Akademisyenler > Omca ALTIN > Proje Detayı
Proje Ekibi
Doç. Dr. Omca ALTIN
Projedeki Rolü: Proje Koordinatörü
Proje Türü (Ulusal) Diğer Kamu Kuruluşları (Yükseköğretim Kurumları Hariç)
Proje No -
Proje Konusu Projenin genel amacı, İstanbul'un ARGE ve yenilikçilik potansiyelinin geliştirilmesi adına FSM Vakıf Üniversitesi bünyesinde Teknoloji Transfer Ofisi'nin kurularak dünya ölçeğinde yenilik ve teknoloji üretecek bir yapıya büründürmesi, bu sayede İstanbul'un yenilik düzeyinin global ölçekte rekabet edebilir hale gelmesine katkı sağlamaktır. Proje sonucunda sanayi sektörleri ile akademik birikimin bir araya gelmesi ve yenilikçi alanlarda rekabetçi yeni ürünler, girişimler ve yapılar ortaya çıkması planlanmıştır. Meydana getirilecek değer ve birikim ile İstanbul bölgesinin küresel bir yenilik üretim merkezi olmasının sağlanması hedeflenmiştir. Özel Amaçlar: Özel Amaçlar: Teknoloji Transferi Ofisi sayesinde akademisyenlerin bilimsel çalışmalarının, ihtiyaç duyulan sektörlerin hizmetine sunularak bilimsel yayınların ticari değer kazanmasını sağlamak amaçlanmıştır. Ortaya çıkan ticari değerin endüstriye sunulması ve ortaya çıkan ticari kazanç ile üniversiteye araştırmalarının devamı için kaynak sağlanması hedeflenmiştir. Sanayinin, ihtiyaç duyduğu bilimsel çalışmaların ve Teknoloji transferinin yurt dışından değil kendi üniversitelerimiz aracılığı ile karşılanması ve sanayinin ihtiyacı olan ileri teknolojilere geçişini finansman desteği ve bilgi transferi yoluyla sağlanması amaçlanmıştır. Fikri mülkiyet hakları konusunda gerek üniversitenin gerekse sanayinin ihtiyaçlarının karşılanması için konusunda uzman nitelikli personellerin yetişmesi ve bu alanda yetişmiş mezunlar verilmesi hedeflenmiştir. Akademisyenlerce tercih edilen bir üniversite olmak ve öncelikle İstanbul'daki üniversiteler arasında marka değeri yaratmak ve akademisyenliği tercih etmek isteyen öğrencilere daha geniş ufuklu bir gelecek çizerek beyin göçünü geri çevirmek projenin özel amaçları arasında yer almıştır. Kurulacak olan TTO'nun bir diğer hedeflerinden biri de sanayicilerin, akademisyenlerin ve öğrencilerin teknolojik tabanlı inovatif girişim süreçlerinde bilginin mümkün olan en yüksek ekonomi getiri sağlayacak bir ticari değere ya da maddi varlığa dönüşümü için gerekli aşamaları bu aşama için gerekli tüm kaynakları sağlamak olmuştur. Projenin hedef grubunu Üniversitemizde bulunan öğretim ve araştırma görevlileri, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri ile İstanbul bölgesinde bulunan sanayiciler oluşturmaktadır. Nihai Yararlanıcılar: Başta İstanbul bölgesi olmak üzere Türkiye'deki tüm sanayiciler, akademisyenler, girişimciler, tasarım ve patent danışmanlarıdır. Proje sayesinde meydana gelecek işbirlikleri ve katma değerli üretim ve yenilikçiliği artıracak projeler sayesinde İstanbul bölgesindeki ilgili grupların olumlu olarak etkilenmesi sağlanması hedeflenmiştir. Proje ile birlikte üniversite bünyesinde yenilik odaklı teknoloji tabanlı ürünlerin oluşması ve sanayinin gereksinimi olan ileri teknolojilerde üretime bilgi ve Teknoloji Transferi akışını sağlayan mekanizmaların oluşturulması ve geliştirilmesi hedeflenmiştir. Oluşturulacak ara yüz ile birlikte girişimcilik ve yenilikçilik mekanizmalarının güçlendirilmesi, katma değeri yüksek ürünlerin sanayi ile buluşturulması hedeflenmiştir. TTO içerisinde girişimcilik, üniversite-sanayi işbirliği ve fikri mülkiyet süreçlerini yürütecek insan kaynaklarının geliştirilmesi ve bu alanda sürekli kendini büyüten bir ekosistem oluşturulması amaçlanmıştır. Türkiye'nin dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasında yer alması hedeflerine ulaşılması Ar-Ge, yenilik, ileri teknoloji ve bilgi odaklı üretim ile mümkün olabilecektir. Proje de bu açıdan ülkemiz açısından çok önemlidir, özellikle Savunma Sanayi için potansiyel ARGE projeleri üretebilmesi hedeflenmektedir.
Proje Durumu Tamamlandı
Başlangıç Tarihi 01-11-2018