The Analysis of Morgan Llywelyn's The Elementals from the Perspective of New Materialism(s) / Yeni Maddecilik Açısından Morgan Llywelyn'in The Elementals Adlı Eseri
Tez Türü Yüksek Lisans
Ülke Türkiye
Kurum/Üniversite Atatürk Üniversitesi
Enstitü Edebiyat Fakültesi
Anabilimdalı İngiliz Dili ve Edebiyatı
Tez Onay Yılı 2018
Öğrenci Adı ve Soyadı Niğmet METİNOĞLU
Tez Danışmanı Prof. Dr. Mukadder ERKAN
Türkçe Özet Bu tezde İrlandalı yazar Morgan Llywelyn'in The Elementals adlı eseri yeni maddecilik açısından incelemeye tabi tutulacaktır. Öncelikle yeni maddecilik hakkında bilgi verilerek yeni maddecilik alanına giriş yapılacaktır ve sonrasında yeni maddecilik detaylı bir şekilde açıklanacaktır. Son olarak da Morgan Llywelyn'in The Elementals adlı eseri yeni maddecilik açısından detaylıca incelenecektir. Bu tezle yeni maddecilik alanında teorik bilgi sahibi olmak ve bu bilgiyi İrlandalı bir yazar olan Morgan Llywelyn'in bu alana uygun olan adı geçen eserinde uygulamak amaçlanmaktadır.
İlgilizce Özet In this thesis, Irish author Morgan Llywelyn's work, The Elementals, is going to be analyzed in terms of new materialism. Firstly, information about new materialism is going to be given, and thus, the area of new materialism is going to be delved into. Later, new materialism is going to be explained in detail. Lastly, Morgan Llywelyn's book, The Elementals, is going to be discussed in detail from the perspective of new materialism. The aim of this thesis is to gather theoretical information about new materialism and apply it to Morgan Llywelyn's book mentioned above which suits to this area.