Hemşirelik Öğrencilerinin Bulaşıcı Hastalıklar Risk Farkındalığı ve Korunma Düzeylerinin Belirlenmesi
Proje Ekibi
Dr. Öğr. Üyesi Filiz ÖZEL ÇAKIR
Projedeki Rolü: Danışman
Proje Türü (Ulusal) TÜBA ve TÜBİTAK Destekli Proje
Proje No -
Proje Konusu Bulaşıcı hastalıkların yayılımı yüzyıllardır insanlar için sorun yaratan bir durumdur. Bu nedenle, bulaşıcı hastalıkların yayılımı önlenmelidir. Önlemede, bulaşıcı hastalıklara yönelik farkındalık ve korunma yöntemleri öne çıkmaktadır. Özellikle yanlış yaşam biçimi davranışlarına sahip bireyler bu anlamda toplum için risk oluşturmaktadır. Bu nedenle toplumda bulaşıcı hastalıklara yönelik farkındalık ve korunma düzeylerinin ölçülmesi gerekmektedir. Bulaşıcı hastalıkların önlenmesinde ön saflarda yer alan hemşirelerin bulaşıcı hastalıkların önlenmesi, kontrolü ve tedavisinde önemli rolleri vardır. Bu nedenle, hemşirelik öğrencileri de bulaşıcı hastalıklara yönelik farkındalığı ve korunmayı öğrencilik yıllarından itibaren benimsemelidirler. Mezuniyetleri sonrası sağlık çalışanı olarak görev yapacak hemşirelik öğrencilerinin mezun olmadan önce bulaşıcı hastalıklara yönelik farkındalık ve korunma düzeylerinin ölçülmesi yanında eksikliklerini gidermeleri gerekmektedir. Tüm bunlardan yola çıkılarak, bu araştırma hemşirelik öğrencilerinin bulaşıcı hastalıklar risk farkındalığı ve korunma düzeylerinin belirlenmesi amacıyla planlanmıştır.
Proje Durumu Devam Ediyor
Başlangıç Tarihi 26-03-2024