T.C. İNKILÂP TARİHİ VE ATATÜRKÇÜLÜK DERSİNDE AKILLITAHTA KULLANIMINA YÖNELİK ÖĞRENCİ GÖRÜŞLERİNİNİNCELENMESİ
Saadet Sümeyye Ahmetoğlu
Doç. Dr. Sibel OĞUZ HAÇAT
Bilimsel ve teknolojik gelişmelerin sürekliliğinin sağlanması eğitim alanında dainsanların kendilerini ve yetkinliklerini geliştirmesini gerekli kılmaktadır. Eğitimalanında tabletler, televizyonlar ve akıllı tahtalarla teknoloji sınıflara girmiştir. Bubağlamda sınıflarda teknoloji kullanımının önemi yadsınamayacak bir gerçeklik olarakkarşımıza çıkmaktadır. Ancak eğitimde kalitenin artırılmasında kullanılan materyallertek başına yeterli olmamaktadır. Bununla beraber öğrencilerin görüşlerinin deincelenmesinin önemi artmaktadır. Bu araştırmanın amacı; 8. sınıf öğrencilerinin T.C.İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük dersinde akıllı tahta kullanımına yönelik görüşleriniincelemektir. Araştırmanın çalışma grubunu; Kastamonu ili Seydiler ilçesinde 2015-2016 eğitim-öğretim yılında öğrenim gören 71 ortaokul 8. sınıf öğrencilerioluşturmaktadır. Çalışmada, genel tarama modeli kullanılmıştır. Veri toplama aracıolarak kişisel bilgilerin, öğrenci görüşlerinin ve açık uçlu soruların yer aldığı “ÖğrenciAnket Formu’’ kullanılmıştır. Araştırmadan elde edilen verilerin analizinde nitelverilerle, nicel veriler desteklenmiştir. Anketten elde edilen verilerin analizindeSPSS17.0 paket programı kullanılmıştır. Nicel verilerin analizinde t-testi ve ANOVAkullanılmıştır. Nitel veriler için ise betimsel analiz tekniği kullanılmıştır. Elde edilenbulgulara göre 8. sınıf öğrencilerinin T.C. İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük dersinde akıllıtahta kullanımına yönelik görüşleri açıklanmıştır. Öğrenci görüşleri incelendiğindeakıllı tahta kullanılan derslerin verimli ve yararlı geçtiği ancak teknik kaynaklısorunların ortaya çıktığı araştırma sonuçları arasında yer almaktadır. Araştırmasonucunda elde edilen verilerden yola çıkarak araştırmacılara önerilerde bulunulmuştur.
Dergi Adı Tarih Okulu Dergisi (TOD)
Basım Tarihi 12-2018
Makale Linki https://johschool.com/?mod=tammetin&makaleadi=&makaleurl=1759970380_7%20-%201409%20-%20S%C4%B0BEL%20O%C4%9EUZ%20HA%C3%87AT.pdf&key=24552