Yazarlar (1) |
![]() Kastamonu Üniversitesi, Türkiye |
Özet |
“G-faktörü” Vroom’un H-faktörüne benzer bir ekilde, kâ ıt hamuru viskozitesi üzerine etki eden pi irme süresi ve sıcaklı ının kombine edildi i tek bir de i ken olarak tanımlanır. azalmasına sebep olmu tur. Viskozite kaybı delignifikasyona oranla daha fazla aktivasyon enerjisine sahip oldu undan, yüksek pi irme sıcaklıkları daima daha dü ük viskoziteye sahip hamurlar elde edilmesine neden olur |
Anahtar Kelimeler |
G-factor | Kraft pulping | Anatolian black pine |
Makale Türü | Özgün Makale |
Makale Alt Türü | SSCI, AHCI, SCI, SCI-Exp dergilerinde yayınlanan tam makale |
Dergi Adı | KASTAMONU UNIVERSITY JOURNAL OF FORESTRY FACULTY |
Dergi ISSN | 1303-2399 Wos Dergi |
Dergi Tarandığı Indeksler | AHCI |
Makale Dili | Türkçe |
Basım Tarihi | 01-2007 |
Cilt No | 7 |
Sayı | 2 |
Sayfalar | 204 / 211 |
Makale Linki | - |