Akademisyenler > Gökhan KAYA > Proje Detayı
Fen Öğretiminde Alana Özgü Yöntem-Materyal Uyumu ve Entegrasyonu-III (TÜBİTAK-BİDEB 2237-A)
Proje Ekibi
Doç. Dr. Gökhan KAYA
Projedeki Rolü: Eğitmen
Proje Türü (Ulusal) TÜBA ve TÜBİTAK Destekli Proje
Proje No -
Proje Konusu Fen Bilgisi Öğretmenliği Lisans Programında alana uygun yöntemler “Özel Öğretim Yöntemleri (I ve II)” dersleri ile ve VI. ve VII. yarı yıllarda verilmekte, öğretimde kullanılan materyaller yönelik içerik ise genel bir şekilde “Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı” dersi kapsamında V. Yarı yılda verilmektedir. 2018 yılında YÖK tarafından güncellenen programa bakıldığında ise alana özgü öğretim yöntemleri “Fen Öğretimi (I ve II)” dersi kapsamında V.- VI. yarı yıllarda öngörülmüştür. Öğretimde kullanılan materyallere yönelik içerik ise IV. Yarı yılda ön görülen meslek bilgisi kodlu “Öğretim Teknolojileri” dersi içerisinde büyük oranda ele alınmıştır. Ayrıca yine seçmeli alan eğitimi dersi olan “Fen Öğretiminde Materyal Tasarımı” kapsamında yer verilmiştir. Bu yıl itibari ile güncel programa tabi öğrenciler 3. Sınıf seviyesinde, eski programa tabi olanlar ise 4. Sınıf seviyesindedir.
Proje Durumu Tamamlandı
Başlangıç Tarihi 07-06-2021