Mekanik Ventilasyon AyırmaYöntemleri ve Hemşirenin Rolü
Dr. Öğr. Üyesi Canan KAŞ
Sevinç Kutlutürkan
Gazi Üniversitesi, Türkiye
Mekanik ventilatörden ayırma, solunum desteğiyle mekanik ventilatöre bağlanan hastanın destekten ve entübasyon tüpünden ayrılmasını içeren süreçtir. Bu süreçte, solunum yükü ventilatörden hastaya geçer. Mekanikventilatörden ayırma işlemi aşamalarında ileri hemşirelik bilgisi ve uygulaması gereklidir. Hemşirenin solunumfonksiyonlarındaki değişimleri izlemesi ve doğru yönlendirmesi mekanik ventilatörden ayırmanın gecikmesiniengelleyerek sorunların erken dönemde saptanmasını sağlar. Bu derlemede, solunum işinin ventilatörden bireyinkontrolüne geçişinin sağlanması sürecinde kullanılan yöntemler ve uygulanan farklı yöntemlerdeki ortak hemşirelik uygulamaları ele alınmıştır.
Makale Türü Diğer (Teknik, not, yorum, vaka takdimi, editöre mektup, özet, kitap krıtiği, araştırma notu, bilirkişi raporu ve benzeri)
Makale Alt Türü Ulusal alan endekslerinde (TR Dizin, ULAKBİM) yayımlanan teknik not, editöre mektup, tartışma, vaka takdimi ve özet türünden makale
Dergi Adı Acıbadem Sağlık Bilimleri Dergisi
Dergi ISSN 1309-470X