img
Siyah Sarımsak (Allium sativum L.) Maserat Yağının Adezyon Önleyici Etkinliğinin Araştırılması
Proje Ekibi
Doç. Dr. Gülsüm Ülke ÇALIŞKAN
Kastamonu Üniversitesi, Türkiye
Projedeki Rolü: Yürütücü
Proje Türü (Ulusal) Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi
Proje No -
Proje Konusu Siyah sarımsağın ısıl fermentasyonla üretimi, farklı bitkisel baz yağlar içerisinde maserat ekstratlarının oluşturulması ile terapötik adezyon önleme potansiyelinin araştırılması ve deneklerin karaciğer enzimleri ile kan biyokimyasına etkileri için sıçanlarda intraabdominal olarak test edilmesini içermektedir.
Proje Durumu Tamamlandı
Başlangıç Tarihi 04-08-2020
Bitiş Tarihi 29-08-2022
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Paylaş