img
Bazı baklagil ve tahıllara uygulanan ön işlem ve proses koşullarının antinutrient faktör, mineral madde içeriği ile protein ve mineral biyoyararlanımı üzerindeki etkilerinin araştırılması
Proje Ekibi
Doç. Dr. Müge HENDEK ERTOP Doç. Dr. Müge HENDEK ERTOP
Kastamonu Üniversitesi, Türkiye
Projedeki Rolü: Yürütücü
Proje Türü BAP Proje
Proje No -
Proje Konusu Bu projenin konusu temel olarak günlük diyetimizin yaklaşık 70’lik bölümü oluşturan ve besin piramidinin tabanını meydana getiren tahıl ve baklagil grubu gıdalardan en fazla tüketilen çeşitleri esas almaktadır. Bazı ön işlem ve proses koşullarının fitik asit içeriği, mineral biyoyararlanım ve protein sindirilebilirliği üzerindeki etkilerinin araştırılması temel konudur.
Proje Durumu Tamamlandı
Başlangıç Tarihi 01-09-2017
Bitiş Tarihi 12-02-2019
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Paylaş