Akademisyenler > Sezgin AYAN > Proje Detayı
Antropojen step ve yarı kurak alanlarda yabanıl meyvelerin ağaçlandırma tekniği
Proje Ekibi
Prof. Dr. Sezgin AYAN
Projedeki Rolü: Yürütücü
Proje Türü (Uluslararası) Diğer Uluslararası Kurum ve Kuruluşlar
Proje No -
Proje Konusu Uluslararasılaşma, Kastamonu Üniversitesi için öncelikli bir gelişim stratejisidir. Bustrateji doğrultusunda 2012 yılından bu yana gelinen süreçte Orta Asya Kastamonu Üniversitesi için öncelikli bir coğrafya olmuştur. Aynı zamanda Ormancılık ve Tabiat Turizmi, Kastamonu Üniversitesinin misyon farklılaşmasında bulunduğu coğrafyanın öne çıkan potansiyeli olarak öncelikli araştırma-uygulama konularıdır. Bu bağlamda önerilen projenin hedef ve çıktıları bu misyonu bütünleyici, destekleyici ve üniversiteyi daha da öne çıkarıcı bir yaygın etki oluşturduğu kanaatindeyiz. Proje kapsamında 2’si proje bütçesinden desteklenmek üzere diğer 3 öğrenci proje bütçesi dışından sağlanan imkanlarla toplam 5 öğrenci S. Seifullin Kazak Tarım teknik Üniversitesinden Kastamonu’ya gelerek hem üniversitenin TÖMER imkanlarından faydalanılarak Türkiye Türkçelerini geliştirmek hem de öğrencilere proje konusu ile ilintili lisans üstü dersler verilerek Türkiye’nin ormancılık vizyon ve tecrübesi aktarılmaya çalışılmıştır. Bu sayede görgü, bilgi ve tecrübeleri geliştirilmeye çalışılan öğrenciler ülkelerine döndükten sonra kazanım ve gözlemlerini bazı sunumlarla diğer Kazak öğrencilere aktarmaya çalışmışlardır.
Proje Durumu Tamamlandı
Başlangıç Tarihi 03-09-2018