ENHANCING THE SUSTAINABLE RURAL DEVELOPMENT THROUGH A HOMESTAY TOURISM TRAINING MOODLE AND CREATING A DIGITAL EURASIAN LOCAL RECIPE BOOK- ENSUR-HOST
Proje Ekibi
Doç. Dr. Nagihan ÇAKMAKOĞLU ARICI
Projedeki Rolü: Yürütücü
Proje Türü (Uluslararası) Birleşmiş Milletler, Dünya Bankası, UNESCO, Avrupa Birliği ve Avrupa Konseyi Destekli Proje
Proje No -
Proje Konusu Projenin konusu, Kastamonu’nun ve ortak kuruluşları olan İtalya’dan Sannio Üniversitesi (UNIVERSITA DEGLI STUDI DEL SANNIO), İspanya’dan Seville Üniversitesi (UNIVERSIDAD DE SEVILLA) ve Norveç’ten Stavanger Üniversitesi (UNIVERSITETET I STAVANGER)'nin kırsal kesiminde yaşayan yerel halka ev pansiyonculuğu eğitimini kapsayan uzaktan çevrimiçi ve 5 dilde ortak bir eğitim modülü ile birlikte bu dört kuruluşun yöresel yemeklerini içeren sanal ve artırılmış gerçeklik ile uyumlu dijital bir Avrasya yemek kitabı oluşturulmasıdır. Bu sayede çok kültürlü teknoloji odaklı bir ortamda yetişkinlerin eğitimi gerçekleştirilerek kırsal kesimdeki kalkınma desteklenmiş olacaktır.
Proje Durumu Devam Ediyor
Başlangıç Tarihi 31-12-2022