img
img
Festival Nitelikleri, Yiyecek Otantikliği ve Festival Deneyiminin Memnuniyet ve Davranışsal Niyet Üzerindeki Etkisi    
Yazarlar (2)
Doç. Dr. Gülizar CENGİZ Doç. Dr. Gülizar CENGİZ
Kastamonu Üniversitesi, Türkiye
Özge Korkmaz
Devamını Göster
Özet
Bu araştırmada, 27-28 Eylül 2019 tarihinde düzenlenen Kastrofest Gastronomi Festivali niteliklerinin ve festivalde sunulan yerel yiyeceklerin otantikliğinin ziyaretçilerin festival deneyimleri üzerindeki etkisini tespit etmek amaçlanmıştır. Bunun yanı sıra ziyaretçi deneyimlerinin tatmin ve davranışsal niyet üzerindeki etkisini saptamak hedeflenmiştir. Araştırmada anket tekniği kullanılarak nicel veri elde edilmiştir. Saha araştırması Kastamonu’da düzenlenen Kastrofest Gastronomi festivalinde gerçekleştirilmiştir. Araştırma kapsamında 27.09-28.09 tarihleri arasında 297 festival ziyaretçisine ulaşılmıştır. Yapılan regresyon analizleri sonucunda festival nitelikleri ve yerel yiyecek otantikliğinin festival deneyimini anlamlı ve olumlu etkilediğini, festival deneyiminin ise tatmin ve davranışsal niyet üzerinde anlamlı ve olumlu etkisinin olduğu ortaya konmuştur. Anahtar kelimeler: festival nitelikleri, yiyecek otantikliği, festival deneyimi, Kastrofest.
Anahtar Kelimeler
Makale Türü Özgün Makale
Makale Alt Türü Diğer hakemli uluslarası dergilerde yayınlanan tam makale
Dergi Adı Turizm ve Araştırma Dergisi (TURAR)
Dergi ISSN 2147-0618
Dergi Tarandığı Indeksler ASOS Index, OpenAIRE, Index Copernicus
Makale Dili Türkçe
Basım Tarihi 07-2022
Cilt No 11
Sayı 2
Sayfalar 5 / 35
Makale Linki https://dergipark.org.tr/tr/pub/turar/issue/71403/1052792
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları
Atıf Sayıları
Google Scholar 7

Paylaş