The Bending Moment Resistance of Corner Joints Reinforced with Glass Fiber Polymer
Mehmet Nuri Yıldırım
Karabük Üniversitesi, Türkiye
Doç. Dr. Önder TOR
Abdurrahman Karaman
Uşak Üniversitesi, Türkiye
Çalışmanın amacı: Bu çalışmada, ahşap bisküvilerle birleştirilen L tipi köşe birleştirmelerinin cam elyaf kumaş (GFRP) ile güçlendirilmesinin diyagonal çekme ve basma kuvvetine olan etkileri belirlenmesi amaçlanmıştır. Materyal ve Yöntem: Deney örneklerin hazırlanmasında melamin plaka ile kaplanmış orta yoğunlukta lif levha (MDF -Lam), birleştirme elemanı olarak 20 numara ahşap bisküvi, güçlendirme amacıyla GFRP ve yapıştırıcı olarak polivinilasetat (PVAc-D4), poliüretan (PU-D4) ve epoksi tutkalları kullanılmıştır. Deneyler ASTM-D1037 standartlarına göre statik yük altında gerçekleştirilmiştir. Sonuçlar: L tipi köşe birleştirmelerin dış kısmında kullanılan GFRP’nin eğilme moment direncini önemli derecede artırmıştır. Önemli Vurgular: Çekme ve basma kuvveti etkisindeki MDF-Lam dan yapılmış köşe birleştirmelerinde GFRP ve epoksi tutkalının beraber kullanılması önerilmektedir.
Adhesive,Tensile and compression strength,Epoxy,PVAc,PU,Wood biscuit
Dergi Adı Kastamonu Üniversitesi Orman Fakültesi Dergisi
Makale Dili İngilizce