Antibiotic Resistance of Stenotrophomonas maltophilia Strains Isolated from Horses
Uçkun Sait Uçan
Selçuk Üniversitesi, Türkiye
Bilal Osamah Mohammed
Öğr. Gör. Murat YİĞİT
Stenotrophomonas maltophilia gamma proteobacteria içerisinde yer alan ve hem insanlardan hem de hayvanlardan sık izole edilen bir bakteri türüdür. S. maltophilia’nin en dikkat çeken özelliklerinden birisi bakterinin intrinsik mekanizmalar da dahil olmak üzere çeşitli şekillerde geliştirdiği yüksek antibiyotik direncidir. Bu çalışma ile atlardan izole edilmiş olan S. maltophilia’nın timokionon ile çeşitli antibiyotiklerin beraber kullanıldıklarındaki etkileşimini ölçmek amaçlandı. Ne sinerjizm ne de antogonizm şeklinde bir etkileşim ölçülmedi. Ancak timokiononun S. maltophilia suşları üzerinde antibakteriyel etkisi tespit edildi..
Makale Alt Türü Uluslararası alan indekslerindeki dergilerde yayımlanan tam makale
Dergi Adı Kocatepe Veteriner Dergisi
Dergi Tarandığı Indeksler CAB