ORMANLARIN FAYDALARININ HEDEF KİTLEYE, ÖZEL MODÜLER SUNUMLARLA TANITIMI
Proje Ekibi
Öğr. Gör. Berkan GÜNGÖR
Projedeki Rolü: Araştırmacı
Proje Türü (Ulusal) Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi
Proje No -
Proje Konusu Özellikle sanayi devriminden sonra insanoğlunun hızlıca tükettiği doğal kaynakların önemi, gün geçtikçe daha da fazla anlaşılırhale gelmiştir. Bu doğal kaynakların arasında orman kaynakları başlıca öneme sahiptir. Ormanlar, gerek odun ve hammaddesiaçısından, gerekse odun dışı ürünleri açısından, gerekse de rekreasyonel faaliyetler ve turizm faaliyetleri açısından insanhayatının vazgeçilmez unsurlarıdır.Bu çalışmada ormanların varlığı, faydaları ve fonksiyonları okul öncesi öğrenciler dahil toplumun her kesimine yönelik eğitimmodülleri ile anlatılacaktır. Bu modüller yaşam boyu öğrenme anlayışı esasına dayandırılacaktır. Böylece çevre okuryazarlığıkapsamında ormanlara yönelik farkındalık oluşturulacak ve olumlu çevresel davranış kazandırma konusunda etkinliklertasarlanacaktır. Bu hususa ek olarak da, yine aynı yaş grubuna fidan dikimi hakkında bir bilgilendirme yapılmasıamaçlanmaktadır. Bu kapsamda mümkün olduğunca fazla kitleye ulaşmak hedeflendiğinden eğitim faaliyetleri video kaydaalındıktan sonra CD’lere basılacak ve Türkiye’nin her yerindeki öğrencilere elden dağıtılacaktır. Böylece daha kısa zamandadaha fazla bireye hitap edilecektir. Proje, Orman Genel Müdürlüğü’nün destek ve yardımlarıyla ilerleyecektir. Videoiçeriklerinde, eğitim faaliyetlerinin yanı sıra özendirici ve teşvik edici faaliyetler de bulunacaktır. İlgili bireylere hitabetin etkiliolabilmesi açısından, alanında uzman bir pedagog ile birlikte çalışılacaktır. Yine alanında uzman bir kamera kayıt ve montajekibinden yardım istenecektir. Kaydı yapılan faaliyetler uzmanlar tarafından montajlanacak ve CD’lere basılacaktır. CD’lerebasılan materyaller Orman Genel Müdürlüğü ve Milli Eğitim Bakanlığı ile iş birliği içerisinde okul öncesi, ilkokul ve ortaokulöğrencilerine dağıtılacaktır.Böylece, gelecek nesillerin orman kaynaklarına dair bilinç düzeylerinin artırılması, fidan dikimine teşvik edilmeleri, çevreye karşıdaha duyarlı davranarak hayatlarını idame ettirmeleri beklenmektedir.
Proje Durumu Tamamlandı
Başlangıç Tarihi 04-08-2020