img
Akademisyenler > Nesrin İÇLİ > Proje Detayı
Adezyon Önleyici Bir Bariyer Olarak Sarımsak ve Siyah Sarımsak (Allium sativum L.) Yağı Yüklü Alginat Esaslı Biyopolimerik Filmin Üretilmesi ve İntraabdominal Kullanımı
Proje Ekibi
Doç. Dr. Nesrin İÇLİ Doç. Dr. Nesrin İÇLİ
Kastamonu Üniversitesi, Türkiye
Projedeki Rolü: Araştırmacı
Proje Türü TÜBA ve TÜBİTAK Destekli Proje
Proje No -
Proje Konusu Doğal sarımsak ve ısıl fermentasyonla üretimi optimize edilen siyah sarımsağın sabit ve uçucu yağ bileşenleri ekstrakte edildi. Deniz kahverengi makroalglerinden alginik asit biyopolimerinin ekstraksiyonu ve reaktif saflıkta üretimi yapıldı. Bu alginic asitin biyopolimerik uygulamalrı farklı tasarımlarda test edildi. Alginik asitten ince filmler hazırlandı ve elde edilen sarımsak yağları ile kombine edildi. KArakterizasyon analizlerinin sonunda en uygun özelliktekiler, in vitro hücre kültürlerinde adezyon benzeri doku oluşurabilmeleri açışından test edildi. Son olrak in vitro testlerde başarılı olan biyoaktif alginik asit filmler intraabdominal adezyonu engelleme potansiyelleri açısından araştırıldı.
Proje Durumu Tamamlandı
Başlangıç Tarihi 01-02-2020
Bitiş Tarihi 01-02-2023
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Paylaş