img
Kanatlı Etleri için Kapiller Salmonella PCR
Proje Ekibi
Doç. Dr. Elçin GÜNAYDIN
Kastamonu Üniversitesi, Türkiye
Projedeki Rolü: Araştırmacı
Proje Türü (Ulusal) Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi
Proje No -
Proje Konusu Standart Salmonella suşları Salmonella Enteritidis ve Salmonella Typhimurium ile yapay kontamine edilen tavuk etlerinde kapiller PCR tespit limitinin belirlenmesi ve optimizasyonun yapılması amaçlanmıştır Aynı zamanda tavuk ve hindi etlerinde Salmonella varlığı gold standart yöntem olarak FDA Food and Drug Administration tarafından yayınlanan Bacteriological Analytical Manual da tanımlanan Salmonella izolasyon prosedürü ve optimize edilen kapiller Salmonella PCR ile karşılaştırmalı olarak test edilmiştir
Proje Durumu Tamamlandı
Başlangıç Tarihi 01-12-2002
Bitiş Tarihi 06-10-2006
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Paylaş