Akademisyenler > Çetin AKKUŞ > Proje Detayı
Destinasyon Rekabetçiliği Açısından Kastamonu’nun Temel, Destekleyici ve Potansiyel Turistik Ürün Çeşitlerinin Tespit Edilerek Bir Rehber Kitap Çıkarılması
Proje Ekibi
Doç. Dr. Çetin AKKUŞ
Projedeki Rolü: Araştırmacı
Proje Türü (Ulusal) Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi
Proje No -
Proje Konusu 2014 yılında Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi tarafından düzenlenen “Kastamonu Turizmcileri Problemlerine Çözüm Arıyor Çalıştayı”na ilişkin sonuç raporunda Sürdürülebilirlik ve Girişimcilik Problemlerine değinen Çalışma Grubu 4’de bazı sorunlar ortaya konmuştur. Bunlar “Kastamonu’nun tüm arz verilerine, somut ve soyut kültürel mirasına yönelik kapsamlı bir envanter çalışmasının olmaması”, “Alternatif turizm türü ile halkın entegresinin düşünülmemesi, sağlanamaması ve bu turizm türlerinin başarılı ulusal ve uluslararası örneklere kıyaslanarak eksiklerin tespit edilmemesi”, “Kastamonu’nun odaklanması gereken turizm çeşit veya çeşitlerinin belirsiz olması” ve “Derin potansiyele rağmen turizmde ürün çeşitlendirilmesine gidilememesi” şeklinde sıralanabilir. Bu sorunlara ilişkin turizm sektörü paydaşları tarafından geliştirilen öneriler içerisinde ise sıklıkla kapsamlı bir turizm arz kaynakları envanteri yapılması gerekliliğinden bahsedilmektedir. Bu amaçla projenin çıkış noktası daha önce tespit edilen sorunlara yönelik önerilen çözümler ışığında belirlenmiştir. Araştırmada birçok turistik arz kaynağına ev sahipliği yaptığı bilinen, ancak tam anlamıyla hangi turistik ürün çeşitlerine yönelmesi gerektiği konusunda bir karmaşa içerisinde bulunduğu gözlenen Kastamonu‘nun turizm arz kaynaklarını tespit etmek ve doğru kaynağa ya da kaynaklara odaklanmasını kolaylaştırmak amaçlı bilgi sunmak amaçlanmıştır.
Proje Durumu Tamamlandı
Başlangıç Tarihi 02-07-2018