Çevreye Duyarlılığın Rekabet Gücüne Etkisi: YeşilYıldızlı Oteller Üzerine Bir Uygulama
Dr. Öğr. Üyesi Öznur DOĞAN
Fatih Coşkun Ertaş
Atatürk Üniversitesi, Türkiye
Doğal kaynakların hızla tükeniyor olması ve çevre bilincinin art-ması, çevreyle sürekli etkileşim içinde olan ve faaliyetlerinde çevresel kaynaklardan faydalanan turizm işletmelerini çevreye duyarlı olmaya yönlendirmiştir. Bu çalışmada, çevreye duyarlı olan tesislerde katlanılan çevresel maliyetlerin rekabet gücüne etkisi tespit edilmeye çalışılmıştır. Bunun için, kolayda örnekleme yöntemi kullanılarak seçilen 64 adet Yeşil Yıldızlı tesisin yöneticilerine veya çevre sorumlularına anket yöntemi ile sorular yöneltilmiştir. Elde edilen verilere açımlayıcı faktör, korelasyon ve regresyon analizi yapılmıştır. Çevresel maliyetler ile rekabet gücü arasında pozitif yönlü anlamlı bir ilişki bulunmuştur.
Makale Alt Türü Uluslararası alan indekslerindeki dergilerde yayımlanan tam makale
Dergi Adı Maliye ve Finans Yazıları
Dergi Tarandığı Indeksler EBSCO