Akademisyenler > Soner BİLEN > Proje Detayı
İnebolu ve Cide Liman Bölgerinden Yakalanan Bazı Ekonomik Balık Türlerinde Ağır Metal Birikiminin Tespiti
Proje Ekibi
Doç. Dr. Soner BİLEN
Projedeki Rolü: Araştırmacı
Proje Türü (Ulusal) Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi
Proje No -
Proje Konusu Bu çalışmada İnebolu ve Cide(Kastamonu) liman bölgelerinde belirlenecek istasyonlardan alınacak olan balık örneklerinde ağır metal birikimleri tespit edilerek hem çevresel kirlilik sınırları açısından hem de gıdalarda bulunması gereken referans ağır metal verileri açısından değerlendirilecektir. Avcılık yoluyla elde edilen ve tüketimi yoğun ekonomik balık türlerinin kas, karaciğer ve solungaç dokularındaki ağır metal birikimleri belirlenerek kirlilik boyutu tespit edilecektir. Bütün örnekler dinamik lineer aralığa ve ortalama-düşük belirleme sınırlarına sahip hızlı bir çoklu element tekniği olan ICP/OES Optima 2000-Perkin Elmer ile iki kere analiz edilecektir.
Proje Durumu Tamamlandı
Başlangıç Tarihi 02-12-2015