| Proje Ekibi (1) |
Arş. Gör. Dr. Demet GÜNER
Kastamonu Üniversitesi, Türkiye Projedeki Rolü: Yürütücü |
| Proje Türü | BAP Proje |
| Proje No | - |
| Proje Durumu | Devam Ediyor |
| Başlangıç Tarihi | 26-10-2025 |
| Bitiş Tarihi | |
| Proje Konusu | Projenin konusu, Batı Karadeniz Bölgesi’nde yer alan illerin coğrafi işaretli yerel ürünlerinin kullanılarak, glütensiz beslenmeye uygun fonksiyonel ve katma değerli atıştırmalık çeşitlerinin geliştirilmesi oluşturulmaktadır. Proje, hem geleneksel gıda mirasının çağdaş tüketim ihtiyaçlarına uyarlanmasını hem de çölyak hastaları ve glütensiz diyet uygulayan bireyler için yerel alternatifler sunulmasını hedeflemektedir. |