Akademisyenler > Adem YILMAZ > Proje Detayı
Öğretmen Adaylarının Nörobilişsel Tasarım Becerilerinin Üç Boyutlu (3B) Model Baskı Teknolojileri ile Geliştirilmesi ve Ürün Performansı
Proje Ekibi
Doç. Dr. Adem YILMAZ
Projedeki Rolü: Araştırmacı
Proje Türü (Ulusal) Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi
Proje No -
Proje Konusu 3B yazdırma teknolojileri, sağlık, mühendislik, mimarlık ve birçok alanda yaygın olarak kullanılmaktadır. Gün geçtikçe bu teknolojiye olan ilgi eğitim alanında da giderek artmaktadır. Plastik, oyun hamuru, metal gibi birçok hammaddeyi kullanarak dijital ortamdaki modellerin somut nesneler olarak üretilebilmesini sağlayan 3B yazıcılar bulunmaktadır.3B yazdırma teknolojileri arasında 3B tasarım yazılımları, 3B tarayıcılar ve 3B mürekkep (filament) yer almaktadır. 3B yazıcıların zaman ve maliyet tasarrufuna ek olarak ayrıca, yedeklemeyi kolaylaştırma, güvenlik ve gizlilik, özgünlük ve çevre dostu olma gibi özellikleri vardır 3B öğrenme materyalleri öğretmen adaylarının nörobilişsel tasarım becerilerinin geliştirilmesi ve bu becerilerin ürünlere dönüştürülmesi sürecinde büyük öneme sahiptir. 3B öğrenme nesnesi geliştirme sürecine dair soyut kavramların somutlaştırılmasına yardımcı olması, öğrenme sürecini kolaylaştırması ve kalıcı öğrenmeyi sağlaması gibi sebeplerden dolayı 3B modellemeye karşı olumlu bir bakış açısı geliştirilecektir. Yapılacak olan çalışmada Kastamonu Üniversitesi Eğitim fakültesinde okuyan öğretmen adayları 3B tasarlama ve yazdırma teknolojileri hakkında geniş çerçeveli bir eğitime tabi tutulacaklar. Bu çalışma süresince öğretmen adayları nörobilişsel olarak tasarladıkları öğretim materyallerini 3B yazıcılar sayesinde ürüne dönüştürebileceklerdir. Sonuç olarak bu çalışmanın temel amacı; üç boyutlu (3B) yazdırma teknolojilerini tanıtmak, eğitimle ilişkilendirmek ve mesleki hayatlarında ürüne dönüştürmeleri için gerekli donanıma sahip olmalarını sağlamaktır.
Proje Durumu Tamamlandı
Başlangıç Tarihi 02-07-2018