AL-OKU-BIRAK KİTAP KUMBARASI PROJESİ (SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ)
Proje Ekibi
Proje Türü (Ulusal) Özel Kuruluşlar
Proje No SSP202408006
Proje Konusu AL-OKU-BIRAK KİTAP KUMBARASI PROJESİ
Proje Durumu Devam Ediyor
Başlangıç Tarihi 31-08-2024
Bitiş Tarihi 01-01-2025
Anahtar Kelimeler kitap, okuma alışkanlığı
Özet Okuryazarlık becerilerinin gelişmesi için sürekli olarak okuma etkinliğinin yapılması ve bu eylemin bir alışkanlığa dönüştürülmesi gerekmektedir. Bireyin okuma alışkanlığı kazanması kadar okuma eylemini nitelikli bir şekilde gerçekleştirmesi de önemlidir. Nitelikli okuma için okuyucuların, metnin artalanına inebilmesi; metni eleştirel bir gözle ve araştırıcı bir tutum içinde sorular sorarak okumaları gerekir. Böylece kişi, düşüncelerine yön verirken bağımsız olabilir ve metnin yazarının görüşlerine bağımlı kalmadan özgün düşüncelere ulaşabilir. Günümüzde hızla gelişen teknoloji sayesinde bilgiye ulaşımın oldukça kolaylaştığını söyleyebiliriz. Ancak bu kolaylığın bilgi kirliliğini de doğurduğunu göz ardı etmemek gerekir. Erişilen bilgi ve tecrübeleri kazanma sürecinde edilen bilginin niteliği okuyucunun sağlıklı bir eleştirel bakış geliştirmesine göre yükselir. Bu bağlamda her zaman kaliteli bilgi edinmesi beklenen üniversite öğrencilerinin okuma alışkanlığı ve eleştirel okuma becerilerinin değerlendirilmesi önem arz etmektedir. Bu sebeple projemizin amacı öğrencilerimizde kitap okuma alışkanlığını kazandırmaktır.