Okul Öncesi Eğitim Programlarına Aile Katılımı
Fatma Tezel Şahin
Gazi Üniversitesi, Türkiye
Dr. Öğr. Üyesi Naim ÜNVER
Çocuk gelişiminde 0-6 yaş dönemi oldukça önemli bir yer tutmaktadır. Bu dönemde çocuk hızlı bir gelişim süreci içindedir. Çocuk ilk eğitimini ailede alır ve onun ilk öğretmenleri anne babasıdır. Anne babanın öğrettikleri ve yakın çevreden alınan bilgiler, çocuğun yaşamını önemli şekilde etkiler. Çocuk için gerekli olan en etkin eğitim anne, baba ve öğretmenin birlikte çalışmalarıyla gerçekleşir. Bu nedenle okulöncesi eğitim programına aile katılımını sağlamak çocukların gelişimi açısından önemle üzerinde durulan bir konu haline gelmiştir.
çocuk eğitimi,ebeveyn-okul işbirliği,okul öncesi eğitim,eğitim programları,aile katılımı
Makale Türü Diğer (Teknik, not, yorum, vaka takdimi, editöre mektup, özet, kitap krıtiği, araştırma notu, bilirkişi raporu ve benzeri)
Makale Alt Türü Ulusal alan endekslerinde (TR Dizin, ULAKBİM) yayımlanan teknik not, editöre mektup, tartışma, vaka takdimi ve özet türünden makale
Dergi Adı Kastamonu Eğitim Dergisi