Ayşe Sağıroğlu
Dr. Öğr. Üyesi Demet ÜNALMIŞ AYKAR
Kenan Aycan
Erdoğan Unur
Lisansüstü eğitim yüksek öğretimin bir parçasıdır. Bu çalışmada Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Anatomi Anabilim Dalında 1987-2012 yılları arasında yüksek lisans, doktora ve uzmanlık programlarına kayıt yaptıranların durumlarının incelenmesi amaçlanmıştır. Lisansüstü kayıt bilgileri Erciyes Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü (SBE) ve Anatomi Anabilim Dalı arşivindeki dosyalardan alındı. 1987-2012 yılları arasında yüksek lisans öğrenimine başvuran 52 lisans mezunu vardır. Yüksek lisansını tamamlayanların sayısı ise 27 idi. 1993-2012 yılları arasında doktora öğrenimi için başvuru yapan 16yüksek lisans mezunu vardır. Doktorasını tamamlayan öğrenci sayısı toplam altı idi. 1993-2012 yılları arasında Tıpta Uzmanlık Sınavı (TUS) ile Anatomi Anabilim Dalına kayıt yaptıran 38 Tıp Fakültesi mezunu vardır. Uzmanlık öğrenimine başlayan araştırma görevlileri arasında sadece üçü uzmanlık eğitim süresini tamamlamış olup, bunlardan ikisi Anatomi Anabilim Dalında akademisyen olarak görev yapmaktadır. Ocak 2013 tarihine kadar Anatomi Anabilim Dalında toplam 36 lisansüstü mezun programlarını tamamladı. Bunların sayısal dağılımı üç Anatomi Uzmanı, altı Anatomi Doktorası, 27 Anatomi Yüksek Lisansı şeklindedir. Anabilim Dalında halen sekizi Doktora ve 19u Yüksek Lisans olmak üzere 27 lisansüstü öğrencisi mevcuttur. Sağlık Bakanlığının kadro vermemesinden dolayı Anatomi Anabilim Dalında uzmanlık öğrencisi bulunmaz iken, yüksek lisans ve doktora programına başvuran öğrencilerin sayısındason yıllarda belirgin bir artış gözlendi.
Dergi Adı ERCİYES ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ANATOMİ ANABİLİM DALINDA LİSANSÜSTÜ EĞİTİM GÖREN ÖĞRENCİLERE GENEL BAKIŞ
Basım Tarihi 11-2013