Çokkültürlü Ortamda Eğitim ve Çokkültürlülük Karşılaştırmalı Bir Çalışma: Avusturya-Macaristan-Türkiye Örneği
Proje Ekibi
Doç. Dr. Mustafa Öztürk AKCAOĞLU
Projedeki Rolü: Araştırmacı
Proje Türü (Ulusal) Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi
Proje No -
Proje Konusu Çokkültürlülük algısı Türk ve Avrupalı bakış açısının farklılıklarını ortaya koyabilecek bir kriterdir. 3 farklı ülkeden aynı yaşta ve olgunlukta kişiler ile yapılacak çok kültürlülük çalışması tek değişkenin etkisini göstermesi açısından güvenilir bir çalışma olacaktır. Bu nedenle Avru-pa’yla entegrasyon özelinde ve çok kültürlülük genelinde fikir vermesi açısından Türk, Avustur-yalı ve Macaristanlı öğrencilerin çok kültürlülük algıları değerlendirilmeye muhtaçtır.Bu açıklamalar ışığında çalışmanın amacı Avusturya, Macaristan’da öğrenim gören öğ-rencilerin ve Türkiye’de öğrenim gören öğrencilerin çok kültürlülük düzeylerini eğitim alınan or-tam üzerinden ortaya çıkarmaktır.
Proje Durumu Tamamlandı
Başlangıç Tarihi 28-04-2016