Fen Eğitiminde Astronomi Konu Alanında Yayınlanan UlusalMakalelerin İncelenmesi
Doç. Dr. Hafife BOZDEMİR YÜZBAŞIOĞLU
Doç. Dr. Bahattin Deniz ALTUNOĞLU
Ebru Ezberci Çevik
Bu çalışmanın amacı, 2000 yılı sonrası yapılan astronomi konu alanındakimakaleleri incelemek ve incelenen tematik konulardaki eğilimlerini tespit etmektir.Bu amaç doğrultusunda 39 makale analiz edilmiştir. Doküman incelemesiyöntemiyle yürütülen araştırmada incelenen çalışmaların konusu, yöntemi, çalışmagrubu, veri toplama aracı, veri analiz yöntemleri/teknikleri, yıllara göre dağılımı vetaranma durumu sınıflama yoluyla incelenmişlerdir. Çalışma sonucunda giderekartan sayıda çalışmanın olduğu, 'temel astronomi kavramları' ile ilgili algılamalarınçalışıldığı, özel durum çalışması ve deneysel yöntemlerden yararlanıldığı, ilköğretimseviyesinde daha çok çalışmanın yapıldığı bulgularına ulaşılmıştır. Bu durumdanhareketle, konu alanındaki çalışmaların eğilimleri ve yeterince çalışılmamışkonuların tespiti yapılmıştır. Bu tespitlerin yeni çalışmalar için yol göstericiolacağına inanılmaktadır.
Dergi Adı Erzincan Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi
Dergi Tarandığı Indeksler TUBITAK Ulusal VeritabanlarıARASTIRMAXTürk Eğitim Bilimleri İndeksi
Basım Tarihi 12-2016