img
Akademisyenler > Gökhan ÖZDEN > Proje Detayı
FARKLI ORGANİK VE KİMYASAL GÜBRELERİN SERA KOŞULLARINDA SARIMSAK VERİMİ İLE GÜBRE HASTALIK ZARARLI İLİŞKİSİ ÜZERİNE OLAN ETKİLERİ
Proje Ekibi
Öğr. Gör. Gökhan ÖZDEN Öğr. Gör. Gökhan ÖZDEN
Kastamonu Üniversitesi, Türkiye
Projedeki Rolü: Araştırmacı
Proje Türü BAP Proje
Proje No -
Proje Konusu Bu çalışma ile yetiştirilen sarımsak bitkisinin sera koşullarında farklı dozaj ve türdeki gübre uygulamalarının bitki gelişimleri göz önünde bulundurulup elde edilen verilerin sonuçlarına göre sera koşulundan tarla koşuluna aktarılarak organik üretilen sarımsağın tarım arazilerinde sürdürülebilirliğini maksimum verimin hangi organik gübre veya gübre gruplarıyla olduğu çiftçiye ve ülkeye olan ekonomik katkısının belirlenmesi amaçlanmaktadır Bunun yanında Taşköprü sarımsağında verimi 40 60 oranında etkileyen sarımsak zararlısı ve hastalıkların farklı çeşit ve dozdaki gübrelemenin bitki hastalık ve zararlı yönünden etkileri belirlenecektir
Proje Durumu Tamamlandı
Başlangıç Tarihi 15-05-2014
Bitiş Tarihi 15-10-2016

Paylaş