ÜNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRLİĞİ MERKEZİ PROJESİ
Proje Ekibi
Öğr. Gör. Berkan GÜNGÖR
Projedeki Rolü: Araştırmacı
Proje Türü (Ulusal) Diğer Kamu Kuruluşları (Yükseköğretim Kurumları Hariç)
Proje No -
Proje Konusu Türkiye'nin az gelişmiş illerinin içinde yer alan Kastamonu’da istihdamın, teknoloji üretiminin ve sanayinin gelişimine katkı sağlamaktır. Proje ile, Kastamonu Teknokent ‘in kuruluş amacına ve misyonuna uygun olarak gerçekleştirilecek üniversite ve sanayi arasında işbirliğinin artırıcı faaliyetler sonucunda bölgede Ar-Ge ve yenilik kapasitesinin artırılmasını ve teknoloji seviyesi yüksek, katma değeri yüksek ürünler üretilmesini sağlamayı, dolaylı olarak bölgede refah seviyesinin yükselmesini ve istihdamın artırılmasını hedeflemektedir. Henüz çok yeni bir kuruluş olan Kastamonu Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi‘nin etkinliğinin ve kurumsal kapasitesinin artırılması ve sanayi ile etkileşiminin yoğunlaştırılmasını sağlayacak bir işletme modeli geliştirilmesidir. Bu kapsamda hem teknopark bünyesinde hem de Kastamonu OSB'de faaliyet gösterecek bir "Üniversite Sanayi İşbirliği Merkezi (ÜSİM)" kurulacaktır. ÜSIM, sanayi ile üniversite arasında bir ara yüz görevi görecek ve Kastamonu Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi‘nin kuruluş amaçlarını gerçekleştirebilmesinde önemli bir rol oynayacaktır.
Proje Durumu Tamamlandı
Başlangıç Tarihi 01-10-2020