img

Dr. Öğr. Üyesi Yasin AKKEMİK

  • Veteriner Fakültesi Dekanlığı
  • Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Bölümü
  • Veterinerlik Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Anabilim Dalı

Genel Bilgiler

Metrikler

UNIS
Yayın
49
Atıf
6
h-index
1
Proje
6
WoS
Yayın
1
Atıf
0
h-index
0
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları
Alınan Eğitimler
Lisans, Türkiye, Selçuk Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Veteriner Pr., 2006, 2011
Doktora/Sanatta Yeterlilik/Tıpta Uzmanlık, Türkiye, Selçuk Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Besin Hijyeni ve Teknolojisi (Dr), 2018, 2020
Araştırma Alanları
Yıllara Göre Yayın Sayıları
Yıllara Göre Atıf Sayıları
Doktora/Sanatta Yeterlilik/Tıpta Uzmanlık, Türkiye, Selçuk Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Besin Hijyeni ve Teknolojisi (Dr), 2018, 2020
Lisans, Türkiye, Selçuk Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Veteriner Pr., 2006, 2011
Kayıt Yok
İngilizce, YÖKDİL, 67, 2019
Sertifika, TS EN ISO 22000:2018, KONYA, Türkiye, 09-04-2019, 10-04-2019
Sertifika, TS ISO 31000, KONYA, Türkiye, 02-04-2019, 02-04-2019
Sertifika, EOQ Food Safety Auditor Junior, Konya, Türkiye, 05-07-2019, 05-07-2019
Sertifika, TS ISO/IEC 27001, KONYA, Türkiye, 12-12-2018, 12-12-2018
Sertifika, TS ISO/IEC 27001, KONYA, Türkiye, 11-12-2018, 11-12-2018
Sertifika, TS EN ISO 9001:2015, KONYA, Türkiye, 04-12-2017, 05-12-2017
Sertifika, TS EN ISO 9001:2015, KONYA, Türkiye, 07-12-2017, 08-12-2017
Sertifika, TS EN ISO 9001:2015, KONYA, Türkiye, 06-12-2017, 06-12-2017
[UAK] Sağlık Bilimleri Veteriner Gıda Hijyeni ve Teknolojisi
2022-, Doktor Öğretim Üyesi, Tam Zamanlı, Kastamonu Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Bölümü, Türkiye
2013-2022, Öğretim Görevlisi, Tam Zamanlı, Selçuk Üniversitesi, Karapınar Aydoğanlar Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme Bölümü, Türkiye
2016-, Myo/Yüksekokul Müdür Yardımcısı, Selçuk Üniversitesi, Türkiye
Kayıt Yok
2022-2023, Et Hijyeni Muayenesi ve Teknolojisi, Lisans
2022-2023, Gıda hijyeni ve Teknolojisi, Lisans
2018-2019, Mikrobiyoloji, Ön Lisans
2018-2019, Beslenme İlkeleri, Ön Lisans
2018-2019, Kalite Güvencesi ve Standartları, Ön Lisans
2018-2019, Gıdalarda Temel İşlemler, Ön Lisans
2018-2019, Süt Hayvanları Yetiştiriciliği, Ön Lisans
2018-2019, Gıda Güvenliği, Ön Lisans
Kayıt Yok
Kastamonu Ballarının Bazı Fizikokimyasal ve Mikrobiyolojik Özelliklerinin Belirlenmesi (Ulusal) Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi: Yürütücü , 2023
Kastamonu İlinde Hayvancılık Alanında Topraktan Ürüne Mikro/Nano plastiklerin Takip Edilmesi (Ulusal) TÜBA ve TÜBİTAK Destekli Proje: Araştırmacı , 2023
Glutensiz Et somunu Üretimi ve Kalite Niteliklerinin Belirlenmesi (Ulusal) Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi: Araştırmacı , 2022
Kesim Hattının Farklı Aşamalarında Broiler Karkaslarında Arcobacter Türlerinin Varlığı ve Antimikrobiyel Dirençlerinin Belirlenmesi (Ulusal) Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi: Araştırmacı , 2021-2022
KONYA KARAPINAR DOĞAL SİT ALANLARI VE ÇEVRESİNDE İKLİM DOSTU İYİ TARIM UYGULAMALARI VE TARIMDA SUYUN VERİMLİ KULLANILMASI (Ulusal) Diğer Kamu Kuruluşları (Yükseköğretim Kurumları Hariç): Araştırmacı , 2019-2019
Dondurma Üretiminde Konjak Sakızı İçeren Stabilizatör Karışımlarının Bazı Kalite Niteliklerine Etkisi (Ulusal) Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi: Araştırmacı , 2015-2017
Kayıt Yok
Akkemik, Y., Güner, A. (2024) "Determination of the presence and antimicrobial resistance of Arcobacter species in broiler carcasses at different stages of slaughter line", Food Science & Nutrition, (0) [SCI Expanded] Link DOI    
Güngören, A., Demircioğlu, A., Akkemik, Y., Güner, A. (2023) "Impact of Elaeagnus angustifolia flour added to bio-yogurt on probiotic survival and monitoring of in vitro acid tolerance in synthetic gastric fluid", Brazilian Journal of Food Technology, 26 (0) DOI   
Yılmaz, T., Gürdemir, E., Nizamlıoğlu, A., Akkemik, Y., Güner, A. (2023) "Investigation of Some Physio-Chemical and Microbiological Quality of Fresh Meat Sold Online", Eurasian Journal of Veterinary Sciences, 39 (3) pp. 106-113 [TR Dizin] Link DOI    
Akkemik, Y., Güner, A. (2021) "In vitro meat (cultured meat) production", Eurasian Journal of Veterinary Sciences, 37 (3) pp. 217-224 [TR Dizin] Link DOI  
Akkemik, Y., Güner, A. (2020) "Gıda Ambalaj Sistemlerinde Yeni Yaklaşımlar: Akıllı Ambalaj Sistemleri", Turkish Journal of Scientific Reviews, 13 (1) pp. 9-22 Link  
Akkemik, Y., Güner, A. (2020) "COVID-19 Salgını Bir Gıda Güvenliği Tehlikesi Midir?", Journal of Turkish Studies, (4) pp. 15-23 DOI   
Tekinşen, K.K., Biçer, Y., Akkemik, Y. (2017) "The effect of the stabilizer mixture containing konjac gum on the some quality properties of Kahramanmaraş type ice cream", Eurasian Journal of Veterinary Sciences, 33 (2) pp. 113-119 [TR Dizin] Link DOI   
Akkemik, Y., Güner, A. (2021) "Photobacterium: Bioluminescent Feature, Importance in Food Degradation and Poisoning", Euro Asia 8th. İnternational Congress on Applied Sciences , (pp. 769-777), Tashkent, Özbekistan, (Mart 2021
Yılmaz, T., Gürdemir, E., Nizamlıoğlu, A., Akkemik, Y., Güner, A. (2021) "ONLİNE SİPARİŞ EDİLEN TAZE ETLERİN BAZI FİZİKO-KİMYASAL VE MİKROBİYOLOJİK KALİTELERİNİN İNCELENMESİ", 9. VETERİNER GIDA HİJYENİ KONGRESİ , Türkiye, (Aralık 2021
Akkemik, Y., Güner, A. (2020) "A Neglected Zoonosis: Brucellosis", 6th International Euroasia Congress on Scientific Researches and Recent Trends , (pp. 542-552), Baku, Azerbaycan, (Haziran 2020
Akkemik, Y., Güner, A. (2020) "Honey, Composition, Importance in Public Health", 2. Uluslararası Gıda, Tarım ve Veteriner Bilimleri Kongresi , (pp. 79), Konya, Türkiye, (Mart 2020
Telli, N., Akkemik, Y. (2020) "3-Monochloropropane-1,2 (3-MCPD) in Foods", International Euroasia Congress on Scientific Researches and Recent Trends-VII , (pp. 21-29), Baku, Azerbaycan, (Aralık 2020
Akkemik, Y., Güner, A. (2020) "The Importance of Geographical Indication in Improving and Preserving the Quality of Konya Region Local Cheeses", I. International Aşçı Dede Ateş Baz-ı Veli SymPosium , (Ekim 2020
Akkemik, Y. (2019) "HAZARDS RELATED TO FOOD SAFETY", X International Scientific Agriculture Symposium “AGROSYM 2019” , (pp. 849-854), Jahorina, Bosna Hersek, (Kasım 2019
Akkemik, Y. (2019) "THE EFFECTS OF PROBIOTIC ON PUBLİC HEALTH", X International Scientific Agriculture Symposium “AGROSYM 2019” , (pp. 855-858), Jahorina, Bosna Hersek, (Kasım 2019
Akkemik, Y., Güner, A. (2019) "ILLEGAL GROWTH AGENTS IN MEAT PRODUCTION:CLENBUTEROL AND RACTOPAMINE", 30 AĞUSTOS BİLİMSEL ARAŞTIRMALAR SEMPOZYUMU , (pp. 290-294), İzmir, Türkiye, (Eylül 2019
Akkemik, Y. (2019) "EGG SOURCE SALMONELLA CONTAMINATIONS", 30 AĞUSTOS BİLİMSEL ARAŞTIRMALAR SEMPOZYUMU , (pp. 282-289), İzmir, Türkiye, (Eylül 2019
Akkemik, Y. (2019) "Leuconostoc spp. Starter Kültür Olarak Kullanımı", 2nd International Conference on Food, Nutrition and Dietetic, Gastronomy Research (FONGAR) , (Mayıs 2019
Akkemik, Y. (2019) "Gıdaların Kimyasallar ile Kontaminasyonu", 2nd International Conference on Food, Nutrition and Dietetic, Gastronomy Research (FONGAR) , (Mayıs 2019
Akkemik, Y. (2019) "Gıda Kaynaklı Patojenlerin Orijini Olarak Hayvanlar", 2nd International Conference on Food, Nutrition and Dietetic, Gastronomy Research (FONGAR) , (Mayıs 2019
Akkemik, Y., Erzurum, O., Erdem, E. (2018) "PROBİYOTİKLER VE HALK SAĞLIĞI AÇISINDAN ÖNEMİ", III. ULUSLARARASI MESLEKİ VE TEKNİK BİLİMLERİ KONGRESİ , Gaziantep, Türkiye, (Eylül 2018
Akkemik, Y., Erzurum, O., Erdem, E. (2018) "GIDA ZİNCİRİ VE GIDA ZİNCİRİ İLE İLGİLİ TEHLİKELER", III. ULUSLARARASI MESLEKİ VE TEKNİK BİLİMLERİ KONGRESİ , Gaziantep, Türkiye, (Eylül 2018
Erzurum, O., Akkemik, Y., Erdem, E. (2018) "Yumurta Tavukçuluğunda Aydınlatma", III. Uluslararası Mesleki ve Teknik Bilimler Kongresi , (Eylül 2018
Erzurum, O., Akkemik, Y., Erdem, E. (2018) "Süt Sığırı Barınaklarında Alan Gereksinimi", III. Uluslararası Mesleki ve Teknik Bilimler Kongresi , (Eylül 2018
Erzurum, O., Akkemik, Y. (2018) "Stress in Dairy Cattle", International Conference on Science and Technology (ICONST 2018) , Prizren, Kosova, (Kasım 2018
Erzurum, O., Akkemik, Y. (2017) "USING GPS IN ANIMAL HUSBANDRY OPERATIONS", Uluslararası Multidisipliner Çalışmaları Kongresi , (Aralık 2017
Erzurum, O., Akkemik, Y. (2017) "ACTIVE AND INTELLIGENT PACKAGING SYSTEMS IN FOOD", Uluslararası Multidisipliner Çalışmaları Kongresi , (Aralık 2017
Soydal, Ü., Akkemik, Y. (2015) "THE EFFECTS OF THE OZONE GAS PRODUCED IN GENERATOR ON THE ENVIRONMENT, FOOD AND HUMAN HEALTH (RECENT DEVELOPMENTS)", 6. INTERNATIONAL SCIENTIFIC AGRICULTURAL SYMPOSIUM ,, AGROSYM 2015 , (Aralık 2015
Erdem, E., Akkemik, Y. (2015) "EFFECTS APPEARANCE FACTORS IN FRUITS AND VEGETABLES PROCESSING", 6. INTERNATIONAL SCIENTIFIC AGRICULTURAL SYMPOSIUM,, AGROSYM 2015 , (Aralık 2015
Akkemik, Y., Erdem, E. (2015) "THE INTERACTION BETWEEN ENVIRONMENTAL PULLUTION AND FOOD SAFETY", 6. INTERNATIONAL SCIENTIFIC AGRICULTURAL SYMPOSIUM,,, AGROSYM 2015 , (Aralık 2015
Erzurum, O., Akkemik, Y. (2021) "Çiftlikten Çatala Biyogüvenlik ve Gıda Hijyeni", : İksad Publishing House  
Erzurum, O., Akkemik, Y. (2020) "Süt Sığırcılığı, Üretimi, Güvenliği", : İksad Publications  
Akkemik, Y., Tekinşen, K.K. (2023) "THE IMPORTANCE OF VETERINARY PUBLIC HEALTH IN ONE HEALTH APPROACH", Kitap: HEALTH AND LIFE WITH DIFFERENT ASPECTS, Türkiye : İksad Publishing House  
Yılmaz, T., Akkemik, Y. (2022) "Mikroplastikler: Halk Sağlığı Üzerine Etkileri ve Gıdalarda Varlığı", Kitap: Sağlık Bilimlerinde Araştırma ve Değerlendirmeler - II, Ankara/Türkiye : Gece Publishing  
Akkemik, Y. (2022) "Tarım ve Hayvancılıkta Sürdürülebilir Gelecek İçin Dijital Dönüşüm", Kitap: İşletme Bilimlerinde Dijital Dönüşüm, Ankara/Türkiye : Nobel Akademik Yayıncılık  
Akkemik, Y., Gürdemir, E. (2022) "The Reality of Covid-19 and Food Safety", Kitap: Multidisciplinary Researches During The Pandemic, Ankara/Türkiye : Nobel Akademik Yayıncılık  
Akkemik, Y., Yılmaz, T. (2022) "Gıda Kaynaklı Virüslerin Yüksek Basınçlı İşleme (HPP) Teknolojisiyle Eliminasyonu", Kitap: INSAC New Trends in Health Sciences, Ankara/Türkiye : Gece Publishing  
Akkemik, Y., Tekinşen, K.K. (2022) "Kanatlı Endüstrisinde Campylobacter Kontaminasyonunu Önlemede Yeni Yöntemler", Kitap: INSAC New Trends in Health Sciences, Ankara/Türkiye : Gece Publishing  
Akkemik, Y., Tekinşen, K.K. (2021) "İklim Değişikliği ve Gıda Güvencesi", Kitap: Sağlık Bilimlerinde Araştırma ve Değerlendirmeler-IV, Ankara/Türkiye : Gece Publishing  
Akkemik, Y., Yılmaz, T., Güner, A. (2021) "Gıda Muhafaza Yöntemlerinde Yeni Uygulamalar", Kitap: Gıda Güvenliği ve Güncel Uygulamalar, Ankara/Türkiye : SİDAS  
Akkemik, Y., Nizamlıoğlu, A., Güner, A. (2021) "Yumurta Vitamin ve Mineralleri", Kitap: Yumurta: Beslenme ve Sağlık., Ankara/Türkiye : Türkiye Klinikleri  
Akkemik, Y., Güner, A. (2020) "Konya Bölgesi Yöresel Peynirlerinin Kalitesinin Geliştirilmesi ve Korunmasında Coğrafi İşaretin Önemi", Kitap: Akademik Gastronomi Çalışmaları, Konya/Türkiye : Konya Büyükşehir Belediyesi Kültür Yayınları  
Akkemik, Y., Tekinşen, K.K. (2020) "Pandemilerde Gıda Güvenliği Riski: Covid-19 Örneği", Kitap: Pandemi Sürecinde Güncel Sağlık Çalışmaları, Lyon/Fransa : Livre de Lyon  
Akkemik, Y. (2019) "GIDA KAYNAKLI PATOJENLERİN TEK SAĞLIK PERSFEKTİFİNDEKİ YERİ", Kitap: SAĞLIK BİLİMLERİ ALANINDA ARAŞTIRMA VE DEĞERLENDİRMELER -2019 / Haziran CİLT 1, : Gece Kitaplığı / Gece Publishing  
Akkemik, Y. (2019) "TEK SAĞLIK PERSPEKTİFİNDEN PATOJENİK ESCHERICHIA COLI", Kitap: SAĞLIK BİLİMLERİ ALANINDA ARAŞTIRMA VE DEĞERLENDİRMELER -2019 / Haziran CİLT 2, : Gece Kitaplığı / Gece Publishing  
Akkemik, Y., Tekinşen, K.K. (2019) "CRONOBACTER SAKAZAKII: SÜT BAZLI BEBEK MAMALARINDA ORTAYA ÇIKAN KONTAMİNANT", Kitap: SAĞLIK BİLİMLERİ ALANINDA MULTİDİSİPLİNER YAKLAŞIMLAR, Ankara/Türkiye : Iksad Publications  
Akkemik, Y., Telli, N. (2019) "GIDA KAYNAKLI BİR PATOJEN LİSTERİA MONOCYTOGENES:GENETİK ÖZELLİKLERİ, TANIMLAMA VE TESPİTYÖNTEMLERİ", Kitap: SAĞLIK BİLİMLERİNDE YENİ GELİŞMELER, Ankara/Türkiye : Iksad Publishing House  
Akkemik, Y., Tekinşen, K.K. (2019) "FERMENTE GIDALARDA TOKSİNLERİN GÖRÜLME SIKLIĞI VEÖNLEME METODLARI", Kitap: TIP BİLİMLERİNDE FARKLI BAKIŞLAR, Ankara/Türkiye : Iksad Publishing House  
Akkemik, Y., Tekinşen, K.K. (2018) "Peynirlerde Patojen Mikroorganizmaların Varlığı ve Halk Sağlığı Üzerine Etkileri", Kitap: Sağlık Bilimleri Alanında Yenilikçi Yaklaşımlar, Ankara/Türkiye : Gece Kitaplığı / Gece Publishing  
Kayıt Yok
(Uluslararası - Kitap) SAĞLIK BİLİMLERİ ALANINDA MULTİDİSİPLİNER YAKLAŞIMLAR, 2019, Editör
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Atıflar
Atıf Sayılarına Göre Yayınlar
A: SCI/SSCI/AHCI, B: ESCI, C: Scopus, D: Uluslararası Alan Index, E: TR Dizin, F: Uluslararası Kitap, G: Ulusal Kitap, H: Diğer Makale, I: Toplam
Sıra Yayın A B C D E F G H I
1
COVID-19 Salgını Bir Gıda Güvenliği Tehlikesi Midir?
Journal of Turkish Studies
0 0 0 2 2 0 0 0 4
2
The effect of the stabilizer mixture containing konjac gum on the some quality properties of Kahramanmaraş type ice cream
Eurasian Journal of Veterinary Sciences
1 0 0 0 0 0 0 0 1
3
Gıda Ambalaj Sistemlerinde Yeni Yaklaşımlar: Akıllı Ambalaj Sistemleri
Turkish Journal of Scientific Reviews
0 0 0 0 0 1 0 0 1
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Birlikte çalışılan kişi Aktif Dönem Çalışma Sayısı
Ahmet Güner
Selçuk Üniversitesi
2019 - 2024 15
Onur Erzurum
Selçuk Üniversitesi
2017 - 2021 9
Kemal Kaan Tekinşen
Selçuk Üniversitesi
2017 - 2023 8
Emine Erdem
Selçuk Üniversitesi
2015 - 2018 6
Tahir Yılmaz
Yozgat Bozok Üniversitesi
2021 - 2023 5
Ayşe Nizamlıoğlu
Selçuk Üniversitesi
2021 - 2023 3
Egemen Gürdemir
-
2021 - 2023 3
Nihat Telli
Konya Teknik Üniversitesi
2019 - 2020 2
Kastamonu Üniversitesi
2023 1
Ülkü Soydal
Selçuk Üniversitesi
2015 1
Yusuf Biçer
Selçuk Üniversitesi
2017 1
Ayşegül Demircioğlu
-
2023 1
2024 için Puan Bazlı Sıralamalar
Sıra (Araştırma Alanı İçinde)
132.
55846 araştırmacı içinde
Sıra (Temel Alan İçinde)
132.
39003 araştırmacı içinde
Sıra (Bilim Alanı İçinde)
6.
113 araştırmacı içinde
Alan Adı Alandaki Toplam Öğretim Elemanı Sayısı
TÜBİTAK Araştırma Alanı Tıp ve Sağlık Bilimleri 55846
YÖKSİS Temel Alan Sağlık Bilimleri Temel Alanı 39003
YÖKSİS Bilim Alanı Veteriner Gıda Hijyeni ve Teknolojisi 113
Anahtar Kelimeler -
Performans Kriteri 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024
Ağırlıklı Puan 20 0 25 85 270 219 236 160 75 50
Sıra (Araştırma Alanı İçinde) 924 . - 918 . 848 . 651 . 700 . 796 . 777 . 763 . 132 .
Sıra (Temel Alan İçinde) 924 . - 918 . 848 . 651 . 700 . 796 . 777 . 763 . 132 .
Sıra (Bilim Alanı İçinde) 57 . - 74 . 34 . 7 . 12 . 13 . 26 . 40 . 6 .
Toplam Yayın 3 0 3 6 12 9 7 4 3 1
Toplam Makale 0 0 1 0 0 2 1 0 2 1
Toplam Kitap 0 0 0 1 5 3 4 4 1 0
Toplam Bildiri 3 0 2 5 7 4 2 0 0 0
Makale (SCI) 0 0 0 0 0 0 0 0 0 1
Makale (Uluslararası) 0 0 0 0 0 2 1 0 2 0
Makale (Ulusal) 0 0 1 0 0 0 0 0 0 0
Kitap Yazarlığı 0 0 0 0 0 1 1 0 0 0
Kitap Bölümü Yazarlığı 0 0 0 1 5 2 3 4 1 0
Bildiri (Uluslararası) 3 0 2 5 7 4 1 0 0 0
Bildiri (Ulusal) 0 0 0 0 0 0 1 0 0 0
Atıfları ve Metrikleri
Atıfları ve Metrikleri