Av tüfek kullanımına bağlı subkorakoid bursanın sinoviyal kondromatozisi
Pelin Aydın
Kutsi Tuncer
Atatürk Üniversitesi, Türkiye
Doç. Dr. Murat TOPAL
Eyüp Şenocak
Sinoviyal kondromatozis, sinoviyal membranın kondroid metaplazisidir. Sıklıkla diz ve kalça gibi büyük eklemleri ilgilendirir. Temel özelliğieklem boşluğunda sinoviyum içinde kartilajenöz nodüllerin (serbest cisimler) oluşmasıdır. Tenosinoviyal kılıfa veya bursaya lokalizeekstrartikuler sinoviyal kondromatozis nadir görülmektedir. Sıklıkla 30 ile 50 yaş arasında görülür. Bizim sunduğumuz vaka avcılıklauğraşan ve av tüfeğinin çok sık kullanımına bağlı gelişen subkorakoid bursadaki sinoviyal kondromatozis ve bu durumun neden olduğuimpingement sendromudur.
Makale Türü Diğer (Teknik, not, yorum, vaka takdimi, editöre mektup, özet, kitap krıtiği, araştırma notu, bilirkişi raporu ve benzeri)
Makale Alt Türü Diğer hakemli ulusal dergilerde yayımlanan teknik not, editöre mektup, tartışma, vaka takdimi ve özet türünden makale
Dergi Adı Bakirkoy Tip Dergisi / Medical Journal of Bakirkoy
Basım Tarihi 06-2015