İhtisaslaşma Kapsamında Odun Dışı Orman Ürünlerinin Dezenfektan Potansiyellerinin Belirlenmesi
Proje Ekibi
Dr. Öğr. Üyesi Kutalmış GÖKKUŞ
Projedeki Rolü: Araştırmacı
Proje Türü (Ulusal) Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi
Proje No -
Proje Konusu Bu projede Dünya Sağlık Örgütü’nün dezenfektan ürünü olarak önerdiği karışımı güçlendirmek için antimikrobiyal etkinliği yüksek bitkisel ürünlerin (kekik, nane, okaliptüs, defne, adaçayı, biberiye) hidrosollerinden yararlanılması hedeflenmektedir. Bu proje ile Ormancılık ve Doğa Turizmi kapsamında İhtisas üniversitesi misyonunu yüklenmiş Kastamonu Üniversitesi’nin odun dışı orman ürünlerinden elde edilecek antimikrobiyal nitelikteki bazı ürünleri mamül ürünler şekline dönüştürülmesi gerçekleşecektir.
Proje Durumu Tamamlandı
Başlangıç Tarihi 04-08-2020