img
Akademisyenler > Demet GÜNER > Proje Detayı
Gastronomi Alanındaki Mesleki Tecrübelerinin Arttırılması ve Yaygınlaştırılmasına Yönelik Eğitim ve Altyapı Projesi
Proje Ekibi
Arş. Gör. Demet GÜNER Arş. Gör. Demet GÜNER
Kastamonu Üniversitesi, Türkiye
Projedeki Rolü: Araştırmacı
Proje Türü BAP Proje
Proje No -
Proje Konusu Projenin konusu, Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi Ve Mutfak Sanatları Bölümü Mutfak Laboratuvarında gerçekleştirilecek olan yöresel yemek çekimlerini kapsamaktadır. Proje kapsamını Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünde yer alan öğretim elemanları ve Kastamonu’nun çeşitli ilçelerinden davet edilecek yöre kadınları oluşturmaktadır. Mutfak laboratuvarına alınacak teknik ekipmanlar ile (kamera, ışık seti, fon perde vb.) profesyonel ve yöresel yemek çekimlerinin gerçekleştirilip, açılacak olan ‘’youtube kanalı’’ üzerinden çekilen videoların yayınlanmasıyla Kastamonu yöresel mutfağının tanıtılması amaçlanmaktadır. Ayrıca proje kapsamında, bölüm öğretim elemanlarına verilmesi planlanan meslek içi eğitimle, gastronomi ve mutfak sanatları bölümündeki öğretim elemanlarının mesleki tecrübelerinin arttırılması amaçlanmaktadır. Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümündeki yedi öğretim elemanının meslek içi bazı spesifik eğitimler alması ile eğitim kalitesinin arttırılması planlanmaktadır. Başvuru, teknik destek kapsamında desteklenecek alanlarla doğrudan ilgilidir, çünkü eğitimcilerin aldığı uzmanlık dersleri (pastacılık, şeker hamuru-süsleme teknikleri, sıcak-soğuk mutfak, çorbalar vb.), öğrencilerinde derslerde pratikte ve teorideki bilgi ve beceri düzeylerini arttıracaktır. Bu eğitim programıyla, akademisyenlere 15 gün sürecek uygulamalı olarak çeşitli teknik derslerinin verilmesi planlanmaktadır.
Proje Durumu Tamamlandı
Başlangıç Tarihi 28-06-2020
Bitiş Tarihi 28-06-2021
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Paylaş