Aldehit Fraksiyonlu Rejenere Selüloz-Kitosan Bazlı Biyoaerojel Üretimi ve Karakterizasyonu
Proje Ekibi
Dr. Öğr. Üyesi Orçun Çağlar KURTULUŞ
Projedeki Rolü: Danışman
Proje Türü (Ulusal) TÜBA ve TÜBİTAK Destekli Proje
Proje No -
Proje Konusu Önerilen bu proje ile selülozun LiCl/DMAc (lityum klorür-N,N,dimetil asetamid) çözücü sistemi ile çözündürülmesi, rejenerasyon işlemi sonrasından yapısına aldehit gruplarının katılması, elde edilen RS ile kitosan biyopolimerinin farklı karışım oranlarında karıştırılması ile birlikte biyoaerojel üretimi gerçekleştirilmesi planlanmaktadır. Üretilen biyoaerojellerin yoğunluk, porozite-yoğunluk, BET yüzey alanı, sıvı absorbsiyon performansları, su buharı geçirgenliği, XRD, FTIR ölçümleri, antibakteriyel aktivitelerinin belirlenmesi ve mikromorfolojik yapılarının SEM ile görüntülenmesi sonucunda genel karakterizasyon özelliklerinin tespit edilmesi planlanmaktadır. İlgili proje Öğr. Gör. Dr. Orçun Çağlar Kurtuluş’ un danışmanlığında gerçekleştirilecek ve bu çalışma ile bilimsel yayın hazırlanarak ülkemiz ve üniversitemizin akademik araştırma kanallarına katkı sağlanacaktır.
Proje Durumu Devam Ediyor
Başlangıç Tarihi 17-11-2022