Y., YORDAM-DAĞISTAN, S. (2019) "Yayla Turizmi: Karadeniz Bölgesi’ne Düzenlenen Yayla TurlarıÜzerine Bir İnceleme", II. UluslararasıCoğrafya Eğitimi Kongresi (Ucek 2019) , Eskişehir, Türkiye, (Ekim 2019) |
YORDAM-DAĞISTAN, S., Düşmezkalender, E. (2019) "Toplum Temelli Turizme Kavramsal Bir Bakış", 6. Multidisipliner Çalışmaları Kongresi , (Mayıs 2019) |
Seçilmiş, C., Kılıç, İ., YORDAM-DAĞISTAN, S. (2017) "Turistik Merkezlerde Toplumsal Taşıma Kapasitesi:Eskişehir Örneği", I. Uluslararası Sürdürülebilir Turizm Kongresi , Türkiye, (Aralık 2017) |
Sarı, Y., YORDAM-DAĞISTAN, S. (2017) "Turizmde Web Madenciliği", Uluslararası Kültürel Miras ve Turizm Kongresi , (Haziran 2017) |
Kayıt Yok |
SEVİM, B., YORDAM-DAĞISTAN, S. (2023) "İklim Değişikliğine Karşı Sorumlu Turizm", Kitap: İklimin Geleceği: İklim Geleceğine Disiplinlerarası Bir Bakış, Türkiye : Palet Yayınları, Bölüm Sayfaları: 137 / 148, ISBN: 978-625-6401-57-0 |
SEVİM, B., YORDAM-DAĞISTAN, S. (2023) "Şehir Pazarlamasında Örnek Uygulamalar", Kitap: Turizm ve Şehir Pazarlaması, Türkiye : Nobel, Bölüm Sayfaları: 299 / 316, ISBN: 978-625-397-092-5 |
YORDAM-DAĞISTAN, S. (2022) "Yenilebilir Ot Festivalleri", Kitap: Gastronomi Deneyiminde Rotalar ve Festivaller, Türkiye : Nobel, Bölüm Sayfaları: 337 / 360, ISBN: 978-605-133-033-4 |
SEVİM, B., YORDAM-DAĞISTAN, S. (2022) "Miras Turizmi ve Kırsal Turizm", Kitap: Her Yönüyle Miras Turizmi, Türkiye : Detay Yayıncılık, Bölüm Sayfaları: 188 / 196, ISBN: 978-605-254-711-3 |
SEVİM, B., YORDAM-DAĞISTAN, S. (2021) "New Generation Accommodation Concept: Glamping", Kitap: Academic Turkish World Studies: Tourism, Culture, Art and Architecture, : Peter Lang, Bölüm Sayfaları: 107 / 118, ISBN: 978-3-631-85346-7 |
SEVİM, B., YORDAM-DAĞISTAN, S. (2021) "Turizm Sektöründe Paylaşım Ekonomisi", Kitap: Turizm Sektöründe Pazarlama Paradigmaları, Türkiye : Gazi Kitabevi, Bölüm Sayfaları: 123 / 134, ISBN: 978-625-7530-84-2 |
Kayıt Yok |
Kayıt Yok |
Kayıt Yok |
Kayıt Yok |
Kayıt Yok |
Kayıt Yok |
Kayıt Yok |
Kayıt Yok |
Birlikte çalışılan kişi | Aktif Dönem | Çalışma Sayısı |
Kastamonu Üniversitesi
|
2021 - 2023 | 7 |
Ebru Düşmezkalender
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi
|
2019 | 4 |
Kastamonu Üniversitesi
|
2019 - 2022 | 3 |
Kastamonu Üniversitesi
|
2020 - 2021 | 3 |
Kastamonu Üniversitesi
|
2022 - 2023 | 2 |
Yunus Özhasar
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi
|
2019 | 2 |
-
|
2023 | 1 |
-
|
2021 | 1 |
Kastamonu Üniversitesi
|
2020 | 1 |
-
|
2023 | 1 |
Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi
|
2023 | 1 |
Yaşar Sarı
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi
|
2017 | 1 |
Cihan Seçilmiş
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi
|
2017 | 1 |
İlker Kılıç
Yozgat Bozok Üniversitesi
|
2017 | 1 |
Mehmet Bahri Saydam
-
|
2023 | 1 |
Aslı Eren
-
|
2022 | 1 |
Mehmet Ali Köseoğlu
-
|
2023 | 1 |
Alan Adı | Alandaki Toplam Öğretim Elemanı Sayısı | |
TÜBİTAK Araştırma Alanı | Sosyal Bilimler | 78368 |
YÖKSİS Temel Alan | Sosyal-Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı | 33180 |
YÖKSİS Bilim Alanı | Turizm | 2074 |
Anahtar Kelimeler | Otel İşletmeciliği, Sürdürülebilir Turizm, Turizm İşletmeciliği |
Performans Kriteri | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | 2021 | 2022 | 2023 | 2024 |
Ağırlıklı Puan | 0 | 0 | 20 | 0 | 45 | 20 | 155 | 110 | 151 | 0 |
Sıra (Araştırma Alanı İçinde) | - | - | 529 . | - | 499 . | 507 . | 471 . | 515 . | 454 . | - |
Sıra (Temel Alan İçinde) | - | - | 431 . | - | 435 . | 432 . | 381 . | 439 . | 374 . | - |
Sıra (Bilim Alanı İçinde) | - | - | 198 . | - | 211 . | 200 . | 147 . | 214 . | 120 . | - |
Sıra (Anahtar Kelime (1)) | - | - | 109 . | - | 105 . | 104 . | 62 . | 88 . | 53 . | - |
Sıra (Anahtar Kelime (2)) | - | - | 121 . | - | 122 . | 107 . | 74 . | 114 . | 66 . | - |
Sıra (Anahtar Kelime (3)) | - | - | 161 . | - | 176 . | 156 . | 116 . | 164 . | 85 . | - |
Toplam Yayın | 0 | 0 | 2 | 0 | 4 | 2 | 7 | 4 | 6 | 0 |
Toplam Makale | 0 | 0 | 0 | 0 | 1 | 1 | 5 | 2 | 2 | 0 |
Toplam Kitap | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 2 | 2 | 2 | 0 |
Toplam Bildiri | 0 | 0 | 2 | 0 | 3 | 1 | 0 | 0 | 2 | 0 |
Makale (SCI) | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 1 | 0 |
Makale (Uluslararası) | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 1 | 0 | 0 |
Makale (Ulusal) | 0 | 0 | 0 | 0 | 1 | 1 | 5 | 1 | 1 | 0 |
Kitap Yazarlığı | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
Kitap Bölümü Yazarlığı | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 2 | 2 | 2 | 0 |
Bildiri (Uluslararası) | 0 | 0 | 2 | 0 | 3 | 1 | 0 | 0 | 0 | 0 |
Bildiri (Ulusal) | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 2 | 0 |