Proje Ekibi |
Doç. Dr. Çetin AKKUŞ
Kastamonu Üniversitesi, Türkiye Projedeki Rolü: Araştırmacı |
Proje Türü | BAP Proje |
Proje No | - |
Proje Konusu | Atatürk Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu’nda öğrenim gören öğrencilere uygulamalı mesleki beceri kazandırmayı amaçlayan bu proje, servis teknikleri ve uygulamaları dersi için tam donanımlı bir servis atölyesi (yiyecek-içecek laboratuvarı) ve kat hizmetleri dersi için tam donanımlı bir kat hizmetleri laboratuvarı yapımına yöneliktir.Okulumuzda verilen eğitim ile öğrencilere alan ve meslek ile ilgili temel bilgi ve becerileri kazandırmanın yanı sıra, mesleğini sevdirme ve uygulamalı mesleki beceri kazandırma da hedeflenmiştir. Öğrencileri sektöre hazırlamak için uygulama ile teorik eğitimi paralel götürecek uygulamalara ağırlık verilecektir. Yüksekokulumuzun fiziki kapasitesi ve akademik kadrosu hem örgün hem ikinci öğretim programlarında toplam 100 öğrencinin aynı anda öğretim görebilmesi için yeterli olup, laboratuvarların faaliyete geçmesi halinde herhangi bir problemle karşılaşılması söz konusu değildir. Okulumuzda öğrenim gören toplam öğrenci sayısı Yiyecek-İçecek İşletmeciliği bölümünde, örgün öğretimde hazırlık okuyan öğrencilerimiz dahil olmak üzere 145, ikinci öğretimde ise 85’tir. Konaklama işletmeciliği bölümünde okuyan öğrenci sayımız ise, örgün öğretimde hazırlık dahil 120, ikinci öğretimde 85’tir. Toplamda 435 öğrencimiz bulunmaktadır. Yüksekokulumuzda 85 kişilik bir sınıf, 45’er kişilik iki sınıf, 30 kişilik bir sınıf ve 30 kişilik seminer salonumuz bulunmaktadır. Sınıflarımız ve seminer salonumuzun hepsinde projeksiyon cihazı ve bilgisayar bulunmaktadır. Öğrencilerin diğer öğretim konularını laboratuvarlarda uygulama yaparak öğrenmeleri için okulumuzda ayrıca bilgisayar laboratuvarı ve mutfak bulunmaktadır. Bilgisayar laboratuvarı: turizm işletmelerinde kullanılan bilgisayar programlarının (Fidelio, Amadeus ve Galileo) öğretildiği ve uygulamanın yapıldığı 30 adet bilgisayardan oluşan bir laboratuvardır. Ayrıca Yüksekokulumuzda öğrencilere servis ve yiyecek içecek yönetimi derslerinde uygulama yaptırmak üzere tam teşekküllü bir mutfak bulunmaktadır. |
Proje Durumu | Tamamlandı |
Başlangıç Tarihi | 01-06-2011 |
Bitiş Tarihi | 30-05-2013 |